Iulian Rotariu, locul I pe MAI la maratonul international Piatra Craiului! FOTO

   

De la inceputul anului, subofiterul a mai participat la diferite competitii in tara si strainatate, acestea fiind o pregatire pentru marea provocare de la sfarsitul anului - ultramaratonul "The Last Desert", Antarctica.Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botosanean care a cucerit deserturile Sahara, Gobi, Atacama, Namibia si Patagonia, si-a adaugat o noua reusita in palmares - locul I la maratonul montan international Piatra Craiului, sectiunea speciala dedicata personalului Ministerului Afacerilor Interne.
Cea de-a 13 editie a competitiei s-a desfasurat sambata, 06 octombrie, la Zarnesti, judetul Brasov.
Considerata cel mai tehnic maraton montan din Romania, competitia a adunat la start peste 800 de sportivi din tara si strainatate. Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat de peste 30 de salvamontisti, jandarmi, pompieri si politisti. Cu toate ca a concurat cu alergatori de performanta, legitimati la diferite cluburi sportive din tara, pompierul botosanean a reusit sa ajunga primul la finish intr-un timp mai scurt decat in urma cu sase ani, cand, de asemenea, s-a clasat pe primul loc.
De la inceputul anului, subofiterul a mai participat la diferite competitii in tara si strainatate, acestea fiind o pregatire pentru marea provocare de la sfarsitul anului - ultramaratonul "The Last Desert", Antarctica. La fel ca si celelalte patru ultramaratoane la care a participat, respectiv "Gobi March" (China, in iunie 2016), Atacama Crossing" (Chile, in octombrie 2016), "Sahara Race" (in mai 2017) si "Roving Race Patagonia" (Patagonia, in noiembrie 2017) unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de varsta si locul IV la general la "Gobi March", "Sahara Race" si "Roving Race Patagonia", respectiv locul VI la general, la cursa din desertul chilian, "The Last Desert" din Antarctica se claseaza in primele zece curse din lume ca dificultate. Cursa se va desfasura in cea mai neimblanzita zona din lume, la temperaturi de minus 40 de grade.
Si de aceasta data, Iulian Rotariu va alerga in spirit caritabil, 250 de kilometri in sapte zile, pentru a face cunoscuta cauza copiilor cu autism.
Zilnic va alerga, atat timp cat conditiile meteorologice vor fi prielnice, cu tot cu echipamentul obligatoriu in spate, pentru a putea supravietui sapte zile in Antartica (sac de dormit, echipament nesar supravietuirii in conditii de ger naprasnic, mancarea si suplimentele nutritive).
Plt. maj. Iulian Rotariu este primul roman care participa la ultramaratonul din Antarctica.
Luni, 08 Octombrie 2018, ora 14:02
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
A fost eliberat certificatul de urbanism pentru constructia Variantei de ocolire a municipiului Dorohoi
Sursa foto: nvconstruct.ro Consiliul Judetean Botosani a emis certificatul de urbanism pentru ...
Cosmarul romanilor din satul chinuit de sete: "Bem apa din santuri, de 30 de ani. Ca animalele!"
Intr-un sat din judetul Botosani, peste 100 de familii traiesc de mai bine de 30 de ani fara nicio ...
Unde se face branza de oaie considerata cea mai buna din Romania. Secretul ei, explicat de un reputat cercetator
Specialistii spun ca laptele folosit este obtinut de la o rasa de oi unicat in Europa, fiind cel mai ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor