Rezultatele 691 - 720 din 1000 (0.434 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Primul reprezentant al Jandarmeriei Romane in misiune internationala in Haiti

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:07

Primul reprezentant al Jandarmeriei Romane in misiune internationala in HaitiCapitanul Farcas Silviu din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov va pleca la sfarsitul acestei saptamani in Republica Haiti, pentru a participa la Misiunea Organizatiei Natiunilor Unite de Stabilizare din Haiti.
Este pentru prima data cand un reprezentant al Jandarmeriei Romane va desfasura o misiune internationala in Republica Haiti. Ofiterul a fost desemnat sa participe la aceasta misiune in urma unui examen sustinut in fata unei comisii internationale de experti din cadrul ONU.
Examenul de selectie s-a desfasurat in limba franceza si a presupus o buna cunoastere a cadrului legislativ si organizatoric specific misiunii ONU.
Pe langa cunostintele teoretice, ofiterului i-au fost testate abilitatile si capacitatea de raspuns in situatii de criza, tragerea cu armament si conducerea de autovehicule.
In cadrul acestei noi misiuni, cu durata de un an de zile, ofiterul Jandarmeriei Romane va fi monitor de politie civila al ONU, avand atributii in domeniul instruirii, reformarii si monitorizarii sistemului national de politie din Republica Haiti. De asemenea, ofiterul va participa la misiuni de mentinere si asigurare a ordinii publice.
Premergator selectiei organizate de reprezentantii ONU, capitanul Farcas Silviu a absolvit Cursul International de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publica din cadrul Academiei de Politie.
Capitanul Farcas Silviu este casatorit, are un copil si este absolvent al Academiei de Politie, promotia 2005.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Cum poti sa scapi de amenda pentru rovinieta. Ce trebuie sa faci daca te trezesti cu plicul in cutia postala

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:07

Cum poti sa scapi de amenda pentru rovinieta. Ce trebuie sa faci daca te trezesti cu plicul in cutia postalaSoferii pot scapa de amenzile pentru rovinieta. Daca nu ati platit taxa de drum, aveti o varianta legala prin care puteti anula in instanta sanctiunea primita.
Daca ati primit prin posta o amenda de la CNADNR, exista un detaliu legal de care va puteti folosi pentru a scapa de amenda, informeaza Romania TV. Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat in calcul recursul formulat de Avocatul Poporului si astfel au decis ca daca primiti amenda care este semnata electronic si nu are semnatura olografa a agentului constatator, acea amenda poate fi lovita de nulitate.
Pana cand deczia ICCJ va fi aplicata legislativ de Parlament sau Executiv, amenda va putea fi anulata doar in instanta. Este vorba de o economie de peste 700 de lei, pentru ca amenda contraventionala inseamna 365 de lei si rovinieta pentru un an si 370 de lei inseamna contravaloarea executarii silite.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate192 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis, atac la Victor Ponta din Polonia: Avem nevoie de un nou guvern, unul mai eficient

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:06

Klaus Iohannis, atac la Victor Ponta din Polonia: Avem nevoie de un nou guvern, unul mai eficientPresedintele Klaus Iohannis le-a declarat jurnalistilor polonezi ca vrea un alt Guvern, unul mai eficient. Din delegatia romana, care se afla in vizita oficiala in Polonia, lipseste Ion Oprisor, noul sau consilier pe probleme de securitate. Absenta este una ciudata, avand in vedere ca securitatea este si tema principala de discutie la Varsovia.
Klaus Iohannis a lansat critici la adresa lui Victor Ponta. Intr-o declaratie oferita jurnalistilor polonezi, presedintele a repetat ca vrea un alt Guvern, mai eficient si cu o viziune pe o durata mai indelungata. Trebuie eliminat ce nu a functionat, spune presedintele.
"Personal, cred ca Romania are nevoie de un alt guvern, mai eficient si cu o viziune pe durata mai indelungata, dar asta este alta chestiune. In ceea ce priveste mostenirea trecutului, trebuie sa pastram tot ce a fost benefic pentru dezvoltarea democratiei si ce este in interesul public, dar sa eliminam elementele care nu au functionat si pe care romanii nu le-au acceptat", le-a declarat Klaus Iohannis jurnalistilor polonezi.
Vizita lui Iohannis in Polonia are loc in absenta consilierului sau pe probleme de securitate, Ion Oprisor. Absenta acesta este cu atat mai ciudata cu cat tema principala a discutiilor bilaterale a reprezentant-o problema securitatii.
Mai mult, s-a luat si decizia de a organiza la Bucuresti un sumit pe probleme de securitate.
Absenta lui Ion Oprisor de la discutii vine dupa ce, in urma cu o saptamana, Iohannis a refuzat sa dea mana cu generalul, ...

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Arcasu ]

Operatiile estetice, subiect de evaluare la clasa a II-a

Sambata, 14 Martie 2015, ora 06:05

Operatiile estetice, subiect de evaluare la clasa a II-aOperatiile estetice, subiect de evaluare pentru elevii de clasa a 2-a. Exercitiile scandaloase au aparut intr-un manual pentru copiii de 9 ani, avizat de Ministerul Educatiei.
Un test de evaluare pentru clasa a II-a prezinta copiilor de doar noua ani un text despre operatiile estetice. Potrivit Romania TV, textul vorbeste despre o omida nemultumita de imaginea ei si mentioneaza sintagma "operatii estetice", desi elevii nu au mai mult de 9 ani. Testul a fost postat pe Facebook de un parinte nemultumit si a adunat un val de critici la adresa Ministerului Educatiei.
Nu este primul caz de acest fel. Intr-un manual de religie pentru clasa a doua, elevii sunt invatati ca, daca se pierd intr-un magazin, trebuie mai intai sa se roage.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Front comun pentru desecare!

Vineri, 13 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Front comun pentru desecare!Si la inceput de luna martie, precipitatiile nu au lasat ragaz ANIF, care a continuat sa mentina in functiune statiile de desecare, in regim de urgenta; cat si pe baza de contract cu detinatorii de terenuri agricole. Explicabil, fiindca de la sfarsitul anului 2014 si pana acum, cumulat s-au inregistrat 250-300 l/mp. Fiind nevoie ca 18 din 47 statii de desecare sa fie puse in functiune. "In regim de urgenta, dupa cum sublinia dl.ing.
Adrian Barzoi
(sef de serviciu la ANIF Braila)
, pentru prevenirea inundarii localitatilor Braila (cartier Lacu Dulce), Vadeni, Movila Miresii - Tepes Voda, Victoria, Dudesti, Coltea, Stancuta si Gropeni. Precum si pentru evitarea inundarii statiilor de desecare ale ANIF; cel mai concludent exemplu fiind SPE Valea Encii. Asa se face ca acum sunt 18 statii care functioneaza in regim de urgenta, iar 27 pe baza de contract cu fermierii agricoli. De precizat ca precipitatiile cazute si nivelul in crestere al Dunarii au condus la necesitatea desecarii in incintele indiguite (IMB), si sectorul Calmatui-Gropeni - Chiscani. Pentru slavarea nu doar de localitati, dar si a mii de hectare cultivate cu paioase si rapita".
Inca o veste buna...
Daca anul trecut s-au decolmatat cca 30 km de canale de desecare (de la Salcia Tudor - Ariciu si pana la Traianu - Chiscani (Dunare), iata ca situatia a impus decolmatarea (dupa zeci de ani) si a doua canale (CCE1 si CE 2) in lugime de 26 km. Lucrarile deja sunt demarate, pentru evacuarea apei de pe raza localitatilor ...

Actualitate / stiri Actualitate150 vizite[ Arcasu ]

Pescuit ilegal

Vineri, 13 Martie 2015, ora 06:07

Pescuit ilegalIn cursul diminetii de miercuri, 11 martie a.c., o patrula din cadrul Detasamentului 3 de Jandarmerie Oprisenesti, a depistat, in zona localitatii Lacu-Rezi din judetul Braila, un barbat ce pescuia ilegal cu ajutorul a trei plase monofilament.
Cel in cauza, Marian C., in varsta de 21 ani, a fost depistat in jurul orei 07.00, in timp ce pescuia in canalul magistral din apropierea localitatii Lacu-Rezi, folosind in acest sens plase interzise in lungime totala de 122 m.
Pe numele acestuia, jandarmii au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de utilizare a uneltelor de pescuit de tip monofilament, in conformitate cu prevederile O.U.G. 20/ 2008 privind pescuitul si acvacultura.

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arcasu ]

Minor gasit de o patrula de jandarmerie

Vineri, 13 Martie 2015, ora 06:07

Minor gasit de o patrula de jandarmerieMiercuri, 11 martie a.c., in jurul orei 22.30, o patrula de jandarmerie a depistat, pe strada Hipodrom din municipiul Braila, un minor ce plecase in mod voluntar de acasa, in aceeasi zi, fara ca parintii sa stie ceva de el.
Baiatul in cauza, in varsta de 10 ani, domiciliat in Braila, figura in evidente ca persoana urmarita la nivel national, acesta fiind gasit in zona "Bariera" a municipiului.
Jandarmii au condus minorul la sediul I.P.J. Braila, unde a fost chemata si familia acestuia, in vederea incredintarii.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Intreruperi programate de S.D.E.E. Braila

Vineri, 13 Martie 2015, ora 06:07

Intreruperi programate de S.D.E.E. BrailaSDEE Braila comunica urmatoarele intreruperi pentru perioada 16 - 31.03.2015:
* Pentru reparatie firide de joasa tensiune in blocuri in localitatea Insuratei (4 bucati) - in LEA 0,4 kV Insuratei; in perioada 17.03.2015 - 19.03.2015, in intervalul orar 09:00-15:00; vor fi afectati partial consumatori casnici si agenti economici din localitatea Insuratei, blocuri de locuinte.
* Pentru reparatie firide de joasa tensiune in blocuri in localitatea Maxineni (2 bucati) - in LEA 0,4 kV Maxineni; in perioada 17.03.2015 - 19.03.2015, in intervalul orar 09:00-15:00; vor fi afectati partial consumatori casnici si agenti economici din localitatea Maxineni, blocuri de locuinte.
* Pentru reparatie LEA 0,4 kV stradala cartier Nedelcu Chercea, str. Decebal; in perioada 18.03.2015 - 20.03.2015, in intervalul orar 08:00-15:00; vor fi afectati partial consumatori casnici si agenti economici din municipiul Braila, str. Decebal (intre str.Radu Popescu si str.Costache Negri), str.Petru Rares (intre str.Radu Popescu si str.Costache Negri ), str.Carabusului (intre str.Comuna din Paris si str.Decebal ), str.Lupeni (intre str.Carabusului si str.Costache Negri), str.Ioan Voda cel Cumplit (intre str.Carabusului si str.Costache Negri).
* Pentru reparatie LEA 0,4 kV stradala cartier Nedelcu Chercea, str. Decebal; in perioada 23.03.2015 - 24.03.2015, in intervalul orar 08:00-15:00; vor fi afectati partial consumatori casnici si agenti economici din municipiul Braila, Str. Decebal (intre soseaua Baldovinesti ..

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Arcasu ]

Ti-ai programat concediul? Afla cum va fi vremea in primele luni de vara

Vineri, 13 Martie 2015, ora 06:07

Ti-ai programat concediul? Afla cum va fi vremea in primele luni de varaPrognoza meteo emisa de specialistii de la Meteoconsult pentru lunile mai, iunie si iulie arata faptul ca precipitatiile vor fi excedentare in unele zone, in timp ce finalul verii va aduce o vreme uscata, dar fara a ne feri de furtunile specifice sezonului cald.
Prognoza meteo Mai
Temperaturile pentru luna mai arata o crestere peste normalul perioadei in aproape toata tara. In medie, luna mai va fi o luna destul de calda, insa ploile vor fi insemnate cantitativ, peste norma perioadei, in unele zone.
La nivelul intregii tari vorbim de precipitatii, daca in partea de est se pot inregistra precipitatii excedentare, in restul zonelor cantitatile medii care vor cadea se vor inscrie in ceea ce inseamna normal. De asemenea, este foarte probabil sa isi faca aparitia furtunile insotite de tunete, fulgere si rafale puternice de vant.
Prognoza meteo Iunie
Iunie este, de obicei, cea mai ploioasa luna, iar aceasta perioada din 2015 nu se abate de la regula. Meteorologii prognozeaza o luna iunie destul de ploioasa, cu temperaturi apropiate de normal.
Meteorologul Romania TV Gabriela Bancila avertizeaza ca daca v-ati programat concediul in iunie, cel putin in jumatate de est a tarii, este posibil sa aveti parte de ploi, unele chiar avand caracter torential.
Prognoza meteo Iulie
Luna iulie va fi cea mai calduroasa luna de vara, iar valurile de caldura nu sunt excluse de catre meteorologi.
Pe fondul caldurii, in zonele estice ale tarii sunt asteptate chiar perioade de seceta, uscata, in timp ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Un parc in paragina...

Vineri, 13 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Un parc in paragina...Aflat tot pe str. Imparatul Traian acesta era odinioara una din mandriile orasului. Acum, zona este intr-o ruina totala, abandonat si lasat prada vegetatiei crescute salbatic, cainilor vagabonzi si celor care dau semne ca nu vor renunta sa aduca aici mari cantitati de gunoaie. Iar daca vor persevera, numai amenzile extrem de drastice ii pot descuraja...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Naravul din fire...

Vineri, 13 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Naravul din fire...Pana la urma (si dupa mai multi ani!) a fost nevoie de interventia sistematica a Politiei Locale pentru ca in centrul istoric al Brailei sa nu se mai arunce gunoaie. Si cum la noi orice minune tine trei zile (sau cateva ore), iata ca pe str. Imparatul Traian isi fac din nou aparitia gunoaiele si mizeria. Concret, in spatele/curtea fostului oficiu PTTR de pe aceeasi strada, prin portile metalice deschise, se aduna din nou gunoiae. Comentariile sunt de prisos...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: O prioritate de sezon in IMB: DESECAREA

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: O prioritate de sezon in IMB: DESECAREADe fapt, in cea mai mare unitate agricola a tarii si din Europa, inca de acum trei ani s-au desfasurat actiuni sustinute de decolmatare a canalelor de irigat si desecare. Numai in cazul desecarii s-au reabilitat 818 km (60%) din cei 1328 km. Iar dupa cum ne declara dl. Constantin Albeanu (presedintele Organizatiei de Desecare si Drenaj din IMB), din luna decembrie 2014 si pana in prezent, desecarea a capatat un caracter permanent, fiind evacuate 60.000 mc de apa; cu o medie de 1050 mc/zi, si plata (de catre organizatie si SC Agricost), a 564.000 lei/luna pentru energia electrica. Cu precizarea ca toate lucrarile de drenaj au fost suportate de catre Agricost.
Precipitatiile abundente din aceasta iarna (ploi, zapezi, lapovita) i-a determinat pe insulari sa intervina hotarat (in conditii extreme de dificile) in zona tuturor statiilor pentru indepartarea zapezii si a podurilor de gheata de 30-40 cm care blocau scurgerea apelor pe canale. Si ele, deszapezite. In prezent in IMB sunt in functiune 23 statii de desecare, iar pe canale se actioneaza cu 2 excavatoare Hytachi de mare capacitate. Daca e sa ne referim din nou la statii, acestea au insumat in decembrie 7000 ore de functionare, 9000 ore in ianuarie si 13.000 in februarie a.c.; tinandu-se cont de oscilatiile mari ale cotelor apelorDunarii (nivel si debit, zone cu probleme, etc.)
Nu pompieristic, ci preventiv...
Premergator declansarii desecarilor, in toate fermele din IMB s-au executat din timp rigole de scurgere, care sa ...

Actualitate / stiri Actualitate113 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:08

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 03 - 10.03.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 159 sanctiuni contraventionale in valoare de 23097,50 lei.
Astfel au fost organizate si s-a participat la urmatoarele actiuni:
* pe linia salubritatii - 10 actiuni;
* pe linia combaterii cersetoriei si vagabondajului - 3 actiuni;
* pe linia combaterii comertului stradal neautorizat - 12 actiuni;
* actiuni in cooperare cu D.S.P. Braila - 1;
* actiuni in cooperare cu D.A.S. Braila - 2;
* actiuni in cooperare cu "BRAICAR" S.A. - 14;
* actiuni in cooperare cu C.U.P. "Dunarea" - 2;
* actiuni in cooperare cu I.S.U. "Dunarea" Braila - 5.
In prezent un efectiv de 15 politisti locali urmeaza cursurile de formare profesionala la Centrul de pregatire apartinand Ministerului de Interne, scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi 1 accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale, I.P.J.Braila - Serviciul Investigatii ...

Actualitate / stiri Actualitate214 vizite[ Arcasu ]

Animale, caini fiorosi si din nou mizerie...

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:08

Animale, caini fiorosi si din nou mizerie...Intalnesti in perimetrul amintit nu doar munti enormi de mizerie, dar si alte aspecte: un grajd improvizat pentru mai multe animale/pasari si inconjurat de balegar; doua carute pe domeniul public si un "atelier" de tigla/caramizi; gropi de imprumut adanci (!) practicate in malul de argila, deci foarte periculoase; haite de caini care te sfasie daca te apropii prea mult de zona cu pricina. Pe taluzul dinspre liceu sunt bucati mari de beton abandonate, completand nefericit imaginea apocaliptica, pana spre zona magaziilor portuare. Iata de ce trebuie intervenit cu toata hotatarea (prin amenzi!!!), si chiar obligarea celor vinovati (prinsi in fapt) sa ecologizeze zona. Fara a le plange de mila ca sunt saraci si insolvabili. Si poate chiar de aceea macar sa incarce mizeria aruncata aici...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Ce vrei si ce nu vrei...

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:08

Ce vrei si ce nu vrei...Se arunca pe Vadul Cazarmii; inclusiv anvelope auto, carcase de electrocasnice sau de la televizoarele dezmembrate; tot ce nu a mai fost de folos in gospodariile unora. Da, primaria, SUPAGL si ECO au intervenit pentru ecologizarea zonei. Cu mari costuri si eforturi; prea rar insa si fara a se aplica atatea amenzi si drastice, incat sa-i lecuiasca pe autori...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arcasu ]

Actiune pe linia combaterii sustragerii de energie electrica

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:08

Actiune pe linia combaterii sustragerii de energie electricaMarti, 10 martie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au participat la o actiune comuna cu lucratori din cadrul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Braila, pe linia combaterii faptelor de sustragere a energiei electrice.
Astfel, incepand cu ora 08.30, jandarmii au asigurat masurile de ordine publica pe timpul desfasurarii activitatilor de control si verificare a circuitelor electrice, in localitatea Ulmu si Jirlau din judetul Braila.
Pe timpul actiunii, echipajele mixte de control au identificat, pe o strada din localitatea Ulmu, doua imobile vecine care erau alimentate ilegal cu energie electrica.
La firida de alimentare a celor doua imobile, oamenii legii au descoperit un cablu din cupru care ocolea contorul.
Ca urmare, pe numele Mariei G., de 53 ani si a Mioritei B., in varsta de 36 ani, au fost intocmite actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt de energie electrica, care au fost inaintate lucratorilor Politiei orasului Faurei.

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Arcasu ]

Pasapoartele vor fi livrate prin Posta Romana, de la 1 aprilie

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:07

Pasapoartele vor fi livrate prin Posta Romana, de la 1 apriliePosta Romana va distribui, incepand cu data de 1 aprilie, pasapoartele catre persoane fizice, in urma castigarii unui contract cu o valoare estimata de 495.000 de lei. Astfel, Posta Romana va expedia, la domiciliu, pana la 45.000 de documente de calatorie, pe durata a doi ani.
Compania Nationala "Posta Romana" a participat la procedura de cerere de oferte organizata de Directia Generala de Pasapoarte, actiunea avand ca obiect achizitionarea de servicii de curierat, in baza HG 1087/2013, pentru distribuirea pasapoartelor catre persoane fizice, potrivit unui comunicat emis de CNPR.
Modalitatea de desfasurare a procedurii a fost online, iar competitorii Postei Romane au fost doua dintre cele mai mari companii private de curierat din Romania.
"Posta Romana a aratat, inca o data, ca poate sa concureze agresiv cu operatori de top pe piata de curierat, iar castigarea acestui contract este inca un argument in acest sens. La inceputul verii se va implini un an de cand o noua echipa de management incearca sa puna aceasta companie pe o linie strategica generatoare de profit, cu proiecte inedite pentru un operator de stat. Cred ca este momentul ca Posta Romana sa impuna proiecte indraznete si sa intre, fara complexe, in competitia cu firmele private. Planul de investitii gandit pentru acest an, odata implementat, cu siguranta ne va sustine in acest demers", a precizat directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu.
Potrivit acordului-cadru ce va fi semnat, valabil pe o perioada ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Precum "La geamuri late"...

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Precum "La geamuri late"...Adica, imediat ce ploua pe trotuar se formeaza o ditamai balta pe care abia o poti ocoli, iar un batran copac (bolnav si foarte stufos), asteapta de ani buni sa fie si el toaletat. Macar la cativa metri de la sol. Pana atunci incurca toate retelele de cablu si electrice. Riveranii si trecatorii se intreaba daca va mai rezista mult la furtuni. Nu de alta, dar poate strivi multe masini parcate sub coroana sa uriasa. Ei, si ce...

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Arcasu ]

utia suntem... Haldele de gunoi ale Brailei... (I)

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:07

utia suntem... Haldele de gunoi ale Brailei... (I)Indiferent cine se supara, trebuie sa recunoastem ca Braila nu este plina doar de gropi si cu mii de caini maidanezi, dar si cu "n" halde de gunoi neautorizate. Nu ne face deloc placere (si) acest ultim aspect, insa trebuie sa le prezentam in serial; edililor, dar mai ales pentru ca brailenii sa vada ce inseamna lipsa de civilizatie si respect pentru acest oras, si, de ce sa nu o spunem, cat de nesimtiti pot fi unii dintre locuitorii urbei.
Incepem cu o zona ascunsa multor priviri, si anume cea din apropierea Liceului "Mihail Sebastian"; in capatul strazilor Cetatii, Cazarmii si Vadul Cazarmii. Unde adancimea terenului, si asa foarte framantat, cu maluri abrupte, a favorizat sa se ajunga la o mizerie crunta: gunoaie, tot felul de deseuri inerte, dejectii animaliere, vegetatie uscata, etc. Va prezentam mai intai imagini de ansamblu ale acestui perimetru...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arcasu ]

Noua materie obligatorie pentru elevii din Romania: nutritia sanatoasa ar putea fi invatata la scoala

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:05

Noua materie obligatorie pentru elevii din Romania: nutritia sanatoasa ar putea fi invatata la scoalaIntr-o tara in care programul "Cornul si laptele" naste discutii din cele mai diverse, de la contractele dubioase pana la calitatea ingredientelor, s-ar putea ca Ministerul Educatiei sa le ofere copiilor si mijloacele de a decide in cunostinta de cauza daca aceasta gustare este si sanatoasa pentru ei.
Pe masa de lucru a senatorilor si deputatilor se afla un proiect de lege care ar adauga o materie in plus pentru elevi, incepand cu clasa a I-a si terminand cu a XII-a, asta daca si colegii initiatorului proiectului, senatorul PSD Ovidiu Dontu, vor fi de acord cu ideile sale. Concret, Dontu vrea ca incepand cu viitorul an scolar elevii sa aiba in programa si materia Alimentatie Sanatoasa, care sa ii educe pe elevi in privinta hranei zilnice.
Senatorul PSD care a avut initiativa legislativa considera necesar ca pustii sa constientizeze inca de la varste fragede importanta unei alimentatii sanatoase.
"In acest fel, se va diminua numarul cazurilor de imbolnaviri determinate de alimentatia incorecta a copiilor. Desigur ca parintii se straduiesc, fiecare dupa nivelul sau de cultura, educatie, mediu social, dar si dupa obiceiurile culinare invatate de la parintii si bunicii lor, sa ofere o alimentatie cat mai buna copiilor lor. Nu intotdeauna se reuseste acest lucru, iar tentatiile catre mancarea de tip fast-food sau junk-food sunt mari", sustine senatorul, citat de Libertatea.ro.
Obiectul de studiu va putea fi predat potrivit lui Dontu de catre invatatoare la ciclul primar si de ...

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis, avertisment dur legat de invatamant si sport

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:05

Klaus Iohannis, avertisment dur legat de invatamant si sportKlaus Iohannis a declarat, marti, ca invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania. Presedintele sustine tema prezentei sportului in scoala.
"Sunt dascal de profesie si stiu ca scoala romaneasca trebuie repusa pe picioare. Trebuie sa admitem ca invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania de astazi, iar un astfel de eveniment este un bun prilej de regandire a prioritatilor de investitii in aceste domenii", a declarat Klaus Iohannis la ceremonia lansarii oficiale a proiectului "Candidatura Romaniei pentru Universiada de Vara 2021".
Presedintele Romaniei a precizat ca o competitie sportiva internationala, organizata in Romania, ar insemna beneficii economice si sociale, capital de imagine, investitii si incurajarea turismului, dar in acelasi timp ar insemna, prin participarea atator sportivi universitari, recunoasterea si rasplatirea valorii, muncii si dedicatiei.
Un astfel de eveniment ar aduce insa ceva mai presus de stadioane, locuri de cazare, sali de sport si turisti. Ar aduce la noi acasa emotia si solidaritatea pe care le inspira reusitele sportivilor nostri si imnul national intonat in cinstea lor", a adaugat presedintele Klaus Iohannis.
La lansarea oficiala au participat ministrul Tineretului si Sportului,Gabriela Szabo, Andreea Raducanu, Mihai Covaliu, Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic Roman, si ministrul Educatiei, Mihai Campeanu.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Patriarhie: Faptul ca peste 90% dintre elevi vor ora de religie are valoare de referendum

Joi, 12 Martie 2015, ora 06:05

Patriarhie: Faptul ca peste 90% dintre elevi vor ora de religie are valoare de referendumFaptul ca peste 90 la suta dintre elevi s-au inscris la ora de religie, in ciuda "multor eforturi pentru scoli si dificultati umilitoare pentru parinti", are valoare de referendum si cheama familia, scoala si biserica la dialog si cooperare pentru o educatie integrala, potrivit Patriarhiei Romane.
"Dupa ce unii adversari ai orei de Religie au obtinut decizia nr. 669/12 noiembrie 2014 a Curtii Constitutionale a Romaniei care conditioneaza participarea elevilor la ora de religie de o cerere scrisa a parintilor, tutorelui legal instituit sau a elevului major, sub pretextul exercitarii (sau verificarii) libertatii constiintei si a credintelor religioase, raspunsul pozitiv al majoritatii covarsitoare a parintilor si copiilor majori a fost masiv si demn, exprimand importanta religiei in viata poporului roman. O majoritate de peste 90% a elevilor din scolile publice de stat care au in oferta educationala Religia a ales sa se inscrie la aceasta disciplina, in pofida perioadei foarte scurte de inscriere (aproape trei saptamani) si a multor eforturi pentru scoli si dificultati umilitoare pentru parinti. Acest rezultat cu valoare de referendum cheama Familia, Scoala si Biserica la dialog, coresponsabilitate si cooperare pentru promovarea unei educatii integrale care uneste formarea spirituala cu informarea stiintifica a elevilor", arata Patriarhia, intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX.
Conducerea Bisericii Ortodoxe Romane mai spune ca rezultatele recente ale inscrierii la ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Jandarmii, printre elevii de la Liceul "Mihail Sebastian"

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Jandarmii, printre elevii de la Liceul "Mihail Sebastian"Nu este vorba de verificarea vreunei cauze in discordanta cu legea, aici avand loc o interesanta si inedita actiune de identificare a elevilor care isi doresc sa opteze pentru o cariera militara. Cu precizarea ca jandarmii desfasoara activitati specifice de prevenire a faptelor antisociale, iar ceea ce a avut loc la Liceul "Mihail Sebastian", director fiind dna Raluca Ionescu, se inscrie in seria manifestarilor (competitii sportive, intalniri preventive cu elevii, etc.) consacrate implinirii a 125 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane - a precizat dl. plt.maj. Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJ Braila. Asadar, sala liceului a fost plina (perimetral) cu cea mai mare parte dintre cei 520 de elevi, atrasi de surprizele pregatite de jandarmii braileni. Evident ca accentul s-a pus pe ceea ce inseamna sa respecti legislatia, ordinea si disciplina in scoala si societate; sa ai un comportament civilizat, etc. Nu s-a omis nici rolul nefast ce il poate avea in anumite circumstante calculatorul. Apoi, au fost precizate conditiile pentru a accede la meseria de jandarm, in urma unui examen. Primeaza conditia fizica, dar si pregatirea teoretica, cunostintele din liceu, comportamentul, etc. a subliniat dl col. Liviu Prodan; care le-a spus elevilor si ce rol are jandarmeria (de asigurare si restabilire), colaborand totodata cu celelalte structuri militarizate (politie, politie de frontiera, etc.).

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Stapanii gunoaielor...

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Stapanii gunoaielor...Ei nu sunt altii decat maidanezii hamesiti si care au pus stapanire pe Braila, fenomenul depasind capacitatea/dorinta de a interveni a edililor. Foarte mari iubitori de animale fara stapan. Asa ca tot ce e posibil ca Brigitte Bardot sa ne acorde vreun premiu...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Nu s-a luat nici o masura...

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Nu s-a luat nici o masura...Deci, ca sa vii in Centru pentru plata diferitelor dari, trebuie sa fii foarte atent la ce iti poate cadea in cap, de la mare inaltime: tencuiala, caramizi sau stucaturi de la cladirile/sediile vechi si nereabilitate. Ei, si ce: ne vedem si noi la televizor, cu capul spart ori ajunsi la spital. Sau la "loc cu verdeata"...

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arcasu ]

Si acum, intra in rol, un luptator... canin

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:07

Si acum, intra in rol, un luptator... caninAfara, in curtea scolii, elevii au participat si aplaudat modul cum jandarmii, ajutati de un caine lup, prietenul lor credincios, a fost imobilizat si dus la duba un infractor. Felicitari si de aceasta data. Si fie ca lectia, sfaturile si indrumarile venite din partea jandarmilor sa duca nu doar la imbratisarea acestei cariere, dar si la un comportament care sa nu dea de lucru chiar viitorilor jandarmi proveniti (si) de la Liceul "Mihail Sebastian".

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arcasu ]

Aplauze la scena deschisa...

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:07

Aplauze la scena deschisa...Aceasta formula consacrata manifestarilor artistice a avut loc si in sala de sport a Liceului "Mihail Sebastian", unde jandarmii au demonstrat cat de profesionisti sunt si in ceea ce priveste imobilizarea infractorilor prin lupta corp la corp. Asistenta era cu sufletul la gura cand prin miscari fulger si de o mare precizie, a fost taiat/scos din lama cutitului, un mar. Sau, la fel cum procedeaza artistii de la circ, a fost smulsa cu talpa piciorului (!) o tigara din gura unui coechipier. Felicitari!

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arcasu ]

Vremea va fi usor mai calda decat in mod normal

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:07

Vremea va fi usor mai calda decat in mod normalMiercuri, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data, in special in jumatatea de vest a teritoriului. Joi in vest, nord si centru temperaturile vor marca o scadere, astfel ca in aceste regiuni vremea va deveni normala din punct de vedere termic pentru aceasta data, in timp ce in sud si sud-est se va mentine usor mai calda. Vineri ploile sunt prezente la nivel local in sud-vestul si nord-estul tarii si pe spatii mai restranse in celelalte regiuni, iar la munte ninge.
Miercuri, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data, in special in jumatatea de vest a teritoriului. Prin urmare, temperaturile zilei vor fi cuprinse intre 5 grade in Moldova si 14 grade in vestul si nord-vestul tarii, unde ziua se anunta destul de insorita. Insa in sudul, estul si centrul tarii, soarele se ascunde frecvent dupa nori si vor fi ploi in Dobrogea, Moldova si local in Muntenia si mai ales lapovita si ninsoare in Carpatii Orientali si pe alocuri in Carpatii Meridionali. Iar spre seara si in noaptea urmatoare ploile se extind si cuprind majoritatea regiunilor, iar in estul Transilvaniei si in zona deluroasa a Moldovei apar si lapovite sau ninsori. La munte ninge si se depune strat nou de zapada, iar punctiform cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp. Din fericire, fara vant agitat.
Joi in vest, nord si centru temperaturile vor marca o scadere, astfel ca in aceste regiuni vremea va deveni normala din punct de vedere termic pentru aceasta data, in timp ..

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arcasu ]

Consultanta Agricola

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:07

In numarul sau din luna martie, ziarul editat de catre Camera Agricola Braila, are urmatorul continut: * Fermieri, atentie de unde cumparati seminte! * Ingrijirea oilor iarna * Evaluarea albinelor la sfarsitul iernii * Nutreturi neconventionale pentru hranirea vacilor de lapte * Cum se calculeaza dimensiunea economica a fermei * Aciditatea solurilor - ph-ul.

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis, la MApN: In proximitatea Romaniei, actiunile militare sunt o provocare directa si violenta

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:06

Presedintele Klaus Iohannis a participat, marti, alaturi de premierul Victor Ponta, la bilantul MAPN pe anul 2014. Seful statului le-a marturisit celor prezenti ca pentru el "nu exista moment mai emotionant decat salutul drapelului de lupta" si le-a vorbit despre modificarile geopolitice si amenintarile din proximitatea Romaniei.
Klaus Iohannis a participat pentru prima data in calitate de Presedinte al Romaniei la bilantul Ministerului Apararii Nationale.
"Un moment de bilant poate fi unul formal sau presupune un raport rece. Va asigur insa ca pentru mine nu este. (...) Sunt momente care ne unesc si ne inspira. Iar dumneavoastra, militarii Armatei Romane, ne faceti, de fiecare data, sa redescoperim mandria si increderea in forta natiunii noastre si in noi insine. Pentru aceste lucruri va multumesc, in numele meu si al concetatenilor nostri. Va marturisesc ca pentru mine, in exercitiul functiei de Presedinte, nu exista moment mai emotionant decat salutul drapelului de lupta", le-a spus Iohannis celor prezenti.
Seful statului a aratat ca Romania se afla "intr-un context strategic complex, caracterizat de transformari semnificative la nivel regional si global".
"In proximitatea Romaniei, actiunile militare de tip conventional si hibrid reprezinta o provocare directa si violenta la adresa fundamentelor juridice ale securitatii spatiului european.
In acest context, apartenenta la NATO, alaturi de parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii si de statutul de membru al ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Politist rutier acuzat ca ar fi terorizat soferii in perioada starii de urgenta
* acesta ar fi actionat in zona Zavoaia, Insuratei, Viziru unde ar fi dat amenzi de 20.000 lei cu ...
UPDATE Pacienta din Galati, infectata cu noul coronavirus, care fusese transferata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, a decedat
Medicii au luat decizia ca femeia sa fie transferata la Braila, in conditiile in care toate paturile ...
Explicatiile constructorilor de la podul peste Dunare despre stadiul lucrarilor
* mega-investitia "Pod suspendat peste Dunare" merge mai departe, fara intarzieri, in ciuda ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor