Brad Pitt a vorbit in premiera despre divort, problemele cu alcoolul si drumul spre regasire: Acum stiu care e scopul vietii

Joi, 04 Mai 2017, ora 16:24
18236 citiri
Brad Pitt a vorbit in premiera despre divort, problemele cu alcoolul si drumul spre regasire: Acum stiu care e scopul vietii
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Brad Pitt a dat primul sau interviu de cand s-a despartit de Angelina Jolie. Actorul a povestit de haosul care a domnit in viata lui in ultima jumatate de an, dar si descoperirile pe care le-a facut despre el in aceasta perioada.

Actoria ocupa acum un rol secundar in viata lui Pitt, el descoperind o noua pasiune - sculptura. Totodata, se axeaza pe a fi un tata si un om mai bun si spune ca a descoperit care este scopul vietii.

Pitt a mentionat-o pe fosta sa sotie o singura data pe durata intregului interviu. "Sa te uiti la filmul lui Angie", i-a spus el reporterului GQ.

Angelina Jolie si Brad Pitt divorteaza: Povestea lor de 12 ani, in imagini

Intrebat ce-i aduce alinare in aceasta perioada, Pitt a spus ca si-a format cateva tabieturi, dar si ca a inceput sa mearga la psiholog si ca ar fi ajuns in acest punct pana la urma, indiferent daca ar fi trecut sau nu prin evenimentele din ultima jumatate de an.

Angelina Jolie vorbeste in premiera despre divort si haosul din casa

El spune ca ceea ce experimenteaza acum nu este o criza a varstei de mijloc.

"Eu vad criza varstei de mijloc ca frica de a imbatrani si de a muri, asa ca mergi si-ti cumperi un Lamborghini. Au fost cateva momente cand nu ma mai suportam. Si aceste momente sunt importante, sunt momentele generatoare de schimbare si sunt recunoscator pentru ele. Nu-mi aminteam o zi inca de cand am absolvit liceul in care sa nu beau sau sa fumez un joint, ceva. Si am realizat ca multe din aceste vicii te calmeaza, dar de fapt fugi de sentimente. Sunt foarte, foarte fericit ca am terminat cu toate astea.

Adica oricum renuntasem la toate, mai putin la bautura, cand mi-am intemeiat familia. Beam prea mult si devenise o problema. Si ma bucur foarte mult ca a trecut deja jumatate de an, cu de toate, dar imi simt din nou varfurile degetelor. Cred ca asta e parte din provocarea de a fi om: ori iti negi problemele si fugi de ele toata viata, ori le rezolvi si evoluezi".

Intrebat daca a fost greu sa renunte la marijuana, starul a spus ca nu, insa cu alcoolul ajunsese la stadiul de bautor profesionist.

"Avem o podgorie. Imi place vinul foarte, foarte mult, dar am bagat-o in pamant. A trebuit sa fac un pas in spate. Puteam sa bag un rus sub masa cu tot cu vodka lui. Eram un profesionist. Eram bun. Dar nu vreau sa mai traiesc asa", a povestit Pitt.

El a spus ca acum bea suc de merisoare si apa minerala: "Am cel mai curat tract urinar din LA, va garantez", a spus el glumind.

Insa adevarata problema pe care a identificat-o aici a fost tendinta lui de a duce totul la extrem: "Fac asta cu orice. Iau totul de acolo si apoi merg mai departe".

"In perioada asta mi-am analizat si mi-am acceptat punctele slabe si esecurile. Lupt pana la capat cand vine vorba de nedreptati. Nu stiu de unde vine aceasta dorinta de a indrepta toate nedreptatile. E o idee atat de naiva ca lumea este corecta si asta vine de la un tip care a tras lozul cel mare, sunt constient de asta. Am castigat la loterie si tot mi-am pierdut timpul cu tot felul de astfel de lupte pierdute din start.

Sa stau cu sentimentele alea groaznice si cu nevoia de a intelege ca in final sa vad ca eu sunt lucrurile alea care nu imi plac. Sunt parte din mine si nu le pot nega, trebuie sa le accept si sa le imbratisez. Negandu-le ma neg pe mine insumi. Eu sunt acele greseli. Pentru mine fiecare pas gresit a fost un pas spre epifanie, spre a intelege, spre bucurie. Sa eviti durerea este o mare greseala. Astfel de lucruri sunt esenta vietii, ne formeaza, ne ajuta sa crestem si intr-un mod ciudat fac lumea un loc mai bun. Ne fac pe noi mai buni. Nu exista dragoste fara pierdere. Vin la pachet", a mai spus Pitt.

El a dezvaluit ca in prima perioada dupa ce s-a separat de familia sa a fost mult prea deprimat pentru a locui in casa lor din LA, asa ca a stat la un prieten. Ceea ce l-a facut sa se intoarca in casa sa a fost un incident cand computerul prietenului sau a fost atacat de hackeri, fapt ce l-a facut sa fie putin paranoic.

"Casa asta mereu a fost plina, cu multa galagie, voci si bocanituri din toate partile si apoi... zile ca acestea, foarte solemne".

De la actorie la sculptura: Am 53 de ani si abia imi dau seama unde sunt

Pitt a dezvaluit ca in ultimul timp s-a apucat de sculptura, fiind ceva ce isi dorea sa faca de ani de zile.

"Cred ca orice om e creativ cumva. Daca nu creez ceva, sa fac ceva, atunci creez scenarii apocaliptice in mintea mea. Asa ca am inceput sa merg la un atelier de sculptura al unui prieten si petrec destul de mult timp acolo.

Lucrez in lut, lemn, ipsos. Incerc sa invat materialele. E o activitate foarte solitara, dar e o munca manuala intensa de care am nevoie acum. (...) Pentru mine e o buna ocazie de introspectie. Dar trebuie sa fiu foarte atent sa nu ma izolez in asta, am tendinta sa ma izolez si trebuie sa invat sa fiu mai accesibil, mai ales cu cei pe care ii iubesc".

Pitt spune ca nu ar fi crezut in urma cu un an, un an si jumatate ca va mai ajunge din nou pe prima pagina a ziarelor de scandal si credea ca acum viata lui era linistita si pusa la punct.

"Am 53 de ani si abia imi dau seama unde sunt cu aceste lucruri cu care credeam ca ma descurc foarte bine. Chiar imi amintesc ca acum un an, un an si jumatate cineva trecea printr-un scandal. Si mi-am zis atunci 'multumesc, Doamne, ca nu trebuie sa mai trec vreodata prin asa ceva. Imi traiesc viata, am familia mea, imi fac treaba, nu fac nimic ilegal, nu incurc pe nimeni'. Dar cum spune David Foster Wallace, adevarul te va elibera dar dupa ce te trece prin foc si sabie".

Pitt spune ca si-a schimbat si modul in care reactioneaza atunci cand se afla in situatii dificile: "Inainte imi puneam scuturi peste scuturi, masti ca sa scap. Acum ma gandesc doar ca asta sunt eu. Orice minciuna ti-o spui te va lovi mai devreme sau mai tarziu in fata. Noi, ca oameni, ne facem atatea filme ca sa nu infruntam adevarul. Aproape ca suntem prea destepti pentru binele nostru".

Pitt: Familia e totul! Sunt retardat cand vine vorba sa-mi recunosc si sa-mi exprim emotiile

Actorul spune ca meseria lui l-a tinut o perioada departe de copii si regreta asta, insa acum familia este pe primul loc pentru el.

"Pe patul de moarte oamenii nu vorbesc despre ce obtinut material sau ce recunoasteri li s-au adus, ci vorbesc despre cei dragi. Copiii sunt atat de delicati, absorb totul, trebuie sa-i tii de mana si sa le explici, trebuie sa-i asculti. Cand ma afund in munca nu mai aud, nu mai vad. Vreau sa schimb asta.

De unde vin eu e semn de tarie daca ai o vanataie sau o cicatrice, nu vorbesti despre ele, mergi mai departe. Asa si cu emotiile. Personal sunt retardat cand vine vorba sa-mi recunosc si sa-mi exprim emotiile. Ma pricep mult mai bine sa le ingrop. Am crescut cu un tata cu mentalitate de razboi - barbatul e super-puternic, el stie mai bine, in loc sa cunosti barbatul cu tot cu temerile si indoielile sale. Si asta m-a lovit la divort: trebuie sa fiu mai mult pentru ei, trebuie sa le arat mai mult".

Despre divort: "La tribunal nimeni nu castiga, e vorba doar de cine e ranit mai tare"

El spune ca a reusit sa puna la punct impreuna cu Angelina Jolie un program de vizita pentru copii, dar ca la inceput a fost foarte greu.

"Amandoi facem ce putem mai bine. Am auzit un avocat spunand 'la tribunal nimeni nu castiga, e vorba doar de cine e ranit mai tare' si pare foarte adevarat. Stai un an sa-ti constuiesti cazul si sa aduci dovezi ca sa demonstrezi de ce tu ai dreptate si celalalt greseste si e o investitie de energie in ura. Refuz sa fac asta si din fericire si partenera mea e de acord", a spus Pitt.

El a povestit si cat de complicat e pentru copii: "Trebuie sa-i ajutam sa inteleaga viitorul si prezentul imediat si cum am ajuns in acest punct si pentru asta trebuie dezgropate multe din trecut, despre care nu am vorbit la timpul lor. Incercam ca toti sa iesim din asta mai puternici, mai buni".

"Acum stiu ce inseamna ca daca iubesti pe cineva sa-l lasi sa plece"

Actorul spune ca experienta divortului este ca un doliu pentru toti cei implicati si ca pentru el primul instinct a fost sa se agate de relatie.

"Si apoi iti vine cliseul 'daca iubesti pe cineva, atunci lasa-l sa plece'. Acum stiu ce inseamna, ce simti cand faci asta. Inseamna sa iubesti fara sa detii pe cineva. Inseamna sa iubesti fara sa astepti ceva in schimb. Suna bine cand o spui, suna bine cand o canta Sting, dar pentru mine nu insemna nimic pana cand nu am trait-o.

Asta a fost unul dintre lucrurile pe care nu le-am inteles crescand intr-o familie de crestini cu 'nu face asta, nu face aia'. Totul este despre interdictii si atunci ma gandeam cum sa te descoperi pe tine si sa stii cine esti, si ce iti place, si unde ai limitele?!".

Intrebat daca se vede ca un om de succes, actorul a raspuns ca si-ar dori sa isi schimbe pur si simplu numele.

"Suntem toti celule intr-un singur corp"

Pitt spune ca si el, ca toti oamenii, ajunge la finalul unora dintre zile, orice ar face, sa isi puna aceeasi intrebare "care este rostul tuturor lucrurilor, care este scopul vietii?".

"Acum stiu care e rostul - sa comunici, sa te conectezi cu altii. Cred ca suntem toti celule intr-un singur corp, suntem toti parte a aceleiasi constructii, chiar daca unii dintre noi suntem celule canceroase. Ne ajutam unii pe altii. Asta e scopul - sa ne ajutam unii pe altii."

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Brad Pitt divort Angelina Jolie, #Brad Pitt sculptura, #Brad Pitt probleme alcool marijuana , #Angelina Jolie