Rezultatele 571 - 600 din 1000 (0.306 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Editie Online: Doua prioritati majore ale primariei: atragerea de investitori si crearea de locuri de munca (I)

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Doua prioritati majore ale primariei: atragerea de investitori si crearea de locuri de munca (I)Oricum am suci lucrurile, hotarator pentru bunastarea oamenilor si siguranta zilei de maine a brailenilor, ramane dezvoltarea economica; prin atragerea de investitori, cu prioritate in domeniul productiei. Deoarece nu mai serviciile, comertul (la negru si subteran, specula), vanzarea la taraba si/sau la a treia mana, etc. nu vor impinge lucrurile inainte. Deja se resimte lipsa acuta a muncitorilor cu o inalta calificare si specializati. Pai de unde atatia, cand scolile profesionale au ramas o amintire, iar liceele de specialitate pregatesc tineri si in domenii straine de titulatura respectivei unitati scolare; cand se alearga mai mult dupa o diploma si un loc de munca fara efort si caldut. Si vom vedea (prea tarziu) unde ne va duce o asemenea optica paguboasa. Evident ca nu se mai poate continua cu expectativa autoritatilor fata de fenomenele de mai sus. Iar asa cum a subliniat dl primar Aurel Gabriel Simionescu in cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Dialog Social, pentru micii si marii investitori, IMM-uri, etc. s-a aprobat (inca din 2014) schema de ajutor de minimis, inclusiv facilitati de ordin fiscal, punerea la dispozitie a retelelor de utilitati in proximitatea investitiilor. Astfel in mod gradual si in functie de numarul de locuri de munca create (100, 250, 500) si valoarea investitiei, se reduc si impozitele pe cladiri si terenuri - ajungandu-se ca la o investitie mai mare de 20.000.000 euro si cel putin 1000 locuri de munca, sa nu mai fie platite deloc taxele si ...

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

ANRE: Preturile gazelor naturale pentru consumatorii casnici vor scadea, in medie, cu 3,9% de la 1 aprilie

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:07

ANRE: Preturile gazelor naturale pentru consumatorii casnici vor scadea, in medie, cu 3,9% de la 1 apriliePreturile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici vor scadea, in medie, cu 3,9%, incepand cu data de 1 aprilie 2015, a anuntat, vineri, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
"Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei a aprobat, in sedinta de vineri, 27 martie 2015, preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la clientii casnici. In conformitate cu metodologiile de tarifare, incepand cu data de 1 aprilie 2015, preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la clientii casnici vor scadea in medie cu 3,9% (medie calculata in functie de ponderea fiecarui furnizor din cei 39 care livreaza gaze naturale clientilor casnici din piata reglementata)", se mentioneaza intr-un comunicat postat pe site-ul ANRE .
Potrivit ANRE, aceasta reducere se datoreaza scaderii costurilor pentru achizitia gazelor naturale destinate furnizarii in regim reglementat, respectiv eliminarii costurilor pentru achizitia gazelor naturale din import (in evaluarea ANRE s-a luat in considerare o sursa de import de 0% in lunile aprilie, mai si iunie) si mentinerii la acelasi nivel a tarifelor de distributie pentru SC E.ON Distributie Romania SA si scaderii tarifelor de distributie pentru SC Distrigaz Sud Retele SRL
"Astfel, pentru clientii casnici din piata reglementata al caror furnizor este SC E.ON Energie Romania SA, preturile de furnizare a gazelor naturale vor creste cu circa 1,5 % incepand cu data ..

Actualitate / stiri Actualitate111 vizite[ Arcasu ]

Ora de vara: Cand se schimba ora si cum se da ceasul

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:07

Ora de vara: Cand se schimba ora si cum se da ceasulRomania va trece, la sfarsitul saptamanii viitoare, in noaptea de sambata spre duminica, la ora de vara. Astfel, ora trei va deveni ora patru, iar ziua va avea doar 23 de ore.
In acest context, ziua de 29 martie va fi, oficial, cea mai scurta zi din an. Dupa ce ceasurile vor fi date inainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.
Perturbarile produse de schimbarea orei pot fi nefaste pentru sanatate si pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mancare, capacitatea de munca, concentrarea si starile de dispozitie. Pentru a diminua efectele cat mai mult, specialistii fac cateva recomandari pentru a trece cu bine la ora de iarna.
O alta recomandare este de a merge la culcare cu o ora mai tarziu sambata seara. In acest fel, numarand aceleasi ore de somn, trezirea de dimineata se va face la o ora considerata ca obisnuita.
Specialistii ne sfatuiesc, totusi, sa nu se leneveasca prea mult duminica in pat. Daca dormim prea mult, riscam ca duminica seara sa nu ne fie somn la ora cand trebuie sa mergem la culcare.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate163 vizite[ Arcasu ]

Codurile fiscale vor fi trimise la Parlament

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:06

Codurile fiscale vor fi trimise la ParlamentVictor Ponta: Nu pretindem ca aceasta forma este una perfecta. Pot aparea imbunatatiri
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, ca proiectul noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala au absolut toate avizele cerute de lege, dar Guvernul nu pretinde ca forma in care sunt acum acestea este una perfecta.
"De astazi, cele doua proiecte au toate avizele si punctele de vedere ale tutoror institutiilor. Proiectele au o forma finala din punctul de vedere al Guvernului", a spus premierul.
"Nu pretindem (n.red.-Guvernul) ca aceasta forma este forma perfecta. S-a lucrat extrem de mult(...). Pot aparea imbunatatiri si amendamente. Nu ne vom opune", a mai spus Victor Ponta.
Va amintim ca proiectul noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala au fost aprobate, miercuri, de Guvern. Ele vor fi introduse, la inceputul saptamanii viitoare, pe ordinea de zi a Biroului Permanent.
Premierul a precizat ca proiectul Codului Fiscal este cel mai important proiect guvernamental pentru prima parte a anului.
"Sper ca in urma dezbaterilor sa avem codurile aprobate pana in 30 iunie, urmand sa intre in vigoare in 1 ianuarie", a mai spus Ponta.
Iata cele mai importante declaratii ale premierului:
- Imediat dupa ce finalizam dezbaterea si adoptarea codurilor, in partea a doua a anului cel mai important proiect este noua lege a salarizarii.
- Ministerul de Finante a pus la dispozitie executia bugetului pe ianuarie si februarie.
- Avem o crestere de venituri de ..

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arcasu ]

Abecedarul digital, retras

Sambata, 28 Martie 2015, ora 06:05

Abecedarul digital, retras* Curtea de Apel a decis anularea contractului dintre MEN si firma Siveco
Curtea de Apel Bucuresti a stabilit joi anularea contractului dintre Ministerul Educatiei si Siveco-Litera, concluzionand ca nu s-au indeplinit procedurile necesare pentru atribuirea contractului. Astfel, abecedarele digitale, care au ajuns la elevi in urma cu aproximativ o luna de zile, vor fi retrase.
Curtea de Apel a admis astfel, in parte, contestatia formulata de o alta firma care a participat la licitatia de atribuire a contractului.
In 2013, ministrul de atunci al Educatiei, Remus Pricopie, anunta ca elevii vor studia si dupa manuale digitale. In primavara lui 2014, MEN a lansat licitatia privind achizitia de manuale scolare, iar in 4 august, au fost anuntate castigatoare firmele CD Press SRL si SIVECO. Mai multe edituri au contestat rezultatul la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Atunci, Federatia Editorilor a depus la DNA o plangere in care a acuzat MEN de trucarea licitatiei.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Daca nu stiati... Serviciile de ingrijiri paliative din spitalele Brailei

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:09

Editie Online: Daca nu stiati... Serviciile de ingrijiri paliative din spitalele BraileiIncepand cu data de 1 mai 2013, la Braila (pe str. Grivitei nr. 236) s-a deschis Centrul Integrat de Medicina Paliativa; spital de monospecialitate (medicina paliativa) cu 34 de paturi in contract cu CJAS si 2 paturi in regim privat. Media de ocupare lunara a paturilor in contract cu CJAS este de 26,6 zile. Tariful pentru paturile in regim privat este de 120 lei/zi, perioadele fiind mai scurte. Iar asa cum a informat dl.dr. Gabriel Ciochina (Director executive al DSP) in cadrul ultimei sedinte a CCDCPPV, de la prefectura judetului Braila, spitalul are 15 saloane, aici lucrand 3 medici specialisti cu competenta in paliatie, 12 asistente si 8 infirmiere.
Lista afectiunilor ce beneficiaza de ingrijirea paliativa este urmatoarea: A. Neoplazii cu diagnostic stabilit, ale aparatului digestive, renal, respirator; sistemului osos, endocrine, nervos, uro-genital si din sfera ORL. Precum si leucemii, melanom. B. Afectiuni cardiovasculare: insuficienta cardiaca
din cauze diverse, decompensata; arteropatii cronice asociate cu tulburari trofice; tulburari circulatorii arteriale si venoase periferice; HTA - complicatii. C. Afectiuni digestive: entero-colopatii cornice: colon iritabil, boala crohn, colopatie; hepatopatii cronice - cu complicatii; pancreatite cronice. D. Afectiuni invalidante ale aparatului locomotor: spondiloze anchilozante; coxartroze invalidante; gonartroze invalidante; artroze cu diverse localizari; poliartrita reumatoida; spondilite Anchilopoetica; sechele postraumatice ..

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Arcasu ]

Perchezitii la persoane banuite de braconaj piscicol

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:08

Perchezitii la persoane banuite de braconaj piscicolIn urma perchezitiilor domiciliare efectuate, politistii braileni au ridicat in vederea cercetarilor, 12 plase de pescuit si 3 motoare pentru barca, de la persoane care le detineau ilegal sau pentru care nu detineau documente de provenienta
Joi, 26 martie a.c., intre orele 6.00 - 10.00, 20 de politisti de la Sectia 2 de Politie Rurala Braila au efectuat patru perchezitii la locuintele unor localnici din comunele Tichilesti si Gropeni, din judetul Braila, banuite de savarsirea infractiunii braconaj piscicol.
Politistii au gasit la locuintele celor patru braileni, cu varste intre 24 si 53 de ani, 12 plase de pescuit - 9 de tip monofilament si 3 detinute fara autorizatie -, precum si 3 motoare pentru barci, pentru care detinatorii nu aveau documente de provenienta.
Toate bunurile au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar celor depistati li s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de detinere de unelte de pescuit de tip monofilament si fara autorizatie, conform prevederilor OUG 23/2008, privind pescuitul si acvacultura.

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Arcasu ]

Ora Pamantului 2015

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:08

Ora Pamantului 2015Program Ora Pamantului, 28 martie 2015, platou Piata Independentei si parcarea PMB, 19.00-21.30
* 18.30 - 19.00:
Intalnirea organizatorilor/participantilor (PMB, Consiliul Judetean al Elevilor, O.N. Cercetasii Romaniei-Filiala Braila, Liceul de Arta "H.Darclee", Asociatia "Artevent", elevi ai unitatilor de invatamant din municipiu, cadre didactice, etc.)
* 19.00 -19.30:
Program artistic Folk (Casa de Cultura a Municipiului Braila), Platoul PMB
Pe durata desfasurarii programului artistic, se va scrie "Ora pamantului, Braila, 2015", "Vrem Braila capitala europeana a culturii in 2021", "ceasuri" in jurul celor doua fantani de pe platou (unul va simboliza ora 20.30, ora la care se vor stinge luminile, iar cel de-al doilea ceas va indica ora 21.30, ora la care luminile vor fi reaprinse), formate din borcanele pictate de unitatile de invatamant folosite pe post de candela; se vor promova momentele urmatoare din program
Impartirea steguletelor si a pliantelor - reprezentanti ai O.N.G. Cercetasii Romaniei-Filiala Braila si elevi din cadrul Consiliului Judetean al Elevilor vor imparti pliante si stegulete pe Calea Calarasilor, cu 2 ore inainte de desfasurarea evenimentului. Materialele vor avea lipita o banda fluorescenta, simbol al Orei Pamantului, precum si simbolul Proiectului "Braila - Capitala Europeana a Culturii 2021".
Ateliere de creatie - O.N.G. Cercetasii Romaniei-Filiala Braila, Parcare PMB, (ce va fi eliberata de vineri seara)
Atelierele de creatie ale cercetasilor vor fi ...

Actualitate / stiri Actualitate206 vizite[ Arcasu ]

Anti-Corruption Film Festival 2015

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:08

Anti-Corruption Film Festival 2015Asociatia Pro Democratia, Directia Generala Anticoruptie din Ministerul Afacerilor Interne si Fundatia Hanns Seidel Romania impreuna cu sponsorul principal FLANCO lanseaza Anti-Corruption Film Festival 2015, primul proiect cu tema "Educatie anticoruptie prin film".
Proiectul isi propune sa participe la promovarea transparentei, integritatii, responsabilitatii si bunei guvernari prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii coruptiei: informarea privind efectele negative ale coruptiei, incurajarea unei atitudini de intoleranta si stimularea celor afectati in semnalarea cazurilor de coruptie catre organele competente. Toate aceste dimensiuni au in vedere, in plus, o actiune orientata spre viitor, pentru ca se adreseaza in primul rand tinerilor, care sunt incurajati sa ia atitudine impotriva coruptiei ca cetateni activi, dezvoltandu-se astfel societatea civila romaneasca in sens larg.
Actiunile proiectului constau in organizarea unor seminarii de informare in liceele si universitatile din cele 41 de judete din tara si Municipiul Bucuresti, campania de promovare si inscriere in competitia de filme de scurt-metraj, organizarea de dezbateri - discutiile se vor axa pe subiectul filmelor castigatoare cu scopul de a intelege mai bine mesajul si actiunea filmului.
Principala actiune a proiectului consta in organizarea unei competitii de filme de scurtmetraj adresata deopotriva cineastilor amatori si profesionistilor din Romania.
Astfel, ORGANIZATORII lanseaza anuntul de inscriere in ...

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Arcasu ]

BELECTRIC Energy Trading, furnizorul tau de energie electrica

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:08

BELECTRIC Energy Trading, furnizorul tau de energie electrica* BELECTRIC Energy Trading, furnizorul de energie electrica al grupului german BELECTRIC
Companie infiintata in 2001, BELECTRIC GmbH a crescut atat organic, cat si prin achizitii, devenind in prezent un cluster de companii specializate in toate segmentele industriei fotovoltaice, nu in ultimul rand in cercetare. Compania opereaza in peste 20 de tari de pe toate continentele, avand un numar de circa 2000 de angajati. BELECTRIC GmbH este prima companie din lume care a instalat peste 1 GWp in centrale electrice fotovoltaice de mari dimensiuni, este din 2011 liderul european necontestat al industriei si o prezenta constanta in Top 3 global.
BELECTRIC GmbH este autorul a numeroase premiere tehnologice, printre care prima centrala fotovoltaica la scara industriala din India, prima centrala fotovoltaica conectata la retea in Emiratele Arabe Unite, sau cea mai mare centrala de pana acum bazata de tehnologia straturilor subtiri (Templin, Germania, 128 Mwp).
Compania are propria linie de invertoare, bazata pe tehnologii proprii protejate de peste 100 de patente. A dezvoltat conceptul 3.0 MegaWattBlock, un modul de baza perfect optimizat, pe baza caruia s-a impus ca lider de cost, centralele sale fotovoltaice de mari dimensiuni furnizand electricitate la cel mai mic cost de pe piata (LCOE).
BELECTRIC GmbH este activa in Romania din 2008, BELECTRIC Romania SRL dezvoltand mai multe proiecte fotovoltaice, primul dintre acestea fiind parcul de 4,43 MW (c.a.), construit langa localitatea ...

Actualitate / stiri Actualitate201 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Vandalism in parcul de la Caporalul Musat...

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Vandalism in parcul de la Caporalul Musat...Derbedeii care isi fac veacul aici, dar si hotii de mobilier stradal, au distrus si furat din bancile si mesele bine fixate in beton. Deci, s-a lucrat "in voie si gospodareste". Ce sa mai comentam...

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Se pare ca da...

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Se pare ca da...Adica, acolo unde au fost spatii verzi la limita carosabilului de pe Vizirului, s-a pus piatra maruntita. Compactata fiind, tot ce este posibil ca peste ea sa se toarne asfalt. Vom vedea...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Arcasu ]

C.F.R. Calatori: Trecerea la ora oficiala de vara

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:08

C.F.R. Calatori: Trecerea la ora oficiala de varaS.N.T.F.C. "C.F.R. Calatori" S.A. - S.R.T.F.C. Galati aduce la cunostinta publicului calator ca incepand de duminica, 29.03.2015, in activitatea de transport feroviar de calatori, inceteaza aplicarea Orei Europei Orientale si se va trece la Ora Oficiala de Vara, ora 03.00 devenind ora 04.00. Ora Oficiala de Vara este valabila pana in ziua de 25.10.2015, ora 04.00 (care va deveni ora 03.00).
Trecerea la Ora Oficiala de Vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare.
Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare, dupa ora Europei Orientale pana in noaptea de 29/30.03.2015, cand ora 03.00 devine ora 04.00.
Trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de indrumare intre orele 03.01 si 04.00, vor pleca intarziate fata de ora din mersul actual de tren.
In noaptea de 28/29.03.2015, cand ora 03.00 devine ora 04.00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de inidrumare dupa ora 04.00, vor pleca si circula la orele din mersul actual de tren, respectand Ora Oficiala de Vara.
Trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 03.00, care devine ora 04.00, isi vor continua mersul pana la statia finala.
Modificare circulatie tren Regio 7402 Faurei - Buzau
Sucursala Regionala de Transport Feroviar de Calatori Galati va informeaza ca in data de 29 martie 2015 nu va circula trenul Regio 7402 Faurei 04.20 - Buzau 06.00.
Inainte de efectuarea calatoriei, calatorii sunt rugati sa solicite informatii privind rutele si orariile trenurilor de la ...

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Arcasu ]

Vremea se raceste in weekend

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:07

Vremea se raceste in weekendMeteorologii prognozeaza o usoara racire a vremii in weekend, insa de la mijlocul saptamanii viitoare mercurul va urca din nou in termometre si va fi mai cald decat in mod obisnuit la inceputul lunii aprilie.
Vineri, vremea se va raci, mai ales in regiunile sudice, sud-estice si centrale, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru aceasta data, in timp ce in restul teritoriului, ramane destul de cald. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, dimineata, in sudul si sud-estul tarii, apoi si in celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1.800 metri, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Pe arii restranse, in Banat, in Oltenia, precum si masivele montane sudice, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul are intensificari locale in sudul, estul tarii, la munte si izolat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in Dealurile Sudice si 21 de grade in extremitatea de nord-vest a tarii.
Sambata, temperaturile scad semnificativ si in regiunile vestice, nordice si centrale, cu aproximativ 10 grade fata de ziua anterioara. Cerul va fi innorat si ploua in cea mai mare parte a tarii, iar pe arii restranse in Dobrogea, Moldova si Muntenia, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari la munte, in regiunile vestice si de rasarit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 grade in Delta si 14 grade ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis contesta la CCR votul pentru Dan Sova

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:06

Klaus Iohannis contesta la CCR votul pentru Dan SovaPresedintele Klaus Iohannis sesizeaza CCR, pentru votul din cazul blocarii arestarii lui Dan Sova, se arata intr-un comunicat al Adminsitratiei Prezidentiale. Iohannis a trimis joi presedintelui Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public - Parchetul de pe langa ICCJ, CSM si Parlament cu privire la omisiunea Camerei Deputatilor si Senatului de a pune in acord dispozitiile legale cu Constitutia in ceea ce priveste majoritatea necesara adoptarii hotararilor de incuviintare a cererilor de retinere sau arestare a unui parlamentar, referirea fiind facuta la respingerea arestarii senatorului Dan Sova.
"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a trimis joi, 26 martie a.c., presedintelui Curtii Constitutionale, domnul Augustin Zegrean, o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor si Senatul, pe de alta parte", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.
In comunicat se precizeaza ca in cazul lui Dan Sova nu au fost respectate prevederile Constitutiei, in timp ce la senatorul Darius Valcov si deputatul Theodor Nicolescu au fost respectate prevederile din articolul 76:
"In conformitate cu prevederile Art. 72 alin. (2) din Constitutie, republicata, ...

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Arcasu ]

Titularizare 2015: Modificari majore pentru profesorii care dau examenul de titularizare

Vineri, 27 Martie 2015, ora 06:06

Titularizare 2015: Modificari majore pentru profesorii care dau examenul de titularizareMinisterului Educatiei a publicat pe edu.ro modelele de subiecte pentru concursul de titularizare care va avea loc pe 15 iulie. Examenul a suferit cateva modificari majore pentru sesiunea de anul acesta.
Modificarile aduse Legii Educatiei, printr-o ordonanta de urgenta, a schimbat metodologia de organizare a concursului de titularizare, potrivit cugetliber.ro. Asadar, concursul nu va mai fi organizat la nivelul unitatii de invatamant cu personalitate juridica, ci printr-un concurs national organizat de Inspectoratul Scolar Judetean. Doar unitatile private pot organiza propriul concurs.
De asemenea, validarea concursului de titularizare se va face de catre Inspectoratul Scolar, iar angajarea se va face de catre directorul unitatii de invatamant pe baza deciziei de repartizare semnata de ISJ. Pana acum, angajarea se facea pe baza contractului individual de munca incheiat cu directorul unitatii, cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant.
In ceea ce priveste structura subiectelor, acestea nu vor mai fi preponderent axate pe didactica specialitatii, ci pe programa. La cele 10 puncte din oficiu se vor adauga 60 de puncte pentru subiectele specialitatii si 30 de puncte din didactica.
Dupa concursul national din 15 iulie, care trebuie promovat obligatoriu cu nota 7, va urma repartizarea candidatilor admisi, iar la inceputul lunii septembrie, va exista un concurs judetean, dar care se va adresa exclusiv suplinitorilor.
Calendar titularizare 2015:
- 11-19 mai ...

Actualitate / stiri Actualitate2093 vizite[ Arcasu ]

Peste 20.000 de romani s-au inscris ca potentiali donatori de celule stem

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:09

Peste 20.000 de romani s-au inscris ca potentiali donatori de celule stemUn numar de 25 milioane de oameni s-au inscris ca potentiali donatori voluntari de celule stem hematopoietice (CSH) in registrele internationale, in baza de date a Romaniei fiind inscrise 20.570 de persoane, anunta Aurora Dragomiristeanu, directorul registrului national, informeaza MEDIAFAX.
Numarul potentialilor donatori voluntari de CSH a fost comunicata de Asociatia Mondiala a Donatorilor de Maduva (AMDM), Donatorii de Maduva Osoasa de Pretutindeni (DMOP) si Grupul European pentru Sange si Transplant de Maduva (GESTM), in cadrul celei de-a 41-a intalniri anuale, ce a avut loc la Istanbul, informeaza Aurora Dragomiristeanu, directorul general al Registrului National al Donatorilor Voluntari de CSH.
La fiecare trei minute, o persoana este diagnosticata cu cancer de sange, dar fara un frate sau o sora cu care sa aiba compatibilitate, multe astfel de persoane se bazeaza pe registrele de donatori din toata lumea, spune Dragomiristeanu.
Transplantul de CSH poate salva viata pacientilor in cazul a peste 70 de boli diferite, printre care se numara leucemia, limfomul si anemii hemolitice ereditare severe, dar si afectiuni precum anemia aplastica, sindromul mielodisplazic, tulburarile ereditare ale sistemului imunitar si tulburarile metabolice mostenite.
Asociatia DMOP a fost infiintata in 1989 ca rezultat al colaborarii a opt tari, ajungand ca in prezent sa reprezinte o comunitate formata din 53 de tari care coopereaza in vederea realizarii unui inventar centralizat al tuturor ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Arcasu ]

Festivitate de Ziua Politiei Romane

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Festivitate de Ziua Politiei RomaneDe Ziua Politiei Romane, au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 19 ofiteri si 64 de agenti de politie si, inaintea indeplinirii stagiului minim, doi ofiteri si 7 agenti de politie.
Anul acesta, se implinesc 193 de ani de cand domnitorul pamantean Grigore Dimitrie Ghica - cunoscut de istorici si cu numele Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al Tarii Romanesti intre anii 1822 si 1828, al carui fiu, Dimitrie, a fost prefect al Politiei Capitalei - a inmanat agai Mihaita Filipescu, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti, primul drapel al Agiei.
Prin importanta si semnificatiile sale, evenimentul consemnat in anul 1822 constituie un moment de referinta in istoria Politiei Romane.
Inmanarea acestui steag al Agiei a legalizat functionarea institutiei Politiei Romane.
Ieri, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in cadrul unei sedinte festive, prilejuita de sarbatorirea Zilei Politiei Romane, au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 19 ofiteri si 64 de agenti de politie si, inaintea indeplinirii stagiului minim, doi ofiteri si 7 agenti de politie.
Prin Dispozitie a Inspectoratului General al Politiei Romane, agent sef adjunct de politie Ciudin Emil, din cadrul Biroului de Ordine Publica, se recompenseaza cu multumiri scrise pentru modul prin care s-a evidentiat cu merite in indeplinirea atributiilor de tutore profesional, pe timpul stagiului de practica al elevilor din scolile de agenti de politie.
De asemenea, prin ...

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Sedinta Colegiului Prefectural

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Sedinta Colegiului PrefecturalDesfasurata in prezenta dlui prefect Nicu Lucian Olteanu si a dlui subprefect Marius Aurelian Tiripa, sedinta Colegiului Prefectural a avut pe ordinea de zi rapoarte ale Inspectoratului Judetean de Politie, Jandarmeriei, DSP, DSVSA si OPC, privind programul de actiuni si desfasurarea de forte, informarea publicului consumator si a crescatorilor de animale, procesatorilor din industria agroalimentara, comerciantelor, etc. - referitor la desfasurarea in conditii de legalitate a sacrificarii, transportului si vinderii de animale, oua, etc.; ce se va intreprinde pentru asigurarea unui climat de siguranta, ordine si liniste publica (inclusiv cu sprijinul Politiei Locale) in toate localitatile si lacasurile de cult; activitatea din piete, targuri si oboare, locuri de agrement, etc.
Au fost anuntate si noile prevederi in domeniul sanitar-veterinar, programul circumscriptiilor din acest domeniu, etc.
Intrucat la sedinta Colegiului Prefectural au fost prezenti si primarii din mediul rural, s-au facut precizari si in legatura cu implicarea acestora in asigurarea desfasurarii fara nici un eveniment a Sarbatorilor Pascale. La amintita sedinta a participat si conducerea Consiliului Judetean Braila.

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ceasurile intepenite ale Brailei...

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Ceasurile intepenite ale Brailei...Nu mai avem numarul mare de ceasuri de odinioara, iar de mai multi ani (chiar din 2010) sunt ceasuri (ex. la TMF si vizavi de Sala polivalenta) care au ramas tepene si indiferente la scurgerea timpului. Nu ne mira, fiindca de vreo doi-trei ani, ceasul de la primarie (dinspre Murgoci) a ramas intr-un singur indicator, iar de cateva zile faimosul ceas din Piata Traian, dar si cele de la primarie sunt si ele tepene. Apropo: sunt doi ani de cand ceasul din inox din Piata H. Botev a fost dus la reparat (zice-se, la Promex), si acolo a ramas. Deci, la Braila, ceasurile bat ora indiferentei. Atunci, sa le fixam numai la ora 20.21 (Ora Brailei). Prietenii stiu de ce...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Halal civiliatie...

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Halal civiliatie...Si mai vrem sa devenim Capitala culturala europeana. Greu de crezut, inclusiv din cauza aspetului deplorabil dat (si) de mizeria, ambalajele si gunoaiele aruncate/imprastiate la fiecare pas. Iata ce se putea vedea ieri pe soseaua Buzaului, in zona Billa...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arcasu ]

Aproape totul, despre Apicultura

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Aproape totul, despre ApiculturaSemnalam si apreciem initiativa RNDR, ca revista Romania Rurala nr.19, anul III, februarie 2015 sa fie consacrata, aproape in intregime, importantului domeniu al apiculturii. Cu teme, dezbateri, etc. privind: * Programele de sprijin financiar au crescut competitivitatea sectorului apicol * Cercetarea, baza dezvoltarii apiculturii romanesti * Slujitor la curtea reginei Apis Mellifera Carpatica * Apicultura organizata aduce plusvaloare satului * Experiente, opinii si afaceri de succes in apicultura, etc.
* Tot RNDR prezinta aspecte legate de apicultura si in alte publicatii: "Bune practici" nr. 9, anul II, ianuarie 2015 si Forme de sprijin pentru sectorul zootehnic in 2014 (nr. 5, an II). Le puteti consulta la sediul Regionalei RNDR Braila, cu sediul la fostul Club Progresu. Adaugati la toate acestea si materialele publicate luna de luna de catre Camera Agricola Braila in ziarul sau Consultanta Agricola (plus cursurile de apicultori organizate aici), si putem spune ca cine vrea sa practice o agricultura moderna si aducatoare de profit, nu duce lipsa de informatii.

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 17 - 24.03.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 149 sanctiuni contraventionale in valoare de 58072,50 lei.
Astfel au fost organizate si s-a participat la urmatoarele actiuni:
- pe linia salubritatii - 17 actiuni;
- pe linia combaterii cersetoriei si vagabondajului - 2 actiuni;
- pe linia combaterii comertului stradal neautorizat - 1 actiuni;
- actiuni in cooperare cu D.S.P. Braila - 1;
- actiuni in cooperare cu D.A.S. Braila - 1;
- actiuni in cooperare cu "BRAICAR" S.A. - 14.
Toate deficientele constatate au fost inaintate prin adrese urmatoarelor institutii, pentru luarea masurilor ce se impun potrivit competentelor:
- Primaria Municipiului Braila - 2 adrese
- Directia Tehnica din cadrul Primariei Municipiului Braila - 2 adrese
- S.U.P.A.G.L.Braila - 4 adrese
- D.A.S.Braila - 3 adrese
- Directia Finantelor Publice Locale - 2 adrese
- O.C.P.I.Braila - 2 adrese
In prezent un efectiv de 15 politisti locali urmeaza cursurile de formare profesionala la Centrul de pregatire apartinand Ministerului de Interne, Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor ...

Actualitate / stiri Actualitate278 vizite[ Arcasu ]

Modificari la CFR

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Modificari la CFR* Modificari in circulatia trenurilor R 7382 (Galati-Braila) si R 7383 (Braila-Galati)
Sucursala Regionala de Transport Feroviar de Calatori Galati adapteaza capacitatea de transport la traficul de calatori si modifica circulatia urmatoarelor trenuri Regio, astfel:
- Trenul Regio 7382 Galati 22.30 - Braila 23.14 nu va circula incepand cu data de 27 martie 2015 ;
- Trenul Regio 7383 Braila 23.30 - Galati 00.18 nu va circula incepand cu data de 27 martie 2015.
Inainte de efectuarea calatoriei, toti pasagerii sunt rugati sa se asigure ca au achizitionat bilet pentru evitarea taxarii suplimentare in tren si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor in vigoare.
Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, calatorii sunt rugati sa consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, sa contacteze personalul CFR la numarul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau sa se adreseze personalului din statii.

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Arcasu ]

Tratamente de sezon pentru rapita

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Tratamente de sezon pentru rapitaPrimim de la Directia pentru Agricultura Braila - Unitatea Fitosanitara, Compartiment Prognoza:
Conditiile climatice din ultima perioada, au creat conditii favorabile atacului unor daunatori, la cultura de rapita, cum ar fi: gargarita tulpinilor de varza - Ceuthorrhynchus quadridens, gargarita albastra a verzei - Baris chlorizans. Ca urmare, recomandam efectuarea unui tratament cu unul din urmatoarele produse insecticide omologate:
- Fastac 10 EC - 0,2 l/ha
- Actara 25 WG - 0,07 kg/ha
- Mavrik 2 F - 0,2 l/ha
- Mospilan 20 SG - 0,200 kg/ha
- Karate Zeon - 0,150 ml/ha
- Decis Mega 50 EW - 0,150 ml/ha
Recomandari:
- Tratamentele se vor executa in zile calme, fara vant si cu temperaturi de peste 10 grade C in timpul zilei;
- Adaugati un "adeziv" (Trend - 200 ml/ha) in solutia de stropit;
- Respectati regulile de manipulare si administrare a produselor de protectie a plantelor;
- Recuperati ambalajele goale, protejati familiile de albine conform Legii 383/2013 precum si mediul!

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ne-am saturat si noi de asa ceva...

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Ne-am saturat si noi de asa ceva...Ne spuneau cativa salubristi nevoiti sa raneasca in urma unor nesimtiti. "Pai, nu toti astia cu magazine au contracte sau pubele; altii arunca direct in strada mizeria si ambalajele, iar lumea ne arata pe noi cu degetul...". Au si acesti oameni dreptate, dar se vede treaba ca la Primarie, SUPAGL si societatile de salubritate, conteaza acum mai mult incasarea rapid si pe tot anul a taxei de salubritate. Se va ajunge si aici, insa ne intrebam daca (si in aceste conditii) va scapa Braila de gunoaiele aruncate unde si cum vrea fiecare...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arcasu ]

Asiguratorii comit abuzuri impotriva soferilor? Cine va face constatarea daunelor

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:07

Asiguratorii comit abuzuri impotriva soferilor? Cine va face constatarea daunelorNu de putine ori, o banala tamponare poate duce la neplaceri si, de ce nu, la abuzuri. Asta pentru ca in momentul in care te-a lovit cineva si alegi varianta constatarii amiabile, cand vei merge la asigurator poti avea "surpriza" ca inspectorul de daune sa nu fie de acord cu dinamica accidentului si, prin urmare, sa nu te despagubeasca sau sa primesti doar jumatate din valoarea daunei. Iata la ce s-au gandit autoritatile ca solutie la aceasta problema.
Odata cu introducerea constatului amiabil, multi soferi implicati in accidente rutiere au fost surprinsi sa afle ca vina poate fi impartita in mod egal, scrie cugetliber.ro. Nu doar organele de politie pot incadra un eveniment rutier ca fiind culpa comuna, ci si societatile de asigurari. Asta inseamna ca unii asiguratori, din subiectivitate sau pur si simplu dintr-o alta perspectiva poate da culpa comuna, adica asiguratorul RCA al celuilalt sofer implicat in accident te despagubeste cu 50% din contravaloarea reparatiilor, iar restul de 50% este suportat de tine sau de asiguratorul CASCO, in cazul in care detii o astfel de polita.
Asiguratorul poate stabili culpa comuna in mai multe cazuri. De exemplu, daca un autoturism oprit/stationat neregulamentar este acrosat de o alta masina. In aceasta situatie, daca mergeti la Politie, in majoritatea cazurilor vinovat de producerea evenimentului este cel care a acrosat autoturismul oprit. Chiar daca cel care se afla parcat, in mod neregulamentar, este pasibil de o amenda pentru faptul ca ..

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arcasu ]

Sustragere de energie electrica

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:07

Sustragere de energie electricaMarti, 24 martie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au participat la o actiune comuna cu lucratori din cadrul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Braila, pe linia combaterii faptelor de sustragere a energiei electrice.
Pe timpul misiunii, in jurul orei 12.00, echipajele mixte de control au identificat, pe o strada din cartierul Chercea, municipiul Braila, un imobil care era alimentat ilegal cu energie electrica.
Aici, echipa mixta de control a descoperit, la firida de alimentare cu energie electrica a imobilului, un cablu cu doua fire din cupru care ocolea contorul, instalatia electrica fiind alimentata ilegal.
In cauza, pe numele lui Ion P. in varsta de 52 ani, au fost intocmite actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt de energie electrica.

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]

Pescuit cu ajutorul unor plase ilegale de aproximativ 1 km

Joi, 26 Martie 2015, ora 06:07

Pescuit cu ajutorul unor plase ilegale de aproximativ 1 kmMarti, 24 martie a.c., in jurul orei 09.00, membrii unui echipaj de jandarmerie au depistat in flagrant un barbat care pescuia ilegal, in apele fluviului Dunarea, in zona localitatii Tufesti, judetul Braila.
Asupra celui in cauza, Ion A. in varsta de 57 ani, din Braila, jandarmii au gasit noua plase de pescuit tip monofilament si cantitatea de 14 kg peste de diferite specii.
Pestele, rezultat ca urmare a acestei activitati ilegale, a fost ridicat in vederea confiscarii si predat unei societati comerciale, pentru a fi valorificat.
Jandarmii au intocmit pe numele barbatului actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de utilizare a uneltelor de pescuit de tip monofilament, in conformitate cu prevederile O.U.G. 23/ 2008 privind pescuitul si acvacultura.

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Arcasu ]

Braila Stars Rise

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:09

Braila Stars Rise* o noua provocare in materie de evenimente artistice vine din Braila
Duminica, 29 martie, cu incepere de la ora 20.00, brailenii de toate varstele sunt asteptati sa ia parte la un eveniment special si sa spuna DA provocarii de a-si cunoaste inca o data artistii!
Evenimentul va avea loc in Sunrise Bistro (str. Danubiului c/c str. Fata Portului, Braila), a cooptat sapte tineri, atat cu premii la activ si participari la cele mai importante festivaluri din tara, dar si noi, pregatiti sa infrunte din plin industria si piata muzicala romaneasca.
Initiativa a pornit de la ideea Andreei Mihalache, o tanara ziarista de origine din Braila, fondatoarea revistei nationale online Star Gossip Magazine, care a dorit sa arate ca si in Braila se poate face muzica buna si se poate canta bine. "Prin acest proiect vreau sa ofer publicului brailean o lectie de talent si muzica buna. Pentru ca Braila are artisti ce merita promovati, ascultati si indragiti. Nu doar ce se asculta acum pe radio sau se difuzeaza la TV are valoare si trebuie sa invatam sa ne apreciem mai mult talentele locale. Ma bucur ca am avut parte de toata deschiderea din partea celor de la Sunrise, locatia unde va avea loc show-ul si promitem cu totii un eveniment special", a declarat Andreea Mihalache, initiatoarea evenimentului.
Cei 7 artisti cooptati in cadrul acestui concert, care ar putea fi numiti si cei 7 fantastici sunt:
- CornEL (Ciubotaru) - care se bucura deja de aparitii tv, piese difuzate de unele posturi de radio ...

Life Show / stiri Life Show109 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Inca 15 braileni infectati! La Braila sunt 226 pacienti confirmati cu coronavirus
* de la inceputul pandemiei, la Braila, 220 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul ...
Mica schimbare la fata a falezei Dunarii
* s-au montat cosuri de gunoi si banci noi, cele vechi au fost reparate si vopsite, iar de o mana de ...
Batalie apriga pentru licee
* astazi se da startul inscrierilor la liceu si se anunta o adevarata "batalie" a mediilor, in care ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor