Rezultatele 121 - 150 din 150 (0.226 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Agent de politie, arestat pentru trafic de influenta

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 12:33

Agent de politie, arestat pentru trafic de influentaUn agent de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila a fost arestat pentru 29 de zile, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, fapta prevazuta si pedepsita art. 257 Cod Penal, se arata intr-un comunicat de presa remis de Directia Generala Anticoruptie.

La data de 07.10.2011, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Braila, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, l-au prins in flagrant pe agentul sef principal de politie V.R., din cadrul Biroului Politiei Rutiere Braila, in timp ce primea 500 Euro de la un cetatean.

La data de 30.09.2011, cetateanul N.G., din comuna Tichilesti, jud. Braila, a fost depistat de catre agentul sef principal de politie V.R. conducand un autoturism pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, ocazie cu care i s-a intocmit dosar penal.

Flagrantul a fost organizat in baza denuntului cetateanului care a sesizat Directia Generala Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Braila, cu privire la faptul ca agentul de politie V.R. i-a pretins suma de 500 de euro pentru a interveni pe langa lucratori ai Serviciului Judetean de Medicina Legala Braila, in vederea modificarii alcoolemiei cu care a fost depistat conducand autoturismul pe drumurile publice astfel incat sa scape de raspundere penala.

La organizarea actiunii de flagrant, ofiterii D.G.A. au beneficiat de sprijinul tehnic al Directiei Generale de ...

Actualitate / stiri Actualitate284 vizite[ Braila.net ]

Stancu doreste sa lotizeze malul Lacului Sarat

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 05:07

Stancu doreste sa lotizeze malul Lacului SaratPresedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu urmareste ca intr-un viitor apropiat sa dezvolte statiunea Lacu Sarat prin atragerea de investitori privati.

Intr-o prima faza, pentru a-i aduce in faimoasa statiune, Stancu doreste sa puna compartimentul tehnic la treaba pentru a face loturi pe malul lacului, loturi care sa fie concesionate diverselor persoane interesate sa isi ridice o casa in aceasta zona.

"Statiunea trebuie structurata. Am mai multe idei, dar fiecare dintre ele trebuie discutata si dezbatuta. De exemplu as fi interesat sa lotizam malul lacului sarat si sa il concesionam celor care doresc sa isi faca o casa de vacanta, pentru ca malul lacului nu reprezinta doar partea din mijlocul statiunii ci este de jur imprejurul lacului", a declarat presedintele CJ.
In acest context, Consiliul Judetean ar trebui sa puna la indemana potentialilor concesionari infrastructura privind alimentarea cu apa potabila, gaze, electricitate etc.

"Un concesionar nu o sa dea niciodata 5 miliarde, nu stiu - zic si eu o suma - pentru a-si trage curent electric pana in partea cealalta de lac. Si oricum este treaba noastra sa facem acest lucru", a mai precizat Bunea Stancu.
Coincidenta sau nu, anuntul facut de catre presedintele CJ Braila vine la circa o luna de zile de cand ministrul Turismului, Elena Udrea a facut cunoscut ca statiunea Lacu Sarat este una dintre cele 10 statiuni din Romania care vor fi amenajate si reabilitate pentru a intra in circuitul turistic national. ...

Actualitate / stiri Actualitate220 vizite[ Braila.net ]

"Ministerul Agriculturii nu face nimic sa i ajute pe agricultori"

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 00:05

"Ministerul Agriculturii nu face nimic sa i ajute pe agricultori"Senatorul PSD Ion Rotaru considera ca Ministerul Agriculturii nu face nimic pentru agricultura romaneasca, ba mai mult vrea sa ii impovareze pe agricultori cu si mai multe taxe.

Acesta a adus in discutie ordonanta de urgenta 82 din 2011 care prevede, printre altele desfiintarea actualului ANIF (Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare) si transformarea in Agentie, si care a condus in mod direct la desfintarea a 5000 de locuri de munca. Mai mult, conform documentelor prezentate de senatorul Rotaru in cadrul unei conferinte de presa a reiesit si faptul ca pentru a-si desfasura activitatea in conditii bune, agricultorii romani vor trebui sa suporte o serie de noi taxe care vor fi directionate catre conturile noii Agentii, asta venind in momentul in care foarte multi dintre acestia nu au reusit sa irige toate suprafetele cultivate, in special din cauza pretului foarte mare al energiei electrice si al apei.
O alta afirmatie a ministrului agriculturii, Valeriu Tabara a fost menita sa il socheze pe senatorul Ion Rotaru care a afirmat ca Ministerul pe care il coordoneaza va monitoriza cu foarte multa atentie efectele secetei asupra culturilor de toamna, dar fara sa ofere solutii concrete pentru demararea vreunui program amplu de sustinere a irigatiilor.
"Este inadmisibila actiunea Guvernului si Ministerului Agriculturii cu privire la ANIF. Au dat 5000 de persoane afara, iar agricultorii vor trebui sa plateasca o serie de taxe in plus, chiar daca ei nu au bani nici ...

Business / afaceri198 vizite[ Braila.net ]

Seminar national de conservare si restaurare a monumentelor istorice

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 12:15

Seminar national de conservare si restaurare a monumentelor istorice"Conservarea, Restaurarea si Punerea in Valoare a Monumentelor si Zonelor Istorice Protejate din Romania" este titlul seminarului care va avea loc la Braila, in perioada 10- 13 octombrie 2011, la Sala Mare a Palatului Administrativ.La evenimentul care se va deschide marti, incepand cu ora 9.00, participa presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, G-ral.(r)prof.dr.Vasile Candea, conferentiari de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti, profesori de la Universitatea Pescara din Italia.
Seminarul este organizat de Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti, Consiliul Judetean Braila si Primaria Municipiului Braila, cu sprijinul Muzeului Braila si Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Braila.
Programul actiunii, transmis de Primaria Braila, este urmatorul:
marti 11 octombrie 2011
Moderator Prof. Univ. Dr.Ionel Candea
9.00- 9.30
Deschiderea oficiala a
lucrarilor

Presedintele Consiliului Judetean Braila -
Gheorghe Bunea Stancu
Primarul Municipiului Braila - Aurel Gabriel Simionescu
Presedintele AOSR- G-ral(r). Prof.Univ.Dr. Vasile Candea
Presedinte al Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie-OASR Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu

9.30 - 11.00
Desfasurarea lucrarilor
Arh. Sef al jud. Braila- Costel Dragan - ,,Judetul Braila-repere" - 15 min
Prof. Dr. Arh. Virgiliu Polizu -,, Scoaterea din pericol a monumentelor istorice"-15 min
Conf. Dr. Arh. ...

Life Show / stiri Life Show483 vizite[ Braila.net ]

Recital Hi-Q, in finalul concursului de karaoke

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:52

Recital Hi-Q, in finalul concursului de karaokeTrupa Hi-Q - Mihai Sturzu, Dana Nalbaru si Florin Grozea - care anul acesta a sarbatorit 15 ani de la infiintare, va sustine un recital vineri, la Braila, in finalul celei de-a sasea editii a concursului "Karaoke Star - Vedeta pentru o zi".

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, care este si coprezentator al acestui concurs, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a invitat aceasta trupa pentru ca "place tinerilor si are mare priza la public".
Gheorghe Bunea Stancu face echipa pe scena, ca la fiecare editie, cu directorul Directie de Cultura din cadrul Primariei Braila, Camelia Gusatu, fost redactor sef la o televiziune locala, presedintele juriului fiind chiar primarul de Braila, Aurel Simionescu.
Concursul "Karaoke Star - Vedeta pentru o zi" se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 40 de ani, din judetele Braila si Galati, care nu profeseaza in domeniul muzicii, castigatorii urmand sa fie recompensati cu premii constand in laptop-uri, televizoare LCD, DVD-uri si camera foto digitale.
In finalul spectacolului vor fi premiati, prin tragere la sorti, tot cu calculatoare, televizoare si camera foto digitale, spectatorii si telespectatorii care au urmarit evenimentul, avand in vedere ca spectacolul este transmis in direct de o televiziune locala.
"Karaoke Star - Vedeta pentru o zi" este organizat de Consiliul Judetean, Primaria Braila, Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii, Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu" si Casa ...

Life Show / stiri Life Show270 vizite[ Braila.net ]

Inaugurarea Ambulatoriului, intarziata de repetarea licitatiilor

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 10:49

Inaugurarea Ambulatoriului, intarziata de repetarea licitatiilorInaugurarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta este intarziata din cauza repetarii mai multor licitatii legate de achizitii, dupa cum a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu."Procedurile de achizitii dureaza de mai bine de un an de zile. Licitatiile au fost repetate de mai multe ori, pentru ca fie au fost contestate, fie nu s-a prezentat nimeni la ele. Acesta este motivul pentru care s-a prelungit termenul de inaugurare. Acum, de exemplu, a aparut o mica derogare la o achizitie. Este vorba despre zona de primire, receptia. Sa vedem in ce masura vor reusi sa termine intr-o perioada optima. Nu au mult de lucru, dar nici nu vor face lucrarea intr-o saptamana", a declarat Stancu.
Presedintele CJ Braila a spus ca nu crede ca Ambulatoriul va fi inaugurat pana la sfarsitul acestei luni, asa cum isi programase, dar "asta nu ne va aduce corectii, asa cum s-au invatat unii, deoarece durata executie nu a fost punctata la lictatie, ca si conditie de executare a proiectului".
Un alt impediment care a dus la prelungirea termenului de inaugurare a fost repezentat de un incident petrecut la mijlocul lunii trecute, cand intr-o noapte tot tapetul ambulatoriului a fost zgariat in mod intentionat cu o cheie.
Modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila se realizeaza in cadrul unei proiect finantat din POR 2007-2013, Domeniul major de interventie 3.1 - "Reabilitarea / ...

Actualitate / stiri Actualitate144 vizite[ Braila.net ]

Concurs de fotografie "Moda Strazii - Braila 2011"

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 14:22

Concurs de fotografie "Moda Strazii - Braila 2011"Biroul parlamentar Viorel Balcan organizeaza in perioada 10-14 octombrie 2011, in colaborare cu artistul Gabriel Hennessey, concursul de arta fotografica "Moda Strazii - Braila 2011". Concursul se doreste o rampa de lansare a tinerilor talentati catre o cariera in aceasta minunata arta a expresiei fotografice.
Colaborarea se doreste a fi una fructuoasa atat pentru organizatori cat si pentru participanti, girantul profesionalismului fiind Gabriel Hennessey, consacrat in Romania ca cel mai bun realizator de editoriale fashion.

La concurs se pot inscrie tineri cu varste intre 13 si 25 de ani, iubitori ai artei, manifestata prin fotografie.
Fiecare participant se poate inscrie in concurs cu max. 10 lucrari, pentru care poarta raspunderea dreptului de autor.
Sunt considerati inscrisi in concurs toti aceia care trimit fotografiile tematice pana cel tarziu joi, 13 octombrie, orele 12,00, pe adresa birouparlamentarviorelbalcan@yahoo.com
Fisierul va mai cuprinde si datele de contact ale participantului.

Life Show / stiri Life Show243 vizite[ Braila.net ]

Inspectia muncii sau fugareala dupa munca la negru

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 13:42

Inspectia muncii sau fugareala dupa munca la negruInspectorul general de stat in Inspectia Muncii, Mariana Basuc, a declarat joi, la Braila, la conferinta "Securitatea si sanatatea in munca in intreprinderile mici si mijlocii", ca termenul de inspectia muncii este asociat in Romania cu cel de fuga dupa munca la negru."Daca inspectiile de munca europene, cu traditie, Anglia, Germania, Franta. Italia, cand spun inspectia in munca spun securitatea muncii, in Romania, din nefericire, atunci cand spunem inspectia muncii, spunem fugareala dupa munca la negru. Din nefericire, de 20 de ani incoace, niciun guvern nu a avut in program, in mod explicit, nimic referitor la securitatea si sanatatea la locul de munca, la respectul pentru siguranta locului de munca si sanatatea lucratorului. Trebuie sa o spun cu tristete ca acest domeniu este inca in mentalul romanesc cenusareasa economiei romanesti", a declarat Basuc.
Mariana Basuc a participat la conferinta "Securitatea si sanatatea in munca in intreprinderile mici si mijlocii", organitata de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila.
"Sunt invitati la aceasta conferinta reprezentanti ai agentilor economici din intreprinderile, mici si mijlocii, serviciilor externe, sindicatelor, patronatelor. Subliniem faptul ca peste 99% din numarul total de intreprinderi din Romania sunt mici sau mijlocii, iar 56,6% din numarul total al angajatilor inregistrati la nivelul economiei nationale sunt din intreprinderi mici si mijlocii", a declarat inspectorul sef al ITM, Dumitriu Vaduva.
Temele ...

Business / stiri Business265 vizite[ Braila.net ]

Apel catre beneficiarii de ajutoare de incalzire - documentele trebuie depuse pana pe 20 noiembrie

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 12:46

Apel catre beneficiarii de ajutoare de incalzire - documentele trebuie depuse pana pe 20 noiembriePrimarul Aurel Simionescu face apel la beneficiarii de ajutoare de incalzire, care se incadreaza in prevederile legale, sa isi depuna documentele necesare pentru a primi ajutoare pentru caldura pana pe 20 noiembrie, pentru a putea beneficia de ajutoare pentru toate cele cinci luni de iarna."Pentru a putea beneficia de ajutorul integral pe cele cinci luni de iarna, respectiv noiembrie - martie, solicitarile trebuie depuse pana pe 20 noiembrie. Daca le depunem mai tarziu, atunci ajutorul pe decembrie nu va putea fi dat. Este timp o luna si jumatate de acum inainte sa se depuna aceste solicitari. Apelez la asociatiile de proprietari, pentru ca cei care stau la bloc si solicita astfel de ajutoare, sa le depuna prin intermediul asociatiilor. Formularele sunt gratuite", a declarat Simionescu. (C.L.)
COMUNICAT PRIMARIA BRAILA
Masurile de protectie sociala in perioada noiembrie 2011 - martie 2012
In urma publicarii in Monitorul Oficial nr. 629/02.09.2011 a O.U.G. NR. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, iar in data de 23.09.2011 in Monitorul Oficial nr.678 a H.G. Nr. 920/2011 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G nr.70/2011, familiile sau personele singure care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica, gaze naturale sau lemne, carbuni, combustibili petrolieri
pot beneficia in sezonul rece noiembrie 2011 - martie 2012 de ajutoare pentru incalzirea locuintei, in situatia in care venitul lunar pe ...

Actualitate / stiri Actualitate780 vizite[ Braila.net ]

"Olimpida deseurilor" - campionat de fotbal pentru elevi

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 11:45

"Olimpida deseurilor" - campionat de fotbal pentru elevi"Olimpida deseurilor" este titlul sub care se va desfasura la Braila, la sfarsitul acestei saptamani, o actiune de colectare a deseurilor electrocasnice destinata elevilor din clasele I-IV, care vor trebui sa stranga la nivelul fiecarei scoli o cantitate minima de 200 kg aparatura stricata, pentru a se inscrie intr-un campionat de fotbal cu premii."Conditia pentru inscrierea in campionatul de fotbal este ca fiecare scoala sa colecteze o cantitate minima de 200 kg deseuri. Este o forma de a-i invata pe cei mici ce inseamna colectarea deseurilor, ce inseamna deseu, cum este tratat si revalorificat. Care este impactul lor asupra mediului si asupra noastra", a declarat Mirela Rotaru , directorul executiv al Gremlin Computer, organizatorul actiunii.
Actiunea este organizata de Gremlin Computer in colaborare cu Primaria Braila, care va pune la dispozitie in paralel, pe perioada desfasurarii campionatului de fotbal, terenul pentru amplasarea a sase containere pentru colectarea de deseuri electronice si electrocasnice de la populatie si agenti economici.
Amplasamentele sunt: Piata "Radu Negru", Parc "Caporal Musat", Caminul Cultural Chercea, intersectia B-dul Dorobantilor cu G-ral Eremia Grigorescu, parcare Liceul Perpessicius si intersectia str. Prograsului cu str. Valea Calugareasca.
Primarul Aurel Simonescu a precizat ca astfel de actiuni sunt binevenite, mai ales ca "avem si un interes deosebit, pentru ca suntem judecati in fiecare an dupa obligatia de a scadea cantitatea de ...

Sport / fotbal226 vizite[ Braila.net ]

Expozitia Ziarului neconventional - un proiect de Paula Ribariu

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 05:16

Expozitia Ziarului neconventional - un proiect de Paula RibariuVineri, 7 octombrie 2011, ora 17.30, brailenii sunt invitati la Galeria "Gheorghe Naum" a Muzeului Brailei, Piata Traian nr. 3 (intrarea prin str. Galati), la un vernisaj eveniment.

In expozitia itinerata la Braila sunt prezenti 11 artisti: Ervant Nicogosian, Alma Redlinger, Marin Gherasim, Daniela Chiron, Adela Edu, Mircea Barzuca, Radu Comsa, Nicolae Macovei, Lucian Taran, Alina Buga, Paula Ribariu; un scriitor, Adriana Bittel; un critic de arta, Pavel Susara.
Desi reuneste artisti contemporani din toate generatiile si acopera o diversitate de tehnici (de la pictura la digital art) si de stiluri, expozitia afirma un singur crez: arta este expresia unei realitatii spirituale, un instrument care capteaza si emite sensuri inteligibile celor preocupati sa cunoasca/descopere autenticitatea actului creator, conform descrierii facute de dr. Maria Stoica, sef sectie "Arta" a Muzeului Brailei.
Ziarul neconventional este un proiect al Paulei Ribariu, si apare, lunar, din anul 2003, ca reactie la degradarea vietii culturale. Promoveaza si sustine valoarea, incurajeaza dialogul intre generatii, este expresia unei atitudini, deopotriva civica si estetica.
Ziarul neconventional organizeaza anual o expozitie si acorda anual, unui tanar artist, Premiul Raul Rosei.

Paula Ribariu s-a nascut la Braila, in anul 1938.

A absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu in 1964, an in care a si debutat expozitional.
In perioada 1964-1989 a participat la expozitiile anuale si ...

Life Show / stiri Life Show267 vizite[ Braila.net ]

Datornicii la buget pe site-ul ANAF

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 20:43

Datornicii la buget pe site-ul ANAFDirectia Generala a Finantelor Publice Braila reaminteste faptul ca, in baza dispozitiilor Titlului I - Transparenta informatiilor referitoare la obligatiile bugetare restante din Legea nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, pe Portalul ANAF, la 31 octombrie 2011, va fi publicata lista contribuabililor care inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul Fondului national unic pentru asigurari sociale de sanatate la 31 septembrie 2011. Persoanele interesate pot consulta lista debitorilor si a obligatiilor restante inregistrate de catre acestia, accesand Portalul ANAF, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Informatii publice / Informatii privind agentii economici / Obligatii restante catre bugete. Actualizarea listei se face trimestrial.
In conformitate cu prevederile actului normativ invocat anterior sunt exceptate de la publicare microintreprinderile, precum si persoanele juridice in privinta carora a fost declansata procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.
Comunicat de presa transmis de ANAF Braila

Business / stiri Business2161 vizite[ Braila.net ]

Porumb modificat genetic pe 263 hectare

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 11:26

Porumb modificat genetic pe 263 hectarePeste 260 hectare de teren agricol din judetul Braila au fost cultivate, anul acesta, cu porumb modificat genetic, cunoscut ca MON 810, conform Ordinului 237/2006.

Anul acesta au fost autorizati 11 producatori de plante modificate genetic, pentru o suprafata de 263,60 ha, cultivata cu porumb modificat genetic. S-au semanat 262,68 ha pentru o suprafata de 1,58 ha porumb OMG in scop experimental si 261,10 ha porumb OMG, in scopul producerii de samanta.
In anul 2011, s-a admis cultivarea plantelor modificategenetic (OMG), exceptie facand soia, care ramane o cultura interzisa pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la livrarea productiei cultivatorii fiind obligati sa mentioneze clar pe documentele care insotesc marfa si pe etichete ca produsul este "modificat genetic", precum si codul unic de identificare al organismului modificat genetic, in conformitate cu prevederile legale.
Potrivit directorului DADR, Traian Cismas, la toti cultivatorii de porumb OMG a fost verificat modul in care se respecta asigurarea coexistentei culturilor modificate genetic cu cele ecologice sau conventionale si s-a constatat respectarea prevederilor legale.
In conformitate cu prevederile Ordinului MAPDR nr. 237/2006, privind autorizarea cultivatorilor de plante modificate genetic, cei care doresc ca cultive porumb MON 810 trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:
- cultivarea plantelor modificate genetic este interzisa in vecinatatea imediata a suprafetelor certificate sau aflate in perioada de ...

Business / stiri Business288 vizite[ Braila.net ]

S-au colmatat statiile ANIF care trag apa din Dunare

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 10:34

S-au colmatat statiile ANIF care trag apa din DunareStatiile ANIF pe teritoriul judetului Braila, care trag apa din Dunare, s-au colmatat in cea mai mare parte anul acesta, din cauza contractelor putine incheiate pentru irigatii, dupa cum a declarat, in sedinta Colegiului Prefectural, prefectul Dumitru Popa."ANIF are probleme deoarece s-au colmatat statiile care trag apa din Dunare. Au incercat si au reusit cu ajutorul utilizatorilor de apa si cu forte proprii sa le decolmateze, dar daca nu ploua, pentru ca sunt foarte putine comenzi de apa, vor fi probleme. Avem semnale de la agricultorii care si-au pus rapita in pamant, ca si-au cam compromis cultura respectiva. Suntem un judet eminamente agrar si vremea afecteaza in mod direct ceea ce se intampla in agricultura", a declarat Dumitru Popa.
Potrivit datelor oferite de DADR Braila, anul acesta la nivelul judetului s-au incheiat contracte de irigatii pentru o suprafata de 118.373 ha, dintr-un total de 387.363 ha teren agricol, si au fost udate 49.683 ha porumb, 21.229 ha grau, 19.579 ha orez, 4.586 ha soia, 5.417 ha rapita, 5.892 legume, 370 plante de furaj, 199 ha floarea soarelui, 196 ha vii si livezi. (A.L.)

Business / stiri Business206 vizite[ Braila.net ]

Constantin Dumitriu este brailean sau galatean?

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 05:47

Constantin Dumitriu este brailean sau galatean?Inca de cand a fost numit sef al organizatiei locale a PDL, Constantin Dumitriu este constient ca a pornit cu o serie de minusuri, fiind de multe ori intrebat despre originile sale, dat stiut fiind faptul ca acesta a locuit foarte multi ani in Galati.

Intr-adevar, realitatea este legata de faptul ca actualul lider al PDL-istilor braileni s-a nascut la Braila, dar la cativa ani, familia acestuia a decis sa se mute in Galati, unde au locuit cativa zeci de ani.
Astfel, desi in discutie a fost adusa doar persoana acestuia, in cadrul unei conferinte de presa Constantin Dumitriu a tinut sa prezinte presei invitate o copie dupa o lucrare "Stradalele Brailei" in care, la pagina 219 se vorbeste de originile familiei sale si o parte din activitatile derulate de inaintasii acestuia.
Cert este ca, in cele din urma, desi a incercat sa isi prezinte istoricul familiei intr-o lumina optimista, prin prisma situatiilor in care rudele acestuia au fost alaturi de municipalitate dar si de cetatenii din acele perioade, Constantin Dumitriu nu a reusit sa explice faptul, daca el insusi este brailean sau galatean.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate253 vizite[ Braila.net ]

Proiect pilot de Centru Multifunctional la Gradinita 39

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 05:15

Proiect pilot de Centru Multifunctional la Gradinita 39In ultima sedinta a Consiliului Local Municipal Braila, consilierii au fost de acord cu colaborarea dintre Primarie si centrul Step by Step pentru educatie si dezvoltare profesionala (CEDP).

Concret, CDEP a primit o finantare de 20.000 USD din partea UNICEF, urman ca in decurs de un an de zile 20 de copii sa beneficieze de avantajele acestui proiect. In acest context, Inspectoratul Scolar Braila va nominaliza persoanele care vor beneficia de de acest program si va plati salariile pentru doua educatoare, dar si a personalului de ingrijire, in timp ce Primaria Braila va aloca fondurile necesare pentru sustinerea costurilor de hrana pentru cinci copii inclusi in cadrul acestui proiect.

La randul sau, Directia de Asistenta Sociala Braila va asigura din fonduri proprii sau in parteneriat costurile de hrana pentru cinci copii cuprinsi in grupa Centrului Multifunctional.
Centrul Multifunctional va avea misiunea de a educa si ingriji copii de la 0 ani la 5 ani.
Proiectul a fost lansat initial in anul 2008, in Piatra Neamt si Tulcea, si ulterior, in anul 2009 acesta a fost extins in Bucuresti si in Craiova. In acest an, odata cu includerea Brailei pe harta centrelor multfunctionale au mai intrat si judetele Constanta si Vrancea.
Dan MUNTEANU

Actualitate / stiri Actualitate394 vizite[ Braila.net ]

Rapita, insamantata doar pe 27.000 ha, din 133.000 ha programate

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 09:23

Rapita, insamantata doar pe 27.000 ha, din 133.000 ha programateRapita a fost insamantata in judetul Braila, in aceasta toamna, din cauza secetei, pe mai putin de un sfert din suprafata programata, respectiv pe 27.000 ha, din 133.000 ha programate, dupa cum a declarat directorul DADR Braila, Traian Cismas.

"Din cauza secetei nemiloase, din cele 133.000 de hectare, astazi s-a realizat insamantarea cu rapita doar 27.000 de hectare. Daca in perioada imediat urmatoare nu va ploua sau nu se va intampla ceva in bine, vor fi mari probleme in infiintarea acestor culturi. Spun acest lucru datorita faptului ca nu s-a mai subventionat irigatiile, iar suprafetele contractate sunt foarte mici", a declarat Cismas.
Directorul DADR Braila a mai spus ca, din cauza secetei din ultima perioada, anul agricol 2012 risca sa fie afectat, fapt ce va influenta atat producatorii, cat si populatia, care va trebui sa plateasca preturi mai mari pentru produsele agricole importate. (E.T.)

Business / stiri Business179 vizite[ Braila.net ]

Zilele Bibliotecii "Panait Istrati"

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 08:50

Zilele Bibliotecii "Panait Istrati"Manifestarile dedicate Zilelor Bibliotecii "Panait Istrati" se deschid marti, la ora 17:00, la sediul central al bibliotecii, cu lansarea volumelor "Panait Istrati - nomadul statornic", de Mircea Iorgulescu si "Ultima Trancaneala" de Ioan Grosescu.

Prezinta: Gavriil Preda, Zamfir Balan si Viorel Mortu.Joi, 6 octombrie, ora 11:30, la Sectia de Copii Tineret a Bibliotecii Judetene (Piata Poligon nr.4) se va derula un episod de lectura publica, la care va participa viceprimarul orasului, Doina Ciocan.
Vineri, 7 octombrie, ora 11:30, cei mai mici utilizatori ai Bibliotecii sunt asteptati din nou la Sectia Copii - Tineret, la o intalnire cu scriitorul Ionel Jecu, autorul volumului de versuri "In ograda bunicilor".
Dupa - amiaza, de la ora 15:00, la sediul central din Calea Calarasilor, nr. 54, cititorii braileni sunt asteptati la o dubla lansare de carte - "Nova erotica magna: poezii", volum semnat de poetul Constantin Gherghinoiu si "Romanii intre Est si Vest", tratat istoric apartinand academicianului Gheorghe Buzatu. Prezinta: Corneliu Antoniu, Aurel Stefanachi si Viorel Mortu.
Zilele Bibliotecii "Panait Istrati" se vor incheia la ora 16.30, in holul mare al Bibliotecii, cu lansarea albumului "Braila in carti postale ilustrate", realizat de Stefania Botez si Ion Volcu si aparut la Editura Proilavia. Prezinta: Viorel Mortu, Ioan Munteanu, Marian Ion.
Ziua de luni, 3 octombie, a fost alocata unor activitati tehnice, la care a participat Comisia de Automatizare si ...

Life Show / stiri Life Show227 vizite[ Braila.net ]

Balcan: In malul Dunarii au aparut fisuri cu deschidere de pana la 50 cm

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 15:10

Balcan: In malul Dunarii au aparut fisuri cu deschidere de pana la 50 cmDeputatul PDL Viorel Balcan atrage atentia ca in malul Dunarii din zona Vadul Spitalului si Trecere Bac Stanca au aparut fisuri cu deschidere de pana la 50 cm, din cauza unei constructii neautorizate si a traficului greu din zona si exista pericol de inundatii, in momentul cresterii Dunarii."Se pare ca din cauza unui constructor neautorizat si datorita traficului greoi, au aparut fisuri mari in mal, mal care si are rol de dig de aparare. Fisurile sunt cu deschidere de pana la 50 de cm. Este foarte grav, Dunarea este scazuta, iar in perioada urmatoare cand apele vor creste si vor atinge apogeul in primavara, s-ar putea sa avem mari surprize si inundatii pe zona respectiva", a declarat Balcan.
Deputatul PDL le-a cerut public Inspectiei in Constructii si Garzii de Mediu sa se sesizeze si sa ia masuri, pentru "a stopa dezastrul care se intampla pe zona respectiva". (C.R.)

Actualitate / stiri Actualitate154 vizite[ Braila.net ]

CSM Comision debuteaza in divizia A

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 00:49

CSM Comision debuteaza in divizia AEchipa de volei feminin a Brailei ii invita pe braileni sa fie alaturi de ele in debutul din Divizia A la volei feminin, debut care se va desfasura pe data de 1 octombrie la Sala Sporturilor din strada Carantina. Echipa adversa este CS Pro Volei Botosani, iar meciul va incepe la ora 11.00.
Fiind primul joc oficial al unei formatii de seniori, dupa multi ani de absenta, mediatizarea acestui eveniment va avea un impact deosebit asupra publicului iubitor de volei.
Contam pe sprijinul iubitorilor sportului brailean si va asteptam alaturi de CSM Comision.
Dan MUNTEANU

Sport / stiri Sport160 vizite[ Braila.net ]

994 de braileni mananca de la cantina sociala

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 00:34

994 de braileni mananca de la cantina socialaIntrucat, de-a lungul timpului au intervenit o serie de probleme legate de asigurarea unui spatiu adecvat, dar si multe alte probleme, Consiliul Local si, implicit Primaria, prin Directia de Asistenta Sociala au decis in urma cu circa 3 ani de zile sa inchida singura cantina sociala existenta, dar si sa externalizeze acest serviciu public. In acest sens a revenit Directiei de Asistenta Sociala obligatia sa sustina o serie de licitatii anuale iar castigatorii sa isi asume raspunderea pentru hrana persoanelor cu venituri reduse sau inexistente.
Astfel, pentru anul 2011, licitatiile au fost castigate de fundatia "Sf. Spiridon Steaua Magica", cu care au fost incheiate doua contracte prin care 344 de braileni beneficiaza de doua mese pe zi, pranz si cina in limita a 6 lei pe zi. Pentru zilele nelucratoare, beneficiarii primesc hrana rece. In plus, mesele sunt servite la sediul din strada Industriei bl. A33 parter, dar si la sediul din strada 1 Decembrie 1918, blocul C1 - C2 parter.
Conform informarii Directiei de Asistenta Sociala catre Prefectura Braila, din cei 344 beneficiari 32 au varsta de peste 60 de ani, cea mai in etate avand 87 de ani, iar de transport la domiciliu beneficiaza 104 persoane, din care 15 persoane sunt varstnici care se deplaseaza cu greutate, iar celelalte prezinta diverse probleme de ordin medical si care nu se pot deplasa.
In paralel, datorita convingerilor religioase ale cultelor religioase care isi desfasoara activitatea pe teritoriul municipiului, ...

Actualitate / stiri Actualitate235 vizite[ Braila.net ]

Raport nul drept pentru corectia Drumului Marii

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 00:09

Raport nul drept pentru corectia Drumului MariiSecretarul Consiliului Judetean (CJ) Braila, Nicu Filote, a declarat ca raportul intocmit de Ministerul Dezvoltarii Regionale, privind aplicarea unei corectii de 5%, respectiv 23 milioane de lei, pentru depasirea termenului de executie a Drumului Marii, este nul de drept, deoarece cuprinde date care nu au nicio legatura cu proiectul derulat la Braila."Sunt aspecte care nu au nicio legatura cu proiectul derulat. Se face referire la o cu totul alta investitie ca si constatare. Raportul face referire la proiecte care nu sunt pe teritoriul judetului, investitii realizate in urma inundatiilor, care nu au nicio legatura cu Braila. Documentarea s-a realizat prin satelit si, e posibil, sa fi fost vreo confuzie cu vreun drum lateral. Au copiat probabil rapoartele si, din greseala, au introdus si pasaje din alte proiecte. Un asa raport este nul de drept, pentru ca nu cuprinde constatari referitoare la proiect", a declarat Filote.
Nicu Filote a mai spus ca, in momentul de fata, CJ Braila a formulat direct la Ministerul Dezvoltarii contestatie impotriva raportului intocmit de Directia de Control din cadrul ministerului, dar si la Sectia de Contencios Administrativ a Curtii de Apel Galati, pentru ca exista si varianta contestarii pe fond a raportului.
"Cu aceasta ocazie, am solicitat si suspendarea masurilor cuprinse in raport in ceea ce priveste incasarea sumelor respective. Am platit o suma care inseamna taxa de timbru, 10% din suma, respectiv 400 milioane lei vechi, cu titlu de ...

Actualitate / stiri Actualitate179 vizite[ Braila.net ]

Principalele modificari ale Codului Fiscal

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 00:07

Principalele modificari ale Codului FiscalIn cadrul sedintei de Dialog Social derulata miercuri, la Prefectura Braila, directorul adjunct al Finantelor Publice Braila, Mihaela Marcu, le-a adus la cunostinta directorilor de institutii deconcentrate, dar si celorlalti care erau prezenti, o serie din modificarile Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala. Astfel, principalele modificari expuse fac referire la:

1. Depunerea trimestriala a declaratiei unice in loc de depunerea lunara a acesteia de catre firmele mici care au 3 angajari exclusiv si cifra de afaceri de pana la 100.000 euro.
-aproximativ 54% din totalul firmelor din Romania vor beneficia de aceste prevederi.

2. Eliminarea obligatiilor de completare si de depunere a fiselor fiscale de catre platitorii de venituri din salarii incepand cu veniturile anului 2012.

3. Scutirea de la plata penalitatilor de intarziere a firmelor care isi achita pana in 31 decembrie 2011 datoria principala si dobanda aferenta acesteia.
- se aplica prevederea pentru datoriile principale existente la 31 august 2011.

4. Reducerea cu 50% a penalitatilor in cazul platii principalului si dobanzii aferente pana la 30.06.2012
- se aplica prevederea pentru datoriile principale existente la 31 august 2011.

5. Anularea penalitatilor la plata obligatiilor fiscale pentru contribuabilii care finalizeaza programul de esalonare la plata, conform graficelor de plata stabilite de administratia fiscala Modificarea ordinii de stingere a obligatiilor fiscale in sensul stingerii cu ...

Business / stiri Business245 vizite[ Braila.net ]

Expozitie de grafica umoristica, semnata Victor Chiriloaie Chiril

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 00:03

Expozitie de grafica umoristica, semnata Victor Chiriloaie ChirilDaca cineva crede ca arta umorului a disparut se inseala amarnic. Drept dovada, sambata la ora 11.00 in holul bibliotecii judetene "Panait Istrati", se va desfasura vernisajul expozitiei personale a lui Victor Chiriloaie Chiril, cel care a devenit, daca ni se permite, "tatal graficii umoristice din Romania".

Victor Chiriloaie Chiril a pregatit 90 de lucrari care deja sunt pe simezele amenajate in holul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" asteptandu-i pe braileni sa le vizioneze, dar despre ideile exprimate, autorul ne va vorbi sambata dimineata, motiv suficient ca toti iubitorii de zambete si rasete in hohote sa fie prezenti.
Dan MUNTEANU

Life Show / stiri Life Show257 vizite[ Braila.net ]

Sase sute de someri, calificati prin AJOFM

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 11:10

Sase sute de someri, calificati prin AJOFMSase sute de someri au participat, in primele opt luni ale anului, la cursuri de formare profesionala prin Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Braila.AJOFM Braila a organizat 38 cursuri de formare profesionala, in care au fost cuprinsi 559 someri, potrivit directorului executiv al istitutiei, Simona Cirligea.
Din bugetul asigurarilor pentru somaj, au fost organizate cursuri in meseriile de dulgher tamplar parchetar, zugrav ipsosar tapetar vopsitor, constructor drumuri si poduri, confectioner tamplarie aluminiu si mase plastice, frizer, brutar, cofetar, contabil, comunicare in limba engleza, operator introducere validare prelucrare date.
De la inceputul lunii septembrie, au fost demarate si cursurile de formare profesionala in meseriile de contabil, brutar, agricultor in culturi vegetale si crescator de animale si comunicare in limba engleza, la care au fost cuprinsi 140 someri.
Cursurile de formare profesionala disponibile in acest moment, la care somerii pot participa gratuit, sunt: zidar, pietrar, tencuitor, dulgher, tamplar si parchetar.
Pana la finele anului 2011, prin Programul de formare profesionala al AJOFM Braila, vor mai fi organizate si cursuri de lucrator in structuri pentru constructii, bucatar si frizer (cu persoane aflate in detentie in Penitenciarul Tichilesti).
In urma participarii la programele de formare profesionala, in primul rand, absolventul obtine/dezvolta un ansamblu de competente profesionale care sunt certificate printr-un act ...

Business / afaceri179 vizite[ Braila.net ]

Se cauta medici tineri pentru Spitalul Judetean

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 10:21

Se cauta medici tineri pentru Spitalul JudeteanSpitalul Judetean de Urgenta cauta medici tineri, pe care sa ii trimita la specializare pe banii institutiei si cu care sa incheie contracte de minimum zece ani.
"Trebuie sa specilizam medici tineri, sa ii crestem, pentru ca Spitalul Judetean are minus de medici. Vom angaja medici care promit si care vor semna minim 10 ani contract cu spitalul", a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Stancu a mai spus ca responsabili cu recrutarea noilor medici sunt actualii doctori ai spitalului, care trebuie sa ii creasca pe langa ei pe acesti rezidenti.
"Trebuie sa se aduca ei pe ei, nu o sa ma duc eu din facultate in facultate sa ii caut. E problema spitalului. Le-am dat aceasta sarcina si am vorbit ca ii trimitem la specializare. Incercam sa le dam locuinte de serviciu pe cat putem, dar mai mult de atat eu nu pot face. Dupa aceea vor zice ca i-am adus eu si sunt pilele mele", a mai spus Stancu.
O analiza facuta de Federatia Sanitas Braila arata ca peste jumatate dintre medicii din judetul Braila au peste 50 de ani, iar la nivelul judetului suntem la limita necesarului cu numarul de medici pe specialitatile radiologie, psihiatrie, pneumoftiziologie, medicina muncii, nefrologie, ATI, obstetrica-ginecologie, neurologie, iar din punct de vedere al asistentilor medicali se simte la fel o lipsa acuta de personal cu experienta. (C.R.)

Actualitate / stiri Actualitate214 vizite[ Braila.net ]

Scade numarul elevilor, dramatic

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 20:43

Scade numarul elevilor, dramatic*In cinci ani de zile, Braila a pierdut 3990 de elevi * Cauzele probabile pentru aceasta situatie sunt legate de nivelul de trai, urmata de modul in care este privit invatamantul, natalitatea si mortalitatea, dar si coruptia si elemente care conduc la infractionalitate In ultimii 20 de ani, numarul elevilor din mediul preuniversitar din Romania a reusit sa scada de la 4.873.221 in 1990 la 3.356.225 elevi in 2010. Practic, mai mult de 1.500.000 de elevi au disparut din sistem, fara sa existe o

Actualitate / stiri Actualitate149 vizite[ Braila.net ]

Cati bani are presedintele CJ Braila?

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 20:08

In ultima vreme se remarca faptul ca inclusiv faptele bune pot fi, pentru cei interesati, un subiect de aruncat cu noroi.

Discutii despre averea presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu au mai fost, dar, pe masura ce acesta se ridica in functii, trebuiau indeplinite si anumite conditii legislative. Astfel ca demersul ANI ar putea fi unul tardiv, in conditiile in care, Stancu intr-adevar este actionarul principal de la Bursagrirom, dar nu este singurul.

La fel de real este si faptul ca

Actualitate / stiri Actualitate168 vizite[ Braila.net ]

Jurnalista decedata in tragedia de la Mihailesti omagiata religios

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 19:31

Jurnalista decedata in tragedia de la Mihailesti omagiata religiosSunt inca multi care isi aduc aminte cu groaza inca de tragedia de la Mihailesti, cand un tir incarcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, si a omorat 18 persoane, iar altele 13 au fost grav ranite. Printre cei decedati erau si echipa de corespondenti ai Antenei 1 pentru Buzau, care s-au aflat printre primii la fata locului, special pentru a difuza imaginile tragediei. Nu stiau ca vor fi ei insisi subiect al unei tragedii.
Gestul jurnalistei, de a-si da viata

Actualitate / stiri Actualitate518 vizite[ Braila.net ]

Incepe Festivalul de Teatru European

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 05:43

Incepe Festivalul de Teatru EuropeanAstazi, sambata, 24 septembrie, cu incepere de la ora 17.00, Festivalul de Teatru European de la Braila isi deschide portile. De mentionat este faptul ca acesta va incepe, in fapt la ora 16.00 cu vernisajul expozitiei "Viata personajelor pe simeze", un foarte incitant dialog cultural intre arta clasica, a artistilor Lucian Liciu si Nicoleta Gribincea, si arta naiva a lui Ioan Maric. Organizatorul festivalului, Teatrul "Maria Filotti", in parteneriat cu Primara Municipiului Braila, ofera

Life Show / stiri Life Show165 vizite[ Braila.net ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Alte 79 de cazuri inregistrate la Braila, in ultimele doua zile
* la data de 16 octombrie au fost 29 de cazuri Covid - 19 nou confirmate si zero persoane decedate, ...
Cumetrie intrerupta de politisti. 36 de persoane petreceau la un restaurant fara masti si distantare sociala
Organizatorul evenimentului, cat si administratorul restaurantului au fost amendati cu cate 3.000 de ...
Braila nu mai are loc la Terapie Intensiva pentru bolnavii Covid-19
* toate cele opt paturi din Spitalul Judetean erau ocupate, ieri, dupa cum ne-a declarat managerul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor