Rezultatele 931 - 960 din 1000 (0.450 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Politia Romana alege viata! Conduceti prudent!

Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:08

Politia Romana alege viata! Conduceti prudent!Pe parcursul lunii ianuarie 2015, la nivelul judetului nostru au fost inregistrate 5 accidente rutiere grave, soldate cu 5 raniti grav, in scadere fata de aceeasi perioada a anului 2014, cand au avut loc 11 accidente rutiere grave, soldate cu 12 persoane ranite grav si doua ranite usor.
Din totalul accidentelor produse in luna ianuarie, unul a fost in municipiu, fiind inregistrata o victima accidentata grav, si 4 in judet, soldate cu 4 accidentati grav.
Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost nerespectarea vitezei legale de deplasare, care a dus la producerea a 3 accidente rutiere, soldat cu 3 raniti grav, si traversarea neregulamentara a pietonilor, care a dus la producerea unui accident, in urma caruia o persoana a fost ranita grav.
Conducatorii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 4 braileni si unul aflat in tranzit, dintre care 3 amatori, un profesionist si un biciclist.
Zilele in care s-au produs accidentele rutiere grave au fost miercuri (doua accidente cu doi raniti grav) si joi (doua accidente cu doi raniti grav).
Cu preponderenta, accidentele au fost inregistrate in intervalul orar 6.00-12.00 (doua accidente cu doi raniti grav) si 12.00-18.00 (doua accidente cu doi raniti grav).
* * *
Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Valuri de propuneri in sedinta CLM Braila

Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:08

Valuri de propuneri in sedinta CLM BrailaAproape 30 de puncte a avut la ordinea de zi sedinta CLM Braila, de ieri. Nu mai putin de o ora s-a discutat pe marginea aprobarii utilizarii sumei de 5.885,42 lei din excedentul anual al bugetului local, pentru finantarea sectiunii de dezvoltare pe anul 2015. Prima observatie a facut-o consilierul Simona Draghincescu privind numarul prea mare de taxe si impozite. In interventia sa, dl. Primar Aurel Gabriel Simionescu a insistat pe necesitatea continuarii activitatii la Scolile nr. 28 si 24, plus la lucrarile de RK, pentru hidro si termoizolatii; unde este nevoie de 1,2 milioane lei, plus partea de contributie a primariei.
Importante si prioritare sunt si lucrarile de cadastru. Iar la propunerea consilierului Ionel Alexandru, Braila poate si trebuie sa devina Capitala Culturala Europeana. S-a discutat, de asemenea,si despre delegarea la achizitia iluminatului public, pentru un studiu de fezabilitate si oportunitate la acest capitol; fiindca in luna noiembrie inceteaza contractual cu Luxten.
* Ionel Alexandru: "Ridic doua probleme majore: de la Braila actuala la cea aniversara (650 de ani de atestare documentara) si Braila Capitala Culturala Europeana - pentru care solicit fonduri".
* Primarul Aurel Gabriel Simionescu: "Trebuie un plan separat, cu Consiliul Judetean, pentru aceasta finantare"
* Ionel Alexandru: "Capitolul Dezvoltare pentru 2015 trebuie sa fie unul de Cultura, Recreere, Religie, iar ctitorului Brailei, Vlaicu Voda sa i se ridice o statuie. Sunt probleme si ...

Actualitate / stiri Actualitate309 vizite[ Arcasu ]

Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:07

Principalele activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 03 - 10.02.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 128 sanctiuni contraventionale in valoare de 28.317 lei.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale si Biroului Rutier imaginile stocate si prelucrate in cazul a 6 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Odata cu inceperea anului scolar 2014 - 2015, se monitorizeaza 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila. In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:

In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe linia identificarii, monitorizarii si desfiintarii haldelor de gunoi existente pe raza municipiului Braila.
Astfel au fost localizate un numar de 37 locatii de deseuri pe strazile municipiului. Respectivele locatii au fost inaintate S.U.P.A.G.L. Braila si operatorilor de salubritate pentru ecologizarea conform zonelor de competenta.
Pentru descurajarea persoanelor detinatoare de atelaje hipo care obisnuiesc sa transporte ..

Actualitate / stiri Actualitate251 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Cersetorii din piete...

Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Cersetorii din piete...Ei abunda mai ales in Concordiei si Piata Mare, deranjand cumparatorii. Unii dintre amarati sunt violenti, iar lor li se mai adauga si tiganii din zona. "Ne-au speriat domnule cu tupeul si insistentele lor; injura, se bat intre ei, iar dupa cateva ceasuri de cand sunt luati cu duba li se da drumul pe strada. Au aparut chiar indivizi nevazuti pana acum. Ceva trebuie facut cu acesti oropsiti", opinau comerciantii. Chiar asa...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Hercules 1, mers cu spatele in aval...

Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:08

Semnal(!) Hercules 1, mers cu spatele in aval...Acum doua zile, impingatorul Hercules 1 venea in scursul Dunarii, cu spatele. La un moment dat, s-a pozitionat transversal pe cursul apei (in dreptul debarcaderului Braicar, unde curentii apei/anafoarele sunt foarte puternice), si-a reglat pana la urma directia, insa tot mergand ca racul. I se oprisera motoarele si, spuneau cei aflati pe mal la pescuit, nu e prima data cand se intampla asa ceva pe Dunare. Iar daca nava mai tracta si incarcatura ori era trafic pe fluviu, cine stie ce se putea intampla...

Actualitate / stiri Actualitate96 vizite[ Arcasu ]

CNAS: Cardul de sanatate are imprimate doar date personale de identificare, nu informatii medicale

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:10

CNAS: Cardul de sanatate are imprimate doar date personale de identificare, nu informatii medicaleCardul national de sanatate are imprimate doar datele personale de identificare ale asiguratului, si nu vreo informatie medicala, care ar putea fi adaugata de medicul de familie numai la cererea pacientului, a declarat, marti, agentiei MediaFax, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Presedintele CNAS a precizat ca pe card si in cip-ul cardului sunt imprimate urmatoarele informatii: numele si prenumele asiguratului, codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate, numarul de identificare al cardului (CID), data nasterii si termenul de valabilitate al cardului (cinci ani).
"Doar la cererea asiguratului, medicul de familie poate inscriptiona pe cardul de sanatate date medicale", a mai spus presedintele CNAS.
Ciurchea a explicat ca activarea cardului de sanatate poate fi facuta la orice furnizor de servicii medicale, mai putin de farmacist.
Nu este necesar ca asiguratul sa mearga special la medic pentru activarea cardului. Operatiunea de activare dureaza maxim 30 de secunde si consta in inlocuirea PIN-ului de transport al cardului (000) cu un pin din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie sa il divulge. PIN-ul personalizat va fi introdus si confirmat personal de pacient. Personalizarea PIN-ului este obligatorie, altfel cardul ramane in stare inactiva si nu poate confirma servicii medicale in sistem.
Cardul, odata activat, va fi folosit de cate ori asiguratul merge la medic sau la farmacie, iar PIN-ul va fi introdus de asigurat ori de cate ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Asanare de munitie

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:08

Asanare de munitieIn data de 09.02.2015, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la un operator economic care colecteaza fier vechi din municipiu, unde, in urma sortarii fierului vechi, au fost descoperite noua elemente de munitie de diferite calibre, toate in stare avansata de oxidare. Acestea au fost ridicate, transportate si depozitate in siguranta, ulterior acestea vor fi distruse in poligonul de specialitate.
In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale .
Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice:
- atingerea munitiilor cu mana sau cu alte obiecte;
- ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte;
- comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase;
- lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamant sau la suprafata;
- introducerea munitiilor in foc;
- topirea elementelor metalice ale munitiilor;
- taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura;
- folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte;
- utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale;
- demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente;
- folosirea pentru joaca, de catre copii, a ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arcasu ]

Ordinea de zi

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:08

Ordinea de zi* a Sedintei Ordinare a Consiliului Local Municipal Braila din data de 11.02.2015, Sala Companiei de Utilitati Publice "Dunarea" S.A., ora 10.00
1) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea utilizarii sumei de 5.885,42 mii lei din excedentul anual al bugetului local al Municipiului Braila, pentru finantarea sectiunii de dezvoltare pe anul 2015.
2) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea numarului de burse si a cuantumului unei burse pentru elevii de la cursurile cu frecventa din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, finantate din bugetul local al Municipiului Braila, pe anul 2015.
3) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Municipiului Braila, pe anul 2015.
4) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Serviciului de Utilitate Publica de Administrare a Fondului Locativ si a Cimitirelor Braila, pe anul 2015.
5) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala Braila, pe anul 2015.
6) Proiect de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila privind: Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Serviciului de Utilitate Publica Seroplant Braila, pe anul 2015.
7) Proiect de hotarare initiat de Primarul ..

Actualitate / stiri Actualitate226 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Raportul de activitate al ISU Dunarea

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:08

Editie Online: Raportul de activitate al ISU DunareaIeri, in prezenta dlui prefect Lucian Nicu Olteanu si a dlui subprefect Marius Aurelian Tiripa, a avut loc o sedinta in care dl Ion Cristian (inspector sef ISU Dunarea) a supus atentiei raportul de activitate al ISU pe anul 2014. Au fost subliniate principalele actiuni desfasurate in cazul unor calamitati naturale (inundatii, viscol si inzapeziri, seceta), stingerea incendiilor, accidente, interventii SMURD; dotarile de care a beneficiat ISU, etc.
Scopul tuturor interventiilor a fost salvarea de vieti omenesti si bunuri materiale, localitati si cai de comunicatii, etc.
Prin coerenta, preventie si operativitate; in colaborare cu diverse institutii: politie si jandarmerie, UAT, autoritati judetene, ANIF, SGA, DSVSA, DSP, APM si GJGNM, Politia de Frontiera, Granizoana Brailei, etc. La sedinta a fost prezent, in sala, si dl Viorel Mortu, presedintele Consiliului Judetean Braila.

Actualitate / stiri Actualitate134 vizite[ Arcasu ]

Tratament pentru pomi inaintea pornirii vegetatiei

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:07

Tratament pentru pomi inaintea pornirii vegetatieiPrimim de la Directia pentru Agricultura Braila - Unitatea Fitosanitara:
La toate speciile pomicole, spre sfarsitul iernii, inaintea pornirii in vegetatie, recomandam efectuarea unui tratament, pentru combaterea unor forme de rezistenta a unor daunatori (oua afide, oua/femele hibernante acarieni), cu unul din produsele:
- Confidor Oil SC 004 - 1,5%
- Nuprid Oil 004 CE - 1,5%
Recomandari:
- Daca se intentioneaza sa se aplice si un produs cupric, prima data se va aplica produsul cupric, apoi, dupa circa 10 zile, se va efectua si tratamentul cu produsul insecticid.
- Nu se va amesteca produsul cupric cu cel insecticid.
- Tratamentul se va executa in zile fara vant, cu temperaturi pozitive de peste 5 grade celsius, iar ramificatiile pomilor sa fie uscate.
- Respectati regulile de manipulare si administrare a produselor de protectie a plantelor;
- Recuperati ambalajele goale, protejati mediul!

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Urme (adanci) ale constructorilor...

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:07

Semnal(!) Urme (adanci) ale constructorilor...Mai bine spus ale carpacilor care intervin la retelele de utilitati (inclusiv gaze si electricitate). Pentru ca diversi "alde Dorel", de la beneficiari sau subcontractanti, fac sapaturi si astupa numai cu piatra, acolo unde (acum doi-trei ani!) trebuia sa fie turnat asfalt. Nu trebuie mers in cartiere, pentru asemenea exemple. A se vedea ce este in zona modulelor, pe Calarasi. Ce-i pasa primariei... Aaa, pardon, candva se va moderniza si acest segment de strada...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Buluc de masini...

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:08

Astia suntem... Buluc de masini...Cum a dat putin soarele, o sumedenie de masini se aduna in preajma teraselor. Cum ar fi in capatul Bdlui Independentei/Calarasi. Mai schimba "baetii" si fetele o vorba, se mai invartesc afaceri de catre smecheri. Chestii, socoteli...

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Arcasu ]

Inscrierile in clasele pregatitoare si I, decalate cu o saptamana

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:05

Inscrierile in clasele pregatitoare si I, decalate cu o saptamanaCalendarul inscrierii in invatamantul primar a fost decalat cu o saptamana, fata de proiectul supus dezbaterii publice, astfel ca prima etapa a inscrierilor la clasa pregatitoare incepe in 16 februarie, iar inscrierea direct in clasa I in 23 februarie, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei, informeaza MediaFax.
"Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind inscrierea in invatamantul primar. Pregatirile pentru inscrierea in pregatitoare prima etapa incep in 16 februarie, iar pentru a doua etapa in 23 martie", a declarat ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.
Astfel, in 16 februarie, vor fi afisate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar, circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate.
Tot atunci vor fi afisate: programul de completare a cererilor tip de inscriere, programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, informatiile care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare si criteriile de departajare elaborate de fiecare scoala.
Intre 16 si 27 februarie, vor fi organizate in scoli intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2015 - 2016, in invatamantul primar.
In perioada 18 - 26 februarie, va fi organizata in scoli "Ziua portilor deschise", in care parintii si copiii pot vizita spatiile ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Arcasu ]

Comisia de cod electoral: Numarul parlametarilor din urmatoarea legislatura va fi unul fix si mai mic fata de cel actual

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:05

Comisia de cod electoral: Numarul parlametarilor din urmatoarea legislatura va fi unul fix si mai mic fata de cel actualComisia parlamentara de elaborare a legilor electorale a decis, marti, sa adopte principiul potrivit caruia numarul parlamentarilor care vor fi alesi in viitoarea legislatura sa fie unul fix, dar mai mic decat cel din actuala legislatura.
Membrii comisiei au mai stabilit ca sistemul electoral sa fie acelasi pentru alegerile celor doua Camere, informeaza Mediafax.
Membrii Comisiei au mai cazut de acord si asupra duratei campaniei electorale care va fi de 30 de zile, dar si asupra pragului electoral, care se va mentine la 5%.
S-a decis, de asemenea, ca membrii Comisiei sa se imparta in trei subcomisii care vor lucra separat, astfel: o subcomisie se va ocupa de Legea partidelor si Legea finantarii partidelor si a campaniilor, a doua subcomisie se va ocupa de Legea alegerilor locale, iar a treia se va ocupa de Legea alegerilor parlamentare.
Cele trei subcomisii au termen pana pe 1 martie pentru elaborarea proiectelor de modificare a legilor de care se ocupa, astfel incat intre 7 si 15 martie acestea sa fie dezbatute si votate in Comisia de Cod electoral. Pana la finalul lunii martie, proiectele sa plece la Senat pentru dezbatere si vot.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Arcasu ]

Iohannis: Am cerut sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 06:05

Iohannis: Am cerut sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul SchengenPresedintele Klaus Iohannis a solicitat luni sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, exprimandu-si speranta ca o decizie pozitiva in acest caz va fi adoptata cat de curand posibil, transmite Agerpres.
"Am solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Am exprimat increderea ca o astfel de decizie pozitiva privind aderarea la Schengen va putea fi adoptata cat mai curand posibil", a declarat presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, intr-o conferinta comuna cu omologul sau francez, Francois Hollande.
El a aratat ca principalele repere ale relatiei bilaterale dintre Romania si Franta privesc cooperarea economica bazata pe dorinta de a aprofunda si de a diversifica in ansamblu colaborarea sectoriala in numeroase domenii.
Seful statului a subliniat ca un aspect deosebit de important pentru autoritatile de la Bucuresti pe care l-a discutat cu presedintele Hollande este cel al imaginii pe care Romania si comunitatea romaneasca din Hexagon o au in Franta.
"Suntem increzatori ca fapte izolate atunci cand sunt tratate cu luciditate si moderatie nu pot avea un efect negativ de durata asupra unei lungi relatii de respect reciproc si colaborare politica si culturala. Am solicitat domnului presedinte Hollande pentru eforturile noastre sprijin in domeniul de combatere a oricarui discurs ce reduce o relatie solida la clisee", a declarat Iohannis.
El a aratat ca a discutat cu presedintele Frantei si despre prioritatile la nivel european ..

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:09

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 6-8 februarie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 49 de societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, precum si 14 intreprinderi individuale si 11 producatori particulari, au legitimat 207 persoane, dintre care 58 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 87 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 50 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 8.641 de lei, 23 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arcasu ]

Metoda "Accidentul" loveste din nou!

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:09

Metoda "Accidentul" loveste din nou!Inca un grup infractional care insela prin metoda "Accidentul" a fost identificat
In urma cercetarilor efectuate in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti, cu privire la inselaciunile prin metoda "Accidentul", vineri, 6 februarie 2015, politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale i-au identificat si condus la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila pe C.Nicusor (26 de ani), A.Sterian (26 de ani) si M.G. (17 ani), toti din municipiu.
Judiciaristii au stabilit ca, in perioada 8 ianuarie - 5 februarie 2015, C.Nicusor ar fi inselat cinci persoane, cu varste cuprinse intre 73 si 83 de ani, contactandu-le telefonic si afirmand ca este fiul lor, care ar fi comis un accident rutier cu victime si, pentru a scapa de rigorile legii, ar fi trebuit sa plateasca despagubiri familiilor presupusei victime.
Persoana care mergea sa primeasca banii ar fi fost "avocatul din oficiu", identificat ca fiind M.G., iar al treilea ii transporta pe cei doi cu autoturismul.
Cele cinci persoane (patru din mediul rural si una din municipiu) au fost inselate cu sume cuprinse intre 4.700 si 14.000 de lei, prejudiciul total cauzat fiind de 43.300 de lei si 600 de euro.
In cauza s-a dispus continuarea urmaririi penale impotriva celor trei suspecti, iar C.Nicusor si A.Sterian au fost retinuti pe baza de ordonanta de retinere si introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Braila, minorul fiind cercetat in stare de libertate.
Sambata, 7.02.2015, cei doi au ...

Actualitate / stiri Actualitate189 vizite[ Arcasu ]

Prognoza meteo pe doua saptamani

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:08

Prognoza meteo pe doua saptamani* Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 9 - 22 februarie.
Prognoza meteo Muntenia
Vremea va fi mult mai rece decat normal in primele trei zile, cand media temperaturilor maxime va fi in jurul a 0 grade, iar aceea a temperaturilor minime va cobori pana la -10...-11 grade, deci vor fi nopti si dimineti geroase in cea mai mare parte a regiunii. Incepand din 12 februarie si pana pe 17 februarie, regimul termic se va apropia de cel normal pentru aceasta perioada. Astfel temperaturile maxime, in medie, vor creste de la 2 la 6...7 grade, iar media temperaturilor minime va ajunge la -3 grade. Cum intre 18 si 22 februarie se estimeaza doar mici oscilatii ale temperaturii aerului in jurul acestor ultime medii diurne si nocturne, regimul termic va evolua, in general, in limite normale.
La inceputul intervalului, izolat, se pot semnala ninsori slabe, dar, ulterior, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, mai ales ploi, va fi mai ridicata doar in perioada 17 - 22 februarie.
Prognoza meteo Moldova
In timpul primei saptamani, desi temperaturile maxime vor creste treptat, de la o medie in jurul a -1 grad, pe 9 si 10 februarie, pana la 6 grade, pe 16 februarie, temperaturile minime se vor mentine scazute, ceea ce se va resimti indeosebi in intervalul 9 - 12 februarie, cand in aceasta regiune, local, va fi ger pe timpul noptilor si al diminetilor. Intre 17 si 22 februarie, vremea se va apropia de cea normala pentru aceasta perioada din an, ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Pomii, in repaos vegetativ

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:08

Pomii, in repaos vegetativPrimim de la Directia pentru Agricultura Braila - Unitatea Fitosanitara:
La toate speciile pomicole, in perioada repaosului vegetativ, recomandam efectuarea unui tratament cu produsul cupric Champion 50 WP in concentratie de 0,3%.
Recomandari:
- Tratamentul se va executa in zile fara vant, cu temperaturi pozitive de peste 5 grade Celsius, iar ramificatiile pomilor sa fie uscate.
- Tratamentul este mai eficient daca se executa dupa efectuarea taierilor specifice, care se executa la pomi in aceasta perioada, pentru ca solutia de stropit sa acopere ranile produse ramurilor, rani ce pot fi porti de intrare pentru o serie de agenti patogeni.
- Resturile vegetale ramase dupa efectuarea taierilor vor fi tocate si incorporate in sol, fiind interzisa arderea lor pe teren.
- Respectati regulile de manipulare si administrare a produselor de protectie a plantelor;
- Recuperati ambalajele goale, protejati mediul!

Actualitate / stiri Actualitate115 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Vesnica mizerie...

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:08

Astia suntem... Vesnica mizerie...(Si) de pe Bdul Al.I.Cuza, i-a exasperat pe salubristii de la ECO, nevoiti sa raneasca zilnic in urma acelor nesimtiti care au transformat bulevardul in loc de aruncat gunoiul, mizeriile si... fecalele. Ei si ce, principalul este sa platim taxa anuala (!) de salubritate. Cum s-ar spune, pentru un serviciu care "se va efectua in viitor"...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Haita care a speriat lumea...

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:08

Semnal(!) Haita care a speriat lumea...Este una din haitele de maidanezi ale municipiului, potaile fiind crescute cu osardie de iubitorii de caini. Asa cum se intampla si la blocul 2 Romarta Noua, dulaii exasperandu-i pe trecatori, locatari si cine vine la ANAF. Maidanezii (pardon, crotaliati) sunt foarte agresivi, se reped si la autoturisme, iar zi si noapte latra ca la stana. Pentru ei se arunca mancare de la balcon, sunt serviti la usa blocului, dar si pe spatiu verde; unde custile improvizate dau un aspect de tiganie. Nu de putine ori, dulaii sunt gazduiti pe casa scarii. La hexagoane, alta haita, alta nebunie... Onor primaria stie de toate aceste lucruri, dar cum alti maidanezi se aduna si pe platoul din fata institutiei, ce sa mai comentezi...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Arcasu ]

INFO Regio

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:09

INFO Regio* Timisoara. Aici, politia locala patruleaza pe biciclete prin parcurile orasului, piete si cartiere. Agentii au castile inscriptionate anume, iar vara, canicula nu mai este un impediment pentru ei. In functie de evenimentele orasului se ajunge si la 40 de politisti biciclisti, ajutati de colegii lor de pe scutere. Deci: un lucru civilizat, nepoluant si eficient. Asa cum se intampla, de exemplu in Madrid. Si noi am putea prelua aceasta initiativa, mai ales ca doar doi agenti pe faleza si trei in Parcul Monument nu pot parcurge ditamai distantele la pas ori in pas alergator. Si decat sa aleaga umbra deasa, patrularea pe biciclete e mai sanatoasa...
* Fundatia Serviciilor Sociale Bethanz a organizat un bal caritabil pentru copii cu dizabilitati. De la cei 300 de invitati (cod vestimentar "alb-negru") s-au adunat din donatii peste 100.000 lei, inclusiv din licitatii de arta, vinuri de colectie sau piese de vestimentatie, etc. La cea de-a treia editie a "Balului de la Castel" (o locatie de vis), au participat oameni de afaceri, artisti, medici si politicieni...
* Targu Mures. Aici reinvie traditia scolilor de meserii, prin investirea a circa un milion de lei in finantarea invatamantului tehnologic (25% din bugetul local de municipalitate a locat acestui domeniu). Primaria, impreuna cu parintii elevilor, profesorii si agentii economici au identificat 14 meserii care pot asigura locuri de munca celor care vor sa invete. Slujbele cele mai cautate s-au dovedit a fi cele de mecanic ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Tigari de contrabanda, in Piata Mare

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:09

Tigari de contrabanda, in Piata MareLuni, 09 februarie a.c., in jurul orei 09.00, o patrula de jandarmerie a depistat, in "Piata Mare", din municipiul Braila, o persoana care comercializa in mod ambulant pachete cu tigari.
Cea in cauza, Argentina I., in varsta de 43 ani, nu a putut justifica provenienta in conditiile legii a celor 29 pachete cu tigari, ce nu prezentau marcaje fiscale romanesti.
Ca urmare, jandarmii au ridicat tigarile in vederea continuarii verificarilor, iar persoanei in cauza i-au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arcasu ]

Stef in Corul Barbatesc "Armonia"

Luni, 09 Februarie 2015, ora 06:07

Stef in Corul Barbatesc "Armonia"Recent in Corul barbatesc "Armonia" al Casei de cultura Municipale Braila a fost primit ca tenor artistul plastic Dumitru Stefanescu-STEF.
Corul Armonia ajuns la venerabila varsta de 145 de ani si este un punct de reper si o legenda vie pentru istoria muzicala a orasului Braila. Un cor cu personalitati culturale cu energii spirituale si fizice ale membrilor corului au adus elogii, premii si distinctii cu partituri din muzica clasica, prelucrari folclorice sau muzica religioasa.
Recent Corul Armonia sub bagheta dirijorului Ion Pavaloiu a primit Diploma de onoare la Gala premiilor culturale brailene -sectiunea muzica, editia a 4-a din acest an.
"In tinerete am facut parte din corul Liceului *Nicolae Iorga* sub bagheta regretatului profesor Popa. Imi aduc aminte cu placere de participarile corale de pe scenele oraselor gazda din marea Cantare a Romaniei. Sunt fericit ca am fost acceptat ca tenor in Corul Armonia si voi cauta sa le aduc noroc la competitiile nationale si internationale", ne-a declarat Stef la redactie.

Life Show / stiri Life Show95 vizite[ Arcasu ]

Un spectacol artistic de exceptie...

Luni, 09 Februarie 2015, ora 06:08

Un spectacol artistic de exceptie...A fost cel sustinut, prin originalitate, profesionalism, talent si un melos placut/antrenant de catre formatia "Serenada" din Bucuresti, aplaudata indelung de asistenta la spectacol. Acesta fiind fericit continuat de tinere talente (muzica populara) ale Scolii de Arte Populare "Vespasian Lungu" din Braila.

Life Show / stiri Life Show66 vizite[ Arcasu ]

"Prietenul Albanezului"

Luni, 09 Februarie 2015, ora 06:07

"Prietenul Albanezului"Este denumirea unei excelente reviste, care a ajuns de mult la numarul 100. Cateva zeci de exemplare mai vechi au fost oferite gratuit publicului. Redator sef al revistei este inimosul scriitor Marius Dobrescu, din colectivul redactional facand parte si dna deputat Oana Marinescu; ambii, prieteni statornici ai Brailei. Dovezi in acest sens sunt revistele care acorda spatii largi Festivalului Poetilor din Balcani care a avut loc la Braila, dar si dezvelirii bustului unui mare albanez, Naum Veqilharxhi. Unul dintre albanezii care au trait in Braila si au contribuit la comertul si prosperitatea orasului; un luptator neobosit pentru Renasterea Nationala Albaneza, la inceputul secolului trecut. De aici si amicitia in timp si spatiu, motivata de exemplu, de formarea in Romania a Renasterii Nationale Albaneze, studiile multor albanezi facute in tara noastra si nasterea la Bucuresti a imnului national al Albaniei. Mai mult, "Prietenul Albanez" vine in sprijinul adaptarii tinerelor generatii de etnici albanezi din Romania, cunoasterii valorilor culturale, istorice, artistice, etc. din cele doua tari prietene. Sunt prezentate, nu doar marile personalitati de origine albaneza, dar si tot ce are mai reprezentativ Romania, in stransa legatura cu poetii, scriitorii, etc. din Albania. Cu aceeasi osardie, realizatorii si colaboratorii revistei vin cu pagini inedite despre frumusetile naturii si turistice, istorice din cele doua tari. La fel cum sunt prezentate obiceiurile si datinile ...

Life Show / stiri Life Show134 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis se va adresa in fata plenului reunit al Parlamentului

Luni, 09 Februarie 2015, ora 06:05

Klaus Iohannis se va adresa in fata plenului reunit al ParlamentuluiPresedintele Klaus Iohannis va adresa astazi un mesaj in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.
Klaus Iohannis le-a transmis saptamana trecuta sefilor celor doua Camere o scrisoare in care arata ca doreste sa se adreseze Parlamentului pe 9 februarie.
"In conformitate cu prevederile Art. 88 din Constitutia Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 9 februarie 2015, ora 16.00", se preciza in scrisoarea adresata de seful statului presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Ulterior, conducerea Parlamentului a decis convocarea plenului reunit pentru data si ora propusa de presedintele Iohannis. Mesajul de luni va fi primul adresat Parlamentului de presedintele Klaus Iohannis de la preluarea mandatului prezidential, la 21 decembrie 2014.
Mai multe pe: www.agerpres.ro .
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Elevii si prescolarii se intorc la scoala

Luni, 09 Februarie 2015, ora 06:05

Elevii si prescolarii se intorc la scoalaCursurile semestrului II, care incep azi, se vor incheia pe 10 aprilie, iar vacanta de primavara este cuprinsa intre 11 si 19 aprilie. Elevii se vor intoarce la cursuri pe 20 aprilie si le vor incheia pe 19 iunie.
Saptamana 6-10 aprilie, din semestrul al doilea, este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", avand un orar specific.
Tezele din semestrul al II-lea se vor sustine, de regula, pana la data de 22 mai.
Ministerul Educatiei a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2014-2015 sa se desfasoare in zilele de 23, 24 si 25 februarie - Evaluarea Nationala, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 si 6 martie - Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a.
Absolventii de liceu se vor putea inscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat intre 25 si 29 mai si vor incheia cursurile in 29 mai. Prima sesiune de bacalaureat va incepe pe 8 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

EnerGaz - Reforma energiei

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 06:08

EnerGaz - Reforma energiei1. In ce consta colaborarea cu EnerGaz si care sunt pasii?
Dupa inregistrarea pe site si obtinerea codului dumneavoastra, puteti accesa biroul dumneavoastra online unde veti gasi toate documentele de care ati putea avea nevoie, de la contractul de colaborare pana la prezentarea proiectului in format video si pliantul recomandat pentru clienti. Mai departe aveti de ales in a colabora cu noi ca:
a) Agent - inscrierea este gratuita dar veti castiga doar de pe urma contractelor incheiate de dumneavoastra! Aceasta optiune se activeaza direct de catre dumneavoastra apasand butonul Activare ca Agent din contul dumneavoastra online.
b) Partener - este nevoie de o investitie de 120 lei pentru cumpararea unui cont online complet cu optiunea de a putea castiga de pe urma echipei din fiecare contract care se incheiei de catre dumneavoastra sau echipa. Activarea se face automat in 24 de ore dupa plata la banca a sumei de 120 lei.
Atat este nevoie pentru a incepe colaborarea cu noi: simplu si rapid!
2. Care este reducerea pentru client?
In aceasta activitate avem parte de doua tipuri de clienti:
1. Non-casnici (companii, institutii de stat) pentru care reducerea incepe de la 1 leu pe Mwh si ajunge pana la 84 lei pe Mwh in functie de pretul pe care clientul deja il are si de alti factori cum ar fi consumul anual, modalitatea de plata, bonitatea clientului, coeficientul de solvabilitatea, pretul pe piata in acea luna plus alti indici care tin de competenta furnizorului.
Este important de ...

Actualitate / stiri Actualitate1042 vizite[ Arcasu ]

Sedinta Ordinara a C.J.S.U.

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 06:08

Sedinta Ordinara a C.J.S.U.Marti, 10 februarie 2015, ora 10.00, se va desfasura Sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, cu urmatoarea ordine de zi:
1. Raport de evaluare a activitatii desfasurate de Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Braila in anul 2014.
Prezinta: Domnul lt.Cristian Ion, Inspector sef, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila
2. Proiect de hotarare pentru aprobarea Planului de activitati al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila pentru anul 2015.
Prezinta: Lucian Nicu Olteanu, prefectul judetului Braila
3. Reanalizarea Planului operational de interventie in caz de accident de aviatie civila.
Prezinta: Domnul lt. col. Cristian Ion, Inspector sef, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila
4. Diverse
Sedinta va avea loc la Sala Mare a Palatului Administrativ.

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   27   28   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
Braila nu mai are loc la Terapie Intensiva pentru bolnavii Covid-19
* toate cele opt paturi din Spitalul Judetean erau ocupate, ieri, dupa cum ne-a declarat managerul ...
Botez la un restaurant din afara municipiului intrerupt de politisti
* aseara, politistii au constatat ca avea loc un eveniment privat intr-un local, respectiv un botez, ...
Politistii cauta doua adolescente date disparute. Una dintre fete este de negasit de aproape o luna
Oamenii legii din Braila au dat in urmarire nationala doua adolescente, Tudose Mariana, in varsta de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor