Rezultatele 541 - 570 din 1000 (0.472 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Semnal(!) O strada ciuruita, cu balti...

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:08

Semnal(!) O strada ciuruita, cu balti...Credem ca strada Garofitei din Vidin/Locuri Noi, detine recordul in materie de gropi in carosabil. Nu pe toate lungimea ei, fiindca la capete s-a turnat asfalt. Oare, in acte figureaza ca ar fi toata asfaltata?! Noroc ca gospodariile oamenilor sunt mult mai sus decat carosabilului si se mai pot amenaja (in debleu) spatiile verzi...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Politia Locala si haldele de deseuri

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:08

Politia Locala si haldele de deseuriIncepand cu luna martie 2015, odata cu demararea campaniei curateniei de primavara, Politia Locala Braila a desfasurat mai multe actiuni concentrate pe linia depistarii si sanctionarii persoanelor care, fiind lipsite de cel mai elementar bun simt, obisnuiesc sa depoziteze gunoaiele si resturile menajere din gospodarie la coltul strazilor sau in zonele periferice ale municipiului unde de regula se formeaza halde de deseuri necontrolate.
O atentie deosebita a fost acordata monitorizarii carutelor, care sunt principalii formatori ai haldelor necontrolate de la periferia municipiului, alaturi, de asemenea, si de unii conducatori auto.
S-au supravegheat in special zonele limitrofe strazilor Cimbrului, Randunicii, Eroilor, Gh.M.Murgoci, Viilor, Mecanizatorilor si Sos. Baldovinesti, precum si alte puncte din municipiul Braila unde de regula se depoziteaza necontrolat deseuri si resturi menajere.
* Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate si sanctionate in cursul lunii martie: 98 persoane cu amenzi in valoare de 32.744 lei.
Exemplificam:
- Closca Dumitrel, de 40 ani, din Braila str. Graurului nr.17 - sanctionat cu amenda in valoare de 500 lei - fiind depistat pe str. Vadeni pe terenul viran dintre liniile C.F.R. si cooperativa Constructorul, aruncand dintr-un atelaj hipo gunoi de orice natura, pe domeniul public in loc neautorizat.
- Caloian ...

Actualitate / stiri Actualitate163 vizite[ Arcasu ]

Lansarea campaniei de prevenire "Nu te lasa pacalit!"

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:08

Lansarea campaniei de prevenire "Nu te lasa pacalit!"Campania se va desfasura in perioada 1 aprilie - 31 mai 2015 si se adreseaza cetatenilor din municipiul Braila, fiind vizate indeosebi persoanele varstnice
Marti, 31.03.2015, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila a avut loc conferinta de presa pentru lansarea Campaniei de prevenire a inselaciunilor prin modurile de operare "accidentul", "coletul", "premiul", "reprezentant institutie/firma", denumita "Nu te lasa pacalit!".
Campania va fi demarata azi, 1 aprilie 2015, zi cunoscuta in traditia populara drept "ziua pacalelilor", pentru a atrage atentia asupra acestor tipuri de infractiuni, care nu constituie decat o inducere in eroare a persoanelor pe care propria naivitate, neatentie, ignoranta sau lipsa de informare le transforma o speranta desarta intr-o dezamagire profunda.
Scopul campaniei il reprezinta cresterea gradului de informare a cetatenilor municipiului Braila, in special, a persoanelor varstnice, cu privire la noile moduri de operare in savarsirea inselaciunilor.
Directiile de actiune vizate de campanie sunt:
- Intalniri cu cetatenii municipiului Braila, in special persoane varstnice, la sedintele asociatiilor de proprietari, respectiv in zona pietelor agroalimentare, in vederea informarii si instruirii acestora cu privire la inselaciunile savarsite prin metodele amintite;
- Transmiterea catre cetateni a recomandarilor preventive, inclusiv cu sprijinul mass-media.

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Ministrul Agriculturii: Cei care depun proiecte pentru fonduri europene vor primi un raspuns in 37 de zile

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:07

Ministrul Agriculturii: Cei care depun proiecte pentru fonduri europene vor primi un raspuns in 37 de zileFermierii care vor depune proiecte finantate cu fonduri europene vor primi un raspuns in 37 de zile, plus-minus 10 zile, autoritatile incercand astfel sa creasca gradul de absorbtie a fondurilor, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, informeaza Mediafax.
Pentru noul PNDR, 2014-2020, care se deruleaza incepand cu acest an, fermierii vor trebui sa depuna o cerere de plata unica pe suprafata.
"Fermierul nu mai trebuie sa vina la APIA de mai multe ori, pentru ca totul este inglobat intr-o singura cerere", a explicat ministrul.
El a adaugat ca APIA va primi de la 5 aprilie cererile de plata pe suprafata.
"Comisarul european si-a dat acordul ca noi sa deschidem doua masuri de finantare din noul PNDR. La sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, toti beneficiarii pot depune cereri pentru noile masuri", a afirmat Constantin.
PNDR 2014-2020 aduce o alocare financiara de peste 8 miliarde de euro. Sesiunea de depunere este continua, iar toate proiectele se vor depune online. Toate documentele se pot incarca pe site-ul APIA.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arcasu ]

Senat: Alimentarea cu apa nu poate fi intrerupta, din cauza restantierilor, celor care isi achita facturile

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:07

Senat: Alimentarea cu apa nu poate fi intrerupta, din cauza restantierilor, celor care isi achita facturileUtilizatorii care isi platesc facturile de apa si canalizare nu pot fi debransati, din cauza restantierilor, de la retelele publice de distributie a apei, a decis, luni, plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative pentru completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, informeaza Agerpres.
Propunerea legislativa pentru completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, initiata de senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu, a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata, cu 79 de voturi pentru, 33 impotriva si 4 abtineri.
Potrivit raportului Comisiei pentru administratie, insusit de plen, Legea a fost completata cu prevederea potrivit careia "operatorii nu au dreptul sa sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apa si canalizare acelor utilizatori din imobilele condominiale care achita contravaloarea serviciilor furnizare-prestare, iar debitele utilizatorilor care nu achita contravaloarea serviciilor furnizare-prestare aflati in imobilele condominiale pentru care nu exista modalitatea tehnica de debransare individuala, vor fi recuperate in instanta".
Propunerea legislativa va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.
(Sursa: www.antena3.ro)

Business / stiri Business72 vizite[ Arcasu ]

Vremea de Florii si de Paste

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:08

Vremea de Florii si de PasteAdministratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru Florii si Paste.
Prognoza meteo Muntenia
La inceputul intervalului, temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 14 si 16 grade, dar in perioada 3 - 8 aprilie vor scadea pana la medii de 10...11 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Dupa data de 9 aprilie temperaturile vor creste usor si treptat pana la valori medii de 13...14 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptand noptile din perioada 3 - 8 aprilie, cand vor apropiate de pragul de inghet.
Pana pe data de 4 aprilie, doar local si trecator va ploua, apoi vor fi ploi, in general slabe cantitativ, pe arii mai extinse.
Prognoza meteo Moldova
La inceputul intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 12 si 15 grade, dar in perioada 2 - 8 aprilie vor scadea pana la medii de 8...10 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Incepand cu data de 9 aprilie temperaturile vor creste usor si treptat si se vor apropia de medii de 12...14 grade Celsius in ultimele doua zile. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptand noptile din intervalul 2 - 8 aprilie cand se vor incadra intre -2 si 0 grade.
In prima saptamana doar local si trecator va ploua, apoi vor fi ploi, in general slabe cantitativ, pe arii mai extinse. De mentionat ca, in noptile mai reci, nu sunt excluse precipitatiile mixte.
Prognoza meteo la munte ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Arcasu ]

De ce este 1 aprilie ziua pacalelilor

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:08

De ce este 1 aprilie ziua pacalelilorOriginile obiceiului de a face farse pe 1 aprilie sunt controversate. In acest articol, aflati cateva explicatii plauzibile despre inceputurile zilei pacalelilor.
Civilizatiile antice, precum cea romana sau hindusa, sarbatoreau trecerea in noul an in preajma zilei de 1 aprilie. Momentul era o continuare a echinochtiului de primavara, care are loc in 20 sau 21 martie. In Evul Mediu, Anul Nou era sarbatorit in 25 martie.
1 aprilie - ziua pacalelilor. Teoria calendarului
Toate acestea s-au schimbat in 1582, cand Papa Grigore al XII-lea a introdus noul calendar - gregorian - in locul calendarului iulian care era pana atunci in vigoare. Noul calendar propunea ziua de 1 ianuarie drept prima zi a anului.
In acel an, Franta a trecut la calendarul gregorian, insa multi cetateni au refuzat sa accepte sau nu au aflat de noua data a Revelionului. Ei sarbatoreau Anul Nou tot pe 1 aprilie. Majoritatea a considerat extrem de amuzanta eroarea "traditionalistilor", iar acea zi a inceput sa fie marcata de farse, oamenii incercand sa isi pacaleasca prietenii sa creada in lucruri false.
Aceasta teorie sustine ca practica s-a raspandit in intreaga Europa, insa este greu de crezut ca explicatia este reala, mai ales ca alte tari au adoptat calendarul gregorian mult mai tarziu. In Anglia, de exemplu, Anul Nou a fost sarbatorit pentru prima oara in data de 1 ianuarie in 1752, iar "ziua pacalelii" era deja de multa vreme cunoscuta in aceasta tara.
1 aprilie - ziua pacalelilor. Teoria bufonului
O alta ...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Arcasu ]

Legea care ii scapa pe parlamentarii care isi angajeaza rudele, adoptata tacit de Senat

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:06

Legea care ii scapa pe parlamentarii care isi angajeaza rudele, adoptata tacit de SenatProiectul de lege care prevede modificarea Codului Penal, pentru a le permite functionarilor publici sa isi angajeze rudele, fara sa fie sanctionati pentru conflict de interese, a fost adoptat tacit, luni, de Senat si a ajuns la Camera Deputatilor, informeaza Ziare.com.
Adoptat in data de 25 martie, proiectul a primit aviz negativ atat de la Ministerul Justitiei, cat si de la Comisia Juridica a Senatului, scrie stiripesurse.ro.
In ultimele luni, mai multi senatori si deputati au fost sanctionati cu amenda sau cateva luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca si-au angajat, sotiile, fiii sau fiicele.
In prezent, art. 301 din Codul Penal prevede urmatoarele:
" (1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un fin, pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca, in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative".
Noul proiect de lege, adoptat tacit de Senat, prevede ca:
"(2) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazurile in care actul sau decizia ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Arcasu ]

Guvernul intervine la ANAF

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 06:06

Guvernul intervine la ANAF* In ce conditii va mai fi posibila inchiderea firmelor gasite cu nereguli de inspectorii antifrauda
Activitatea unei firme va fi suspendata de ANAF doar daca diferenta de bani gasita in plus sau minus va fi de 300 lei sau 500 lei, iar decizia de suspendare va putea fi revocata in aceeasi zi daca este achitata o amenda reprezentand de 10 ori suma constatata ca fiind neinscrisa in contabilitate, informeaza Mediafax.
Modificarile vor fi operate de Guvern in aceasta saptamana sau cel mai tarziu saptamana viitoare, premierul Victor Ponta aratand ca este nevoie de o serie de "reglaje" care sa previna eventuale excese ale inspectorilor ANAF.
"Nu vreau sa cadem in extrema cealalta, a unor abuzuri si lucruri duse la extrem, motiv pentru care am decis sa facem niste reglaje. Masura suspendarii activitatii unei companii sa poata fi luata doar daca diferentele gasite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 lei, altfel se plateste doar amenda. Atunci cand se ia masura suspendarii activitatii, aceasta sa poata fi revocata in aceeasi zi daca se plateste o amenda de 10 ori suma constatata ca fiind neinscrisa in contabilitate. Ai 400 lei in plus in casa? Platesti 4.000 lei si prima data te iert. A doua oara - asta ramane sa discutam - putem sa punem de 20 ori suma respectiva si a treia oara sa nu mai existe nicio amenda si sa se suspende activitatea", a spus Ponta.
"Nu micii intreprinzatori sunt problema, ci marii evazionisti", spune Ponta.
Victor Ponta a sustinut ca 90% dintre informatiile ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Si acum, o veste buna...

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:07

Si acum, o veste buna...Este vorba de modificarea OUG 22/2011, prin care se suplimenteaza numarul de posturi ale ANIF din toata tara, cu 995 de angajati. Care, ne declara dl. ing. Adrian Barzoi (director tehnic ANIF Braila), vor desfasura activitati de exploatare a statiilor de pompare. Se repara astfel o nedreptate, prin care ANIF era nevoita sa recurga la subterfugii de angajarea a unora dintre persoanele disponobilizate (electromecanici) care au ajuns din anul 2011 la terte firme. Ceea ce a insemnat angajarea de cheltuieli cu mult mai mari decat in perioada cand electromecanicii apartineau de ANIF. Cu precizarea ca atunci la ANIF Braila erau 553 salariati, iar acum 129, iar aceasta situatie a generat o serie de disfunctionalitati : * imposibilitatea functionarii statiilor de pompare irigatii si desecare, in conditii de siguranta si conform solicitarilor producatorilor agricoli * nu se putea urmari starea tehnica a amenajarilor de imbunatatiri funciare * nerespectarea regulamentelor de exploatare. Ceea ce a condus la mari prejudicii aduse infrastructurii de imbunatatiri funciare prin degradarea sistemelor de desecare si aparare impotriva inundatiilor * colmatari ale cursurilor de apa * reducerea capacitatilor hidroenergetice, etc.
Oricum, numarul de 995 personal suplimentat nu corespunde cu disponibilizarea facuta de vechiul cabinet guvernamental: reducerea schemei de personal a ANIF de la 5000 la 1500 angajati pe total tara. (Dar, nu-i asa, trebuia creata o buna impresie celor care ne ...

Actualitate / stiri Actualitate223 vizite[ Arcasu ]

Campania de prevenire "Nu te lasa pacalit!"

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:08

Campania de prevenire "Nu te lasa pacalit!"Aparitia infractiunilor de inselaciune prin telefon, prin metodele "accidentul", "premiul", "avocatul" etc., determina concentrarea atentiei politistilor asupra lor, intrucat victimizeaza, preponderent, persoanele varstnice, iar prejudiciul este ridicat, raportat la situatia financiara si sociala a persoanelor vatamate.
Activitatile in cadrul acestei campanii se vor derula incepand cu data de 1 aprilie 2015, zi cunoscuta in traditia populara drept "ziua pacalelilor", pentru a atrage atentia asupra acestor tipuri de infractiuni si pentru a preveni promt cetatenii.
In cadrul conferintei va fi prezentata o situatie a sesizarilor brailenilor, care au fost inselati prin aceste metode, precum si activitatile care se vor derula in cadrul campaniei.

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Urgenta nr. 1 in judet: DESECARILE !!!

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Urgenta nr. 1 in judet: DESECARILE !!!Pamantul nu mai poate prelua atata amar de apa din ploi, iar cantitatile de precipitatii din ultimile zile sunt si ele semnificative: * Maxineni, 56 l/mp * Cazasu, 50 l/mp * Movila Miresii, 42 l/mp * Valea Canepii, 43 l/mp * Spiru Haret, 44 l/mp * Viziru, 49 l/mp * Dudesti, 38 l/mp * Ianca, 38 l/mp * Visani, 42 l/mp. In IMB: * Filipoiu, 44 l/mp * Maicanu, 39 l/mp * Titcov, 39 l/mp * Balaia, 50 l/mp. Motiv pentru care toate statiile pompare/evacuare si desecare se afla in continuare in functiune.
Cresc suprafetele afectate de baltiri!
Din discutia cu dl.ing. Vasile Turcitu, director general ANIF Braila, iata in ce stadii de rezolvare se afla punctele nevralgice mai vechi, din judet: * Urleasca. Acolo unde datorita avariei la o conducta de apa potabila a CUP Dunarea, a fost pornita o pompa electrica pentru scoaterea apei de pe 10 ha cultivate cu grau, precum si a seninului de apa care acopera tot islazul. Utlizarea unei motopompe nu este oportuna, deoarece necesita prezenta non-stop a unui mecanic. Asa ca primaria Traian plateste catre OUAI Urleasca energia electrica consumata. * Vadeni. Aici, situatia celor 37 ha din BDS afectate din cauza colmatarii unei subtraversari a soselei catre Galati s-a rezolvat, insa a aparut un alt necaz, destul de mare: seninul de apa care pune in pericol localitatea Pietroiu. Motiv pentru care s-a dispus pornirea statiei de la Cotu Mihalea. * Stancuta. Cum un necaz nu vine niciodata singur, si aici sunt probleme. Ba chiar si in alte zone din ...

Actualitate / stiri Actualitate179 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:07

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 27- 29 martie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 17 societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, 15 intreprinderi individuale si 8 producatori particulari, au legitimat 50 persoane si au controlat in trafic 35 autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 17 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 13.170 de lei, 8 conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 4 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 ..

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Degradare serioasa, in timp...

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Degradare serioasa, in timp...In acest hal de degradare a ajuns un spatiu comercial de pe Scolilor, unde initial, dupa 1990, era faimosul magazin alimentar al binecunoscutei Agroindustriala (IAS) Ramnicelu. Pacat...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Vechea poveste...

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Vechea poveste...Altfel spus, vizavi de benzinaria de pe Stefan cel Mare/1 Decembrie 1918, permanent se aduna gunoaie, mizerie si ambalaje duse de vant chiar in perimetrul benzinariei. Ca tot se plateste taxa anuala de salubritate...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arcasu ]

Parlamentarii, in vacanta prelungita de Paste

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:06

Parlamentarii, in vacanta prelungita de PasteParlamentarii intra intr-o vacanta prelungita de Paste. O vacanta care pentru ei va dura doua saptamani si nu doar cateva zile, ca pentru romanii de rand. Culmea, aceiasi parlamentari au respins pe banda rulanta legile prin care romanii primeau noi zile libere in timpul anului.
Sub pretextul ca vor lucra in birourile lor din teritoriu, deputatii si senatorii nu vor mai da prin Casa Poporului aproape 2 saptamani.
Demnitarii mai au si un alt argument: unii sunt ortodocsi, altii catolici si, din spirit de solidaritate, sarbatoresc la pachet chiar daca sunt in saptamani diferite. Daca cu programul lor sunt foarte generosi, nu la fel actioneaza si cand vine vorba despre legile privind noi zile libere pentru romani.
Ei au respins in ultimele saptamani mai multe propuneri legislative privind noi zile libere, prin declararea unor sarbatori nationale nelucratoare. Mai mult n-au aprobat ca nici a doua si a treia zi de Paste sa fie libere.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arcasu ]

Pensiile au crescut cu peste 5% in 2014 fata de anul precedent

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:06

Pensiile au crescut cu peste 5% in 2014 fata de anul precedentAstfel, anul trecut, pensia medie lunara a fost de 846 de lei. Tot anul trecut, raportul dintre numarul salariatilor si cel al pensionarilor s-a aflat la cel mai bun nivel din ultimii ani. Adica, fiecare salariat din Romania plateste, prin contributiile la stat, pensia unei persoane.
Totusi, contributiile unui singur angajat nu sunt inca suficiente pentru a intretine un pensionar.
Datele INS mai arata ca, in 2014, numarul mediu de pensionari a fost de 5,53 de milioane persoane, in scadere cu 53 mii persoane fata de anul precedent.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Invatamantul superior, tot mai mai inaccesibil tinerilor. Cat de mult au crescut taxele universitare

Marti, 31 Martie 2015, ora 06:05

Invatamantul superior, tot mai mai inaccesibil tinerilor. Cat de mult au crescut taxele universitareSistemul de educatie din Romania este subfinantat, in ciuda prevederilor din Legea Educatiei care spun ca 6% din PIB-ul tarii ar trebui alocat pentru invatamant. In lipsa finantarilor de la bugetul de stat, sistemul de invatamant a devenit tot mai greu accesibil pentru studenti datorita costurilor mare pe care le implica.
Putinii bani primiti de la stat, la care se adauga numarul tot mai mic de absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat, au afundat universitatile intr-o lupta pentru supravietuire financiara, transformandu-le de multe ori in instututii a caror prioritate este marketizarea ofertei educationale propuse, pentru a atrage superficial cat mai multi studenti, in detrimentul investitiei in calitate si corelarea proceselor educationale pe care le ofera cu nevoile pietei muncii si ale societatii, potrivit unei analize facute de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.
An de an, aceasta slaba finantare a universitatilor ii pune pe studenti in situatia de a fi nevoiti sa suporte din propriile buzunare problemele financiare cu care se confrunta acestea. Acest lucru presupune cresteri de taxe (de scolarizare sau de camin) sau introducerea de catre universitati a unor taxe care fie sunt ilegale, fie sunt la limita legii (taxa de rulment, taxe de inmatriculare, de reexeminare, de marire), pentru a genera venituri proprii din ce in ce mai mari.
Universitatile au libertatea de a stabili valoarea acestora taxe, motiv pentru care cresterea lor este unul ...

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Arcasu ]

Spitatele care trimit pacientii dupa medicamente vor fi penalizate

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:08

Spitatele care trimit pacientii dupa medicamente vor fi penalizateSpitalele care trimit pacientii dupa medicamente ar putea fi penalizate. De la 1 aprilie, noul contract cadru prevede si sanctiuni pentru furnizorii de servicii care nu il respecta. Penalizarea va fi de 1 la suta din valoarea contractului cu CNAS si s-ar putea ajunge chiar la desfacerea contractului.
Romanii care se imbolnavec si ajung sa fie internati in spitale trebuie sa fie pregatiti sa scoata bani multi din buzunare, chiar daca sunt asigurati. In functie de fondurile de care dispune spitalul, pacientii sunt nevoiti sa isi cumpere nu numai medicamentele, chiar si banalele fese sau perfuzoare.
Situatia se va schimba de saptamana aceasta, promit oficialii din sanatatate. Spitalele care nu isi despagubesc pacientii trimisi sa cumpere medicamente vor putea fi penalizate.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arcasu ]

Veterani de razboi jandarmi, sarbatoriti la Braila

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:07

Veterani de razboi jandarmi, sarbatoriti la BrailaSambata, 28 martie a.c., incepand cu ora 10.00, in prezenta comenzii unitatii, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila a avut loc aniversarea dedicata "Zilei Veteranilor Unitatii".
Alaturi de cadre in activitate ale Jandarmeriei Braila, cei trei veterani de razboi-jandarmi, cuprinsi de nostalgie, au depanat amintiri din perioada carierei militare, au rememorat faptele de arme si atmosfera de atunci.
Pentru intreaga activitate desfasurata, acestia au primit felicitari si diplome de merit, iar conducerea institutiei a tinut sa le transmita urari de sanatate, viata lunga si multe bucurii alaturi de cei dragi.
Pe timpul intalnirii, s-a dat citire mesajelor transmise de inspectorul general al Jandarmeriei Romane si a inspectorului sef al Jandarmeriei Braila.
Manifestarea este una traditionala, iar reintalnirea dintre generatii are menirea de a consolida legaturile de suflet stabilite de-a lungul anilor intre oamenii care au servit Patria sub Drapel, in spiritul culturii organizationale specifice unei institutii militare.
Mesajul pentru veterani transmis de inspectorul general al Jandarmeriei Romane
"Stimati veterani ai Jandarmeriei Romane,
Doamnelor si domnilor,
Memoria timpului se mentine vie prin alegerea unor repere ce devin traditie. Un astfel de referential al memoriei noastre afective este si aceasta zi in care marcam cea de-a zecea aniversare a veteranilor Jandarmeriei Romane.
Uneori, vremurile, ingaduitoare cu natiile, nu ne dau ocazia sa slujim eroic patria, ..

Actualitate / stiri Actualitate122 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Pe teme urgente de sezon: DESECARILE!

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Pe teme urgente de sezon: DESECARILE!Ce vesti mai aflam de la ANIF...
Interlocutor ne este dl. Ing. Adrian Barzoi, director tehnic la ANIF Braila. Pardon, Filiala Teritoriala de Imbunatatiri Funciare "Dunarea Inferioara"; simplu, nu... Deci: "Precipitatiile care nu se mai termina, nu lasa ragaz nici ANIF, nevoita sa functioneze cu 25 statii de desecare, pe baza de contract, pentru evacuarea apei de pe terenurile agricole, iar 11 statii in baza situatiei de urgenta, pentru a nu fi afectate localitatile umane. Numarul statiilor in functiune variaza potrivit cu nivelul freaticului, ajuns acum in unele zone pana la suprafata solului. De aceea, primariile/locuitorii au obligatia de a curata santurile si rigolele din localitati, precum si cursurile de apa si canalele de desecare limitrofe acestora; in care localnicii arunca mari cantitati de gunoaie, dejectii animaliere, furaje uscate, peturi, ambalaje, etc. Se ajunge astfel la situatia ca precipitatiile sa aibe un efect negativ si mai mare asupra gospodariilor si localitatilor!".
Un exemplu negativ la Surdila Gaiseanca, unde (ne spune dl. Adrian Barzoi), "in ultimii ani si mai ales in aceasta perioada s-a ajuns la o situatie deosebita din cauza precipitatiilor, dar si a alimentarii cu apa potabila. Da, nu este nici o greseala, fiindca localitatea nu are si retea de canalizare(!!), iar apele menajre rezultate au alimentat si ele freaticul, ajuns la 80 cm adancime!!, afectand 3/4 dintre gospodariile si imobilele din localitate. Da, in anul 2014 comunitatea si primaria ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Radarele fixe de pe sosele nu mai sunt functionale

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:07

Radarele fixe de pe sosele nu mai sunt functionalePolitia Rutiera depisteaza, in prezent, vitezomanii de pe sosele doar cu radare mobile, cele fixe nemaifiind functionale, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane.
Pentru a-i depista pe soferii care depasesc limitele de viteza, politia se foloseste in prezent doar de aparate radar mobile, dupa cum reiese din informatiile furnizate de Inspectoratul General al Politiei Romane. Desi in ultimii ani au fost folosite si radare fixe, politia nu mai masoara viteza de deplasare a autoturismelor cu aparate de acest fel. Ultimele radare fixe, cele de pe DN1, nu mai sunt nici ele functionale.
"In prezent, politia rutiera nu mai dispune de sisteme fixe functionale, cu rol de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor", a declarat pentru AvocatNet.ro, subcomisarul de politie Olga Menaev.
Astfel, depistarea vitezomanilor se face prin intermediul unui numar total de 639 de radare mobile (in medie, 14 aparate/judet). Acestea sunt impartite intre inspectoratele judetene de politie, Brigada Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si Sectia de Politie Autostrazi.
Referitor la limitele maxime de viteza stabilite prin Codul rutier, acestea sunt urmatoarele:
* in localitati: 50 km/h (poate fi si o limita superioara, insa nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioara, dar nu mai mica de 30 km/ora);
* in afara localitatilor:
- 130 km/h pe autostrazi;
- 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene;
- 90 ..

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Arcasu ]

Lumini stinse pentru salvarea Planetei

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:07

Lumini stinse pentru salvarea Planetei* Gest simbolic de impotrivire la risipa de energie, la poluare si la schimbarile climatice
Gest simbolic de impotrivire la risipa de energie, la poluare si la schimbarile climatice, Ora Pamantului a fost, din nou, evenimentul la scara globala care dovedeste ca omenirea isi poate uni eforturile pentru o cauza nobila, din pacate, doar timp de o ora.
Ciresii infloriti din Tokyo s-au ascuns, pentru o ora, in intuneric, atunci cand marele oras si-a stins luminile. Numerosi localnici au tratat momentul ca o sarbatoare dedicata protectiei mediului.
In capitala Filipinelor, sute de oameni au facut, impreuna, exercitii de fitness pe intuneric. Au dorit astfel sa promoveze nu doar protectia mediului ci, in general, un stil mai sanatos de viata.
La Istanbul, vechile palate si moschei otomane s-au numarat printre cladirile ramase, timp de o ora, in intuneric.
Si Turnul Eiffel din Paris si-a stins luminile sclipitoare, dar le-a reaprins dupa numai cinci minute. De aceasta data, insa, ele si-au luat energia dintr-o sursa curata: dansul. Oamenii au fost invitati sa danseze pe un podium special care le convertea forta pasilor in energie electrica. Si nimeni n-a ratat ocazia de a ajuta la salvarea planetei de aceasta maniera agreabila.
La New York, Ora Pamantului a fost mai mult simbolica: s-au stins doar cateva din numeroasele firme si panouri publicitare. Dar ecologistii nu se descurajeaza si spera ca, pana anul viitor, vor convinge mai multa lume sa li se alature.
Romania a stins lumina ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Gunoi si balti cu noroi...

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Gunoi si balti cu noroi...Imagini de acest fel se pot intalni peste tot in Braila; inclusiv la intersectia Dorobanti/Scolilor. Si ce daca...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) In dreptul Liceului "Anghel Saligny"...

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) In dreptul Liceului "Anghel Saligny"...Aici, gardul metalic de protectie este drept ca... funia in sac, iar o rampa
inclinata construita pe trotuar pune trecatorii la grele incercari. Halal constructor si receptie a lucrarilor.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Prognoza meteo la inceput de saptamana

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:07

Prognoza meteo la inceput de saptamanaDe la inceputul acestei saptamani ploile se muta in vest, unde luni si marti precipitatiile vor fi abundente.
Luni se incalzeste, indeosebi in regiunile sud-estice, unde dupa-amiaza temperaturile vor ajunge pana la 18 grade, plecand de la numai 9 grade in estul Transilvaniei. Norii si ploile nu lipsesc nici pe parcursul acestei zile din zona tarii noastre, dar de acesta data vor prefera in special in vestul, centrul si nordul, iar noaptea se muta spre sud-est, unde peste zi vor fi intervale cu soare. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si trecator ninsoare, iar vantul devine mai sprinten la nivelul intregii tari, dar mai cu seama la munte.
Marti, peste regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zona montana, vor fi nori grosi ce lasa ploi, mai ales averse, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp. In restul teritoriului, va fi soare, cu unele innorari si pe arii restranse ploi in general slabe, in primele ore ale diminetii si din nou noaptea. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in vestul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8-10 grade in nord-vest si 19-20 de grade in extremitatea sudica.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Arcasu ]

Alesii pregatesc o noua lovitura in Parlament. Pedepese mai blande pentru incompatibili

Luni, 30 Martie 2015, ora 06:06

Alesii pregatesc o noua lovitura in Parlament. Pedepese mai blande pentru incompatibiliNoua parlamentari vor sa modifice legea ANI care sanctioneaza incompatibilitatile si conflictele de interese.
Astfel, alesii vor ca interdictia de ocupare a unei pozitii publice timp de trei ani sa functioneze doar pentru functiile in care au fost gasiti incompatibili.
De exemplu, un deputat care a fost in incompatibilitate pe vremea cand era primar, ar trebui sa ramana in continuare deputat si sa nu mai aiba dreptul de a fi primar. Judecatorii constitutionali au dat deja o hotarare in care au stabilit ca incompatibilii nu mai au acces in nicio alta functie publica.
Cei noua deputati care vor sa-i scape pe toti alesii de interdictia de a obtine o functie publica dupa un proces de incompatibilitat sunt de la PSD, UDMR si minoritati. Ei spun ca unui parlamentar, spre exemplu, gasit incompatibil, ar trebui sa-i fie ridicata interdictia ocuparii altor functii in afara de cea de parlamentar. Si este, spun initiatorii, doar o clarificare a sensului sintagmei "aceeasi functie" din prevederile legii ANI. Sintagma face referire la sanctiunea pentru incompatibili, fara vreo diferenta intre tipul functiilor.
"Pentru mine ca maghiar e foarte interesant ca romanii nu inteleg ce sens are cuvantul aceeasi. Pentru mine este clar ca aceeasi functie este aceeasi functie. Adica daca eu sunt deputat, nu poate fi vorba de o functie de a mea de acum 24 de ani de consilier local. Cel putin pentru mintea mea, asa cum am invatat eu limba romana", a declarat pentru Digi24 Marton Arpad, deputat UDMR. ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Arcasu ]

Brigada 10 Geniu si Ora Pamantului

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:07

Brigada 10 Geniu si Ora PamantuluiIn perioada 25 - 31 martie, in incinta cazarmilor unitatilor militare apartinand Brigazii 10 Geniu "Dunarea de Jos", precum si a poligoanelor aflate in administrarea acestora, se desfasoara activitati de plantare a pomilor. Initiativa militarilor genisti se incadreaza in campania dedicata Orei Pamantului 2015.
Ora Pamantului, sarbatorita in acest an la 28 martie isi propune sa atraga atentia asupra efectelor incalzirii globale si implicit a schimbarilor de mediu ca efect al activitatii omului.
Actiunea militarilor din cadrul Brigazii 10 Geniu "Dunarea de Jos", conectati permanent la viata urbei, este bazata pe principiul voluntariatului si poate deveni un exemplu demn de urmat pentru concetatenii de toate varstele.

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Doua prioritati majore ale primariei: atragerea de investitori si crearea de locuri de munca (I)

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Doua prioritati majore ale primariei: atragerea de investitori si crearea de locuri de munca (I)Oricum am suci lucrurile, hotarator pentru bunastarea oamenilor si siguranta zilei de maine a brailenilor, ramane dezvoltarea economica; prin atragerea de investitori, cu prioritate in domeniul productiei. Deoarece nu mai serviciile, comertul (la negru si subteran, specula), vanzarea la taraba si/sau la a treia mana, etc. nu vor impinge lucrurile inainte. Deja se resimte lipsa acuta a muncitorilor cu o inalta calificare si specializati. Pai de unde atatia, cand scolile profesionale au ramas o amintire, iar liceele de specialitate pregatesc tineri si in domenii straine de titulatura respectivei unitati scolare; cand se alearga mai mult dupa o diploma si un loc de munca fara efort si caldut. Si vom vedea (prea tarziu) unde ne va duce o asemenea optica paguboasa. Evident ca nu se mai poate continua cu expectativa autoritatilor fata de fenomenele de mai sus. Iar asa cum a subliniat dl primar Aurel Gabriel Simionescu in cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Dialog Social, pentru micii si marii investitori, IMM-uri, etc. s-a aprobat (inca din 2014) schema de ajutor de minimis, inclusiv facilitati de ordin fiscal, punerea la dispozitie a retelelor de utilitati in proximitatea investitiilor. Astfel in mod gradual si in functie de numarul de locuri de munca create (100, 250, 500) si valoarea investitiei, se reduc si impozitele pe cladiri si terenuri - ajungandu-se ca la o investitie mai mare de 20.000.000 euro si cel putin 1000 locuri de munca, sa nu mai fie platite deloc taxele si ...

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

Ora de vara: Cand se schimba ora si cum se da ceasul

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:07

Ora de vara: Cand se schimba ora si cum se da ceasulRomania va trece, la sfarsitul saptamanii viitoare, in noaptea de sambata spre duminica, la ora de vara. Astfel, ora trei va deveni ora patru, iar ziua va avea doar 23 de ore.
In acest context, ziua de 29 martie va fi, oficial, cea mai scurta zi din an. Dupa ce ceasurile vor fi date inainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.
Perturbarile produse de schimbarea orei pot fi nefaste pentru sanatate si pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mancare, capacitatea de munca, concentrarea si starile de dispozitie. Pentru a diminua efectele cat mai mult, specialistii fac cateva recomandari pentru a trece cu bine la ora de iarna.
O alta recomandare este de a merge la culcare cu o ora mai tarziu sambata seara. In acest fel, numarand aceleasi ore de somn, trezirea de dimineata se va face la o ora considerata ca obisnuita.
Specialistii ne sfatuiesc, totusi, sa nu se leneveasca prea mult duminica in pat. Daca dormim prea mult, riscam ca duminica seara sa nu ne fie somn la ora cand trebuie sa mergem la culcare.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate163 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Politistii din Braila sunt in alerta. O fata de 12 ani a fost data in urmarire internationala dupa ce a disparut de la domiciliu
O femeie de 37 de ani, din Braila, a anuntat marti, 7 iulie, disparitia fiicei sale de 12 ani, ...
Fosta tipografie a Brailei, de pe Faleza Dunarii, un nou inceput
* abandonata de cativa ani de zile, cladirea ajunsese o adevarata ruina, insa de cateva saptamani, ...
Nepasare la cote maxime! Femeie cazuta la pamant, ignorata de cei caroroa le-a cerut ajutorul
* vineri, o braileanca a trecut prin momente de groaza, dupa ce s-a impiedicat de o margine a unei ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor