Rezultatele 31 - 60 din 150 (0.627 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Fara caldura in apartamente, gradinite, scoli, licee si institutii, din cauza datoriilor la CET

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 09:14

Fara caldura in apartamente, gradinite, scoli, licee si institutii, din cauza datoriilor la CETPeste 11 mii de apartamente, gradinite, scoli, licee, institutii din municipiu, racordate la CET, au ramas fara caldura, din cauza datoriilor acumulate de CET la furnizorul de gaze, care a sistat alimentarea cu gaze a centralei de la Braila."Asa cum banuiam, s-a oprit gazul la CET. Este o problema asupra careia am atentionat demult. Eu sper ca zilele acestea sa lamurim lucrurile. Din fericire, nu este foarte rece afara, dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa stam. Fac apel catre toti cetatenii sa incerce sa isi plateasca macar datoriile curente, aferente lunilor octombrie si noiembrie, ca sa se poata face platile si sa se poata cumpara gazul necesar si CET-ul sa poata functiona", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, primarul Aurel Simionescu.
CET are de recuperat, in momentul de fata, de la consumatori 10 milioane lei si datoreaza furnizorului de gaze 8,4 milioane lei, potrivit directorului CET, Ionel Patrascu.
Cele mai multe restante la CET le inregistreaza asociatiile de proprietari, care au fost date in judecata pentru recuperarea datoriilor, pe rol in aceasta cauza fiind 160 de procese.
"Primaria nu are nicio datorie la CET, suntem cu platile la zi. Daca nu reusim in luna decembrie sa colectam de la populatie in jur de 20 miliarde de lei vechi, din cele 65 miliarde lei datorie, plus cele 30 miliarde lei,m aferente lunii noiembrie, pentru ca ne-am dus la 100 de miliarde lei, o spun cu toata responsabilitatea ca este posibil ca de sarbatori sa nu avem apa calda ..

Actualitate / stiri Actualitate334 vizite[ Braila.net ]

Moastele Sfantului Nicolae vin la Braila

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 15:25

Duminica, in jurul orelor 15.30 credinciosii sunt invitati la procesiunea de aducere a moastelor Sfantului Nicolae. Acestea vor fi aduse in fata bisericii cu acelasi nume, de pe strada Ana Aslan, la fosta Catedrala a Brailei unde vor ramane timp de trei zile, mai exact pana la sfarsitul zilei de marti 6 decembrie cand este oficiat Sfantul Nicolae.Astfel, programul acestor zile va fi unul destul de plin, intrucat, moastele vor ajunge intai la Penitenciarul Braila, in jurul orelor 15.00, de unde vor porni catre biserica Sfantul Nicolae din municipiu, unde sunt asteptate sa soseasca in jurul orelor 16.00.
In ziua de 5 decembrie, in ajunul sarbatoririi Sfantului Nicolae, incepand cu ora 18.00, in toate bisericile din municipiu se vor desfasura slujbe de priveghere inchinate Sfantului Nicolae. In acelasi timp, la teatrul Maria Filotti se vor derula doua spectacole, de la ora 18.00 in Sala Studio, Improshow - coordonator de proiect Dragos Muscalu si de la ora 19.00 tot in Sala Studio, va fi piesa "Domnului profesor, cu dragoste", spectacol de Horia Suru.
In data de 6 decembrie la biserica Sfantul Nicolae se va desfasura Sfanta Liturghie inchinata Sfantului Nicolae, dupa care, in jurul orei 12.00 vor fi impartite 1000 de portii de sarmale de post. In paralel se vor desfasura vizite la Caminele de Batrani din Lacu Sarat, "Petru si Pavel" si "Sfantul Nicolae". Pentru ora 13.00 au fost organizate o suita de actiuni filantropice pentru persoanele aflate in dificultate din municipiul ...

Life Show / stiri Life Show154 vizite[ Braila.net ]

Primaria Braila nu mai are datorii la CET

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 14:46

De foarte multi ani in relatia Primaria Braila CET intervenise o situatie prin care se inregistrau din ce in ce mai multe datorii provenite din facturarea energiei termice. Se ajunsese astfel, in 2008 sa se inregistreze datorii de circa 250 de miliarde de lei vechi catre furnizorul de energie termica. De altfel, de cand a castigat acest mandat de primar, Aurel Simionescu si-a impus ca si obiectiv achitarea datoriilor istorice catre CET, lucru realizat in aceasta luna.
Practic, in acest moment, Primaria numai datoreaza niciun leu catre furnizorul de caldura, fiind achitate, inclusiv facturile pentru luna noiembrie.
In schimb problema majora preconizata de primarul Aurel Simionescu este legata de datoriile populatiei catre CET, datorii care in acest moment sunt estimate undeva intre 65 si 70 de miliarde de lei vechi, urmand cu certitudine sa mai creasca, intrucat deja caloriferele primesc agent termic, si care agent termic este produs pe baza de consum de gaze.
Vreau sa va spun ca de foarte multi ani, municipalitatea nu are niciun fel de datorie la CET. Cu ceea ce am aprobat astazi si cu pregatirea pe care o avem suntem cu plata la zi, inclusiv luna noiembrie. Astfel, pana vineri cel tarziu vom fi la zi cu plata facturilor pentru aceasta luna.
Ceea ce am eu rugamintea si este si o avertizare, este ca trebuie sa adunam restantele de la populatie. Ramanem in continuare cu 65 - 70 de miliarde de lei datorie de la populatie, in conditiile in care o luna cum este noiembrie se va ..

Actualitate / stiri Actualitate212 vizite[ Braila.net ]

Bugetul Consiliului Judetean, rectificat pozitiv cu 700 mii lei

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 14:22

Bugetul Consiliului Judetean, rectificat pozitiv cu 700 mii leiBugetul Consiliului Judetean a fost rectificat pozitiv in sedinta de miercuri cu suma de 700 mii lei, suplimentare de fonduri pe final de an "care are loc in putine judete", dupa cum a declarat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.In urma analizarii executiei bugetare, precum si a prognozei incasarilor veniturilor proprii pana la finele anului, se estimeaza incasari suplimentare de 700 mii lei din taxa asupra mijloacelor de transport - 150 mii lei, taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare - 100 mii lei, venituri din concesionari si inchirieri - 300 mii lei si venituri din dividende 150 mii lei.
Din incasarile de 700 mii lei, 177 mii lei vor merge spre alimentari cu apa pentru suplimentarea cheltuielilor aferente constituirii Fondului de intretinere, inlocuire si dezvoltare pentru proiectele infrastructurii serviciilor publice care beneficiaza de asistenta financiara nerambursabila din partea UE, potrivit OUG nr.198/2005.
Diferenta de 523 mii lei va fi repartizata astfel: 323 mii lei pentru cofinantarea proiectului "Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, realizat prin Programul Operational Regional 2007-2013, si 200 mii lei pentru sustinerea activitatii competitionale a SC Clubul de Fotbal Braila SA, ca urmare a epuizarii resurselor financiare alocate pe anul 2011. (A.S.)
Views5

Actualitate / stiri Actualitate123 vizite[ Braila.net ]

Pretul apelor uzate ar putea sa creasca peste estimarea de 2,09 lei

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 14:44

Pretul apelor uzate ar putea sa creasca peste estimarea de 2,09 leiDupa cum bine se stie, in urma cu doua saptamani a avut loc inaugurarea statiei de epurare care va deservi municipiul Braila, si in cele din urma si o serie de localitati apropiate. Unul dintre aspectele mai putin placute ale acestei statii de epurare este legat de faptul ca cineva va trebui sa achite contravaloarea costurilor de functionare a obiectivului.In acest sens, la momentul inaugurarii, directorul APA S.A. Mihai Chirita, cel care are in administrare acest obiectiv a precizat in fata mass-mediei brailene ca pretul va creste incepand cu 1 decembrie cu 272%, ajungandu-se la 2,09 lei pentru un metru cub de apa.
De fapt, pretul mentionat de acesta este, intr-o prima faza tot unul estimativ, existand sanse reale ca acest pret sa creasca in cursul anului urmator, mai exact cand testele biologice si clinice se vor finaliza, iar statia de epurare va lucra la cote maxime.
Cert este ca, conform afirmatiilor prefectului Dumitru Popa, acest pret estimat sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie, si nu cu 1 decembrie cum era de asteptat, iar dupa ce se va incepe prelucrarea apelor uzate la cote maxime atunci se va putea spune care este costul real, motiv pentru care acesta va mai creste.
Inca de la inaugurarea statiei de epurare, specialistii au precizat ca pentru "curatarea" apei de reziduuri in cele mai optime conditii trebuie sa treaca cateva luni, timp in care procesele chimice la care sunt supuse apele uzate vor fi modificate, tocmai pentru obtinerea acestor rezultate. ...

Business / stiri Business129 vizite[ Braila.net ]

Targ de joburi pentru detinuti la Penitenciarul Braila

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 14:19

Targ de joburi pentru detinuti la Penitenciarul BrailaUn targ de joburi pentru detinuti a fost oragnizat marti, 29 noiembrie, la sediul Penitenciarului Braila, la el participand 94 de persoane private de libertate care se vor elibera in curand din penitenciarele Braila, Galati si cel de Minori si Tineri Tichilesti.Penitenciarul Braila impreuna cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila si Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltarea Umana, in cadrul proiectului "Tranzitia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Sociala", finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 , a organizat "Bursa locurilor de munca" pentru persoanele private de libertate.
Locurile de munca au fost oferite de 12 firme din domenii precum: constructii, servicii de utilitate publica, confectii, alimentatie publica, constructii si agricultura.
"Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila au pus la dispozitia persoanelor private de libertate instructiunile de completare a unui curriculum vitae, cat si a unor mape cu informatii despre modalitatile de ocupare a unui loc de munca", a explicat comisar de penitenciare, Simona Kober, purtator de cuvant al Penitenciarului Braila.
La targ au paticipat 64 persoane private de libertate din Penitenciarul Braila, 20 din Penitenciarul Galati si10 persoane din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti. (A.S.)
Views3

Business / afaceri328 vizite[ Braila.net ]

Obreja: Nu am nicio pasiune sa stau la masa cu domnul Stancu

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 13:46

Obreja: Nu am nicio pasiune sa stau la masa cu domnul StancuPresedintele Partidului Conservator Braila, Gheorghi Obreja, a declarat ca printre pasiunile sale nu se regaseste si aceea de a sta la aceeasi masa cu presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, chiar daca, in ultima vreme, prin infiintarea USL, fac parte dintr-un proiect politic comun."Nu am fost prezent la nicio intalnire a USL-ului si nici nu tin sa fiu prezent. Pana la urma, daca ne uitam bine pe protocolul acela, USL este reprezentat de ACD si PSD. Am avut o intalnire cu domnul Boboc, care reprezinta ACD-ul. Nu fac nicio pasiune sa ma duc sa stau la masa cu domnul Stancu. Voi sta la discutii doar cu domnul Boboc", a declarat Obreja. (C.R.)
Views7

Actualitate / stiri Actualitate200 vizite[ Braila.net ]

Se pregateste redistribuirea alimentelor europene

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 11:47

Se pregateste redistribuirea alimentelor europeneDupa cum se stie, inca din luna septembrie s-a demarat derularea programului european PAD, program prin care diferite categorii de persoane defavorizate primeau diferite cantitati de alimente. In ceea ce priveste municipiul Braila, din cele aproxiamtiv 14.000 de persoane au ridicat pana acum circa 11.000 de persoane, diferenta fiind inregistrata de persoane care nu s-au prezentat din cele mai diverse motive.
Pentru a facilita cunosterea de catre persoanele autorizate sa primeasca aceste ajutoare, Institutia Primarului a facut apel prin mass-media, dar si prin intermediul politistilor locali care au mers din usa in usa pentru a informare. In cazul persoanelor care nu se puteau deplasa, alimentele au fost duse acasa, la acestea.
In ceea ce priveste judetul Braila, reprezentantii CJ se declara multumiti de modul in care s-a derulat programul precizad totodata ca fiecare dintre UAT-uri a reusit distribuirea alimentelor catre populatie. "Anul acesta a mers foarte bine, nici nu ne asteptam sa mearga atat de bine. Nu este vorba de lipsa de organizare, dar in acest an toti furnizorii alimentelor le-au adus la timp, si atunci s-a putut respecta graficul, pentru ca ii chemam pe primari, cate doi, cate trei sa si le ridice. Daca nu aveam noi transport, se descurcau ei, si a fost un dute-vino foarte eficient", ne-a declarat vicepresedintele CJ Braila, Adrian Radulescu.
Astfel, in ultima sedinta dintre factorii de raspundere referitor la acest program, bazandu-se si pe faptul ca ...

Actualitate / stiri Actualitate196 vizite[ Braila.net ]

"Instantanee brailene" - Concurs judetean arta fotografica pentru elevii de liceu

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 11:06

"Instantanee brailene" - Concurs judetean arta fotografica pentru elevii de liceu"Instantanee brailene" este denumirea sub care se va organiza la Braila un concurs judetean arta fotografica, adresat elevilor de liceu, ce are ca Mare Premiu un aparat foto-digital.Cu ocazia Zilei Mondiale a Fotografiei, Consiliul Judetean Braila si Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", in parteneriat cu Liceul de Arta "Hariclea Darclee", organizeaza pe 11 ianuarie 2012 concursul judetean de arta fotografica "Instantanee brailene.
Concursul se adreseaza elevilor de liceu din judetul Braila care pot participa cu cel maxim 2 fotografii la toate sectiunile: Fotografie alb-negru, tematica diversa; Fotografie color - portret si Fotografie color - peisaj urban.
Participantii pot trimite fotografiile intre intervalul 1 decembrie 2011 - 8 ianuarie 2012.
Premiile puse in joc sunt: Marile Premiu - aparat foto-digital, Premiul I - 100 lei, Premiul II - 70 lei, Premiul III - 50 lei si Mentiune (2) - 30 lei.
Premiile sunt sub forma de materiale fotografice, conform valorilor de mai sus, si sunt acordate pentru fiecare din cele trei sectiuni.
Coordonatorii concursului sunt: Biblioteca Judeteana "Panait Istrati"- Ion Volcu (sef birou Colectii Speciale), Liceul de Arta "Hariclea Darclee" - prof. Elisabeta Volcu (sef catedra Arte Plastice).
Juriul va fi format din: Dragos Adrian Neagu - Director Biblioteca Judeteana Braila, Dumitru Daniel Bistricean - bibliotecar, Ionica Gusatu - Director Primaria Braila, Directia Cultura, Invatamant si Sport, Voicu Elisabeta - prof. Liceul de Arte ...

Life Show / stiri Life Show303 vizite[ Braila.net ]

Societatile care colecteaza deseuri reciclabile industriale nu mai au nevoie de autorizatie emisa de Prefectura

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 09:56

Societatile care colecteaza deseuri reciclabile industriale nu mai au nevoie de autorizatie emisa de PrefecturaOperatorii economici care colecteaza deseuri reciclabile industriale de la persoane fizice nu mai au nevoie de autorizatia de colectare emisa de catre Prefectul judetului.

Institutia Prefectului Judetului Braila aduce la cunostinta celor interesati ca, incepand cu data de 29.11.2011, a intrat in vigoare Legea nr. 211/2011, privind regimul deseurilor, publicata in Monitorul Oficial nr.837 din 25 noiembrie 2011.
Conform prevederilor art. 68 alin (2) al acestei legi, OUG nr. 16/2001 privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile republicata, cu modificarile ulterioare, isi inceteaza aplicabilitatea. (A.S.)
Views6

Actualitate / stiri Actualitate780 vizite[ Braila.net ]

Week-end teatral la pretul unui singur spectacol

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 18:30

Week-end teatral la pretul unui singur spectacolIn perioada 3 - 5 decembrie teatrul "Maria Filotti" le-a pregatit o surpriza majora brailenilor, si anume, toate spectacolele din aceasta perioada vor putea fi urmarite la pretul unui singur spectacol. Concret, in loc sa plateasca pentru fiecare spectacol in parte, brailenii vor plati pentru un singur spectacol si vor putea urmari toate spectacolele care se vor derula in week-end-ul respectiv. Pentru relatii suplimentare si rezervari de bilete, Agentia Teatrului "Maria Filotti" va sta la dispozitie la numarul de telefon 0239 - 613969.

Life Show / stiri Life Show117 vizite[ Braila.net ]

Obreja: Sigur vom ajunge la Centru pentru lista de consilieri CLM si CJ

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 13:56

Obreja: Sigur vom ajunge la Centru pentru lista de consilieri CLM si CJPresedintele PC Gheorghi Obreja a declarat ca intocmirea listelor USL de candidati pentru CLM si CJ va genera neintelegeri intre membrii PC, PNL si PSD si cu siguranta se va ajunge la Centru pentru dezamorsarea acestei situatii."Cu siguranta vom ajunge la Centru, va spun de pe acum, pentru lista de consilieri CLM si CJ. Vom merge pentru a discuta la Bucuresti cu conducerea PSD si PNL. Vrem o lista asa cum ar trebui sa fie, sa avem si noi locuri eligibile. Sa avem macar numarul de consilieri pe care l-am avut in alegerile trecute. Ni s-a promis lucrul acesta. Am inteles in 25 de localitati PSD-ul isi va pune candidati la primarie, iar in 18 ACD. Acum avem un singur primar, dar am convingerea ca vom mai avea cel putin doi primari. PNL are noua primari in functia, PC unul, ar mai ramane practic opt localitati in care ar mai ramane sa discutam sa vedem cum punem candidatii. Nu ascund faptul ca am si eu niste candidati buni, cu care sper sa castigam batalia. Vom mai creste numarul primarilor. Din pacate protocolul ne-a limitat, pentru ca altfel am fi avut mult mai multe sanse", a declarat Obreja.
Liderul PC, care a avut o singura intalnire in cadrul ACD cu presedintele PNL, Catalin Boboc, si niciuna in formula completa a USL, a mai spus ca "trage speranta" ca unul din cele trei colegii parlamentare care vor reveni ACD sa fie al PC-ului si sa il ocupe chiar el. (A.S.)
Views10

Actualitate / stiri Actualitate144 vizite[ Braila.net ]

Ghirlandele luminoase de pe Calea Calarasilor se vor muta pe Strada Grivitei

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 13:15

Ghirlandele luminoase de pe Calea Calarasilor se vor muta pe Strada GriviteiGhirlandele luminoase, specifice sarbatorilor de iarna, vor fi montate anul acesta pe Strada Grivitei, recent modernizata, deoarece Calarasiul este inca in faza de constructie, luminitele urmand sa fie aprinse in tot orasul de Sfantul Nicolae, dupa cum a anuntat primarul Aurel Simionescu."Vom incerca sa avem pe Grivita mai multa lumina anul acesta. Vom lumina si Comuna din Paris si Republicii. Pe Calarasi, pentru ca nu vom mai putea merge de la un capat la altul pe latimea strazii, avem in proiect sa punem luminite pe stalpi si in pom, sa arate cumva si Calarasiul frumos. Dorinta e ca de Sfantul Nicolae sa aprindem luminitele in oras, poate chiar putin mai devreme", a spus primarul. (A.S. )
Views2

Actualitate / stiri Actualitate247 vizite[ Braila.net ]

Problema terenului din Statiunea de Cercetare Agricola, rezolvata dupa 18 ani de tergiversari

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 00:16

Problema terenului din Statiunea de Cercetare Agricola, rezolvata dupa 18 ani de tergiversariUn proiect de lege initiat de deputatul PDL Viorel Balcan, votat in ultima sedinta a Camerei Deputatilor, rezolva o problema care treneaza de 18 ani si anume constituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente locuintelor de serviciu in cazul a 13 familii de specialisti din Statiunea de Cercetare Agricola.

"Legea prevede transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului si din administrarea Statiunii de Cercetare Agricola Braila, in domeniul privat al comunei Chiscani si al Consiliului Local Chiscani. Proiectul de lege face referire la 13 familii de specialisti, angajati ai Statiunii de Cercetari, care in anul 1993 au cumparat locuintele de serviciu si acum le-am rezolvat si problema constituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente curtilor acestor locuinte de serviciu, in suprafata de 8.282 mp.

Proiectul a trecut de Senat in prima faza, foarte repede si foarte usor si s-a taraganat ceva mai mult la Comisia de invatamant din Camera Deputatilor, pentru ca presedintele Cristian Dumitrescu a incercat sa puna tot felul de piedici. In final, el a fost votat cu 288 pentru, doua abtineri si un vot impotriva", a declarat Balcan. (A.S.)
Views2

Business / stiri Business241 vizite[ Braila.net ]

UE vrea sa exportam mai multe fructe si legume

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 00:29

UE vrea sa exportam mai multe fructe si legumePrezent la Braila, Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara a tinut sa precizeze ca sectorul pe care il reprezinte ar merge mult mai bine daca nu ar exista intre oameni o serie intreaga de retineri.

Ministrul a facut aceasta apreciere in contextul in care Uniunea Europeana pregateste o serie de fonduri, din care unele sunt deja alocate, atat pentru IMM-uri cat si pentru intreprinzatorii particulari in vederea exportului de legume si fructe pe pietele non-UE.
In cauza s-a pus problema ca singurul domeniu care a reusit sa mearga foarte bine este cel al vinului unde au fost alocate resurse financiare de peste 700.000 de euro si care au condus la relatii comerciale cu parteneri, si din Japonia.
In ceea ce priveste legumele, au fost alocate, pana acum fonduri de peste 200.000 euro existand sanse reale ca aceasta suma sa creasca, intentia oficialilor UE fiind ca noi sa alimentam cu fructe si legume conservate piete precum cele din tarile fostei Uniuni Ruse.
"Exista un program european de promovare a legumelor si fructelor, dar, de retinut, cele care sunt prelucrate, nu este vorba de promovarea unor fructe proaspete , in piata externa. La noi sunt circa 210 mii de euro, iar pentru vin de vreo 740.000 de euro. La vin a mers foarte bine acest program si s-a ajuns inclusiv in Japonia cum s-a ajuns si cu anumite produse din domeniul legumicol si cel al fructelor", a declarat ministrul Tabara.
Dan MUNTEANU
Views4

Personalitati / Valeriu Tabara177 vizite[ Braila.net ]

Deficitul de doctori din Braila s-ar reduce de la 1 ianuarie

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 07:07

Cu ocazia inaugurarii Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, presedintele CJ Braila a afirmat ca in prezent exista un deficit de aproximativ 50 de medici pe diferite specializari. Cu toate acestea, Stancu a mai apreciat ca, in acest moment nu ar fi o problema majora acest lucru intrucat a demarat o serie de discutii cu diversi doctori care doresc sa vina la Braila, discutiile urmand sa prinda contur incepand cu 1 ianuarie 2012, si astfel deficitul de medici sa se reduca substantial."Avem o serie de discutii cu 1 ianuarie pe mai multe specialitati. Este un lucru care ma bucura si ceea ce spuneam acum trei ani incepe sa prinda contur. Peste un an vom discuta cu totul si cu totul altfel", a precizat presedintele CJ Braila.
Pe de alta parte, desi salariile in sistem nu sunt foarte mari, generand, de altfel, dupa cum se stie un exod masiv de medici peste hotare, tehnica moderna, dar si alte facilitati, precum asigurarea unei locuinte, dar si posibilitatea efectuarii unui program flexibil in timpul garzilor, sunt considerate o serie de atuu-uri pentru personalul medical specializat.
"Toate sunt de ultima ora. Este o reala concurenta, care si cum sa puna mana. Pana acum nu aveau nimica, acum au 13 ecografe super-destepte si acum toti il vor pe cel mai bun, pe cele mai destepte, ca sunt si ele pe diverse categorii", a mai declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Dan MUNTEANU
Views1

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Braila.net ]

Cod Galben de ceata in judetul Braila

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 07:11

Cod Galben de ceata in judetul BrailaISU Braila a transmis o avertizare meteo de Cod Galben de ceata, in special. Astfel, pana la ora 12.00 pe raza judetului Braila se vor inregistra zone cu ceata foarte densa, local aceatsa putand cauza lipsa vizibilitatii sub 200 de metri. Pe unele sectoare situatia va fi si mai grava, intrucat este posibil ca ceata sa reduca vizibilitatea sub 50 de metri.Izolat se va semnala polei rezultat in urma caderilor de burnita, completata de temperaturile scazute.Dan MUNTEANU
Views2

Actualitate / stiri Actualitate117 vizite[ Braila.net ]

Comasarea alegerilor in curtea MAI

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 06:58

Comasarea alegerilor in curtea MAIChiar daca liderii locali ai PDL Braila au transmis mesajele de la Centru cu privire la comasarea alegerilor, prim-vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur a confirmat inca odata faptul ca decizia de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare si mutarea acestora in luna noiembrie 2012 a primit votul favorabil al Coalitiei de Guvernare. In acest cadru, Flutur a decalrat ca deja au fost transmise catre Ministerul Administratiei si Internelor detalii privind modificarile legislative urmand ca reprezentantii acestui minister sa le transforme in proiecte de legi care sa fie ulterior, adoptate."Am avut ultima sedinta a coalitiei lunea trecuta si este clar, si votul PDL este pentru sustinerea comasarii alegerilor din mai multe considerente.
Pe de o parte reducerea cheltuielilor cu alegerile. Nu putem sa o tinem tot intr-o campanie electorala in anul 2012 si este un an al marilor provocari: accelerarea absorbtiei fondurilor europene, problemele crizei nu se stie cum vor evolua si dorinta noastra este sa le comasam si am convenit in Coalitie, toate formatiunile din Coalitie, comasarea alegerilor - noiembrie 2012.
Urmeaza ca Ministerul Administratiei si Internelor sa pregateasca pachetul de acte normative care sa materializeze aceasta comasare", a declarat prim-vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur.
Dan MUNTEANU
Views3

Actualitate / stiri Actualitate136 vizite[ Braila.net ]

PSD Braila nu il mai vrea pe Rizea

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 06:43

PSD Braila nu il mai vrea pe RizeaSe stie foarte bine ca in apropierea momentului inchiderii listelor cu candidati PSD pentru functiile de parlamentari, la Braila a aterizat si Cristian Rizea, un ilustru necunoscut de care nu auzise nimeni pana atunci. Incercand sa faca totusi pe placul conducerii de partid, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu a acceptat situatia, chiar daca dezavantaja organizatia judeteana.Cu toate acestea, timpul a trecut, si Bunea Stancu a inceput sa aiba o convingere din ce in ce mai mare ca a facut o greseala majora cand a cedat, destul de usor, la presiunile de la Centru care l-au avut in vedere pe Cristian Rizea.
Astfel ca cele doua mari scandaluri care l-au avut in centrul atentiei pe acest deputat, in cauza, scandalul fondurilor europene de la ANSIT si, mai nou scandalul cu fratele sau, caruia Cristian i-ar fi vandut averea, nu au ramas fara urmari si in organizatia judeteana.
"Eu am comentat in primul rand ca nu mi-a convenit de niciun fel interventia dumnealui in scandalul care a fost cu Geoana, cu Sova, cu cine a fost atunci. Dumnealui are puncte de vedere care se rasfrang asupra organizatiei, toata lumea spune "deputatul de Braila" si m-au sunat mai multi ziaristi si m-au intrebat ce parere am despre declaratia lui Rizea. Eu nu stiam nici despre ce este vorba, de unde sa stiu eu ce a declarat el. Si i-am dat un telefon si i-am spus care este punctul meu de vedere si probabil ca legaturile lui cu Braila se vor incheia in 2012, pentru ca eu nu doresc sa raspund la ...

Actualitate / stiri Actualitate203 vizite[ Braila.net ]

Deputatii PDL de Braila au primit insarcinari de la conducere

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 06:24

Deputatii PDL de Braila au primit insarcinari de la conducereIn cadrul unei intalniri cu presa, lideri de la Centru ai PDL, in cauza, prim-vicepresedintele GheorgheFlutur si secretarul Ioan Oltean au mentionat faptul ca marea problema legata de situatia din teritoriu are la baza nemultumirile primarilor PDL care nu pot accesa diverse fonduri europene lovindu-se, in special de birocratie, dar si de o "structura existenta la nivel local". "Am discutat chestiuni interne de partid. Dupa cum stiti au fost ceva discutii, ceva probleme, unii oameni nemultumiti, am transat astazi lucrurile. (...) Vreau sa spun ca am discutat prioritatile administratiei publice locale. Ne intereseaza intreaga administratie publica locala. PDL-ul are aici 10 primari, doar un sfert din primarii din judet. La municipiu si in cele mai multe localitati din judet sunt majoritari cei din PSD si din PNL. Am discutat cu primarii nostrii. Au fost de fata si cei trei ministri sa identificam o serie de prioritati si de probleme care sunt asteptate de primarii nostrii, dar nu numai de primarii nostrii, in general de judetul Braila. A fost o discutie foarte importanta, colegii nostrii parlamentari vor prelua aceste prioritati si vom incerca sa fim aproape de Braila.
Noi avem semnale ca si alti primari doresc sa sprijine PDL. Problema noastra este si am anuntat de mult proiectul PDL-ului "un primar, un proiect", cel putin. Si sunt foarte multe posibilitati de a accesa proiecte, si noi sustinem ca toti primarii sa aiba si sa promoveze proiecte. Dar atunci cand faci analiza ...

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Braila.net ]

Sunt toti banii pentru plata salariilor profesorilor

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 07:21

Sunt toti banii pentru plata salariilor profesorilorIn urma rectificarii bugetare care a fost decisa in cadrul sedintei de Guvern ce sa derulat miercuri, 16 noiembrie, si la Ministerul Educatiei au fost transmise o serie de fonduri necesare acoperirii salariilor profesorilor pentru acest an.Anuntul a fost facut de catre Viorel Botea, inspectorul scolar general, care a tinut sa precizeze ca, toate temerile privind lipsa sumelor necesare pentru plata salariilor au fost spulberate pe baza hotararii de Guvern prin care la Braila a ajuns suma de 4.950.000 lei.
In afara de Braila, in aceasta situatie mai erau inca 18 judete, dar si in cazul lor s-a rezolvat problema lipsei banilor din buget.
Dan MUNTEANU
Views1

Actualitate / stiri Actualitate164 vizite[ Braila.net ]

Balcan, suparat pe primar

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 13:20

Balcan, suparat pe primarDatorita faptului ca foarte multe dintre arterele principale de circulatie din municipiul nostru au intrat in reabilitare, amintind aici, Calea Calarasilor, Calea galati, Bulevardul Dorobantilor, mai multi cetateni I s-au plans deputatului PDL Viorel Balcan de faptul ca modificarile de trafic nu sunt, la timp pre-semnalizate si nimeni nu anunta ce tronsoane de drum se mai inchid si care ar fi noile rute ocolitoare ale acestor zone. In acest context, in cadrul unei intalnirii cu mass-media braileana, deputatul Viorel Balcan si-a exprimat supararile la adresa primarului care nu reuseste prin aparatul Primariei sa semnalizeze in timp util aspectele mentionate mai sus legate de traficul din urbe."De acord ca acum au venit banii (n.r. pentru investitiile de reabilitare a cailor rutiere in municipiu), dar primarul nu a luat si nu ia niciun fel de masura vizavi de traficul din Braila. Pentru ca accesul in Brailita a fost blocat, este foarte greu de circulat pe strada Calarasi, pe strada Galati. Nu ne opreste nimeni, ca prin serviciul de semnalizare pe care il avem in cadrul Primariei sa facem o pre-semnalizare si o semnalizare a devierii traficului, sa incercam sa indrumam participantii la trafic, sa ajunga acolo unde trebuie sa ajunga fiecare. Este inadmisibil ca oameni care vin din alte localitati sa se incurce pe strazile Brailei pentru ca nu exista o pre-semnalizare cu table galbene cum se face. Din acest punct de vedere il acuzam (n.r. pe primarul Aurel Simionescu), nu ca face ...

Actualitate / stiri Actualitate197 vizite[ Braila.net ]

Sorin Ovidiu Balan presedinte interimar la PP-DD Braila

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 06:28

Sorin Ovidiu Balan presedinte interimar la PP-DD BrailaDupa ce Gheorghe Chiru si-a anuntat in fata conducerii de la Bucuresti a PP-DD demisia din fruntea organizatiei judetene Braila a PP-DD, imediat conducerea acestei formatiuni politice a decis ca interimatul sa fie asigurat de Sorin Ovidiu Balan.

Mai mult, in cadrul unei intalniri cu presa, Balan impreuna cu diversi membri din conducerea de la Centru, dar si reprezentanti ai organizatiilor locale au explicat punctul lor de vedere cu privire la aceasta schimbare.

"Varianta simplificata a tinut de faptul ca Gheorghe Chiru a venit la intalnirea de la Centru si a sustinut ca Florin Carligea (n.r. fost candidat la o functie de deputat pentru colegiul 1 Braila din partea PDL) ar fi afirmat ca va sustine financiar organizatia municipala a PP-DD Braila, urmand ca la alegerile locale acesta sa isi impuna propriul candidat", a precizat presedintele interimar Sorin Ovidiu Balan.
Situatia este destul de aparte, mai ales in conditiile in care, atat Balan, cat si presedintele PP-DD, Simona Man au declarat ca nu il cunosc pe Florin Carligea, si nici nu au cunostinta de vreo idee a acestuia care sa aiba legatura cu filiala locala a PP-DD.

Mai mult, desi Chiru sustinuse faptul ca odata cu el urmeaza sa paraseasca PP-DD si 39 de organizatii comunale, la conferinta de presa au fost prezenti mai multi reprezentanti din teritoriu, fapt ce a sustinut o contrazicere a afirmatiilor acestuia.

In plus, conducerea de la Centru i-a mai reprosat lui Chiru si intarzierea exagerata in ...

Actualitate / stiri Actualitate400 vizite[ Braila.net ]

Se preconizeaza bani mai putini pentru autoritatile locale

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 06:12

Se preconizeaza bani mai putini pentru autoritatile localeIn urma ultimilor semnale venite de la nivelul Guvernului privind structura bugetului de stat pentru anul 2012, se preconizeaza ca autoritatile locale sa primeasca mai putini bani, cu circa 15%.

Acest procent a fost estimat de catre primarul Aurel Simionescu care si-a manifestat nemultumirea asupra faptului ca in situatia unei descentralizari masive si a existentei unor proiecte in derulare care trebuie sustinute cu plati din la bugetul local, coroborat cu cresterea anumitor cheltuieli, in special cele care privesc achitarea facturilor la utilitati de catre institutiile de invatamant, la Braila vor sosi si mai putini bani.


Astfel, daca bugetul pentru acest an a suferit o scadere de circa 5%, de aceasta data, Guvernul preconizeaza sa scada din procentul impozitului pe profit, procent care se pare ca va ajunge undeva la 40%., urmand de altfel sa mai reduca o serie de cheltuieli, ceea ce va determina aceasta reducere finala.

Problema este legata, in fapt, de situatia ca pentru a-si putea suplimenta bugetul, autoritatile locale trebuie sa provoace crearea de noi locuri de munca si sustinerea mediului privat pentru a se dezvolta, ori aceste situatii se pot derula, in mare masura cu ajutorul programelor nationale.
Urmeaza sa se vada care va fi reactia in momentul in care proiectul Bugetului de Stat va ajunge in Parlament, si cum vor fi analizate amendamentele.
Dan MUNTEANU

Business / stiri Business141 vizite[ Braila.net ]

Ziua Nationala fara Tutun

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 06:03

Ziua Nationala fara TutunIn fiecare an, in a 3-a zi de joi din luna noiembrie, romanii marcheaza "Ziua Nationala fara Tutun". Initiativa doreste sa atraga atentia asupra impactului negativ pe care fumatul il are asupra sanatatii oamenilor.

In acest sens, Agentia Nationala Antidrog, ca institutie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul CPECA (Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog) foloseste acest prilej pentru a initia campania de informare si sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar si de promovare a prevederilor Conventiei Cadru asupra Tutunului, campanie denumita generic "Sa facem fiecare zi, Ziua Fara Tutun!".

Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate188 vizite[ Braila.net ]

Chiru si-a dat demisia de la PP-DD!

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 13:12

Chiru si-a dat demisia de la PP-DD!In cadrul unei conferinte de presa, Gheorghe Chiru, presedintele PP-DD Braila a anuntat ca isi da demisia din formatiunea pe care o reprezinta, demisie care a intrat in vigoare incepand cu data de 9 noiembrie. Gestul a fost motivat prin faptul ca si in aceasta formatiune politica au fost demarate operatiuni de "tranzactionare" a functiilor, iar el nu doreste sa participe la asa ceva.

Intrebat despre cine ar putea fi persoana care sa ii ia locul la conducerea acestei formatiuni politice, Chiru a evitat sa ofere un raspuns transant, dar a lasat de inteles ca este foarte posibil ca braileanul Sorin Ovidiu Balan sa obtina aceasta functie.
De altfel, in cadrul unei emisiuni televizate, Sorin Ovidiu Balan a lasat sa se inteleaga ca doreste sa candideze pentru o functie de senator din partea PP-DD Braila, motiv pentru care, in mod automat, este necesar sa detina si o functie in cadrul partidului.
La randul sau, Gheorghe Chiru a afirmat ca a fost deja contactat de doua formatiuni de centru - dreapta pentru a fi admis in randurile lor. Desi a refuzat sa le nominalizeze pana la finalizarea discutiilor si obtinerea unei decizii transante, in cauza se pare ca este vorba de Partidul Ecologist, a carei conducere a organizatiei judetene Braila a fost demisa in bloc pe motiv ca nu s-a ocupat de activitatea politica, iar ce-a de-a doua varianta ar fi reprezentata de Partidul Verde, dar care nu are o reprezentare electorala foarte buna.
Dan MUNTEANU
Views1

Actualitate / stiri Actualitate192 vizite[ Braila.net ]

Cinema City detine la Braila cel mai mare multiplex din sud-estul tarii

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 10:09

Cinema City detine la Braila cel mai mare multiplex din sud-estul tariiCinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Romania si Europa Centrala si de Est, detine la Braila cel mai mare multiplex din sud-estul tarii, localizat in incinta Promenada Mall Cinema City Braila este al zecelea multiplex pe care reteaua internationala de cinematografe il deschide in Romania din 2007 si pana in prezent si are o capacitate totala de 1.724 locuri si zece sali, dintre care cinci digitale, destinate proiectiilor 3D.
Multiplexul este al treilea din tara ca marime, dupa cele doua megaplex-uri din Bucuresti.
Investitia de la Braila este de 5 milioane de euro, iar estimarea privind recuperarea ei este cuprinsa intre 4-8 ani, in functie de numarul de vizitatori. (C.R.)
Views5

Life Show / stiri Life Show313 vizite[ Braila.net ]

Doar zece blocuri au repartitoare pentru incalzire

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 09:43

Doar zece blocuri au repartitoare pentru incalzireDoar zece blocuri din municipiu au montate repartitoare de costuri pentru incalzire si pot beneficia de prevederile Legii 343/2010, privind facturarea individuala, dupa cum a anuntat directorul Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, Iulian Bandoiu.

"Conform Legii 343/2010, facturarea individiala de face doar acolo unde sunt montate repartitoare. In Braila sunt doar 10 blocuri cu repartitoare de costuri pentru incalzire. Facturarea individuala se face prin hotarare de CLM sau la cererea furnizorului de energie termica, nu la cererea asociatiilor de proprietari. In ordinul 343 scrie foarte clar ca nu pot fi facute repartizari de energie termica pentru incalzire decat de persoane juridice autorizate de catre ANRSC in cazul montarii repartitoarelor de costuri pentru incalzire", a explicat Iulian Bandoiu. (C.R.)
Views5

Actualitate / stiri Actualitate155 vizite[ Braila.net ]

Scoala "Bella Italia" sarbatoreste trei ani de activitate

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 13:00

Scoala "Bella Italia" sarbatoreste trei ani de activitateScoala "Bella Italia" sarbatoreste miercuri, 16 noiembrie, trei ani de activitate, ocazie cu care, incepand cu ora 10:00, ii invita sa ii treaca pragul pe toti cei care vor sa vada cum decurge o zi din viata Scolii de excelenta "Bella Italia".

Invitatii vor avea ocazia sa inteleaga ce inseamna "sa fii elev" in scoala de excelenta in industria ospitalitatii, vor asista la un vernisaj de carte - invitat special fiind Mihaela Bilic si vor putea face cunostinta cu cei mai prestigiosi colaboratori ai Scolii "Bella Italia".
Programul evenimentului este urmatorul:
10:00 - 12:00 Vizitarea Scolii "Bella Italia" - centru de formare profesionala a adultilor, infiintat in anul 2008, pentru promovarea excelentei in industria oppitalitatii
12:00 - 13:00 Intalnire in sala "Bella Italia" pentru prezentarea palmaresului scolii in cadrul conferintei cu tema "Trecut, prezent si viitor"; vor sustine discursuri Dan Chisu - presedintele de onoare al Scolii "Bella Italia", ing.Iulian Zamfir - fondatorul Scolii "Bella Italia" si Carmen Dragomir - directorul executiv al scolii.
13:00 - 14:00 Vernisaj de carte - invitat special Mihaela Bilic; promovare manual de teorie in arta culinara "Bucataria completa" - lector ing. Ligia Ichim. (C.R.)
Views2

Actualitate / stiri Actualitate415 vizite[ Braila.net ]

Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 11:36

Sedinta extraordinara a Consiliului JudeteanJoi, 17 noiembrie, ora 10:00, in Sala mare de sedinte a Palatului Administrativ, este programata sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, cu urmatoarea ordine de zi:1. Proiect de hotarare privind desemnarea Comisiei de concurs si de solutionare a contestatiilor la Concursul de proiecte de management, organizat pentru Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila
2.Proiect de hotarare privind aprobarea caietului de obiective si regulamentului de organizare si desfasurare a concursului de proiecte de management organizat pentru Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu" Braila
3.Proiect de hotarare privind aprobarea caietului de obiective si regulamentului de organizare si desfasurare a concursului de proiecte de management organizat pentru Institutia Publica de Spectacole Orchestra Simfonica "Lyra" Braila
4.Proiect de hotarare privind aprobarea transmiterii unor bunuri ce fac obiectul Contractului de Finantare nr.505/29.07.2009, prin Programul Operational Regional 2007-2013 Axa prioritara 3, in folosinta gratuita, pe o perioada de 5 ani, Spitalului Judetean de Urgenta Braila
5.Proiect de hotarare privind aprobarea transmiterii unor bunuri ce fac obiectul Contractului de Finantare nr.503/29.07.2009, prin Programul Operational Regional 2007-2013 Axa prioritara 3, in folosinta gratuita, pe o perioada de 5 ani, Spitalului de Pneumoftiziologie Braila
6.Proiect de hotarare privind aprobarea incetarii dreptului de administrare al Centrului ...

Actualitate / stiri Actualitate162 vizite[ Braila.net ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Interes mare pentru vaccinarea impotriva Covid-19
* val de programari pentru imunizarea impotriva coronavirusului dupa ce, vineri, a inceput oficial ...
Apelul unei fiice din Elvetia. Cristina isi cauta tatal brailean
* intr-un mesaj postat recent pe Facebook, pe grupul "The never forgotten Romanian children - Copiii ...
Aspecte care aduc o raza de speranta in Braila noastra cenusie...
* bunii gospodari schimba in bine imaginea locurilor unde locuiesc Nu ne face nici o placere dar ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor