Rezultatele 991 - 1000 din 1000 (0.420 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Vremea se incalzeste pentru cateva zile, insa apoi vin ninsorile

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 06:07

Vremea se incalzeste pentru cateva zile, insa apoi vin ninsorileMeteorologii anunta o vreme frumoasa pentru urmatoarele zile, insa finalul saptamanii temperaturile vor scadea si vor aparea precipitatiile sub forma de ploaie.
Pentru miercuri, meteorologii anunta in continuare vreme mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada din an. Norii se inmultesc treptat in toata tara, iar precipitatiile vor fi mai frecvente in jumatatea de vest, dupa ce dimineata este posibil ca in zonele joase sa fie putina ceata. In zona montana, iar noaptea si in Maramures vor fi mai ales ninsori, iar in Crisana, Banat, Oltenia si local in Transilvania si nordul Moldovei se vor semnala precipitatii mixte. In restul teritoriului doar pe arii restranse vor fi ploi slabe. Cu totul izolat vor fi conditii de polei. Vantul are intensificari in sudul Banatului si la munte, iar amiaza vine cu temperaturi de la 1 grad in depresiuni pana la 11 grade in sud-est.
Joi, vremea se incalzeste semnificativ fata de ziua anterioara, devenind calda pentru aceasta data calendaristica, chiar deosebit de calda in jumatatea sudica a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in sud-est. Va fi soare, mai putin in vest, centru si nord, unde norii acopera partial cerul si pe arii restranse lasa precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, exceptand nordul Carpatilor Orientali si al Moldovei, unde vor fi mai ales ninsori. Totusi, spre seara si mai ales noaptea, norii se inmultesc la nivelul intregii tari si local vor fi ...

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Arcasu ]

Sesiunea speciala a Bacalaureatului - in perioada 16 - 29 mai

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 06:05

Sesiunea speciala a Bacalaureatului - in perioada 16 - 29 maiSesiunea speciala a examenului de Bacalaureat pentru elevii din loturile nationale care participa la competitiile internationale va avea loc intre 16 - 29 mai, potrivit unei note publicate pe site-ul Ministerului Educatiei.
"Pentru asigurarea participarii elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale si la competitiile internationale 2015, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat, in perioada 16 mai - 29 mai 2015", se arata in nota, scrie Agerpres.ro.
Absolventii de liceu se vor putea inscrie la prima sesiune ordinara a examenului de Bacalaureat intre 25 - 29 mai si vor incheia cursurile pe 29 mai.
Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana se va face intre 8 - 10 iunie, iar absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna intre 10 - 12 iunie.
Evaluarea competentelor digitale va avea loc intre 15 - 19 iunie, iar proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala intre 22 - 26 iunie.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

"E timpul sa incurajam frumos din tineri!"

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 06:05

"E timpul sa incurajam frumos din tineri!"S-a incheiat si a patra luna de inscrieri la Festivalul National de Arte pentru Liceeni - LicArt, cel mai mare concurs din Romania, ajuns la editia a 14-a! Pana acum s-au inscris peste 800 de liceeni din intreaga tara. Acestia concureaza deja cu peste 2000 de creatii la sectiunile: poezie si fotografie (categoriile alb-negru, portret si diverse).
La sfarsitul lui ianuarie, juriul condus de jurnalistul si omul de cultura Radu Herjeu, directorul Festivalului, a desemnat creatiile semifinaliste ale lunii: 20 de poezii, 13 fotografii alb-negru, 27 de fotografii portret si 13 fotografii diverse. Le gasiti pe toate pe www.licart.ro. Ca in fiecare an, toate acestea vor fi jurizate la finalul concursului de personalitati recunoscute din arta fotografica si literatura ce vor stabili finalistii actualei editii a LicArt, care vor fi invitati in Tabara de Creatie ce se va desfasura in aceasta vara.
Dar inscrierile continua pana la sfarsitul lui martie! Asadar, sunt asteptati in concurs toti liceenii care considera ca au talent si nu au reusit inca sa se afirme prin intermediul concursului LicArt! Regulamentul si multe alte informatii despre festival se gasesc pe site-ul www.licart.ro.
LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 14 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi apreciati de personalitati remarcabile.
LicArt a stimulat simtul ...

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Arcasu ]

Cardul de sanatate poate fi folosit de romani

Marti, 03 Februarie 2015, ora 06:09

Cardul de sanatate poate fi folosit de romaniDin luna februarie, cei care merg la medic ar trebui sa ia cu ei si cardul de sanatate. Acesta va functiona in paralel, pana la 1 mai, cand va deveni obligatoriu. Pana acum, insa doar 500.000 de carduri au fost activate.
Pana in prezent doar 500.000 de romani si-au activat cardul national de asigurari de sanatate, din cei 12,5 milioane de asigurati. Cardul de sanatate poate fi activat la prima vizita la medicul de familie prin introducerea unui PIN personalizat.
Cardul de sanatate poate fi folosit din luna februarie pentru orice serviciu medical decontat de stat.
Prezentarea documentului electronic va fi insa obligatorie de la 1 mai. Pana atunci cei care au refuzat cardul de sanatate din diverse motive sau nu l-au primit pana in acest moment pot folosi in continuare adeverinta de asigurat si astfel nu vor plati serviciile medicale de care beneficiaza.
Persoanele care vor implini varsta de 18 ani dupa 1 februarie 2015 sau dobandesc calitatea de asigurat prin plata contributiei ulterior acestei date si, ca urmare, nu li s-a emis inca un card national de sanatate, vor face dovada calitatii de asigurat in baza unei adeverinte de asigurat eliberata de casa de asigurari de sanatate. Aceasta adeverinta este valabila pana la data la care asiguratul intra in posesia cardului, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data emiterii acestuia.
Persoanele care refuza in mod expres, din motive religioase sau de constiinta primirea cardului national, vor depune o declaratie pe proprie ...

Actualitate / stiri Actualitate82 vizite[ Arcasu ]

O idee buna...

Marti, 03 Februarie 2015, ora 06:07

O idee buna...La ultima sedinta a Consiliului Judetean, dl. presedinte interimar, Viorel Mortu, a propus organizarea unei vizite, cu autocarul, si la care sa participe toti consilierii judeteni (probabil si specialist ai CJ) - pentru a se vizita unele localitati si zone care au nevoie de sprijinul consilierilor. Evident, prin vot pentru masuri/fonduri aferente, dar sa vina si cu idei "de mai bine". Si sa fim siguri, au ce vedea, mai ales in asezarile marginase, sate, catune; unele uitate si de Dumnezeu. De un real folos (pentru comunitatile locale, indeosebi) ar fi si alte vizite, privind: * buna gospodarire a unor localitati * cum arata unele sedii de primarie, dar si caminele culturale, scolile, dispensarele, salile de sport si stadioanele * situatia retelelor de magazine si de prestarii servicii * starea drumurilor * dezvoltarea retelelor de utilitati publice * proiecte de succes realizate prin PNDR-AFIR * posibilitatea extinderii numarului de GAL-uri si a altor forme asociative in agricultura si industria alimentara * cum sunt intretinute si folosite pajistile si islazurile * unde sunt probleme cu locuintele construite fara autotizatie si pe malul apelor * dezvoltarea pisciculturii si agroturismului * masurile de prevenire si posibilitati de interventie pentru fenomenele meteo extreme (inundatii, seceta, inzapeziri) * implicarea populatiei pentru interventii in caz de incendii * starea digurilor si a sistemelor de irigatii/desecare *daca si unde intervin UAT dar si locuitorii pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Arcasu ]

Ziua Mondiala a Zonelor Umede

Marti, 03 Februarie 2015, ora 06:07

Ziua Mondiala a Zonelor Umede* Lunca Dunarii are nevoie de masuri urgent de conservare
Luni, in intreaga lume s-a sarbatorit Ziua Mondiala a Zonelor Umede, urmare a semnarii Conventiei Ramsar in anul 1971, un tratat interguvernamental care asigura cadrul de actiune la nivel national si international, in vederea conservarii si utilizarii rationale a zonelor umede si a resurselor acestora. Romania a aderat la Conventie in ianuarie 1991, iar pana in momentul de fata ne bucuram de 19 situri Ramsar. Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, WWF-Romania reaminteste importanta conservarii zonelor umede.
Zonele umede se gasesc pretutindeni in apropierea raurilor si luncilor inundabile temporar sau permanent. Acestea sunt recunoscute ca surse importante de apa potabila, hrana si casa pentru peste 100 000 de specii de plante si animale la nivel mondial. In ciuda faptului ca acopera doar 3% din suprafata Pamantului, zonele umede stocheaza 30% din totalul de carbon, dublu fata de paduri. De asemenea, acestea joaca un rol important in fata inundatiilor, lucrand sub forma unui burete ce absoarbe surplusul de apa rezultata in urma ploilor torentiale sau a dezghetarii zapezii primavara.
Cu toate acestea, zonele umede sunt catalogate adesea drept zone inutile, folositoare in alte scopuri, cum ar fi agricultura sau drept zone de pasunat. Conform Raportului Planeta Vie, realizat de WWF, in ultimii 100 de ani s-a pierdut 64% din totalul zonelor umede la nivel mondial. Principalele cauze sunt desecarea si schimbarea ...

Actualitate / stiri Actualitate241 vizite[ Arcasu ]

Cardul TrenPlus

Marti, 03 Februarie 2015, ora 06:07

Cardul TrenPlus* Un an de calatorii cu 25% reducere prin Cardul TrenPlus
In anul 2014, peste 3300 de pasageri au ales sa calatoreasca cu Cardul TrenPlus.
Cardul TrenPlus permite cumpararea de bilete, timp de 1 an, pe orice ruta, cu orice rang de tren, clasa I-a sau a II-a, cu o reducere de 25%. Posesorii cardului care achizitioneaza bilete online beneficiaza si de reducerea suplimentara de 5%.
Cardul TrenPlus poate fi procurat de catre calatorii de toate varstele de la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj CFR care au sistem electronic de emitere a legitimatiilor de calatorie. Pentru intrarea in clubul posesorilor de Card TrenPlus, este necesara doar completarea unui scurt formular care este disponibil pentru a fi descarcat si pe www.cfrcalatori.ro (formular tipizat).
Cardul TrenPlus are valabilitate 1 an, este nominal, netransmisibil, tariful de emitere fiind de 100 lei.
In tren, calatorul este obligat sa prezinte impreuna cu biletul si Cardul TrenPlus in baza caruia a fost emis biletul, precum si un act de identificare cu poza si CNP (CI/BI/pasaport).
Pentru celelalte tipuri de reduceri comerciale si pentru facilitatile acordate prin acte normative, calatorii sunt rugati sa consulte website-ul CFR, www.cfrcalatori.ro, sectiunea Tarife si Oferte Nationale.
CFR Calatori multumeste tuturor pasagerilor care isi cumpara de fiecare data bilet de tren si celor care achizitioneaza abonamente, beneficiind de numeroase facilitati si reduceri comerciale.
"Inainte de efectuarea ...

Actualitate / stiri Actualitate153 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de politisti

Marti, 03 Februarie 2015, ora 06:07

Actiuni desfasurate in weekend de politisti* In perioada 30 ianuarie - 1 februarie a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 33 de societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, precum si 11 intreprinderi individuale si 13 producatori particulari, au legitimat 109 de persoane, dintre care 48 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 48 de autovehicule.
Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 51 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 8.578 de lei, 11 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 ...

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Arcasu ]

utia suntem... Mizerie crunta...

Marti, 03 Februarie 2015, ora 06:07

utia suntem... Mizerie crunta...Curtea de langa sediul Prodomus a ajuns nu doar loc de garare autovehicule (ma rog, totul este aici privat), dar ca trecatorii sa vada zilnic, peste gardulviu, o mizerie de nedescris langa un container sufocat de gunoiae, nu este permis si civilizat...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Pescuit ilegal

Marti, 03 Februarie 2015, ora 06:07

Pescuit ilegalLuni, 02 februarie a.c., in jurul orei 09.00, membrii unui echipaj de jandarmerie au surprins in flagrant, pe un lac din zona trecerii bac Smardan din municipiul Braila, trei persoane care pescuiau ilegal cu ajutorul a sase plase monofilament.
Barbatii in cauza, Marian M. in varsta de 39 ani, Daniel I. de 33 ani si Gabriel C. de 26 ani, pescuiau dintr-o barca pneumatica, folosind in acest sens plase interzise in lungime totala de 300 m.
Pana in momentul depistarii, cele trei persoane au pescuit aproximativ 10 kg peste din specia stiuca si caras, pe care jandarmii le-au ridicat in vederea confiscarii si le-au predat unei societati comerciale, pentru a fi valorificate.
Jandarmii le-au intocmit celor trei persoane actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de utilizare a uneltelor de pescuit de tip monofilament, in conformitate cu prevederile O.U.G. 20/ 2008 privind pescuitul si acvacultura.
Dosarul cu actele intocmite a fost inaintat Postului de Politie Transporturi Navale Braila, in vederea continuarii cercetarilor.

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Arcasu ]


Prima   <<   29   30   31   32   33   34   Ultima
Cele mai citite stiri
La Braila s-au inregistrat inca trei decese din cauza virusului Covid - 19
* vineri, au fost 33 de cazuri nou confirmate si 3 persoane decedate, din municipiul Braila * ...
S-a gasit o noua destinatie pentru una dintre centralele-turn din cartierul Hipodrom
* este vorba despre centrala situata langa parcul de joaca de la fostul cinema "Unirea" * aceasta va ...
Banda de minori loveste din nou
* minorii care s-au specializat in infractiuni violente la adresa unor elevi, si ei tot minori, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor