Rezultatele 601 - 630 din 1000 (0.321 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Bursa generala a locurilor de munca

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:08

Bursa generala a locurilor de muncaAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila organizeaza, vineri, 24 aprilie 2015, "Bursa generala a locurilor de munca", in municipiul Braila, precum si in localitatile Faurei si Insuratei.
Actiunea "Bursa locurilor de munca" este masura activa de combatere a somajului destinata corelarii cererii si ofertei de forta de munca organizata.
Astfel, angajatorii care doresc sa participe la aceasta actiune au posibilitatea de a-si prezenta oferta de locuri de munca intr-un cadru organizat unde vor intra in contact direct cu persoanele care solicita un loc de munca.
Rugam angajatorii interesati sa comunice, in scris, oferta de locuri de munca, completand formularul "Situatia locurilor de munca vacante", anexa nr. 1 A la "Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca" reglementate prin H.G. nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana in data de 17 aprilie 2015.
Pentru transmiterea ofertei de loc de munca si relatii suplimentare va rugam sa va adresati Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, cu sediul in municipiul Braila, B-dul Dorobantilor, nr. 603-605 sau la tel. 0239/611519, tel/fax 0239/611386, e-mail: ajofm@br.anofm.ro .
Angajatorii care isi au sediul in raza localitatilor Faurei si Insuratei pot contacta Punctul de Lucru Faurei cu sediul in orasul Faurei, str. Republicii, nr. 36, tel./fax 0239/661749, respectiv Punctul de Lucru Insuratei ..

Business / stiri Business304 vizite[ Arcasu ]

Comercializare ilegala de peste

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:08

Comercializare ilegala de pesteLuni, 23 martie a.c., o patrula de jandarmerie a depistat doua persoane ce comercializau peste in mod ilegal, pe o strada din comuna Surdila Gaiseanca, judetul Braila.
Cele doua persoane sunt: Costel D. de 44 ani si Liliana D. in varsta de 40 ani, ambele din judetul Braila.
Acestia comercializau pestele direct din portbagajul unui autoturism Dacia Break.
In momentul depistarii, asupra acestora a fost gasita cantitatea de aproximativ noua kilograme peste din specia caras, care a fost ridicata in vederea confiscarii si predata unei societati comerciale, pentru a fi valorificata.
Pentru fapta lor, jandarmii le-au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui.

Actualitate / stiri Actualitate89 vizite[ Arcasu ]

Ordinea de zi

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:08

Ordinea de zia sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Braila, din data de 27.03.2015, sala Companiei de Utilitati Publice "Dunarea" S.A., ora 10.00
1. Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea conturilor de executie ale bugetului local al Municipiului Braila, a conturilor de executie ale bugetelor institutiilor publice finantate din venituri proprii si subventii de la bugetul local, a contului de executie al fondurilor externe nerambursabile, precum si a situatiilor financiare, inclusiv a anexelor la acestea, pe anul 2014.
2. Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea "Structurii organizatorice si a numarului de personal ale Aparatului de Specialitate al primarului municipiului Braila si ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Braila".
3. Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea "Organigramei, a Statului de Functii si a Regulamentului de Organizare si Functionare ale Serviciului de utilitate Publica de Administrare a Fondului Locativ si a Cimitirelor Braila".
4. Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea "Organigramei si a Statului de Functii ale Serviciului de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara Braila".
5. Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea Master Plan-ului privind sistemul de alimentare cu apa si canalizare al judetului Braila - versiunea ...

Actualitate / stiri Actualitate143 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Asa ar trebui sa fie peste tot...

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Asa ar trebui sa fie peste tot...Adica: spatii verzi amenajate gradinareste, pentru un viitor gazon englezesc si cu pamantul care sa nu depaseasca inaltimea trotuarului; asfaltul curat si pastrarea arbustilor/florilor plantate de primarie (prin Seroplant); cu truda si cheltuieli. Asa cum am intalnit pe str. Grivita, la nr. 293. Felicitari! Iar asta ne duce la gandul ca si pe Calarasi (la fel cum se intampla in alte orase), nu acoperite cu asfalt, piatra si iar asfalt - benzile de spatiu verde!!!. Dar, nu-i asa: decat sa le amenajam ca la carte, sa le pastram si ingrijim (ca oameni civilizati, ce ne pretindem), adoptam solutia deloc normala, a sufocarii lor cu asfalt. Probabil, si din motive ce tin de reducerea cheltuielilor cu lucrarile specifice. Sa mai cerem si opinia/interventia celor de la mediu (APM si CJGNM), este inutil si tradiv...

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Cea mai proasta semaforizare...

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Cea mai proasta semaforizare...Se afla intr-una din cele mai aglomerate intersectii: Grivita/Calarasi. Si unde semafoarele (vechi de zeci de ani) sunt atat de "chioare", incat zici ca au un biet bec de lanterna in ele. Astfel ca abia, abia se observa de pe un trotuar pe celalalt ce lumina este la semafor. Trebuie sa ai ochi de soim al patriei, ori sa traversezi strada odata cu grupul de pietoni. Iar cand ai soarele in fata, daca esti singur, risti sa treci strada aiurea si sa fii accidentat. Am semnalat de nenumarate ori acest aspect (probabil, sesizat si de catre cei de la "rutiera"), iar ieri, reamintindu-i dnei viceprimar Doinita Ciocan, problema de mai sus, domina sa a promis ca "va verifica, iar lucrurile se vor rezolva". Cum, de asemenea, va proceda si in cazul Sectiei finaciare din Brailita. Despre care am scris de "n" ori, dna viceprimar fiind adepta "crearii de conditii omenesti (si) pentru personalul primariei". Sa vedem urmarile...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Arcasu ]

"Ziua portilor deschise" la I.P.J. Braila

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:07

"Ziua portilor deschise" la I.P.J. BrailaActivitatea a fost organizata pentru marcarea Zilei Politiei Romane si a fost adresata elevilor din clasele primare ale unitatilor de invatamant, din municipiul Braila, avand drept scop apropierea copiilor de politisti si prezentarea celor mai importante aspecte din meseria oamenilor legii
Marti, incepand cu ora 10.00, politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii le-au explicat elevilor cum trebuie sa se comporte in diferite situatii, pentru a nu fi implicati, in calitate de autori sau victime, in evenimente negative, care i-ar putea afecta fizic sau emotional, ori i-ar putea costa chiar viata.
Manifestarea a fost deschisa de conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Braila, care a prezentat copiilor scopul intalnirii si importanta zilei de 25 martie pentru Politia Romana si pentru comunitatea pe care o apara. De la politisti, elevii au aflat care sunt principalele lor activitati, urmarind o prezentare video cu momente din activitatea politistilor braileni si un scurt istoric al Politiei, prezentat de un reprezentant al Muzeului Brailei.
Activitatile au continuat in curtea institutiei, unde au fost amenajate ateliere de prezentare a tehnicii si echipamentelor folosite, in activitatile specifice, de catre specialistii criminalisti si lucratorii Serviciului de Actiuni Speciale.
De asemenea, elevilor le-a fost prezentata o autospeciala a Serviciului Rutier si le-a fost explicat modul in care aparatura din dotarea acesteia ii ajuta pe politisti sa ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Arcasu ]

Ponta: E posibil ca miercuri sa avem un nou ministru al Finantelor

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:06

Ponta: E posibil ca miercuri sa avem un nou ministru al FinantelorPremierul Victor Ponta a declarat, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, ca este posibil ca in cursul zilei de miercuri sa desemneze un nou ministru al Finantelor, conditia principala fiind insa finalizarea proiectelor Codului fiscal si Codului de procedura fiscala.
"Este posibil sa-l avem pana miercuri. Cu siguranta voi discuta intai cu presedintele Iohannis, care, sigur, are atributia constitutionala de a numi noul ministru. Nu vreau sa afle din presa, vreau sa afle de la mine numele noului ministru, si dupa aceea cu colegii din PSD si coalitie si va vom instiinta si pe dvs. Daca terminam Codul fiscal pana miercuri, da, ne ocupam si de persoana ministrului. Acum e important sa finalizam aceste doua texte si pana atunci cred ca gasim si persoana potrivita", a declarat Victor Ponta, la Senat, la finalul unei intalniri a coalitiei de guvernare.
Premierul a precizat ca si-a informat colegii de coalitie ca, "dupa lupte seculare", toate ministerele au dat avizele si Ministerul Justitiei trebuie sa dea forma finala a Codului fiscal, alaturi de Ministerul de Finante care este initiator, forma cu care miercuri Guvernul sa fie pregatit sa se prezinte in fata Parlamentului, a Senatului, pentru a incepe dezbaterile.
"Cred ca este un moment extrem de important pentru dezvoltarea noastra in viitor si as vrea sa nu ratam anul 2015, dupa trei ani de crestere economica, acum putem sa luam niste masuri importante pe termen mediu si lung. Daca le ratam pe 2015, va fi foarte greu in ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arcasu ]

Noul regulament al Camerei Deputatilor provoaca scandal in Parlament

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:06

Noul regulament al Camerei Deputatilor provoaca scandal in ParlamentMiza este posibilitatea de schimbare mai usoara a presedintelui Camerei Deputatilor, dar si modul in care vor fi abordate cererile de incuviintare a arestarii care vin de la procurori.
Liberalii au cerut amanarea dezbaterii in plen a noului regulament, sub pretextul unui punct de vedere din partea CSM. PNL a solicitat ca in noul regulament procedura de ridicare a imunitatii parlamentare sa fie scurtata de la 8 zile, cum este in prezent, la 48 de ore. Au cerut insa amanarea votarii regulamentului, pentru a cere puncte de vedere de la alte institutii.
PSD, in schimb, vrea sa treaca proiectul cat mai repede de votul deputatilor.
Discutiile au fost aprinse in Biroul Permanent si pe subiectul privind schimbarea presedintelui Camerei Deputatilor. Social-democratii tin cu dintii de varianta in care presedintele poate fi revocat doar la initiativa grupului parlamentar care l-a propus in functie. Liberalii vor insa o procedura mai usoara, care sa le lase loc de manevra.
Valeriu Zgonea conduce Camera Deputatilor din iulie 2012. Este la al doilea mandat, iar pe primul dintre acestea l-a obtinut dupa ce Roberta Ananstase a fost revocata, nu printr-o propunere venita din partea grupului parlamentar care a desemnat-o initial in functie, ci prin invocarea unei abateri regulamentare.
Tot in iulie 2012, la Senat, Vasile Blaga a fost inlocuit de Crin Antonescu. Acesta a demisionat intre timp, dupa ruperea USL, iar postul a fost preluat de Calin Popescu Tariceanu in martie anul trecut.
(Sursa: ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

A inceput a doua etapa de inscriere in invatamantul primar

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 06:05

A inceput a doua etapa de inscriere in invatamantul primarA doua etapa de inscriere in invatamantul primar se desfasoara in perioada 24 martie - 3 aprilie, urmand ca pe data de 10 aprilie sa se afiseze rezultatele finale.
Calendarul etapei a doua de inscriere in clasa pregatitoare:
- 24 martie - 3 aprilie: Depunerea cererilor de inscriere de catre parintii copiilor care n-au participat sau n-au fost repartizati in prima etapa;
- 7-10 aprilie: Procesarea cererilor de inscriere;
- 10 aprilie: Afisarea listelor finale cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare;
- 13-17 aprilie: Solutionarea cererilor pentru copiii care inca vor fi neinscrisi in scoli.
La ce scoli pot fi inscrisi copiii in a doua etapa
Parintii ai caror copii n-au fost inclusi intr-o scoala in urma primei etape sau care n-au participat in aceasta etapa pot depune o cerere de inscriere in etapa a doua (24 martie - 3 aprilie), in functie de unitatile de invatamant care mai au locuri libere, prevede metodologia.
"Cererile-tip de inscriere pot fi completate doar pentru unitatile de invatamant la care exista locuri disponibile (...). Unitatile de invatamant care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri-tip de inscriere in invatamantul primar in etapa a doua, iar optiunile online pentru aceste unitati de invatamant vor fi respinse de aplicatia informatica", scrie in document.
Astfel, parintii vor completa in cerere cel mult trei scoli (care au locuri libere), in ordinea descrescatoare a preferintelor. Cererile se vor depune online, pe site-ul MECS, sau la ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

ISU Braila in lupta cu flacarile

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

ISU Braila in lupta cu flacarileIn data de 22.03.2015, subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila au intervenit pentru limitarea si lichidarea a doua incendii, astfel:
- la ora 12.45 Garda de interventie Insuratei a intervenit pentru stingerea unui incendiu de gunoi si resturi menajere la locuinta lui Ion R. din localitatea Insuratei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un foc deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat. Au ars aproximativ 500kg de gunoi si resturi menajere. Incendiul s-a extins si la alte trei gospodarii invecinate unde a ars vegetatia uscata pe o suprafata de cca. 1500 mp. Nu s-au inregistrat victime;
- la ora 21.35, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la un apartament situat intr-un bloc de locuinte pe Aleea Trandafirilor din municipiul Braila. Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost o lumanare aprinsa lasata nesupravegheata in apropierea materialelor combustibile. Au ars bunurile din locuinta si au fost degradate conductele de apa si instalatia electrica de la etajul 1 al blocului.
Au fost salvati 38 de adulti si doi copii.
La interventie au participat o ambulanta SMURD si doua ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judetean Braila, care au acordat primul ajutor medical persoanelor evacuate.

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 20-22 martie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 31 de societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice si 6 intreprinderi individuale, au legitimat 167 persoane si au controlat in trafic 83 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 53 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 16.969 de lei, 24 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Arcasu ]

"Ziua portilor deschise" la IPJ Braila

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

"Ziua portilor deschise" la IPJ BrailaCu prilejul aniversarii a 193 de ani de la atestarea documentara a Politiei Romane Moderne, a devenit deja o traditie ca politistii sa fie alaturi de braileni pentru a sarbatori.
Azi, 24 martie 2015, la orele 10.00, zi anterioara sarbatoririi Zilei Politiei Romane, peste 180 de elevi din clasele primare de la sase unitati de invatamant din municipiu, au fost invitati sa viziteze sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, unde vor avea prilejul sa vada in mod direct in ce consta mare parte din activitatea politistilor.
Copiii vor viziona un clip de prezentare a unor activitati ale politistilor braileni, iar politistii vor organiza diferite ateliere de lucru, constand in prezentarea dotarilor Serviciului de Actiuni Speciale, ale Serviciului Criminalistic si Serviciului Rutier, precum si echipe mixte, formate din politist-conductor si caine, care vor efectua diferite demonstratii de patrulare, de prindere si imobilizare a infractorilor sau de aparare la atacul prin surprindere.

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Peste 5.600 ha cu luciu de apa in IMB! (II)

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Peste 5.600 ha cu luciu de apa in IMB! (II)De fapt, toata Insula Mare a Brailei este afectata, de baltiri si exces de umiditate in sol, si aceasta datorita cantitatilor foarte mari de precipitatii cazute inca din luna decembrie si pana in martie. Iar dupa cum ne preciza dl.ing Aurel Hada (Director executiv), "in amintita perioada precipitatiile au ajuns la peste 200 l/mp (din zapezi si ploi), fiind nevoiti sa functionam cu 23 de statii de evacuare. Iar in ciuda acestui fapt, panza de apa freatica s-a mentinut mereu ridicata si datorita cresterii debitului si nivelului Dunarii. Prin sistemul de desecare s-au evacuat in fluviu peste 100.000 mc de apa, utilizand un numar de 7 statii de baza. La colectarea si dirijarea apei de pe canalele secundare si tertiare, catre cele mari (de evacuare) s-a intervenit cu forte manuale si mecanice; in conditii deosebit de dificile (mai ales asta iarna). In alta ordine de idei, s-au cheltuit 1,8 milioane lei pentru plata energiei electrice, dar din pacate au fost si intreruperi in alimentarea cu energie; chiar si pentru 7-8 zile!!".
Cine e proprietarul, si cine plateste...
In acest punct al discutiei, dnul director executiv Aurel Hada si dl. Constantin Albeanu (presedintele OUAI desecare-drenare, isi arata de doua ori nemultumirea: "Ne pare rau ca ANIF Braila, detinatorul statiilor din IMB, precum si al sistemului de desecare- drenare nu are oameni si fonduri suficiente sau dotarile de altadata. Da, potrivit proverbului (), pentru a salva culturile am fost obligati sa cheltuim noi sume ...

Actualitate / stiri Actualitate141 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Se face lumina la Concordia

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Se face lumina la ConcordiaIn acelasi timp, terenul din spatele statiei Concordia nu mai are acele zeci de tarabe (aratand jalnic prin acoperisurile ca undeva, in Africa); au disparut si gunoaiele adunate de luni de zile, iar bucatile mari din fundatiile de beton au ajuns la depozitul de inerte (in fostul lac de agrement de la Ciuperca).

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ce se mai construieste in Braila...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Ce se mai construieste in Braila...Pai, indeobste, unitati comerciale si supermarketuri. Astfel, la fosta IRMEX-TUG, inca o hala de productie va deveni o extindere a spatiilor pentru module cu marfa engross, iar la strada s-a demolat un atelier.

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Felicitari Politiei Locale...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Felicitari Politiei Locale...Iata ca dupa foarte mult timp (ani de zile), o dna agent al Politiei Locale a venit de pe faleza si a imprastiat (civilizat, ferm si convingator), multimea de tineri care (in zi de duminica si dupa amiaza!!!) faceau un zgomot infernal cu skateboard-urile. Le-a tinut companie si "baikarii", dar noroc ca nu aparusera si cei cu role. Deci: primaria nu da doi bani pe zgomotul si pagubele produse in conditiile de mai sus; fara a organiza/dota corespunzator un skateboard-parc, intr-un loc adecvat: parcul din Lacu Dulce, in spatele stadionului de atletism, zona Capitaniei/moara Violatos, etc...

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arcasu ]

Sedinta Colegiului Prefectural al judetului Braila

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Sedinta Colegiului Prefectural al judetului BrailaMiercuri, 25 martie 2015, ora 11.00, la Sala Mare a Palatului Administrativ va avea loc sedinta Colegiului Prefectural al judetului Braila, cu urmatoarea ordine de zi:
1. Informare privind actiunile de supraveghere sanitar-veterinara care se vor desfasura in perioada premergatoare si in timpul sarbatorilor pascale 2015, intocmita de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila.
Prezinta: Caragata Nita, director executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila
2. Informare asupra actiunilor ce urmeaza a fi desfasurate de catre Directia de Sanatate Publica Braila si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila in vederea monitorizarii respectarii prevederilor legale la comercializarea produselor specifice sarbatorilor pascale 2015.
Prezinta: Ciochina Gabriel V.S., director executiv al Directiei de Sanatate Publica Braila
Marta Dumitru, comisar sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila
3. Prezentarea actiunilor ce vor fi intreprinse pentru asigurarea ordinii si linistii publice in perioada premergatoare si in timpul sarbatorilor de pasti 2015 de catre Inspectoratul de Politie Judetean Braila si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila.
Prezinta: Chivu Catalin, sef al Inspectoratului de Politie Judetean Braila
Silion Vasile, inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila
5. Informare privind activitatea Organismului Intermediar Regional pentru Programul ...

Actualitate / stiri Actualitate160 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Cum se distruge esplanada, in continuare...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Cum se distruge esplanada, in continuare...Chiar si acolo unde s-au investit miliarde, pentru reabilitarea si modernizarea ei. Autori sunt rolerii si cei cu placi, care, neajungandu-le platoul (deja, ciuruit) din fata scenei, au urcat in zona treptelor. Dar adrenalina in fierbere i-a indemnat sa atace/escaladeze si... bancile noi. Pai, ce sa le pese lor...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) De ce lipseste scrumbia de pe piata...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) De ce lipseste scrumbia de pe piata...De cand se stie, Braila nu a dus lipsa de scrumbie in perioada Floriilor si a Pastelui. Lucrurile s-au mai schimbat insa, astfel ca sunt ani cand piata e plina de aceasta delicatesa, sau lipseste aproape total. Cum este acum. Si, dupa cum au aflat multi, gasesti mai usor peste la... Brasov, ori scrumbie la... Focsani. Unde, aprovizionarea se face mai usor (dinspre Tulcea, Galati, etc. si la un pret mai mic). Dovada ca acum 2-3 saptamani, in Focsani scrumbia s-a vandut cu 20,2 lei/kg, iar la noi, nu era nici urma. A fost un puseu cantitativ (la 10,8 lei/kg), undeva, intr-o piata; apoi s-a vandut cu 20,2 -20,4, sau 20,5 lei/kg; insa in cantitati extrem de mici. Ba mai mult, unii comercianti au profitat de nestiinta publicului, vanzand banala rizeafca la pret si pe post de scrumbie. Nu stim daca de Florii va fi suficienta scrumbie ori pretul ei va atinge si 30,0 lei/kg.
Interesandu-ne de fenomenul amintit, specialistii in piscicultura ne-au spus ca principalele cauze a lipsei scrumbiei au fost: frigul, apele reci si tulburi, valurile mari ale Dunarii. Deci, scrumbia a venit de la Marea Neagra mai mult pe bratul Sf. Gheorghe, urcand abia pana la Isaccea. In alti ani, cautand conditii prielnice, acest peste a migrat chiar pe Siret si fluviul... Don. Pentru cine nu stie, scrumbia adusa direct din mare nu este dulce, ea avand un gust de iod; datorita algelor si scoicilor din Marea Neagra. Si evident, ar trebui sa fie mai ieftina, dar...

Actualitate / stiri Actualitate636 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Supermaket la Concordia...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Supermaket la Concordia...Pe trenul pregatit pentru organizarea de santier va incepe constructia unui supermarket. Vorba ceea: decat uzine, mai bine magazine. Spun si vor unii. Cum, de altfel, se practica in toata tara...

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Arcasu ]

Lapte mai ieftin, dar numai din import. Fermierii se plang ca nu vor putea face fata competitiei

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:07

Lapte mai ieftin, dar numai din import. Fermierii se plang ca nu vor putea face fata competitieiRomanii vor consuma lapte mai ieftin, dar numai din import. Semnalul de alarma este tras de producatori, care se plang ca odata cu eliminarea cotelor la lapte, de la 1 aprilie, piata romaneasca va fi inundata cu produse lactate din import.
Pe de alta parte, procesatorii sustin ca piata se va prabusi din cauza TVA-ului foarte mare. Reducerea la 9% este inca in discutii.
Marii producatori ai Europei, care nu mai pot livra lapte catre Rusia, vor intra pe piata romaneasca la preturi mici de la 1 aprilie, avertizeaza producatorii. Dupa eliminarea cotelor, tari precum Germania, Franta sau Olanda vor produce cu pana la de trei ori mai mult decat in prezent pentru piata romanesca.
Fermierii romani se plang ca nu vor putea face fata competitiei cu importurile.
Romanii prefera, totusi, laptele romanesc, desi sunt constienti ca importurile ar putea insemna preturi mai mici.
In 2014, in Romania s-a vandut lapte, dar si produse lactate din import, in valoare de peste 250 de milioane de euro. Guvernul ar putea veni in ajutorul producatorilor, majorand subventiile, spun fermierii.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate82 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Despre indisciplina in trafic...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Despre indisciplina in trafic...S-a incalzit, iar unii motociclisti deja te sperie cu zgomotul si viteza cu care circula pe Calarasi. Sau: un inconstient, s-a apucat duminica la pranz sa transforme aceeasi artera in pista de raliu, ruland repetat cu peste 100 km/ora si cu masina tunata. Pai, cine sa-l opreasca...
Dar luni, la o sesizare, Politia Locala a intervenit rapid pentru amendarea unui brasovean. Acesta isi lasase gipanul pe Calarasi, cu luminile pe avarie (truc vechi), si blocand circa o jumatate de ora pe cineva care nu mai putea iesi din parcarea auto. Gatosi si cu tupeu, brasovenii nu au spus nimic atunci cand li s-au aratat locurile goale de vizavi. Iar un bucurestean a trebuit si el sa spuna de ce a stationat (tot pe avarie) pe Calarasi, in urma celor amendati. Conducatorul auto "da Bucuresti" incomodase accesul unei vidanje a CUP Dunarea la o interventie specifica. Pai ce bre, nu e democratie, si tupeu...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Nu s-a schimbat nimic...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Nu s-a schimbat nimic...Deci, cladirea/sediul circumscriptiei financiare din Brailita este tot in paragina, iar curtea arata mai rau ca la o vadana; o alee sparta, vita de vie la pamant, etc. Si pana deunazi, o sumedenie de balarii care invadasera curtea. "Nu puteam sa le mai vad, asa ca am pus mana si le-am taiat; cand situatia imi permitea...". Ne declara agentul politiei locale, ce asigura paza aici. De altfel, un bun comunicator cu publicul ce vine la ghiseu; manierat, civilizat si ferm cu oricine isi plateste darile ori cere vreo informatie/indrumare. Deci: inca o felicitare pentru Politia Locala. Poate aude/citeste si primaria; spre a indrepta lucrurile...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Marmura furata si sparta...

Marti, 24 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Marmura furata si sparta...Se intampla acum in zona ANAF, unde in afara de hotii de marmura, cei cu placi, role si biciclete isi fac denivelari din marmura desprinsa de pe mobilierul stradal...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arcasu ]

Pericol de epidemie: Sute de mii de romani risca sa se imbolnveasca de rubeola

Luni, 23 Martie 2015, ora 06:09

Pericol de epidemie: Sute de mii de romani risca sa se imbolnveasca de rubeolaIn orice moment, rubeola, rujeola, oreionul, difteria sau tetanosul pot afecta zeci de mii de oameni. Specialistii avertizeaza ca numarul celor care nu s-au vaccinat impotriva acestor boli a crescut ingrijorator, in special in randul copiilor. Cei mici vor fi primii afectati, in cazul unei epidemii, transmite Realitatea TV.
Romania a trecut in doar cativa ani de la stadiul de tara pe cale sa eradicheze rujeola, la stat in care poate izbucni oricand o epidemie de proportii. Asta deoarece tot mai putini romani se vaccineaza.
"Daca acoperirea vaccinala va ramane in continuare scazuta, exista posibilitatea aparitiei unei epidemii de rujeola, dar ceea ce vreau sa retineti: este foarte posibil ca epidemia de rujeola sau orice alta epidemie sa poata sa evolueze local sau regional", a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, vicepresedinte al Comitetului National de Vaccinologie.
"Vaccinarea noi o consideram mult mai eficienta in cabinetul medicului de familie", a declarat medicul Adrian Pistol.
A scazut ingrijorator si vaccinarea impotriva difteriei si tetanosului. Daca in anul 2009, peste 95% din populatie era imunizata, in 2014 doar 87% dintre romani se vaccinasera impotriva acestor boli.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Va place domnilor edili...

Luni, 23 Martie 2015, ora 06:08

Va place domnilor edili...Se pare ca da, atata timp cat, de cativa ani incoace, bdul Al. I. Cuza a ajuns ca un svaiter, de parca ar fi fost bombardat cu meteoriti. Iar daca "ai nostri" (si sunt destui, din multe domenii) nu au timp sa mearga si pe jos pe strazile Brailei, decat in campaniile electorale, atunci le oferim (in reluare) ce se mai intampla pe amintitul bulevard. Este vorba in primul rand de locurile unde pavimentul a ramas distrus si descompletat ca urmare a unor lucrari/remedieri de avarii la retelele de utilitati. Unele repetate sistematic in acelasi loc (ex. in dreptul nr. 85). Semn ca s-a lucrat repede si prost...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Iarba impanata cu pietre...

Luni, 23 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Iarba impanata cu pietre...Situatia a aparut acolo unde nu s-au scos si fundatiile unor banci distruse de niste nemernici sau de catre buldozeristi, la deszapezire... Pe ici-colo au ramas ori au putrezit cioatele unor copaci distrusi de vijelii...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Alte gropi, denivelari si maidanezi...

Luni, 23 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Alte gropi, denivelari si maidanezi...Se pot vedea aceste aspecte pana la intersectia cu str. Mihai Eminescu, insa asta daca se renunta putin la limuzinele oficiale; unele, cu geamuri fumurii. In altele, la vedere, observi cum se face cititul presei...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) In zona fostei bai comunale...

Luni, 23 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) In zona fostei bai comunale...Lasam la o parte jalea in care se afla fostul camin/leagan de copii, si dam peste bordura sparta (Cuza/Scolilor) si impamantarea facuta la sme in statia de autobuz. Daca asa lucreaza alde Dorel...

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Aici nu mai creste iarba...

Luni, 23 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Aici nu mai creste iarba...De ani de zile, fiindca, sistematic (la intersectia cu Polona) se arunca munti de gunoaie si mizerie ce da de furca salubristilor de la ECO. Pai ce, nu am platit taxa pe un an. Cine, adica...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Inca 15 braileni infectati! La Braila sunt 226 pacienti confirmati cu coronavirus
* de la inceputul pandemiei, la Braila, 220 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul ...
Mica schimbare la fata a falezei Dunarii
* s-au montat cosuri de gunoi si banci noi, cele vechi au fost reparate si vopsite, iar de o mana de ...
Batalie apriga pentru licee
* astazi se da startul inscrierilor la liceu si se anunta o adevarata "batalie" a mediilor, in care ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor