Rezultatele ultimilor ani de guvernare: diferenta dintre veniturile mici si cele mari, cea mai mare din Uniunea Europeana! Decalajul a crescut de 6 ori!

   

Diferenta dintre veniturile mari si cele mai mici a ajuns in Romania sa fie cea mai mare din toata Uniunea Europeana.Romanii inregistreaza cele mai mari decalaje din Uniunea Europeana intre veniturile mari si cele mici, in conditiile in care veniturile celor mai bogati 10% dintre romani sunt de aproape 6 ori mai mari decat ale celor mai saraci 10% dintre ei.
Concluziile apartin unui infografic facut public de Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung Romania.
In intreaga Uniune Europeana acest raport este de 3,76. In Cehia si Slovacia, raportul este 2,83%, in Slovenia - 2,96%, in Finlanda - 3%, in Bulgaria - 5,22%, in Letonia - 5,29% si in Lituania - 5,5%. Romania are un raport de 5,83% intre cei mai bogati si cei mai saraci 10% dintre cetateni.
Potrivit infograficului, cei 10% romani cu cele mai mari venituri castiga anual peste 6.928 euro, in timp ce acei 10% cu cele mai mici venituri au un venit anual de maxim 1.189 euro, respectiv 3,25 euro pe zi.
"Intre 2010 si 2015, tendinta a fost ca decalajele sa se accentueze. Dupa o scurta perioada de reducere (2016-2017), raportul dintre cele mai mari si cele mai mici venituri a crescut din nou, in 2018. Aceasta inseamna ca veniturile mari au crescut mai accentuat decat cele mici", se precizeaza in infograficul publicat de Monitorul Social, care a folosit datele publicate de Eurostat.
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 14:03
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Jerbe de flori depuse la cavoul familiei Pisoski de Ziua Micii Uniri. Programul manifestarilor dedicate Zilei Micii Uniri
Comunicat de presa: Pe 24 ianuarie se implinesc 162 de ani de la momentul in care s-au pus bazele ...
Descoperirile unicat care vorbesc despre inceputurile omului pe teritoriul Romaniei. Povestea cimitirului gigantilor de pe malul Prutului
Inceputurile existentei umane pe teritoriul de astazi al Romaniei sunt demonstrate si de o serie de ...
La initiativa consilierilor locali USR, programul la Impozite si Taxe va fi prelungit in fiecare zi de miercuri
Cei doi consilieri locali USR incearca sa rezolve problemele punctuale cu care se confrunta ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor