Rezultatele 841 - 870 din 1000 (0.440 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

"Internetul - un prieten sau un dusman al adolescentilor?"

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:05

"Internetul - un prieten sau un dusman al adolescentilor?"In ziua de 25 februarie 2015, incepand cu ora 14.30, la Liceul Teoretic "Mihail Sebastian", din municipiul Braila, se va desfasura o activitate informativ-preventiva, avand drept scop constientizarea liceenilor cu privire la riscurile la care se expun in cazul utilizarii internetului, fara luarea unor minime masuri de protectie a datelor personale.
Activitatea va fi sustinuta de reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Braila - compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si se inscrie in Proiectul educational judetean "Internetul - un prieten sau un dusman al adolescentilor?", initiat de Liceul Teoretic "Mihail Sebastian".
Beneficiari ai informatiilor si recomandarilor preventive vor fi elevi din clasele a IX-A si a X-a de la unitatea de invatamant initiatoare a proiectului, precum si de la Colegiul National "Nicolae Balcescu" si Liceul de Arte "Hariclea Darclee".

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Ce invata copiii in clasa zero si ce trebuie sa faca un invatator la sfarsitul anului

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:05

Editie Online: Ce invata copiii in clasa zero si ce trebuie sa faca un invatator la sfarsitul anuluiInscrierea copiilor in clasa pregatitoare a inceput in data de 16 februarie 2015. La sfarsitul anului, cadrele didactice trebuie sa completeze un raport de evaluare a dezvoltarii fizice, socio-emotionale, cognitive, a limbajului si a comunicarii, precum si a dezvoltarii capacitatilor si atitudinilor de invatare.
Parintii, ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2015 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, in conformitate cu prevederile legii si ale prezentei metodologii. Prin exceptie de la aceste prevederi, pentru anul scolar 2015-2016, parintii, ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015 si care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2015 inclusiv, pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I.
In clasa pregatitoare, copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor si a literelor, vor invata sa observe mediul inconjurator si sa interactioneze cu ceilalti copii, prin jocuri didactice, activitati in echipa, activitati de descoperire, prin desen sau muzica.
De asemenea, se vor face mai multe ore de miscare (doua ore de Educatie fizica plus doua ore de Muzica si miscare). La sfarsitul anului, cadrele didactice trebuie sa completeze un raport de evaluare pentru fiecare copil.
Raportul de evaluare este un document-tip, in care se consemneaza nivelurile de dezvoltare ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Si totusi... Problema sprijinirii si integrarii romilor (I)

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:08

Editie Online: Si totusi... Problema sprijinirii si integrarii romilor (I)Vrem sa o recunoastem sau nu, societatea nostra mai are de rezolvat si situatia controversata a romilor. In numar foarte mare, cu o natalitate mereu in crestere, ei isi gasesc cu greu un loc printre majoritari. Fie din cauza obiceiurilor si felulurilor de a fi al celor "de culoare", dar si neintelegerii, indiferentei din partea cui ar trebui sa faca mai mult in raport cu aceasta etnie. Iata, totusi, ca pentru imbunatatirea lucrurilor, Guvernul Romaniei a emis HG nr. 18/14.01.2015 pentru aprobarea Strategiei de incluziune a cetatenilor romani de etnie roma, pentru perioada 2015-2020. Sinteza a acestui act legislative a fost prezentata, de catre dl George Isofache (reprezentant judetean ANR) in cadrul ultimei sedinte a Grupului de Lucru Mixt ce avut loc la Prefectura judetului Braila; organizata cu prilejul sarbatorii Zilei dezrobirii romilor, si la care a participat dl. Prefect Lucian Nicu Olteanu si dl. Subprefect Marius Aurelian Tiripa. S-au facut, astfel, precizari privind: * subordonarea administrativa
, la primarii a expertilor locali pentru romi * modificarile aparute si in domeniul scolar, dar si al sanatatii: angajarea cu prioritate a asistentilor medicali romi unde sunt comunitati ale acestei etnii * expertii si mediatorii scolari, dar si cei sanitari vor prezenta rapoarte (in detaliu) cu privire la problemele lor; nu doar la modul numeric, vag si neclar * impreuna cu ANR se va face evaluarea expertilor. De fapt, in noua strategie sunt vizate si prevazute cu ...

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Arcasu ]

Borseta inapoiata proprietarului

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:08

Borseta inapoiata proprietaruluiDuminica, 22 februarie a.c., in jurul orei 17.30, patrula de jandarmerie din Statiunea Lacu-Sarat a gasit, pe o banca din statiune, o borseta cu diferite bunuri, printre care un card bancar si o suma de bani.
In prezenta unui martor, jandarmii au verificat continutul borsetei si au stabilit identitatea proprietarului, un barbat de 63 ani, din municipiul Tulcea.
Pensionarul se afla la tratament in statiune, iar in momentul in care jandarmii l-au anuntat de gasirea bunului, barbatul a recunoscut ca nici nu si-a dat seama ca nu-l mai avea.
Intrucat in interiorul borsetei se afla si un card bancar cu un biletel pe care era notat PIN-ul, jandarmii braileni reamintesc celor care detin astfel de instrumente bancare, sa nu-si noteze pinul pe card sau pe diverse documente pe care le poarta asupra lor.

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:08

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 20 - 22 februarie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 81 de societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, precum si 10 intreprinderi individuale si 16 producatori particulari, au legitimat 195 persoane, dintre care 81 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 98 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 67 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 15.496 de lei, 9 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Arcasu ]

Incadrarea in munca a somerilor

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:08

Incadrarea in munca a somerilorStimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a somerilor care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala.
Potrivit art. 85, alin. (5), din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj, angajatorilor care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala.
Subventia este egala cu valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare (500 lei), si se acorda, lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, pentru fiecare persoana angajata din aceasta categorii, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
Nu beneficiaza de aceasta subventie angajatorii care in ultimii 2 ani au ...

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Arcasu ]

Prima Casa: Fondul de Garantare a impartit plafoanele intre 17 finantatori pentru 2015

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:07

Prima Casa: Fondul de Garantare a impartit plafoanele intre 17 finantatori pentru 2015Plafonul total, aprobat prin H.G. nr. 16/2015, este in valoare de 2,5 mld. lei si va fi utilizat in conditiile impartirii in mod egal a riscurilor si a pierderilor intre statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, prin FNGCIMM si finantatori.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a impartit plafoanele pentru anul 2015 celor 17 finantatori participanti in Programul Prima Casa, scrie www.economica.net.
FNGCIMM a efectuat alocarile de sume pentru acordarea de garantii intre cei 17 finantatori participanti in cadrul Programului Prima Casa.
Alocarile de sume au fost realizate de catre FNGCIMM cu acordul Ministerului Finantelor Publice, in functie de estimarile bancilor partenere privind volumul garantiilor ce vor fi acordate in anul 2015, precum si de valoarea garantiilor acordate de fiecare finantator in anul 2014.
Pentru a asigura o buna dinamica a fondurilor alocate, conform prevederilor legale incidente, FNGCIMM este autorizat sa evalueze cel putin trimestrial modul de utilizare de catre finantatori a sumelor alocate si sa efectueze redistribuiri intre finantatori in functie de gradul de utilizare a acestora.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Gazele se scumpesc din aceasta vara

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:07

Gazele se scumpesc din aceasta varaGazele se scumpesc peste doar cateva luni pentru populatie, a anuntat ministrul Energiei, Andrei Gerea.
Inca nu s-a decis exact care va fi cresterea, spune ministrul Gerea. Pretul gazelor se va discuta, in aprilie, cu reprezentantii Fondului Monetar International.
Ministrul Energiei spera sa obtina un pret mai mic fata de cat vor cei de la FMI.
Pretul gazelor este de 52 lei/mwh, iar propunerea FMI este ca el sa ajunga la 62 lei/mwh. Ministerul Energiei mizeaza pe pretul de 56 lei/mwh.
Romania dispune de cele mai mari rezerve de gaze naturale din Europa Centrala si de Est, cu rezerve sigure de aproximativ 150 miliarde metri cubi si cu rezerve geologice de 615 miliarde metri cubi. Consumul anual al Romaniei este de circa 14 miliarde metri cubi, iar productia nationala este de 11 miliarde metri cubi.
De asemenea, Romania dispune de rezerve sigure de titei de 60 milioane de tone, precum si de rezerve geologice de doua miliarde de tone.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Fiecare face ce vrea...

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Fiecare face ce vrea...Comerciantii de legume si fructe, micii producatori (cei mai multi cu numele), intermediarii, etc. si-au facut un prost obicei din curatarea, sortarea si spalarea produselor chiar in spatele tarabelor. Dupa ce au fost aduse pline cu pamant din camp sau depozite. Totul arata jalnic, apa la robinet curge fara oprire (mai ales cand e ger), canalizarile se infunda, iar unii isi abandoneaza stivele de ambalaje in parodiile de chioscuri facute la repezeala. Administratia Pietelor oare de ce nu intervine...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem...Chiar va place, asa ceva...

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:08

Astia suntem...Chiar va place, asa ceva...Intrebarea o punem acelui brailean de pe bdul Independentei, lui care a lucrat la o canalizare, dar si SUPAGL. Este vorba de aspectul necivilizat generat de o gramada de bolovani, dale si pamant din fata unui imobil; cu vedere spre bulevard. Situatia dainuie de cativa ani, iar acum se incearca indepartarea pamantului cu taraita, acesta fiind pus in vasul pentru gunoi menajer. Ce sa mai comentezi...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Vreme calda, insa cerul va fi noros si va ploua

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:07

Vreme calda, insa cerul va fi noros si va plouaIn aceasta perioada, vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in luna februarie. Cerul va fi mai mult noros, iar in unele regiuni, trecator vor fi ploi slabe sau burnita. Vantul va sufla slab pana la moderat.
Astazi, valorile termice se vor mentine mult mai ridicate comparativ cu mediile climatologice caracteristice acestei date in majoritatea zonelor. Cerul va prezenta innorari si va ploua in mare parte din tara. Ploile vor fi mai frecvente in cursul serii si al noptii in regiunile din sud si sud-vest, unde vor fi mai ales averse, posibil izolat si descarcari electrice, iar pe arii restranse in special in zona deluroasa si montana din Banat, Oltenia si Muntenia se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate. La munte vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari locale, temporare la munte si in partea de sud a teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 14 grade, izolat mai ridicate in zonele de deal din vest si centru.
Miercuri, valorile termice vor continua sa caracterizeze o vreme mai calda decat in mod normal pentru aceasta data calendaristica, chiar deosebit de calda in sud si sud-est. In regiunile nordice, vestice si centrale, nebulozitatea accentuata va persista in cea mai mare parte a intervalului si va ploua, in timp ce in restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ploile, in general slabe, se vor semnala cu precadere in cursul noptii in partea de sud-est. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul ...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arcasu ]

Prima lege retrimisa de Iohannis in Parlament. Legea ii dadea drepturi lui Ponta

Marti, 24 Februarie 2015, ora 06:06

Prima lege retrimisa de Iohannis in Parlament. Legea ii dadea drepturi lui PontaPresedintele Klaus Iohannis a retrimis, luni, o lege in Parlament, pentru prima data in mandatul sau, si cere ca parlamentarii sa se mai uite o data asupra unor prevederi.
Este vorba despre legea pentru acceptarea jurisdictiei obligatorii a Curtii Internationale de Justitie si despre care arata ii dadea drepturi premierului Victor Ponta.
Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, legea pentru care s-a cerut reexaminarea are ca obiect de reglementare recunoasterea de catre Romania, printr-o declaratie, a jurisdictiei Curtii Internationale de Justitie, "ca obligatorie si fara acord special, in relatia cu orice alt stat care accepta aceeasi obligatie, adica sub conditie de reciprocitate, in legatura cu orice diferend referitor la fapte sau situatii aparute dupa data formularii declaratiei, fiind exceptate de la aceste dispozitii unele diferende expres stabilite".
"Articolul 4 din legea supusa reexaminarii prevede ca Guvernul Romaniei poate decide, prin hotarare, asupra modificarii sau retragerii declaratiei, cu informarea Parlamentului. Aceasta dispozitie poate conduce la interpretarea potrivit careia Guvernul, printr-un act cu forta juridica inferioara legii, respectiv printr-o hotarare, poate sa modifice sau sa lipseasca de obiect aceasta lege", se mentioneaza in comunicatul de presa.
Potrivit Presedintiei, "nu este respectat principiul ierarhiei actelor normative, prevazut la Art. 1 alin. (5) din Constitutie, republicata, precum si normele de tehnica ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Arcasu ]

Parfumuri contrafacute

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:07

Parfumuri contrafacute* in valoare de aproximativ 622.000 euro, retinute de inspectorii vamali
In data de 19 februarie 2015 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontiera Constanta au descoperit parfumuri susceptibile de a fi contrafacute, in valoare de aproximativ 622.000 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comerciala cu sediul in Bucuresti.
In data de 19 februarie 2015 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontiera Constanta, actionand in baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amanuntit a unui container sosit din China cu marfuri pentru o societate comerciala cu sediul in Bucuresti .
Urmare controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au retinut 20112 bucati flacoane parfum si 1560 seturi parfum si produse de ingrijire, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala ale marcilor PACO RABANNE, KENZO, VERSACE, CHANEL, HERMES, BARBIE, CHRISTIAN DIOR, NIVEA, HUGO BOSS, GIVENCHY. Valoarea acestora, daca ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 622 000 euro.
Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 si a Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, autoritatea vamala a retinut bunurile contrafacute in vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Nu s-a schimbat nimic...

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Nu s-a schimbat nimic...Suntem tot pe Buzaului, unde noile borduri au ramas in continuare dizlocate de catre acei indivizi care au iesit din targul auto (improvizat pe un tapsan plin de balarii), direct pe asfalt si escaladand bordurile. De la primarie am fost indrumati sa sesizam Politia Locala, iar de aici ni s-a spus, scurt: "Acolo este drum national, si nu putem interveni!". Ei, ca sa vezi; de parca bordurile cu pricina ar fi dincolo de linia de centura...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Mai mare rusinea...

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:07

S-ar potrivi in acest caz si proverbul cu "la chip papusa, la fund matusa". Concret, este vorba despre starea jalnica (de ani de zile!) a terenurilor din spatele aratoaselor si modernelor blocuri din seria B, de pe soseaua Buzaului: un teren greu de trecut si cu tancul; plin de gropi si movile din pamant, piatra si beton inghetat; gunoaie, mizerie, vechituri, saltele rupte,vegetatie uscata, caini vagabonzi, etc. si care stau sub geamul/balconul locatarilor, inclusiv de la blocurile mai vechi. Nimeni nu a dat doi bani sa schimbe lucrurile: constructorul, beneficiarul si locatarii. Rusinica...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arcasu ]

Alege Viata! Respecta limitele legale de viteza!

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:07

Alege Viata! Respecta limitele legale de viteza!Politia Romana continua actiunile in trafic pentru salvarea de vieti si cresterea gradului de siguranta rutiera.
Activitatile derulate in trafic de politisti, in perioada 20-22 februarie a.c., au ca scop salvarea de vieti, viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave pe drumurile publice.
Sambata, politisti de la rutiera si ordine publica au actionat, sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, depistarea celor care comit abateri la regimul rutier, precum si pentru asigurarea fluentei traficului rutier.
In urma activitatilor desfasurate, politistii braileni au constatat 149 de abateri, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 28.665 de lei, dintre care 130 la regimul vitezei, in 6 cazuri fiind retinut permisul de conducere, pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km./h.
Politistii monitorizeaza, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, folosind aparatele de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate in "cascada". De asemenea, politistii au o prezenta activa in trafic, masurile pe care le iau avand ca obiectiv cresterea gradului de siguranta rutiera.
Va recomandam sa respectati regulile de circulatie, indicatiile politistilor rutieri si sa dati dovada de politete in trafic!

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Sa oferim copiilor un zambet sincer; ajutam prin fapte si implicare!

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:07

Editie Online: Sa oferim copiilor un zambet sincer; ajutam prin fapte si implicare!Viata ne ofera zilnic nu doar bucurii, dar si situatii limita, dramatice. Mai ales cand acestea li se intampla celor dragi, din familie, sau prietenilor. Iar lucrurile sunt atat mai grave cand sunt afectati copiii. Si ce poate fi mai uman si de apreciat decat implicarea efectiva in aparitia zambetului la un copil cu probleme ori vindecarea unei boli. Asa cum isi propun si actioneaza mamicile care au copii-problema, inclusiv in rezolvarea unor situatii din alte familii. Iar despre reintegrarea pe piata muncii a mamelor copiilor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti Ilfov, Centru si Sud-Est, la Braila avut loc prezentarea unui proiect menit sa promoveze povestile de succes ale femeilor de afaceri din zona noastra. Actiunea este parte integranta a unui proicet (PRO F.A.M.), menit sa dezvolte sistemul de competente si antreprenoriale, inclusiv prin obtinerea de noi calificari solicitate pe piata muncii. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU, dureaza 18 luni si are ca grup tinta 950 de mame ale copiilor cu dizabilitati. Se urmareste, astfel, implicarea acestor mame si implementarea unor masuri active integrate personalizate de informare, cursururi de initiere si de calificare/recalificare, pentru initierea unei afaceri si dezvoltarea unei retele profesionale dedicata acestor mame. Solicitant este CNIPMMR. Cursurile de formare profesionala include 750 de femei, din cele trei regiuni, iar minim 250 de persoane se pot califica in meseriile de florar ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Arcasu ]

Proiect: Chiulangii din Parlament vor fi amendati. La fel si parlamentarii care isi jignesc colegii

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:06

Proiect: Chiulangii din Parlament vor fi amendati. La fel si parlamentarii care isi jignesc colegiiAcestea sunt doua dintre masurile cuprinse in noul regulament al Camerei Deputatilor.
Este vorba doar de un proiect deocamdata. Valeriu Zgonea a avut grija sa introduca si o prevedere care l-ar putea ajuta sa nu-si piarda functia.
Potrivit draftului de regulament, presedintele Camerei Deputatilor ar fi imposibil de demis fara acordul grupului parlamentar care l-a propus. Parlamentarii au pastrat o prevedere declarata neconstitutionala de catre judecatorii CCR, decizie care i-a ajutat, in 2012, s-o dea jos pe Roberta Anastase. Acum, insa, nu vor sa mai tina cont de ce a spus Curtea Constitutionala si sa revina la forma initiala. Daca regulamentul va fi votat si nimeni nu-l va ataca la CCR, atunci Valeriu Zgonea ar putea sta linistit pana in 2016, chiar daca se va schimba majoritatea parlamentara. Zgonea spune, insa, ca e doar o scapare si nu tine de functie.
Regulamentul cel nou aduce, insa, termene clare cand vine vorba de inceperea urmaririi penale in cazul unui fost ministru care e si deputat. Daca pana acum nu exista niciun fel de data limita si deputatii puteau intarzia oricat cu avizul, acum comisia juridica va avea 5 zile pentru raport, dar pot cere o prelungire de cel mult 2 saptamani, iar plenul va avea 7 zile sa dea votul decisiv.
In plus, deputatii chiulangii vor plati cu salariul pentru absentele nemotivate. 1 la suta din indemnizatie pentru fiecare activitate de la care lipsesc. Asta inseamna 100 de lei pe zi, daca lipsesc si de la plen si de la comisii.
Pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]

"Taxa pe cultura" nu se modifica. Nu se va scumpi niciun produs

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:06

"Taxa pe cultura" nu se modifica. Nu se va scumpi niciun produsGigel Stirbu, presedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, a declarat, sambata, ca parlamentarii au hotarat ca timbrul cultural sa ramana la procentul de 2%, afirmand ca niciun produs cultural nu se va scumpi, in urma elaborarii propunerii legislative 583/2014, conform Mediafax.
"Parlamentarii au hotarat ca timbrul cultural sa ramana la 2%, urmand sa fie aduse modificari in privinta masurilor coercitive vizavi de obligativitatea respectarii legii de cei care incaseaza timbrul cultural. (...) Nu se va scumpi niciun produs cultural. Sub nicio forma nu se va scumpi. Eu, personal, nu voi vota asa ceva", a declarat presedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, pentru agentia de stiri.
El a precizat ca "in urma dezbaterilor publice, parlamentarii au ajuns la concluzia ca acest cuatum nu trebuie sa se modifice, trebuie sa ramana pe vechea formula".
Proiectul de Lege privind instituirea timbrului cultural a fost initiat de 84 de deputati si senatori din mai multe partide, printre care PSD, PNL, PDL, PP-DD si UDMR, si a fost adoptat de Senat pe 8 decembrie 2014. Totodata, pe 15 decembrie 2014, proiectul de Lege a fost prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, iar pe 3 februarie a primit aviz de la Comisia juridica, de disciplina si imunitati.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Elevii de clasa a VIII-a sustin simularea examenului de Limba si literatura romana

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:05

Elevii de clasa a VIII-a sustin simularea examenului de Limba si literatura romanaSimularile examenelor de Evaluare Nationala incep azi, 23 februarie 2015, cu testarea la Limba si literatura romana. Este pentru al doilea an consecutiv cand elevii de clasa a VIII-a sustin la nivel national simularile examenelor de final de gimnaziu, asa ca ei vor avea de rezolvat subiecte unice. Materia la care vor fi testati elevii la simularea la Limba si literatura romana este aproximativ aceeasi cu cea a examenului propriu-zis din vara.
Elevii de clasa a VIII-a sustin saptamana aceasta simularea examenelor de Evaluare Nationala. Prima testare se va desfasura azi, 23 februarie, la Limba si literatura romana. Marti se va desfasura simularea la Matematica, iar miercuri va fi simulare la Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.
Rezultatele la simularile evaluarii nationale 2015 vor fi afisate pe 6 martie 2015 si vor fi analizate prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, a prevazut Ministerul Educatiei.
Calendarul simularilor de Evaluare Nationala 2015
- 23 februarie 2015: Simulare Limba si literatura romana
- 24 februarie 2015: Simulare Matematica
- 25 februarie 2015: Simulare Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna
- 6 martie 2015: Afisarea rezultatelor
Potrivit Ministerului, scopul simularilor este sa ii ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Arcasu ]

Incep inscrierile pentru invatamantul primar

Luni, 23 Februarie 2015, ora 06:05

Incep inscrierile pentru invatamantul primarParintii vor putea completa cererile de inscriere in clasa pregatitoare online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor de azi, 23 februarie, pana pe 13 martie, zilnic, in intervalul orar 8.00 - 20.00 (luni-vineri), respectiv 9.00 - 13.00 (sambata).
Parintii copiilor care implinesc 6 ani pana la 31 august 2015 au intrat in febra inscrierilor micutilor in clasa pregatitoare. Potrivit calendarului inscrierii in invatamantul primar, in anul scolar 2015-2016, parintii trebuie sa completeze cererile-tip de inscriere in intervalul 23 februarie -13 martie.
Regulile sunt stricte si parintii au si anul acesta batai de cap. Pentru a putea fi inscris in invatamantul primar, copilul trebuie sa implineasca varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2015 inclusiv sau sa fie dezvoltat corespunzator pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.
Inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2015 - 2016 se face in conformitate cu prevederile metodologiei. In sensul prezentei metodologii, prin parinti se intelege inclusiv tutori legal instituiti sau reprezentanti legali.
Fiecare locuinta este arondata unei unitati de invatamant aflata in proximitatea sa, numita in continuare scoala de circumscriptie. Totalitatea strazilor arondate unitatii de invatamant formeaza circumscriptia scolara a unitatii de invatamant respective.
Numarul de clase pregatitoare cuprins in planul de scolarizare alocat de ISJ/ISMB fiecarei unitati de invatamant tine cont de ...

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Arcasu ]

Verdict alarmant pentru Romania. De ce boala grava vor suferi romanii in urmatoarele doua decenii

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:08

Verdict alarmant pentru Romania. De ce boala grava vor suferi romanii in urmatoarele doua deceniiProf. dr. Dan Cheta de la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" spune ca diabetul zaharat face parte din ceea ce se numeste "patologia omului modern" sau "patologia prosperitatii" si ca peste 20 de ani o persoana din zece la nivel mondial va suferi de aceasta afectiune, pondere care se va regasi si in Romania.
"In principiu, diabetul zaharat are doua mari tipuri de cauze: cele genetice - mostenim de la parinti anumite predispozitii, nu este neaparat sa facem si boala - si pe acest fond se adauga cauzele de mediu. Printre factorii de mediu se numara stilul de viata negativ al omului modern.
Felul in care traim astazi determina ca predispozitia sa fie impinsa inainte, in loc sa fie oprita. Pe de o parte mostenim, iar pe de alta parte "ajutam" si noi prin felul in care traim. In primul rand este vorba de alimentatia nesanatoasa. Mancam mai mult decat trebuie in conditiile actuale si adeseori consumam alimente daunatoare.
Sedentarismul este al doilea factor dupa alimentatie. Stresul, fumatul, noxele de toate felurile, excesul de medicamente, dereglarile psihologice, toate acestea influenteaza modul de viata al omului contemporan", a explicat prof. dr. Cheta.
Potrivit lui, in prezent, la nivel mondial, sunt peste 382 de milioane de diabetici si pana in anul 2035 se preconizeaza ca numarul persoanelor care sufera de aceasta afectiune sa ajunga la 592 de milioane. Tot la nivelul anului 2035, potrivit profesorului Cheta, o persoana din 10 ...

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Arcasu ]

Eficientizarea relatiilor interdepartamentale in cadrul Seviciului Public de Ocupare

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:07

Eficientizarea relatiilor interdepartamentale in cadrul Seviciului Public de OcupareAgentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si partenerul IT SYSTEMS INTERNATIONAL SRL, implementeaza in perioada 06.01.2014 - 05.07.2015 proiectul "Tracking Task - Serviciu electronic de gestionare si monitorizare a relatiilor interdepartamentale din cadrul SPO", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Proiectul prezinta o importanta deosebita pentru Serviciul public de Ocupare, intrucat va contribui la modernizarea si eficientizarea activitatii angajatilor sai, prin oferirea unui instrument informatic nou, inovator, cu functionalitati de management al sarcinilor de serviciu pentru personalul SPO.
Sistemul informatic va fi implementat in 43 SPO-uri din intreaga tara, fapt ce va duce la eficientizarea muncii angajatilor Serviciului Public de Ocupare pentru a raspunde adecvat si profesionist, in timp real, solicitarilor interne ale institutiei si nu numai. Grupul tinta este reprezentat de 180 de persoane angajate ale SPO din diverse departamente, care vor beneficia de sesiuni de pregatire pentru gestionarea si utilizarea aplicatiei informatice.
Proiectul contribuie la atingerea obiectivului general al Axei Prioritare 4, si anume Cresterea calitatii, eficientei si transparentei serviciilor de ocupare furnizate de Serviciul Public de Ocupare. Platforma informatica realizata va constitui un important instrument in atingerea obiectivelor specifice ale Domeniului Major de Interventie 4.1 ...

Actualitate / stiri Actualitate132 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Inca un bloc pe cale de a fi slutit...

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Inca un bloc pe cale de a fi slutit...In extrem de putine cazuri, la anveloparea termica si inchideri de balcoane, etc. se mai tine cont de aspectul general si respectarea paletei coloristice (din proiect!) a fatadelor. Asa ca totul ramane la latitudinea si gustul estetic indoielnic al "propetarului" si constructorului de ocazie. Dumnezeu stie daca toate aceste interventii brutale au aprobarea primariei si arhitectului sau sef. Dar iata cum (si) unul dintre cele mai frumoase blocuri din noul ansamblu Buzaului isi schimba nedorit aspectul. Pai, daca asa vor cei "in cauza". Alo, dl architect sef! Va place? Sau veti spune ca nu este cel mai elocvent exemplu negativ...

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Avem autorizatie...

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Avem autorizatie...S-a repezit spre noi un constructor pe care l-am intrebat de ce este neaparat nevoie sa se sparga mozaicul venetian dintr-o zona (a domeniului public!) de pe Calarasi; pentru amenajarea, probabil, a unei terase de exceptie. Foarte bine, insa, de regula astfel de constructii provizorii se amplaseaza pe un postament din lemn sau dale ce pot fi ridicate la mutarea investitiei. Dar ce mai conteaza, cand in alte situatii se mai vine si cu un strat definitiv de asfalt sau beton...

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Arcasu ]

Ordinea de zi

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:07

Ordinea de zi* a sedintei extraordinare a Consiliului Local Municipal Braila din data de 23.02.2015, Sala Companiei de Utilitati Publice "Dunarea" S.A., ora 10.00
1) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea achizitiei serviciului de intocmire a Studiului de fezabilitate si oportunitate si a Documentatiei de atribuire a gestiunii serviciului de iluminat public, precum si acordarii de asistenta tehnica, economica si juridica pe parcursul derularii procedurii, pana la semnarea, dupa caz, a Contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din Municipiul Braila inclusiv.
2) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Modificarea anexei la H.C.L.M. Braila nr. 98/29.03.2013 referitoare la "Aprobarea delegarii dreptului de administrare catre unitatile de invatamant preuniversitar de stat din Municipiul Braila, asupra cladirilor si terenurilor aferente, ce apartin domeniului public si privat al Municipiului Braila, in care acestea functioneaza".

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Arcasu ]

Cardul Profesional European 2 - un sistem integrat la nivel national

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:07

Cardul Profesional European 2 - un sistem integrat la nivel nationalAgentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in vederea cresterii gradului de satisfacere a cerintelor clientilor (someri, angajatori, persoane aflate in cautarea unui loc de munca), aplica planuri de actiune individualizate pentru solicitantii de locuri de munca, precum si cresterea nivelului competentelor profesionale ale personalului implicat in furnizarea acestor servicii.
In acest context, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a initiat impreuna cu partenerul sau, Soft Business SRL, proiectul national "Cardul Profesional European 2 - instrument inovativ de modernizare si eficientizare a activitatii SPO".
Cardul Profesional European este un instrument modern destinat persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca conceput pentru a scurta calea si a reduce timpul necesar accesarii serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare, aflat el insusi intr-un proces de modernizare. Cardul Profesional European este totodata si un instrument util functionarului din cadrul Serviciului Public de Ocupare, facilitand utilizarea optima a resurselor si micsorand timpii de procesare a informatiei.
Elementul de noutate al acestui proiect il constituie integrarea de noi functionalitati, precum si deschiderea de noi centre pentru emiterea de carduri.
Prin noile functii integrate, Cardul Profesional European va asigura cresterea calitatii serviciilor de informare si orientare in cariera si a celor de mediere a muncii oferite persoanelor aflate in cautarea unui loc de ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Arcasu ]

Interventii ISU Braila

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:07

Interventii ISU BrailaIn data de 19.02.2015, subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila au intervenit pentru limitarea si lichidarea a cinci incendii, astfel:
- la ora 10.30, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la o cladire dezafectata, unde a functionat o moara, cunoscuta ca Moara "Nicolae Balcescu" din municipiul Braila. Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost crearea intentionata sau din culpa a conditiilor de a genera incendiu, de persoane neidentificate. Au ars cca. 75 mp. planseu tip sandwich confectionat din dulapi din scandura captusit cu stuf, instalatie electrica dintr-o camera de comanda si un electromotor dezafectat;
- la ora 15.00 Garda de interventie Faurei a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata pe un teren viran in apropierea unei statii de epurare a apei din localitate. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un foc in spatii deschise lasat nesupravegheat. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de cca. 100 ha.;
- la ora 16.40, un echipaj din cadrul Detasamentului 1 de pompieri Braila a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata pe soseaua dig Braila - Galati. Cauza probabila de producere a incendiului a fost aruncarea de resturi de tigara aprinsa de persoane aflate in trafic. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de cca. 300 mp.;
- la ora 21.20, ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis: Lupta anticoruptie trebuie sa se duca cu toata hotararea. Si se duce

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:06

Klaus Iohannis: Lupta anticoruptie trebuie sa se duca cu toata hotararea. Si se duceLupta anticoruptie din Romania "trebuie sa se duca cu toata hotararea, si se duce", a declarat vineri presedintele Klaus Iohannis. Seful statului a mai spus ca Romania nu face reforma si lupta anticoruptie pentru a obtine un raport MCV bun, iar cetatenii asteapta "dreptate sociala".
Iohannis a facut aceste declaratii in cadrul conferintei de presa sustinuta dupa intalnirea cu omologul sau bulgar.
Reprezentantul presei bulgare a intrebat "care este formula Romaniei pentru a umple inchisorile cu politicieni si de ce nu se intampla acest lucru si in Bulgaria".
Iohannis a raspuns ca "aceasta evolutie a intarit evident si componenta de lupta anticoruptie", mentionand ca, "personal, inca de la inceput, s-a exprimat explicit si clar in aceasta chestiune, si anume ca lupta anticoruptie trebuie sa se duca cu toata hotararea". "Si se duce", a adaugat el.
Presedintele Romaniei a mai spus ca este important pentru societatea noastra sa avem aceasta componenta si sa dea rezultate.
"Cetatenii asteapta o clasa politica mai responsabila, asteapta transparentizarea deciziilor politice, asteapta predictibilitate si, evident, asteapta si o dezvoltare economica pe masura. Toate aceste lucruri sunt posibile in masura in care terminam cu marea coruptie si atunci, procurorii si judecatorii au inteles foarte bine acest lucru. Acum este o faza foarte intensa de verificari si de combatere a coruptiei si vine intr-o perioada cand oamenii, prin vot, au aratat ca isi doresc altceva. Aceasta inseamna un ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arcasu ]

Ponta: Iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:06

Ponta: Iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului pe Codul FiscalVictor Ponta ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, in cazul in care proiectul va fi blocat in Parlament si risca sa nu fie adoptat in circuitul legislativ in aceasta sesiune parlamentara.
"Va spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului, daca la un moment dat se blocheaza politicianist de catre PNL sau de altcineva", a spus Ponta, citat de Mediafax.
Seful Executivului a aratat ca, din punctul sau de vedere, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare in curs, trebuie sa fie adoptat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, pentru ca sa existe sase luni de pregatire a implementarii.
Intrebat ce va face in cazul in care va fi depusa o motiune de cenzura pe aceasta tema, in cazul angajarii raspunderii, Ponta a precizat: "Ma descurc cu motiunile de cenzura".
Comentand declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca acest Cod Fiscal a fost inspirat in mare parte din propunerile PNL si ale sale, din timpul campaniei, Ponta a spus: "Inseamna ca il va sustine, e perfect acest lucru".
Premierul a mentionat ca, in realitate, Codul Fiscal nu e nici al PSD, nici al PNL si a criticat faptul ca in ultimul timp PNL se declara tot timpul impotriva a ce se doreste sa se faca.
"Sper ca cei de la PNL sa nu joace ca de obicei la off-side, adica sa zica ca sunt pentru, dar sunt contra, sau daca noi suntem pentru, ei sa fie ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Bijuterie arhitectonica reabilitata, noul sediu al Oficiului de Cadastru Braila
* amplasata in inima Brailei, cladirea din Strada Justitiei nr. 1, pana mai ieri o ruina, a fost ...
Asfaltari cu repetitie
* dupa ce firmele bucurestene care au castigat in urma cu doi ani contractul de modernizare a 33 de ...
Mihai Tudose la raport
* in vreme ce colegii sai de partid intarzie sa-si prezinte raportul dupa 4 ani de mandat in ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor