Rezultatele 721 - 750 din 1000 (0.481 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Romania risca sa piarda finantarea UE pentru programul "Laptele si cornul"

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:05

Romania risca sa piarda finantarea UE pentru programul "Laptele si cornul"Romania risca sa piarda finantarea europeana pentru programul "Laptele si cornul", informeaza Agerpres.
Pentru a deconta mai departe la Uniunea Europeana Romania ar trebui sa se alinieze la initiativa europeana similara si sa elaboreze cat mai repede o strategie nationala, a declarat, marti, Ciprian Ciucu, director de programe in cadrul Centrului Roman de Politici Europene (CRPE).
"Sunt necesare redefinirea si alinierea obiectivelor programului national cu cele ale schemei europene 'Laptele in scoli' prin care este sustinuta in buna masura initiativa nationala si prin care Romania a atras pana acum peste 40 de milioane de euro. In plus, atragem atentia asupra necesitatii armonizarii strategiilor nationale sectoriale din domeniile educatie, sanatate si agricultura cu programul national. In acest sens se poate acorda o consistenta in interventie si un impact mai mare al programului la nivelul industriei, comunitatii, scolii si elevilor", sustine Ciprian Ciucu.
Potrivit raportului CRPE, programul "Laptele si cornul" este eficient din punct de vedere economic daca raportam suma de pana la 200 de lei alocata pe parcursul unui an scolar pentru ca un elev sa beneficieze de program la avantajele pe termen mediu si lung ale programului.
De asemenea, in raport se spune ca programul "Laptele si cornul" este o masura importanta de sprijin economic pentru industria laptelui, una dintre cele mai semnificative segmente ale industriei alimentare din Romania (locul sase ca cifra de afaceri). ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Arcasu ]

In toate tarile din UE, ora de religie este prezenta in scolile finantate de stat

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 06:05

In toate tarile din UE, ora de religie este prezenta in scolile finantate de statStudiul religiei este prezent in toate tarile europene care se implica, organizeaza si finanteaza predarea acestei materii, iar statutul religiei de a fi predata confesional, facand parte din trunchiul comun, deci obligatorie, nu este nicidecum neeuropean, potrivit Agentiei Basilica a Patriarhiei Romane.
Agentiei Basilica a Patriarhiei Romane citeaza o serie de date si informatii din lucrarea "Studiul religiei in scolile publice din Statele Uniunii Europene", realizata de Reprezentanta Patriarhiei Romane - Bruxelles, adaptate de diac. George Aniculoaie si postate pe site-ul ziarullumina.ro.
Potrivit Basilica.ro, "in toate tarile din Uniunea Europeana, ora de religie este prezenta intr-o forma sau alta in scolile publice finantate de stat", (...) "diferentele tinand atat de statutul, cat si de organizarea si abordarea studiului religiei in scolile europene".
Astfel, studiul religiei poate avea caracter obligatoriu pentru toti elevii, chiar fara posibilitate de scutire, cum se intampla in Suedia, sau poate fi disciplina optionala, pe care elevii o pot alege la anumite niveluri de studiu in Slovenia. Exista, de asemenea, si cazul singular al Frantei, unde studiul religiei nu exista ca disciplina de sine statatoare, cu exceptia Alsaciei si Lorenei, elemente ale acestei discipline fiind incluse, insa, in cadrul programelor analitice ale altor obiecte de studiu.
Sursa citata aminteste ca, "in urma actelor teroriste din Franta, deja se discuta despre introducerea orei de religiei in ..

Actualitate / stiri Actualitate126 vizite[ Arcasu ]

Avertisment de la Protectia Consumatorilor

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:09

Avertisment de la Protectia ConsumatorilorUn raport al Agentiei Europene a Mediului arata ca folosirea excesiva a substantelor chimice in alimente si produse de consum ne imbolnaveste din ce in ce mai mult. Conducerea Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor ne spune cum sa ne ferim de alimentele superchimizate.
Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agentiei Europene a Mediului (AEM), a atras atentia, la evaluarea cincinala a mediului european, ca utilizarea tot mai raspandita a substantelor chimice, in special in produsele de consum, a fost asociata cu sporirea bolilor si a tulburarilor endocrine observate la om. Presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) din Romania, Costel Stanciu, sustine ca avertizarea AEM a avut in vedere alimentele superchimizate care ne afecteaza grav sanatatea.
"Alimentatia este plina de chimicale si creeaza dezechilibre la nivel de tract digestiv, omoara bacteriile bune, altele sufera mutatii. Singura aparare pe care o putem avea este sa incercam sa evitam alimentele superprocesate, incarcate de aditivi, care, de fapt, sunt niste chimicale. Ingrediente de origine organica nu mai exista, s-au creat substituenti pentru aproape toate ingredientele de natura organica. Cei mai nocivi aditivi alimentari sunt cei care confera stralucire alimentului, si ma refer la nitratii si nitritii care dau acea culoare vie alimentului, creeaza impresia falsa de prospetime, dar si la potentiatorii de aroma si de gust care dau un gust artificial, puternic, il accentueaza si, in felul ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Arcasu ]

CARP se respecta...

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

CARP se respecta...De 1 si 8 Martie, CARP Braila a editat un numar special al revistei trimestriale "Casa Sperantei", cu urmatorul continut: * urarea adresata tuturor femeilor de catre Consiliul Director * CARP - Furnizor privat de servicii sociale, si obtinerea certificatului de acreditare in acest domeniu * sarbatorind sosirea primaverii * raportul anual al CARP Braila * prezentarea noului sediu al CARP * ce trebuie stiut despre Cardul National de Asigurari de Sanatate * Unificatorul (scriitorul Panait Istrati despre Alexandru Ioan Cuza) * portret de familie * eveniment pugilistic la Braila * sarbatorind sosirea primaverii * Vasile Mandric - membru al CARP * calendarul crestin ortodox pe anul 2015.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arcasu ]

Ajutoare alimentare, in plus

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Ajutoare alimentare, in plusIncepand cu data de 9 martie 2015 se distribuie alimentele pe listele suplimentare - Conform Programului Operational "Ajutorarea persoanelor Defavorizate 2014", desfasurat conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 799/ 2014
Incepand cu data de 9.03.2015, din stocul de 21.242 cutii de ajutoare alimentare ramas la nivelul Municipiului Braila, se vor distribui inca 2 cutii de ajutoare alimentare pentru beneficiarii care au primit anterior aceste ajutoare, fie pe lista initiala, fie pe lista suplimentara.
Conform precizarilor MFE, principiul general al distributiei de ajutoare alimentare pe listele de suplimentare este indeplinirea la data distribuirii a conditiilor de eligibilitate de catre beneficiarii care au primit anterior aceste ajutoare.
Prin conditii de eligibilitate se intelege ca beneficiarii sa apartina, la data distribuirii, unei categorii definite prin Hotararea nr. 799/2014, astfel:
a) familiile si persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b) familiile si persoanele singure beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei;
c) somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj in cuantum lunar stabilit de pana la 400 lei, inclusiv, si somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj;
d) pensionarii (sistemului public de pensii, beneficiari de indemnizatie sociala, beneficiare de indemnizatii si sporuri acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi) ale caror pensii ...

Actualitate / stiri Actualitate361 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Primari gospodari, ai judetului...

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Primari gospodari, ai judetului...Nu vrem sa spunem ca sunt si edili ai comunelor judetului care se preocupa mai putin sau insuficient de bunul mers la lucrurilor. Dar, iata ce ne releva ultimile anunturi date ale APM despre diverse proiecte/investitii ce vizeaza cresterea standardului economic, social si de civilizatie. * GALBENU: Reabilitare drumuri rurale in localitatea Drogu * GRADISTEA: Aici predomina licitatiile publice privind concesionarea de terenuri in intravilanul satului Ibrianu (31.778 mp); 22.054 mp in localitatea de resedinta a comunei, 3294 mp la Ibrianu, si tot aici alte doua suprafete; de 465 mp si respectiv 1000 mp. Sa vedem ce se va construi in aceste perimetre aflate in vatra satului. Deoarece, curios, in anunturile cu pricina nu se mai fac alte precizari * MOVILA MIRESII: Disponibilizarea proiectului de plan si finalizare, privind PUG-ul localitatii, si supunerea acestuia dezbaterii publice. * RAMNICELU: Actualizare PUG, cu indeplinirea conditiilor impuse de APM Braila . * STANCUTA: Amenajarea unui adapost pescaresc, in baza PUZ, si in beneficiul Asociatiilor Pescarilor din localitate. Iar alte exemple nu vor intarzia sa apara. Speram, cat mai repede...

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) O idee buna..

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) O idee buna..A fost in cazul cand s-a hotarat ca sferele albe/luminoase amplasate in Gradina Mare, de sarbatorile iernii, sa ramana in continuare aici. Spre satisfactia celor mari si mici...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Gropi (si) pe B-dul Sulina...

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Gropi (si) pe B-dul Sulina...In apropiere de Gradina Mare. Pai, ce sa ne mai miram, cand in Braila se fac "n" comentarii despre cate sute de gropi are orasul pe strazile sale. Asa ca ce mai conteaza cateva in plus (inventariate, sau nu)...

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arcasu ]

Pentru protejarea mediului ...

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Pentru protejarea mediului ...Este stiut ca in domeniului extragerii petrolului sunt destule situatii/exigente unde nu se adminte nici un rabat de la legislatia de mediu. In acest sens, OMV Petrom solicita de la APM emiterea autorizatiei integrate de mediu pentru depozitarea temporara a deseurilor periculoase inaintea activitatii de valorificare/eliminare a emisiilor industriale, cu o capacitate totala de peste 50 tone. Mai exact, este vorba de o stocare temporare a sedimentelor in zona Perisoru-Ianca. Odata aprobata solicitarea, Garda de Mediu va monitoriza respectarea conditiilor impuse petrolistilor.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Ziua Jandarmeriei Romaniei

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Ziua Jandarmeriei RomanieiIn contextul aniversarii a 165 ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila desfasoara, in perioada premergatoare zilei de 03 aprilie, o serie de competitii sportive si intalniri preventive cu elevii, in vederea marcarii acestui momen.
Maine, 10.03.2015, incepand cu ora 12.00, la sediul Liceului Teoretic "Mihail Sebastian", jandarmii braileni vor desfasura activitati de identificare a elevilor din aceasta institutie care doresc sa opteze pentru o cariera militara, vor desfasura activitati de prevenire a faptelor antisociale, dupa care vor executa si exercitii demonstrative care vor capta atentia celor prezenti.

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 6 - 8 martie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 30 de societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, au legitimat 128 persoane, dintre care 29 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 90 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 44 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 12.990 de lei, 33 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ...

Actualitate / stiri Actualitate115 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ar trebui mutat...

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Ar trebui mutat...Este vorba de lucrarea in otel inoxidabil din fata restaurantului Privighetoarea (Gradina Mare), si care, stilizat, reprezinta un motiv floral dintr-o ie/tesatura romaneasca. Asta pentru anii cand aici era sectia de etnografie a Muzeului Brailei. Deci, odata cu mutarea miilor de exponate de etnografie si folclor in noua cladire de pe str Polona, si amintitul simbol din Gradina Mare sa fie reamplasat la sediul de pe str.Polona...

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Arcasu ]

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei saptamani

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:07

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei saptamaniAdministratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 9-22 martie.
Prognoza meteo Muntenia
In intervalul 9-11 martie, zilele vor fi usor mai calde decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 9...11 grade, in medie regionala, dar noptile vor fi reci, cu o medie a minimelor de -2...0 grade. In a doua parte a primei saptamani, valorile termice diurne vor marca o usoara scadere, astfel incat media maximelor va fi de 7...9 grade, iar cea a minimelor va creste, osciland in jurul pragului de inghet. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in usoara crestere, cu precadere la valorile maxime, incat regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a lunii martie.
Probabilitatea pentru ploi in general slabe cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 12 - 15 martie si pe 17 martie, dar local si trecator sunt posibile ploi slabe si in cea de-a doua saptamana.
Prognoza meteo Moldova
In intervalul 9-11 martie, zilele vor fi mai calde decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 10...11 grade, in medie regionala, dar noptile vor fi reci, cu o medie a minimelor de -3...-1 grad. Insa, in a doua parte a primei saptamani, valorile termice diurne vor marca o scadere, astfel incat media maximelor va fi de 4...7 grade, iar cea a minimelor va creste, osciland in jurul pragului de inghet. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in usoara crestere, cu precadere la valorile maxime, incat regimul termic va fi apropiat ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arcasu ]

Ponta, in fata instantei, pentru a fi audiat in dosarul Referendumului

Marti, 10 Martie 2015, ora 06:06

Ponta, in fata instantei, pentru a fi audiat in dosarul ReferendumuluiPresedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca miercuri se va prezenta in fata instantei pentru a fi audiat la urmatorul termen din dosarul Referendumului.
Premierul a precizat ca va explica faptul ca, bazat pe informatiile avute ca lider de partid si premier, nu a facut nimeni in 2012 vreo schema de fraudare.
"Voi spune adevarul si numai adevarul, si anume ca, din toate cunostintele pe care le-am avut ca lider de partid si prim-ministru, nu a facut nimeni in 2012 vreo schema de fraudare, ci chiar au venit 7,4 milioane de romani sa voteze pentru demiterea lui Traian Basescu. Ca nu s-a intamplat e o poveste pe care nu cred ca mai trebuie sa o redeschidem acum, dar aici vorbim de responsabilitati penale si o sa spun ceea ce stiu, ceea ce ma va intreba instanta, avocatii sau procurorul, si voi spune doar adevarul", a afirmat Victor Ponta, la un post TV, scrie adevarul.ro.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Important de stiut! Ce se intampla cu persoanele care refuza Cardul de Sanatate

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:08

Important de stiut! Ce se intampla cu persoanele care refuza Cardul de SanatatePersoanele care vor refuza cardul national de sanatate, din motive religioase sau de constiinta, vor fi obligate sa prezinte, din 1 mai, o adeverinta de asigurat, cu valabilitate de trei luni, atunci cand beneficiaza de asistenta medicala, medicamente sau dispozitive medicale.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a elaborat un nou proiect privind Contractul cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.
Proiectul face referire si la documentul care va fi prezentat obligatoriu de catre asigurat atunci cand beneficiaza de servicii, medicamente si dispozitive medicale din pachetul de baza. Astfel, oamenii au obligatia sa solicite cardul national de asigurari sociale de sanatate incepand cu data de 1 mai. Cei care vor refuza acest card, vor trebui sa solicite adeverinta de asigurat cu valabilitate de trei luni de la data emiterii.
De asemenea, poate fi folosita, in vederea acordarii serviciilor medicale, si adeverinta inlocuitoare, de catre cei carora li se va emite card national duplicat, precum si adeverinta sau carnetul de asigurat, de catre persoanele carora nu le-a fost emis cardul.
(Sursa: www.spynews.ro)

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arcasu ]

Petrecere in strada

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:07

Petrecere in stradaSambata, 07 martie a.c., in jurul orei 23.30, dispeceratul Jandarmeriei Braila a fost sesizat cu privire la faptul ca un grup de persoane tulbura linistea publica, pe o strada din cartierul N. Chercea, municipiul Braila.
Imediat, in zona indicata s-a deplasat un echipaj de jandarmerie, care a depistat cinci barbati ce ascultau muzica la intensitate mare, de la un autoturism cu care venise unul dintre acestia.
Jandarmii au mai constatat ca barbatii consumau si bauturi alcoolice, respectiv vin, dintr-un recipient de 5 litri.
Cei in cauza sunt: Marius M. de 20 ani, Georgian N. de 23 ani, Marius D. de 23 ani, Marian S. de 26 ani si George V. de 27 ani, toti domiciliati municipiul Braila.
Ca urmare a imprejurarilor in care au fost depistati, membrii echipajului de jandarmerie le-au executat si un control corporal preventiv, acestia fiind sanctionati contraventional cu amenzi in cuantum de 600 lei.

Actualitate / stiri Actualitate112 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Parteneri pentru Dezvoltare, la Braila (II)

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: Parteneri pentru Dezvoltare, la Braila (II)Revenim asupra acestei laudabile initiative a UGIR,
ziarului Curierului National si Consiliului Judetean Braila
, de a organiza o larga dezbatere (
Parteneri pentru Dezvoltare
), in
Identificarea Oportunitatilor de Afaceri si Investitii in judetul Braila
; atat de grav afectat in plan economic si social. Iar dincolo de multumirile investitorilor straini fata de organizatorii evenimentului si sprijinul statului roman, etc. - nu au lipsit si reprosurile, opiniile sau propunerile (venite de la "ai nostri"), cu privire la: * insuficientul sprijin dat UGIR si diverselor patronate, implicarea slaba a politicienilor * acceptarea cu prea mare usurinta a vinderii terenurilor la straini si a investitiilor acestora * abuzul unor banci prin blocarea fondurilor * un slab spirit de asociativitate la romani * amanarea de 8 ani de zile a relansarii unor mari proiecte in infrastructura; si nu din lipsa banilor * necesitatea simplificarii achizitiilor * luarea in calcul/analiza dinamicii costurilor * decapitalizarea firmelor locale * sa nu se mai construiasca nimic fara arhitecti * reconsiderarea celui mai mic pret/oferta la licitatii; conditie plina apoi de surprize nedorite din partea unui constructor/investitor cu sediu intr-o garsoniera, fara potenta finaciara, materiala si de forta de munca etc., si care nu poate duce pana la capat investitia castigata; nu de putine ori prin complicitati cel putin dubioase * punerea in practica a masterplanului din domeniul transportului, in zona Galati, ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) In statia liniei de autobuz 11...

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) In statia liniei de autobuz 11...Aflata pe str. Golesti, vizavi de Romsilva. Umbrarul din tabla ruginita a inceput sa se incline, o ditamai radacina asteapta de ani de zile sa fie scoasa din pamant, iar niste nesimtiti au transformat acoperisul statiei in loc de aruncat gunoaiele. Incredibil...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Sa ne fie rusine...

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Sa ne fie rusine...Deoarece vrem sa devenim capitala culturala europeana, dar nu eradicam orasul de caini vagabonzi, gunoaie si gropi. Chiar str. Golesti, ultracentrala, are cateva jalde in formare si extindere...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]

Sfintii Mucenici: De ce barbatii trebuie sa bea 40 de pahare de vin. Traditii de 9 martie

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:07

Sfintii Mucenici: De ce barbatii trebuie sa bea 40 de pahare de vin. Traditii de 9 martiePe 9 martie, crestinii ii praznuiesc pe Sfintii Mucenici din Sevastia Armeniei, sarbatoare considerata ziua barbatului, deoarece exista o serie de traditii ce ii vizeaza direct pe acestia.
Praznuirea celor 40 de mucenici este probabil sarbatoarea preferata a barbatilor deoarece traditia spune ca vinul baut in aceasta zi se transforma in putere de munca pentru tot anul. Astfel, se beau 40 de pahare de vin in cinstea celor 40 de mucenici.
In unele zone, spre fericirea barbatilor "setosi", exista traditia a 44 de pahare de vin sau de tarie, inca de la miezul zilei.
Totusi, aceasta mica greseala vine dintr-o diferenta de traditie. Dupa traditia crestina au fost 40 de sfinti martiri, in timp ce dupa cea geto-dacica au fost 44.
In semn de respect pentru martiriul lor, gospodinele gatesc de Sfintii Mucenici, in cinstea celor 40 de mucenici, colaci in forma cifrei 8.
Mai exista si alte obiceiuri pentru ziua de 9 martie: ritualul de a bate cu maiul in pamant pentru ca din acesta sa iasa caldura, traditia de a bate 40 de mantii (cate una pentru fiecare mucenic) cu scopul de a trai ani multi si sanatosi si de a descoperi eventuale comori ingropate in pamant.
Vremea de Mucenici prognozeaza timpul din ziua de Pasti
In ziua Sfintilor Mucenici se face prognoza vremii de Pasti, dar si pentru cea pana la sfarsitul anului. Daca tuna in timpul zilei este semn bun, pentru ca va urma o vara favorabila culturilor, iar recoltele vor fi mai mari decat spera gospodarii. In schimb, daca in ajunul ...

Actualitate / stiri Actualitate191 vizite[ Arcasu ]

Romanii ar putea avea inca trei zile libere

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:07

Parlamentarii vor ca inaltarea Domnului, 10 Mai si ziua lui Constantin Brancusi sa fie zile nelucratoare! Daca trec de vot, romanii s-ar bucura de 16 sarbatori legale. In prezent, avem mai putine zile nelucratoare decat locuitorii din alte opt state europene. O treime dintre sarbatorile legale au fost introduse in Codul Muncii in ultimii zece ani, dar este nevoie de insistenta. De exemplu, ziua de 24 ianuarie a fost declarata sarbatoare legala la a doua incercare.
Romanii au 13 sarbatori legale. 13 zile in care salariatii, in special cei de la stat, sunt liberi. Adica in primele doua zile din an, in 24 ianuarie, de Paste, de Rusalii si de 1 Mai, la sarbatorirea sfintilor Maria si Andrei, de Ziua Nationala si de Craciun. In cate zile libere se transforma sarbatorile legale, tine de noroc. Daca acestea cad intr-o zi de week-end, atunci sunt mai putine.
Europenii cu cele mai multe zile nelucratoate sunt cipriotii. 17 sarbatori legale! Vecinii bulgari si unguri au cate 15. Romanii au 13 sarbatori legale, la egalitate cu austriecii, finlandezii, suedezii, lituanienii si maltezii. La polul opus, Spania si Anglia au cate opt sarbatori legale. Tragand linie, romanii au mai putine zile nelucratoare decat locuitorii din alte opt state europene.
Zilele libere se dau greu. 24 ianuarie a fost declarata sarbatoare legala a doua oara, primul proiect fiind respins in Parlament. Iar pentru ziua de 10 mai, alesii se lupta a treia oara. Legea initiata de sase parlamentari PSD, PNL si PDL a fost ..

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arcasu ]

Temperaturile cresc de la o zi la alta si scapam de ploi

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:07

Temperaturile cresc de la o zi la alta si scapam de ploiLuni, vremea va fi, in general, frumoasa si cu temperaturi in crestere fata de duminica. Marti, vremea ramane in continuare frumoasa si insorita in jumatatea de nord a tarii, unde temperaturile mai cresc usor.
Incepem saptamana cu vreme, in general, frumoasa si cu temperaturi in crestere fata de duminica. Va fi o zi cu soare si innorari temporare, mai ales seara in partea de sud-vest si sud a tarii, unde doar izolat vor fi precipitatii slabe, mai ales ploi. In Muntii Banatului si in grupele vestice ale Carpatilor Meridionali, pe arii restranse vor fi posibile ninsori slabe. Vantul se mai simte pe litoral si in Delta Dunarii, iar maximele termice vor fi cuprinse intre 6 grade in sudul Olteniei si pe litoral si 13 grade in nord-vest si centru.
Marti, vremea ramane in continuare frumoasa si insorita in jumatatea de nord a tarii, unde temperaturile mai cresc usor. In restul zonelor, norii se inmultesc si pe alocuri se vor semnala ploi slabe, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5...6 grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei si 15 grade in Maramures. In zonele joase de relief, dimineata vor fi conditii de ceata.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Arcasu ]

Ministrul Educatiei cere scolilor solutii pentru rezultate mai bune la Evaluarea Nationala

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:05

Ministrul Educatiei cere scolilor solutii pentru rezultate mai bune la Evaluarea NationalaMinistrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, cere scolilor sa gaseasca solutii pentru imbunatatirea performantelor scolare ale elevilor din clasa a VIII-a, dupa ce la simularea Evaluarii Nationale au obtinut medii peste 5 doar 50,68 la suta dintre cei care au sustinut probele de examen, noteaza Mediafax.
La simularea Evaluarii Nationale, din totalul celor 187.629 de elevi inscrisi, 180.442 (96,17 la suta) au participat la toate probele, rezultand o rata de prezenta superioara celei de anul trecut (94,7 la suta), potrivit datelor centralizate de Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Dintre elevii care au participat la simulare, 91.445 (50,68 la suta) au obtinut medii peste 5, procentaj de promovare superior celui din 2014 (48,83 la suta).
Cele mai ridicate procente de promovare s-au inregistrat in Bacau - 68,56 (rata de prezenta de 99,47 la suta), Bucuresti - 64 (rata prezenta - 95,03 la suta), Giurgiu - 63,8 (rata prezenta - 92,05 la suta) si Bihor - 61,8 (rata prezenta - 90,36 la suta).
Rate de promovare sub 40 la suta s-au inregistrat in judetele Caras-Severin - 36,27%, Vaslui - 38,55% si Tulcea - 39,89%. In aceste judete, prezenta a fost, in medie, de aproximativ 95 la suta.
Simularea Evaluarii Nationale a urmarit stabilirea nivelului real de pregatire atins de elevii de clasa a VIII-a cu trei luni inainte de examenul propriu-zis, dar si luarea unor masuri pentru corectarea deficientelor.
"In acest sens, ministrul Sorin Mihai Cimpeanu solicita atat analiza rezultatelor ...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Arcasu ]

Peste 83% dintre elevi au optat pentru ora de religie

Luni, 09 Martie 2015, ora 06:05

Peste 83% dintre elevi au optat pentru ora de religieDupa luni de scandal pe tema religiei in scoli, elevii au decis: vor ora de religie. 83% dintre copii au decis ca vor sa participe la acest curs optional.
Ultima zi in care elevii puteau opta pentru acest curs a fost vineri, 6 martie, iar ministrul Educatiei spune ca procentul, mult mai mare decat cel asteptat, ar mai putea creste dupa centralizarea tuturor cifrelor.
"In sistemul informatic centralizat, la nivelul zilei de sambata, aveam inregistrate un numar de 1.966.825 de cereri. Asta inseamna, fata de baza de raportare, un procent de 83,2%", a spus ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.
"Trebuie sa asteptam finalul procesului de inscriere, dupa care sa facem si o analiza sociologica pentru a afla motivele care au determinat acest procent pe care il apreciez a fi mare, chiar foarte mare, de inscrieri la ora de religie", a mai spus ministrul.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate89 vizite[ Arcasu ]

Eveniment: Bienala Nationala de Arhitectura, la Braila

Sambata, 07 Martie 2015, ora 18:07

Eveniment: Bienala Nationala de Arhitectura, la BrailaIn organizarea Uniunii Arhitectilor din Romania, Filiala Judeteana a UAR Braila si prin colaborarea cu Consililul Judetean Braila si Primaria Municipiului Braila, ieri, la Casa Tineretului a avut loc vernisarea expozitiei BNA (Bienala Nationala de Arhitectura) editia a XI-a, sub deviza "Dilemele si provocarile spatiului arhitectural Romania 2013 -2014". Braila s-a mai bucurat de o asemenea manifestare de prestigiu, iar brailenii pot vizita expozitia intre 6-20 martie; de lunea pana vineri, intre orele 10.00-18.00
Cuvantul de bun venit a fost adresat de catre dl. Costel Dragan (arhitectul sef al judetului Braila), luand apoi cuvantul oaspetii care au onorat aceasta actiune: * Dl. arh. Sergiu Nistor, consilier al presedintelui Romaniei; cu o solida experienta in organizarea BNA si sustinator fervent la UE a candidaturii cu succes a Clujului in a deveni (cum s-a intamplat) capitala europeana a culturii. Domnia sa a subliniat dorinta presedintelui Klaus Iohannis de a avea o Romanie care sa respecte valorile si traditiile, inclusiv din arhitectura. A fost apoi adusa in discutie necesitatea ca pentru anul 2018, cand are loc centenarul Romaniei, arhitectii sa vina cu proiecte, nu neaparat bugetate fantastic, dar care sa conduca la cresterea calitatii spatiului urban * Apropiata de Braila, sufleteste dar si prin colaborarile de profil, dna dr.arh. Viorica Curea, presedinta Uniunii Arhitectilor din Romania, a apreciat laudativ ce se intreprinde la Braila pentru punerea in valoare ...

Actualitate / stiri Actualitate283 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Traditii de 8 martie in lume

Sambata, 07 Martie 2015, ora 18:07

Editie Online: Traditii de 8 martie in lumePeste tot in lume este sarbatorita Ziua Internationala a Femeii, iar printre cele mai cunoscute traditii de 8 martie in lume se afla obiceiul prin care barbatii isi exprima pretuirea fata de femeile dragi din viata lor, prin daruirea de cadouri. In Romania, femeile primesc, de regula, din partea barbatilor, flori de primavara, cum sunt zambilele, narcisele, lacramioarele, lalelele sau ghioceii. Chiar daca aceste flori par a fi cele mai inspirate, pentru primavara care tocmai incepe, femeile primesc si alte cadouri, precum produse cosmetice, bijuterii sau piese vestimentare, toate acestea pentru a li se demonstra cat sunt de iubite si apreciate.
Prima zi inchinata femeii
Incepand cu anul 1910, cand s-a hotarat existenta unei zile inchinate femeii, traditiile de 8 martie au luat amploare in intreaga lume.
De-a lungul timpului au avut loc sute de evenimente, menite sa aminteasca oamenilor de eforturile pe care femeile ce au militat pentru obtinerea de drepturi depline le-au depus.
Evenimente importante sunt desfasurate pe toata durata lunii martie in intreaga lume, pentru a sarbatori libertatea de care se bucura femeia astazi si pentru a le aprecia realizarile politice, economice si sociale, pe care le-a adus societatilor din care face parte.
Printre tarile in care se pastreaza traditii de 8 martie se afla Armenia, Azerbaidjan, Vietnam, Ucraina, Uzbekistan, Zambia, Muntenegru, Rusia, Cuba, Georgia, Cambodgia sau China, in toate aceste tari fiind o sarbatoare oficiala.
Barbatii ...

Actualitate / stiri Actualitate150 vizite[ Arcasu ]

De Ziua Femeii

Sambata, 07 Martie 2015, ora 18:07

De Ziua FemeiiIn ziua de 8 martie, sarbatorim cea mai gingasa fiinta de pe Pamant: Femeia. Aceasta zi este asteptata cu multa nerabdare de toate domnisoarele si doamnele, deoarece in aceasta zi ele stiu ca vor fi rasfatate cu: flori, cadouri, cine romantice, felicitari si mesaje, fie pe telefonul fix, mobil sau pe internet.
In aceasta zi, noi barbatii, suntem "al naibii" de amabili si atenti fata de reprezentantele sexului frumos, ceea ce le face pe femei sa-si doresca un 8 Martie in fiecare zi.
Ziua femeii este plina de flori, zambete si iubire, fie ele mame sau nu, prietene, rude sau colege de scoala sau munca.
Astazi, florariile sunt pline de florile primaverii, iar floraresele nu mai fac fata cerintelor. Este ziua in care supararile familiale sau cele amicale sunt uitate, iar simpla urare de "La multi ani!", prinde bine chiar daca nu este insotita de un cadou sau o floare.
Daca femeile au o zi a lor pe 8 Martie, tot asa, 9 Martie este ziua mucenicilor, putand fi considerata in traditia romaneasca ziua barbatilor. La aceasta data, crestinatatea rememoreaza uciderea celor 40 de mucenici din cetatea Sevastei. Cei 40 de sfinti au trait pe vremea imparatului pagan Licinius care a domnit intre 308 - 324. Ei au fost martirizati pentru ca au refuzat sa renunte la crestinism.
Amintirea celor 40 de mucenici a dat nastere la anumite obiceiuri populare. In ziua de 9 Martie, femeile din toate zonele Romaniei, pregatesc asa numitii "macinici". Acestia imbraca diverse forme si nume in functie de ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Idei pentru a face o surpriza de Ziua femeii

Sambata, 07 Martie 2015, ora 18:07

Idei pentru a face o surpriza de Ziua femeiiDesi nu exista o floare speciala (asa cum este trandafirul pentru Sf. Valentin), oricand vei face o bucurie mamei tale daca-i duci un buchet de flori.
Ce mai poti face special pentru mama ta, de ziua ei? De la un telefon in care sa ii acorzi timp si sa nu fii grabit sau absent cand ii vorbesti pana la un mic dejun special preparat cu mana ta daca locuiti impreuna, o scrisoare de dragoste si recunostinta, sa faci curatenie in locul ei, o invitatie la restaurant sau intr-un loc care stii ca ii face placere, iata doar cateva idei. Important este sa o faci sa simta ca ea este o persoana cu adevarat speciala pentru tine.
Mamelor le place sa povesteasca, asa ca n-ar fi rau in aceasta zi sa-i puneti mai multe intrebari despre ea, despre copilaria ei, despre perioada in care a fost insarcinata cu tine, despre nasterea si copilaria ta. Intreab-o cu empatie si interes despre ce-i placea la scoala cand era mica, despre adolescenta ei sau cand l-a cunoscut pe sotul ei.
Daca ai prieteni cu copii, strangeti-va la cineva si puteti juca "Mama si copilul". Impartiti in echipe mama/copil puneti intrebari pe rand mamei si apoi copilului (fara ca celelalt sa auda raspunsurile). Echipa cu cele mai multe raspunsuri identice castiga.
Ziua mamei este o zi speciala din an si tu o poti face cu atat mai speciala, reintarind dragostea si recunostinta pentru cea care ti-a dat viata.

Actualitate / stiri Actualitate82 vizite[ Arcasu ]

8 Martie - Istoria Zilei femeii

Sambata, 07 Martie 2015, ora 18:07

8 Martie - Istoria Zilei femeiiZiua Internationala a Femeii, sarbatorita pe 8 martie, a fost mai intai expresie a luptei femeilor muncitoare pentru dobandirea unor drepturi, ulterior o sarbatoare a mamelor in tarile din fostul bloc sovietic, fiind in prezent un prilej de bucurie si rasfat pentru toate femeile.
In prezent o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori si diferite cadouri, sarbatoarea de 8 Martie a fost perceputa mult timp drept un moment in care erau afirmate drepturile sociale si politice ale femeilor, precum si progresele facute in ceea ce le priveste.
Aparuta intr-o vreme a marilor tulburari sociale, Ziua Internationala a Femeii s-a ales si cu mostenirea protestului traditional si a activismului politic. In anii de dinainte de 1910, destul de multe femei din tarile dezvoltate industrial munceau. Slujbele lor, majoritatea in domeniul textilelor si al serviciilor casnice, erau insa supuse discriminarii sexuale si erau platite mult mai prost decat cele ale barbatilor. Au aparut organizatiile sindicale, iar de aici pana la revoltele industriale n-a mai fost decat un pas.
In SUA, opresiunea si discriminarea fac ca femeile sa devina tot mai implicate in campanii pentru a determina o schimbare. In 1908, 15.000 de femei au manifestat la New York cerand un program de munca mai scurt, salarii mai bune si drept de vot.
Un an mai tarziu, in urma unei declaratii a Partidului Socialist din America, prima Zi Nationala a Femeii a fost sarbatorita in SUA pe 28 februarie. Femeile americane au ...

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Arcasu ]

Numarul deceselor de gripa pana la 1 martie, de doua ori mai mare fata de aceeasi perioada din 2014

Sambata, 07 Martie 2015, ora 06:08

Numarul deceselor de gripa pana la 1 martie, de doua ori mai mare fata de aceeasi perioada din 2014Numarul deceselor de gripa, confirmate in acest sezon pana in 1 martie, este de peste doua ori mai mare fata de cel din perioada similara a sezonului precedent.

Numarul total de decese cauzate de gripa confirmate in acest sezon pana la 1 martie este 23, din care 14 cu virusul A(H1), cinci cu B si patru cu A(H3), virus care, in acest sezon, a circulat avand o tulpina diferita fata de cea din vaccin, dand nastere unor temeri privind eficienta imunizarii.
"Dupa cum se poate vedea, nu virusul usor modificat AH3 de care ne-am temut este cel care a dat cele mai multe forme severe de gripa, ci virusul pandemic A(H1)", a explicat Adriana Pistol, directorul Centrului National pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT), potrivit Mediafax.
Virusul AH1N1 a fost depistat pentru prima oara la sfarsitul lunii martie 2009 in Mexic. Acesta a cauzat in acel an, la nivel mondial, 18.000 de decese, vorbindu-se de prima pandemie gripala a secolului XXI.
Directorul CNSCBT a spus ca in sezonul 2014 - 2015 sunt mai multe cazuri de gripa decat sezonul precedent, dar nu se poate vorbi de forme mai severe.
Managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu-Cercel, a declarat ca numarul mare de imbolnaviri de gripa din acest sezon s-a datorat refuzului tot mai extins al populatiei de a se vaccina, si nu unor forme mai agresive ale bolii.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Politistii din Braila sunt in alerta. O fata de 12 ani a fost data in urmarire internationala dupa ce a disparut de la domiciliu
O femeie de 37 de ani, din Braila, a anuntat marti, 7 iulie, disparitia fiicei sale de 12 ani, ...
Fosta tipografie a Brailei, de pe Faleza Dunarii, un nou inceput
* abandonata de cativa ani de zile, cladirea ajunsese o adevarata ruina, insa de cateva saptamani, ...
Nepasare la cote maxime! Femeie cazuta la pamant, ignorata de cei caroroa le-a cerut ajutorul
* vineri, o braileanca a trecut prin momente de groaza, dupa ce s-a impiedicat de o margine a unei ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor