Valuri de propuneri in sedinta CLM Braila

   

Aproape 30 de puncte a avut la ordinea de zi sedinta CLM Braila, de ieri. Nu mai putin de o ora s-a discutat pe marginea aprobarii utilizarii sumei de 5.885,42 lei din excedentul anual al bugetului local, pentru finantarea sectiunii de dezvoltare pe anul 2015. Prima observatie a facut-o consilierul Simona Draghincescu privind numarul prea mare de taxe si impozite. In interventia sa, dl. Primar Aurel Gabriel Simionescu a insistat pe necesitatea continuarii activitatii la Scolile nr. 28 si 24, plus la lucrarile de RK, pentru hidro si termoizolatii; unde este nevoie de 1,2 milioane lei, plus partea de contributie a primariei.
Importante si prioritare sunt si lucrarile de cadastru. Iar la propunerea consilierului Ionel Alexandru, Braila poate si trebuie sa devina Capitala Culturala Europeana. S-a discutat, de asemenea,si despre delegarea la achizitia iluminatului public, pentru un studiu de fezabilitate si oportunitate la acest capitol; fiindca in luna noiembrie inceteaza contractual cu Luxten.
* Ionel Alexandru: "Ridic doua probleme majore: de la Braila actuala la cea aniversara (650 de ani de atestare documentara) si Braila Capitala Culturala Europeana - pentru care solicit fonduri".
* Primarul Aurel Gabriel Simionescu: "Trebuie un plan separat, cu Consiliul Judetean, pentru aceasta finantare"
* Ionel Alexandru: "Capitolul Dezvoltare pentru 2015 trebuie sa fie unul de Cultura, Recreere, Religie, iar ctitorului Brailei, Vlaicu Voda sa i se ridice o statuie. Sunt probleme si in ceea ce priveste Casa Memoriala a savantei de renume mondial, Ana Aslan. Trebuie reabilitata Casa de Cultura Nedelcu Chercea, iar Monumentul Biruintei reamplasat in fata acesteui asezamant. Este nevoie si de finalizarea inelului de centura Baldovinesti - Statia de epurare (macar planul), pentru facilitarea legaturii dintre Galati si Braila. La Braila avem nevoie si de o baie publica, cum au toate orasele din tara, iar sistemul de hrube din Gradina Publica sa fie reabilitat, odata cu reconstructia partiala a cetatii Brailei. De asemenea, nu trebuie uitat de Centrul vechi al Brailei, de str. Mihai Eminescu, fiindca Braila poate rivaliza cu Sibiul si Sighisoara. Il felicitpe dl primar fiindca s-a implicat in mod deosebit in problema Undei Verzi pentru semaforizare si dirijarea traficului rutier. Dar nu toate sensurile giratorii din oras sunt utile si functionale. Pe Scolilor sunt semafoare din 200 in 200 de metri, dar un specialist poate rezolva gratuit, aici, problema Undei Verzi".
* Dl. Aurel Gabriel Simionescu: "Sa facem tot ce este posibil in acest an, iar restul din 2016, cand va fi ales alt CLM. Iar personalitatile marcante ale Brailei sa fie intr-o locatie din centrul Brailei. Pentru inelul de centura, dna Neagu trebuie sa intocmeasca un proiect, plus largirea str. Carantinei. Semafoarele si hrubele intra in buget, iar inelul de centura va intra la capitolul investitii".
* Dl. Consilier Hagiu considera ca lucrarile la Liceul Murgoci trebuie sa continue, iar pentru reabilitarea termica sa se aloce suplimentar 50.000 lei. In acelasi timp, consilierul considera ca exagerata suma alocata str. Prelungirea malului, unde ar trebui 200.000 lei, iar nu 300.000 lei; pentru a se putea suplimenta cu 50.000 lei suma destinata consolidarii pereului de la str. Sabinelor.
Putem spune, asadar, ca spre deosebire de ce se intampla adeseori in sedintele Consiliului Judetean, la CLM exista, acum, o mai mare grija (cu argumente si propuneri pertinente) pentru cheltuirea banului public. Va urma.
Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:08
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Se scumpeste cel mai costisitor pod din Romania. Autoritatile au uitat sa exproprieze sute de imobile
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor propune exproprieri suplimentare in ...
Punct panoramic deasupra podului peste Dunare
* este propunerea pe care consilierul judetean independent, Marian Capatina, le-a facut-o colegilor ...
Stadionul "Progresul", magnet pentru hoti, drogati, scandalagii si piromani
* locatarii blocurilor din jurul fostei arene sportive se plang ca sunt terorizati de galagia ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor