VIDEO: Actrita din Botosani, printre cei zece profesori si antrenori din toata tara distinsi cu Premiul Mentor!

   

Laureatii Premiului Mentor pentru excelenta in educatie au primit cate un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemtoi si cate un premiu in valoare de 8.000 de lei. Invitatul de onoare al Galei Premiilor Mentor din acest an a fost actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, care a vorbit despre rolul mentorilor in viata discipolilor.MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au acordat, pentru al noualea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelenta in educatie unui numar de zece profesori si antrenori de exceptie din toata tara. In cadrul evenimentului, organizat la Teatrul Odeon din Bucuresti, a fost anuntata editia a zecea, jubiliara, a programului, nominalizarile putand fi depuse pana la 31 Decembrie 2019.
Invitatul de onoare al Galei Premiilor Mentor din acest an a fost actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, care a vorbit despre rolul mentorilor in viata discipolilor.
Laureatii Premiului Mentor pentru excelenta in educatie au primit cate un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemtoi si cate un premiu in valoare de 8.000 de lei.
"MOL Romania premiaza anual, incepand din 2010, profesori si antrenori cu rezultate exceptionale, incercand astfel sa ii recompenseze, simbolic, pe acei maestri care prin munca, devotament si staruinta au ajutat la formarea mai multor generatii de tineri talentati. Nu exista suficiente recompense materiale pentru a rasplati munca acestor dascali, dar evenimente precum Gala Mentor sunt ocazii de a le multumi mentorilor pentru ca si-au pus viata in slujba educatiei. A lucra cu talentul, a slefui minti si caractere este poate cea mai grea, migaloasa si plina de responsabilitate indeletnicire", a declarat Camelia Ene, director executiv MOL Romania.
Cei zece profesori si antrenori premiati au fost selectati de catre Consiliul Director al Fundatiei Pentru Comunitate dintre cele 234 de nominalizari primite in perioada mai-decembrie 2018 din partea elevilor, parintilor, fostilor elevi sau colegi. Asemanator editiilor precedente, numarul nominalizarilor a depasit cu mult numarul de premii care se acorda, insa nominalizarile pot fi actualizate si depuse din nou pentru editiile viitoare.

"Incepand din 24 aprilie, timp de opt luni asteptam si primim cu drag nominalizarile pentru editia jubiliara, 2019, a Premiilor Mentor. Colaboratorii Fundatiei si Consiliul Director, care evalueaza nominalizarile depuse, se bazeaza in primul rand pe informatiile, relatarile, detaliile cuprinse in aceste nominalizari. Astfel continutul, forma si modul de prezentare sunt importante si hotaratoare in privinta succesului. Incepand din acest an, nominalizarile se depun online pe site-ul Fundatiei", a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
Laureatii Premiului Mentor pentru excelenta in educatie, editia a 9-a, 2018 sunt:
Balazs Becsi Attila, profesor, presedintele Fundatiei Culturale Teka, Gherla, Cluj
Ciubotariu Eva, profesor de chimie, Oradea
Nicoleta Cocea, profesor de dans clasic, Bucuresti
Sandu Mirel Golcea, profesor de fizica, Timisoara
Stelian Hasoti, profesor emerit de tenis de masa, Constanta
Koczinger Eva, profesor de matematica, Satu Mare
Toma Miritescu, antrenor emerit de inot, Ploiesti
Lenus Teodora Moraru, actrita, regizor, coordonator trupa de teatru, Botosani

Magdalena Ursu, profesor de vioara, Bucuresti
Marlena Zagoni, profesor-antrenor emerit de canotaj, Olteni, Dambovita

Lenus Teodora Moraru, actrita a Teatrului Mihai Eminescu din Botosani, coordoneaza, alaturi de Gelu Risca, Atelierul de Teatru al Colegiului National Mihai Eminescu Botosani. O trupa care a dat scenei romanesti numerosi actori, regizori, scenaristi.

"Lenus inseamna persoana aceea care este mereu acolo pentru tine, care este dispusa mereu sa dea toata energia si care stie ce ai de oferit si stie ca mereu poti mai mult si te indeamna sa dai tot ce ai", spune un elev care activeaza astazi in trupa de teatru a liceului.
Despre ce inseamna a fi antrenor, mentor, Lenus Teodora Moraru spune: "Cred ca orice profesor ar trebui sa fie atent sa nu franga secunda aceea de sclipire, de libertate, de interese si de curiozitate pe care o are orice copil fata de orice. Un mentor e cel care este in spatele tau pana cand incepi sa mergi. Dupa aceea iti da libertate sa traiesti, indiferent de parerea lui".
Joi, 25 Aprilie 2019, ora 11:01
Sursa: Stiri Botosani

Stiri Botosani
Cele mai citite stiri
Administratorul unui pub si un comerciant au incercat desfiintarea hotararii de inchidere a pietelor si HoReCa, surpriza de proportii la Tribunal
Firma care administreaza Grand Irish Pub si Sorinel Belciug, un comerciant cu afaceri in piata, au ...
Miracol! In noua comune din Botosani nu este niciun caz de COVID
Trei localitati din judetul Botosani aveau, duminica, indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ...
Mai aproape de Botosani. eMAG inaugureaza primul showroom din Bucovina
eMAG inaugureaza sambata, 21 noiembrie, primul showroom din Bucovina, situat in zona cea mai ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor