Rezultatele 781 - 810 din 1000 (0.931 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Ponta: Stabilitatea Romaniei este esentiala. Sper sa nu ne aruncam in aer prin crize politice

Joi, 05 Martie 2015, ora 06:05

Ponta: Stabilitatea Romaniei este esentiala. Sper sa nu ne aruncam in aer prin crize politicePrim-ministrul Victor Ponta a declarat, la Romania TV, ca Romania a ajuns cea mai stabila tara din regiunea noastra atat din punct de vedere politic, cat si economic, singurul pericol real fiind provocarea artificiala a unor crize politice.
Victor Ponta a apreciat ca evolutia economica pozitiva a Romaniei este previzibila si in perioada urmatoare, neexistand factori perturbatori importanti.
"Lucrurile nu se pot schimba asa peste noapte, singurul lucru care este extrem de important si poate influenta radical un proces, un trend, este situatia regionala, externa. Traim intr-o zona din ce in ce mai agitata si aici nu vorbesc doar de Ucraina, unde evident este razboi civil, vorbesc de ce se intampla in tarile din jurul nostru, presiunile Rusiei apropo de energie, tulburarile, proiecte politice diferite, ce se intampla in Grecia este extrem de interesant pentru toata Europa, ori in acest context Romania a ramas cea mai stabila tara din regiune si din punct de vedere economic suntem singurii care mergem tot in sus, din punct de vedere militar, din punct de vedere politic", a declarat Ponta.
Singurul loc de unde ar putea veni o amenintare este zona politica. "Daca noi ne apucam acum sa ne aruncam in aer, sa trecem prin crize politice, sigur ca tot acest trend pozitiv o ia in jos. Sper sa nu fim sinucigasi. Ideea de stabilitate si de predictibilitate este esentiala. Important e sa le spunem celor care investesc in Romania, sa ii asiguram ca nu se va schimba cota unica, CAS se reduce, ..

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Arcasu ]

"Violenta nu te face cool"

Joi, 05 Martie 2015, ora 06:05

"Violenta nu te face cool"Peste 1.800 de elevi si profesori au fost informati in mai putin de o luna si peste 1.600 de materiale informativ-preventive au fost distribuite de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in cadrul campaniei de prevenire a violentei in mediul scolar "Violenta nu te face cool!", derulata in unitatile de invatamant gimnazial si liceal de pe raza municipiului Braila.
In cadrul acestei campanii, derulata in perioada 21.01-27.02.2015, politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si cei ai Biroului Proximitate si-au unit eforturile in demersurile de constientizare a minorilor cu privire la consecintele actelor de violenta si de promovare a modalitatilor nonviolente de rezolvare a eventualelor conflicte.
Mesajul pe care oamenii legii au dorit, inclusiv prin sloganul sub care s-a derulat campania, sa-l transmita elevilor, a fost acela ca, prin manifestari de violenta fizica, verbala sau chiar psihica, indreptate asupra colegilor sau profesorilor, nu vor obtine respectul si admiratia celorlalti, ci dimpotriva, risca sanctiuni care le-ar putea afecta viitorul.
Politistii au abordat in mod diferit intalnirile cu elevii, informatiile transmise fiind adaptate nivelului de intelegere specific fiecarei categorii de varsta si riscurilor la care minorii sunt expusi din cauza particularitatilor psihocomportamentale specifice.
Politistii i-au antrenat pe copii in identificarea formelor de manifestare a violentei in scoli, le-au explicat in ce categorie de ...

Actualitate / stiri Actualitate111 vizite[ Arcasu ]

Managerul Institutului "Matei Bals": Singura metoda de prevenire a gripei este vaccinarea

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:08

Managerul Institutului "Matei Bals": Singura metoda de prevenire a gripei este vaccinareaNumarul mare de imbolnaviri de gripa din acest sezon a fost cauzat de refuzul tot mai extins al populatiei de a se vaccina, si nu unor forme mai agresive ale bolii, a explicat managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu-Cercel.
"Nu au fost forme de gripa mai severe, ci mult prea putine persoane vaccinate. De aceea, as vrea sa fac apel la vaccinare pentru a evita complicatiile pe care le poate da gripa, unele putand cauza decesul", a spus Streinu-Cercel, potivit Mediafax.
Singura metoda de prevenire a gripei este vaccinarea, mai spune medicul.
"Refuzul vaccinarii ne va aduce in situatia de a avea cat mai multe cazuri de gripa, multe foarte grave, cu afectare pulmonara severa. Spre exemplu, in acest sfarsit de saptamana, am avut la Institutul *Matei Bals* 60 de cazuri de gripa, niciunul dintre bolnavi nefiind vaccinati", a explicat Streinu-Cercel.
Potrivit medicului, multe persoane au vorbit in acest sezon de o "gripa severa", mai ageresiva "cu afectare pulmonara", dar acestea sunt manifestarile gripei la nevaccinati.
OMS a stabilit noua formula pentru vaccinul gripal din sezonul 2015-2016, doua din cele trei tulpini fiind schimbate in functie de vriusurile gripale care au circulat mai mult in sezonul precedent.
12 persoane cu gripa au murit in acest sezon, iar la 516 persoane a fost confirmata gripa.
Pana la data de 22 februarie, au fost vaccinate antigripal 479.407 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sanatatii. Intr-o prima etapa, ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Atentie pe str. Mihai Eminescu...

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Atentie pe str. Mihai Eminescu...Starea jalnica in care a ajuns str. Mihai Eminescu nu da semne de redresare. Ba dimpotiva: in continuare cad tencuielile si decoratiunile de pe unele cadiri, iar in lipsa contractelor de ridicare a gunoiului, unii comercianti arunca la/langa cos (iar apoi, in strada) resturile menajere. Celelalte aspecte se cunosc, dar degeaba: cosuri, stalpi din fonta si banci distruse, cladiri de patrimoniu placate cu flise si gresii, etc. Dar, nu-i asa, vrem sa fim capitala culturala europeana...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Intreruperi programate la S.D.E.E. Braila

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

Intreruperi programate la S.D.E.E. BrailaSDEE Braila comunica urmatoarele intreruperi pentru perioada 04 - 13.03.2015:
Pentru reparatii LEA 0,4 kV stradala, str.Gheorghe Constantinescu, cartier Radu Negru - Soseaua Buzaului, in data de 11.03.2015, in intervalul orar 08.00-15.00, vor fi afectati partial consumatori casnici si agenti economici din municipiul Braila, Str.Gheorghe Constantinescu (intre soseaua Buzaului si str.Grigore Alexandrescu), str. Praporgescu (intre str.Castanului si str.Chisinau), str. George Enescu (intre Castanului si str.Chisinau), str. Nicolae Titulescu (intre str. Castanului si str. Chisinau).
Pentru reparatii LEA 0,4 kV stradala, str. Comunarzi, cartier Radu Negru - Soseaua Buzaului , in data de 13.03.2015, in intervalul orar 08.00-15.00, vor fi afectati partial consumatori casnici si agenti economici din Municipiul Braila, Str. Comunarzi (intre str. Chisinau si Soseaua de Centura), str. Simion Barnutiu (intre str. Gheorghe Constantinescu si Soseaua de Centura), Soseaua Buzaului (intre str. Chisinau si Soseaua de Centura), str. Castanului (intre Soseaua Buzaului si Soseaua de Centura), str. Gheorghe Constantinescu (intre str. Comunarzi si Soseaua Buzaului).

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Arcasu ]

AGRO-Info

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

AGRO-Info* Incepand cu acest an, cultivatorii de legume in spatii protejate, dar si cei care cultiva legume si fructe destinate procesarii, vor beneficia de un nou sprijin prin programul de ajutoare financiare cuplate. Subventia va intra in conturile fermierilor la... sfarsitul anului. Este vorba de: * 500 euro/an (pentru mazare si fasole) * 3.200 euro/ha/an (legume cultivate in sere) * 6.300 euro/ha/an (tomate destinate procesarii) * 1400 euro/ha/an (castraveti cornison destinati industralizarii) * 500 euro ha/an (pentru mar, prun, cais, piersic, cires si visin).
* Noul PNDR prevede ca sprijinul cuplat pentru cultivarea de soia conventionala sa creasca cu cate 10 euro/an, urmand ca in 2020 sa ajunga la 375 euro/an. Pentru a primi 325 euro/ha, fermierii trebuie sa foloseasca o samanta certificata si sa aibe o productie medie de 1,3 to/ha: iar in plus, sa faca dovada detinerii instalatiilor pentru obtinerea srotului de soia sau ca au incheiat contracte cu procesatorii si contracte de vanzare a marfii. Iar pana una alta, in loc sa lamurim/dam unda verde la cultivarea soiei OMG, venim cu chestiuni ambigui; gen, nu interzicem acest lucru, dar decizia ramane la latitudinea fiecarui stat. Pai, atunci...
* MADR a dat asigurari ca din luna februarie se va trece la plata subventiilor pentru bovine: 435 eueo/cap de vaca pentru carne; 435 lei/cap de vaca pentru lapte, plus 21 de euro/tona de lapte livrata. Se ajunge, astfel, la un sprijin intre 700 si 1300 lei cap. Atentie foarte mare la ...

Actualitate / stiri Actualitate143 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Sa descoperim Europa

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Sa descoperim EuropaSub acest generic, in holul de la intrarea in primarie, pot fi consultate ultimile publicatii privind Uniunea Europeana, despre: * calatorie in timp si spatiu, istorie, traditii, turism, etc. * 40 de personaje celebre, de la A la Z; deci, din domenii diferite * combaterea diferentei de remunerare intre femei si barbati * Europa pentru femei * dispozitiile UE in domeniul securitatii sociale (drepturile dvs atunci cand circulati in UE) * cum functioneaza Uniunea Europeana (ghidul institutiilor pentru fiecare).

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]

Parintii nu se conformeaza regulilor de circulatie in ceea ce priveste siguranta propriilor copii

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

Parintii nu se conformeaza regulilor de circulatie in ceea ce priveste siguranta propriilor copiiDesi legea care prevede obligatia de a transporta copii in scaune speciale sau cu centurile de siguranta puse regulamentar a intrat in vigoare de doua saptamani, parintii nu tin cont de legislatie.
Controalele politistilor de la rutiera arata ca cei mai multi copii nu circula in siguranta.
In curand, politisti anunta actiuni la nivel national special pentru a verifica daca cei mici sunt transportati conform legii.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arcasu ]

Programul Prima Masina a intrat in vigoare oficial

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

Programul Prima Masina a intrat in vigoare oficialTinerii care vor un autoturism nou pot merge acum la banca pentru un imprumut avantajos, cu garantia statului. Iar primul dosar de credit ar putea fi aprobat chiar saptamana viitoare.
Cererile clientilor facute inca de anul trecut la banci vor ajunge la Fondul de Garantare, pentru ca programul a fost aprobat de guvern inca de anul trecut, dar abia acum s-au gasit si banii necesari.
Clientii trebuie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca nu au mai detinut o masina noua. 13 banci si-au exprimat intentia de de a credita programul Prima Masina.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Dale clampanitoare...

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Dale clampanitoare...Nu e o figura de stil, ci o realitate: unele dale de pe trotuarele str. M. Eminescu au crapat in asa hal, incat la atingerea lor cu piciorul incep sa clampane deranjant si facand sa te intrebi cine si cum le-a "pus in opera"...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Arcasu ]

Veste buna din economie: creste consumul

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:07

Veste buna din economie: creste consumulVolumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut ca serie bruta cu 6,3% in ianuarie 2015, comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Astfel, au fost inregistrate cresteri la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 10,3%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (plus 8,0%) si la vanzarile de produse nealimentare (plus 2,3%), potrivit Agerpres.
"Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2015, comparativ cu luna ianuarie 2014 a inregistrat o crestere cu 6,8% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 7,6%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (plus 5,2%) si vanzarilor de produse nealimentare (plus 4,0%)", informeaza INS.
In ceea ce priveste prima luna din acest an raportata la decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 24,4% ca serie bruta si a crescut ca serie ajustata sezonier in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,6%.
Astfel, comparativ cu decembrie, in ianuarie au scazut vanzarile de produse nealimentare (-26,1%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-24,8%) si comertului cu ...

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Tunelul groazei, la Casa Agronomului...

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Tunelul groazei, la Casa Agronomului...Este vorba de cladirea Palatului Agriculturii, unde a inceput vizarea carnetelor de renta viagera, insa nici noua conducere a Casei Agronomului nu a catadicsit sa monteze un bec pe holul care duce la biroul de vizare. Deci, ca si in anii din urma, bietii pensionari risca sa cada ori sa-si rupa picioarele pe intunericul bezna si scarile de aici; cum s-a mai intamplat. Pai nu-i asa, salarii ministeriale (pentru sefi) sunt la amintita Casa (fara firma la intrare), serviciile sunt externalizate. Insa, pardon: se pare ca acum nu mai are nici conducere. Brambureala totala, de care MADR habar nu are...

Actualitate / stiri Actualitate185 vizite[ Arcasu ]

utia suntem... Dar cu gunoiul cum ramane...

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

utia suntem... Dar cu gunoiul cum ramane...Politia locala a intervenit prompt la semnalul nostru, pentru ridicarea unei remorci auto ruginite, abandonatede ani de zile in parcarea auto de la Piata Concordiei. Acum e randul SUPAGL sa dispuna ridicarea gunoiului ramas, dar si taierea acelor bucati de metal din parcare; foarte periculoase, si ramase de ani de zile de la un indicator de orientare rutiera al celor, zice-se, de la Drumuri Nationale. Aa, sa se ia in calcul si gropile din asfalt, care ii stanjenesc foarte mult pe soferi. Poate ne citeste dl. Trandafir, de la primarie...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Arcasu ]

Tinerii pot opta pentru o cariera militara

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

Tinerii pot opta pentru o cariera militaraInspectoratul de Jandarmi Judetean Braila desfasoara activitati de identificare a personalului care intentioneaza sa sustina examen de admitere in institutiile militare de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne si alte institutii de invatamant din sistemul de aparare si siguranta nationala, pentru sesiunea de admitere 2015.
In vederea participarii la concursurile de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne, este necesar ca persoanele ce intentioneaza sa candideze, sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii, cum ar fi:
- trebuie sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;
- sa cunoasca limba romana scris si vorbit;
- sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
- sa fie apte din punct de vedere medical, fizic si psihic (se constata de catre structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a examinarii medicale - verificarii indeplinirii criteriilor antropometrice, existentei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara, probelor eliminatorii la educatia fizica si evaluarea psihologica);
- sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti in cursul anului in care participa la concurs;
- sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat (dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat);
- sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
- sa nu aiba ...

Actualitate / stiri Actualitate164 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Deci, sa trecem "la cestiune"...

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

Editie Online: Deci, sa trecem "la cestiune"...Sau altfel spus, ce probleme importante s-au discutat la ultima sedinta a Consiliului Judetean: * limpezirea definitiva, legal si fara ingerinte politice sau de ordin/interes personal, a mult discutatelor suprafete agricole concesionate pe raza comunei Vadeni * cat se va mai tergiversa problema aducerii diplomei de studii superioare a unei functionare din cadrul CJ * prezentarea scrisa si din timp, catre consilieri, a materialelor ce constituie subiect de dezbatere in sedintele CJ * stabilirea conducerii Casei Agronomului, si care sa-si execute cu adevarat atributiunile. Nu de alta, dar respetiva Casa nu are nici firma la intrare * stabilirea valorii premiilor acordate olimpicilor si elevilor eminenti, cat si pentru dascalii acestora * tiparirea unei reviste literare, pentru demersurile ca Braila sa devina Capitala culturala europeana * orice vot al consilierilor sa insemne si implicarea acestora in fata cetatenilor * sa se tina cont de faptul ca faramitarea terenurilor este contra-productiva, iar redeventa sa fie cu adevarat obiectiva * o mai stransa, corecta si realista colaborare dintre consilieri si serviciile/directiile din cadrul CJ * antrenarea tuturor consilierilor si sustinerea initiativei CJ de relansare (prin UGIR, CCIA, etc.) a economiei judetului; inclusiv prin crearea de facilitati pentru investitori * asa cum s-a gasit intelegere pentru trecerea spatiului de la fosta Casa de Cultura de pe str. Polona in subordinea Muzeului Brailei Carol I (pentru salvarea si ...

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Arcasu ]

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamaniMeteorologii estimeaza, in intervalul 2-15 martie, o vreme calda, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la 15-16 grade Celsius. Cu toate acestea, sporadic, sunt asteptate si precipitatii mixte, in special ploi, la nivelul intregii tari.
Prognoza meteo Muntenia
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme deosebit de calda pentru data din calendar, abaterile pozitive ale valorilor maxime fiind chiar semnificative; astfel, vor fi medii ale temperaturilor diurne de 12...15 grade si ale celor nocturne de -1...4 grade. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 4...6 grade ziua si -4...0 grade noaptea se vor situa sub cele specifice perioadei. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie.
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 5-7 martie cand vor fi ploi, dar si lapovita sau ninsoare si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. In restul intervalului ploi slabe se vor semnala pe spatii restranse.
Prognoza meteo Moldova
In primele zile, vremea va fi in general mai calda decat ar fi normal, cu temperaturi diurne de 8...12 grade si minime de -2...3 grade, in medie. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3...6 grade ziua si -3...-1 grad noaptea se vor situa sub cele specifice datei din calendar. ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Ce trebuie sa stii daca vrei sa vinzi sau sa cumperi o locuinta

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

Ce trebuie sa stii daca vrei sa vinzi sau sa cumperi o locuintaCum Romania, desi a trecut sau inca trece, printr-o criza imobiliara e destul de putin informata in domeniu, se fac inca multe greseli la vanzarea sau cumpararea unei locuinte. Iar cea mai mare e stabilirea pretului, scrie BusinessCover.ro.
Primul pas in procesul de vanzare a unui imobil este, de fiecare data, fixarea unui pretul corect in raport cu produsul. Astfel, potrivit repezentantilor consultantului imobiliar RE/MAX, prin necunoasterea pietei si a posibilelor consecinte, cea mai frecventa greseala in randul vanzatorilor romani este pozitionarea gresita a pretului, fie sub valoarea pietei, fie si peste piata.
"Amplasamentul este unul dintre criteriile principale in setarea pretului corect, indiferent de tipul sau categoria de locuinta. Ulterior, se iau in calcul aspecte legate de nivelul de finisare/echipare, vechimea imobilului, infrastructura, utilitatile si facilitatile de care dispune, situatia juridica si, nu in ultimul rand, vecinatatile si coproprietarii", spune Razvan Cuc, director regional RE/MAX Romania.
Un alt factor care influenteaza semnificativ pretul unui imobil este existenta unui spatiu verde - gradina, o curte bine amenajata sau apropierea unui parc. Aceste imobile inregistreaza un succes mai mare daca sunt scoase la vanzare in sezonul de primavara.
Odata stabilit pretul locuintei, urmatorul aspect de care cei care vor sa vanda ar trebui sa tina cont este prezentarea casei intr-un mod profesionist.
Curatenia, ordonarea acesteia, imaginea spatiului, ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:07

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 27 februarie - 1 martie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 141 de societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, au legitimat 698 persoane, dintre care 112 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 154 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 75 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 18.928 de lei, 21 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire ..

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]

Simulari pentru elevii de clasa a XII-a

Marti, 03 Martie 2015, ora 06:05

Simulari pentru elevii de clasa a XII-aElevii de clasa a XII-a sustin, in perioada 2-6 martie, testarile in cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei. Bacalaureatul 2015 se va desfasura la aceleasi discipline ca cele din anul scolar trecut, probele urmand sa fie sustinute in perioada 8 iunie - 3 iulie. Notele obtinute de elevi la simulare bacalaureat 2015 nu vor fi publicate in catalog.
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2015 pentru elevii clasei a XI-a din anul scolar 2014-2015 va avea loc dupa cum urmeaza: Limba si literatura romana (2 martie), Limba si literatura materna (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) si, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii (6 martie). Afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.
Notele obtinute de elevi la simulare bacalaureat 2015 nu vor fi publicate in catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, inscrierea pentru examenul de Bacalaureat 2015 va avea loc intre 25-29 mai.
Calendarul examenului de Bacalaureat 2015 - sesiunea iunie-iulie 2015:
- 8 - 10 iunie - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana
- 10 - 12 iunie - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare ...

Actualitate / stiri Actualitate147 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: utia suntem... Cand ne razboim, in direct, la TV...

Luni, 02 Martie 2015, ora 06:08

Editie Online: utia suntem... Cand ne razboim, in direct, la TV...Galatenii isi transmit in direct si de mai multi ani, la televiziunea locala, sedintele Consiliului Judetului (ma rog, asa le denumesc ei); lansarile de carte, etc. Si s-a invatat regula jocului civilizat in atari dezbateri; chiar aprinse fiind. La noi, premiera aparitiei in direct, (in totalitate si "pe sticla"), a ultimei sedinte a Consiliului Judetean, s-a vrut a fi una a bunului simt, cu argumente pertinente si respectarea opiniilor; indiferent pe cine ar fi deranjat. Si totusi, initiativa a fost una cu doua taisuri, fiindca, subit, s-a declansat razboiul; unii dandu-se mai abitir in spectacol, cazand chiar in ridicol. Fiindca, nu-i asa, ne vede tot "boborul" si cei de la partid; cum combatem noi, neicusorule. Deci, ceva nou, fata de ce se scrie si interpreteaza in presa scrisa despre astfel de sedinte. Oricum, unii domni consilier au uitat ori nu au luat in calcul (si) faptul ca s-a spus "atentie, filmam!" (timp de trei ore si jumatate), iar telespectatorilor braileni li te prezenti exact potrivit vorbei "astia suntem". Sa vedem cum vor evolua lucrurile , data viitoare...
Cineva spunea ca ar trebui renuntat la aceasta modalitate de a se sti, pe viu, ce se intampla in timpul unei sedinte a CJ. Nu, deoarece exercitiul democratiei trebuie sa determine si un alt fel de a discuta despre problemele mari, prioritare ale unui judet ori in legatura cu (de regula), stufoasele ordini de zi ale sedintelor. Sa ne aducem aminte cum aveau loc, chiar in nocturna (pana a doua zi ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Sa aiba si el, de-o bericioaica...

Luni, 02 Martie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Sa aiba si el, de-o bericioaica...Sau cum nenea care doarme in spatele toaletei publice de pe faleza (si care raspunde de WC), da o mana de ajutor si continua eforturile de spalare (cu apa si pe terenul primariei), a unei masini bengoase. Ei, si ce...

Actualitate / stiri Actualitate97 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) De ce asa, pe faleza...

Luni, 02 Martie 2015, ora 06:08

Semnal(!) De ce asa, pe faleza...Se intreaba cei care, iesiti la promenada pe malul Dunarii, dau si peste aspecte care ne fac orasul de ras. Privitia la fotografiile facute dincoace de gardul strandului...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]

Comisioanele la tranzactiile cu cardul, afisate pe ecranele bancomatelor

Luni, 02 Martie 2015, ora 06:07

Comisioanele la tranzactiile cu cardul, afisate pe ecranele bancomatelorComisioanele percepute de banci, pentru orice tranzactie, ar urma sa fie afisate pe ecranele bancomatelor. Masura va intra in vigoare incepand de marti, 3 martie.
Comisioanele percepute de banci, pentru orice tranzactie, ar urma sa fie afisate pe ecranele bancomatelor de saptamana aceasta. Potrivit unui ordin al Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor, clientii vor putea astfel sa renunte, de exemplu, sa mai scoata bani daca considera costurile prea mari.
Cele mai ridicate comisioane sunt atunci cand se fac tranzactii sau se scot bani de la o institutie financiara decat cea care a emis cardul. Insa, in acest caz, nici dupa noul ordin nu vom putea afla comisionul, urmand sa fie afisat doar un avertisment.
Ordinul ANPC intra in vigoare de marti, dar bancile au obtinut o perioada de tranzitie de o luna. Patronatele bancare au incercat sa impiedice aplicarea sa si s-au plans ca afisarea valorii comisioanelor le impune costuri foarte mari.
Intre timp, multe banci au crescut comisioanele. In prezent, in Romania sunt active peste 11 milioane de carduri, emise de 40 de institutii de credit.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate98 vizite[ Arcasu ]

Vreme calda la inceput de saptamana

Luni, 02 Martie 2015, ora 06:07

Vreme calda la inceput de saptamanaVremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie.
Luni temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in zona Deltei si in estul Transivaniei si 18 grade in sudul extrem al Munteniei. Peste zi cerul va fi partial noros si doar izolat sunt posibile ploi slabe, iar in nordul Carpatilor Orientali precipitatii mixte. Incepand de seara, norii acopera treptat toate regiunile si aduc ploi pe arii extinse in vest, in nord si in centru, unde se vor acumula izolat peste 15...20 l/mp. In celelalte regiuni vor fi ploi locale, in general slabe. La munte predomina ninsorile. In orele diminetii pe spatii restranse, in sudul si in estul tarii, va fi ceata. Vantul se va intensifica temporar in majoritatea zonelor, local rafalele vor depasi 50 km/h.
Marti temperaturile scad in vest, in nord si in centru cu pana la 5...6 grade, dar maximele vor fi in general peste mediile climatologice, cu precadere in sud si sud-est unde vremea ramane deosebit de calda. Maximele vor fi intre 5 grade in Transilvania si 16 grade in sudul Munteniei, in Lunca Dunarii. Cerul va fi mai mult acoperit de nori in nord si in centru unde local se vor fi precipitatii in general slabe sub forma de ploaie si lapovita. Dimineata si in Dobrogea ploua izolat. Vantul va avea intensificari temporare in toate zonele, cu viteze ce vor depasi local 50 km/h, iar la munte va sufla tare.
Miercuri vremea va fi in general frumoasa si calda, cu maxime termice cuprinse intre 6 grade in estul Transilvaniei si ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Arcasu ]

Unelte pentru pescuit si tigari, ridicate de catre politisti

Luni, 02 Martie 2015, ora 06:07

Unelte pentru pescuit si tigari, ridicate de catre politistiLa data de 27 februarie a.c., intre orele 13.00-16.00, politisti din cadrul Politiei orasului Insuratei, Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru si posturilor de politie comunale arondate acestora, in baza mandatelor emise de catre Judecatoria Insuratei, au efectuat mai multe perchezitii domiciliare, pe raza localitatilor Viziru, Lanurile, Stanca si Polizesti, cu scopul gasirii de bunuri provenite din furturi sau detinute ilegal.
Astfel, in locuinta lui C.Nicusor (39 de ani), din localitatea Viziru, au fost gasite 48 de pachete cu tigari, pentru care acesta nu detinea documentele prevazute de lege.
Politistii au gasit si in locuinta lui C.Livia (54 de ani), din satul Lanurile, comuna Viziru, 10 pachete cu tigari, detinute ilegal.
Toate pachetele cu tigari au fost ridicate in vederea confiscarii, iar celor doua persoane le-au fost intocmite dosare penale pentru infractiunea de contrabanda, conform Legii 86/2006, privind Codul vamal al Romaniei.
De asemenea, pe timpul perchezitiei efectuate la domiciliul lui S.Ionel (40 de ani), din satul Stanca, comuna Stancuta, au fost gasite 11 plase tip monofilament si trei setci din ata, toate de diferite dimensiuni, pentru care acesta nu avea autorizatie.
In imobilul altei persoane, P.Ilie (64 de ani), din satul Polizesti, comuna Stancuta, au fost gasite un prostovol din nailon, trei plase tip monofilament, avand diferite dimensiuni, si o plasa din ata.
Toate uneltele de pescuit mentionate, care erau detinute fara drept, au fost ridicate in ...

Actualitate / stiri Actualitate117 vizite[ Arcasu ]

PF Daniel: Ora de religie nu poate fi inlocuita

Luni, 02 Martie 2015, ora 06:05

PF Daniel: Ora de religie nu poate fi inlocuitaPatriarhul Daniel nu concepe renuntarea la ora de religie din scoli. Religia este stiinta cea mai profunda, iar inscrierea la aceasta disciplina este un act de marturisire publica a credintei, a spus Patriarhul la slujba de ieri.
Mai mult, ora de religie contribuie la reeducarea efectelor negative, sustine acesta.
Potrivit lui PF Daniel, la ora de religie copiii invata "ca universul, cerul si pamantul nu sunt produsul intamplarii, ci sunt darul intelepciunii si iubirii lui Dumnezeu pentru om", "ca omul nu este un simplu animal evoluat, ci este o fiinta inteligenta, libera si iubitoare, creata dupa chipul lui Dumnezeu" si "ca orice fapta buna izvorata din iubire smerita si milostiva nu piere niciodata", ci "ramane in memoria si binecuvantarea lui Dumnezeu si fiecare fapta buna savarsita in timpul vietii trecatoare are o valoare vesnica in Imparatia lui Dumnezeu".
Ministrul Educatiei a anuntat in urma cu doua saptamani ca elevii ar putea face solicitare pentru participarea la ora de religie, iar Parlamentul ar trebui sa decida aceasta luna cum vor schimba Legea Educatiei.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Martisor: semnificatie, istoric, legenda

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 22:06

Martisor: semnificatie, istoric, legendaAn de an de 1 Martie ne recapatam speranta, optimismul, credinta in mai bine si sporul in toate.
Martie este momentul in care oamenii incep sa caute primul ghiocel, ca semn al venirii primaverii cu adevarat. Acum frigul incepe sa se impleteasca cu razele soarelui, intunericul cu lumina si dupa o iarna grea cu omat mare invinge viata, primavara, soarele.
Acest triumf al reinvierii si regenerarii este invocat prin Martisorul pe care-l daruim celor dragi, ca mic semn ca ne dorim sa le aduca fericire si noroc.
Martisorul este o sarbatoare specific romaneasca care celebreaza venirea primaverii. In aceasta zi se ofera persoanelor de sex feminin apropiate martisoare, ca mici semne de multumire.
Se considera ca martisoarele sunt aducatoare de fericire si noroc. Ele sunt formate in mod traditional dintr-o fundita rosu cu alb - rosu semnifica iarna si albul primavara, la care se adauga alte simboluri ale norocului: trifoi cu patru foi, potcoava, cosar, inima.
Legenda
Una din legendele simbolului primaverii ne spune ca odata soarele a coborat pe pamant, luand chipul unui tanar, pentru a participa la o hora dintr-un sat. Zmeul cel rau, vazand ca a luat chipul unui tanar, l-a rapit si l-a inchis intr-o temnita, provocand suferinta intregii naturi. Se spune ca raurile au incetat sa mai curga, pasarile nu mai cantau... pana nici copii nu mai radeau.
Nimeni nu stia ce sa faca pana cand, un tanar voinic s-a hotarat sa il infrunte pe zmeu si sa elibereze soarele. Acesta a pornit la drum, avand ..

Actualitate / stiri Actualitate197 vizite[ Arcasu ]

De 1 martie, martisoare, babe si mucenici

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 22:07

De 1 martie, martisoare, babe si muceniciCa orice inceput, martie sta sub semnul luptei dintre fortele malefice si cele benefice, al rasturnarii ordinii, dar si al refacerii naturii. Se fac previziuni meteorologice si proorociri. Multe dintre obiceiurile si traditiile noastre au ramas fara continut si, cel mai adesea, nimeni nu-si aminteste sau nu stie ce semnificatie si ce legatura au avut martisorul si babele.
Martisorul
Pe vremea dacilor, simbolurile primaverii erau confectionate in timpul iernii si se purtau doar dupa 1 martie. Martisoarele erau, pe atunci, pietricele albe si rosii, insirate pe o ata. Alte surse arata ca martisoarele constau in monede, care erau atarnate de fire subtiri de lana, negru cu alb. Tipul de moneda (aur, argint sau bronz) indica statutul social. Ele erau purtate pentru a avea noroc si pentru a avea o vreme buna tot timpul anului. Dacii credeau ca aceste amulete aduc fertilitate, frumusete si previn arsurile cauzate soarelui. Acestea erau purtate pana cand copacii incepeau sa infloreasca si apoi erau atarnate de crengile lor.
Daruirea Martisorului este practic o forma de urat. La 1 martie exista obiceiul ca parintii sa dea copiiilor (fetelor) cate o moneda de argint, ca s-o poarte la gat sau la mana, insemnand dorinta ca urmasul sa fie curat si sanatos ca argintul, odata cu venirea primaverii.
Firul de ata alb si rosu inseamna ca "fetele vor fi curate si rumene toata vara", iar banul inseamna si belsug. O zicala veche, din batrani, spune: "Cine poarta marsisoare/Nu mai e parlit de ...

Actualitate / stiri Actualitate322 vizite[ Arcasu ]

Istoria Martisorului - in documente

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 22:07

Istoria Martisorului - in documenteLa ROMA, inceputul anului nou se sarbatorea la 1 Martie, luna care purta numele zeului Marte, ocrotitor al campului si al turmelor, zeu care personifica nasterea naturii. La vechii traci aceleasi atribute le avea zeul Marsyas-Silen, considerat inventatorul fluierului, cultul sau fiind legat de glia materna si de vegetatie. Lui ii erau consacrate sarbatorile primaverii, ale florilor si fecunditatii naturii.
In multe sapaturi arheologice din Romania s-au gasit martisoare cu o vechime mai mare de 8000 de ani. Sub forma unor mici pietre de rau vopsite in alb si negru, ele erau insirate pe ata si se purtau la gat.
Culoarea rosie, data de foc, sange si soare, era atribuita vietii, deci femeii. In schimb culoarea alba, conferita de limpezimea apelor, de albul norilor, era specifica intelepciunii barbatului. De altfel, snurul martisorului exprima impletirea inseparabila a celor doua principii ca o permanenta miscare a materiei. El semnifica schimbul de forte vitale care dau nastere viului, necurmatul ciclu al naturii.
Culorile alb si rosu au ramas pana in zilele noastre ca simbol al sexelor, ele fiind regasite si la bradul de nunta sau inmormantare.
Raspandit in toate proviciile tarii, martisorul este pomenit pentru prima data de Iordache Golescu. Folcloristul Simion Florea Marian relateaza ca in Moldova si Bucovina martisorul consta intr-o moneda de aur sau de argint legata cu un snur alb si rosu la gatul copiilor. Era credinta ca portul martisorilui face ca acestia sa aiba noroc. ...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Arcasu ]

Avertismentul OMS: Riscul la care sunt expusi miliarde de tineri din cauza dispozitivelor electronice

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:08

Peste 1,1 miliarde de tineri din intreaga lume risca sa aiba probleme auditive din cauza practicilor nesigure de ascultare a muzicii, precum utilizarea in mod repetat a dispozitivelor electronice sau a castilor, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) publicat vineri si citat de EFE, potrivit AGERPRES.
Studiul atrage atentia ca in prezent peste 43 de milioane de tineri cu varste cuprinse intre 12 si 35 ani au deja un handicap auditiv. Intre 2,5 si 3 miliarde de tineri din intreaga lume se incadreaza in aceasta categorie de varsta.
In tarile cu venituri mari si medii, circa 50% dintre tinerii cu varste intre 12 si 35 de ani asculta muzica la dispozitive electronice (MP3, telefoane mobile etc.) la niveluri nesigure. Aproximativ 40% dintre ei sunt expusi potential la nivele excesive de zgomot in discoteci, baruri sau evenimente sportive.
Din punct de vedere stiintific, nivelurile nesigure de zgomot sunt cuprinse intre 85 de decibeli (dB) timp de 8 ore sau 100 de decibeli timp de 15 minute. O suta de decibeli este nivelul mediu intr-o discoteca.
In fata acestei situatii si pentru a evita riscuri si daune majore, OMS sugereaza cateva actiuni usor de pus in practica: coborarea volumului dispozitivelor electronice (plasarea la o capacitate de 60 %); limitarea timpului de expunere la activitati zgomotoase; acordare de atentie la pierderea auzului (tiuituri in urechi) sau detectarea dificultatilor aparute dupa expunerea la o sursa de zgomot.
(Sursa: ...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Politistii din Braila sunt in alerta. O fata de 12 ani a fost data in urmarire internationala dupa ce a disparut de la domiciliu
O femeie de 37 de ani, din Braila, a anuntat marti, 7 iulie, disparitia fiicei sale de 12 ani, ...
Fosta tipografie a Brailei, de pe Faleza Dunarii, un nou inceput
* abandonata de cativa ani de zile, cladirea ajunsese o adevarata ruina, insa de cateva saptamani, ...
Nepasare la cote maxime! Femeie cazuta la pamant, ignorata de cei caroroa le-a cerut ajutorul
* vineri, o braileanca a trecut prin momente de groaza, dupa ce s-a impiedicat de o margine a unei ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor