Rezultatele 871 - 900 din 1000 (0.474 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Editie Online: Eveniment: Campus scolar la Liceul Pedagogic

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:05

Editie Online: Eveniment: Campus scolar la Liceul PedagogicChiar daca nu am fost anuntati despre lansarea proiectului "Executie Campus Scolar la Liceul Pedagogic D.P. Perpessicius Braila", aceasta nu diminueaza cu nimic importanta respectivului proiect. Evenimentul a avut loc la sediul DSPPDRI Braila, iar in cuvantul sau, dl. Aurel Gabriel Simionescu (primarul Brailei) a venit cu detalii despre ceea ce se va intreprinde la Liceul Pedagogic, reprezentat de dl prof Constantin Gherghinoiu (directorul liceului) si presedintele Comitetului de parinti. Din partea DSPPDRI a participat dna Iuliana Neagu (Director executiv), precum si dna Emilia Moroianu (Manager proiect).
Proiectul este finantat prin POR 2007-2013, Axa prioritara 3, si are o valoare totala de 16.002.556,61 lei, din care contributia Uniunii Europene este de 9.676.522,17 lei, de la bugetul national de 1.479.938,68 lei, iar contributia beneficiarului este de 4.846.094,76 lei. Perioada de implementare este de 13 luni, incepand cu data de 28 noiembrie 2014 (la semnarea contractului).
* Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene si a cresterii participarii populatiei scolare si adultilor la procesul educational.
* Obiectivul specific: imbunatatirea infrastructurii educationale prin lucrari de interventie, pentru reabilitarea si modernizarea urmatoarelor obiective: * cladire liceu (finalizarea scarii metalice de evacuare in caz de incendiu si montare usi de acces catre ..

Actualitate / stiri Actualitate183 vizite[ Arcasu ]

Primavara redivivus

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:08

Primavara redivivusMarti, 24 februarie 2015, incepand cu ora 17:30, Casa de Cultura a Municipiului Braila si Clubul Epigramistilor Braileni "Stefan Tropcea" va invita la "Primavara redivivus".
Evenimentul se va desfasura la sediul Casei de Cultura din Piata Poligon nr. 2A, Casa Memoriala "Petre Stefanescu-Goanga".
Programul manifestarii include un moment de poezie si epigrama sustinut de Mihai Frunza, Alexandru Hanganu si Stela Serbu Raducan, membri ai Clubului Epigramistilor Braileni "Stefan Tropcea", un tablou traditional de folclor romanesc cu Marta Oprea si Nicoleta Ghelase si momente muzicale oferite de grupul folk Generatii.
Manifestarea Casei de Cultura a Municipiului Braila vine in sprijinul promovarii traditiilor culturale autentice romanesti prin evenimente dedicate.
Va asteptam, asadar, sa petrecem impreuna sarbatoarea dragostei la romani!

Life Show / stiri Life Show94 vizite[ Arcasu ]

Politistii au efectuat controale la societatile asigurate cu paza

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:07

Politistii au efectuat controale la societatile asigurate cu pazaIn noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., politisti de la Compartimentul Sisteme de Securitate Private din cadrul Biroului de Ordine Publica au actionat pentru verificarea respectarii prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, la societati comerciale asigurate cu paza proprie sau agenti de paza ai societatilor specializate de paza, din municipiul Braila, precum si pentru verificarea legalitatii incadrarii personalului.
Politistii au efectuat controale tematice la 29 societati comerciale, urmarind, in special, modul de executare a serviciului personalului de paza si cunoasterea consemnului general si particular al posturilor.
In urma controalelor efectuate, au fost constatate 10 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 800 de lei, 6 dintre acestea fiind aplicate agentilor de paza care au fost depistati dormind in timpul serviciului, si alte doua unui agent de paza care se afla sub influenta bauturilor alcoolice si unuia care nu executa serviciul conform consemnului general si particular al postului.
Deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerii unitatilor beneficiare, precum si conducerii unitatilor specializate de paza, prestatoare de servicii de paza.

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arcasu ]

Instrument de gestiune si monitorizare a proiectelor ANOFM

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:07

Instrument de gestiune si monitorizare a proiectelor ANOFMIn perioada 06.01.2014 - 05.07.2015, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca implementeaza in parteneriat cu societatea IT SYSTEMS INTERNATIONAL proiectul "DataProject Management System - instrument de gestiune si monitorizare a proiectelor din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca".
Proiectul isi propune sa vina in acord cu obiectivele Axei prioritare 4 - "Modernizarea serviciului Public de Ocupare" si a Domeniului Major de Interventie 4.1 - "Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare" prin imbunatatirea si asigurarea calitatii serviciilor furnizate persoanelor in cautarea unui loc de munca, imbunatatirea capacitatii administrative si institutionale si cresterea calitatii, transparentei si a eficientei in acordarea
acestor servicii.
In urma implementarii proiectului, va fi furnizata si implementata in 43 SPO-uri din Romania, o platforma informatica care va gestiona si monitoriza proiectele derulate de ANOFM si resursele umane si materiale implicate in aceasta activitate, ce va duce la eficientizarea muncii angajatilor SPO pentru a raspunde adecvat si profesionist nevoilor pe care le ridica beneficiarii. Sistemul prezinta o importanta deosebita, mai ales in ceea ce priveste posibilitatea de a gestiona informatia cu privire la proiecte si minimizarea oricaror posibilitati legate de dubla finantare in cazul acestora.
Implementarea activitatilor proiectului contribuie la cresterea calitatii serviciilor oferite prin Serviciul ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: 20 februarie - Ziua Dezrobirii Romilor

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:07

Editie Online: 20 februarie - Ziua Dezrobirii RomilorIn istoria zbuciumata a omenirii au fost destule popoare, natii si etnii care au suferit cumplit din cauza discriminarii rasiale, a razboaielor si sclaviei. Iar printre acestea se innumara si romii din tara noastra, si pentru care, dupa 500 de ani de robie, zorii libertatii au aparut in 1856; cand Romania, gratie pasoptistilor revolutionari din Moldova si a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, devenea un stat modern si civilizat. Astfel, prin Proclamatia revolutionara de la 11 iunie 1848 si Legiuirea pentru emancipatia tuturor tiganilor din Principatul Romanesc (20 februarie 1856), se obtine primul si cel mai important pas al libertatii individuale a romilor. Pana atunci, sclavi si robi pe marile mosii sau domenii bisericesti. Au mai fost si alte legi in acest sens: * in 22 martie 1843 * la 11 februarie 1847, propusa de domnitorul Alexandru Bibescu * 22 noiembrie 1847, prin porunca domneasca a lui Barbu Stirbei * la 31 ianuarie 1844, propunerea venind din partea domnitorului Mihail Sturza * 1855, an al dezrobirii romilor de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica, acesta insarcinand pe Petre Mavroghene si Mihail Kogalniceanu cu redactarea unui proiect de lege care sa inlature definitiv robia romilor. Ei nu il pot uita nici pe Vasile Alecsandri, poetul care a fost printre primii proprietari din Moldova care si-a slobozit robii inainte de adoptarea legii. Liberi si egali in fata legii, ei au avut insa parte de alte vremuri si intamplari, dintre cele mai tragice: deportati ori ...

Actualitate / stiri Actualitate194 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Selectiv, dar pana la container...

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Selectiv, dar pana la container...Este adevarat ca la toate etajele din cladirea Palatului Administrativ exista pubele pentru depunerea selectiva
a diverselor deseuri. Dar nu toate sunt si descarcate selectiva
, spre a fi preluate de RER. Asa ca intr-un imens container metalic se arunca tot felul de gunoaie, deseuri si ambalaje. Ce sa mai comentezi...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) In parcarea auto de la Concordiei...

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) In parcarea auto de la Concordiei...La un moment dat disparuse remorca auto abandonata in parcarea auto de la Piata Concordie (str. Mihai Bravu). In jurul "jafului" se aduna/arunca gunoaie, iar la cativa metri distanta, soferii trebuie sa ocoleasca o ditamai groapa si sa evite "cioturile" metalice de la un fost panou de orientare rutiera. Nu cumva era al celor de la Drumuri Nationale...

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Arcasu ]

Pompierii la datorie

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:07

Pompierii la datorieIn data de 19.02.2015, ora 10.30, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la o cladire dezafectata, unde a functionat o moara, cunoscuta ca Moara "Nicolae Balcescu" din municipiul Braila.
Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost crearea intentionata sau din culpa a conditiilor de a genera incendiu, de persoane neidentificate.
Au ars cca. 75 mp. planseu tip sandwich confectionat din dulapi din scandura captusit cu stuf, instalatie electrica dintr-o camera de comanda si un electromotor dezafectat.
Nu s-au inregistrat victime.

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Sedinta a Grupului de Lucru Mixt, consacrata romilor

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:07

Sedinta a Grupului de Lucru Mixt, consacrata romilorActiunea a avut loc ieri la nivelul Prefecturii judetului Braila, si a inclus noile reglementari legale pentru aprobarea Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a romilor * Un raport al Retelei Romani Criss de monitori locali pentru drepturile omului * Semnificatia zilei de 20 februarie - Ziua dezrobirii romilor. Vom reveni asupra subiectelor discutate.

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arcasu ]

Romanii, multumiti intr-un procent covarsitor de inceputul de mandat al lui Klaus Iohannis

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 06:05

Romanii, multumiti intr-un procent covarsitor de inceputul de mandat al lui Klaus IohannisCel mai recent sondaj Inscop Research arata ca romanii sunt multumiti intr-un procent covarsitor de inceputul de mandat al lui Klaus Iohannis. Totodata, repondentii vor ramanerea in functie a actualului premier. Totodata, doresc ca PNL sa vina la putere doar in urma unor alegeri si nu dupa printr-o alianta cu Vanghelie ori Geoana.
La aproape doua luni de la instalarea sa in functie, Klaus Iohannis isi mentine cota ridicata de popularitate. Peste 75,5% dintre romani se declara multumiti de modul in care Iohannis a inceput mandatul si doar 12,9% sunt nemultumiti.
Demisia premierului imparte populatia in doua grupuri aproximativ egale, dar situate la poli opusi. Astfel, 41,8% dintre respondenti sunt de acord cu demisia premierului, in timp ce 41,2% refuza sa accepte aceasta posibilitate.
In ce priveste posibila instalare a unui Guvern PNL, 52,4% dintre respondenti considera ca liberalii trebuie sa revina la guvernare in urma unor alegeri. Romanii apreciaza si colaborarea actuala dintre presedinte si premier.
De asemenea, 91,2% dintre romani vor ca politicienii cu condamnari definitive in justitie sa se retraga din functiile detinute.
Sondajul a fost realizat in perioada 5-10 februarie pe un esantion de 1065 de persoane cu varsta de 18 si peste 18 ani, iar marja de eroare este de plus/minus 3%.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... La doi pasi distanta...

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:08

Astia suntem... La doi pasi distanta...Se poate vedea in statia de tramvai de la Polivalenta: doua cioturi dintr-o banca incastrate definitiv in asfalt, iar spre aleea care duce spre soseaua Buzaului/Liceul de Constructii, acolo unde a fost un chiosc s-a turnat asfalt peste beton, iar un cos de gunoi arata jalnic (strivit) de cativa ani. Din peisaj nu lipsesc balariile si boschetii care flancheaza linia de tramvai. Asa e cand la Braila neregulile dureaza ani si ani de zile...

Actualitate / stiri Actualitate130 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Aceleasi surprise neplacute, in Parcul Monument...

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Aceleasi surprise neplacute, in Parcul Monument...Lumea si edilii s-au obisnuit cu singurul ceas de la intrare, ramas teapan din anul 2010, iar in zona toaletelor publice ecologice, balta de asta toamna (de care edilii Brailei stiu), s-a transformat intr-un mini patinoar. Sa nu cumva sa ni se perceapa vreo taxa, pentru acesta lunecus format de apa care izvoraste continuu dintr-o retea de utilitati...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:08

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 10 - 17.02.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 160 sanctiuni contraventionale in valoare de 38707,50 lei.
In prezent un efectiv de 15 politisti locali urmeaza cursurile de formare profesionala la Centrul de pregatire apartinand Ministerului de Interne, Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi 1 accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale si Judecatoriei Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 7 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Odata cu inceperea anului scolar 2014 - 2015, se monitorizeaza 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila. In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:

In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe linia identificarii, ...

Actualitate / stiri Actualitate318 vizite[ Arcasu ]

Primaria Braila anunta

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:08

Primaria Braila anuntaPrimaria Municipiului Braila anunta publicul interesat ca in data de 24 februarie 2015, ora 12.00, va organiza o sedinta publica ce are pe ordinea de zi etapa B - Concept Strategic si Scenarii de dezvoltare a Mobilitatii Urbane a lucrarii Plan Strategic de Mobilitate Urbana pentru Municipiul Braila, executata de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti.
Sedinta publica se va desfasura la sediul Consiliul Judetean Braila din Piata Independentei nr.1 etaj 4, camera 404 Braila.
Documentatia este disponibila pentru studiu pe site-ul Primariei Municipiului Braila/Directii Proprii/Arhitect sef.

Actualitate / stiri Actualitate353 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) La plimbare cu autoturismul...

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) La plimbare cu autoturismul...Pe aleea principala din Parcul Monument. Indiferent cine or fi fost ocupantii, asa ceva nu este permis. Dar, probabil, va fi intervenit ferm, macar unul din cei trei agenti ai politiei locale, aflati ciotca la Punctul de Informare. Patrulati baieti (si fete), patrulati... Pardon, erau la ora schimbarii de tura...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) In autogara Braicar...

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) In autogara Braicar...Smecherii de soferi de pe maxi-taxiurile din judet tin atat de mult sa aibe masinile curate, incat le toaleteaza/spala chiar la peroanele autogarii; pe banda de stocaj, si asa plina de gropi...

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Nu s-a intervenit deloc...

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Nu s-a intervenit deloc...Daca diversi derbedei (nevazuti si neprinsi/amendati) distrug si sculpturile de piatra ale Parcului Monument, cele puse la pamant nu sunt repuse (trainic!) pe soclu, iar langa ele se arunca din belsug gunoaie...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Natura moarta cu radacini nescoase...

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Natura moarta cu radacini nescoase...A devenit o moda ca Seroplant sa nu scoata, chiar sa ridice, radacinile ramase la suprafata solului in urma unor vijelii si a interventiei echipelor care taie (si) copacii cazuti ori uscati. Lasa bre, ca face parte din arhiectura peisagera... I-auzi, braul...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Amenzile pentru rovinieta, anulate. Semnatura electronica nu este legala

Joi, 19 Februarie 2015, ora 06:07

Amenzile pentru rovinieta, anulate. Semnatura electronica nu este legalaAmenzile pentru rovinieta ar putea fi anulate. Toti soferii care au primit, prin posta, amenda pentru ca nu au avut rovinieta pot cere anularea amenzii pentru ca procesele verbale nu sunt semnate de un agent constatator. Soferii care au apucat sa plateasca si-ar putea cere banii inapoi.
Romanii care au primit prin posta o amenda fara semnatura agentului constatator trebuie sa mearga la instanta si sa ceara anularea ei, in baza deciziei comunicate de Inalta curte de Casatie si Justitie. Mai exact, instanta suprema a explicat ca orice amenda fara semnatura olografa a agentului care a constatat lipsa rovinietei este nula.
Instanta Suprema a stabilit, luni, 16 februarie: "In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 17 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile, raportate la dispozitiile art. 4 pct. 1-4 si art. 7 din Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata, procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor prevazute de art. 8 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, incheiate potrivit art. 9 alin. (1) lit. a), alin. (2) si alin. (3) din acest act normativ, transmise persoanelor sanctionate ...

Actualitate / stiri Actualitate232 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Ce se mai distruge in fata primariei...

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:07

Astia suntem... Ce se mai distruge in fata primariei...Daca majoritatea bancilor de pe platoul din fata primariei sunt deja scorojite, iar unele grav deteriorate de intemperii, cu ocazia deszapezirii harnicii salubristi au ciupt/ciobit treptele si pavimentul din marmura si granit, iar alde Dorel cu al sau buldoexcavator a exfoliat o buna parte din banda de ghidaj pentru persoanele cu dizabilitati. Mai mult, acum au aparut sicateva balize (becuri cu led incastrate in paviment) facute zob sau sparte, cu monturile aruncate in iarba. Tot din cauza lipsei de prevenire/control. Iar sefii si trepadusii au raportat "sus" ca s-a curatat zapada si gheata. Cu ce pret/pagube, se vede. Ca doar "noi muncim, nu gandim"...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Revista de zootehnie

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:07

Revista de zootehnieEste titlul unei publicatii de profil, tiparita la Iasi, si trateaza subiecte din domenii diverse: educatie, cerecetare, productie, organizare. Revista apare sub egida ASAS "Gheorghe Ionescu Sisesti" si SRZ (Societatii Romane de Zootehnie), membrii colegiului redactional fiind specialisti, practicieni si cadre universitare de marca. Sumarul ultimului numar al Revistei de zootehnie este urmatorul: * prezentarea unui brand romanesc de success - Avicola Bucuresti * repere istorice privind evolutia metodologiei de evaluare genetica a reproducatorilor la taurinele pentru productia de lapte * studiu morphologic asupra cabalinelor de rasa semi greu romanesc din efectivul matca al hergheleiei Rusetu * cercetari histologice in domeniul gainilor pentru carne * turtele de seminte de struguri administrate in hrana porcilor * pajisti halofile-imbunatatire - folosire * evaluarea tesutului muscular striat din carnea de porcine * importanta si tehnologia obtinerii ovoproduselor * biomonitorizarea mediului cu ajutorul albenelor melifere * aparitia conceptului de buna stare animal * varietati de culoare reprezentative pentru populatiile de perusi ondulati standard * omagieri, in memoriam, carti noi * organigrama SRZ.

Actualitate / stiri Actualitate133 vizite[ Arcasu ]

Politia Locala si cersetorii

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:07

Politia Locala si cersetoriiIn zilele de 13 si 17.02.2015, Politia Locala Braila a continuat actiunile pe linia depistarii persoanelor care desi sunt apte de munca, apeleaza la mila publicului iar in unele situatii datorita comportamentului agresiv creeaza un real disconfort cetatenilor.
Cu aceasta ocazie au fost identificate 14 persoane dintre care 8 au fost sanctionate contraventional, iar 4 au fost indepartate din zona, fiind la prima abatere.
Exemplificam:
- V.Samir, de 40 de ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei conform Legii nr. 61/1991 R - cersea in intersectia Bd.Independentei cu str.1 Decembrie 1918;
- B.Pompiliu, de 38 de ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei conform Legii nr. 61/1991 R - cersea in intersectia Bd.Independentei cu str.1 Decembrie 1918;
- I.Constanta, de 46 de ani, din Braila - sanctionata cu amenda in valoare de 100 lei conform Legii nr. 61/1991 R - cersea in Piata Traian;
- M.Deocletian, de 25 de ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei conform Legii nr. 61/1991 R - cersea in zona Catedrala "Nasterea Domnului";
- B.Alina-Luminita, de 35 de ani, din Braila - sanctionata cu amenda in valoare de 100 lei conform Legii nr. 61/1991 R - cersea in zona intersectiei str.1 Decembrie 1918 cu str.Grivitei;
- I.Ileana, de 37 de ani, din Braila - sanctionata cu amenda in valoare de 100 lei conform Legii nr.61/1991 R - cersea in zona Catedrala "Nasterea Domnului";
In cazul contravenientului M.Deocletian s-a procedat la ...

Actualitate / stiri Actualitate194 vizite[ Arcasu ]

Rabla 2015. Peste 5000 de tichete in plus

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:07

Rabla 2015. Peste 5000 de tichete in plusGhidul de finantare pentru programul Rabla 2015 a fost elaborat de Ministerul Mediului, anul acesta urmand sa fie emise 25.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice, iar eco-bonusul sa creasca de la 500 la 1.500 de lei, a anuntat ministrul Gratiela Gavrilescu.
Ghidul de finantare pentru Rabla 2015 a fost lansat in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, scrie Mediafax.ro.
Ministrul Mediului a declarat ca bugetul pe 2015 al programului Rabla este de 200 de milioane de lei, cu 33 la suta mai mare decat anul trecut.
Gratiela Gavrilescu a precizat ca anul acesta vor fi acordate 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 pentru persoane juridice, respectiv cu 3.000 mai multe pentru persoanele juridice.
Valoarea tichetului va fi tot de 6.500 de lei, in timp ce valoarea eco-bonusului acordat pentru achizitia unei masini ecologice va creste de la 500 la 1.500 de lei.
Daca prima de casare este transmisibila, eco-bonusul nu se acorda daca masina noua nu este cumparata de aceeasi persoana care caseaza masina veche. Astfel, proprietarul masinii casate poate opta pentru cedarea tichetului electronic unei alte persoane, care doreste sa isi cumpere o masina noua, insa persoana respectiva nu va beneficia si de eco-bonusuri, chiar daca achizitioneaza o masina care respecta conditiile pentru acordarea acestora.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Numai samanta certificata!

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:07

Editie Online: Numai samanta certificata!Acesta fiind primul pas pentru o productie performanta. Este Apelul AISR (Alianta Industriei Semintelor din Romania) si al MADR. Iar pentru a nu cadea prada contrafacerilor cu samanta, fermierii agricoli trebuie sa apeleze numai la comerciantii autorizati. Este adevarat, contrafacerea etichetei reprezinta fals in acte publice si se pedepseste prin lege, dar pana a se ajunge acolo, e bine sa stiti in ce constau semintele certificate: * Au elemente de siguranta (holograma originala) * Etichetele originale nu se rup usor si sunt tiparite profesional * Fiecare sac are numar de ordine, numar de lot, care pot fi verificate la companiile producatoare * Sacii originali sunt sigilati si etichetati * Semintele certificate sunt in prealabil analizate si verificate de Inspectoratele pentru Controlul Calitatii Semintelor * Semintele sunt insotite intotdeauna de un document de calitate si conformitate al furnizorului * Recolta este garantata prin productie ridicata si de calitate superioara * Solicitati sprijinul specialistilor agricoli si consultantilor, atunci cand va alegeti si procurati semintele.
Atentie de unde va cumparati semintele!
Si de la ce persoane. Pentru ca
tentatia de preturi mai mici sa nu va alegeti cu seminte necertificate, contrafacute. Si iata cum puteti cadea in capcana comerciantilor de ocazie: * Preturile sunt mai mici, cu mult sub pretul real * Semintele se vand in targuri, piete, direct din camioane sau din portbagajul autoturismului, de multe ori fara acte sau ...

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Arcasu ]

Nu primesti bon fiscal, nu platesti! A reglementat statul furtul cu legea in mana?

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:07

Nu primesti bon fiscal, nu platesti! A reglementat statul furtul cu legea in mana?De la 1 martie, daca nu primim bon fiscal pentru bunurile cumparate din magazine, vom putea pleca cu ele fara sa le platim sau chiar sa solicitam contravaloarea acestora! Reglementarea (OUG 28/1999 republicata), deschide o adevarata Cutie a Pandorei, sustin analistii de la KeysFin. Cine garanteaza ca cumparatorii actioneaza cu buna credinta si nu vor forta, practic, furtul de bunuri cu legea in mana?
"In cazul in care operatorii economici (...) nu inmaneaza clientului bonul fiscal sau inmaneaza un alt document decat bonul fiscal (...), clientul este obligat sa solicite operatorului economic inmanarea bonului fiscal. In cazul in care operatorii economici (...) refuza emiterea si inmanarea bonului fiscal clientului (..), acesta din urma are dreptul de a beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii acestuia", scrie in articolul 10 din OUG 28/1999, republicata, aparuta in Monitorul Oficial.
Expertii de la KeysFin spun ca prevederile incluse in OUG isi au o justificare legitima - lupta impotriva evaziunii fiscale, insa legislatia lasa loc de interpretari si poate crea foarte multe probleme agentilor economici.
"Ordonanta nu face referire la situatiile in care, de exemplu, cumparatorul refuza sa plateasca marfa respectiva si sa primeasca, astfel bonul fiscal. In absenta oricarei prevederi legale, folosindu-se de prevederile ordonantei, acesta poate pleca cu bunurile fara sa le plateasca sau sa solicite contravaloarea acestora, desi comerciantul ...

Actualitate / stiri Actualitate197 vizite[ Arcasu ]

Cu cat se scumpesc gazele

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:07

Cu cat se scumpesc gazeleContinuarea liberalizarii pretului la gaze pentru populatie ar duce la scumpiri cu 7% anul acesta si cu cate 5% in urmatorii doi ani, astfel incat, in 2018, sa se ajunga la 85 de lei pe MWh, a explicat, marti, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, potrivit Agerpres.
"Avem de facut un salt de la 53,3 de lei MWh la aproximativ 85 de lei (MWh - n. r.), estimarea noastra. Este vorba de un ecart de 30 de lei pe care sa il impartim pe o perioada de trei ani, ceea ce ar duce in preturile finale la influente de ordinul a 7% in 2015 si cate 5% in 2016 si 2017, iar in 2018 sa incheiem liberalizarea, daca preturile raman constante, la 85 - 90 de lei MWh sau sa mergem pana in 2021", a spus Niculae Havrilet.
In opinia acestuia, este de preferat ca liberalizarea sa se faca anual, in luna aprilie, pentru ca populatia nu mai foloseste gazul pentru incalzire si are timp sa pregateasca pana in octombrie, iar prima factura care va include pretul crescut pentru incalzire sa fie emisa la sfarsitul lunii decembrie.
Conform unui proiect de Hotarare de Guvern publicat de Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica (numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice, destinata consumului populatiei) se ...

Actualitate / stiri Actualitate147 vizite[ Arcasu ]

Clasa Zero 2015. Ce acte ai nevoie pentru a-ti da copilul in Clasa pregatitoare

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 06:05

Clasa Zero 2015. Ce acte ai nevoie pentru a-ti da copilul in Clasa pregatitoareInscrierea copiilor in clasa pregatitoare a inceput in data de 16 februarie 2015, dupa cum prevede proiectul de calendar publicat de Ministerul Educatiei. Potrivit documentului, in perioada 16 februarie - 6 martie 2015 are loc completarea de catre parinti, online sau la scoala la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere.
Parintii, ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2015 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, in conformitate cu prevederile legii si ale prezentei metodologii. Prin exceptie de la aceste prevederi, pentru anul scolar 2015-2016, parintii, ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015 si care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2015 inclusiv, pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I.
Alegerea unitatii de invatamant la care va fi inscris copilul
Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie vor fi inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata. Pe locurile libere, se inscriu si, ulterior, se inmatriculeaza copiii care provin din alte circumscriptii scolare, inclusiv din alte localitati, in conformitate cu solicitarile parintilor si cu prevederile prezentei metodologii. In sensul prezentei metodologii, numarul locurilor libere la clasa pregatitoare este stabilit ca diferenta intre numarul de locuri alocate pentru clasa ...

Actualitate / stiri Actualitate247 vizite[ Arcasu ]

Cultura, un viciu? Toate produsele culturale ar putea fi taxate precum alcoolul sau tigarile

Marti, 17 Februarie 2015, ora 06:10

Cultura, un viciu? Toate produsele culturale ar putea fi taxate precum alcoolul sau tigarileUn proiect legislativ adoptat in Senat prevede taxarea produselor culturale (bilete de teatru, concerte, carti) in mod asemanator tigarilor sau bauturilor alcoolice.
Proiectul urmeaza sa instituie Timbrul Cultural, aplicabil oricarui produs cultural din Romania. Beneficiarii sumelor astfel obtinute vor fi "uniunile si organizatiile de creatori".
Proiectul de lege privind instituirea timbrului cultural a fost initiat de 84 de deputati si senatori, fiind adoptat de Senat pe 8 decembrie 2014. Pe 15 decembrie 2014, initiativa a fost prezentata in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, iar pe 3 februarie a primit aviz de la Comisia juridica, de disciplina si imunitati, scrie adevarul.ro.
Daca proiectul de lege va fi adoptat, timbrul literar urmeaza sa fie aplicat pe fiecare carte inainte ca aceasta sa intre in librarii, la fel cum se aplica timbrul pe tigari si bauturi alcoolice, iar cetatenii Romaniei vor fi nevoiti sa plateasca in plus si pentru orice bilet de intrare la orice spectacol, concert, expozitie, muzeu sau film.
(Sursa: www.antena3.ro)

Life Show / stiri Life Show54 vizite[ Arcasu ]

La sandramaua din Brailita...

Marti, 17 Februarie 2015, ora 06:08

La sandramaua din Brailita...Fostul dispensar uman de pe str. Dumbrava Rosie a ajuns o sandrama neingrijita, cu peretii coscoviti si plini de crapaturi. Afara, o alee pietonala plina de gropi, si o curte neingrijita, ca a unei batrane din margine de sat: cu balarii uscate, vita de vie cazuta la pamant si o cutie de la gaze spanzurata (la nivelul solului) de un gard din plasa. Inauntru, pe un hol minuscul o banca, doua scaune si nici o masa. Oamenii stau rabdatori la rand, in fata singurului ghiseu din 4 (in dotare). Este aproape imposibil sa o vezi pe dna functionara, aflata "dupe colt", in spatele unui vraf de dosare si a calculatorului. Platitorul este pus in situatia umilitoare/incomoda de a sta cocosat/aplecat in fata geamlacului spart al ghiseului, iar ca reazem este tocul de 10 cm al geamului. Multi locuitori (mai ales batrani) nu au inteles cum se completeaza cele doua (!) formulare, iar in sprijinul lor vine, cu foarte multa amabilitate si solicitudine, un agent al politiei locale. Bland la vorba, amabil, dar stapanind cu tact situatia cand se isca nemultumiri. Felicitari acestuia!
Ne interesam daca si cei de la biblioteca de cartier folosesc aceeasi toaleta unisex (cu o singura cabina). Ni se spune ca da, iar replica unui brailitean in varsta explica de ce se tot intarzie cu plata taxei: "Cand afara era viscol, tot un singur ghiseu era deschis, iar coada se intindea pana spre poarta... Ehei, dar pentru functionari e ceva mai bine acum, fiindca ani de zile inghetau in birouri, iar centrala ...

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Arcasu ]

Sedinta Grupului de Lucru Mixt la nivelul judetului Braila

Marti, 17 Februarie 2015, ora 06:08

Sedinta Grupului de Lucru Mixt la nivelul judetului BrailaJoi, 19 februarie 2015, ora 12.00, la Sala Ronda a Palatului Administrativ va avea loc sedinta Grupului de Lucru Mixt la nivelul judetului Braila, cu urmatoarea ordine de zi:
1. Prezentarea participantilor
2. Prevederile H.G. nr. 18/14.01.2015 pentru aprobarea Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatilor rome, pentru perioada 2015-2020, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 49 din 21.01.2015 - Sinteza
Prezinta: Reprezentant A.N.R.
3. Informare cu privire la Reteaua Romani Criss de monitori locali pentru drepturile omului
Prezinta: Daniel Caraivan - monitor Romani Criss
4. Semnificatia zilei de 20 februarie - Ziua dezrobirii romilor
Prezinta: O.N.G.-uri
5. Diverse

Actualitate / stiri Actualitate112 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Alte 79 de cazuri inregistrate la Braila, in ultimele doua zile
* la data de 16 octombrie au fost 29 de cazuri Covid - 19 nou confirmate si zero persoane decedate, ...
Cumetrie intrerupta de politisti. 36 de persoane petreceau la un restaurant fara masti si distantare sociala
Organizatorul evenimentului, cat si administratorul restaurantului au fost amendati cu cate 3.000 de ...
Braila nu mai are loc la Terapie Intensiva pentru bolnavii Covid-19
* toate cele opt paturi din Spitalul Judetean erau ocupate, ieri, dupa cum ne-a declarat managerul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor