Rezultatele 511 - 540 din 1000 (0.507 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Armata - O scoala altfel

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 06:05

Armata - O scoala altfelJoi, 09 aprilie 2015, incepand cu ora 12.00, la sediul Comandamentului Brigazii 10 Geniu "Dunarea de Jos" are loc vizita grupurilor de copii apartinand institutiilor de invatamant din municipiul Braila, in scopul dezvoltarii cunostintelor despre genistii braileni si faptele lor de-a lungul timpului.
Evenimentul se inscrie in initiativa Ministerului Educatiei Nationale "Sa stii mai multe, sa fii mai bun", o continuare a programului national "Scoala altfel", derulata in perioada 06 - 10 aprilie 2015, la care Ministerul Apararii Nationale participa avand ca obiective consolidarea parteneriatului interinstitutional, promovarea imaginii Armatei Romaniei si a carierei militare.
Programul activitatilor cuprinde vizitarea Salii de Traditii a unitatii, desfasurarea unui exercitiu demonstrativ de descoperire a explozivilor cu ajutorul cainilor, precum si prezentarea tehnicii, armamentului si echipamentelor din dotarea Brigazii 10 Geniu "Dunarea de Jos".

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arcasu ]

Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati in dosarul "Mita pentru PSD"

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 12:08

Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati in dosarul "Mita pentru PSD"Omul de afaceri Ioan Niculae si fostul sef al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu ajung dupa gratii. Ioan Niculae, cel mai bogat roman, si Gheorghe Bunea Stancu, fostul sef CJ Braila, au fost condamnati la inchisoare cu executare in dosarul "Mita pentru PSD". In acelasi dosar au fost condamnati si Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac, la doi ani si jumatate, cu executare.
Gheorghe Bunea Stancu a fost ridicat de acasa de politisti si dus la IPJ Braila. De acolo, fostul sef al CJ Braila ajunge la Penitenciarul Galati.
Ioan Niculae este incarcerat la Penitenciarul Rahova. Cel mai bogat roman condamnat in dosarul "Mita pentru PSD" va ramane la Rahova pentru 21 de zile, in carantina.
Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.
Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii ...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Las' ca vine ploaia...

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Las&#39 ca vine ploaia...Si-au zis "baetii" de la spatii verzi care au curatat zona din jurul fantanii arteziene, lasand in urma ("la locul de munca") numai noroi pe paviment. Ca doar nu erau... sa se curete pe picioare. Si nu-i asa, sefa, vine ploaia si spala tot...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Ziua Jandarmeriei Romane

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Ziua Jandarmeriei RomaneIn vederea sarbatoririi Zilei Jandarmeriei Romane, jandarmii braileni au organizat mai multe manifestari cu prilejul aniversarii a 165 de ani de la infiintarea institutiei.
Joi, 02 aprilie a.c., in intervalul orar 13.00-17.00, la Standul de prezentare a Jandarmeriei organizat in Parcul Monument din municipiul Braila, jandarmii au desfasurat activitati de prezentare a dotarii si a misiunilor institutiei, activitati de prevenire a faptelor antisociale, dar si de identificare a elevilor care doresc sa opteze pentru o cariera militara.
In jurul orei 13.00, luptatorii Detasamentului Mobil de Interventie au desfasurat si un exercitiu demonstrativ, in aceeasi zona.
La nivelul Jandarmeriei Braila, prin ordinul Viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministru al afacerilor interne, au fost avansati inainte de termen trei ofiteri, iar prin ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, au fost avansati inainte de termen patru subofiteri.
Jandarmeria Romana este institutia specializata a statului de drept care are ca misune prioritara asigurarea si restabilirea ordini publice.
Infiintata prin ofis domnesc in 3 aprilie 1850, de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria si-a asumat si a castigat, in timp, un firesc si binemeritat prestigiu, devenind o institutie care si-a asumat cu profesionalism, rolul de garant al sigurantei cetateanului, al drepturilor si libertatilor societatii romanesti si a inteles ca este necesar sa se faca transferul centrului de ...

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Arcasu ]

Alarmant(!) Cum s-au scufundat peste 500 m de dig...

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Alarmant(!) Cum s-au scufundat peste 500 m de dig...Se intampla pe malul stang al Dunarii, intre trecere bac IMB si (in aval) spre "piramida" de pe faleza. Necazul a inceput in anul 2002, cand cautatorii de fier vechi au facut adevarate transee si grote in acest dig de protectie!!! Scufundat apoi prin spargerea unei conducte de canalizare, deoarece s-a permis trecerea utilajelor grele (macarale, tiruri, trailere etc.) pe dig. Iar tasarea din dreptul fostului IMT-SUGTC-Farex s-a accentuat an de an, tot din cauza circulatiei auto de nimeni oprita.
S-a scris de "n" ori despre ce este "in zona", unde s-au realizat niste asa-zise amenajari portuare: dupa ureche si depozitandu-se in albia majora a Dunarii tot felul de deseuri inerte, anvelope auto, gunoaie, moloz, placi din beton - fara a se apela (legal si cu aprobarile necesare) la firme specializate in lucrari la apa - cum era odata GSLH Galati.
S-a castigat teren in fata apei, insa aceasta produce, sistematic, eroziunea de mal. Unii intreprinzatori au mai slutit terenul si cu grinzi uriase din beton, pentru delimitarea perimetrelor si, chipurile, consolidarea terenului.
Prin imaginile alaturate, si o vizita la fata locului, ar trebui ca autoritatile locale si judetene, si toti cei care au raspunderi in domeniu, sa se autosesizeze pentru rezolvarea urgenta a unei situatii intolerabile si condamnabile...

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Singura solutie: apometrele, pe casa scarilor!

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Editie Online: Singura solutie: apometrele, pe casa scarilor!Este vorba de nesfarsita poveste a balamucului, proceselor, nemultumirilor legate de debransarea rau-platnicilor la apa rece, dar si reactia fireasca a celor corecti si nevoiti sa sufere datorita primilor "in cauza". Si chiar daca acum se vantura o modificare de lege prin care (populist) rau-platnicii pot fi pasuiti, lucrurile nu se vor opri aici. Fiindca, sarac sau nu, este incorect sa nu achiti un serviciu, si sa beneficiezi de el pe spinarea altora. Iar asa cum a sustinut in repetate randuri CUP "Dunarea", se poate intra in normalitate, intre locatari sa fie armonie, iar pentru stingerea diferendele cu asociatiile de proprietari si/sau cu regia, singura solutie este scoaterea contoarelor in afara apartamentelor; pe casa scarii! Asa cum se procedeaza la gaze si electricitate, pe principiul "n-ai platit, te-am debransat!", la mijloc fiind vorba si de un contract individual cu furnizorii acestor servicii (ceea ce lumea solicita si in cazul apei reci).
Revenim si spunem ca foarte putini dintre locatarii la bloc au trecut la contorizarea pe verticala, iar acolo unde se procedeaza asa, urmarile sunt exclusiv benefice. Au fost si discutii ca, vezi doamne, CUP ar castiga foarte mult din aceasta afacere.
"Nici vorba de asa ceva, ne spune
dl.ing. Mihail Chirita, directorul general al CUP Dunarea
.
Suntem multumiti si cu un leu profit, dar nu cu pierderi. Iar la unele blocuri (ex. B2 si AR din Vidin) am montat apometre si pentru alimentarea cu apa calda".
Pe teren, ne-am convins de ...

Actualitate / stiri Actualitate175 vizite[ Arcasu ]

Prima masina. Persoanele fizice pot achizitiona autoturisme cu credite garantate de stat

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Prima masina. Persoanele fizice pot achizitiona autoturisme cu credite garantate de statCamera Deputatilor a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta privind programul Prima Masina, care prevede ca persoanele fizice pot achizitiona prin credite garantate de stat primul autoturism nou al carui pret sa nu depaseasca 50.000 lei.
Ordonanta de urgenta 66/2014 prevede ca persoanele fizice pot achizitiona un singur autoturism nou prin contractarea de credite garantate de catre stat. Acest autoturism trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele minime ale standardului Euro 5, iar pretul de achizitie sa nu depaseasca 50.000 de lei, la care se adauga TVA, noteaza Mediafax.
Cei care vor sa beneficieze de acest program sunt cei care la data solicitarii creditului garantat declara pe propria raspundere ca nu a mai detinut in proprietate un autoturism bun nou, nu inregistreaza restante la plata altor credite bancare, iar la data solicitarii cerditului garantat beneficiarul programului are varsta de minimum 18 ani si capacitatea de exercitiu.
Beneficiarii programului trebuie sa dispuna de un avans de 5% din pretul de achizitie a autorurismului nou, iar garantia statului va fi de maximum 50% din finantare acordata. Acestia trebuie sa asigure autoturismul nou cu polite de tip CASCO.
In caz de nerespectare de catre beneficiar a acestei obligatii, finantatorul are dreptul de a proceda la incheierea politei de asigurare pe cheltuiala proprie, in numele si in contul beneficiarului, si de a recupera cheltuielile respective de la beneficiar prin orice modalitate prevazuta de lege, ...

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Arcasu ]

Duminica Floriilor! Traditii pentru spor in gospodarie

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Duminica Floriilor! Traditii pentru spor in gospodarieAnul acesta, sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim, cunoscuta in popor si sub numele de Duminica Floriilor, a Stalparilor sau a Vlastarilor este praznuita la data de 5 aprilie, cu o saptamana inainte de Sfintele Pasti.
Praznicul Intrarii Domnului in Ierusalim este un moment cu totul special, unicul din viata pamanteana a lui Iisus, cand El a acceptat sa fie aclamat ca imparat. Intors din cetatea Efraim, Iisus a hotarat sa mearga in orasul sfant. Potrivit profetiilor din Vechiul Testament, Iisus si-a pregatit singur intrarea in Ierusalim, pentru a fi recunoscut dupa Lege ca El este Mesia, Mantuitorul lumii. Multimea L-a intampinat cu ramuri verzi de finic si de maslin, aclamandu-L cu entuziasm: "Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine in numele Domnului!".
Despre semnificatia sarbatorii stau marturie numeroase mentiuni, primele dintre acestea datand din secolul al IV-lea. Sunt vestite doua marturii referitoare la Intrarea lui Iisus in Ierusalim: o predica rostita de Sfantul Epifanie, care relateaza importanta evenimentului religios si o marturie a Sfantei Egeria, o pelerina din Apus care mentioneaza in insemnarile ei de calatorie, felul in care crestinii sarbatoreau in secolul al IV-lea Intrarea Domnului in Ierusalim. Si la acea data, spune Sfanta Egeria, se continua traditia ca ramurile de salcie binecuvantate in bisericile crestine sa fie impartite credinciosilor, participanti la slujba religioasa.
Florii, slavite de Parintii Bisericii Crestine
Praznicul de Florii a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate104 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) A inceput carpeala si pe Calarasi...

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Semnal(!) A inceput carpeala si pe Calarasi...Deci, dupa razuiala asfaltului se aplica plombele in zonele mai dificile. Oamenii si utilajele erau protejate de traficul rutier, prin dirijarea acestuia de catre un politist local. Ce ar fi putut interveni si in cazul celor doi tupeisti care au blocat trotuarul la facultate si trecerea pentru pietoni. Pai, daca nu are in consemn...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) S-a reluat distrugerea bancilor...

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:08

Semnal(!) S-a reluat distrugerea bancilor...Se intampla in fiecare an, si acum, pe Bdul Independentei. Unde, SUPAGL nu asigura (prin sudura) piulitele de la suruburile de prindere in beton (la fel, si pentru blaturile din lemn), si nici hotii/vandalii nu sunt prinsi si amendati "la sange"...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Atentie, parinti! Cat trebuie sa cantareasca ghiozdanul unui elev

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:06

Atentie, parinti! Cat trebuie sa cantareasca ghiozdanul unui elevRucsacul sau ghiozdanul trebuie sa cantareasca, in medie, 8,2 la suta din greutatea elevului, ceea ce inseamna, in cazul unui copil de 25 de kilograme, ca ghiozdanul ideal ar trebui sa aiba aproximativ doua kilograme, spune ortopedul Emil Mares, citand un studiu american.
"Prea multe ore petrecute pe scaun, ghiozdane pline cu carti si exercitii care suprasolicita coloana vertebrala, acestea sunt cateva din cauzele durerilor de spate ale copilului", spune dr. Emil Mares.
Potrivit medicului, numarul copiilor care sufera de scolioza si cifoza este tot mai mare, iar sectiile de ortopedie sunt asaltate de parinti cu copii care se plang de dureri de spate. "Realitatea e ca mai mult de o treime din elevi duc in spate o greutate mai mare decat ar trebui. Un studiu al specialistilor americani a demonstrat ca rucsacul trebuie sa cantareasca, in medie, 8,2 la suta din greutatea copilului. (...) O greutate cu mult mai mare decat cea recomandata poate duce la deformari ale coloanei. Partea buna este ca acest tip de deviatii ale coloanei, depistate la timp, pot fi tratate", mai spune medicul ortoped.
Specialistii spun ca primele semne la care trebuie sa fie atenti parintii sunt durerile de spate, dar si cresterile rapide in inaltime ori starile de apatie si anemie ale copiilor.
Dr. Mares avertizeaza ca semnele bolii apar in jurul varstei de 8 ani si trebuie intervenit imediat, pentru ca, nedepistate la timp, afectiunile coloanei evolueaza si, in maximum doi ani, deviatiile devin vizibile, ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Strategia educatiei pana in 2020: Cum vor autoritatile sa imbunatateasca invatamantul din Romania

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:06

Strategia educatiei pana in 2020: Cum vor autoritatile sa imbunatateasca invatamantul din RomaniaMinisterul Educatiei a publicat pe site-ul oficial Strategia Educatiei si Formarii Profesionale pentru perioada 2014-2020. Proiectul se afla in dezbatere publica si contine obiective ambitioase in privinta invatamantului scolar si prescolar, dar si obiective legate de formarea profesionala.
Tintele strategice, potrivit proiectului Ministerului Educatiei, presupun ca pana in anul 2020, in medie, cel putin 15% dintre adulti ar trebui sa participe la programele de invatare de-a lungul vietii si tot pana in 2020, procentul persoanelor cu varsta de 15 ani cu competente scazute de citire, matematica si stiinte exacte, ar trebui sa fie mai mic de 15%.
De asemenea, pana in anul 2020, proportia persoanelor de 30-34 de ani, care au absolvit invatamantul tertiar, ar trebui sa fie de cel putin 40%.
Strategia educatiei mai are ca obiective scaderea abandonului scolar timpuriu, care ar trebui sa ajunga sub 10%, iar cel putin 95% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre 4 ani si varsta pentru inscrierea obligatorie la scoala primara, ar trebui sa beneficieze de educatie prescolara.
Tot pana in 2020, proportia de absolventi angajati (cu varste cuprinse in 20 si 34 de ani), care au parasit sistemul de educatie si de formare profesionala cu cel mult trei ani inaintea anului de referinta, ar trebui sa fie de cel putin 82% (comparativ cu 76,5% in 2010).
Strategia educatiei si formarii profesionale din Romania in perioada 2014-2020 se axeaza pe trei prioritati: crestere inteligenta: dezvoltarea ...

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Arcasu ]

Camera Deputatilor: Inscrierea sau retragerea de la orele de religie se face prin cerere scrisa a parintilor

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 06:06

Camera Deputatilor: Inscrierea sau retragerea de la orele de religie se face prin cerere scrisa a parintilorInscrierea si reinscrierea elevilor la ora de religie vor fi posibile in baza unei cereri scrise a parintilor sau a elevilor majori, aceeasi procedura fiind valabila si la schimbarea optiunii ori retragerea de la curs, a decis, miercuri, Camera Deputatilor, printr-un proiect de lege.
Proiectul, care modifica Legea Educatiei Nationale in acord cu decizia recenta a Curtii Constitutionale pe aceasta tema, a fost votat cu 213 voturi pentru, unul impotriva si 5 abtineri, potrivit Mediafax.
Proiectul prevede ca inscrierea sau reinscrierea elevului la obiectul religie se face prin cerere scrisa, iar schimbarea optiunii sau retragerea se face tot prin cerere scrisa.
Curtea Constitutionala a decis, in 12 noiembrie 2014, ca articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea Educatiei Nationale privind obligatia unei cereri pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie este neconstitutional. Oficiali ai CC au precizat ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui depusa de cei care vor sa studieze disciplina.
Proiectul de lege urmeaza sa treaca la Senat, care este camera decizionala.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Arcasu ]

Targ de sanatate in comuna Frecatei

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:09

Targ de sanatate in comuna FrecateiLocuitorii din comuna Frecatei, judetul Braila, vor beneficia de analize gratuite pentru stabilirea glicemiei, trigliceridelor si colesterolului, de evaluarea tensiunii arteriale si masurarea inaltimii si indicelui de masa corporala. Toate aceste evaluari sunt realizate in cadrul Targului de Sanatate desfasurat in comuna, in data de 4 aprilie, eveniment organizat in cadrul proiectului "Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia - PSCR2", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeste in oameni!" si implementat de Fundatia Romtens la nivelul a 19 comunitati rurale din 19 judete.
Targul de Sanatate este un eveniment dedicat publicului general, desfasurat intr-un cadru relaxant, prin intermediul caruia, organizatorii urmaresc atragerea si educarea populatiei din mediul rural, in sensul adoptarii unui stil de viata sanatos, cresterea nivelului de informare si de constientizare a membrilor comunitatii cu privire la importanta si impactul stilului de viata asupra sanatatii si cu privire la importanta monitorizarii unor parametri cheie in evaluarea starii de sanatate.
Activitatie Targului de Sanatate includ efectuarea unor masuratori invazive (glicemie, colesterol, trigliceride) si a unor masuratori neinvazive (inaltime, greutate, tensiune arteriala), dar si sesiuni de informare individuale si de constientizare a importantei ...

Actualitate / stiri Actualitate112 vizite[ Arcasu ]

Lupta/intrecere stransa, in poligon...

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:08

Lupta/intrecere stransa, in poligon...In ciuda vremii nefavorabile, dar printr-o organizare perfecta, a avut loc (fara nici un incident), Cupa presei la tir. Dominata de un puternic spirit de intrecere, voie buna, autodepasire si fair-play. Au fost chiar si rasturnari de situatii; prin evolutia surprinzatoare a tinerelor reporterite. Dar nici veteranele si cei mai vechi competitori nu s-au lasat mai prejos. Astfel, la finalul competitiei, s-au acordat diplome si cupe, celor mai buni: * la individual fete, locurile 1, 2 si 3 au fost ocupate in ordine de catre Cristina Stan (TV Braila), Gina Bahor (Radio Romania Actualitati), Andreea Iconaru (Obiectiv - Vocea Brailei) * individual baieti: Nicu Stupariu (Info Braila), Vasilica Popescu (TV Braila), Florentin Coman (Obiectiv - Vocea Brailei) * pe echipe: Obiectiv, Tv Braila, Nicu Stupariu - Spoeala Adrian * Miss Pistol: Liliana Spoeala (Antena 1) * Mister Pistol: Andrei Florinel (TVR Braila). Tuturor, si organizatorilor, felicitari!

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: La Jandarmeria Braila, Cupa presei la tir...

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:08

Editie Online: La Jandarmeria Braila, Cupa presei la tir...In cadrul multiplelor manifestari desfasurate in cadrul aniversarii a 165 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, ieri, la Poligonul de trageri de la Muchea a avut loc Cupa presei la tir.
Anterior acestei actiuni, la sediul Inspectoratului Judetean al Jandarmeriei Braila, a avut loc o foarte interesanta prezentare a istoricului si traditiilor Jandarmeriei romane si brailene. Prezentarile au fost facute de catre col. Vasile Mot, adjunctul comandantului, iar prima interventie a revenit dlui prof. Ioan Munteanu; istoric si scriitor de seama al Brailei. Domnia sa a captat atentia participantilor prin detaliile legate de evolutia etimologiei cuvantului jandarmerie, dar mai ales rememorarea unor evenimente care au marcat istoria jandarmeriei brailene: * denumirea Caii Calarasilor (Silistra) * participarea la Razboiul de Independenta a Regimentului 5 Calarasi * sosirea, in 1885 a calarasilor, la Bariera Bucuresti (str. Mihai Eminescu, de azi) * alte denumiri (ramase si acum) date unor strazi principale ale Brailei, cu trimiteri la istoria, luptele si marile personalitati ale Romaniei * inaugurarea celor doua arcuri de triumf (la Debarcader si Smardan), precum si a podului de pontoane peste Dunare, pentru intrarea in Dobrogea ocupata * mesajul regelui si citirea proclamatiei catre tara * readucerea in memorie a jertfelor in cadrul Razboiului pentru Independenta si cum au fost acestea reflectate/preamarite de catre poetii si scriitorii acelor vremuri * infiintarea jandarmeriei ...

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

Locuri de munca vacante

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:07

Locuri de munca vacanteAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila anunta urmatoarele locuri de munca vacante:
- Agent comercial, studii liceul, perioada determinata
- Analist resurse umane, studii superioare, cunostinte operare PC
- Asistent farmacist
- Barman
- Calcatoreasa lenjerie
- Camerista, perioada determinata
- Coafor, vechime 1 an
- Cofetar
- Comisioner
- Confectioner asamblor articole din textile
- Consultant Bancar, studii medii, timp partial 4h/zi
- Cosmetician, proaspat absolvent sau persoana peste 45 ani
- Excavatorist
- Farmacist
- Femeie de serviciu, vechime 2 ani, studii scoala generala, perioada determinata
- Frizer, proaspat absolvent sau persoana peste 45 ani
- Hamal
- Inginer electronist telecomunicatii, permis conducere categ B, C
- Inginer mecanic (Aprovizionare), vechime 5 ani, perioada determinata
- Inginer retele electrice
- Ingrijitor spatii hoteliere, perioada determinata
- Manichiurist, proaspat absolvent sau persoana peste 45 ani
- Masinist la masini pentru terasamente (Ifronist), vechime 5 ani, permis categoria B,C
- Mecanic agricol
- Montator pereti si plafoane din ghips-carton
- Muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide
- Muncitor necalificat la demolarea cladirilor
- Operator introducere-validare prelucrare dare, absolvent studii superioare promotia 2014, cunostinte nivel avansat in una din urmatoarele limbi: engleza, franceza sau germana
- Operator introducere-validare prelucrare date, vechime 4 ani, studii superioare, ...

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... In sfarsit...

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:08

Astia suntem... In sfarsit...A disparut balta de la Mihai Bravu, colt cu Calarasi. Si unde, de vreo doi-trei ani din cauza unei canalizari colmatate, apa se aduna intr-o mare baltoaca; chiar in dreptul trecerii de pietoni. Si cand te gandesti cate astfel de situatii sunt destule in Braila. Ei lasa, ca vine vara...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ocoliti aceasta balta...

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Ocoliti aceasta balta...Ea este una dintre cele prezente in statiile Braicar de pe Calea Galati (in Brailita), iarna fiind vorba de nametii care astupa aceste locuri destinate calatorilor. Poate aude/vede si primaria (si) aceste aspecte. Iar daca nu e cu suparare, si indicatorul de statie ce va fi in curand total estompat de vegetatia unui copac...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Monitorizare evolutie eroziune de mal sat Corbu Vechi, Com. Maxineni

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:08

Monitorizare evolutie eroziune de mal sat Corbu Vechi, Com. MaxineniCa urmare a sesizarii unor cetateni din sat Corbu Vechi, com. Maxineni, din data de 30.03.2015, prefectul judetului Braila, in calitate de presedinte al Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Braila (CJSU) si inspectorul sef, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila (ISU), in calitate de vicepresedinte, s-au deplasat la fata locului pentru a verifica cele sesizate. Sistemul de Gospodarire a Apelor Braila (S.G.A.) a prezentat o informare prin care a adus la cunostinta stadiul evolutiei eroziunilor de mal de pe cursurile de apa.
Din cele 7 puncte prezentate ca vulnerabile de S.G.A. Braila, prezinta o importanta deosebita zona aflata in apropierea satului Corbu Vechi, avand in vedere ca eroziunea malului, aflata in evolutie, s-a apropiat de taluzul digului.
In data de 31.03.2015 a fost convocat CJSU in vederea informarii membrilor acestora asupra punctelor vulnerabile identificate de S.G.A. Braila, de-a lungul digurilor riverane cursurilor de apa in judet. S-a stabilit o comisie formata din reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetul Braila, S.G.A. Braila, ISU Braila, ANIF-Filiala Teritoriala de Imbunatatiri Funciare si Comisariatul Judetean Braila-Garda de Mediu in vederea deplasarii pe teren, pentru a stabili detalii tehnice pe baza carora se vor inainta informari catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si catre Ministerul Afacerilor Interne.
S-au facut adrese catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Maxineni si ...

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Arcasu ]

Spalieri sustrasi de pe o sola viticola

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:07

Spalieri sustrasi de pe o sola viticolaMarti, 31 martie a.c., in jurul orei 23.00, o patrula din cadrul Detasamentului 3 de Jandarmerie a depistat, pe un camp din apropierea comunei Ulmu, jud. Braila, un barbat care a sustras spalieri din beton, de pe o sola viticola.
Suspectul, Marian M., in varsta de 42 ani, a sustras 20 de bucati de spalieri, pe care i-a incarcat in atelajul hipo, cu intentia de a-i duce la domiciliul sau.
Jandarmii i-au intocmit barbatului actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Arcasu ]

Inselaciune cu tigari

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:07

Inselaciune cu tigariMarti, 31 martie a.c., in jurul orei 12.00, o patrula de jandarmerie a surprins un barbat din municipiul Braila, care comercializa doua "cartuse de tigari" pline cu polistiren.
Cel in cauza, Sica S., in varsta de 40 ani, a fost surprins in flagrant, la intersectia strazii Plantelor cu Calea Galati, in timp ce oferea spre vanzare asa-zisele tigari.
Ca urmare a verificarilor efectuate, jandarmii braileni au constatat ca acesta a introdus in cartusele de tigari cate o bucata de polistiren in care se aflau doua cuie.
Celui in cauza i-au fost intocmite actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune sub forma tentativei.

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:07

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 24 - 31.03.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 168 sanctiuni contraventionale in valoare de 65400,25 lei.
Astfel au fost organizate si s-a participat la urmatoarele actiuni:
- pe linia salubritatii - 7 actiuni;
- pe linia combaterii cersetoriei si vagabondajului - 3 actiuni;
- pe linia combaterii comertului stradal neautorizat - 9 actiuni;
- actiuni in cooperare cu D.S.P. Braila - 3;
- actiuni in cooperare cu D.A.S. Braila - 2;
- actiuni in cooperare cu "BRAICAR" S.A. - 14.
Toate deficientele constatate au fost inaintate prin adrese urmatoarelor institutii, pentru luarea masurilor ce se impun potrivit competentelor:
- Primaria Municipiului Braila - 5 adrese
- Directia Tehnica din cadrul Primariei Municipiului Braila - 3 adrese
- S.U.P.A.G.L. Braila - 2 adrese
- D.A.S. Braila - 3 adrese
- Directia Finantelor Publice Locale - 4 adrese
- O.C.P.I. Braila - 2 adrese
- Registrul Comertului - 2 adrese
In prezent un efectiv de 15 politisti locali urmeaza cursurile de formare profesionala la Centrul de pregatire apartinand Ministerului de Interne, Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A ...

Actualitate / stiri Actualitate220 vizite[ Arcasu ]

Modificari in circulatia trenurilor

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:07

Modificari in circulatia trenurilor* Modificari in circulatia unor trenuri InterRegio cu ocazia sarbatorii "Invierii Domnului" si a vacantei scolare
Sucursala Regionala de Transport Feroviar de Calatori Galati informeaza publicul calator, ca adapteaza capacitatea de transport la traficul de calatori cu ocazia sarbatorii "Invierii Domnului" si a vacantei scolare si modifica circulatia urmatoarelor trenuri InterRegio, astfel:
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 10601 (Bucuresti Nord 19.05 - Buzau 21.07) nu va circula;
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 10602 (Buzau 04.14 - Bucuresti Nord 06.15) nu va circula;
- La data de 12/13 aprilie 2015, trenul IR 1540/-1(Brasov 16.08 - Iasi 01.11) nu va circula;
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 1541/-2 (Iasi 05.05 - Brasov 13.37) nu va circula;
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 1863/-2 (Iasi 07.55 - Galati 12.35) nu va circula;
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 1864/-1 (Galati 06.00 - Iasi 10.50) nu va circula;
- La data de 11/12 aprilie 2015, trenul IR 1862/-1 (Iasi 22.10 - Constanta 07.35) nu va circula;
- La data de 11/12 aprilie 2015, trenul IR 1856 (Suceava Nord 22.10 - Marasesti 01.29) nu va circula;
- La data de 11/12 aprilie 2015, trenul IR 1861/-2 (Constanta 21.30 - Iasi 07.41) nu va circula;
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 1857 (Marasesti 04.45 - Suceava Nord 07.10) nu va circula;
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 1657 (Bucuresti Nord 15.00 - Bacau 19.42) nu va circula;
- La data de 12 aprilie 2015, trenul IR 1655 ...

Actualitate / stiri Actualitate191 vizite[ Arcasu ]

Pasapoartele biometrice se primesc prin posta

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:07

Pasapoartele biometrice se primesc prin postaDe la 1 aprilie, pasapoartele vor fi livrate cu ajutorul Postei Romane celor care solicita sa le primeasca la domiciliu.
Totul in baza unui contract semnat pentru o perioada de doi ani intre Regie si Directia de Pasapoarte. Contractul are o valoare de 495 de mii de lei, adica peste 110 mii de euro.
Taxa perceputa de Posta Romana este de aproape opt lei cu tot cu TVA. Livrarea pasapoartelor la domiciliile celor care solicitau acest serviciu este posibila inca de la mijlocul anului trecut.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arcasu ]

Rabla 2015: Cati bani poti sa iei pe masina veche

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:07

Rabla 2015: Cati bani poti sa iei pe masina vecheIncepand de miercuri, 1 aprilie, si pana pe 10 aprilie, producatorii, importatorii si distribuitorii de autoturisme pot depune dosarele la Administratia Fondului pentru Mediu.
Producatorii, importatorii si distribuitorii de autoturisme se pot inscrie, de miercuri, in Programul Rabla, depunandu-si dosarele la Administratia Fondului
Depunerea dosarelor se va face in perioada 1 - 10 aprilie, urmand ca AFM sa le analizeze si sa publice lista producatorilor respinsi, care pot depune contestatii in termen de cinci zile.
Ulterior, va fi publicata lista producatorilor validati sa participe la programul din acest an, alaturi de lista colectorilor autorizati de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM).
Programul destinat persoanelor fizice va fi demarat imediat dupa finalizarea acestor proceduri. Conditiile de participare la programul Rabla 2015, precum si documentele pe care trebuie sa le depuna producatorii/dealerii auto pot fi gasite in Ghidul de finantare a programului, pe site-ul AFM.
In cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totala de 200 milioane lei, a fost alocat un numar de 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, in sistemul informatic gestionat de AFM.
In urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate in program a fost modificata fata de varianta initiala propusa.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Arcasu ]

Iohannis, despre actiunile ANAF: Intrebati Fiscul daca o tara poate functiona fara firme

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:06

Iohannis, despre actiunile ANAF: Intrebati Fiscul daca o tara poate functiona fara firmeIohannis, despre actiunile ANAF: Exista tendinta de a lucra ca pendulul, dintr-o extrema in alta Iohannis, despre actiunile ANAF: Exista tendinta de a lucra ca pendulul, dintr-o extrema in alta
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, in cadrul unei conferinte de presa, la Palatul Cotroceni, cu privire la ultimele controale si sanctiuni ale ANAF, ca "exista tendinta de a lucra ca pendulul, dintr-o extrema in alta". In acest sens, Iohannis a punctat faptul ca fie "avem situatii in care Fiscul nu se ocupa de aceste chestiuni", fie "avem situatii in care Fiscul se ocupa de detalii", potrivit Realitatea TV.
"Romania e o tara, in plina reformare, tot timpul facem o reforma, invatamant, Fisc, ANAF, si, din pacate, constat ca exista tendinta de a lucra ca pendulul, dintr-o extrema in alta. Ba avem situatii in care Fiscul nu se ocupa de aceste chestiuni, ba avem situatii in care Fiscul se ocupa de detalii, dar care nu cred ca merita foarte multa atentie", a declarat Klaus Iohannis.
Intrebat daca considera ca acesta este drumul corect, in contextul in care ANAF a inchis numeroase magazine, pentru sume infime, Iohannis a afirmat: "Este un pic dificil sa comentez spete foarte concrete, fara date foarte concrete. E bine sa cautam proceduri care incurajeaza investitorii sa isi duca afacerea mai departe si nu sa gasim metode prin care sa inchidem firme. Asta la modul general. Particular, intrebati la ANAF daca ei cred ca o tara fara firme poate sa functioneze", a adaugat seful ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Taxe aberante pe care studentii din Romania sunt obligati sa le plateasca

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 06:05

Taxe aberante pe care studentii din Romania sunt obligati sa le plateascaInvatamantul de stat este gratuit in Romania, potrivit Constitutiei. In realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Elevii si studentii sunt nevoiti sa vina de acasa cu sume importante de bani pentru a-si finanta educatia. Din pacate, in prezent, putini tineri isi mai pot permite luxul de a urma o facultate, iar universitatile nu mai sunt capabile sa investeasca in educatie, astfel ca, in curand, am putea fi martori la colapsul invatamantului superior romanesc.
Slaba finantare a sistemului de invatamant superior romanesc nu se resimte doar in calitatea actului educational, ci si in taxele tot mai mari si nejustificate pe care trebuie sa le plateasca studentii. Universitatile, manate de nevoie de a-si creste veniturile proprii pentru a compensa lipsa de bani primiti de la stat, au inceput sa profite de fiecare ocazie pe care o au pentru a introduce sau a creste taxele aplicate studentilor.
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a analizat situatia taxelor aplicate studentilor in universitatile din Romania. Concluzia cercetarii facute de ANOSR scoate la iveala faptul ca studentii trebuie sa suporte, anual, cresteri de taxe sau, si mai grav, trebuie sa faca fata unor taxe care fie sunt ilegale, fie sunt la limita legii, si care genereaza venituri foarte mari universitatilor.
Taxa de camin
Legea interzice orice forma de taxa de garantie, taxa de rulment sau denumita in alta forma decat taxa de cazare pentru prima luna de cazare la camin. Cu toate acestea, exista ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Sedinta Consiliului Judetean

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:08

Editie Online: Sedinta Consiliului JudeteanCu 30 de puncte la ordinea, sedinta de ieri a Consiliului Judetean a decurs in conditii relativ decente, civilizate fata de perioadele anterioare. S-a propus chiar de catre presedintele interimar, dl. Viorel Mortu, ca pentru simplificarea dezbaterilor in plen si renuntarea la "circoteca de pomina" a unor sedinte, dezbaterile sa aibe loc cu preponderenta pe comisii, iar presedintii acestora sa-si spuna cuvantul in sedinta. Greu de crezut ca unii consilierii vor renunta la savoarea contrelor in legatura cu unele subiecte analizate.

De asemenea, in zilele urmatoare se va proceda la stabilirea unei noi structuri a comisiilor/transferuri de consilieri, inlocuirea celor bolnavi de luni de zile, etc. Subiectul ramane a fi definitivat in cateva zile sau la viitoarea sedinta a CJ.

In luarile lor de cuvant si exprimarea opiniilor, nemultumirilor sau venirea cu propuneri, consilierii au intervenit in cazul celor mai multe dintre proiecte, unele votate in...unanimitate. Iar pentru toate voturile contra, dl. Viorel Mortu a solicitat sa se vina cu o argumentatie solida, realista; nu doar de pe pozitii politice sau gen Gica contra.

Deci, s-au luat in discutie, chestiuni precum: * controlul asupra modului cum s-au executat plombarile din IMB * acordarea celor 40.000 lei pentru situatia grava aparuta in urma ploilor la Surdila Gaiseanca, si apoi ancheta/masuri. In acest caz, s-au adus critici virulente pentru ceea ce nu s-a intreprins de catre primarie si populatie privind decolmatarea ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Iata diferenta...

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Iata diferenta...Suntem tot in Vidin/Locuri Noi, dar pe str. Bujorului. Si ea alternand cu portiuni ca la carte, dar si ca in ultimul catun. Iar cine vrea sa vada cum, in acest cartier, sunt si strazi fara trotuar si sistematizare pe verticala (evident, neasfaltate si cu baltoace), sa mearga pe de exemplu pe str. Grindului; aflata intr-o zona... depresionara. Cineva, zambind amar, ne spunea: "la noi, promisiunile electorale nu au mai fost valabile. Poate, la viitoarele alegeri...".

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Video/Foto: Un medic acuza. Masti de proasta calitate in Spitalul Judetean
Intr-o postare pe Facebook, fostul medic chirurg Octavian Georgescu, actualmente pensionar, aduce ...
Spitalul Judetean - drept la replica
In urma articolului Un medic acuza. Masti de proasta calitate in Spitalul Judetean, publicat in ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor