Medalii pentru România la Campionatele Europene de box

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 09:27
3405 citiri
Medalii pentru România la Campionatele Europene de box
Lăcrămioara Perijoc FOTO Facebook

Pugilistele române Lăcrămioara Perijoc şi Claudia Nechita şi-au asigurat medalii la Campionatele Europene de box de la Belgrad, marţi, după ce s-au calificat în semifinale.

Perijoc, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, a învins-o la puncte pe Olena Savchuk (Italia), cu 5-0, iar în semifinalele cat. 54 o va înfrunta pe irlandeza Fay Niamh, în data de 25 aprilie.

Claudia Nechita a trecut de franţuzoaica Sthelyne Grosy, tot la puncte (5-0), în sferturile cat. 57 kg, urmând să boxeze în semifinale cu bulgăroaica Svetlana Kamenova Staneva, pe 25 aprilie.

Alina Alexandra Creţu a cedat la puncte (0-5) în faţa bulgăroaicei Aslahan Sezgin Mehmedova, în sferturile cat. 63 kg.

În limitele cat. 66 kg, Loredana Andreea Marin a cedat fără drept de apel în sfertul de finală cu turcoaica Buşenaz Surmeneli.

Mihaela Bădescu care a debutat direct în sferturile cat. 50 kg, a pierdut în urma probei video (bout review) meciul cu sportiva armeană Anuş Grigorian.

Crinuţa Andra Nicoleta Sebe nu s-a prezentat la meciul din sferturile cat. 70 kg pe care trebuia să îl dispute cu o pugilistă din Armenia, Ani Hovsepian.

La masculin, Robert Eusebiu Jitaru va urca în ring pe 24 aprilie, în sferturile de finală ale categoriei 63,5 kg, contra maghiarului Richard Kovacs.

România participă cu o delegaţie de 11 pugilişti, cinci la masculin şi şase la feminin, la ediţia 2024 a Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Belgrad, în perioada 18-28 aprilie.

Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg), Alexandru Buleu (cat. 75 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (cat. 86 kg) au fost eliminaţi. Boxerii români sunt însoţiţi de antrenorul principal Dumitru Dorobanţu şi de antrenorii secunzi Valentin Vrânceanu şi Traian Georgia.

Sportivele din lotul naţional sunt pregătite de Adrian Lăcătuş - antrenor principal - şi Mihaela Lăcătuş - antrenor secund.

Quarterly Report - Editia 4

Probleme mari pentru Mike Tyson, care a suferit o criză de ulcer în avion
Probleme mari pentru Mike Tyson, care a suferit o criză de ulcer în avion
Pugilistul Mike Tyson, fostul campion mondial la categoria grea, a acuzat, duminică, probleme de sănătate în timp ce se afla la bordul unui avion care îl ducea de la Miami la Los Angeles....
Super-gimnasta României, după ce a luat 4 medalii de aur la Europene: ”Nu mi-e frică de capacitate”
Super-gimnasta României, după ce a luat 4 medalii de aur la Europene: ”Nu mi-e frică de capacitate”
Sportiva Amalia Lică, în vârstă de 15 ani, a revenit la Bucureşti, după ce a câştigat patru medalii de aur la Campionatele Europene de gimnastică ritmică pentru junioare de la Budapesta....
#box, #medalie, #Campionat European , #stiri din sport