Asociatia "Revolutionarilor Anticomunisti din Decembrie 1989" ameninta cu greva foamei

   

Zece membrii ai Asociatiei "Revolutionarilor Anticomunisti din Decembrie 1989" ameninta cu greva foamei si nu au de gand sa se opreasca, pana cand nu se va renunta la prevederile Legii 410/2011, care stabileste drepturile revolutionarilor si "masurile pentru asa-zisa reducere a bugetului de anul viitor".

Revolutionarii din Braila protesteaza, prin aceasta forma extrema, si pentru ca in anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva a cadrelor militare, pentru ca in anul 2012 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru 284/2010, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.
Revolutionarii se vor afla in greva foamei si pentru a protesta impotriva faptului ca se prevede ca in anul 2012 sa fie disponibilizate alte 120.000 de persoane.
Revolutionarii braileni ii cheama la protest pe toti locuitorii judetului Braila, incepand de luni 5 decembrie 2011, pe platoul din fata Casei Tineretului. "Chemam sa se alature protestului nostru, sub forma extrema sau prin pichetari ale sediilor de partide si a Prefecturii, profesorii, studentii, elevii, medicii, pensionarii, cadrele militare in rezerva si toti cetatenii nemultumiti din judet, pentru a protesta impotriva masurilor abuzive a guvernarii actuale. In decembrie 1989, noi revolutionarii am luptat impotriva dictaturii, saraciei, si genocidului social. Astazi, la 22 de ani de atunci, constatam cu stupoare ca ceea ce se intampla in Romania nu este altceva decat saracie si genocid, care trebuie stopate pentru totdeauna. Reamintim intregii clasei politice ca democratia, care le-a permis sa acceada in functiile pe care le-au ocupat si le ocupa vremelnic, s-a nascut din curajul si din sangele pe care mii de romani, care au luptat cu mainile goale in Decembrie, '89, nu au pregetat sa-l dea jertfa in lupta impotriva terorii comuniste. Cat timp mai suntem vii, vom lupta! Nu ne vom opri si nu vom permite nimanui sa ne terfeleasca si sa ne umileasca, aruncand in derizoriu crezul pentru care ne-am batut , pe viata si pe moarte, in Decembrie '89, pentru Libertate si democratiei. Le-am cucerit pentru o clipa si o sa le recucerim pentru eternitate. Chiar daca, din mii vom mai ramane doar sute, doar zeci, doar unul. De aceea hotararea noastra, la 22 de ani de la crimele din Decembrie 1989, este si va ramane aceeasi: "Ori noi, ori ei!". Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!", ", a declarat presedinte asociatie, Petre Petrica. (C.R.)
Views1
Luni, 05 Decembrie 2011, ora 12:02
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Covid-19. Noi restrictii in Braila!
* nuntile si botezurile au fost din nou interzise, activitatile recreative si sportive in aer liber ...
Brailenii si armele. Inarmati ca pe vremea lui Terente
* in urma cu 100 de ani, aproape 500 de braileni - comercianti, industriasi si mosieri, medici, ...
Alte 79 de cazuri inregistrate la Braila, in ultimele doua zile
* la data de 16 octombrie au fost 29 de cazuri Covid - 19 nou confirmate si zero persoane decedate, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor