Cât costă brazii naturali de Crăciun. Prețuri mici anunțate de Romsilva

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 12:48
1187 citiri
Cât costă brazii naturali de Crăciun. Prețuri mici anunțate de Romsilva
Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun de 1,3 metri FOTO Pixabay

Peste 30.000 de pomi de Crăciun sunt oferiţi spre vânzare de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin unităţile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri, cei cu înălţimi de peste 3 metri fiind consideraţi comenzi speciale. Este vorba despre prețurile practicate la porțile unităților Romsilva.

Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăţi, adică aproape 75%, sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă, precizează instituţia. Majoritatea pomilor de Crăciun oferiţi spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 22.295, în timp ce restul de 8.299 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri, cei cu înălţimi de peste 3 metri fiind consideraţi comenzi speciale.

Acestea sunt preţurile practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva, iar dacă pomii de Crăciun sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri amenajate, la aceste preţuri se adaugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Citește și:
Romsilva scoate la vânzare aproape 31.000 de pomi de Crăciun, cu prețuri pornind de la 15 lei. De unde pot fi cumpărați
Romsilva scoate la vânzare aproape 31.000 de pomi de Crăciun, cu prețuri pornind de la 15 lei. De unde pot fi cumpărați
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a anunțat miercuri, 23 noiembrie, că scoate la vânzare în acest an aproape 31.000 de pomi de Crăciun. Cei mai scumpi sunt brazii în ghiveci....
Imagini rare cu o turmă de zimbri filmate în România: ”Ierarhia se respectă, mai ales la masă” VIDEO
Imagini rare cu o turmă de zimbri filmate în România: ”Ierarhia se respectă, mai ales la masă” VIDEO
Un video în care a fost surprinsă o turmă de zimbri, în Parcul Natural Vânători Neamț, a fost postat pe Facebook de Romsilva. Parcul este unul dintre cele trei nuclee de zimbri îngrijite...