Rezultatele 91 - 120 din 150 (0.208 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cum stau primariile cu stocurile pentru iarna

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 16:22

Cum stau primariile cu stocurile pentru iarnaPrefectura a facut publica o situatie privind asigurarea utilajelor si a stocurilor de materiale antiderapante si combustibil, necerare desfasurarii in bune conditii a circulatiei pe drumurile interioare ale unitatilor administrativ-teritoriale in iarna 2011-2012.

Din informarile primate de primariile din judet, cu privire la starea tehnica a utilajelor necesare deszapazirii si la stadiul aprovizionarii cu materiale antiderapante si combustibil, pentru asigurarea desfasurarii in bune conditii a circulatei pe toate arterele de acces si in interiorul localitatilor pentru sezonul rece, situalia se prezinta astfel:
- din totalul de 43 de primarii, numai 31au in proprietate utilaje de deszapezire care se afla in stare tehnica de functionare, celelalte 12 primarii avand incheiate (Chiscani, Gemenele, Marasu, Romanu, Sutesti, Traian, Visani) sau in curs de incheire (Cazasu, Gropeni, Stancuta, Tichilesti, Unirea) contracte de prestari servicii cu societati comerciale sau persoane fizice de pe raza localitatilor, care au dotarile necesare pentru astfel de interventii.
Referitor la asigurarea stocurilor de materiale antiderapante si combustibil, situatia se prezinta astfel:
- 31 de primarii au constituit un stoc minim necesar de materiale antiderapante ( Ianca, Baraganu, Bertestii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Ciresu, Frecatei, Galbenu, Gradistea, Jirlau, Marasu, Maxineni, Mircea Voda, Racovita, Romanu, Rosiori, Salcia Tudor, Silistea, Stancuta, Sudila Gaiseanca, Surdila Greci, ...

Actualitate / stiri Actualitate181 vizite[ Braila.net ]

Modernizarea strazilor Dorobanti, Grivitei, Calea Calarasilor si Calea Galati costa peste 150 milioane lei

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 13:28

Modernizarea strazilor Dorobanti, Grivitei, Calea Calarasilor si Calea Galati costa peste 150 milioane leiModernizarea si reabilitarea celor mai mari artere de circulatie din municipiu, respectiv Dorobanti, Grivitei, Calea Calarasilor si Calea Galati, proiecte care se realizeaza prin Programul Operational Regional 2007-2013, se ridica la peste 150 milioane lei, fara TVA."Se afla in derulare patru proiecte cu un grad ridicat de complexitate, cu impact direct asupra infrastructurii de transport pe cele mai mari artere de circulatie din Braila, care se realizeaza cu finantare din fonduri europene", se arata intr-o informare facuta publica de primarul Aurel .
Cel mai mare proiect are o valoare de 99.992.906 lei, fara TVA, si vizeaza modernizarea Bulevardului Dorobanti, prin reabilitarea a 7,65 km cale simpla tamvai, 11 peroane de imbarcare/debarcare tramvai si 87.850 mp suprafata carosabila.
Al doilea ca valoare este modernizarea si reabilitare strazii Calea Calarasilor, pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Independentei, in suma de 27.842.427 lei, fara TVA, proiect prin care se vor reabilita 2,67 km cale simpla de tramvai, 4 statii de autobuz cu alveola, 173 locuri de parcare si o suprafata carosabila de 20.800 mp.
Modernizare strazii Calea Galati, tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si strada Mircea Malaeru, are o valoare de 7.902.073 lei, fara TVA, bani cu care vor fi reabilitati 9.710 mp suprafata carosabila si 0,54 km cale rulare tramvai.
Reabilitarea si modernizarea strazii Grivitei costa 12.842.031, fara TVA, si vizeaza reabilitarea ...

Business / stiri Business536 vizite[ Braila.net ]

Programul pentru cererile de ajutoare s-a marit

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 11:27

Programul pentru cererile de ajutoare s-a maritDupa cum bine se stie, inca de acum aproape o luna de zile, Serviciul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Braila a inceput sa primeasca cereri pentru acordarea diferitelor tipuri de ajutoare, dar, in special pentru diferitele sisteme de incalzire.

In acest context, intrucat 20 noiembrie este termenul limita pentru ca beneficiarii acestor tipuri de ajutoare sa primeasca pentru cinci luni de iarna, si sunt si foarte multi braileni care necesita aceste beneficii, ghiseele Serviciului de Asistenta Sociala au devenmit neincapatoare.
In acest context, pentru ca toti brailenii sa isi poata depuna cererile pentru ajutoare de caldura, primarul Aurel a solicitat sa fie majorat programul pentru depunerea acestor cereri.

Astfel, programul actual pentru depunerea dosarelor cu acte este de luni pana vineri in intervalul orar 08.00 - 16.00 si sambata de la 08.00 - 14.00
Urmeaza ca dupa ce numarul brailenilor care isi depun dosarele sa se diminueze semnificativ, programul sa revina la normal, dar el va dura in noua forma cel putin cateva saptamani.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate206 vizite[ Braila.net ]

Cati bani primesc recenzorii!

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 11:15

Cati bani primesc recenzorii!In cadrul unei conferinte de presa, subprefectul Veronica Macri a tinut sa dea asigurari ca exista sumele necesare pentru plata recenzorilor, infirmand astfel anumite zvonuri care indicau faptul ca ar fi diverse probleme cu banii. Mai mult decat atat, niciunei persoane care participa la activitatea de recenzare si care primeste si alte forme de venit nu i se opresc bani din celelalte venituri.
Astfel, persoanele care participa efectiv la procesul de recenzare a populatiei vor lua bani dupa cum urmeaza: recenzorii de circumscriptii vor primi suma de 50 de lei pentru o zi de lucru si pentru o perioada de 21 de zile. Celelalte doua categorii de recenzori, recenzori sefi si recenzori simpli vor primi 50 de lei pe zi pentru o perioada de 15 zile.
Diferentierea sumelor finale va fi facuta de catre statutul recenzorului, astfel ca la pensionari va fi oprit din totalul 15 zile x 50 lei (n.r. adica 750 de lei) doar impozitul pe venit, care este in valoare de 16%, si astfel venitul net este de 630 de lei; in timp ce la somerii neindemnizabili sau la persoane angajate si care sunt recenzori la valoarea de 750 de lei se vor aplica, pe langa impozitul de profit de 16% si impozitul pentru asigurarile sociale si de somaj, rezultand astfel un venit de 547 lei.
Dan MUNTEANU

Business / stiri Business747 vizite[ Braila.net ]

Jumatate din populatia Brailei a fost recenzata

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 11:04

Jumatate din populatia Brailei a fost recenzataDin documentele expuse public pe site-ul Prefecturii Braila reiese faptul ca pana la finele zilei de luni, 24 octombrie, 47,65% dintre braileni fusesera vizitati de recenzori si raspunsesera la toate intrebarile acestora.

Mai exact, in judetul Braila au fost "vizitate" de recenzori un numar de 66594 locuinte si intervievate 163.010 persoane.
Cea mai bine situata localitate este Tufesti unde, pana la finele zilei de luni fusesera recenzate 72,07% din totalul populatiei. Pe urmatoarele doua locuri se situeaza Jirlau cu 59,87% si Ciocile cu 59,31%. La polul opus, pe ultimile trei pozitii se afla Sutesti cu 35,41%, Silistea cu 27,53% si Unirea cu 25,86%. Municipiul nostru se afla pe pozitia 30 cu un procent de 46,37% din 44 de localitati ale judetului.
Conform declaratiilor subprefectului Veronica Macri, rapoartele privind numarul populatiei recenzate ajung la Institutia Prefectului a doua zi, astfel ca dupa ora 15.00 persoanele interesate le pot studia pe site-ul acestei institutii.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate183 vizite[ Braila.net ]

20 de recenzori au fost schimbati la Braila

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 10:49

20 de recenzori au fost schimbati la BrailaLa nivelul intregului judet sunt prinse in procesul de recenzare un total de 1932 de persoane, din care 1640 sunt recenzori simpli, 277 sunt recenzori sefi, iar 15 persoane sunt recenzori de circumscriptie, toti aflandu-se in zona urbana.
De la inceputul acestui recensamant, in judetul Braila au fost schimbate 20 de persoane, cele mai mult intrucat erau in stare de incompatibilitate. Un aspect aparte a fost inregistrat in cartierul Lacu Dulce unde predomina populatia de etnie roma, si mare parte dintre acestia nu au fost de acord cu persoanele desemnate sa se ocupe de operatiunea de recenzare. Astfel ca, pe baza acestor sesizari, cei doi recenzori au fost schimbati in locul lor fiind numite alte persoane, tot de etnie roma. Astfel, in acest moment toate pozitiile sunt ocupate iar recenzorii isi continua activitatea.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate133 vizite[ Braila.net ]

Centre pentru gazduirea persoanelor fara adapost pe perioada iernii

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 11:46

Centre pentru gazduirea persoanelor fara adapost pe perioada ierniiPersoanele fara adapost din Braila, aflate in situatii de risc social, pot fi gazduite pe perioada sezonului rece, in Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta, situat in Soseaua Ramnicu Sarat, nr. 115, aflat in subordinea Directiei de Asistenta Sociala, care are o capacitatea de 75 de locuri.De asemenea, potrivit informatiilor furnizare de primarul Aurel , in municipiu mai functioneaza trei camine pentru persoane varstnice in cadrul carora, "in functie de situatia sociala si familiara a fiecaruia, in perioada de iarna se pot organiza si asigura servicii sociale de gazduire, hrana si ingrijiri medicale".
Cele trei camine pentru persoane varstince sunt situate la urmatoarele adrese:
Caminul pentru persoane varstnice "Sfantul Nicolae", str. Scolilor, nr.11, capacitate 90 de locuriCaminul pentru persoane varstnice "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", str. Polona, nr. 22, capacitate 103 de locuriCaminul pentru persoane varstnice "Lacu Sarat", situat in statiunea Lacu Sarat, Aleea Centrala, nr.1, capacitate 142 locuriIn perioada sezonului rece 2011-2012, la nivelul Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Braila se vor forma echipe alcatuite din cate doi salariati, care vor asigura permanent identificarea si luarea de masuri sociale pentru persoanele fara adapost. (C.R.)

Actualitate / stiri Actualitate230 vizite[ Braila.net ]

Penitenciarul Tichilesti prezinta strategia de reintegrare sociala a detinutilor

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 10:14

Penitenciarul Tichilesti prezinta strategia de reintegrare sociala a detinutilorPenitenciarul Tichilesti prezinta miercuri, 26 octombrie, ora 11:00, in Sala Ronda a Prefecturii Strategia Nationala de Reintegrare Sociala a Persoanelor Private de Libertate, in cadrul sedintei Comisiei de dialog social a judetului Braila.Strategia Nationala de Reintegrare Sociala a Persoanelor Private de Libertate este rezultatul unui proces de fundamentare a directiilor viitoare de actiune interinstitutionala, in corelatie cu prevederile Strategiei Sistemului Penitenciar, potrivit inspectorului principal Gianina-Jenie Craciun, directorul Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti.
Strategia Nationala de Reintegrare Sociala a persoanelor private de libertate urmareste:
- sa cointereseze institutii de stat, asociatii si organizatii nonguvernamentale;
- sa atraga resurse pentru realizarea activitatilor de suport pentru persoanele care au savarsit infractiuni in vederea adoptarii unor modele de viata, in conformitate cu normele legale si de convietuire sociala;
- sa redefineasca si sa reconfigureze colaborarile interinstitutionale, pentru servicii sociale, interventii de asistenta si consiliere individualizate, sistematice, specifice muncii cu persoanele private de libertate sau cu persoanele care au executat pedepse privative de libertate.
Prin prezentarea Strategiei Nationale de Reintegrare Sociala a persoanelor private de libertate in cadrul sedintei Comisiei de dialog social se initiaza facilitarea asistentei postdedentie care urmareste:
- asigurarea continuitatii ...

Actualitate / stiri Actualitate503 vizite[ Braila.net ]

Diplome de onoare cu ocazia Zilei Armatei Romane

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 10:11

Diplome de onoare cu ocazia Zilei Armatei RomaneLuni 24 oct. la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" a fost vernisata expozitia de grafica,"Pasteluri cu umor" al artistului plastic brailean Dumitru Stefanescu-Stef, dar si colectia de medalistica si Brevete a Lt.col.(r) Ionel Teodorescu. La manifestarea dedicata zilei Armatei Romaniei au fost prezente personalitati ale culturii, cadre militare si iubitori de arta.Expozitia de grafica a fost prezentata de artistul plastic Hugo Maracineanu care a laudat evolutia artistica a pictorului Stef.
"In seria de lucrari pastelate, se desprinde dragostea fata de natura si peisajele pe care le-a strabatut autorul in taberele de creatie.Stef picteaza lucrurile pe care le vede si manifesta o traire intensa a naturii si o pasiune a culorilor. Pastelurile sunt cromatice de o luminozitate vibranta, lucrate in tonuri juxtapuse, iar conceptia sa artistica decurge din afirmarea unui ideal de ordine si frumusete de calm si voluptate,de eleganta si rafinament,in care putem vedea unele dintre incitatiile posibile ale sensibilitatii sale.
Este un colorist viguros,cu nuante stralucitoare,cu un ochi sigur si cu armonioase intuitii ale formelor obtinand imaginile doar prin calitatile lor de culoare si de lumina", a declarat Hugo Maracineanu.
Lucrarile de caricatura expuse pe simeze au fost premiate la Festivalurile nationale de umor cazon Podul Minciunilor de la Sibiu.
La finalul expunerii impresiilor celor prezenti, comandantul Garnizoanei Braila, Col. Mircea Vladu a oferit celor doi expozanti ...

Life Show / stiri Life Show178 vizite[ Braila.net ]

Caldura furnizata de CET se poate opri in orice moment

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 08:23

Livrarea agentului termic si a apei calde de catre CET Braila se poate opri in orice moment, din cauza datoriilor pe care operatorul le are la furnizorul de combustibil, societatea aflandu-se, in acest moment, in procedura de executare silita, prin proprirea conturilor de catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili Bucuresti."Societatea este in executare silita prin proprirea conturilor de catre DGAMC Bucuresti, iar datoriile la funizorul nostru de combustibil pot crea oricand o problema in continuarea livrarii gazelor naturale. In cazul opririi furnizarii acestor, vom fi in imposibilitatea asigurarii livrarii catre populatie a agentului termic si a apei calde de consum pentru iarna 2011-2012", a declarat directorul general al CET, Ionel Patrascu.
Consumatorii de energie termica in sistem centralizat sunt datori la CET cu 6,5 milioane lei, suma ramasa restanta din iarna trecura, dupa cum a declarat primarul Aurel .
"Eu avertizez asupra faptului ca ne putem trezi cu un blocaj, pentru ca CET-ul are, la randul lui, datorii catre furnizorii de gaze, care il aprovizioneaza si care nu sunt dispusi sa ne mai pasuiasca. Ne vom trezi in situatia in care furnizorul de gaze va spune vreau banii pe care mi-i datorati de iarna trecuta. Datoria echivaleaza cu o luna plina de iarna, de decembrie sau de ianuarie, care nu este platita. Solicitarea mea este ca cei care se incalzesc in sistem centralizat sa isi achite aceste datorii care vin din iarna 2010-2011", a ...

Actualitate / stiri Actualitate230 vizite[ Braila.net ]

Medicamentele Spitalului Judetean, stabilite de o comisie

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 10:03

Medicamentele Spitalului Judetean, stabilite de o comisieAchizitionarea de medicamente pentru Spitalul Judetean de Urgenta se face in urma decizilor luate in Comisia Medicamentelor, organism format din mai multi medici din spital, care stabilesc de comun acord ce medicamente are nevoie institutia spitaliceaca.

Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca infiintarea acestei comisii are drept scop eliminarea intermedierilor care existau pana acum intre medicii spitalului si anumite firme producatoare sau distribuitoare de medicamente.
"Pana acum, fiecare aducea medicamente dupa cum voia. Acum Comisia Medicamentelor este cea care stabileste ce medicamente intra in spital.Trebuie sa terminam cu sacosele la doctorul X si Y", a declarat Stancu.
Stancu a subliniat ca tine foarte mult ca spitalele sa fie capabile sa asigure toate medicamentele, iar facturile catre furnizori sa se incadreze in termenul de plata, tocmai pentru a nu aparea niciun motiv care sa duca la intarzierea acestora in spitale. (C.R.)

Actualitate / stiri Actualitate177 vizite[ Braila.net ]

Festivalul florilor la superlativ

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 00:49

Festivalul florilor la superlativDe cativa ani incoace, in luna octombrie, Primaria Braila organizeaza Festivalul Florilor.

Mai exact, pentru cei care nu au avut ocazia sa viziteze Gradina Mare in week-end-ul care a trecut, cei prezenti au putut sa urmareasca o serie intreaga de spectacole oferite de cele mai diverse trupe, sa asiste la concursuri diverse si sa cumpere flori sau alte diversitati. Mai mult decat atat, daca brailenii au obosit de atata plimbare, puteau sa se opreasca la o terasa pentru a degusta o bere si cate ceva din preparatele oferite de gratarele expuse de diverse firme.Si in acest an, sarbatoarea florilor, chiar daca nu a mai avut stralucirea de alta data, s-a ridicat la un nivel destul de inalt, intrucat, de pe standurile prezente au fost achizitionate, de la flori, caci ele erau savoarea festivalului, pana la carti oferite chiar de catre autoarea acestora, dar si la suveniruri concepute de copii cu diverse handicapuri.

Concret, inca de la intrarea in Gradina Mare, curatenia isi spunea cuvantul, iar la rondoul de la ceas, deja intrai in mirifica lume a florilor. Din pacate, probabil si pentru ca temperatura a fost cu cateva grade mai coborata, "florarii" Brailei au decis sa aduca mai putine specii de flori, dar care ii incantau prin culorile vii. Cert este ca, si asa, foarte multi braileni au preferat sa le achizitioneze, atat pentru casa, cat si pentru a le face cadou prietenilor si apropiatilor.
Din prisma plimbarii, o zona oarecare, iti atragea atentia, in special prin faptul ..

Life Show / festival253 vizite[ Braila.net ]

Anul acesta nu s-a construit nicio locuinta ANL

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 11:43

Anul acesta nu s-a construit nicio locuinta ANLAnul acesta nu s-a construit nicio locuinta ANL in municipiu, deoarece ca nu au fost primiti bani pentru acest capitol de cheltuieli, dupa cum a declarat primarul Aurel ."Ni s-a comunicat ca nu sunt fonduri suficiente, desi banii pentru construirea acestor locuinte, acordati de Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, au fost asigurati. Noi am asigurat terenul si utilitatile: apa, canalizare, energie electrica, gaze. Anul acesta nu s-a lucrat si avem 450 de cereri care sunt aprobate inca din februarie. Ar fi trebuit ca in noiembrie sa avem 136 de apartamente in Brailita3", a declarat .
Legat de vanzarea catre chiriasi a acestor locuinte, primarul Aurel a spus ca, pana in prezent, la nivelul municipiului, nu a inregistrata nicio astfel de tranzactie imobiliara. (A.S.)

Business / afaceri203 vizite[ Braila.net ]

CS "Micul Print" Braila la Campionatul National de Sah

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 00:52

CS "Micul Print" Braila la Campionatul National de SahIn perioada 16 - 21 decembrie 2011, la Calimanesti - Caciulata, se vor desfasura Semifinalele Campionatelor Nationale pentru Copii si Juniori la Sah din Romania.

La categoria finalisti B10, de la Braila va participa Coticeru Dragos-Ionut, de la CS "Micul Print", din cei 24 de sahisti din Romania. Costul participarii este de 340 lei de persoana (25 lei/zi cazare, 35 lei /zi masa, 40 lei taxa unica). ~nscrierile se fac 'n perioada 5 noembrie - 5 decembrie 2011 pe site-ul federatiei de sah. Se vor organiza concursuri de studii si lectorate pentru parinti.

La Finalele Campionatului National de juniori se vor califica urmatorii sportivi: jucatorii medaliati la sahul practic indiferent de grupa; Jucatorii clasati pe locurile 4 -10 la sahul practic daca nu schimba grupa de varsta; jucatorii aflati la egalitate de puncte cu ultimul loc calificabil se bucura de aceleasi drepturi ca si cei clasati pe primele locuri.
Dan MUNTEANU

Sport / stiri Sport250 vizite[ Braila.net ]

Joi incepe recensamantul!

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 00:18

Joi incepe recensamantul!Poate ca multi dintre noi nui suntem cei mai darnici sa oferim informatii personalizate despre situatia noastra familiala, a veniturilor si alte detalii legate de existenta noastra de zi cu zi.

Cu toate acestea, concluziile care se vor extrage din raspunsurile populatiei vor conduce la o serie de analize care vor sta, inclusiv la calculul nivelului de trai al cetatenilor, la nivelul migratiei si multe altele.
Din acest motiv, pe langa obligativitatea cetatenilor de a raspunde la intrebarile recenzorilor, ideal ar fi ca cetatenii sa fie cat mai sinceri.

De mentionat este faptul ca, recenzorii doar noteaza raspunsurile oferite de dumneavoastra, neavand voie sub nicio forma sa divulge absolut nimic, exceptand sefii directi din cadrul operatiunii de recenzare.
De altfel, si primarul Aurel Simionescu a facut un apel la cetatenii urbei pentru a fi cat mai sinceri in raspunsuri, intrucat pe baza lor vor putea fi extrase concluzii cat mai corecte.

Solicitati legitimatia recenzorului!

Fiecare recenzor are obligativitatea de a purta la vedere legitimatia de serviciu, si eventual sa permita persoanelor intervievate sa o studieze in detaliu, daca exista o suspiciune cat de mica asupra persoanei.
Oferirea de informatii catre persoane care nu se incadreaza in acest tipic, existenta unei legitimatii valide, se face pe riscul persoanei intervievate.
In cazul in care nu sunteti de gasit acasa, recenzorul va va lasa un biletel cu un numar de telefon unde sa il contactati, este ..

Actualitate / stiri Actualitate197 vizite[ Braila.net ]

S-a desfiintat PSD Bertesti?

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 12:02

S-a desfiintat PSD Bertesti?Zvonurile aparute in legatura cu desfiintarea organizatiei PSD Bertesti si trecerea membrilor in bloc la Partidul Poporului au fost combatute de presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, care a catalogat informatia ca fiind "intoxicare din partea unor prieteni".Informatia a fost facuta publica, in ultima conferinta de presa, de deputatul PDL Eugen Badalan, care a spus ca, asa cum anticipase, USL-ul incepe sa se distruga din interior.
"La Bertesti, USL-ul s-a spart. Probabil ca, disturgerea USL daca a inceput de jos in sus, va continua pana va ajunge la varf. La Bertesti, PNL si PSD au rupt protocolul, iar organizatia PSD a trecut la PP cu tot cu presedinte si 140 de membri", a declarat Badalan. (A.S.)

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Braila.net ]

Petre Petrica: Imi este jena sa trec in CV ca am fost parlamentar

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 16:53

Petre Petrica: Imi este jena sa trec in CV ca am fost parlamentarFostul deputat de Braila din legistalura 1992-1996, Petre Petrica, initiatorul legii privind acordarea titlului de "Oras Martir" Brailei, sustine ca ii este jena sa treaca in CV faptul ca a avut calitatea de parlamentar.

"Mi-am ascuns aceasta calitate si am facut o pauza in cartea mea de munca, pentru ca lumea nu priveste cu ochi buni aceasta functie. M-am lovit de multe ori de aceasta problema, mai ales atunci cand am vrut sa ma angajez undeva, asa ca am renuntat sa mai spun ca am fost deputat. Imi este jena sa trec in CV ca am fost parlamentar. Acum toti parlamentarii sunt luati la gramada. Pe vremea cand eu eram parlamentar, era alta stare de spirit, alta vibratie", a declarat Petrica Popa.
Petrica Petre a fost membru al Biroului Executiv al CPUN Braila in 1990, vicepresedinte al FDSN filiala Braila si deputat in legislature 1992-1996 din partea FDSN, apoi membru al Grupului parlamentar al PDSR. (A.S.)

Actualitate / stiri Actualitate660 vizite[ Braila.net ]

Doua gradinite din 210 aprobate, se vor construi in judetul Braila

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 08:18

Doua gradinite din 210 aprobate, se vor construi in judetul BrailaUna din marile etape privind educatia, in viziunea Guvernului si a Ministerului Educatiei, este asigurarea infrastructurii, in special pentru ciclurile de copii de gradinita.

In acest sens, Guvernul, impreuna cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au decis sa se foloseasca de un imprumut care sa asigure construirea a 210 gradinite cu program normal. Din diverse motive, desi se putea mai mult, pentru judetul Braila doar doua astfel de gradinite se vor construi, fiind vorba de o gradinita in sistem Waldorf si o gradinita in satul Tepes Voda, comuna Movila Miresii.
Pentru fiecare dintre aceste obiective, statul a alocat fiecarei unitati suma de 1 milion de lei, reprezentand contravaloarea lucrarilor.
De altfel, diferentele de bani care vor trebui suportate de catre beneficiari sunt de aproape 300.000 lei, pentru fiecare proiect.
Noile gradinite care ar trebui sa fie finalizate in decurs de 12 luni de la data semnarii contractului vor avea o suprafata construita de circa 300 metri patrati si vor avea spatii verzi si locuri de joaca.
Dan MUNTEANU

Business / afaceri121 vizite[ Braila.net ]

20 noiembrie - data limita pentru depunerea dosarelor de caldura

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 07:06

20 noiembrie - data limita pentru depunerea dosarelor de calduraIn conditiile in care Primaria Braila a permis simplificarea procedurii prin care se solicita ajutor pentru energia termica centralizata, brailenii fiind nevoiti sa depuna la dosar doar documentele care atesta sursele de venit, cupon de pensie, adeverinta de venit, buletin, adica, documente aflate la indemana, primarul Aurel Simionescu a facut inca odata apel la braileni sa vina si sa isi depuna aceste documente pana in data de 20 noiembrie pentru a primi contravaloarea ajutorului pe parcursula cinci luni de iarna. Intarzierea, chiar si cu o zi, dupa termenul de 20 noiembrie va genera situatia in care persoanele in cauza vor primi ajutor de caldura doar pentru patru luni.
"Le cer brailenilor care cred ca se incadreaza pentru a primi ajutor pentru energia termica in sistem centralizat sa vina si sa depuna documentele pana in 20 noiembrie pentru a primi acest ajutor pe o perioada de cinci luni.
Au fost si cazuri in care oamenii au venit cu o intarziere de o zi sau doua si erau nemultumiti ca *ce inseamna o zi-doua?*. Nu este chiar asa, intrucat, la randul lor, inspectorii Directiei de Asistenta Sociala trebuiesc sa indeplineasca o serie de atributii de serviciu care cer alcatuirea de liste cu beneficiarii, liste care trebuie sa ajunga, atat la aparatul administrativ al Primariei pentru calcularea valorilor ce trebuiesc decontate, dar mai trebuie sa ajunga si la Minister Administratiei si Internelor, intrucat ei ne verifica, dar si in alte locuri.
Pe aceste considerente, ...

Business / afaceri339 vizite[ Braila.net ]

Dubla lansare de carte la Biblioteca "Panait Istrati"

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 11:51

Dubla lansare de carte la Biblioteca "Panait Istrati"Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" va gazdui marti, 18 octombrie, de la ora 17:00, in sala de festivitati, o dubla lansare de carte.

Lucia Patrascu va aduce cititorilor sai ultimele volume aparute recent la editurile Danubius si Olimpiada: "Evantaiul albastru" si "Ruga - poezie religioasa". Prezinta: prof. Dumitru Anghel, prof. Constantin Gherghinoiu si prof. Gheorghe Gorincu. (C.R.)

Life Show / stiri Life Show231 vizite[ Braila.net ]

S-a lansat "Masa Rotunda" - Club 13 Braila

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 10:49

S-a lansat "Masa Rotunda" - Club 13 Braila"Masa Rotunda", asociatie internationala, apolitica, neconfesionala si non profit si-a lansat la Braila clubul nr. 13, in ziua de 13 octombrie, exact cand in Romania se sarbatoreste "Ziua Masa Rotunda", primul astfel de club fiind infiintat pe 13 octombrie 1990.

La eveniment au participat invitati din toate domeniile de activitate si din toate sferele profesionale, scopul declarat al organizatorilor fiind acela "de a crea un cadru cat mai propice schimbului de experienae si dezvoltarii personale".

Clubul "Masa Rotunda", format exclusiv din barbati, un fel de frate mai mic al Clubului Rotary, avand in vedere ca varsta in care se poate activa in aceasta asociatie este cuprinsa intre 18 si 45 de ani, a fost "nasit" la Braila de Clubul 12 Galati, condus de Silviu Bacalum. La eveniment a fost prezent si presedintele Rotary Braila, Iulian Grigorescu.
"Cei de la Galati au dorit sa organizeze un club foarte aproape de ei. Ce ne face sa fim impreuna de 21 de ani in Romania? Ideea de baza este prietenia. Oriunde in lume, acolo unde vedem insigna Masa Rotunsa, inseamna ca acolo avem prieteni", a spus, cu aceasta ocazie, presedintele Masa Rotunda Brasov, Sorin Bidicioiu.

Ideea de prietenie in "Masa Rotunda" a fost explicata de Bogdan Manea, presedinte la nivel national al asociatiei, care a activat multi ani in Galati: "Ce inseamna prietenia in Masa Rotunda? Este o prietenie reglementata. Exista un set de reguli dupa care noi ne intalnim si ne respectam unul pe celalalt. Este ...

Actualitate / stiri Actualitate482 vizite[ Braila.net ]

8.300.000 lei pentru proiecte in domeniul culturii

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 10:36

8.300.000 lei pentru proiecte in domeniul culturiiAdministratia Fondului Cultural National lanseaza o noua sesiune de finantari nerambursabile pentru proiecte culturale incepand cu data de 15 noiembrie 2011.

Domeniile vizate sunt: Arte vizuale si Noile media, cu un buget de 1.079.000 lei; Arhitectura si Design, cu un buget de 415.000 lei; Activitati muzeale, cu un buget de 581.000 lei; Artele spectacolului, cu un buget de 1.992.000 lei; Interventie culturala, cu un buget de 415.000 lei; Patrimoniu Cultural National, cu un buget de 954.500 lei; Patrimoniu imaterial, cu un buget de 747.000 lei; Formare profesionala in domeniul culturii (inclusiv managementul cultural), cu un buget de 664.000 lei; si Educatie culturala, cu un buget de 1.245.000 lei.

Suma maxima a unui proiect este de 70.000 lei, iar perioada de inscriere a proiectelor este cuprinsa intre 15 noiembrie si 15 decembrie, ora 16.00.
Inscrierile se fac online accesand site-ul http://www.afcn.ro, unde se creaza un cont, indiferent daca potentialii solicitanti au mai colaborat cu aceasta institutie. Dupa inscriere se va respecta Ghidul Solicitantului.
La concursul de proiecte pot participa persoane fizice autorizate, asociatii, fundatii, institutii publice de cultura, societati comerciale care deruleaza activitati culturale.
Dan MUNTEANU

Business / stiri Business179 vizite[ Braila.net ]

DADR Braila organizeaza excursie la INDAGRA

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 10:10

DADR Braila organizeaza excursie la INDAGRAIn perioada 19 - 23 octombrie la Complexul Expozitional Romexpo se va deschide cea de-a 16-a editie a Targului International de Produse si Echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, INDAGRA.

La startul competitional in prezentarea produselor si utilajelor tehnologice s-au inscris, pana in acest moment aproximativ 350 de firme reprezentative pentru agricultura si care vor incerca sa ii convinga pe fermieri ca ei au cea mai buna oferta pret-calitate.
Din totalul firmelor participante, intalnim 238 de firme romanesti, iar din judetul Braila au decis ca au produse de top doar firmele Miaghi Impex SRL, Tomit Agri Macchine SRL si punctul de lucru din Braila al Valrom Exim SRL, dupa cum ne-au comunicat reprezentantii organizatorilor.
In acest sens, atat Directia Agricola cat si Camera Agricola din cadrul Consiliului Judetean Braila au decis sa puna la dispozitia persoanelor interesate un mijloc de transport.

Astfel, Directia Agricola Braila a pregatit un autobuz cu o capacitate de circa 40 de locuri, dar are semnale pozitive si din partea altor fermieri ca vor vizita targul expozitional INDAGRA mergand cu masinile proprii. Deplasarea la Romexpo, in organizarea DADR Braila se va face in data de 22 octombrie, iar coordonarea este asigurata de inspectorul de specialitate Sava Mihai. Cert este ca, in cazul in care, numarul brailenilor va fi mai mare decat capacitatea autobuzului, conducerea DADR Braila a dat asigurari ca va suplimenta ...

Business / stiri Business537 vizite[ Braila.net ]

Chiru a transmis un ultim omagiu lui Ion Diaconescu

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 05:13

Chiru a transmis un ultim omagiu lui Ion DiaconescuGheorghe Chiru, presedintele organizatiei judetene a Partidului Poporului - Dan Diaconescu deplange "plecare" lui Ion Diaconescu, membrul marcant al PNTCD.

"Chiar daca unii l-au catalogat in diverse feluri, noi vream sa ii aducem un ultim omagiu atat pentru ce a insemnat el ca om cat si pentru caracterul sau, pentru curajul de a se opune unui sistem naucitor, dar si forta cu care a depasit momentele intemnitarii.
Alaturi de alte persoane, Amedeo Lazarescu, Sergiu Cunescu, Corneliu Coposu, nu ar trebui decat sa ne raportam la ei in proportie de macar 10% din ce au reprezentat ei.

Practic, odata cu acest moment, se incheie perioada dizidentilor, luptatorilor cu regimuri totalitare.
A mai ramas regele Mihai care isi va sarbatori ziua de nastere pe 25 octombrie, si care este ultimul supravietuitor a ceea ce a insemnat cel de-al doilea razboi mondial.
Avem nevoie de oameni care pot da un imbold ca se poate si altfel.
Dumnezeu sa-l odihneasca!", a precizat Gheorghe Chiru in fata presei.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate173 vizite[ Braila.net ]

Conditii de creditare pentru detinatorii de imobile monument istoric

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 09:14

Conditii de creditare pentru detinatorii de imobile monument istoricDirectia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Braila pune la dispozitie o serie de informatii necesare accesarii, in timp util, a creditelor pentru lucrarile de protejare a monumenteor istorice, detinute de persoanele fizice sau juridice de drept privat.

Pana la finele anului in curs, solicitantii de credite pot intocmi documentatia prevazuta de H.G.nr. 610/2003, asa incat, in cursul lunii ianuaria a anului viitor sa aiba posibilitatea de a o depune completa la O.N.M.I. - Directia Credite si Taxe, Serviciul Promovare, Creditare si Imagine, in vederea analizarii si evaluarii cererilor, precum si pentru inaintarea de propuneri de acordare a creditelor, catre Ministerul Culturii si Cultelor, conform prevederilor legale.

Pentru proiectele de specialitate pentru lucrari de consolidare-restaurare ce urmeaza sa faca parte, in mod necesar, din documentatia pentru acordarea acestor credite, este obligatoriu avizul Serviciilor Publice Deconcentrate ale Ministerului Culturii si Cultelor, respectiv Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National - Braila.

Prin urmare, in conformitate cu prevederile H.G. nr. 610/2003 (art. 11 alin. 1 lit. a-p), dosarul pe care solicitantul de credit il intocmeste va contine urmatoarele documente:
a) cerere justificativa, intocmita conform modelului prevazut in "Anexa nr. 2";
b) declaratie pe propria raspundere, intocmita conform modelului prevazut "Anexa nr. 3";
c) acte prin care se face ...

Business / stiri Business312 vizite[ Braila.net ]

A scazut numarul apelurilor false la 112

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 06:30

A scazut numarul apelurilor false la 112In trimestrul al treilea al acestui an, adica in lunile iulie, august, septembrie, operatorii Serviciului Unic de Urgenta 112 au raspuns la un total de 67.678 apeluri. Din pacate, inca foarte multi romani nu inteleg faptul ca Serviciul Unic de Urgenta 112 este doar pentru persoanele care au intr-adevar nevoie de un ajutor real si nu pentru a fi transmise diverse manifestari care nu au nicio regula de bun simt.

Astfel, din cele aproape 70.000 de apeluri primite de catre operatori, 70,23% au fost false, mai exact diversi braileni, in mare parte copii, tineri, persoane cu probleme psihice, folosindu-se de cartele pre-platite, ii agaseaza pe operatorii de la 112 cu diverse manifestari, precum, inuriii, dat drumul la muzica, rasete si diverse altele. Mai mult, exista si o alta categorie de braileni care considera ca Serviciul de Urgenta 112 este o enciclopedie, solicitand astfel informatii despre numere de telefon, se cere legatura cu diverse institutii sau persoane publice ori se solicita sfaturi medicale.

Pe aceste considerente, autoritatile fac un apel catre toti cetatenii urbei, si nu numai, sa renunte la astfel de practici, intrucat intarzierea unui operator cu apeluri false pot pune in primejdie o actiune reala de intrajutorare a altor cetateni.
In paralel, 29,77% dintre cetateni au fost indrumati, in urma unor apeluri reale catre Ambulanta (55,79%), Politie (36,06%), Pompieri - SMURD (7,45%) si Jandarmerie (0,71%).

De mentionat este faptul ca, comparativ cu ...

Actualitate / stiri Actualitate131 vizite[ Braila.net ]

Se cauta patru medici de familie...

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 04:58

Se cauta patru medici de familie...Desi in ultimii doi ani, sistemul medical romanesc a suferit o serie de modificari, unele de amploare, totusi acesta ramane sa fie considerat, inca, "oaia neagra" a bugetului.

Concret, desi foarte multe unitati sanitare, in cauza, spitale au trecut la autoritatile locale, iar medicii de familie au primit acceptul de a-si cumpara cabinetele in care isi desfasoara activitatea, de multe ori, tot ei, medicii isi manifesta destul de mult nemultumirea fata de reglementarile care survin din ce in ce mai des. Chiar si asa, Directia de Sanatate Publica, dupa ce a efectuat o inventariere a medicilor de familie de la nivelul, atat a municipiului cat si a judetului nostru reiesind ca isi desfasoara activitatea numai putin de 87 de medici de familie in municipiu si 57 de medici de familie in localitatile din judet, conducerea acestei institutii a fost informata cu privire la faptul ca mai exista disponibilitate pentru deschiderea a inca patru cabinete medicale in localitatile: Movila Miresii, Insuratei, Ciocile si Maxineni.

Concret, reabilitarea spatiilor pentru a permite deschiderea unor cabinete medicale a apartinut consiliilor locale de pe raza comunei. Astfel ca, prin intermediul diverselor programe nationale sau cu fonduri europene foarte multi primari au demarat astfel de proiecte, si pe masura ce lucrarile erau receptionate, in mod automat, intervenea si disponibilitatea ca acestea sa fie ocupate de personalul calificat.
In acest sens, prima institutie avizata era Directia ...

Actualitate / stiri Actualitate189 vizite[ Braila.net ]

Apele Dunarii continua sa scada

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 04:25

Apele Dunarii continua sa scadaChiar daca timp de cateva zile Romania a fost sub imperiul vremii urate, atat ca precipitatii cat si ca temperaturi scazute, totusi acestea nu au reusit sa "domoleasca" scaderea nivelului apelor Dunarii.

Astfel, in continuare, porturile romanesti inregistreaza valori negative care ajung si la scaderi de 10 centimetri, la Cernavoda. In ceea ce priveste Braila, cota apelor Dunarii pentru astazi este de 69 de centimetri, se inregistreaza o scadere de - 7 centimetri, suficienta ca traficul de pe Dunare sa se desfasoare cu foarte multa dificultate.

Cu toate acestea, se remarca o crestere destul de abrupta a unor valori ale cotelor apelor Dunarii in porturile din Ungaria, valori care cresc de la 12 centimetri si ajung si la 57 de centimetri in dreptul capitalei Ungariei Budapesta. Cu toate acestea, explicatia pentru aceste cresteri este legata de existenta unor ecluze pe Dunare, si a unor lucrari hidrografice - hidrocentrale, care isi elibereaza surplusul de ape retinute in zona, dar care, datorita distantei foarte mari la care se afla, kilonetrul 1826 (la Sulina este kilometrul 0) vor reusi sa se disipeze foarte mult pana cand vor intra in tara pe la Bazias, la kilometrul 1072.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Braila.net ]

Aproape 15.000 de datornici la CJAS Braila

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 09:32

Aproape 15.000 de datornici la CJAS BrailaAvand in vedere prevederile OUG 150/2002 si a Legii 95/2006 , cu modificarile si completarile ulterioare, precum si masurile dispuse de catre Curtea de Conturi a Romaniei, pentru intreprinderea tuturor masurilor pentru recuperarea sumelor datorate de persoanele care figureaza cu venituri din cedarea folosintei bunurilor, dividente, dobanzi, drepturi de proprietate intelectuala si alte venituri care se supun impozitului pe venit, pe baza informatiilor comunicate prin Protocolul P 5282/26.10.2007, CJAS Braila a procedat la emiterea de notificari catre persoanele care realizeaza aceste tipuri de venit.

"Am recurs la aceasta procedura pentru a veni in spijinul cetatenilor, ca o procedura prealabila celei de executare silita. Este foarte important ca toti cetatenii care au primit aceste notificari sa trimita documentele cerute pentru a evita tocmai intrarea in procedura silita. Notificarea a fost facuta catre 22.000 de asigurati de aceea situatia nu este placuta, se sta la cozi mari cu toate ca programul nostru cu publicul s-a prelungit si nici un angajat al Casei de Asigurari nu pleaca pana nu preia si documentele ultimului asigurat, dar actele solicitate de noi pot fi trimise si prin posta , tocmai pentru a evita disconfortul statului la coada", declara Luciana Boboc directorul CJAS Braila.

Conform prevederilor OUG 150/2002 persoana asigurata are obligatia platii unei contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate, asupra veniturilor "din cedarea folosintei ...

Business / stiri Business698 vizite[ Braila.net ]

Peste 700 de cladiri au nevoie de reparatii la fatade

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 00:29

Peste 700 de cladiri au nevoie de reparatii la fatadePeste 700 de cladiri din municipiu, cele mai multe situate in Centrul Istoric, au nevoie de reparatii la fatade, potrivit primarului Aurel Simionescu.Simionescu a precizat ca nu este de acord ca primaria se implice in realizarea lucrarilor de reabilitare a fatadelor in cazul proprietarilor cu venituri mici, pentru ca nu are garantia ca isi va recupera vreodata investitia facuta.
"Nu sunt de acord ca primaria sa reabiliteze fatadele cladirilor, urmand ca dupa aceea sa astepte sa isi primeasca banii inapoi. Sa ne judecam 200 de ani de acum incolo pentru recuperarea banilor. Daca proprietarul nu are posibilitatea sa isi reabiliteze fatada, de unde va avea bani sa ii inapoieze primariei?", a declarat primarul. (C.R.)

Business / afaceri168 vizite[ Braila.net ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Incident in trafic la Braila. Un sofer a acrosat cu masina un alt autovehicul si l-a amenintat pe conducatorul auto
Politistii au deschis un dosar penal pentru distrugere si amenintare si fac in continuare cercetari ...
Un sofer a plonjat cu masina intr-un canal de irigatii. Cei patru ocupanti ai autovehiculului au scapat nevatamati
Accidentul rutier s-a produs in contextul in care conducatorul auto a pierdut controlul directiei ...
Viceprimarii lui Dragomir. Doinita Ciocan si Alexandru Jantea, inca 4 ani
* vineri, in cadrul unei sedinte de Consiliu Local Municipal Braila, ce doi au fost alesi in functii ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor