Rezultatele 61 - 90 din 150 (0.149 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Poetul Ronald Gasparic, comemorat la Biblioteca "Panait Istrati"

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 00:49

Poetul Ronald Gasparic, comemorat la Biblioteca "Panait Istrati"Marti, 15 noiembrie, ora 17:00, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" va fi comemorat poetul brailean Ronald Gasparic, disparut in mod tragic in urma cu 20 de ani.

La eveniment vor fi prezenti scriitorii George Anca, Vasile Andru, Dumitru Anghel, Dumitru Barau, Gheorghe Lupascu si Sanda Tanase. Moderator va fi Claudiu Braileanu. (A.S.)
Views1

Life Show / cultura256 vizite[ Braila.net ]

Persoanele defavorizate primesc alimente de la UE si in 2012 - 2013

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 00:09

Persoanele defavorizate primesc alimente de la UE si in 2012 - 2013Daca in urma cu circa doua luni de zile tarile dezvoltate din cadrul UE solicitau intreruperea programului PEAD, adica furnizarea de alimente gratuite catre cele mai defavorizate categorii de cetateni ai Uniunii, discutiile repurtate pe acest subiect au convins Parlamentul European ca acest program trebuie si poate fi continuat pentru perioada 2012 - 2013.

Astfel, presedintele Comisiei de Agricultura din cadrul Parlamentului European, Dacian Solos a precizat ca "sunt foarte bucuros ca statele membre au deblocat programul de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate pentru anii 2012 si 2013. Am cerut deja directiei mele generale sa se mobilizeze si sa ia toate masurile pentru a asigura continuitatea programului in aceasta iarna. Asa cum a demonstrat-o in aceste ultime saptamani, Comisia Europeana vrea sa ramana un partener de incredere al organizatiilor caritabile".

Problema acestui program s-a oprit in anul 2013, intrucat, din anul 2014 bugetul pentru programele Uniunii Europene se va modifica considerabil, astfel ca nu se poate sti cu exactitate in ce fel se vor schimba ideile exprimate de tarile dezvoltate si cum vor reactiona parlamentarii europeni.

Programul european de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate (PEAD) este una din principalele surse de aprovizionare ale organizatiilor caritabile europene. De exemplu, 51% din produsele distribuite in 2010 de Federatia Europeana a Bancilor de ...

Business / stiri Business679 vizite[ Braila.net ]

"Maria Filotti" la Festivalul Teatrelor Dunarene

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 16:36

"Maria Filotti" la Festivalul Teatrelor DunareneTeatrul "Maria Filotti" este invitat sa prezinte marti, 15 noiembrie 2011, in cadrul Festivalului Teatrelor Dunarene, organizat de Teatrul "Tudor Vianu" din Giurgiu, spectacolul "Povesti de familie", de Biljana Srblianovici, regia Vlad Cristache.In perioada 14 - 17 noiembrie 2011, se desfasoara cea de-a XIV-a editie a Festivalului Teatrelor Dunarene, unde sunt invitate trupe de teatru din Braila, Galati, Silistra - Bulgaria, Viena - Austria si Giurgiu.
Teatrul Maria Filotti va prezenta spectacolul "Povesti de familie", de Biljana Srblianovici, regia Vlad Cristache, precum si recitalul "Iarna cioplita din scum", sustinut de actrita Wanessa Radu (voce) si Cornel Cristei (pian).
Programul recitalului va cuprinde baladele Brailei, cantecele Mariei Tanase, cantece din lirica poetilor Nichita Stanescu, Adrian Paunescu.
Spectacolul "Povesti de familie", de Biljana Srblianovici , regiaVlad Cristache, a avut premiera in actuala stagiune, in cadrul Festivalul Zile si Nopti de Teatru European la Braila.
Regizorul Vlad Cristache a fost nominalizat la cea de-a XIX - a editie a Galei Premiilor UNITER, la sectiunea debut, pentru regia spectacolului "Peer Gynt", de Henrik Ibsen, realizat de Teatrul "Maria Filotti", in parteneriat Ambasada Regala a Norvegiei la Bucuresti si Santierul Naval STX RO Offshore Braila SA". (C.R.)
Views1

Life Show / stiri Life Show206 vizite[ Braila.net ]

Peste 330 mii lei, stimulente financiare de la AJOFM

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 15:59

Peste 330 mii lei, stimulente financiare de la AJOFMAJOFM Braila a acordat, in primele 10 luni ale acestui an, stimulente pentru 643 persoane in valoare de 332.555 lei, conform Legii nr.76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legea nr.76/2002 se adreseaza persoanelor care primesc indemnizatie de somaj si/sau absolventilor, in cazul in care se angajeaza pentru program normal de lucru, pe o perioada mai mare de 12 luni. Masurile active de stimulare adresate solicitantilor de loc de munca, se acorda la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, si constau in: completarea veniturilor salariale, stimularea mobilitatii fortei de munca si prime de incadrare pentru absolventi.
Completarea veniturilor salariale poate fi solicitata de catre persoanele care primesc indemnizatie de somaj, provenite din munca, in conditiile in care se angajeaza, pentru program normal de lucru, pe o perioada mai mare de 12 luni. Aceasta consta intr-o suma lunara, neimpozabila, reprezentand 30 % din cuantumul indemnizatiei de somaj si se acorda de la data angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care solicitantii erau indreptatiti sa primeasca indemnizatie de somaj, daca solicitarea se inregistreaza in termen de maxim 60 de zile de la data incetarii dreptului la indemnizatia de somaj ca urmare a angajarii.
Nu beneficiaza de completarea veniturilor salariale persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au avut raporturi de munca sau de serviciu ...

Business / stiri Business138 vizite[ Braila.net ]

Fara indicatoare pentru limita de tonaj pe Drumul Marii

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 13:19

Seful Agentiei Teritoriale ARR, Marian Sarbu, a sesizat CJ ca indicatoarele pentru limita de tonaj lipsesc pe Drumul Marii, masinile agabaritice putand circula in voie pe acest drum judetean, reabilitat cu o finantare europeana de 19 milioane de euro, care face legatura intre Moldova si Litoral, prin judetul Braila.

Marian Sarbu a spus, in plenul Consiliului Judetean, ca circulatia pe DJ211A-DJ212 Viziru - Cuza Voda - Mihai Bravu, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, este lasata "la voia intamplarii", din cauza lipsei indicatoarelor cu restrictii privind limita de tonaj.
"Pentru ca lipsesc indicatoarele cu restrictii privind limita de tonaj, care sa interzica accesul masinilor care depasesc o anumita greutate, fiecare transporta ce vrea, piatra, cherestea. Daca se continua asa, se va ajunge la distrugerea acestui drum in care s-au investit atatia bani", a declarat Marian Sarbu.
Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca "suntem nebuni daca se intampla acest lucru", mai ales ca intentia CJ este aceea de a monta pe Drumul Marii si camere de luat vederi, tocmai pentru a limita accesul celor care depasesc greutatea prevazuta de lege.
Reabilitarea si largirea DJ 212, cunoscut ca "Drumul Marii", s-a facut cu fonduri europene in proportie de 65%, prin Programul Operational Regional 2007-2013 pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, restul sumei fiind acoperita de la bugetul de stat si de la cel al CJ Braila. (A.S.)
Views1

Actualitate / stiri Actualitate309 vizite[ Braila.net ]

Simpozion cu ocazia inaugurarii Ambulatoriului de la Spitalul Judetean

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 11:59

Simpozion cu ocazia inaugurarii Ambulatoriului de la Spitalul JudeteanSambata, 19 noiembrie, ora 11:00, la Spitalul Judetean de Urgenta, Soseaua Buzaului, nr. 2, este programat simpozionul cu tema "Autoritatile locale, parghii in descentralizarea si dezvoltarea sistemului public de sanatate", ocazie cu care va fi inaugurat Ambulatoriul de specialitate integrat in cadrul Spitalului.

Modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila s-a realizat in cadrul unei proiect finantat din POR 2007-2013, Domeniul major de interventie 3.1 - "Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate.
Valoarea totala a proiectului a fost de 42.673.559,80 lei, din care 34.794.961,97 lei finantarea nerambursabila. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 18 luni, avand ca obiectiv general imbunatatirea calitatii serviciilor de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune.
Ambulatoriul are scopul de a tria pacientii si de a-i trimite la Unitatea de Primire Urgente (UPU) doar pe cei care repezinta intr-adevar cazuri de urgenta. (C.R.)
Views7

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Braila.net ]

Intalnire organizata de Uniunea Asociatiilor de Proprietari

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 11:25

Intalnire organizata de Uniunea Asociatiilor de ProprietariFederatia "Uniunea Asociatiilor de Proprietari" Braila organizeaza, marti, 15 noiembrie, ora 10:00, la Sala Mare a Prefecturii, impreuna cu Primaria Braila, o intalnire de lucru intre societatile furnizoare de servicii - CET, Compania Dunarea si societatile de salubrizare - cu reprezentantii asociatiilor de proprietari din municipiu.La intalnire vor fi prezenti directorul general al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, Iulian Bandoiu, ppresedinti si administratori ai asociatiilor de proprietari, primarul municipiului, Aurel Simionescu, si prefectul judetului, Dumitru Popa.
Tematica propusa de catre Federatia Uniunea Asociatiilor de Proprietari Braila - presedinte Marian Covache - este urmatoarea:
* Furnizarea energiei termice si repartizarea ei pe tipuri de consumatori;
* Situatia consumatorilor izolati in cadrul asociatiilor de proprietari;
* Salubrizarea la asociatiile de proprietari si politica tarifelor per/persoana;
*Alimentarea cu apa si pierderile din cadrul asociatiilor de proprietari. (C.R.)
Views7

Actualitate / stiri Actualitate178 vizite[ Braila.net ]

Gicu Dragan de la DSV, trimis in judecata de DNA

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 00:05

Gicu Dragan de la DSV, trimis in judecata de DNAProcurorii DNA Galati au dispus vineri trimiterea in judecata a directorului executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila, Gicu Dragan, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru ca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.Alaturi de Gicu Dragan a mai fost trimis in judecata de DNA, in stare de arest preventiv, directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, Viorel Gheorghita, sub acuzatiile de dare de mita, luare de mita, santaj, abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual, in forma continuata, informeaza un comunicat al DNA.
DNA i-a mai trimis in judecata pe Neculai Dumitru, administrator al SC Top Meat Food SRL Galati, pentru dare de mita, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals intelectual, in forma continuata si falsificarea de alimente sau alte produse, in forma continuata si pe Lenuta Catrin, medic veterinar in cadrul Circumscriptiei Sanitare Veterinare nr.1 Galati, acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si fals intelectual, in forma continuata.
Alaturi de ...

Actualitate / stiri Actualitate1331 vizite[ Braila.net ]

Hotelul Tineret ar putea fi reabilitat pe banii CJ

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 18:14

Hotelul Tineret ar putea fi reabilitat pe banii CJHotelul Tineret ar putea fi reabilitat pe banii CJ si pus in circuitul culturii si al sportului, dupa cum a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu."Am muncit mult sa aducem hotelul in partea de administratie. Am castigat toate procesele. L-am scos de doua-trei ori la licitatie, dar din pacate nu stiu din ce motive au fost anulate de fiecare data licitatiile. Ne gandim ca el sa fie reabilitat pe banii CJ si pus in circuitul festivalurilor, al sportului. Nu putem sa dam un imobil asa de important in zona centrala oricui", a spus Stancu.
Consilierii judeteni au aprobat, la sfarsitul lunii august, concesionare pe 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii, a ansamblului "Tineret", reprezentand hotel, restaurant si agentie de turism, in suprafata de 2.650 mp, pentru o redeventa anuala de cel putin 38.155 euro.
Clasificat la categoria doua stele, Hotelul Tineret are o capacitate de cazare de 36 de camere, respectiv 72 de locuri, in camere cu doua paturi, cu grupuri sanitare proprii. (A.S.)
Views1

Actualitate / stiri Actualitate156 vizite[ Braila.net ]

Concursul international de arta plastica "Gheorghe Naum"

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 13:28

Concursul international de arta plastica "Gheorghe Naum"S-a deschis cea de-a XVII-a editie a Concursului international de arta plastica "Gheorghe Naum", tema de anul acesta fiind "Drum. Alternativa. Ascensiune".Concursul se adreseaza elevilor liceelor de arta, clasele a IX-a - a XII-a, care pentru a intra in competitie trebuie sa isi trimita lucrarile prin posta, pana pe 15 noiembrie, pe adresa Liceului de Arta "Hariclea Darclee" din Braila, organizatorul evenimentului.
In concurs se pot prezenta compozitii de arta plastica si decorativa, proiecte de design si arhitectura, machete de afis, fotografie.
Evaluarea lucrarilor este programata in perioada 15 - 25 noiembrie, juriul fiind format din profesori de la Universitatea de Arte Bucuresti si din reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii. Vernisajul si premierea celor mai bune lucrari vor avea loc pe 26 noiembrie. (A.S.)
Views1

Life Show / stiri Life Show529 vizite[ Braila.net ]

Femeile din PDL vor imparti peste 1.000 de pliante despre diabet

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 16:49

Femeile din PDL vor imparti peste 1.000 de pliante despre diabetFemeile din PDL Braila vor desfasura luni, 14 noiembrie, intre orele 09:00-17 :00, campania "Acum stii despre diabet! Actioneaza!" de responsabilizare si informare asupra diabetului zaharat, care consta in impartire a peste 1.000 de pliante cu informatii despre aceasta boala."Campania are ca scop sensibilizarea concitadinilor nostri cu privire la aceasta boala, prin promovarea unui stil de viata sanatos pentru bolnavii de diabet si, in acest sens, vom distribui in municipiul Braila peste 1.000 de pliante. Totodata, vom da posibilitatea brailenilor sa-si testeze glicemia si tensiunea arteriala, in mod gratuit", a declaratpresedinta Organizatiei Municipale de Femei a PDL Braila, Mihaela Mirica, initiatoarea acestei campanii. (C.R.)
Views1

Actualitate / stiri Actualitate252 vizite[ Braila.net ]

Peste 9.600 de braileni si-au gasit un loc de munca

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:45

Peste 9.600 de braileni si-au gasit un loc de muncaPeste 9.600 de braileni si-au gasit un loc de munca de la inceputul acestui an, prin Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, potrivit datelor oferite de institutie.

"In urma activitatilor desfasurate de AJOFM Braila, au fost cuprinse in masuri active peste 9.600 de persoane, iar 5.297 au dobandit statutul de persoana ocupata", se arata in comunicatul AJOFM Braila, semnat de directorul executiv Simona Cirligea.

Solicitantii de loc de munca au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru incadrarea absolventilor; subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea: somerilor peste 45 ani, somerilor care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, somerilor care mai au 3 ani pana la pensie, persoanelor cu handicap, persoanelor marginalizate conform Legii nr.116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale; subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea absolventilor din institutii de invatamant.
Analizand structura pe grupe de varsta a persoanelor ocupate prin Programul de Ocupare a Fortei de Munca al AJOFM Braila, observam faptul ca ponderea cea mai ridicata este detinuta de persoanele ocupate cu varsta intre 35-45 ani, astfel: 13,8 % aveau varsta sub 25 ani; ...

Business / afaceri141 vizite[ Braila.net ]

Focul a distrus peste 750 hectare de vegetatie si litiera de padure

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:34

Focul a distrus peste 750 hectare de vegetatie si litiera de padurePeste 750 hectare de vegetatie si litiera de padure au fost distruse in incendiu de la inceputul anului, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, maior Stefan Stoian.Lipsa constanta a precipitatiilor si nerespectarea masurilor de prevenire au condus la cresterea semnificativa a incendiilor la vegetatia uscata si fondul forestier.
Anul acesta s-au inregistrat 176 de arderi necontrolate, care au afectat aproximativ 758 de hectare de vegetatie uscata (467 ha), miriste (289 ha), puiet litiera de padure (1 ha) si gunoi.
Cele mai multe interventii au fost in municipiul Braila - 72, Faurei - 11, Chiscani - 10, Sutesti si Vadeni - cate 7, Surdila Greci, Silistea si Movila Miresii - cate 6.
La nivel national, de la inceputul acestui an au fost inregistrate 9.848 arderi necontrolate, 1.162 dintre acestea generand pagube si la gospodariile populatiei.
Urmarile acestor incendii au fost deosebit de grave, pentru ca, pe langa pagube materiale importante, trei persoane au decedat si sase au fost ranite. (A.S.)
Views1

Actualitate / stiri Actualitate155 vizite[ Braila.net ]

Peste 3.000 de persoane vaccinate antigripal

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 13:49

Peste 3.000 de persoane vaccinate antigripalPeste 3.000 de braileni din categoriile celor cu risc ridicat de imbolnavire au fost vaccinati antigripal gratuit, in cadrul campaniei derulate la nivelul Directiei de Sanatate Publica."DSP Braila a achizitionat 6.400 doze de vaccine, iar in prima transa au fost deja distribuite medicilor de familie 4.800 de doze. Pana in prezent au fost imunizate 3.100 persoane din categoriile celor cu risc ridicat de imbolnavire", a declarat directorul DSP, Gabriel Ciochina.
Vaccinurile antigripale fabricate pentru acest sezon rece contin aceleasi tulpini ca si cele produse anul trecut, inclusiv cea a virusului gripei porcine.
Medicii sustin ca imunizarea populatiei se face in sezonul pregripal, respectiv inainte de jumatatea lunii noiembrie, cand deja incep sa apara primele cazuri. (C.R.)
Views5

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Braila.net ]

An agricol bun.

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 00:14

An agricol bun.Aceasta este aprecierea facuta de Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. In acest sens Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Braila a raportat ce cantitati de cereale sunt in depozitele din judet.

Acestea sunt dupa cum urmeaza: 142.172 tone de grau si 15.338 tone de orz.
Directia Agricola mai spune ca mai sunt depozitate 379.937 tone de porumb, 122.482 tone de floarea soarelui, 22.287 tone de soia si 8544 tone de rapita.
O apreciere a cantitatii de grau aflata in gospodariile populatiei este de 40.000 de tone de grau.
Views3

Business / stiri Business133 vizite[ Braila.net ]

Primaria si CJ au primit premii de excelenta in administratie

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 10:29

Primaria si CJ au primit premii de excelenta in administratiePrimaria si Consiliul Judetean au primit premii de excelenta in administratie, in cadrul celei de-a saptea editii a Galei "Premiilor de excelenta Administratie.ro".

Primarul de Braila, Aurel Simionescu, a fost desemnat "Cel mai bun primar al Regiunii Sud-Est", iar Consiliul Judetean Braila, condus de Gheorghe Bunea Stancu, a nominalizat intre primele trei judete ale tarii cu cele mai bune rezultate in administratie.

"Este o mare cinste si onoare pentru noi, pentru colegii mei consilieri, ca am reusit, dupa criteriile pe care dumnealor le-au stabilit, sa fim nominalizati in primele trei judete ale tarii, ca si rezultate in administratie. Este o treaba foarte buna si la primarie si la CJ. Probabil ca si critica dvs (n.a. cu referire la presa) a adus un plus in ceea ce priveste performantele in administratie. Noi vrem sa va multumim cu aceasta ocazie si sa ne criticati in continuare, ca se pare ca e de bine cand ne criticati", Stancu. (C.R.)
Views1

Actualitate / stiri Actualitate171 vizite[ Braila.net ]

Peste 2.000 de turisti straini au vizitat Braila

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 13:04

Peste 2.000 de turisti straini au vizitat BrailaPeste 2.000 de turisti straini au vizitat Braila in primul semestru al acestui an, cu 295 mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul turistilor straini sositi la Braila in primul semestru a fost de 2.044, fata de 1.749 in aceeasi perioada a anului trecut.
NumCZrul turistilor strCZini sositi in judetul Braila a crescut astfel cu 16,9% in semestrul I 2011, fatCZ de semestrul I 2010.
Din numarul de turisti straini sositi in Romania in semestrul I 2011, respectiv 658.823, turistii straini care au vizitat judetul Braila reprezinta 0,3%. (A.S.)
Views1

Business / stiri Business209 vizite[ Braila.net ]

Nicio locuinta construita din bani publici

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 12:27

Nicio locuinta construita din bani publiciNumarul locuintelor finalitate in Braila, in primul semestru al acestui an, este de 176, cu doua mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, toate fiind realizate din fonduri private.

Potrivit datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica, toate cele 176 de locuinte au fost realizate din fonduri private, spre deosebire de anul trecut cand, din totalul de 178 de locuinte, 16 au fost realizate din fonduri publice.
In semestrul I al acestui an au fost eliberate 247 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 3,8% mai multe decat in semestrul I 2010, cand au fost eliberate 238 autorizatii.
In acest moment, se afla in curs de executie 2.459 locuinte, din care 2.299 sunt construite de populatie in regie proprie. (C.R.)
Views2

Business / stiri Business122 vizite[ Braila.net ]

Cinci hoteluri construite anul acesta in Braila

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 12:04

Cinci hoteluri construite anul acesta in BrailaReteaua unitatilor de cazare turistica din judetul Braila s-a marit anul acesta cu noua unitati de cazare, din care cinci sunt hoteluri, potrivit informatiilor furnizare de Directia de Statistica.

Numarul unitatilor de cazare din Braila a ajuns la 33, dintre care 17 hoteluri, 3 moteluri, 3 vile turistice, 3 pensiuni urbane, 2 popasuri turistice, 2 tabere de elevi si prescolari si 3 campinguri si unitati tip casute turistice.
Capacitatea de cazare a crescut astfel la nivelul judetului cu 37.676 locuri, de la 250.364 in 2010, la 288.040 in 2011.
La sfarsitul semestrului I al acestui an judetul Braila detinea 0,85% din reteaua de cazare turistica a tarii si 0,98% din capacitatea de cazare in functiune.

In ceea ce priveste numarul de turisti care au vizitat Braila in semestrul al acestui an el este de 26.655, cu 5.669 mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut. (C.R.)
Reteaua si capacitatea unitatilor de cazare turistica din judetul Braila, comparativ cu tara

Tipuri de structuri de primire turistica
Reteaua de cazare turistica
- numar unitati -
Capacitatea de cazare in functiune
- locuri-zile -
2010
2011
Dif.+

Sem I 2010
Sem I
2011
Dif.+

Romania
3820
3878
+58
28340449
29352045
+1011596
Total judet
din care:
24
33
+9
250364
288040
+37676
Hoteluri
12
17
+5
192268
234740
+42472
Moteluri
2
3
+1
4705
11429
+6724
Vile turistice
2
3
+1
2172
2172
-
Pensiuni turistice urbane
2
3
+1
5420
5992
+572
Popasuri ...

Business / stiri Business152 vizite[ Braila.net ]

Dezbatere publica pe tema strategiei de reintegrare sociala a detinutilor

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 09:04

Dezbatere publica pe tema strategiei de reintegrare sociala a detinutilorStrategia Nationala de Reintegrare Sociala a Persoanelor Private de Libertate va fi subiect de dezbatere publica, in cadrul unei intalniri care va fi organizata joi, 3 noiembrie, ora 16:00, in aula Universitatii "Constantin Brancoveanu", de catre Penitenciarul Tichilesti.Strategia Nationala de Reintegrare Sociala a persoanelor private de libertate este rezultatul unui proces de fundamentare a directiilor viitoare de actiune interinstitutionala, in corelatie cu prevederile Strategiei Sistemului Penitenciar, potrivit inspectorului principal Gianina-Jenie Craciun, directorul Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti.
Strategia Nationala de Reintegrare Sociala a persoanelor private de libertate urmareste:
- sa cointereseze institutii de stat, asociatii si organizatii nonguvernamentale;
- sa atraga resurse pentru realizarea activitatilor de suport pentru persoanele care au savarsit infractiuni in vederea adoptarii unor modele de viata, in conformitate cu normele legale si de convietuire sociala;
- sa redefineasca si sa reconfigureze colaborarile interinstitutionale, pentru servicii sociale, interventii de asistenta si consiliere individualizate, sistematice, specifice muncii cu persoanele private de libertate sau cu persoanele care au executat pedepse privative de libertate.
Prin prezentarea Strategiei Nationale de Reintegrare Sociala a persoanelor private de libertate in cadrul sedintei Comisiei de dialog social se initiaza facilitarea asistentei postdedentie care ...

Actualitate / stiri Actualitate209 vizite[ Braila.net ]

Braila si Galatiul s-ar putea numi Dunarea de Jos

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 12:49

Braila si Galatiul s-ar putea numi Dunarea de JosExista informatia ca o persoana importanta din zona ecleziastica a venit cu propunerea ca judetele judetele Braila si Galati, despre care se vehiculeaza ideea de a se uni intr-un megalopolis, sa poarte denumirea de Dunarea de Jos.

"Poate sa ii puna si Dunarea de Jos, nu am discutat asa ceva. Poate sa ii spuna oricum. Poate ne gandim si la alte nume si noi si Galatiul. Ceea ce este interesant este ca discutam despre o zona care este a Brailei. Noi ii chemam pe galateni in aceasta dezvoltare, tocmai pentru a crea acea conurbatie, de care avem nevoie pentru a primi finantari in special din partea UE, dar si a statului roman, declarand-o a doua mare aglomerare urbana din Romania", a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Denumirea de "Dunarea de Jos" este purtata la aceasta data de Euroregiune,

Arhiepiscopie, Centrul Cultural Galati, Universitatea Galati si Administratia Fluviala. (C.R.)
Views2

Actualitate / stiri Actualitate191 vizite[ Braila.net ]

Toti detinutii de pe Carantinei au fost "acasa" la recensamant

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 11:51

Toti detinutii de pe Carantinei au fost "acasa" la recensamantToti cei 689 detinuti incarcerati in penitenciarul de pe strada Carantinei au fost "acasa" la recensamantul organizat in perioada 20.10.2011 - 31.10.2011, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al penitencirului, Simona Kober.

Misiunea de recenzare a detinutilor le-a revenit la trei functionari publici cu statut special, care si-au desfasurat activitatea conform prevederilor HG1502/2009, privind organizarea si desfasurarea recensamantului populatiei si a locuintelor din Romania.
Din totalul de 689 de persoane private de libertate, doua si-au asumat cetatenia straina ( italiana si maghiara), iar trei s-au declarat de etnie roma.

Pe durata recenzarii, personalul penitenciarului nu a intampinat probleme din partea persoanelor private de libertate. (A.S.)
Views2

Actualitate / stiri Actualitate148 vizite[ Braila.net ]

Cenaclul Coloana-H sarbatoreste 12 ani de activitate

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 11:38

Cenaclul Coloana-H sarbatoreste 12 ani de activitateCenaclul Coloana - H sarbatoreste, condus de profesorul de arta Hugo Maracineanu, sarbatoreste vineri, la ora 17.00, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", 12 ani de activitate neintrerupta, prin vernisarea expozitiei "Aniversara".

Pe simeze vor fi expuse cu aceasta ocazie 50 de lucrari realizate in ulei si acrilic de tineri artisti apartinand mai multor generatii: Maria Botosineanu, Ion Calin, Ioan Horez, Ruxandra Micu, Letitia Popa, Georgiana Scarlat, Andreea Tudor si Andreea Vilu. (C.R.)
Views3

Life Show / cultura196 vizite[ Braila.net ]

Sanctionata cu 1.500 lei pentru refuzul de a prezenta date recenzorului

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 00:39

Sanctionata cu 1.500 lei pentru refuzul de a prezenta date recenzoruluiO femeie din municipiu a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.500, pentru refuzul de a prezenta date recenzorului, angajat pentru a completa formularele de la recensamant.S.V., din Braila, in calitate de recenzor, a sesizat la politie ca, in timp ce se afla intr-un bloc situat pe Calea Galati, o locatara refuza sa-i prezinte informatiile privind recensamantul.
Politistii au identificat-o pe D.L., din Braila, care a declarat verbal ca locuieste fara forme legale la acea adresa, nefiind proprietara de drept a apartamentului, si refuza sa prezinte recenzorului informatiile necesare desfasurarii activitatii.
Dupa efectuarea cercetarilor, politistii au sanctionat-o contraventional, conform HG 1502/2009 (modificata), cu amenda in valoare de 1.500 de lei. (A.S.)
Views4

Actualitate / stiri Actualitate127 vizite[ Braila.net ]

Semnal de alarma vizavi de autovehiculele inregistrate la primarii

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 00:25

Semnal de alarma vizavi de autovehiculele inregistrate la primariiDirectorul RAR, Valeriu Cruceanu, a tras un semnal de alarma vizavi de autovehicule si vehicule inregistrate la primarii, care circula pe drumurile publice fara nicio evaluare tehnica si reprezinta adevarate pericole pentru ceilalti participanti la trafic.

"Vreau sa trag un semnal de alarma vizavi de autovehiculele si vehiculele inregistrate la primarii. Circula pe drumurile publice fara instalatie de iluminare si semnalizare sau oglinzi retrovizoare, fara nimic. Chiar saptamana trecuta a fost un accident, iar acum doua luni un coleg de-al meu a suferit un accident din aceleasi cauze. Va rog, daca tot le inregistrati la primarii, sa le si supuneti unei evaluari tehnice periodice. Aceste vehicule si autovehicule trebuie verificate", a declarat Valeriu Ionel Cruceru.

Din categoria autovehiculelor si vehiculelor nesupuse inmatricularii pentru circulatia pe drumurile publice fac parte tramvaiele, masinile autopropulsate pentru lucrari, masinile agricole sau forestiere, vehicule cu tractiune animala, dar si mopedele si scuterele, inregistrarea lor facandu-se direct la primariile in raza carora isi are domiciliul proprieratul acestora.
Inspectorii RAR insotiti de agentii de politie rutiera au controlat anul acesta 670 de autovehicule, ocazie cu care au depistat ca 310 dintre acestea nu respectau nomele tehnice privind circulatia pe drumurile publice, motiv pentru care au retinut 180 de certificate de inmatriculare, pana la remedierea defectiunilor constatate, si 16 permise ...

Business / stiri Business370 vizite[ Braila.net ]

Stef, premiul II la Pitesti

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 06:09

Stef, premiul II la PitestiDuminica, 30 octombrie. la Muzeul Judetean Arges din Pitesti, a fost vernisata a 43 -a editie a Expozitiei Nationale de Arta Naiva, la care au participat 73 de artisti cu 168 de lucrari. Din partea Brailei au fost invitati sa participe cu lucrari Adina Stefanescu - Bobu si cunoscutul artist plastic Dumitru Stefanescu - Stef.

Pentru valoarea deosebita a celor 3 lucrari expuse "Iarna copilariei ", "Pescuit la copca" si "Colindatorii", artistul plastic Dumitru Stefanescu - Stef, membru de Onoare al Cercului Militar Braila si Grupul NOI de arte plastice de la Centrul de Creatie Braila, a primit Premiul II.
Este o cinste si onoare pentru Braila, ca de fiecare data, atunci cand un artist originar precum Dumitru Stefanescu Stef ne readuce in atentia iubitorilor de arta.
Dan MUNTEANU
Views4

Life Show / artisti117 vizite[ Braila.net ]

Caldura in apartamente de la 1 noiembrie

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 00:57

Caldura in apartamente de la 1 noiembrieToti abonatii CET vor primi caldura incepand de marti, 1 noiembrie, costul de productie al gigacaloriei fiind anul acesta, la nivelul municipiului Braila, de 343,08 lei.

Brailenii racordati la sistemul centralizat de termoficare, care nu depasesc un venit de 1.000 de lei pe luna pe membru de familie, respectiv 1.300 de lei pentru persoanele singure, vor primi de la bugetul local, in iarna care urmeaza, ajutoare pentru incalzire.
In cazul celor care nu primesc ajutoare pentru incalzire, un calcul estimativ arata ca, pentru un apartament cu doua camere, caldura va costa in aceasta iarna, fara alte utilitati, in jur de 500 lei, iar pentru unul cu trei camere aproximativ 600 lei.
CET se afla in pericol de a opri furnizarea agentului termic si a apei calde, din cauza datoriile pe care le-a acumulat la societatea care ii livreaza combustibil, potrivit directorului general al CET, Ionel Patrascu.
"Societatea este in executare silita prin proprirea conturilor de catre DGAMC Bucuresti, iar datoriile la funizorul nostru de combustibil pot crea oricand o problema in continuarea livrarii gazelor naturale. In cazul opririi furnizarii acestor, vom fi in imposibilitatea asigurarii livrarii catre populatie a agentului termic si a apei calde de consum pentru iarna 2011-2012", se arata intr-o infromare publica semnata de Ionel Patrascu.
Consumatorii de energie termica in sistem centralizat sunt datori la CET cu 6,5 milioane lei, suma ramasa restanta din iarna trecura, dupa cum a ...

Business / afaceri192 vizite[ Braila.net ]

Electrica intrerupe curentul!

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 10:04

Electrica intrerupe curentul!De marti pana joi, intre orele 08.00 si 16.00 Electrica Braila va intrerupe furnizarea curentului electric zona Bulevardului Alexandru Ioan Cuza, tronsonul cuprins intre strada Mihail Eminescu si Calea Calarasilor, motivul fiind realizarea unor lucrari de modernizare in zona.

Din acelasi motiv si in acelasi interval orar vor fi declaplate si localitatile Lacu Sarat, Coltea, Mohreanu, Stancuta si Ianca.
(CP)
Views4

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ Braila.net ]

A fost identificat conducatorul salupei care a ucis un pescar

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 11:43

A fost identificat conducatorul salupei care a ucis un pescarConducatorul salupei care, in urma cu aproximativ trei saptamani, a lovit o barca aflata pe Dunare, dupa care a fugit de la locul faptei, coliziune in urma careia si-a pierdut viata un pescar de 22 de ani, a fost identificat de politisti si va fi cercetat pentru ucidere din culpa.Potrivit datelor oferite de IPJ Braila, duminica, 9 octombrie, Capitania Portului Braila a sesizat lucratorilor Postului de Politie Transporturi Navale Braila, din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi Braila, faptul ca pe Bratul Valciu al fluviului Dunarea au intrat in coliziune doua barci.
Echipa operativa complexa formata din politisti si reprezentanti ai Capitaniei s-a deplasat la fata locului, constatand ca cele sesizate se confirma, accidentul fiind produs in jurul orei 5.30, pe malul stang, intre localitatile Gropeni si satul Tacau, comuna Marasu.
Una din barcile avariate era dotata cu rame, iar in aceasta se aflau D.S. (22 de ani) si I.A. (56 de ani), ambii din municipiul Braila. Cealalta barca, asa cum rezulta din declaratiile verbale ale lui I.A., era o salupa de mici dimensiuni, de culoare neagra, iar conducatorul acesteia, dupa producerea coliziunii, a parasit locul accidentului fara a acorda asistenta si salvare.
In urma colinziunii dintre cele doua ambarcatiuni, tanarul de 22 de ani a suferit leziuni la nivelul capului si al spatelui si, in timp ce era transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean Braila, in dreptul comunei Tichilesti, a decedat.
Initial, in cauza s-a ...

Actualitate / stiri Actualitate282 vizite[ Braila.net ]

Dosar penal pentru ultraj, intocmit la recensamant

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 11:51

Dosar penal pentru ultraj, intocmit la recensamantUn barbat din Ianca s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, dupa ce a folosit expresii injurioase la adresa recenzorului care venise la usa sa, pentru a completa formularele de inregistrare a datelor pentru recensamant. Acesta este primul dosar penal intocmit la Braila, de la inceperea recensamantului."Un recenzor din Ianca, in momentul in care a vrut sa patrunda intr-o gospodarie pentru a-si exercita atributiile pe care le are pe perioada recensamantului, gazda a avut o atitudine nepotrivita, a avut loc un schimb de replici mai grele, moment in care recenzorul a sunat la 112. La fata locului s-a prezentat politia, care a luat cele doua parti si le-a dus la sectie. In urma anchetei facute de catre politie, s-a intocmit dosar penal persoanei care trebuia sa fie recenzata. Este foarte bine de stiut ca, pe perioada efectuarii recensamantului, recenzorul este imputernicit cu puteri de stat", a declarat prefectul Dumitru Popa. (C.R.)

Actualitate / stiri Actualitate137 vizite[ Braila.net ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Braila nu mai are loc la Terapie Intensiva pentru bolnavii Covid-19
* toate cele opt paturi din Spitalul Judetean erau ocupate, ieri, dupa cum ne-a declarat managerul ...
Politistii cauta doua adolescente date disparute. Una dintre fete este de negasit de aproape o luna
Oamenii legii din Braila au dat in urmarire nationala doua adolescente, Tudose Mariana, in varsta de ...
Numarul infectarilor cu COVID-19 aproape s-a dublat, ieri, la Braila
* joi, numarul cazurilor Covid - 19 a ajuns la 3.202, fiind inca 40 de bolnavi si o persoana ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor