Rezultatele 811 - 840 din 1000 (0.263 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Astia suntem... Bataie de joc...

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Bataie de joc...Sau cum s-a intervenit de acum aproape un an de zile la reteaua de utilitati de la blocul 6 din Vidin (in zona pietei). Daca alde Dorel face cum il taie capul si nu este controlat. Sa vedem ce se va intampla peste drum, la blocul 30 (str. Industriei), unde se intervine acum...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Pe str. Grindului, din Vidin...

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Pe str. Grindului, din Vidin...Nu exista trotuare si sistematizare pe verticala
, o fasie de asfalt de vreo 10 metri ar putea insemna (in acte) ca strada s-a asfaltat pana la linia de tramvai, iar in dreptul unei curti apele menajere se scurg direct in sant, ocolind noua retea de ape menajere. Nu o fi avand bani proprietarul pentru un racord la canalizarea din strada, dar nici sa stai cu mizeria si zoaiele la poarta, nu se poate...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Vesti bune de la ANIF

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:07

Editie Online: Vesti bune de la ANIFDupa cum ne-a declarat dl.ing. Vasile Turcitu, director executiv al ANIF Braila, datorita zapezilor care s-au topit si ploilor cazute in ultima perioada, pamantul este suprasaturat de apa, panza freatica se ridica, iar mari suprafete de teren sunt cu exces de umiditate. Au aparut, deci, si se mentin, baltirile. De aceea, inca de la inceputul anului s-au pornit statiile de desecare. In IMB functioneaza 25 de asemenea statii, si 18 pe Terasa Brailei. La SPE Valea Encii se functioneaza cu 3 agregate de mare capacitate, iar la Tepes Voda, problemele create de un canal colmatat s-au rezolvat de catre ANIF impreuna cu SC Tara Verde si primaria din Movila Miresii.
Doua apeluri insistente
Este vorba de faptul ca pana acum s-au incheiat contracte de livrare a apei, abia pentru 70.000 ha din cele 120.000 ha preconizate ca se vor iriga. Evident ca acest ritm trebuie intensificat, iar cei care se inseala cu ploile cazute vremelnic pot avea surpriza neplacuta sa ramana fara apa in sol, din cauza vantului si a caldurii. Si nici nu poti veni peste noapte sa ceri imediat ANIF-ului: "da-mi apa!". Pentru ca totul necesita o etapa pregatitoare a statiilor, cheltuieli si o programare a statiilor si ratelelor/canalelor de irigat.
Se infiinteaza noi OUAI
Una este SPP30 Unirea, cu o sprafata bruta la irigat de 1100 ha si 916 ha net, iar a doua asociatie (OUAI Gropeni SPP 23), acopera 842 ha brut, respectiv 774 ha net. Si, lucru foarte bun, se pregateste infiintarea unei alte OUAI, pe zona Viziru. ...

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ Arcasu ]

Luna martie vine cu vreme calda si frumoasa

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:07

Luna martie vine cu vreme calda si frumoasaPrimavara calendaristica incepe cu temperaturi anormal de ridicate pentru aceasta perioada, de pana la 16 martie in unele regiuni.
Astazi, vremea va fi calda pentru aceasta data, astfel incat temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in depresiuni, Delta si in Bucovina si 16 grade in Muntenia. Cerul va fi temporar noros si trecator va ploua slab, pe arii restranse in vestul, nordul si centrul tarii si izolat in rest, iar in zona inalta de munte vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul se agita in prima parte a zilei in Baragan, sudul Moldovei si Dobrogea, cand de altfel in zonele joase din sud-estul teritoriului va fi si ceata.
Duminica, vremea se va mentine calda pentru inceputul lunii martie, astfel incat temperaturile maxime vor pleca de la 7 grade in Delta Dunarii si 15 grade in extremitatea de sud a tarii. In vest, centru si nord cerul va fi mai mult noros si local va ploua slab, iar la munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare, iar ploi slabe sau burnita vor fi prezente pe arii restranse in Oltenia si izolat in rest. Vantul nu va pune probleme pe nicaieri in tara.
Saptamana viitoare incepe cu aceeasi vreme calda pentru perioada pe care o traversam, maximele termice urmand a se incadra intre 7 grade pe litoral si 16 grade in sud si sud-vest. Soarele va fi umbrit din cand in cand de cativa nori ce vor lasa izolat si trecator ploi slabe sau burnite in regiunile ...

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Arcasu ]

Mircea Dusa, despre recrutarea tinerilor in armata: "Sa stea linistiti, nu se fac recrutari sau incorporari"

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:07

Mircea Dusa, despre recrutarea tinerilor in armata: "Sa stea linistiti, nu se fac recrutari sau incorporari"Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat vineri, ca tinerii pot "sa stea linistiti", pentru ca in aceasta perioada nu se fac recrutari sau incorporari, pe fondul conflictului din Ucraina.
"Vedeti dumneavoastra, orice a fost normal pana acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodata despre recrutare sau chemare la oaste a rezervistilor si a tinerilor. Acest lucru este posibil, in conditiile legii, numai atunci cand se declara stare de razboi, si declararea de razboi sau a starii de mobilizare se face prin hotararea Parlamentului", a spus Mircea Dusa, potrivit Agerpres.
Ministrul a explicat ca activitatile desfasurate in prezent de catre centrele militare sunt "de rutina, curente" si vizeaza clarificarea datelor rezervistilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militara in alta sau incadrarea pe o alta functie.
"De multe ori se lanseaza, stiu eu, informatii care nu au niciun suport real si o activitate curenta pe care centrele militare au facut-o si acum doi ani, si acum trei ani, si acum patru ani, daca isi fac datoria legala si zilele acestea, mai ales dupa izbucnirea crizei din Ucraina, toata lumea lanseaza un zvon ca se fac recrutari si incorporari. Nu se fac. (...) Pana atunci (la declararea starii de mobilizare - n.r.), ii rog pe tineri sa stea linistiti", a precizat Mircea Dusa.
Ministrul a adaugat ca, potrivit legii, fiecare cetatean roman are datoria sacra de a-si apara tara si ca este nevoie de un cadru legislativ care sa clarifice modul in ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arcasu ]

Actiune de "sanctionare" a soferitelor

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:07

Actiune de "sanctionare" a soferitelorIn ziua de 1 martie 2015, de Martisor, ca in fiecare an, agenti si ofiteri de la Serviciul si Biroul Rutier Braila vor darui flori conducatoarelor auto, care vor fi oprite in trafic pe arterele de circulatie din municipiu si judet.
Aceasta actiune se va desfasura incepand cu ora 9.30 si va fi coordonata de subcomisar de politie Stancuna Doru.
Alaturi de politistii braileni s-au oferit sa participe si reprezentanti ai Registrului Auto Roman si "Promenada Mall".
De asemenea, in aceeasi zi, la orele 10.00 si 14.00, politisti de la Politia Transporturi Feroviare vor intampina cu flori doamnele si domnisoarele care se vor afla in Gara Braila. Aceasta activitate va fi coordonata de comisar sef de politie Crintea Costel.
Politistii braileni ureaza brailencelor de oriunde o primavara plina de impliniri, fara evenimente rutiere!

Actualitate / stiri Actualitate153 vizite[ Arcasu ]

Ministrul Sanatatii: Medicamentele vor fi cu 20% mai ieftine, incepand cu 10 martie

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:08

Ministrul Sanatatii: Medicamentele vor fi cu 20% mai ieftine, incepand cu 10 martieMedicamentele vor fi cu 20% mai ieftine, incepand cu 10 martie, a declarat ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, invitat in editia de miercuri a emisiunii "La Ordinea Zilei".
Ministerul Sanatatii a cerut producatorilor si importatorilor de medicamente sa respecte legea din 2009, privind modul in care se calculeaza pretul medicamentelor.
"Eu cred ca uneori aceste decizii nu s-au luat pentru ca oamenii din sistem nu au inteles ce se intampla", a explicat Banicioiu.
Exista o discrepanta foarte mare intre pretul care ar trebui sa fie in momentul de fata si cel care exista, a mai spus ministrul.
"Eu estimez ca, in mare parte, ca o medie, medicamentelele vor scadea cu 20% ca pret", a adaugat Nicolae Banicioiu.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Arcasu ]

Posturi vacante la Inspectoratul de Politie Judetean Braila

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:07

Posturi vacante la Inspectoratul de Politie Judetean BrailaInspectoratul de Politie Judetean Braila, cu sediul in municipiul Braila, strada Mihail Sebastian, nr. 10-12, organizeaza concurs/examen pentru incadrarea a doua posturi vacante de executie de personal contractual - muncitor calificat IV-I, cu atributii de fochist, la Serviciul Logistic.
In vederea participarii la concurs/examen, candidatii trebuie sa indeplineasca cumulativ conditiile generale, conform art. 3 din H.G. nr. 286/2011 actualizat si urmatoarele conditii specifice:
a) sa fie absolventi ai uneia din urmatoarele forme de pregatire:
- scoala de arte si meserii/scoala profesionala avand una din urmatoarele calificari profesionale: lucrator instalator pentru constructii, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, instalator instalatii de incalzire centrala;
- liceu avand calificarea profesionala de tehnician instalator pentru constructii;
- scoala postliceala/scoala de maistri avand calificarea profesionala de maistru instalator in constructii;
b) sa aiba minim 2 ani vechime in munca in calificarea profesionala corespunzatoare studiilor absolvite;
c) sa detina autorizatie de fochist clasa C eliberata de catre ISCIR;
d) sa fie posesori ai permisului de conducere autovehicule cel putin categoria B.
Dosarul de concurs se va depune la sediul institutiei, pana la data de 11.03.2015.
Concursul/examenul se va desfasura la sediul institutiei si va consta in 4 etape succesive, desfasurate in ordinea mentionata mai jos, astfel:
1. Selectia dosarelor de concurs - ...

Actualitate / stiri Actualitate140 vizite[ Arcasu ]

Proiect la AJOFM Braila

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:07

Proiect la AJOFM Braila* Proiect "Dezvoltarea si implementarea de actiuni inovatoare in sprijinul modernizarii Serviciului Public de Ocupare"
In data de 26 februarie 2015, la sediul AJOFM Braila fost organizata o conferinta in cadrul proiectului "Dezvoltarea si implementarea de actiuni inovatoare in sprijinul modernizarii Serviciului Public de Ocupare", ID 131000, in care AJOFM Braila are calitate de partener, beneficiar fiind AJOFM Bacau.
La acest eveniment au participat reprezentanti din partea a 31 entitati (institutii publice, furnizori privati de servicii de ocupare/formare profesionala, angajatori, ONG-uri, s.a.).
Este un proiect strategic cofinantat din FSE POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 4 "Modernizarea Serviciului Public de Ocupare", Domeniul Major de Interventie 4.1 "Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare", si se deruleaza in perioada 06 ianuarie 2014 - 30 iunie 2015 (18 luni), in regiunile Nord-Est si Sud-Est, judetele Bacau, Botosani, Braila, Vaslui.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea calitatii, eficientei si transparentei serviciilor de ocupare furnizate de Agentiile pentru ocupare.
Grup tinta: institutii ale Serviciului Public de Ocupare - 4 SPO (3 SPO din Regiunea Nord-Est; 1 SPO din Regiunea Sud - Est); personal propriu al SPO - 150 persoane/angajatii celor 4 SPO.
Principalele activitati care se deruleaza in cadrul proiectului:
- Certificarea sistemului de management al calitatii - ISO 9001: 2008 al Agentiilor pentru ocupare ..

Business / stiri Business238 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: "Internetul - un prieten sau un dusman al adolescentilor"

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:07

Editie Online: "Internetul - un prieten sau un dusman al adolescentilor"Este denumirea unui proiect educational adresat tinerilor, si initiat de Inspectoratul de Politie Judetean Braila, seriviciul Analiza si prevenirea criminalitatii. Iar sub aceasta deviza, la Liceul "Mihail Sebastian" si in colaborare cu IPJ Braila, a avut loc o interesanta prezentare/dezbatere cu elevi selectati in urma trecerii a 145 de teste. Elevii erau de la liceele M.Sebastian, Grigore Moisil, Nicolae Balcescu si Hariclea Darclee. Au contribuit la buna desfasurare a evenimentului, doamnele profesoare Florentina Poenaru si Mihaela Slavu, iar moderatoare, doamnele subcomisar Simona Costescu si Anna Sarau. Cu tact si stapanind arta dialogului cu tinerii, acestea au prezentat atractiv si convingator care sunt avantajele, dar si dezavantajele utilizarii internetului, a calculatorului. Argumentele au fost sustinute si doua filmulete privind pataniile nedorite ale unor adolescenti (o fata si un baiat), urmand apoi un dialog cu elevii participanti. Mai mult, doua echipe mixte s-au intrecut intre ele, prin intrebarile ce si le-au pus reciproc, cu argumente pro si contra, despre tema intalnirii. Evident ca cei mai castigati din discutiile interactive au fost tinerii participanti; care la randul lor au povestit la scoala si in familie despre actiunea amintita. De apreciat este si faptul ca invatamintele despre folosirea calculatorului s-au regasit si intr-un pliant tematic. In care se fac referiri si dpdv tehnic, in legatura cu: * ce este un program malware * folosirea internetului ..

Actualitate / stiri Actualitate402 vizite[ Arcasu ]

Modificarea care ii va infuria pe unii soferi. Ce se intampla cu soferii care n-au scoala

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:07

Modificarea care ii va infuria pe unii soferi. Ce se intampla cu soferii care n-au scoalaN-ai carte, n-ai parte de permis de conducere. O noua lege care le-ar intrezice analfabetilor sa dea examenul auto a trecut de Senat si va ajunge la Camera Deputatilor.
Conform noilor prevederi, cei care doresc sa urce la volan ar putea fi obligati sa prezinte o adeverinta care sa ateste faptul ca au absolvit 8 clase.
Pana la scoala de soferi, cei care isi doresc permis vor trebui sa treaca pe la scoala. Fara o diploma de gimnaziu, nimeni nu-si va mai putea lua permisul de conducere.
Foarte multi spun ca adoptarea acestei legi este cu atat mai necesara daca luam in calcul numeroasele accidente tragice provocate de soferi analfabeti.
Pe 29 octombrie 2013, Onorus Mirica a intrat in plin cu masina intr-o ambulanta si a omorat trei barbati si a ranit alte cinci persoane. Soferul, care abia stia sa scrie si sa citeasca, a fost condamnat in ianuarie 2014 la trei ani cu suspendare.
Iar ca el, multi altii. In 2008 a izbucnit un imens scandal in judetul Arges legat de modul de acordare al permiselor. 14 instructori auto si politisti de la Serviciul de Permise Arges au ajuns in fata magistratilor si au primit ani grei de inchisoare pentru ca au dat carnete auto in schimbul a cateva sute de euro. Pentru a opri reteaua, procurorii s-au infiltrat printre instructorii auto pozand in elevi sau intermediari ai spagii.
Asta nu ii impiedica insa pe politisti sa ia spaga si sa dea permisul auto. Culmea, instructorii se plangeau ca oamenii legii luau prea multi bani si ei nu mai ramaneau cu ...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Lasa-i ba, sa scrie ...

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Lasa-i ba, sa scrie ...Iar pe cetateni sa injure; catre cei care continua sa ignore infundarea canalizarii de la trecerea de pietoni Calarasi/Mihai Bravu. Unde, cand ploua mai mult, balta ce se formeaza ii determina pe pietoni sa circule (foarte riscant!!) pe carosabil, ori sa calce de-a dreptul prin apa. La cativa metri de respectiva canalizare, este alta (tot degeaba), mai sus decat asfaltul. Asa e cand ai nostri edili si proprietarii de retele de utilitate publica desconsidera astfel de cazuri. Deoarece nu se pun in situatia simplilor cetateni, pentru ca asta ar insemna sa mearga cu augustele picioare (vai, la pas), pe strazile Brailei. De fapt, nici cand vreun consilier local semnaleaza asa ceva, e tot degeaba...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Cu noroiul direct in strada...

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Cu noroiul direct in strada...Adica, scos pe roti pe Calarasi de catre posesorii de autoturisme din zona blocurilor aflate langa XXL. Comozi, acestia o iau pe scurtatura plina de fagase precum araturile si nu-i intereseaza ca produc o impresie proasta asupra orasului. De fapt, nici edilii nu au luat in calcul acest aspect semnalat de ani de zile...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arcasu ]

20 februarie 2015 - 159 de ani de la Dezrobirea romilor

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:05

20 februarie 2015 - 159 de ani de la Dezrobirea romilorSi anul acesta la Scoala Gimnaziala "Anton Pann" Braila s-a desfasurat cea de a VII-a editie a Concursului Intercultural Judetean de Istoria romilor "De la robie la libertate". La propunerea domnului presedinte al Consiliului Judetean, domnul Viorel Mortu, concursul si-a schimbat denumirea, pana in acest acest an, numindu-se "De la robie la emancipare".
In acest concurs s-au intrecut 6 echipe: Scoala Gimnaziala "Anton Pann" Braila, Scoala Gimnaziala Viziru, Liceul Teoretic "George Valsan" Faurei, Liceul Tehnologic "Gh. K. Constantinescu", Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius" si Liceul Tehnologic Insuratei.
Scopul concursului este incurajarea dialogului intercultural, constientizarea tinerilor romi si neromi cu privire la cauzele decalajelor sociale si culturale apǎrute, in timp, intre etnia romǎ si populatia majoritarǎ.
Obiectivele concursului:
- formarea tinerilor ca persoane capabile sǎ aprecieze diferite culturi care trǎiesc impreunǎ intr-o societate interculturalǎ, sǎ respecte si sǎ valorizeze pozitiv diferentele culturale;
- dezvoltarea capacitǎtii elevilor de a comunica, de a coopera si de a interactiona cu persoane care apartin diferitelor culturi.
Concursul a constat in patru probe:
1. Verificarea cunostintelor privind procesul de dezrobire a romilor constand in zece intrebari la care elevii au raspuns pe loc.
2. Prezentarea unei personalitati istorice care a contribuit la procesul de dezrobire a romilor. Pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate424 vizite[ Arcasu ]

Servicii medicale la cererea pacientului ar putea fi prestate in spitalele publice, in regim privat

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:08

Servicii medicale la cererea pacientului ar putea fi prestate in spitalele publice, in regim privatServicii medicale ar putea fi prestate la cererea pacientului, in regim privat, in spitalele publice, numai in afara orelor de program al personalului solicitat si in afara orelor de garda, fara a afecta activitatea de baza a spitalului (spitalizare continua si de zi, activitatea ambulatoriului de specialitate), precum si programul de urgenta din timpul garzii, prevede o initiativa legislativa semnata de 102 parlamentari.
"In spitalele publice, serviciile/actele medicale la cererea pacientului, in regim privat, pot fi angajate numai de catre personalul medical cu contract de munca din spitalul public respectiv, cu exceptia cazurilor in care - la cererea sefului de sectie din spital, cu acordul directorului medical si cu avizul favorabil al managerului - alti medici din sistemul public sau privat sunt solicitati sa indeplineasca actul medical, in conditiile legii", prevede proiectul.
Vor putea sa desfasoare activitate medicala constand din prestarea de servicii/acte medicale la cererea pacientului, in regim privat, in spitalele publice, medicii specialisti sau medicii primari - persoane fizice independente, cabinetele medicale individuale, "societate civila medicala", dar si "alte forme legale de organizare a activitatii medicale, care au in obiectul de activitate acordarea de servicii medicale".
Proiectul precizeaza insa ca, in spitalele publice, medicii care potrivit programarii asigura serviciul de garda in ziua respectiva nu pot acorda servicii/acte medicale la cererea ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Se inmultesc decesele din cauza gripei. O asistenta medicala a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:08

Se inmultesc decesele din cauza gripei. O asistenta medicala a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1O asistenta medicala in varsta de 47 de ani de la Spitalul Municipal Tecuci, care avea mai multe afectiuni, a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1, fiind vorba despre primul deces provocat de gripa inregistrat in aceasta iarna in judetul Galati, transmite Mediafax.
Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Liliana Iordachescu, a declarat, miercuri, ca femeia, in varsta de 47 de ani, s-a internat in 15 februarie la Spitalul Municipal din Tecuci, avand febra, tuse si o stare generala de rau.
Femeia, care lucra ca asistenta medicala la acest spital, a fost diagnosticata la internare cu "pneumonie acuta", pentru care a primit tratamentul specific si, in plus, existand suspiciuni ca aceasta ar fi putut contracta un virus gripal, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, ulterior fiind confirmat virusul AH1N1.
"Evolutia a fost nefavorabila, necesitand transferul, in 17 februarie, la sectia de terapie intensiva de la Spitalul Judetean Sfantul Apostol Andrei, unde pacienta a primit tratament specific si a fost ventilata mecanic. Din antecedentele patologice ale pacientei reiese ca era in evidenta cu bronsita cronica tabagica, hipertensiune de tip malign, netratata. A decedat pe 22 februarie", a afirmat Liliana Iordachescu.
Aceasta a adaugat ca gripa cu virusul AH1N1 este considerata gripa umana sezoniera, si nu porcina.
"Nu este gripa porcina, asa s-a numit in 2009 cand a fost tulpina noua, dar acum intra in categoria infectiilor respiratorii cu virus ...

Actualitate / stiri Actualitate112 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Foarte important! Modificarea si completarea Codului Muncii

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:07

Editie Online: Foarte important! Modificarea si completarea Codului MunciiEste vorba de Legea nr. 12 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003, care a fost promulgata pe 20 ianuarie 2015, de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Acest lucru a fost trimis spre cunostinta prefectului judetului Braila, dl. Lucian Nicu Olteanu, de catre Liviu Marian Pop (Ministrul Delegat pentru Dialog Social), spre a fi supus atentiei Comisiei de Dialog Social. Ceea ce s-a si intamplat.
Iata noutatile/modificarile despre care este vorba: * absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea de munca. Fac exceptie concediile pentru formare profesionala fara plata, acordate prin lege * art. 56, alineatul (1), litera c) are acum urmatorul continut: * La data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II * La art. 92, dupa alineatul (2), se introduce doua noi alienate (3 si 4). 3) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar. 4). In masura in care utilzatorul nu are un astfel de salariat, salariul ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Pretul barilului de petrol a scazut cu peste 50% incepand cu august 2014. Reactia in Romania, intarziata si nesemnificativa

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:07

Pretul barilului de petrol a scazut cu peste 50% incepand cu august 2014. Reactia in Romania, intarziata si nesemnificativaPretul carburantului in Romania nu urmareste evolutia pretului barilului in intreaga lume, scaderile la pompele romanesti aparand abia in decembrie anul trecut, si nu in august, asa cum s-a intamplat pe piata mondiala.
De asemenea, scaderea inregistrata in Romania, per litru de petrol, a fost de doar 15%, in conditiile in care barilul a scazut cu aproape 50%.
Aceste concluzii apar intr-un studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor din Romania si se refera la evolutia pretului la carburant pentru perioada 1 septembrie 2014 - 15 februarie 2015, in raport cu pretul titeiului si cu evolutia cursului euro si a dolarului, in aceeasi perioada.
"Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza", se arata in comunicat.
Din datele analizate, reiese faptul ca pretul carburantului cumparat la pompele din Romania a inregistrat primele scaderi abia din luna decembrie 2014, in conditiile in care scaderea pretului barilului de petrol s-a inregistrat in luna august 2014. De semenea, scaderea inregistrata in Romania per litru de petrol a fost de doar ...

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:07

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 17 - 24.02.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 179 sanctiuni contraventionale in valoare de 26.885 lei.
In prezent un efectiv de 15 politisti locali urmeaza cursurile de formare profesionala la Centrul de pregatire apartinand Ministerului de Interne, Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale, Serviciul Rutier si Judecatoriei Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 6 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:
Odata cu inceperea anului scolar 2014 - 2015, se monitorizeaza 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila. In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:
In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe ...

Actualitate / stiri Actualitate266 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Pai, daca nimeni nu spune...

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Pai, daca nimeni nu spune...Ar putea fi raspunsul pentru faptul ca si acum, in fata Garii CFR (langa fantana arteziana), un arbust doborat de vant blocheaza trotuarul. Macar avem increderea ca si in acest caz, Seroplant se va autosesiza si interveni. Pe cand altii, cu atibutiuni diferite in gospodarirea orasului, doi bani nu dau pe ce scrie presa. Noi avem probleme importante, bre. Iar din goana masinilor cu geamuri fumurii ori cand citesti presa de scandal, spre sediu, nu poti vedea si astfel de nimicuri...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Gunoi aruncat peste gard...

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Gunoi aruncat peste gard...Si nu putin, sau pe ici-colo. Ci la greu, cum se intampla pe un teren viran de la intersectia Al.I.Cuza/Sulina. Aici, cu vreo 50 de ani in urma era locul unde, noaptea, se adunau gunoierii (salubristii) si inarmati cu maturi si lopeti, porneau "masinile": niste carucioare pe roti mari metalice, numite dumbaraie. Repartizarea muncii se facea cu vociferari, domolite repede de un sef autoritar, iar ce zgomot putea face metalul pe caldaram, este usor de inteles. Dar, pana dimineata, orasul era "bec". Amintiri...

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Arcasu ]

Deputatii au decis. Ce se va intampla de acum cu produsele aflate in magazine la pret redus

Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:07

Deputatii au decis. Ce se va intampla de acum cu produsele aflate in magazine la pret redusDeputatii au decis ca produsele aflate la comercializare cu pret redus cu trei zile inainte de expirarea datei de valabilitate sa fie expuse de comercianti pe rafturi delimitate vizibil.
Miercuri, s-a adoptat in Camera Deputatilor un proiect de lege care prevede ca produsele aflate la comercializare cu pret redus cu trei zile inainte de expirarea datei de valabilitate sa fie expuse de comercianti pe rafturi speciale.
"Produsele aflate la comercializare cu pret redus/oferte promotionale cu 3 zile inainte de expirarea datei durabilitatii minime/datei limite de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate se sorteaza si se expun pe rafturi sau in standuri, delimitate vizibil, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor", prevede proiectul de lege.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

Medicamentele s-ar putea ieftini cu 20% de luna viitoare

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:09

Medicamentele s-ar putea ieftini cu 20% de luna viitoareMinisterul Sanatatii a cerut producatorilor si importatorilor de medicamente sa respecte legea din 2009, privind modul in care se calculeaza pretul medicamentelor.
Actualizarea preturilor trebuie facuta pana la data de 10 martie.
"Aceasta intrare in normalitate a preturilor medicamentelor inseamna de fapt o schimbare in beneficiul sistemului de sanatate, astfel incat majoritatea medicamentelor vor avea o revizuire in scadere a preturilor. Asta va insemna o economie substantiala la bugetul de stat, care se va regasi in tratamente si medicamente inovatoare pentru pacienti", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Astfel, pretul medicamentelor trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic pret al aceluiasi medicament din 12 tari: Republica Ceha, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia si Germania.
Pretul medicamentelor va fi avizat pe o perioada de un an, calculata de la data avizarii, conform legislatiei in vigoare.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Cui pe cui scoate...

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Cui pe cui scoate...Multi puieti se usuca si datorita lipsei de apa, nu doar pentru ca au fost plantati in conditii improprii. Nu vorbim de cei rupti de catre niste inconstienti. Revenind, pentru niste arbori mai pretentiosi (din zona aflata vizavi de Sala Polivalenta), Seroplant a practicat niste santuri langa bordura/trotuar, pentru colectarea apelor pluviale. Pai, decat sa venim cu furtunul, si sa marim cheltuielile primariei...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Bataie de joc...

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Bataie de joc...Este de pomina cu indicatoarele de circulatie (de pe Grivita, intre Calarasi si 1 Decembrie 1918), fie sunt distruse total sau lasate la nivelul solului ori invartite ca morisca. Mai nou, probabil un "glumet", actioneaza si in zona Pietei Concordiei. Sau este vorba de un hot de metale; pentru a bea un "mitilic". Oricum, valoarea unui indicator de circulatie este foarte mare, si nu cat a unei table ruginite...

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Arcasu ]

Si totusi, situatia romilor...

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:08

Si totusi, situatia romilor...Opinii, nemultumiri, propuneri (II)
In cadrul sedintei Grupului de Lucru Mixt la nivelul judetului Braila, au fost exprimate si pareri, opinii diferite despre cum sunt priviti si intelesi (sau nu) romii de catre majoritari. * Gina Anton, presedinte Asociatia Partida Romilor "Pro-Europa", filiala Braila: "Presa locala (!) instiga la ura, prezentand scandaluri, batai, violuri, etc. Sunt pseudonime in loc de semnaturi, iar discriminare se face si cu telefonul. Pentru asa ceva se dau amenzi de 100 milioane lei. Este nevoie de un tratament egal in scoli... Sunt si lucruri bune, cum ar fi a VII-a editie a unui concurs ce are loc la Scoala nr. 9; ConsiliulJudetean s-a implicat in acesti ani in problema romilor... Este bine ca la concursuri vin si elevi majoritari. De aceea trebuie sa ne cunostem cu totii istoria; fara prejudecati si rasisme, etc" * Grama Aurel (Lacu Dulce): "Am primit sprijin de la primaria Braila... Dupa 500 de ani de robie, romii nu au stiut ce sa faca cu libertatea. Intruziunea sociala inseamna si obligatia autoritatilor". * Nicoleta Oancea, director executive DAS primaria Braila: "Problemele sunt foarte multe si dificile (nu doar din auzite). Nu stiu de ce lipseste dna de la Inspectoratul scolar... Sa nu se uite ca pentru lipsa de la scoala a unui singur copil din familie, duce la taierea alocatiei si pentru fratii sai.Ceea ce nu estecorect! Oricum, toate pleaca de la educatie! Si este foarte greu de impacat/aplicat partea legala cu cea de suflet. Pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate140 vizite[ Arcasu ]

"Prima masina" incepe din 2 martie. Cine poate beneficia de program

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:08

"Prima masina" incepe din 2 martie. Cine poate beneficia de programProgramul "Prima masina" incepe din 2 martie. Pana in prezent, 10 banci au anuntat ca vor acorda credite garantate de stat pentru achizitia unui autoturism.
Plafonul maxim stabilit de Guvern pentru acest program este de 350 milioane lei.
De avantajele acestui program pot beneficia persoanele care la data solicitarii creditului au varsta minima de 18 ani, nu au mai fost proprietarii unui autoturism nou si nu inregistreza restante la plata altor credite bancare.
De asemenea, potentialii beneficiari trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o polita CASCO pe toata durata de valabilitate a garantiei.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Arcasu ]

Tigari ridicate de jandarmi, in Piata Saraca

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:08

Tigari ridicate de jandarmi, in Piata SaracaLuni, 23 februarie a.c., in jurul orei 12.30, o patrula de jandarmerie a depistat, in parcarea din Piata Saraca a municipiul Braila, o persoana care comercializa in mod ambulant pachete cu tigari.
Cel in cauza, Dorin N., in varsta de 44 ani, nu a putut justifica provenienta in conditiile legii a celor zece pachete cu tigari, ce nu aveau marcaje fiscale.
Ca urmare, jandarmii au ridicat tigarile in vederea continuarii verificarilor, iar persoanei in cauza i-au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Mentionam faptul ca, in momentul sosirii, membrii patrulei de jandarmerie au mai gasit abandonate doua cartuse cu tigari, respectiv 20 pachete de aceeasi marca, chiar in aceeasi zona, care au fost si ele ridicate in vederea continuarii verificarilor.

Actualitate / stiri Actualitate136 vizite[ Arcasu ]

Schimbari majore la viitoarele alegeri parlamentare

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:06

Schimbari majore la viitoarele alegeri parlamentare* Se renunta la uninominal si se revine la votul pe liste
Comisia parlamentara pentru modificarea legii electorale a votat, marti, in unanimitate revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare.
In 2012, ca urmare a votului uninominal, in Parlamentul Romaniei au ajuns 588 de senatori si deputati, cu 117 mai multi fata de legislatura precedenta.
Comisia pentru cod electoral a votat pentru revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare. Presedintele Comisiei, Valeriu Zgonea, a afirmat ca are mandat de la PSD pentru revenirea la acest tip de vot. "Eu am mandat de la PSD sa sustin votul pe lista", a spus Zgonea.
Votul pe lista a fost sustinut si de PNL, prin vocea vicepresedintelui Comisiei, Mihai Voicu, cu corecturile tehnice necesare care urmeaza sa fie discutate si cu amendamentul de a pastra cirscumscriptia electorala 43 pentru romanii din strainatate (patru deputati si doi senatori), care nu exista in sistemul de vot din 2004, va fi pastrata. Propunerea a fost acceptata.
Senatorul liberal Puiu Hasotti a precizat ca votul pe lista a fost convenit unanim de membrii subcomisiei de resort, sub forma unui proiect care sa sufere niste amendamente.
Deputatul UDMR Marton Arpad a pledat pentru o lista nationala in care sa fie insiruite toate candidaturile depuse in judete in ordinea propusa de partid. "Sa fie o lista judeteana si o lista nationala care contine toate numerele de pe lista nationala care se depune la BEC, pentru ca se va vota lista respectiva cu toate ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Campaniile electorale vor fi finantate din bugetul de stat

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:06

Campaniile electorale vor fi finantate din bugetul de statComisia de Cod electoral a adoptat luni cu unanimitate de voturi decizia ca finantarea campaniilor electorale sa se faca de la bugetul de stat. Mai mult, membrii comisiei au stabilit si la cat ar trebui sa se limiteze cheltuielile facute in campanii, scrie Mediafax.
Astfel finantarea ar urma sa fie facuta nediscrimanatoriu dand sanse egale fiecarui candidat. Valeriu Zgonea a declarat ca sustine transpunerea in legislatia nationala a recomandarilor grupului Greco privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale.
"Noi propunem limitarea cheltuielilor de campanie electorala, ca suma si categorii de cheltuieli, concomitent cu finantarea de la bugetul de stat. Propunem ca aceasta finantare sa se faca nediscriminatoriu", a declarat vicepresedintele PNL Mihai Voicu.
Acesta a aratat ca PNL a identificat deja sase categorii de cheltuieli de campanie: cheltuieli legate de media, identitate vizuala a partidului, materiale pentru informare, campania on-line, cercetari sociologice si organizare de evenimente. Doar cheltuielile care se incadreaza in aceste categorii ar urma sa fie decontate.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   Ultima
Cele mai citite stiri
Braila nu mai are loc la Terapie Intensiva pentru bolnavii Covid-19
* toate cele opt paturi din Spitalul Judetean erau ocupate, ieri, dupa cum ne-a declarat managerul ...
Botez la un restaurant din afara municipiului intrerupt de politisti
* aseara, politistii au constatat ca avea loc un eveniment privat intr-un local, respectiv un botez, ...
Politistii cauta doua adolescente date disparute. Una dintre fete este de negasit de aproape o luna
Oamenii legii din Braila au dat in urmarire nationala doua adolescente, Tudose Mariana, in varsta de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor