Festivalul "George Grigoriu"

   

Premii de peste 7.500 de euro si trofeul, un BMW seria 1 cu cinci usi, sunt recompensele pentru care se vor infrunta cei 24 de candidati inscrisi la cea de-a IX-a editie a Concursului International de Muzica Usoara "George Grigoriu", ce va avea loc in perioada 24 - 26 mai, la Casa Tineretului.

Dintre cei 24 de concurenti, din Romania sunt opt, Braila fiind reprezentata de tanara solista Maria Enache. Ceilalti participanti sunt din Elvetia, Grecia, Republica Moldova, Albania, Italia, Bulgaria, Islanda, Rusia, Ucraina, Kosovo, Israel, Maldive, Germania, Portugalia, Macedonia.

Presedintele juriului este cunoscutul solist de muzica usoara Marius Teicu, iar alaturi de el vor mai aprecia evolutia concurentilor: Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Franco Ianizzi - Italia, Martin Karnolski - Bulgaria, Eliane Dambre - Elvetia, Olivier Vanhouten - Belgia, Oleg Volontir - Republica Moldova.

Marele Premiu si Trofeul festivalului este un BMW seria 1 cu cinci usi, care costa aproximativ 20.000 de euro, Premiul I valoreaza 2.500 de euro, Premiul II 2.000 de euro, Premiul III 1.500 de euro. Se vor acorda si trei mentiuni, fiecare a cate 500 de euro.
La aceste recompense se mai adauga si alte premii oferite de organizatori si Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
Spectacolele, prezentate de Octavian Ursulescu, vor incepe in fiecare zi - vineri, sambata si duminica - de la ora 19.00. Dupa evolutia candidatilor, vineri si sambata, vor sustine recitaluri: Ana Puica si Pasha Parfeni din Republica Moldova vineri, iar sambata vor canta Randy Roberts din Statele Unite si Francesco Napoli din Italia.
Duminica, de la ora 19.00, va fi Gala Laureatilor, prilej cu care va sustine un recital Paula Seling. Acompaniamentul concurentilor si al solistilor va fi asigurat de orchestra condusa de Ionel Tudor. Spectacolele vor fi transmise in direct pe TVR 2, TVR International si pe Internet, iar sambata, de la Braila, se va transmite in direct si emisiunea "Atentie, se canta!", intre orele 14.00 - 16.00.
Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Judetean, Centrul de Creatie, iar coproducatori TVR 2 si Radio Romania - Actualitati, Cultural si Formatii Muzicale.
Joi, 23 Mai 2013, ora 07:19
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Politistii din Braila sunt in alerta. O fata de 12 ani a fost data in urmarire internationala dupa ce a disparut de la domiciliu
O femeie de 37 de ani, din Braila, a anuntat marti, 7 iulie, disparitia fiicei sale de 12 ani, ...
Un batran si-a ucis cu sadism fostul ginere. "N-am niciun regret. Cand o batea pe fata mea, lui ii parea rau?"
Un barbat de 76 de ani a fost trimis in judecata pentru omor calificat prin cruzimi pentru ca si-a ...
S-a simplificat procedura pentru rezervarea locurilor de parcare din municipiul Braila
* pentru evitarea clasicelor deplasari la ghiseu, totul se face in prezent exclusiv on-line, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor