Rezultatele 1 - 30 din 150 (0.260 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Peste 700 de braileni isi vor pierde locurile de munca pe final de an

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 20:37

Peste 700 de braileni isi vor pierde locurile de munca pe final de anPeste 700 de braileni isi vor pierde locurile de munca pe final de an, in urma concedierilor colective notificate la AJOFM, potrivit unei situatii intocmite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila.

SC CONCAS SG SRL Braila, care are ca obiect de activitate lucrari de constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale, a comunicat la AJOFM Braila intentia de a concedia colectiv, in cursul lunii decembrie, 60 salariati cu domiciliul in judetul Braila.
SC ARMAX SRL Braila, care are ca obiect de activitate lucrari de constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale, a comunicat la AJOFM Braila intentia de a concedia colectiv, in cursul lunii decembrie, 53 de salariati, din care 44 cu domiciliul in judetul Braila.
TMUCB SA sucursala Braila, care are ca obiect de activitate lucrari de constructii a proiectelor utilitare pentru electricitate si telecom, a comunicat intentia de a concedia colectiv 55 salariati, in perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012.
De asemenea, la aceasta data, la AJOFM Braila exista inregistrate notificari transmise de trei angajatori, care isi au sediul social in alte judete din tara, ce au comunicat intentia de a concedia colectiv 3.650 salariati, din care 569 din judetul Braila.
Astfel, Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare RA Bucuresti a notificat, in luna noiembrie, intentia de a efectua concedieri colective, urmand sa fie disponibilizati 3.456 salariati, din care 53 de la Centrala Sucursalei Teritoriale Arges ...

Business / afaceri429 vizite[ Braila.net ]

Marex a obtinut premiul BERD pentru sectorul alimentar

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 15:46

Marex a obtinut premiul BERD pentru sectorul alimentarMarex Braila se afla printre cele 10 companii romanesti premiate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru investitii in diferite sectoare economice, care au avut in prim-plan eficienta energetica.Institutia europeana a selectionat cele mai bune 10 proiecte finantate prin intermediul Facilitatii de Finantare pentru Eficienta Energetica UE/BERD (EEFF), derulate in sectoare economice precum agricultura, industria alimentara, siderurgie si industria tipografica.
Pentru sectorul alimentar, castigatoare a fost desemnata compania Marex SA, Braila, care va instala un sistem de cogenerare folosind imprumutul de 2,25 milioane euro obtinut de la OTP Bank.
Premiul pentru eficienta energetica in agricultura si industria forestiera a revenit S.C. Avicola Gaesti S.A. pentru utilizarea imprumutului EEFF in valoare de 1,1 milioane euro obtinut de la CEC Bank pentru inlocuirea sistemului de furajare, inlocuirea sistemului de microclimat, introducerea unui sistem de iluminat cu consum redus de energie si inlocuirea sistemelor pentru colectarea oualor. Odata cu aceasta investitie, consumul unitar de energie a scazut cu 63%.
Premiul pentru eficienta energetica in industria hartiei si a ambalajelor a fost inmanat firmei Flexo Graphic SRL din Filipestii de Padure, jud. Prahova. Compania a utilizat un credit EEFF de 1,9 milioane euro din partea BRD pentru modernizarea liniei de tiparire.
In domeniul prelucrarii metalului, a fost premiata societatea Mecanica Sighetu SA ..

Business / stiri Business601 vizite[ Braila.net ]

Pretul apelor uzate ar putea sa creasca peste estimarea de 2,09 lei

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 15:45

Pretul apelor uzate ar putea sa creasca peste estimarea de 2,09 leiDupa cum bine se stie, in urma cu doua saptamani a avut loc inaugurarea statiei de epurare care va deservi municipiul Braila, si in cele din urma si o serie de localitati apropiate.

Unul dintre aspectele mai putin placute ale acestei statii de epurare este legat de faptul ca cineva va trebui sa achite contravaloarea costurilor de functionare a obiectivului.In acest sens, la momentul inaugurarii, directorul APA S.A. Mihai Chirita, cel care are in administrare acest obiectiv a precizat in fata mass-mediei brailene ca pretul va creste incepand cu 1 decembrie cu 272%, ajungandu-se la 2,09 lei pentru un metru cub de apa.
De fapt, pretul mentionat de acesta este, intr-o prima faza tot unul estimativ, existand sanse reale ca acest pret sa creasca in cursul anului urmator, mai exact cand testele biologice si clinice se vor finaliza, iar statia de epurare va lucra la cote maxime.
Cert este ca, conform afirmatiilor prefectului Dumitru Popa, acest pret estimat sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie, si nu cu 1 decembrie cum era de asteptat, iar dupa ce se va incepe prelucrarea apelor uzate la cote maxime atunci se va putea spune care este costul real, motiv pentru care acesta va mai creste.
Inca de la inaugurarea statiei de epurare, specialistii au precizat ca pentru "curatarea" apei de reziduuri in cele mai optime conditii trebuie sa treaca cateva luni, timp in care procesele chimice la care sunt supuse apele uzate vor fi modificate, tocmai pentru obtinerea acestor ...

Business / stiri Business216 vizite[ Braila.net ]

Peste 5.500 de braileni si-au gasit un loc de munca de la inceputul anului

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 15:44

Peste 5.500 de braileni si-au gasit un loc de munca de la inceputul anuluiPeste 5.500 de braileni si-au gasit un loc de munca de la inceputul acestui an, prin Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Braila, potrivit datelor oferite de institutie.In primele 11 luni ale anului, in urma activitatilor desfasurate de AJOFM Braila, au fost cuprinse in masuri active peste 10.550 persoane, iar 5622 au dobandit statutul de persoana ocupata.
Solicitantii de loc de munca au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru incadrarea absolventilor; subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea: somerilor peste 45 ani, somerilor care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, somerilor care mai au 3 ani pana la pensie, persoanelor cu handicap, persoanelor marginalizate conform Legii nr.116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale; subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea absolventilor din institutii de invatamant.
Analizand structura pe grupe de varsta a persoanelor ocupate prin Programul de Ocupare a Fortei de Munca al AJOFM Braila, observam faptul ca, ponderea cea mai ridicata este detinuta de persoanele ocupate cu varsta intre 35-45 ani, astfel: 14,3 % aveau varsta sub 25 ani; 21,9 % intre 25-35 ani; 33,1 % intre 35-45 ani; ...

Business / afaceri215 vizite[ Braila.net ]

Felicia Filip intr-un concert extraordinar la Braila

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 15:41

Joi la teatrul Maria Filotti se va desfasura concertul "Vineri 22". Organizatorul acestui spectacol este asociatia culturala "George Coman", si care urmareste sa le ofere brailenilor o seara de neuitat in compania unor nume celebre."Asociatia Culturala "George Coman" organizeaza pe data de 22 decembrie 2011, la orele 19.30 un concert extraordinar de Craciun cu pasrticiparea unor artisti de exceptie, si anume, Felicia Filip, Rodica Mandache, Daniela Nane, orchestra simfonica a teatrului Leonard din Galati. Concertul se numeste *Vineri 22*. L-am denumit asa pentru ca sunt 22 de ani de la Revolutie, si pentru ca am simtit practic nevoia sa marcam acesti 22 de ani printr-un concert. Nu va fi un concert patriotic, va fi un concert de colinde, va fi o seara de muzica si poezie. Concertul este gratuit, deci nu se vand bilete, este organizat si realizat exclusiv din fonduri proprii. Deci nu am apelat la nicio institutie sau vreun ajutor in acest sens. Este gratuit pentru ca ni s-a parut aiurea sa luam vreun ban pentru un spectacol sau un concertcare se desfasoara la 22 de ani de la Revolutie. De ce l-am mai numit *Vineri 22*, intrucat in cadrul acestui concert o sa se interpreteze o piesa, se numeste, chiar asa, *Vineri 22*, este o compozitie proprie a mea, pe care am sa o cant in duet cu Felicia Filip.
Cu ocazia concertului se va lansa si un CD care se va intitula tot "Vineri 22", este un CD care se va distribui tot gratuit, El practic se distribuie tot pe data de 22 decembrie in ...

Life Show / stiri Life Show350 vizite[ Braila.net ]

Ioana Zamfirache, consilier juridic in Primaria Braila, cercetata de ANI pentru conflict de interese si fals in declaratii

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 13:25

Ioana Zamfirache, consilier juridic in Primaria Braila, cercetata de ANI pentru conflict de interese si fals in declaratiiAgentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe Langa Curtea de Apel Galati in vederea cercetarii Ioanei Zamfirache, consilier juridic in Primaria Municipiului Braila, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese si fals in declaratii.Potrivit unui comunicat ANI, Ioana Zamfirache s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada mai 2003 - octombrie 2010, intrucat a detinut simultan functiile de consilier juridic la Primaria Braila, consilier juridic in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila si angajat al SC Braicar SA Braila, societate comerciala in care Consiliul Local al Municipiului Braila este actionar unic.

Conform art. 94, alin. (2), lit. a) si c) din Legea nr. 161/2003, 'Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: (...) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public'.
De asemenea, ANI are indicii ca Ioana Zamfirache a savarsit infractiunea de conflict de interese, intrucat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat in calitate de consilier juridic si in calitate de salariat, acordand viza de legalitate, diverse documente care se refereau la interesele sale personale privind salarizarea si functia detinuta.
Ea a semnat doua acte aditionale prin care se modifica clauza contractului sau de munca si alte doua acte aditionale prin care a trecut de la functia ..

Actualitate / stiri Actualitate447 vizite[ Braila.net ]

CPECA Braila la ora bilantului

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 13:23

CPECA Braila la ora bilantuluiVineri la Prefectura Braila, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si-a prezentat bilantul de activitate pentru anul care a trecut.Astfel, dupa o scurta introducere in care CPECA Braila si-a prezentat principalele linii de activitate, si care sunt reducerea cererii de droguri materializata prin proiectele de prevenire; reducerea ofertei de droguri - analiza indicatorilor relevanti ai fenomenului; asigurarea serviciilor de asistenta a consumatorilor de droguri, au fost detaliate actiunile intreprinse pentru fiecare dintre aceste masuri.Reducerea cererii de droguri

In cadrul acestui capitol, parte integranta a SNA, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila a desfasurat urmatoarele activitati/proiecte/programe/campanii de prevenire:

Prevenire in scoala

Campania locala de prevenire "Dependenti de libertate" a fost realizata in colaborare cu institutii de invatamant liceale din municipiul Braila.
Proiectul local de prevenire "Departe de tentatia drogurilor" a fost realizat in parteneriat cu institutii de invatamant de gimnaziu si liceu din Braila si cu Serviciul Public de Asistenta Medicala si Administrare a Creselor.
Proiectul local de prevenire "Adolescenta fara dependenta" a fost realizat in parteneriat cu institutii de invatamant gimnaziale din judetul Braila, Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Braila, Societatea Nationala de Cruce Rosie - Filiala Braila si scolile cu clasele I-VIII "Ion Bancila", Chiscani, si ...

Actualitate / stiri Actualitate502 vizite[ Braila.net ]

Amendat cu 1.500 lei pentru ca plimba pe strada un caine periculos fara botnita

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 11:11

Amendat cu 1.500 lei pentru ca plimba pe strada un caine periculos fara botnitaUn tanar din Braila s-a ales in prag de sarbatori cu o amenda de 1.500 de lei, dupa ce a fost depistat de o patrula de jandarmerie, in timp ce plimba pe strada un caine considerat periculos, care nu avea botnita.Liviu R., de 29 ani, se afla cu cainele la plimbare pe Bulevardul Independentei, impreuna cu alte persoane, in apropierea unor bancute, cand a fost observat de jandarmi.

Dupa ce a fost identificata, persoanei in cauza i s-a adus la cunostinta ca nu a respectat prevederile Ordonantei de Urgenta nr.55 din 2002, privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, fapt pentru care i s-a aplicat o amenda de 1500 lei. (A.S.)
Views2

Actualitate / stiri Actualitate581 vizite[ Braila.net ]

Stancu nu a vrut sa comenteze de ce a fost chemat la DNA

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 11:07

Stancu nu a vrut sa comenteze de ce a fost chemat la DNASe stie foarte bine ca la inceputul acestei saptamani, presedintele Gheorghe Bunea Stancu a fost audiat de catre DNA, in dosarul in care este acuzat ca ar fi solicitat o serie de fonduri pentru campania electorala a lui Geoana. Cu toate acestea, Bunea Stancu a evitat sa comenteze ce anume s-a intamplat in sediul DNA, preferand sa sustina ca este vorba de "presiuni asupra oamenilor politici".

"Eu cred ca atata timp cat o ancheta este in curs nu cred ca este cazul sa facem comentarii. Deci, am raspuns la niste intrebari care mi s-au pus, parerea mea este ca, din ceea ce se afiseaza pe ecrane, sunt comenzi. Nu ne luam dupa unul si dupa altul. Se vede clar cu cata repeziciune se intampla lucrurile, cand s-a intamplat si cand se judeca, care este de fapt problema, ca nu este nicio problema, nicio proba clara care sa te bazezi pe ea si ii lasam... Daca observati, cei mai insistenti sunt cei de la Antena3, daca va uitati mai bine pe ecrane. Dar eu nu prea ma uit la ele, ma uit la ce spun unii si altii. Deci nu vreau sa comentez.

Dosarul, probabil va merge in instanta, probabil nu va merge, nu eu sunt cel care decide asta, dar lucrurile stiti care sunt: instanta care sa creeze presiuni asupra oamenilor politici, nu exista alta varianta. Asta este parerea mea", a declarat presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu.
La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta a sustinut o parte din ideile acestuia, dar si-a manifestat optimismul afirmand ca "justitia face dreptate in ...

Actualitate / stiri Actualitate217 vizite[ Braila.net ]

Drumul Marii blocat, doua TIR-uri s-au ciocnit, unul este incarcat cu fosfat monoamoniu

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 12:18

Drumul Marii blocat, doua TIR-uri s-au ciocnit, unul este incarcat cu fosfat monoamoniuCirculatia pe Drumul Marii este blocata intre localitatile Viziru si Cuza Voda, din cauza unui accident de circulatie in care au fost implicate patru autovehicule, intre care doua TIR-uri, unul inmatriculat in Bulgaria, care transporta 21 de tone de fosfat monoamoniu.

TIR-ul incarcat cu fosfat monoamoniu a intrat pe contrasens si, din cauza cetii foarte dese din zona, s-a cicnit frontal cu un alt autotren, inmatriculat in Buzau, care transporta balastru.

La cateva secunde dupa coliziunea celor doua masini de mare tonaj, in TIR-ul din Bulgaria a intrat frontal un autocar inmatriculat in Turcia, care transporta trei pasageri, si l-a prins intre fiarele cabinei pe soferul TIR-ului, fiind solicitat sa intervina serviciul de descarcerare.
In carambolul creat pe sosea a intrat si un autoturism condus de un preot.
"Soferul TIR-ului a fost prins in fiarele contorsionate ale masinii si ni s-a solicitat descarcerarea. Circulatia este blocata si in acest moment, doua tractoare incearca sa degajeze carosabilul. La fata locului de afla doua ambulante si echipaje ale politiei.

Exista o autospeciala de la Garda de Interventie Insuratei, care asigura zona. Nu au fost scurgeri de combustibil. Incarcatura nu s-a rasturnat. A curs din caroserie o cantitate care nu prezenta niciun pericol. Dupa ce TIR-urile vor fi scoase de pe carosabil se va curata soseaua", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Braila, Maior Stefan Stoian. (C.R.)
Views4

Actualitate / stiri Actualitate301 vizite[ Braila.net ]

"Dupa Dumnezeu, potopul!", de Virgil Andronescu, se lanseaza la Biblioteca Judeteana

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 11:23

"Dupa Dumnezeu, potopul!", de Virgil Andronescu, se lanseaza la Biblioteca Judeteana"Dupa Dumnezeu, potopul!" este titlul cartii scrise de Virgil Andronescu si aparute in Editura Pim Iasi, care se va lansa joi 15 decembrie, ora 17:00, in sala mare a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati".

Moderatorul evenimentului va fi poetul Constantin Gherghinoiu. Vor participa scriitorul Dumitru Anghel si dramaturgul Ion Balan.

Aparitia cartii a fost sponsorizata de InfoZone Media - Agentia Regionala de Stiri Europene.
Virgil Andronescu, pe numele real Virgil-Nicolae Andronache, este nascut in Turnu Magurele, judetul Teleorman, si este membru fondator al Cenaclului literar-artistic "Dimitrie Stelaru" (2001) si membru al cenaclului "Zboruri" (2002).

A publicat: "Poezii" (2003) , Editura Tipoalex Teleorman, "Chipul tau bland coborat din icoane, ma tine strans sub pleoapa" (2010), Feed Back Iasi, "Ultimele luni din viata umbrei mele (2011), Editura Alfa Iasi, "Dupa Dumnezeu, potopul!" (2011), Editura PIM Iasi.
Premii obtinute: 1994 - Premiul al-III-lea la Festivalul National de Poezie Zaharia Stancu, editia a VI-a, comuna Salcia, judetul Teleorman si Premiul Editurii Teleormanul Liber; 2003 - Premiul pentru cea mai buna carte - Poezii - in cadrul expozitiei de carte a scriitorilor teleormaneni organizata de Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a judetului Teleorman; 2005 - Diploma de buna organizare, a mesei rotunde cu participare judeteana si nationala a Clubului de Dezbateri Aletheia. (A.S.)
Views5

Life Show / carte452 vizite[ Braila.net ]

Dezbateri pe marginea proiectul de lege privind drepturile revolutionarilor, initiat de deputatul Viorel Balcan

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 11:31

Dezbateri pe marginea proiectul de lege privind drepturile revolutionarilor, initiat de deputatul Viorel BalcanUn proiect de lege initiat de deputatul PDL de Braila, Viorel Balcan, privind modificarea Legii 341/2004, a recunostintei fata de eroii martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, in care propune acordarea de drepturi exclusiv revolutionarilor din orasele declarate martir, se afla in dezbaterea Guvernului, Parlamentului si a Secretariatului Revolutionarilor.

Potrivit deputatului Viorel Balcan, proiectul de lege, care isi propune "inlaturarea impostorilor care au obtinut certificate de revolutionar", reglementeaza doua aspecte foarte importante legate de evenimentul din decembrie 1989 si anume "pastrarea notiunii de revolutie si a identitatii cetatenilor care au iesit in strada si au obtinut titlul de revolutionar" si reducerea consistena a bugetului de stat alocat acestei categorii, prin diminuarea cu doua treimi a numarului de revolutionari.

"Proiectul se tot discuta pe la intalnirile de la Guvern, de la Parlament, prin care solicit ca in evidenta Secretariatului Revolutionarilor sa fie prinsi acei oameni care au fost pe baricade si au activat din plin in timpul Revolutiei. Aceasta sa se intample exclusive in orasele declarate orase martir sau in orasele unde au fost morti sau raniti. Acest proiect de lege a fost imbratisat atat de Guvern, cat si de Secretariatul Revolutionarilor. Spera ca, in sesiunea de anul viitor, sa intre in dezbatere, sa fie discutat, aprobat in Parlamentul Romaniei", a declarat Balcan.

Deputatul ...

Actualitate / stiri Actualitate694 vizite[ Braila.net ]

Treizeci de revolutionari au plecat spre Bucuresti, pentru a protesta in fata Palatului Victoria

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 08:43

Treizeci de revolutionari au plecat spre Bucuresti, pentru a protesta in fata Palatului VictoriaTreizeci de revolutionari din Braila au plecat luni dimineata spre Bucuresti, pentru a protesta in fata Palatului Victoria, dupa cum a informat purtatorul de cuvant al Asociatiei "Revolutionarilor Anticomunisti din Decembrie 1989" Braila, Marian Covache.

"Un grup de treizeci de revolutionari din Braila a plecat spre Bucuresi, pentru a participa la manifestarea de la Palatul Victoria. Din grupul revolutionarilor aflati in greva foamei a mai cazut un participant, Constantin Tomopolo, de 56 de ani, care a facut un puseu de tensiune si i-a fost interzis de catre medic sa continue greva. Totusi, astazi de dimineata el a plecat la Bucuresti", a declarat Marian Covache.

Sase revolutionari, membrii ai Asociatiei "Revolutionarilor Anticomunisti din Decembrie 1989" Braila, se afla de o saptamana in greva foamei, in semn de protest impotriva deciziei Guvernului de a taia o parte din indemnizatiile revolutionarilor.

La doua zile de la declansarea protestului, unuia din cei sase grevisti i s-a facut rau si a fost dus la spital, unde s-a constatat ca facuse un preinfarct, motiv pentru care medicii i-au interzis sa mai continue protestul.
Protestatarii stau intr-un cort amplasat in fata Casei Tineretului si sunt hotarati sa nu se opreasca din actiunile de protest, pana cand nu se va renunta la prevederile legii privind drepturile revolutionarilor. (A.S.)
Views5

Actualitate / stiri Actualitate308 vizite[ Braila.net ]

Badalan s-a suspendat din PDL, dar va ramane in grupul parlamentar democrat-liberal

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 13:01

Badalan s-a suspendat din PDL, dar va ramane in grupul parlamentar democrat-liberalDeputatul de Braila Eugen Badalan a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca a luat decizia de a se suspenda din PDL, pentru a nu produce prejudicii de imagine partidului, avand in vedere decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnarea a sa la patru ani de inchisoare cu suspendare in cazul Tofan, dar a precizat ca nu va parasi grupul parlamentar democrat-liberal.

"Avand in vedere prevederile Codului Etic al PDL, pentru a nu produce pagube de imagine partidului, am hotarat sa ma suspend din PDL. Aseara am adus la cunostinta Biroului Permanent Judetean decizia. Am solicitat ca decizia mea sa nu fie supusa votului BPJ, pentru ca este o decizie unipersonala. Pe cale de consecinta, am vacantat toate posturile pe care le ocupam in organizatia PDL, inclusiv pe acela de membru. Voi ramane in continuare, in conformitate cu legislatia in vigoare, deputat in Parlamentul Romaniei, pentru ca, pana se produce o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu se pune sub semnul intrebarii statutul de deputat. Voi incerca in Parlament sa reprezint doar intertesele cetatenilor din Colegiul 2, care m-au ales. Asta nu inseamna ca voi parasi grupul parlamentar al PDL. Voi ramane in acelasi grup parlamentar", a declarat Badalan.

Eugen Badalan a precizat ca a luat decizia de a se suspenda din partid pentru ca "asa i se pare normal", nu pentru ca se afla in situatia de a fi exclus din partid.

"In conformitate cu Codul Etic, nu poate fi membru al PDL unul pentru care ..

Actualitate / stiri Actualitate251 vizite[ Braila.net ]

Fostul deputat Horia Vasioiu a fost condus pe ultimul drum

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 12:27

Fostul deputat Horia Vasioiu a fost condus pe ultimul drumVineri, 9 decembrie, in jurul amiezii fostul deputat brailean si om politic, Horia Vasioiu a fost condus pe ultimul drum de catre rude, prieteni si cunostinte.

Inca din anul 1996, Horia Vasioiu a intrat in politica, pe care a parasit-o in primavara anului 2008, fiind doua legislaturi la rand deputat din partea fostului Partid Democrat, dar si presedintele organizatiei judetene al acelei formatiuni politice, a reusit sa defineasca un simbol al "luptelor" de ordin politic. A reusit sa se faca auzit in diverse situatii, a reusit sa rezolve diverse situatii, a colaborat cu autoritatile locale pentru promovarea diverselor proiecte sau pentru acoperirea diverselor necesitati existente pe plan local, fapte care i-au adus recunoasterea valorilor diplomatice in randul a foarte multi braileni.

Astfel, s-au perindat pe la catafalcul acestuia numerosi politicieni, oficialitati, fosti colegi, si prieteni, dar si oameni simpli care l-au cunoscut sau doar au auzit de el.

In cortegiul care s-a format au putut fi remarcate figuri triste, cauzate de acest prilej, ale unor unora din oficialii braileni, directori de institutii, dar si lideri de partide politice. Cert este ca, asa cum se intampla de fiecare data, chiar daca aici pe pamant durerea sufleteasca este mare, cu siguranta ca exista acea speranta pentru o viata mai buna pentru sufletul care s-a dus.
Dumnezeu sa-l ierte!
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate418 vizite[ Braila.net ]

Mihai Danut a revenit in politica

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 05:51

Mihai Danut a revenit in politicaEl are sanse foarte mari ca sub aripa prietenilor din PP-DD sa prinda presedintia organizatiei municipale Braila, dar se preconizeaza si sa fie candidatul pentru Primarie.

In cadrul unei conferinte de presa, liderii interimari PP-DD Braila l-au prezentat si pe fostul PRM-ist Mihai Danut ca fiind, actualmente vice-presedinte interimar la organizatia judeteana a PP-DD. Mai mult, impreuna cu Sorin Ovidiu Balan, presedintele interimar Braila, fiecare dintre ei, desi au dorit, probabil sa tina secret, au recunoscut ca il vad pe Mihai Danut presedinte la municipiu, iar, in viitor va fi candidat la Primaria Braila.

Ulterior, in ideea unei eventuale transparente de ordin politic, atat Sorin Ovidiu Balan cat si Mihai Danut au incercat sa precizeze faptul ca "eu il vad ca si presedinte la municipiu, asta nu inseamna ca este deja", sau "daca sondajele il vor indica va fi candidatul nostru la Primaria Braila.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate516 vizite[ Braila.net ]

Mos Craciun va sosi pe 21 decembrie in Oraselul Copiilor

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 13:02

Mos Craciun va sosi pe 21 decembrie in Oraselul CopiilorMos Craciun va sosi cu daruri pentru copiii din Braila pe 21 decembrie, in Oraselul Copiilor, dupa cum a anuntat primarul Aurel Simionescu.

"Am programat ca Mos Craciun sa vina pe 21 decembrie, in Oraselul Copiilor. Va fi ziua in care se va deschide Oraselul, pentru ca pe 22 decembrie este ziua Revolutiei Romane, iar 23 decembrie este deja vineri si fiecare are treburile lui legate de sarbatori", a declarat Simionescu.
Intrebat daca personal va imbraca costumul de Mos Craciun, primarul a spus ca nu este inca pregatit pentru acest rol, dar ca Braila are un Mos "specializat in acest tip de activitati". (A.S.)
Views2

Actualitate / stiri Actualitate344 vizite[ Braila.net ]

Orasul va fi "impanzit" de ghirlande luminoase

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:58

Dupa cum foarte multi braileni au putut vedea, pe strazile din municipiu, deja se lucreaza la amplasarea ornamentelor luminoase de Sarbatori.

Singurul subiect asupra caruia nu s-a cazut de acord este legat de modul in care va fi iluminat Palatul Administrativ, primarul Aurel Simionescu precizand ca decorurile au fost date jos dupa ce a fost ceruta si parerea brailenilor.In rest, foarte multe strazi din municipiu vor beneficia de ornamente care vor ajunge sa strabata orasul, de la cartierul Vidin si pana la mall-ul de la Varsatura. Mai mult si anumite strazi de legatura dintre Calea Calarasilor si Soseaua Buzaului vor beneficia de ornamente luminoase, una dintre strazi fiind Chisinau.

"Avem o discutie acum si cu iluminatul Palatului Administrativ, au fost cateva incercari, dar nu am fost incantat de ceea ce sa prezentat, si nunumai neaparat eu, cat si brailenii pe care i-am intrebat.
Vor fi iluminate strazile cu care suntem obisnuiti. De data aceasta va fi mai multa lumina pe Grivita, pentru ca ea permite o alta abordare din acest punct de vedere. Dar Calarasi-ul, bulevardul Independentei, bulevardul Al. I. Cuza, Calea Galati pana la Vidin, Buzaului, Chisinau, Calea Calarasilor pana la iesirea in partea astalalta spre mall... Deci ele vor fi iluminate si vor avea pe ele toate elementele respective", a declarat primarul Aurel Simionescu.
Dan MUNTEANU

Orasul va fi "impanzit" de ghrilande luminoase

Dupa cum foarte multi braileni au putut vedea, pe strazile din ...

Life Show / stiri Life Show215 vizite[ Braila.net ]

Din 20 decembrie se redeschide traficul in alte trei intersectii

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:39

Din 20 decembrie se redeschide traficul in alte trei intersectiiDin 20 decembrie se redeschid alte trei intersectii din municipiul Braila, inchise traficului din cauza lucrarilor de reparatii, care au dat peste cap circulatia in aceasta vara si au intins la maxim nervii soferilor.

"Promisiunea este ca, in jurul datei de 20 decembrie, sa deschidem traficul in intersectia de la Mihai Bravu cu Calea Calarasilor, intersectia de la Apolo cu Dorobanti si cea de la Garii cu Dorobanti, pentru un trafic mai fluent in oras. Vom turna un strat de asfalt, care sa ne permita interventia mai usoara in perioada cu zapada. In conditiile in care vom avea o cantitate mai mare de zapada, vom avea niste probleme cu traficul pe drumuri", a declarat primarul Aurel Simionescu. (C.R.)
Views3

Actualitate / stiri Actualitate223 vizite[ Braila.net ]

"Gaitele" pe scena teatrului brailean

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:34

"Gaitele" pe scena teatrului braileanTeatrul Maria Filotti Braila prezinta publicului pe 10 si 11 decembrie 2011, incepand cu ora 18.00 ,vizionarea spectacolului "Gaitele" de Alexandru Kiritescu, regia Radu Nichifor.

"Gaitele" reprezinta una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia romaneasca. Piesa scrisa de Alexandru Kiritescu prezinta, in esenta, lupta dintre generatii, autorul reusind sa creioneze personaje veridice.
Cu o distributie de exceptie: Monica Zugravu Ivascu, Flori Popa, Catalina Nedelea, Ramona Ganga Terente, Elena Andron, Dan Moldoveanu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu , Valentin Terente, Corina Bors, Camelia Diblea spectacolul se adreseaza in egala masura atat tinerei generatii, dar si publicului matur, avizat si dornic de comedie.

Regizorul Radu Nichifor merge dincolo de umorul replicilor si situatiilor, iar textul aduce pe scena, la vedere, o lume autentica, deloc prafuita si "foarte actuala".
Scenografia si costumele sunt realizate de Vioara Bara, iar muzica apartine lui Cornel Cristei.
Spectacolul dureaza 2h si 40 minute si va avea doua pauze.
Dan MUNTEANU
Views1

Life Show / stiri Life Show301 vizite[ Braila.net ]

Doar 4.700 de familii au solicitat ajutoare pentru incalzire

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 11:59

Doar 4.700 de familii au solicitat ajutoare pentru incalzireDoar 4.700 de familii au solicitat ajutoare pentru incalzire in aceasta iarna, din peste 7.000 cat estimase primarul Aurel Simionescu ca vor depune astfel de cereri, in conditiile in care pragul pentru acordarea acestui tip de ajutor a fost ridicat la 1.000 lei pe membru de familie.

"Am semnat toate solicitarile de ajutor pentru incalzire. Sunt 4.771 de cereri, iar suma estimata de la bugetul local este de 4,8 miliarde lei, in timp ce ajutorul de la nivel national este de 4,6 miliarde lei", a declarat Aurel Simionescu.
Primarul a mai spus ca i se pare incredibil cum, intr-un oras despre care se spune ca gradul de saracie este unul foarte ridicat, locuitorii refuza sa beneficieze de ajutorul oferit pentru incalzire in aceasta iarna.
"Sau afirmatiile despre gradul de saracie sunt pe deasupra, ca sa spun asa, sau se intampla altceva, care ne scapa. Noi avem o anumita imagine despre ceea ce se intampla la Braila. Fata de nivelul de venituri, cifra mie mi se pare mica. Cand vor trebui sa plateasca incalzirea, vor spune ca nu au de unde. Si la gaze naturale avem cu 1.586 mai putine, iar la lemne si carbuni cu 558", a spus Simionescu.
In conditiile in care suma prezazuta in buget pentru acest tip de cheltuieli a fost de 10 milioane de lei, respectiv dublu fata de numarul cererilor depuse, Consilul Local Municipal a votat ca, din banii ramasi, sa fie subventionat cu 20% pretul la energie termica pentru toti consumatorii bransati la CET.
"Noi am prins in buget o anumita suma ...

Actualitate / stiri Actualitate297 vizite[ Braila.net ]

Care sunt investitiile posibile in judetul Braila?

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 11:27

Care sunt investitiile posibile in judetul Braila?Societatea de Strategii si Investitii Extrene a intocmit, la cererea Consilului Judetean, un proiect de investitii posibile in Braila, pornind de la avantajele pe care le ofera acest judet.

La capitolul avantaje sunt mentionate "traditiile remarcabile de convietuire a populatiei de diverse etnii intr-o armonie care ar putea fi data ca model pe plan national si international ceea ce creeaza un cadru armonios de progres fapt care poate reprezenta un potential uman valoros si valorificabil".
Un alt avantaj este reprezentat de existenta unei forte de munca calificate si a unor capacitati de productie disponibile, care pot asigura o crestere economica durabila.
Care sunt domeniile de investitii identificate de Societatea de Strategii si Investitii Extrene?

Industrie agro-alimentara
Exploatatii agricole
Diversificarea activitatilor in mediul rural
Infiintarea grupurilor de producatori
Asigurarea controlului de calitate, veterinar si fitosanitar
Silvicultura
Agricultura ecologica

La nivelul judetului Braila se poate investi in:
*Achizitia echipamentelor necesare pentru modernizarea exploatatiilor (tractoare, combine, utilaje, echipamente agricole inclusiv pentru calibrarea, sortarea, conditionarea sid depozitarea produselor agricole obtinute si prelucrate in cadrul fermei, instalatii de irigat, echipamente pentru procesarea resturilor vegetale)
*Achizitionarea de material saditor (pomicultura si viticultura) si lucrari pentru destelenire, pregatirea solului, ...

Business / stiri Business360 vizite[ Braila.net ]

Comisarul Adrian Gluga: Braila se afla la un nivel rezonabil al infractionalitatii

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 09:36

Comisarul Adrian Gluga: Braila se afla la un nivel rezonabil al infractionalitatiiPrim-adjunctul sefului IPJ Braila, comisarul Adrian Gluga, a declarat, ca o concluzie a raportului de activitate al IPJ pe primele 9 luni ale acestui an, ca Braila se afla "la un nivel rezonabil al infractionalitatii, comparandu-ne cu noi insine, dar si cu infractionalitatea la nivel national"."Infractionalitatea savarsita cu violenta a inregistrat o scadere cu 24,8%. Un indicator care, pentru orice unitate de politie, este mai mult decat onorabil. Avem scaderi la infractiunile de omor, la tentativele de omor, la vatamarile corporale grave, la talharii. Braila, prin definitie, era undeva intr-un clasament superior la numarul de infractiuni de talharii, iar acum avem o scadere cu 23%, precum si scaderi la infractiunile de viol", a declarat comisarul Gluga.
Pe langa infractionalitate, Adrian Gluga a prezentat si o situatie generala in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere, soldate cu morti si raniti grav.
"Accidentele rutiere au scazut in 2011 cu 19%, o situatie asemanatoare fiind intalnita si la capitolul persoane decedate, unde scadere este cu 42%, si persoane ranite grav in urma evenimentelor rutiere, unde scadere este de 15%. (A.S.)
Views6

Actualitate / stiri Actualitate476 vizite[ Braila.net ]

Suplimentare de fonduri de peste 300 mii lei pentru Ambulatoriul Spitalului Judetean

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 11:49

Suplimentare de fonduri de peste 300 mii lei pentru Ambulatoriul Spitalului JudeteanFondurile pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila au fost suplimentate cu peste 300 mii lei, bani care vor veni pe parte de cofinantare de la bugetul CJ Braila.

Modernizarea Ambulatoriului de specialitate s-a realizat in cadrul unei proiect finantat din POR 2007-2013, Domeniul major de interventie 3.1 - "Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, valoarea proiectului fiind de 42.673.559,80 lei, din care 34.794.961,97 lei finantare nerambursabila.
"La Ambulatoriu mai sunt 6 loturi. Lotul 3 este rezolvat si in curs de contractare, mai raman loturile 1, 2 si 4 ca eligibile. Nu au fost bine evaluate si se fac mutari in cadrul partii eligibile. Pe parte neeligibila, loturi 5 si 6, nu avem voie sa renuntam la nimic, altfel proiectul devine neeligibil. A fost evaluat la aproximativ 1,5 miliarde lei vechi, iar suma reala, in urma unei consultari a pietei, astazi este undeva la 13-14 miliarde lei", a explicat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.
Presedintele CJ Braila a spus ca diferenta de 323 mii lei, aprobata in urma rectificarii bugetare, trebuie alocata de la bugetul judetului, pentru a se evita riscul ca proiectul sa nu fie finalizat pana in februarie 2012, asa cum a fost stabilit.
"Am cerut sub semnatura de la spital aceasta evaluare. Prima evaluare ne-a fost facuta de un proiectant, care nu a facut-o corect si am avut multe probleme din acest punct de ...

Actualitate / stiri Actualitate291 vizite[ Braila.net ]

Protest spontan la Braicar

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 09:20

Protest spontan la BraicarIn dimineata zilei de marti, conducerea Braicar s-a trezit in situatia in care personalul din subordine numai dorea sa intre la munca adunandu-se la garajul acestei institutii pentru un protest spontan.

La fata locului s-a deplasat atat directorul Braicar, Cornel Sandulescu, cat si primarul Aurel Simionescu si care au stat la o discutie cu protestatarii. Cert este ca in jurul orelor 08.30 angajatii de la Braicar sa-u reintors la locurile de munca si activitatea a reintrat in normal.
Supararea oamenilor a pornit de la faptul ca se circula destul de greu, nu sunt piese suficiente pentru reparatii, dotarea institutiei cu masini noi intr-un timp mai scurt, probleme de ordin salarial.

Acest tip de conflict s-a mai derulat si in urma cu cativa ani de zile, dar care, la fel a fost dezamorsat in foarte scurt timp de catre conducerea Braicar si de primarul Simionescu.
"Am avut intr-adevar un conflict spontan. S-au adunat angajatii la garajul de autobuze, dar dupa o discutie care s-a purtat si in prezenta primarului Aurel Simionescu acestia s-au reintors la munca. Deci acum totul este normal.
Nemultumirile oamenilor au fost legate de lipsa pieselor de schimb, traficul foarte greu din oras, lipsa capacitatii de transport in anumite perioade de timp ale zilei, sa aducem mai repede masini noi, tocmai pentru a genera si o eventuala crestere salariala.
Dar dupa cum v-am zis, dupa ce s-a purtat o discutie cu reprezentantii sindicali lucrurile s-au lamurit si toata lumea sa ...

Business / stiri Business329 vizite[ Braila.net ]

Horia Vasioiu a trecut in lumea celor drepti

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 08:56

Horia Vasioiu a trecut in lumea celor dreptiDupa o lunga si grea suferinta avand la baza diverse probleme medicale, fostul deputat si fost presedinte al Partidului Democrat, organizatia judeteana Braila, Horia Vasioiu, a incetat din viata.

Datorita agravarii starii de sanatate, familia a decis sa il interneze la un spital din Bucuresti, unde, cu toate eforturile medicilor, inima acestuia s-a oprit dimineata zilei de marti 6 decembrie.S-a nascut in anul 1955 la Braila si in perioada 1982 - 1999 urmeaza mai multe facultati si colegii. Pana in 1996 are diverse functii de inginer la diverse combinate din tar, dar si din Braila, iar din acest an este ales in functia de deputat unde ramane pana in anul 2004.
In acelasi an 1996, devine membru al Partidului Democrat, iar in 1998 este ales presedinte al acestei formatiuni politice la Braila unde se mentine in functie pana cand fostul PD se uneste cu PLD si formeaza actualul Partid Democrat Liberal. Tot in perioada 1996 - 2004 il regasim si pe listele de consilieri judeteni ai fostului PD.
Retragerea sa de pe scena politica braileana, dupa un esec electoral de a deveni inca odata deputat de Braila pe listele PNL in anul 2008, a lasat un gol imens intre politicienii de valoare ai urbei.
Tot din acea perioada si starea de sanatate a acestuia a inceput sa se inrautateasca si s-a ajuns astazi la momentul final cand, toti cei care l-au cunoscut, atat personal, cat si prin activitatea sa profesionala, il vor pastra doar in memoria lor.
Dumnezeu sa-l ierte!
Dan MUNTEANU
Views7

Actualitate / stiri Actualitate658 vizite[ Braila.net ]

Patru zile fara caldura si fara apa calda in apartamente

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 16:18

Patru zile fara caldura si fara apa calda in apartamentePeste 11 mii de apartamente, racordate la CET, au ramas de patru zile fara caldura si fara apa calda, din cauza datoriilor acumulate de CET la furnizorul de gaz metan, care a sistat alimentarea cu gaze a centralei de la Braila, iar situatia nu are deocamdata rezolvare.CET are de recuperat, in momentul de fata, de la consumatori 10 milioane lei si datoreaza furnizorului de gaze 8,4 milioane lei, potrivit directorului CET, Ionel Patrascu.
Cele mai multe restante la CET le inregistreaza asociatiile de proprietari, care au fost date in judecata pentru recuperarea datoriilor, pe rol in aceasta cauza fiind 160 de procese.
"Primaria nu are nicio datorie la CET, suntem cu platile la zi. Daca nu reusim in luna decembrie sa colectam de la populatie in jur de 20 miliarde de lei vechi, din cele 65 miliarde lei datorie, plus cele 30 miliarde lei,m aferente lunii noiembrie, pentru ca ne-am dus la 100 de miliarde lei, o spun cu toata responsabilitatea ca este posibil ca de sarbatori sa nu avem apa calda si caldura", a declarat primarul Aurel Simionescu.
Din totalul de 53.000 de apartamente existente in municipiul Braila, 11.000 mai primesc energie in sistem centralizat de la CET. (A.S.)
Views2

Actualitate / stiri Actualitate475 vizite[ Braila.net ]

Sase mii de sarmalute de post vor fi impartite credinciosilor de Sfantul Nicolae

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 15:01

Sase mii de sarmalute de post vor fi impartite credinciosilor de Sfantul NicolaeSase mii de sarmalute de post au fost pregatite pentru a fi impartite enoriasilor cu ocazia Sfantului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al municipiului Braila, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al Primariei Braila, Camelia Gusatu.Sarmalutele vor fi oferite credinciosilor de Primaria Braila la Biserica Sfantul Nicolae din municipiu, dupa oficierea Sfintei Liturghii Arhieresti de catre Arhiepiscopul Dunarii de Jos, PS Casian Craciun.
Cu aceasta ocazie au fost adusa la Braila, inca de duminica, racla cu moastele Sfantului Ierarh Nicolae, care a fost depusa spre inchinare la Biserica Sfantul Nicolae, unde va ramane pana la sfarsitul zilei de marti, 6 decembrie.
Tot marti sunt programate vizite la caminele de batrani din Statiunea Lacu Sarat, "Petru si Pavel" si "Sfantul Nicolae", unde vor fi impartite daruri de Mos Nicolae, si va fi organizata actiunea filantropica "In cautarea celor tristi si singuri", pentru persoanele aflate in dificultate.

Programul zilei de 6 decembrie:
9:00 Biserica "Sfantul Nicolae" - Sfanta Liturghie10:00 vizita la Caminul de Batrani "Lacu Sarat"10:45 vizita la Caminul de Batrani "Petru si Pavel"11:15 vizita la Caminul de Batrani "Sfantul Nicolae"11:45 Biserica "Sfantul Nicolae" - impartirea a 6.000 de sarmale de post13:00 "In cautarea celor tristi si singuri", actiuni filantropice pentru persoanele aflate in dificultate din municipiul Braila. (C.R.)Views5

Actualitate / stiri Actualitate245 vizite[ Braila.net ]

Moastele Sfantului Ierarh Nicolae, spre inchinare in Penitenciarul Braila

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 14:24

Moastele Sfantului Ierarh Nicolae, spre inchinare in Penitenciarul BrailaMoastele Sfantului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al municipiului Braila, au fost aduse spre inchinarea detinutilor in Penitenciarul Braila, de un sobor de preoti din parohiile din municipiul Braila si Galati in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop dr. Casian Craciun."Penitenciarul Braila a fost martorul unui eveniment istoric si spiritual, cu ocazia pelerinajului moastelor Sfantului Ierarh Nicolae, facator de minuni, pelerinaj prilejuit de sarbatorirea ca patron spiritual al municipiului Braila. Prin bunavointa Arhiepiscopiei Dunarii de Jos si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop dr. Casian Craciun, a fost posibil ca mana binefacatoare a Sfantului Ierarh Nicolae sa poposeasca, pentru cateva ore, in mijlocul persoanelor private de libertate", a declarat purtatorul de cuvant al penitenciarului, Simona Kober.
Racla cu moastele Sfantului Ierarh Nicolae a fost adusa in Penitenciarul Braila de un sobor de preoti din parohiile din municipiul Braila si Galati in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop dr. Casian Craciun, care a oficiat o slujba religioasa.
Corul Capelei Penitenciarului Braila a sustinut un mic concert de colinde, dupa care persoanele private de libertate prezente la eveniment au beneficiat de daruri duhovnicesti din parte Arhiepiscopiei Dunarii de Jos. (A.S.)
Views4

Actualitate / stiri Actualitate342 vizite[ Braila.net ]

Asociatia "Revolutionarilor Anticomunisti din Decembrie 1989" ameninta cu greva foamei

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 12:02

Asociatia "Revolutionarilor Anticomunisti din Decembrie 1989" ameninta cu greva foameiZece membrii ai Asociatiei "Revolutionarilor Anticomunisti din Decembrie 1989" ameninta cu greva foamei si nu au de gand sa se opreasca, pana cand nu se va renunta la prevederile Legii 410/2011, care stabileste drepturile revolutionarilor si "masurile pentru asa-zisa reducere a bugetului de anul viitor".

Revolutionarii din Braila protesteaza, prin aceasta forma extrema, si pentru ca in anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva a cadrelor militare, pentru ca in anul 2012 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru 284/2010, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.
Revolutionarii se vor afla in greva foamei si pentru a protesta impotriva faptului ca se prevede ca in anul 2012 sa fie disponibilizate alte 120.000 de persoane.
Revolutionarii braileni ii cheama la protest pe toti locuitorii judetului Braila, incepand de luni 5 decembrie 2011, pe platoul din fata Casei Tineretului. "Chemam sa se alature protestului nostru, sub forma extrema sau prin pichetari ale sediilor de partide si a Prefecturii, profesorii, studentii, elevii, medicii, pensionarii, cadrele militare in rezerva si toti cetatenii nemultumiti din judet, pentru a protesta impotriva masurilor abuzive a guvernarii actuale. In decembrie 1989, noi revolutionarii am luptat impotriva ...

Actualitate / stiri Actualitate1472 vizite[ Braila.net ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Alegeri locale 2020. Brailenii incep sa se mobilizeze la vot. Situatia la ora 16,00
81.440 de persoane votasera in judetul Braila pana la ora 16,00, ceea ce inseamna un procent de ...
Candidatii PSD la Primaria Braila si Consiliul Judetean nu au avut concurenta la alegerile locale. Infrangere umilitoare pentru opozitie
Marian Dragomir, primarul in functie al Brailei, a obtinut peste 63% din optiunile alegatorilor, in ...
Primarul Brailei si-a anuntat victoria pe Facebook. "De maine, continuam impreuna"
Conform numaratorii paralele a voturilor, Marian Dragomir ar fi obtinut peste 55% din voturile ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor