Rezultatele 121 - 150 din 1000 (0.481 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Inca o zi, declarata sarbatoare nationala

Vineri, 15 Mai 2015, ora 06:06

Inca o zi, declarata sarbatoare nationalaPresedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea legii pentru declararea zilei de 10 mai ca zi de sarbatoare nationala, se arata intr-un comunicat de presa emis, miercuri, de Administratia Prezidentiala.
Camera Deputatilor a decis, in luna aprilie, in calitate de for legislativ decizional, ca 10 mai sa fie zi de sarbatoare nationala, fiind ziua care marcheaza trei momente istorice - inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii.
Proiectul de lege prevede ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul, celelate autoritati centrale organizeaza manifestari cu prilejul sarbatoririi acestei zile in limita alocatiilor bugetare prevazute.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arcasu ]

Editurile atrag atentia: In aceasta toamna, copiii nu vor avea pe banci noile manuale

Vineri, 15 Mai 2015, ora 06:05

Editurile atrag atentia: In aceasta toamna, copiii nu vor avea pe banci noile manualeLicitatiile pentru manuale debuteza si in acest an cu o contestatie. Reprezentantii editurilor acuza ministerul ca n-a invatat nimic din situatia de anul trecut, cand noul Abecedar a ajuns in scoli cu o intarziere de un semestru.
Editorii preconizeaza ca nici in aceasta toamna copiii nu vor avea pe banci noile manuale de clasa a III-a, dar sunt contrazisi de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.
"Nu cred ca vor exista manuale la deschiderea anului scolar, avand in vedere ce s-a intamplat anul trecut si ca anul acesta s-a inceput mai tarziu si sunt deja probleme", a spus Claudiu Istrate, director executiv al Uniunii Editorilor din Romania.
Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu nu doreste insa sa raspunda presiunilor editurilor, sustinand ca in aceasta problema va urmari doar interesul copiilor.
"In cadrul legal existent facem tot ce putem, iar elevii vor avea manuale in toamna. Eu sper ca pe cele noi, iar in cel mai rau scenariu, vor continua cu cele vechi care exista deja in scoli", a declarat pentru "Adevarul" ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.
Editorii sunt nemultumiti si in acest an de documentatia pentru achizitia noilor manuale de clasa a III-a. Mai exact, reprezentantii Uniunii Editorilor din Romania (UER) reproseaza ministerului ca licitatia a fost anuntata abia in 23 aprilie, cu o luna si jumatate mai tarziu decat anul trecut, cand au reclamat de asemenea intarzieri.
De asemenea, editorii sunt nemultumiti de scaderea numarului de posibili castigatori la trei (fata de ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: "Cu viata mea, apar viata"

Vineri, 15 Mai 2015, ora 06:05

Editie Online: "Cu viata mea, apar viata"In data de 14.05.2015, la Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", s-a desfasurat etapa judeteana a concursului scolar cu tematica de protectie civila "Cu viata mea, apar viata".
Organizat de Inspectoratul Scolar Judetean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila si a Compartimentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Braila, concursul s-a dovedit un eveniment scolar de real interes. La startul competitiei s-au aliniat patru echipaje din invatamantul liceal - Liceul Tehnologic "Gh. K. Constantinescu" Braila, Liceul Teoretic "Gh. Valsan" Faurei, Liceul Tehnologic "N. Titulescu" Insuratei si Liceul Tehnologic "N. Oncescu" Ianca si sapte echipaje din invatamantul gimnazial - Scoala Gimnaziala "Radu Tudoran" Braila, Scoala Gimnaziala Vadeni, Scoala Gimnaziala Gropeni, Scoala Gimnaziala Cazasu, Liceul Teoretic "C-tin Angelescu" Ianca, Liceul Tehnologic "N. Titulescu" Insuratei si Liceul Teoretic "Gh. Valsan" Faurei.
Tinerii competitori si-au masurat cunostintele, fortele si indemanarea in probe teoretice si practic-aplicative, constand in deplasare rapida, trecerea unor obstacole, acordarea primului ajutor si transportul ranitilor.
A urmat o disputa aplicativa stransa, clasamentul cunoscand modificari dupa fiecare proba, pentru ca la final podiumul sa arate astfel:
* la ciclul gimnazial:
- locul I, echipajul Scolii Gimnaziale "Radu Tudoran" Braila;
- locul II, echipajul Liceului Teoretic "C-tin Angelescu" Ianca;
- locul III, ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]

Guvernul vrea sa introduca in programa scolara o noua materie

Vineri, 15 Mai 2015, ora 06:05

Guvernul vrea sa introduca in programa scolara o noua materieSecuritatea cibernetica, o noua materie in scoli! Guvernul se gandeste sa introduca in programa scolara un astfel de curs de pregatire, mai ales ca elevii au acces la internet de la varste tot mai mici si se expun la tot felul de riscuri.
Reprezentantii Guvernului se gandesc sa introduca in programa scolara un curs de pregatire pentru securitatea cibernetica. Elevii, de la varste tot mai fragede, au acces la internet de pe diverse dispozitive. Potrivit Romania TV, pentru a invata sa evite sa acceseze diferite adrese suspecte si pentru a-si proteja datele personale vor avea in scoala si un curs de pregatire cibernetica. Totul este pana acum in faza de proiect.
Directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii, Florin Cosmoiu, a declarat ca subiectul a fost discutat in Consiliul Suprem de Aprare a Trii si c au fost dezbateri inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
Potrivit Hotnews.ro, directorul Centrului Cyberint din cadrul SRI a precizat c discutiile s-au referit la introducerea pregtirii pentru securitate cibernetic cel mai probabil de la nivel gimnazial, pornind de la situatia care arat c multi copii au telefoane mobile, conectate la internet. Elevii ar trebui s invete cum s evite accesarea unor adrese de internet suspecte si s nu divulge date personale, precum si s isi protejeze comunicarea online, de la mail la retele sociale, potrivit agentiei de pres citate.
Programele scolare pentru disciplinele optionale "Joc si ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Arcasu ]

Am putea da mai putini bani pentru carti, dar si pentru accesul in muzee, expozitii si cinema

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:09

Am putea da mai putini bani pentru carti, dar si pentru accesul in muzee, expozitii si cinemaMinistrul Culturii, deputatul Ionut Vulpescu, a depus marti, la Camera Deputatilor, un amendament la Codul Fiscal care vizeaza reducerea TVA la 5% pentru carti, manuale scolare, reviste, ziare, bilete pentru accesul in castele, muzee, case memoriale, monumente istorice si cinematografe.
De asemenea, amendamentul depus vizeaza reducerea TVA la 5% pentru monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii si evenimente culturale, evenimente sportive si cinematografe.
"Avand spatiul fiscal necesar, am considerat ca este posibila extinderea masurii reducerii TVA la 5% si pentru alte categorii de bunuri si servicii culturale, nu doar pentru carti, asa cum am anuntat initial. Imi doresc ca prin reducerea preturilor nu doar la carti, ci si la biletele de acces la monumente si muzee, sa contribui la democratizarea accesului la cultura, prohibit pentru multi din motive economice. Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale sa creasca, sa asiguram astfel in special tinerei generatii o deschidere mai mare catre o cultura de calitate", a declarat ministrul Ionut Vulpescu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Pe 24 aprilie, Ministerul Culturii a anuntat ca, in urma unor discutii cu premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pe de o parte, si ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, de cealalta parte, s-a stabilit ca TVA la carti sa fie redusa la 5%.
Totodata, pe 29 aprilie, premierul Victor Ponta a spus, in ...

Life Show / stiri Life Show61 vizite[ Arcasu ]

Proiect pentru comunitatile vulnerabile

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:08

Proiect pentru comunitatile vulnerabile* "Pentru comunitatile vulnerabile asa cum sunt cele de romi, dezvoltarea economiei trebuie sa fie sociala, incluziva si sustenabila pe termen lung"
Duminica, 10 mai, 2015, intre orele 11:00 - 14:00 a avut loc la Hotel Traian, Str. Piata Traian nr. 1, Braila, conferinta de promovare a proiectului "Dezvoltarea de intreprinderi sociale incluzive pentru persoanele vulnerabile in regiunile Sud-Vest, Sud-Est, Nord-Est, Sud, Nord-Vest, Bucuresti-Ilfov - UNI 2014", POSDRU ID-148727. La eveniment au participat membrii echipelor de management si implementare ale proiectului, reprezentanti ai comunitatilor de romi de pe raza judetului Braila, precum si reprezentanti ai administratiei publice din judet si regiunea Sud-Est: d-na Gina Anton - consilier judetean, dl. Isofache Georgian - consilier al prefectului Brailei (pe probleme de romi) si d-na Viorica Gotu - consilier al prefectului Galati (pe probleme de romi).
In deschiderea conferintei, dl. Mihai Martes, managerul proiectului a vorbit despre importanta masurilor active pentru comunitatile vulnerabile, accentuand faptul ca "dezvoltarea economiei trebuie sa fie sociala, incluziva si sustenabila pe termen lung".
A fost prezentat scopul proiectului ce vizeaza dezvoltarea structurilor economiei sociale (SES) si consolidarea capacitatilor, competentelor si cunostintelor pentru grupul tinta - persoane vulnerabile din comunitatile de romi, prin infiintarea a 11 structuri de economie sociala si asigurarea asistentei necesare crearii a 67 de ..

Actualitate / stiri Actualitate164 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Si a fost Festivalul Branzei de Gulianca... (I)

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:08

Editie Online: Si a fost Festivalul Branzei de Gulianca... (I)Evenimentul petrecut acum cateva zile, face parte din situatia intamplarilor despre care se vorbeste mai mult "dupe" ce au avut loc. Dar pana sa venim cu opinii, nemultumiri, laude si sugestii, iata cum a decurs deschiderea festivalului. Onorat de prezenta dlui Viorel Morarescu (Director general al Directiei Generale de Industrie Alimentara din cadrul MADR), dna Dana Popa (compartimentul Produse Traditionale si Industria Alimentara-MADR), dna Doina Darie, reprezentand un ONG specializat in produse traditionale si dna Veronica Sofian (din acelasi ONG). Oaspetii au fost intampinati de catre dnii Traian Cismas (director executiv DAJ Braila) si dna Cristina Sararu (compartimentul Produse Traditionale-DAJ), din partea Camerei Agricole Braila, de catre dl. Mihai Ruse (director executiv) si dna Draguta Dan (sef serviciu); de la RNDR, dna Silvia Fotinia Ganescu (director Regionala Braila a RNDR), dra Gabriela Popa (director InfoZone), iar nu in ultimul rand, de catre dl Florin Moroiu, primarul comunei Salcia Tudor. Din partea DSVSA Braila a fost prezent dl Dragos Frigioiu. O surpriza placuta a fost venirea la eveniment a unor specialisti redutabili ai agriculturii brailene, acum pensionari: dni Ion Marin, Ion Susanu si
Nicolae Bugeac.
Oaspetilor veniti la festival li s-au inmanat Diplome de participare.
In prima parte a deschiderii festivalului, la Caminul Cultural din Gulianca a avut loc un seminar RNDR, in cadrul caruia toti cei mai sus amintiti au facut referiri la importanta ...

Actualitate / stiri Actualitate206 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) S-a reluat plombarea strazilor...

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) S-a reluat plombarea strazilor...Deocamdata, in zona centrala a orasului, si speram sa se reia aceasta actiune (sau asfalatul definitiv) al soselelor Vizirului si Buzaului. Ce este in cartire, e alta poveste...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Atentie pe unde circulati...

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Atentie pe unde circulati...Fiindca, la fosta cofetarie Venus si aflata intr-o deplorabil/avanasta stare de degradare, te poti rani grav in niste fier beron aplecat pana pe trotuar. Iar pe bdul Al.I.Cuza, langa o cladire pavoazata in rosu (vizavi de supermarket), o impamantare rupta este si ea un pericol daca te apropii de un stalp electric; de care apartine...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Doar pana la nivelul gratarelor...

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Doar pana la nivelul gratarelor...Atata se pot cosi (mecanic) buruienile aparute in jurul salcamilor (unii verzi, altii uscati!) de pe str. Mihai Eminescu. Oare nu se pot utiliza, cu efect mare in timp (remanenta) niste erbicide adecvate?! Dar costa, bre...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Noroc cu celelalte fantani...

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Noroc cu celelalte fantani...Nu este vorba de cele aflate in trepte, spre faleza (si ele in "relache"), ci de jeturile splendide de la fantana dreptunghiulara si cele din zona fata primariei. Dar o situatie nu o scuza pe cealalta...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Pai, sa vina seceta...

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

Astia suntem... Pai, sa vina seceta...Ar putea fi un (alt) raspuns de la primarie (dinspre str. Vapoarelor) referitor la re,reluarea reparatiilor si punerea la punct a "inadvertentelor" de la marea fantana arteziana de pe esplanada. S-a motivat ca in acest sens se asteapta trecerea ploilor, dar se intra deja in seceta si nu este nici un semn ca fantana va functiona in noii sai parametri (si asa de "n" ori modificati). Asa ca, de 8, 9 si 10 mai, arteziana "in cauza", functiona cu opinteli (un minut cu jeturi si lumini haotice, si 5-10 minute pauza, pauzele mici si dese...); vopseaua de culoare "antijeg" este tot exfoliata, iar bazinele pline ochi, deversand la adierea vantului; multe duze sunt infundate, iar un aspect deranjat sunt sudurile in inox; facute ca din topor si aratand precum niste funii. Si s-a lucrat atat de "bine" anul trecut, incat au aparut fisuri (adevarate fante, de 10-15 cm!) care arunca jeturile de apa pana la 10 metri in afara bazinului, dezechilibrand si presiunea in instalatia cu apa adusa direct din Dunare! Sau poate ca nu s-a facut o golire completa a pieselor fantanii, si apa inghetata a fortat imbinarile execuate ireprosabil inainte de 1990...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Arcasu ]

Activitati desfasurate de Politia Locala

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

Activitati desfasurate de Politia LocalaIn perioada 05 - 12.05.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 115 sanctiuni contraventionale in valoare de 32372,50 lei.
Astfel au fost organizate si s-a participat la urmatoarele actiuni:
- pe linia salubritatii - 6 actiuni;
- pe linia combaterii cersetoriei si vagabondajului - 2 actiuni;
- pe linia combaterii comertului stradal neautorizat - 5 actiuni;
- actiuni in cooperare cu S.U.P.A.G.L. Braila - 9.
Toate deficientele constatate au fost inaintate prin adrese urmatoarelor institutii, pentru luarea masurilor ce se impun potrivit competentelor:
- Primaria Municipiului Braila - 2 adrese;
- S.U.P.A.G.L. Braila - 5 adrese;
In prezent un efectiv de 15 politisti locali urmeaza cursurile de formare profesionala la Centrul de pregatire apartinand Ministerului de Interne, Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
* A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi 1 accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale, Politia ...

Actualitate / stiri Actualitate303 vizite[ Arcasu ]

"Black Sea Rotational Force 15"

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:08

"Black Sea Rotational Force 15"In perioada 11-18 mai, subunitati cu tehnica de lupta din Brigada 1 Mecanizata "Argedava", se deplaseaza in poligonul Babadag din judetul Tulcea, pentru a participa la exercitiul multinational "Black Sea Rotational Force 15".
In data de 15 mai, acestea vor executa, in cadru tactic, treceri cu tehnica din dotare peste fluviul Dunarea, cu mijloacele asigurate de Brigada 10 Geniu "Dunarea de Jos", in poligonul Varsatura, din judetul Braila.

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Distrugere de munitie

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:08

Distrugere de munitieIn data de 14 mai 2015, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila, va organiza si desfasura, in Poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a elementelor de munitie ramase neexplodate, rezultate in urma asanarii terenului pe teritoriul judetului de la inceputul anului.
Vor fi distruse 28 elemente de munitie ramase din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, astfel: un proiectil exploziv calibrul 150 mm, trei proiectile explozive calibrul 85 mm, un proiectil exploziv calibrul 30 mm, 10 proiectile explozive calibrul 76 mm, doua grenade defensive de razboi si 11 corpuri de proiectile de diferite calibre. Pentru distrugerea acestora se vor folosi aproximativ 8 kg exploziv.
Paza transportului si asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrarilor de distrugere vor fi asigurate de catre un echipaj al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Braila si un echipaj al Politiei Rutiere Braila.

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Arcasu ]

11 politisti de la Serviciul Rutier al IPJ Braila si de la Ordine Publica au fost arestati

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

11 politisti de la Serviciul Rutier al IPJ Braila si de la Ordine Publica au fost arestatiSase politisti de la Serviciul Rutier al IPJ Braila au fost arestati la domiciliu, iar alti cinci de la acelasi serviciu si de la Ordine Publica au fost arestati preventiv, in urma perchezitiilor de luni, agentii fiind acuzati ca au primit mita de la soferi prinsi incalcand regulile in trafic.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, politistii arestati preventiv au fost suspendati din functiile detinute in cadrul Politiei Judetene Braila, dar vor putea reveni la serviciu in cazul in care nu vor fi condamnati.
Politisti de la Directia Generala Anticoruptie au facut, luni, 16 perchezitii in judetul Braila, din care trei la Biroul Rutier al Politiei Municipale Braila si la Serviciul Rutier al Politiei Judetene.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta, intr-un comunicat de presa, ca 35 de persoane au fost vizate de perchezitii, printre acestea numarandu-se 26 de politisti de la Politia Municipala Braila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publica si Serviciul Rutier.
"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fac cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor fapte de coruptie de catre politisti de la Politia Municipiului Braila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publica si Serviciul Rutier care, in exercitarea atributiilor de serviciu, in schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat masurile legale cu ocazia depistarii si ...

Actualitate / stiri Actualitate293 vizite[ Arcasu ]

Agresiune pe fondul geloziei

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:07

Agresiune pe fondul gelozieiMarti, 12 mai a.c., in jurul orei 13.00, o patrula de jandarmerie a fost sesizata cu privire la faptul ca pe o strada din orasul Ianca, judetul Braila, un barbat in varsta de 23 ani si-a agresat fosta concubina.
Ajunsi imediat la fata locului, jandarmii au constatat ca cele sesizate se confirma.
Femeia de 32 ani isi aducea copilul minor de la scoala, cand, la un moment dat, a fost oprita si lovita de mai multe ori cu pumnii de catre Cosmin G., din aceeasi localitate.
Pentru agresiunea fizica comisa, membrii patrulei de jandarmerie i-au intocmit barbatului recalcitrant actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri si alte violente.

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Arcasu ]

Parlamentarii si-au votat pensiile speciale. Comisia pentru statut a avizat proiectul

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:05

Parlamentarii si-au votat pensiile speciale. Comisia pentru statut a avizat proiectulComisia parlamentara privind statutul deputatilor si senatorilor a aprobat, marti, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.
In acest sens, Mircea Toader, secretarul comisiei a spus ca in proiectul initial s-a introdus un amendament potrivit caruia parlamentarii isi vor pierde pensia speciala in cazul in care sunt condamnati penal.
"Deci proiectul a fost aprobat de comisie, eu am votat impotriva, pentru ca pozitia PNL este de a nu sustine acest proiect, in rest toti reprezentantii celorlalte grupuri parlamentare a votat favorabil", a spus deputatul PNL Mircea Toader.
In Comisiile reunite de Statut, senatorii si deputatii au votat in proportie covarsitoare pentru a-si asigura pensiile speciale. Rezultatul final: 7 voturi pentru si doar unul singur impotriva.
In continuare, proiectul va ajunge in plenul reunit al Camerei si Senatului si daca va primi votul parlamentarilor, atunci acestia vor avea parte de pensii speciale.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Arcasu ]

Programul "Euro 200" continua si in 2015

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:05

Programul "Euro 200" continua si in 2015Programul "Euro 200" pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studentilor in vederea achizitionarii de calculatoare va continua in 2015. Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Valoarea acestui bon este de 200 de euro.
Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, in fiecare an, culoarea si seria bonului valoric se schimba prin Hotarare de Guvern.
Potrivit calendarului, in anul 2015, distruibuirea bonurilor pentru achizitionarea de calculatoare se va face in perioada 24 iunie-30 iulie, iar achizitionarea propriu-zisa se va face in perioada 24 iunie - 31 august.
Bugetul alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru derularea "Euro 200" in anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimandu-se ca vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi si studenti.
Programul "Euro 200" se deruleaza incepand cu anul 2004, in baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achizitionarii de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competente in utilizarea mijloacelor IT&C.
Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a ...

Actualitate / stiri Actualitate311 vizite[ Arcasu ]

Proiectul legii vaccinarii, aproape de finalizare

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:08

Proiectul legii vaccinarii, aproape de finalizareComisia de specialitate a Ministerului Sanatatii este aproape de finalizarea proiectului legii vaccinarii, a declarat, marti, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
"Comisia este aproape de draftul final, il vom pune in dezbatere pubica imediat ce specialistii isi vor spune parerea. Este vorba de cateva saptamani, dar proiectul va ramane in dezbatere publica cat va fi necesar, astfel incat toata lumea sa-si exprime un punct de vedere. Subliniez insa ca primeaza opinia specialistului", a spus ministrul Nicolae Banicioiu, dupa conferinta privind a o suta operatie pe cord facuta la Spitalul de Copii "Marie Curie", printr-un program al Ministerului Sanatatii si Clinicii San Donato din Italia.
Ministrul Sanatatii a adaugat ca a vazut multe pareri legate de aceasta lege, dar ca sunt "chestiuni care trebuie reglementate si in Romania", relateaza Mediafax.
In luna aprilie, ministrul Sanatatii declara ca se lucreaza la o lege a vaccinarii avand ca model legislatia din mai multe tari europene, intrucat exista o campanie foarte agresiva impotriva imunizarii, crescand opozitia parintilor la vaccinare.
"Am luat aceasta decizie intrucat exista o campanie foarte agresiva antivaccinare, a scazut mult numarul doritorilor si a crescut opozitia parintilor. In acest context, exista riscul reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Sa nu uitam ca poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii", ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ca la Oborul Brailei...

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Ca la Oborul Brailei...In sfarsit, a disparut (doar) muntele de gunoi din zona de intrare laterala in Oborul Brailei, dar se mentine si creste mizeria in incinta oborului; acolo unde, pe un teren viran, se arunca (si) tot felul de deseuri de la vanzatorii de "nimicuri utile". Apropo: de ce nu se face un gard metalic zdravan sau din beton si care sa bareze calea celor care vin cu fel de fel de gunoaie si deseuri spre un camp viran; plin in continuare de gropi, bucati mari din beton, dejectii animaliere, cadavre de caini etc...

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Schimbare de titulatura...

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:08

Editie Online: Schimbare de titulatura...Conforma, pana la urma, cu modificarile dramatice din activitatea de reproductie si selectie a animalelor. Este vorba de faptul ca, acum, fosta ANRSA se numeste Agentia Nationala pentru Zootehnie, iar la Braila avem Oficiul Judetean de Zootehnie, si nu OJRSA. Candva, cu o sumedenie de specialisti in domeniul reproductiei si selectiei animalelor din judetul Braila. Dar, o consolare: ANZ Bucuresti poarta numele "Prof. G.K.Constantinescu", brailean de origine si fondatorul activitatii din Romania; in domeniile amintite. Iar asa dupa cum a reiesit din raportul dlui ing. Dorinel Usta (coordonator OJZ Braila) la ultima sedinta a Colegiului Prefectural, oficiul mai are in schema doar 2 specialisti (pana mai an erau 4), 51 de operatori de insamantari artificiale la taurine si 8 la suine.
Evident ca s-au redus si atributiunile in domeniu, OJZ efectuand in principal inspectii privind exploatarea, ameliorarea (!) si reproductia animalelor; controale la producatori prim-cumparatorii de lapte, conservarea si managementul durabil al resurselor genetice (!) la animale. OJZ nu are personalitate juridica.
Se mai subliniaza ca "ameliorarea genetica este o activitate de interes national"(!), un rol important revenind organizatiilor acreditate pentru activitatea de reproductie, dar si a celor autorizate pentru efectuarea controlului oficial al performantelor. Insa dupa cum se stie de controlul oficial (si nu numai) se ocupa medicii veterinari ai DSVSA, si cum OJZ tine de... Galati, n-ar fi mai ...

Actualitate / stiri Actualitate182 vizite[ Arcasu ]

Bauturile spirtoase, mai ieftine de la 1 octombrie

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:07

Bauturile spirtoase, mai ieftine de la 1 octombrieAcciza la bauturile spirtoase va fi redusa de la 1 octombrie. Decizia a fost luata marti de senatori, care au votat totodata si ordonanta guvernului de reducere a TVA la alimente la 9%.
Senatorii au adoptat un amendament care preve ca acciza la bauturile spirtoase va scadea de la 1 octombrie 2015 si nu 1 ianuarie 2016, asa cum era prevazut in Codul Fiscal. Este vorba despre un amendament la ordonanta de urgenta a Guvernului prin care se reduce TVA de la 24% la 9% de la 1 iunie 2015.
In acest caz Senatul este prima camera sesizata pentru acesta OUG, decizia finala apartinand deputatilor.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate197 vizite[ Arcasu ]

utia suntem... Cu gunoiul si mizeria la usa...

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:08

utia suntem... Cu gunoiul si mizeria la usa...Sau la poarta. Daca cineva isi repara/construieste o casa, iar in primul caz -
cand
vreo firma isi muta sediul. Si uite-asa, zile si luni sau ani de zile, mizeria si molozul de la curatenie sau demolat, zace la proasta vedere. Inclusiv pe arterele principale ale Brailei. De ce primaria nu obliga proprietarul sau constructorul sa isi ridice zilnic gunoiul, deseurile rezultate din activitatile de mai sus, nu stim. Asa cum se proceda inainte de 1990, la interventia "oamenilor de teren", deputatilor de cartier, sectoristilor din militie sau asociatiilor de locatari. Se implica/autosesiza si Sanepidul, iar cu ceva ani in urma si cei de la Protectia Mediului; acestia din urma evitand (acum) orasul, fiind axati indeosebi pe ce se intampla in lumea satelor...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Ponta, despre modificarea CPP: Dosare penale pot fi in continuare documentate fara probleme

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:06

Ponta, despre modificarea CPP: Dosare penale pot fi in continuare documentate fara problemeModificarea Codului de Procedura Penala nu va impiedica procurorii sa documenteze cazurile pe care le au in ancheta, iar catusele trebuie puse doar celor care sunt violenti si pun in pericol integritatea politistilor, a declarat premierul Ponta la Digi24.
In opinia premierului Victor Ponta, modificarile aduse de Senat la Codul de Procedura Penala nu vor impiedica activitatea procurorilor.
"Poti sa faci fara niciun fel de problema, sa documentezi dosare penale, asa am facut eu si cei care eram procurori inainte de intrarea in vigoare, in februarie parca, 2014, a noilor coduri, la fel au facut procurorii DNA inainte si la fel vor face in continuare", a spus Ponta, citat de Mediafax.
Premierul considera ca ar trebui folosite catusele in spatiul public doar in cazul persoanelor violente si care pun in pericol integritatea politistilor.
Plenul Senatului a adoptat, luni, amendamentul la Codul Penal si cel de Procedura penala initiat de Ioan Chelaru, Cristiana Anghel si Ovidiu Dontu, prin care "masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe sau indicii temeinice", inlocuind sintagma de "suspiciuni rezonabile" din actuala lege.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Arcasu ]

Cand si cum se desfasoara Bacalaureat 2015

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:05

Cand si cum se desfasoara Bacalaureat 2015Bacalaureat 2015 incepe pe 8 iunie 2015, cu examenul oral la limba romana, potrivit Calendar Bacalaureat 2015, elaborat de Ministerul Educatiei si publicat pe site-ul EDU.RO.
Bacalaureat 2015 se desfasoara, ca in fiecare an in doua sesiuni: iunie-iulie si august-septembrie.
La fel ca in anii precendeti, elevii nu vor avea voie in salile de examen cu telefoane mobile sau cu orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la internet.
Calendarul Bac 2015 sesiunea iunie-iulie:
- 25-29 mai 2015: Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
- 29 mai 2015: Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
- 8-10 iunie 2015: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A
- 10-12 iunie 2015: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B
- 15-19 iunie 2015: Evaluarea competentelor digitale - proba D
- 22-26 iunie 2015: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C
- 29 iunie 2015: Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
- 30 iunie 2015: Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
- 1 iulie 2015: Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa
- 3 iulie 2015: Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa
- 6 iulie 2015: Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)
- 6 iulie 2015: Depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00)
- 7-9 iulie 2015: Rezolvarea contestatiilor
- 10 iulie 2015: Afisarea ..

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Arcasu ]

Acord pentru predarea religiei in scoli, semnat de Ministerul Educatiei si Biserica Catolica

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 06:05

Acord pentru predarea religiei in scoli, semnat de Ministerul Educatiei si Biserica CatolicaMinisterul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat un protocol de colaborare cu Conferinta Episcopilor din Romania.
Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Conferinta Episcopilor din Romania si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat luni un protocol care vizeaza predarea disciplinei religie in invatamantul preuniversitar de stat, respectiv organizarea invatamantului teologic catolic (cultul romano-catolic de limba romana, romano-catolic de limba maghiara si greco-catolic).
Documentul a fost semnat de ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti si Presedinte al Conferintei Episcopilor din Romania si Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi.
Protocolul este similar in materie de prevederi, drepturi si obligatii cu cele semnate de Ministerul Educatiei si Biserica Ortodoxa Romana (2014), Sinodul Bisericii Reformate din Romania si Biserica Unitariana din Transilvania (2015).
Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice va semna parteneriate de colaborare in domeniul invatamantului cu toti reprezentantii cultelor oficial recunoscute in Romania.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Arcasu ]

Parintii ar putea avea o zi libera pe an pentru verificarea starii de sanatate a copiilor

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:09

Parintii ar putea avea o zi libera pe an pentru verificarea starii de sanatate a copiilorParintii si reprezentantii legali ai copiilor vor beneficia de una sau doua zile libere pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor, fara obligatia angajatorului de a plati drepturile salariale, prevede un proiect pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.
"Conform dispozitiilor actului normativ se acorda de catre angajatorii publici si privati o zi lucratoare libera pe an, parintilor sau reprezentantilor legali ai copiilor, pentru ingrijirea sanatatii copiilor. Sunt luati in considerare copiii minori, cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, aflati in ingrijirea si intretinerea parintilor sau a reprezentantilor legali. Persoanele prevazute de actul normativ vor beneficia de una sau doua zile lucratoare libere pe an, in functie de numarul de copii, fara obligatia angajatorului de a plati drepturile salariale aferente. Prin acordarea acestei zile lucratoare libere, se asigura posibilitatea parintilor sau reprezentantilor legali ai copiilor, de a verifica anual starea de sanatate a copiilor minori", prevede nota de fundamentare a proiectului.
Potrivit sursei citate, pentru familiile sau persoanele cu doi copii se va acorda tot o zi lucratoare libera pe an, ca si in cazul unui singur copil, insa pentru familiile sau persoanele cu trei sau mai multi copii se vor acorda doua zile lucratoare libere pe an, consecutive sau separate, dupa cum decide angajatorul.
Aceeasi sursa precizeaza ca parintii trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ..

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Arcasu ]

Campionatul Militar de Pentatlon

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:08

Campionatul Militar de PentatlonIn perioada 12-15 mai, in garnizoana Braila, se desfasoara etapa pe Fortele Terestre a campionatului militar de pentatlon, editia 2015.
Probele aplicativ-militare si sportive, la care fiecare concurent trebuie sa participe, constau in: alergare in teren variat (8 km. la masculin, respectiv 4 km. la feminin), trageri cu armamentul individual din dotare, pista cu obstacole, inot si aruncarea grenadelor de mana. Loturile sportive din unitatile militare participante sunt formate atat din concurenti de sex masculin, cat si concurenti de sex feminin, in conformitate cu regulamentul de desfasurare al competitiei.
In perioada amintita, militarii vor parcurge probele de concurs in Parcul Monument, bazinul de inot al Liceului cu Program Sportiv, terenurile de instructie si poligoanele din apropierea municipiului Braila.
Castigatorii etapei pe Fortele Terestre vor participa, in perioada 25-28 mai, la etapa finala pe Ministerul Apararii Nationale, care va avea loc la Sibiu.

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Perchezitii de amploare la sediul Politiei rutiere din Braila

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:08

Editie Online: Perchezitii de amploare la sediul Politiei rutiere din BrailaOfiterii Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor fapte de coruptie de catre politisti din cadrul Politiei Municipiului Braila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publica si Serviciul Rutier care, in exercitarea atributiilor de serviciu, in schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat masurile legale cu ocazia depistarii si sanctionarii contraventionale a unor persoane care au incalcat normele legale referitoare la regimul rutier.
In cursul zilei de luni, pe baza autorizatiei emise de Tribunalul Bucuresti, politistii DGA, precum si efective din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Mihai Viteazu" a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au efectuat perchezitii domiciliare in 16 locatii situate pe raza judetului Braila, din care 3 la sediul unor unitati de politie, fiind vizate 35 de persoane (26 angajati M.A.I.).
In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.
(Sursa: www.mai-dga.ro)

Actualitate / stiri Actualitate152 vizite[ Arcasu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Interes mare pentru vaccinarea impotriva Covid-19
* val de programari pentru imunizarea impotriva coronavirusului dupa ce, vineri, a inceput oficial ...
Apelul unei fiice din Elvetia. Cristina isi cauta tatal brailean
* intr-un mesaj postat recent pe Facebook, pe grupul "The never forgotten Romanian children - Copiii ...
Masina rasturnata in Insula Mare a Brailei. Un elicopter SMURD a fost solicitat sa intervina Galerie foto
Un acccident a avut loc, duminica, in Insula Mare a Brailei. O masina s-a rasturnat, iar patru ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor