Rezultatele 661 - 690 din 1000 (0.291 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Editie Online: Eveniment: Organizare, operativitate, profesionalism, cooperare!

Joi, 19 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Eveniment: Organizare, operativitate, profesionalism, cooperare!In acesti parametri s-a actionat ieri, pe o vreme cainoasa, la prevenirea si anihilarea unor situatii periculoase; simulate perfect intr-o ampla actiune organizata de ISU Dunarea (comandant, dl lt.col. Cristian Ion) in apropierea Statiei de comprimare gaz metan de la Silistea. Totul a fost real, mai putin victimele care a trebuit sa fie, dupa caz, descarcerate dintr-un autoturism, scoase dintr-un perimetru contaminat sau a unui incendiu. A fost o ampla coordonare/sincronizare de forte, tehnica de interventie si aparatura ultramoderna din dotarea ISU, SMURD, Statia de Salvare a Brailei, etc. Nu au lipsit nici genistii care au descoperit si evacuat doua proiectile; militari ai Garnizoanei Braila au contribuit la stingerea unui incendiu de la o ferma din proximitatea statiei; jandarmeria, politia, personalul statiei de comprimare gaz metan, iar nu in ultimul rand politia rutiera (organizata in regim de maxima vigilenta. Mai ales ca oprirea traficului auto pe DN 23 si spre Silistea ar fi complicat situatia din cauza unor conducatori auto ce nu dadeau atentie multimii mijloacelor de interventie si dispozitivelor angrenate in exercitiul organizat de ISU Dunarea) s-au integrat in tot acest mecanism destinat sa salveze oricand vieti omenesti si bunuri materiale, obiective economice de maxima importanta.
La eveniment, unde fiecare isi cunostea exact atributiunile, a fost prezent dl. Nicu Lucian Olteanu (prefectul judetului Braila) si dl. Efteme Ilie, primarul comunei Silistea; care a ...

Actualitate / stiri Actualitate192 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Cat sa mai reziste...

Joi, 19 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Cat sa mai reziste...Se intreaba locuitorii din zona mai sus amintita, cu privire la starea avansata de uzura fizica si morala/deteriorarea si abaterea de la verticala a stalpilor de iluminat. Vechi de 50-60 de ani si impovarati acum de o sumedenie de cabluri; ba chiar cu un val de vita de vie ce a ajuns pana in varful unui stalp. Si nu vrea nimeni sa intervina in asemenea conditii. Alo, Electrica si Seroplant...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Arcasu ]

Proiect. Vaccinul nu se va mai face in scoli, ci la medicul de familie

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:08

Proiect. Vaccinul nu se va mai face in scoli, ci la medicul de familieVaccinarea elevilor ar putea sa se faca la medicul de familie, si nu in cabinetele de medicina scolara, asa cum se intampla in prezent, prevede un proiect aflat in dezbatere publica.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului, aceasta decizie este justificata prin faptul ca vaccinarea prin campanie scolara prezinta numeroase dezavantaje legate de lipsa cabinetelor de medicina scolara, dificultatile in urmarirea antecedentelor vaccinale ale copiilor, existenta unor copii nescolarizati, existenta in aceeasi clasa a copiilor cu ani de nastere diferiti, repetenti, veniti prin transfer din alte unitati de invatamant, complianta redusa la vaccinare a parintilor copiilor inscrisi la un medic de familie, altul decat cel care realizeaza vaccinarea in campanie, dificultati in recuperarea restantierilor, dificultati in supravegherea si raportarea de medicul vaccinator a cazurilor de reactie indezirabila, noteaza Agerpres.
"Nu ni se pare corect ca vaccinarile din campania scolara sa fie luate din scoli. Este mult mai usor de vaccinat in campania de vaccinare la o scoala unde copiii sunt in acelasi loc", a declarat marti Silvia Spiridon, presedintele executiv al Federatiei Sindicale Hypocrat, in cadrul unei dezbateri desfasurate la Ministerul Sanatatii.
Potrivit acesteia, unii dintre parinti refuza din principiu vaccinarea copiilor.
Pe de alta parte, secretarul de stat in MS Alin Tucmeanu a afirmat ca este pentru vaccinarea copiilor la medicii de familie, insa acest lucru mai trebuie ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arcasu ]

Activitati preventive - "Impreuna, pentru siguranta"

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Activitati preventive - "Impreuna, pentru siguranta"Marti, 17 martie a.c., lucratorii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au desfasurat o activitate preventiv - educativa, in randul elevilor din cadrul Liceului Tehnologic "Grigore Moisil", din municipiul Braila.
Elevilor, din clasele a XI-a si a XII-a, le-au fost prezentate pe scurt si pe intelesul lor, misiunile Jandarmeriei, importanta si locul acestei Arme in cadrul fortelor de ordine publica.
Tot pe timpul acestei activitati, elevii au exemplificat formele de violenta intalnite in mediul familial, in cercurile de prieteni, pe drumul spre scoala, in incinta scolii, pe net sau la televizor.
Au fost si elevi care au descris diferitele forme ale violentei, de la cea verbala si pana la cea fizica, perceputa in ansamblu ca o manifestare la care recurg cei ce au astfel de exemple in familie, dar si pe strada, fie ca sunt impinsi sa actioneze astfel de catre persoane rau intentionate, fie ca in acest mod incearca sa isi revendice un statut clamat de anturaj.
De altfel, una dintre problemele repetat puse in discutie de catre elevi a fost aceea ca in viata de zi cu zi este dificil si chiar periculos sa iei atitudine impotriva celor care incearca sa inspire teama celor din jur si sa "faca legea" pe strada.
Reprezentantii Jandarmeriei Braila au pus accentul in raspunsurile date indeosebi pe rolul prevenirii unor astfel de manifestari, oferind, totodata, solutii practice de raspuns in astfel de situatii.
De asemenea, au fost prezentate prevederi ale Codului Penal si a altor ...

Actualitate / stiri Actualitate89 vizite[ Arcasu ]

Curatenia de primavara

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Curatenia de primavaraCa in fiecare an, la inceputul primaverii, Primaria Municipiului Braila desfasoara, impreuna cu SUP SEROPLANT, SUPAGL si operatorii serviciilor de salubrizare, actiuni specifice de curatenie, ecologizare, plantare material dendrofloricol si toaletare a arborilor si arbustilor, acolo unde este cazul, precum si de reparatii a mobilierului stradal si a locurilor de joaca. Aceste actiuni incep din luna martie si vor continua pana dupa Sarbatorile Pascale.
In vederea obtinerii unui rezultat optim al acestor actiuni si pentru buna corelare a activitatii tuturor factorilor implicati, s-a intocmit un Program de planificare a actiunilor stabilite, astfel:
* SUP SEROPLANT efectueaza lucrari de plantari de arbori, arbusti, trandafiri si gard viu in zone de interes general, dar si in cartiere, tinand cont de solicitarile asociatiilor de proprietari. In paralel cu lucrarile de plantat, in functie de programul pentru salubrizarea zonelor, sunt executate si lucrari de toaletare a aborilor si arbustilor.
La aceasta data, se executa astfel de lucrari la arborii de pe Str. Mihai Eminescu si Str. 1 Decembrie 1918, urmand sa intre in lucru si alte artere importante, precum Calea Galati, Soseaua Buzaului, Calea Calarasi, Bdul. Dorobantilor, Str. Pietatii din cartierul Hipodrom, Str. Scolilor, Str. Gen. E. Grigorescu, Bdul. A.I. Cuza, etc.
* Pe langa coordonarea si monitorizarea actiunilor de salubrizare din Municipiul Braila, SUPAGL, serviciu de utilitate publica ce functioneaza sub autoritatea ...

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Eveniment: Instruire antreprenoriala. Finantare. Mentorat

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Eveniment: Instruire antreprenoriala. Finantare. MentoratSub aceasta deviza, ieri a avut loc lansarea oficiala a proiectului Start UP Smart, in Braila, la sediul Patronatului Oamenilor de Afaceri (bdul Dorobantilor/Scolilor, bloc B1). Proiectul este finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013 - Investeste in oameni. Au prezentat acest proiect, dnii: Radu Adrian Oprea (galatean, de origine; manager de proiect din partea Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania - Regiunea Sud-Est) si Vasile Priceputu, presedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri din Braila.
Potrivit acestora, Start UP Smart va oferi oportunitati reale tinerilor intreprinzatori pentru a-si pune in practica ideile de afaceri. Beneficiile majore ale proiectului constau in organizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 400 de persoane din regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia; cu o finantare de 86.500 lei, pentru 42 planuri de afaceri. Durata de desfasurare a proiectului are loc pana pe 5 decembrie 2015, iar grupul tinta este format din persoane de peste 18 ani; care doresc sa initieze o activitate independenta. Dupa organizarea a 20 de cursuri de competente antreprenoriale, va avea loc un concurs de idei de afaceri, fiind necesare minum 2 idei de afaceri din fiecare judet, pentru schema de ajutor de minimis. Cu precizarea ca fiecare intreprindere va asigura crearea a cel putin 2 locuri de munca si mentinerea lor cel putin 6 luni dupa finalizarea proiectului. De fapt, prin acest proiect si cursuri, se promoveaza/sprijina ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Pericol pentru reteaua electrica...

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Pericol pentru reteaua electrica...Pe Calea Galati nr. 122, dincolo de Pod Brailita, un copac crescut dincolo de reteaua electrica este atat de intrepatruns cu aceasta incat (ne spune o locuitoare din zona), "mereu au loc scantei la firele electrice, iar lumina de la bec nici nu se vede. Faptul a fost anuntat din 2013 la Electrica de catre un domn colonel pensionar si dl Paun de la Directia Agricola. Acum, vecinul nostru a scos la lumina radacinile care ridica in sus betonul de pe trotuar, dar nu le taie. Asteapta sa se intervina legal". Adica, de catre Seroplant, primarie si SUPAGL. Daca nu e cu suparare, bre... si cate asemenea cazuri, sunt in Braila, dar...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Lucru de mantuiala...

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Lucru de mantuiala...Prin noiembrie 2014, s-a efectuat un racord la reteaua de canalizare, de la un chiosc din intersectia 1 Decembrie 1918/ Stefan cel Mare. Piatra sparta necompactata a stat pana mai deunazi, cand beneficiarul lucrarii a facut si el ce (nu) s-a priceput, iar situatia arata dupa cum se vede: cu denivelari, beton de o palma, lipsa asfaltului pe trotuar, etc. In Braila, fiecare face ce vrea...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arcasu ]

Ziua eroilor turci

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Ziua eroilor turciIn fiecare an, pe 18 martie, in Republica Turcia se marcheaza Ziua Eroilor Turci cazuti la datorie, in tara ori in afara granitelor. Pe 18 martie, in Turcia sunt comemorati eroii turci care si-au jertfit viata pe front, in tara sau in afara granitelor ei.
In Cimitirul Eroilor Turci din Braila exista 754 de militari cazuti in timpul Primului Razboi Mondial, din care 12 morminte in care se regasesc osemintele soldatilor turci, in timp ce de aceeasi nationalitate au fost inhumati 742 in gropi comune.
Cu acest prilej, Consulul General al Turciei la Constanta, domnul Ali Bozcaliskan va depune, miercuri, 18 martie 2015, o coroana de flori si va pastra un moment de reculegere la Cimitirul Eroilor Turci din Braila.
Oficialitatile turce sosesc la Primaria Municipiului Braila in jurul orei 11.00.
Depunerea de coroane de flori are loc la ora 11.30, la Cimitirul Eroilor Turci din Municipiul Braila, Soseaua Focsani.
Programul ceremoniei:
- intonarea imnurilor de stat
- depunerea coroanelor
- moment de reculegere
- mesajul Consului General al Republicii Turcia la Constanta
- Rugaciune
- Poezie
- Marsuri
- Vizitarea mormintelor eroilor
- Sfarsitul ceremoniei
Manifestarile vor continua la Muzeul Brailei "Carol I", la ora 13.30, cu o expozitie foto "Spirirtul de la Canakkale vesnic viu", o proiectie de film si un moment artistic (recita actorul Vlad Vasiliu si poeta Angela Baciu).

Actualitate / stiri Actualitate196 vizite[ Arcasu ]

Cursuri de formare profesionala gratuite pentru someri

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Cursuri de formare profesionala gratuite pentru someriIn perioada urmatoare, somerii aflati in evidenta A.J.O.F.M. Braila se pot inscrie pentru a participa la cursuri de formare profesionala gratuite, in urmatoarele ocupatii/meserii:
- Zidar pietrar tencuitor (nivel studii: minim 6 clase);
- Bucatar (nivel studii: minim 6 clase);
- Cofetar (nivel studii: minim 6 clase);
- Operator introducere validare prelucrare date (nivel studii: minim liceul);
- Comunicare in limba engleza (nivel studii: minim liceul).
Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.
Somer este persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este in cautarea unui loc de munca de la varsta de minimum 16 ani si pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
b) starea de sanatate si capacitatile fizice si psihice o fac apta pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare (500 lei);
d) este disponibila sa inceapa lucrul in perioada imediat urmatoare, daca s-ar gasi un loc de munca.
Somer inregistrat este persoana care indeplineste cumulativ conditiile mentionate anterior si care se inregistreaza la ...

Business / stiri Business661 vizite[ Arcasu ]

Biserica le cere romanilor taxa pentru televiziune. Cat va trebui sa plateasca fiecare credincios

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:07

Biserica le cere romanilor taxa pentru televiziune. Cat va trebui sa plateasca fiecare credinciosDupa ce Biserica Ortodoxa le-a cerut romanilor sa-si inscrie copiii la ora de religie, acum le cere bani pentru televiziunea BOR, Trinitas TV.
Fiecare familie de credinciosi ar urma sa achite o taxa de televiziune indiferent daca vreun membru al ei urmareste sau nu postul bisericesc. Credinciosii nu vor achita taxa la casieriile statului, ci la cele ale bisericii. Mai exact, preotii vor trece din usa in usa pentru a strange taxa pentru televiziune. O taxa mica pentru credincios, dar care va atarna greu in buzunarele bisericii.
Un ordin intern, publicat de jurnalistul Catalin Striblea pe blogul sau, arata ca preotii au sarcina de a strange de la credinciosi in fiecare luna cate o taxa de 0,07 lei de familie.
O taxa care nu pare mare insa, dupa cateva calcule simple. Spre exemplu, pentru un numar de 8 milioane de familii biserica va colecta intr-o luna aproximativ 560.000 de lei ceea ce inseamna un venit anual de 1,5 milioane de euro.
Ce spune conducerea BOR
"Trinitas Tv si Radio Trinitas au aparut ca o necesitate misionara si ca o forma complementara de comunicare, pentru a transmite mesajul Bisericii in casele oamenilor. Scopul major al acestora este intensificarea vietii spirituale crestine, cultivarea unitatii ecleziale intre eparhii, promovarea culturii si spiritualitatii romanesti in context european, precum si oferirea unei perspective pozitive, luminata de credinta si speranta, asupra evenimentelor cotidiene ale societatii. Prin intermediul acestor institutii media ...

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Arcasu ]

Vrei sa-ti trimiti copilul la studii in Europa? Vezi cati bani trebuie sa scoti din buzunar si cum procedezi

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:05

Vrei sa-ti trimiti copilul la studii in Europa? Vezi cati bani trebuie sa scoti din buzunar si cum procedeziIn premiera pentru invatamantul de la malul marii, luni, a avut loc o prezentare a unor produse de lux dedicate invatamantului liceal si gimnazial de top, dar si ofertelor de tabere de limbi straine din strainatate.
Sute de parinti au participat luni la Targul de consultanta educationala pentru a vedea ofertele pentru strainatate.
"Taberele pe care le avem noi in portofoliu pornesc de la 1.200 lire sterline sau euro, in functie de locatie - Marea Britanie, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Spania, Statele Unite, Canada si cresc cu 1.000 - 2.000 de euro, functie de facilitatile oferite si de perioada de sedere. Copiii de varsta mai mare au fost interesati de taberele academice, care ofera pregatire pentru admiterea la liceele de top sau pregatirea pentru universitate. O alta categorie a fost interesata de taberele de pregatire pentru certificatele lingvistice AEL sau Cambridge, urmand ca, la final, sa sustina examenele si sa aiba diplomele necesare atat pentru admiterea la anumite licee, cat si pentru admiterea la anumite universitati. Din Constanta, am avut circa 20 de copii care au plecat in acest gen de tabere anul trecut", a declarat Teodora Raducanu, manager in cadrul IntegralEdu, potrivit cugetliber.ro.
Pentru cei care doresc sa continue studiile liceale peste Ocean, intr-o institutie privata din America, parintii trebuie sa pregateasca 55.000 de dolari pentru un an de studiu, iar in Canada, tot pe acolo, dar suma este in dolari canadieni. In Europa, cele mai cautate ...

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Nu tremur la cutremur

Marti, 17 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Nu tremur la cutremurSub acest titlu, MAI - Departamentul pentru situatii de urgenta, in parteneriat cu E.on, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (respectiv ISU Braila) a difuzat un set de pliante care iti pun urmatoarele intrebari: * Esti protejat in caz de cutremur * Cunosti metodele de protectie in timpul cutremurului *Ai intocmit un plan de urgenta al familiei * Ti-ai pregatit locuinta. Si pentru ca viata noastra, a tuturor, sa nu fie in pericol, sunt facute si recomandari adecvate.
Pregatirea locuintei si familiei pentru cutremur
* Fixati mobilierul, care se poate deplasa in timpul unei miscari seismice, de un perete sau alt element de constructie solid * Amplasati obiectele grele care va pot rani, inpartea de jos a incaperilor * Stabiliti cu membrii familiei un plan de protectie in caz de cutremur * Asigurati-va o minima
rezerva de urgenta formata din apa, alimente neperisabile, lanterna, aparat radio portabil, acumulatori si medicamente de baza.
Reguli de comportare in caz de cutremur, in locuinta
* Mai intai de toate pastrati-va calmul! * Indepartati-va de ferestre, pereti exterior sau obiecte care va pot vatama * Protejati-va sub tocul usii, sub o grinda sau langa un perete interior de rezistenta. Inchideti sursele de foc * Nu parasiti locuinta! Nu fugiti pe scari! Nu folositi liftul!
Ce trebuie facut in spatii comerciale
* Si in astfel de spatii trebuie sa va pastrati calmul! * Protejati-va sub o grinda sau langa un perete interior de rezistenta * Indepartati-va de ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Trecerea interzisa...

Marti, 17 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Trecerea interzisa...Este semnificatia benzilor rosu-alb care au fost intinse in zona spatiilor verzi ale bisericii Sf. Arh. Mihail si Gavril. Pentru a-i opri pe cei naraviti sa calce fara mila florile si spatiile verzi ale Brailei...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Marmura distrusa si furata...

Marti, 17 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Marmura distrusa si furata...Se intampla (si) in Piata Traian, unde proasta punere in opera
a marmurei albe si rosii, dar mai ales circulatia peste paviment cu mijloace auto grele (la ornarea brazilor de Craciun, pentru amenajarea spatiilor verzi, etc.) s-a ajuns la mii de fisuri; accentuate/largite de apa care a inghetat in acestea. Nefiind de-ajuns, diversi indivizi au contribuit si ei la un lucru nedorit, prin furtul de marmura. Nu conteaza, dar vrem sa fim capitala culturala europeana. Cu asa apucaturi...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Cainele Rex, spaima criminalilor

Marti, 17 Martie 2015, ora 06:07

Cainele Rex, spaima criminalilorPolitia Romana foloseste cainii pentru a executa misiuni dintre cele mai diverse, de la cautarea urmelor, la depistarea stupefiantelor, a substantelor periculoase sau explozive, a tutunului si pana la salvarea de vieti omenesti.
"Camarad la bine si la greu, prieten credincios si coleg" sunt cuvinte pe care instructorul Harjoghe Marian, agent principal de politie, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, le foloseste cand se refera la REX, ciobanescul german de nota zece - la propriu si la figurat -, specializat in "prelucrare urma miros uman".
Rex este "brailean get-beget", din parinti caini de patrulare, ai politistilor braileni, si inca din anul 2010, tandemul caine-instructor da rezultate deosebite.
Primul curs efectuat la Centrul Chinologic Sibiu, in anul 2010, pe cand avea 9 luni, l-a absolvit cu note de 9 si 10, nota maxima obtinand si la specializarea "prelucrare urma miros uman".
Intors acasa de la cursuri, in acelasi an, in prima lui misiune, a mers pe urmele unui hot din locuinte, din comuna Movila Miresii, si, dupa ce a mirosit locul pe unde hotul a sarit gardul, a cautat vreo 300 de metri, a ajuns pe o alta ulita si s-a oprit in fata casei autorului. Investigatiile ulterioare ale politistilor au stabilit ca pista urmata de el a fost una buna.
"Pe abilitatile lui m-am bazat si in descoperirea principalilor suspecti ai comiterii cele doua crime, cea din 2011, din localitatea Silistraru, si cea din acest an, din comuna Gradistea", spune cu mandrie ...

Actualitate / stiri Actualitate226 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 17 Martie 2015, ora 06:07

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 13-15 martie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 44 de societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, 9 intreprinderi individuale si 12 producatori particulari, au legitimat 163 persoane, dintre care 39 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 104 autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 48 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 9.552 de lei, 9 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor ..

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arcasu ]

Situatia somajului la 28.02.2015

Luni, 16 Martie 2015, ora 06:08

Situatia somajului la 28.02.2015In primele 2 luni ale anului 2015 in urma activitatilor desfasurate de A.J.O.F.M. Braila, au fost ocupate 1076 persoane aflate in evidenta agentiei. Solicitantii de loc de munca au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru angajarea absolventilor. De asemenea, angajatorii au beneficiat de subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea: somerilor peste 45 ani, somerilor care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale si absolventilor din institutii de invatamant.
Dintre persoanele ocupate 39,8% sunt reprezentate de femei, iar 60,2% de barbati; 21,1% persoane din mediul rural, iar 78,9% din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate sunt cu varsta peste 45 ani (37,7%). Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat astfel: 62,9% someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 22,5% cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 14,6% cu nivel de pregatire universitar.
In evidenta A.J.O.F.M. Braila, la data de 28.02.2015, se aflau inregistrati 9770 someri (cu 347 mai putini decat la aceeasi data a anului anterior), iar structura acestora pe niveluri de pregatire s-a prezentat, astfel: 83,5% sunt someri cu ...

Business / stiri Business119 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Si totusi, noul Cod Fiscal...

Luni, 16 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Si totusi, noul Cod Fiscal...Acesta produce in continuare controverse in mediul de afaceri romanesc. Asa ca aflat intr-un turneu maraton, si la Braila, secretarul de stat in Ministerul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri, dl. Catalin Beciu a vrut sa aduca o doza maxima de optimism in randul celor direct interesati de subiectul amintit. Invitatia a fost facuta de catre CCIA Briala, in parteneriat cu Primaria Braila, iar gazda ospitaliera a fost AZL. Si cum noul Cod Fiscal se afla in faza dezbaterilor publice, iar dupa 1990 incoace, raportul de forte intre Fisc si oamenii de afaceri este in favoarea acestora. Foarte optimist, dl. Beciu, la randul sau om de afaceri, considera ca reducerea la 20% a TVA va aduce nu doar un echilibru necesar intre stat si antreprenoriat, dar va inlatura si ambiguitatea legislativa.
De asemenea, nu va mai fi vorba de controale abuzive, iar Biroul de asistenta al ANAF si structurile descentralizate din teritoriu vor da raspunsuri asumate si opozabile tertilor.
La dezbaterea ce avut loc sub imperiului grabei dlui Beciu, a participat si dna viceprimar Doinita Ciocan, precum si dl. Stefan Fusea, presedintele CCIA Braila. Cu toate ca secretarul de stat a spus ca in ceea ce intreprinde nu este vorba de nimic politic, dna Ciocan l-a cam contrazis, iar dl. Fusea a subliniat (corect si necesar) sa se modifice legislatia achizitiilor publice; in sensul ca cel mai mic pret sa fie inlocuit de cea mai buna oferta dpdv terhnico-economic , iar in acelasi timp sa solicite in mod expres ...

Actualitate / stiri Actualitate98 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Ulei ars deversat la bordura si in canalizare...

Luni, 16 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Ulei ars deversat la bordura si in canalizare...Aglomeratie permanenta la covrigaria din intersectia Grivita/1 Decembrie 1918, langa Piata Mare. Si tot in zona covrigariei, o dara de ulei ars, de vreo 10 metri; aruncat la bordura si care se scurge (luat pe roti), pana la o canalizare plina de slin. Pietonii pot aluneca pe aceasta mizerie, insa nimeni nu recunoaste ca a provocat acest aspect. Si cand te gandesti ca, odinioara, Garda de Mediu(!), Sanepidul si nu numai, sanctionau sever (si) astfel de aspecte, din municipiu...

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Chiar in centrul Brailei...

Luni, 16 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Chiar in centrul Brailei...Sa ne gandim cum ar reactiona niscaiva turisti straini care s-ar aventura sa circule pe str. Imparatul Traian sau Danubiului. Brailenii si autoritatile stiu, de ce... Iar ca sa mai utilizeze si weceul public (zice-se , particular) din Piata Traian, ar fi de pomina. Din strada te ataca mirosul de urina si cloramina, iar exteriorul acestuia (distrus, ca si zona scarilor subterane), te face sa te intrebi cum arata buda in interior. Sau: un glumet a schimbat in deradere semnificatia pictogramei de la "Intrare barbati". Sa verifice aceste aspecte, cine este obligat prin lege. Ala eu, ala eu; si la urma toti (pardon, nimeni)...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arcasu ]

Metoda "Accidentul", din nou, in atentia politistilor

Luni, 16 Martie 2015, ora 06:07

Metoda "Accidentul", din nou, in atentia politistilor* Inca doua persoane, banuite de comiterea de inselaciuni, identificate de catre politisti
In cauza privind pe barbatul de 38 de ani, din municipiul Braila, care a fost arestat preventiv pentru comiterea a trei infractiuni de inselaciune prin metoda "Accidentul", politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au extins cercetarile si au stabilit ca persoana care ar fi telefonat victimele si le-ar fi indus in eroare este fratele celui arestat, in varsta de 34 de ani, care in prezent se afla incarcerat in penitenciar.
De asemenea, politistii au mai stabilit ca alt frate al celor doi suspecti, in varsta de 41 de ani, ar fi savarsit alte trei inselaciuni prin aceeasi metoda, prejudiciul total creat in aceste cauze fiind de 18.800 lei.
Intrucat politistii au stabilit ca fratele de 34 de ani ar fi participat la toate cele sase infractiuni de inselaciune, la data de 13.03.2015, procurorul de caz l-a prezentat pe acesta Judecatoriei Braila, care a dispus punerea in miscare a actiunii penale si arestarea lui preventiva pe o perioada de 30 de zile.
Politistii continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor trei frati.
Reamintim ca, la data de 1 martie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au efectuat o perchezitie la domiciliul unui barbat, in varsta de 38 de ani, din municipiu, banuit de comiterea a trei infractiuni de inselaciune prin metoda "Accidentul".
Acestuia i s-a probat ca, in perioada 22-25 februarie 2015, s-ar ...

Actualitate / stiri Actualitate96 vizite[ Arcasu ]

Cum va fi vremea in saptamana 16 - 22 martie

Luni, 16 Martie 2015, ora 06:07

Cum va fi vremea in saptamana 16 - 22 martieInceputul saptamanii debuteaza cu vreme frumoasa, ploi slabe si, izolat, intensificari ale vantului. De la mijlocul saptamanii, temperaturile incep sa scada treptat, ploile si vantul se intensifica.
Luni vremea va fi in general frumoasa si mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in orele diminetii in sud-vestul tarii, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vantul va avea intensificari locale la munte, in Dobrogea, Muntenia, sudul Banatului si al Moldovei, iar maximele zilei vor fi cuprinse intre 8 grade in depresiuni si pe litoral si 16 grade in Dealurile de Vest.
Marti vremea ramane calda in regiunile vestice si nord-vestice, dar in rest temperaturile sunt in scadere usoara si devin apropiate de normele perioadei. Dar ziua se anunta insorita si lipsita de precipitatii, iar norii se aduna abia incepand cu orele serii, in estul si sud-estul tarii, iar spre sfarsitul noptii urmatoare pe alocuri apar precipitatii slabe mixte. Vantul are in continuare intensificari la munte, dar si in sudul si sud-estul tarii, iar temperaturile pornesc de la numai 4 grade pe litoral si ating 17 grade foarte generoase in Dealurile de Vest.
Miercuri vremea va continua sa se raceaca, devenind normala din punct de vedere termic in regiunile intracarpatice si chiar ceva mai rece decat ar fi normal in restul tarii. De altfel, in regiunile sudice, estice si centrale norii stau adunati si aduc precipitatii slabe, sub forma de ninsoare la munte, ..

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]

Gazele se scumpesc din iulie. Cu cat vom plati mai mult

Luni, 16 Martie 2015, ora 06:07

Gazele se scumpesc din iulie. Cu cat vom plati mai multGazele naturale se vor scumpi la vara, a anuntat ministrul Energiei, Andrei Gerea.
Pretul gazelor ar urma sa fie majorat de la 53 la 58 de lei pe megawatt, ceea ce inseamna ca vom plati mai mult cu 10%, a explicat ministrul.
Guvernul si FMI urmeaza sa se puna de acord chiar la inceputul lunii viitoare, cand vor avea loc noi negocieri cu institutiile financiare internationale.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Tragediile dependentei de droguri!

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Tragediile dependentei de droguri!Este un semnal transmis de Dumitru Garbacea (Gorby) prin cartea sa "Povestiri din infern", si a carei lansare s-a repetat ieri, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati". Prima lansare a avut loc in penitenciar, acolo unde, pentru un pas gresit in viata, autorul isi ispaseste o pedeapsa data de lege. La eveniment sala a fost arhiplina cu elevi de la liceele Mihail Sebastian, Panait Istrati, apoi de la cel Pedagogic, Constantin Brancoveanu si Edmond Nicolau; toti insotiti de cadre didactice si/sau consilieri educationali.
Evenimentul a fost prezentat de dl Dragos Neagu, directorul bibliotecii. In cuvantul sau, dna Olga Condrat (coordonatorul Centrului Antidrog - CPECA Braila) a explicat elevilor mecanismul prin care se ajunge la dependenta de droguri, posibilitatea evitarii acestui fenomen, cauzele caderii in aceasta capcana si urmarile dramatice ale consumului de droguri. Cu sublinierea ca: * anturajul, bravura, inconstienta, lipsa sau ignoranta fac din unii tineri victime sigure ale substantelor halucinogene * drogurile conduc la un comportament deviant, degradare fizica si psihica; la boli foarte grave si chiar la deces * recuperarea acestor bolnavi nu reuseste suta la suta, ramand sechele in functionarea creierului * spitalizarea este una foarte costisitoare si un adevarat calvar pentru cel in cauza si familie * o persoana odata drogata face orice (cere si fura bani, isi santajeaza parintii; foloseste orice mijloc, chiar crime), pentru a-si procura bani spre a ajunge in ...

Actualitate / stiri Actualitate182 vizite[ Arcasu ]

Furt de traverse de cale ferata

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:07

Furt de traverse de cale ferataMiercuri, 11 martie a.c., in jurul orei 13.00, ca urmare a unei sesizari telefonice, o patrula de jandarmerie a depistat in flagrant, in zona periferica a municipiului Braila, trei barbati care au sustras traverse de cale ferata, din beton.
Pana in momentul depistarii, cele trei persoane, cu varste cuprinse intre 35 si 41 ani, au reusit sa incarce, in atelajele hipo cu care au venit, noua astfel de traverse.
Din verificarile facute, jandarmii au constatat ca traversele au fost scoase din pamant, de la o linie de cale ferata industriala dezafectata, pentru a fi folosite la constructia unei anexe gospodaresti.
Pentru fapta comisa, persoanelor in cauza le-au fost intocmite actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.
In vederea prevenirii si combaterii unor situatii similare, jandarmii braileni au executat, joi, 12 martie a.c., o actiune similara in zona respectiva, pe timpul careia au mai fost depistati doi barbati in timp ce sustrageau 11 traverse din beton.
Modul de actiune al celor doi, ce au 28, respectiv 26 ani, a fost acelasi.
Jandarmii le-au intocmite acestora actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Cosuri noi, baieti; cosuri noi...

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Cosuri noi, baieti; cosuri noi...Montate ieri de catre SUPAGL Braila, in Piata Traian. Inaltimea lor de la sol difera mult fata de cel, tot nou, din statia de autobuz; insa gata ovalizat din constructie ("Ce bre, si copiii se mai naste cu probleme..."). Iar in acesta actiune va fi cuprinsa, poate, si statia foarte frecventata de calatori, de la fostul Magazin Universal "Dunarea". Unde, de ani de zile, nu exista nici macar un cos de gunoi. Dar, nu-i asa, avem o ditamai groapa in asfalt, inconjurata cu pietrisul scos de autoturisme; si lasata de un "alde Dorel" care a lucrat pentru Electrica...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Cu uscaturile peste gard...

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Cu uscaturile peste gard...Unii riverani din intersectia Ghioceilor/Rosiori au gasit de cuviinta sa arunce crengile si corzile de vita recent taiate, peste imprejmuirea metalica de la contoarele pentru gaz metan de la fosta centrala termica Bloc 2 Petrol. Si al carei cos de fum de ani de zile este in paragina, fara a mai fi sigur si pentru escaladarea de catre alpinistii utilitari. Deci, un pericol public...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Arcasu ]

Ai card de cumparaturi? Uite ce capcane sa eviti!

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:07

Ai card de cumparaturi? Uite ce capcane sa eviti!Ratele fixe fara dobanda la cardurile de credit au fost concepute pentru a determina clientii sa faca mai multe plati la comercianti cu cardul. Acestea pot fi foarte atractive, insa detinatorii trebuie sa fie atenti la cateva aspecte esentiale. Specialistii conso.ro ne spun cum sa procedam ca sa nu ne supraindatoram!
Inainte de a apela la programul de rate fara dobanda, clientii trebuie sa studieze foarte atent conditiile acestuia, pentru a evita orice neplaceri pe parcurs si plata unor sume suplimentare de bani.
Foloseste cardul prudent! In cazul in care ai platit o cumparatura in rate fara dobanda, trebuie sa fii foarte atent la cum folosesti cardul de cumparaturi de acum incolo. Daca faci in continuare alte cumparaturi, in afara programului de rate fara dobanda, trebuie sa achiti toate ratele la timp si toate sumele cheltuite suplimentar pana la scadenta, altfel iesi din program. Mai exact, in cazul in care suma rezultata din totalul ratelor fara dobanda aferenta unui ciclu de tranzactionare si totalul sumelor utilizate in tranzactii clasice nu este rambursata pana la scandenta, banca va aplica dobanda si la ratele considerate initial fara dobanda. De exemplu, daca un client are de rambursat intr-un ciclu de tranzactionare 400 de lei sub forma a trei rate fara dobanda si 1.000 lei ca urmare a utilizarii cardului de credit la comercianti cu dobanda standard, si nu ramburseaza toata suma de 1400 lei utilizata in perioada de gratie, pana la scadenta, banca va aplica dobanda ...

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Arcasu ]

Dorel lucreaza la Drumuri: borna kilometrica identica pe ambele fete

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:07

Dorel lucreaza la Drumuri: borna kilometrica identica pe ambele feteO vorba din batrani spune ca si orbul a gasit Braila. Astazi, cei care nu au probleme cu vederea ar putea sa nu ajunga in oras din cauza semnelor rutiere.
De vina este o borna kilometrica inscriptionata identic pe ambele fete. Astfel, daca mergeti spre capitala judetului, borna va informeaza ca, pana in oras, mai sunt sapte kilometri, iar pana in localitatea Baldovinesti mai sunt trei, scrie Realitatea TV, citand Adevarul.ro. Daca va intoarceti din oras pe acelasi drum, acelasi semn rutier va anunta ca mergeti tot spre orasul Braila si veti intra in municipiu dupa sapte kilometri. Pana la Baldovinesti mai sunt...? Ati ghicit: tot trei kilometri!
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate214 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Inca 15 braileni infectati! La Braila sunt 226 pacienti confirmati cu coronavirus
* de la inceputul pandemiei, la Braila, 220 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul ...
Crima oribila din Varsatura. Judecata
* procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Braila au dispus trimiterea in judecata a ...
Bataie de joc la Pod Brailita!
* panourile cu inaintasii de seama ai Brailei montate pe gardul cimitirului "Sf. Maria" sunt ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor