"Lectia despre Apa"

   

Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila a derulat in perioada 2 martie 2015 - 15 mai 2015 programul educational "Lectia despre Apa" - editia a IV-a, 2015. Acest program reprezinta o campanie educationala si de sensibilizare a elevilor, dezvoltata in cadrul implemintarii programului Operational Sectorial de Mediu Axa 1 "Extinderea si modemizarea sistemelor de apa si apa uzata". Mesajul campaniei este "Sa pretuim apa!"In program au participat scoli din judet, unde se executa lucrari prin contractul P3Y "Reabilitare captare Gropeni si Statie Noua Tratare, Statii Pompare apa bruta si potabila, Conducte Principale Apa Bruta si Potabila - Sistem Regional".
Scolile participante:
- Scoala Gimnaziala Gropeni, comuna Gropeni, judetul Braila;
- Scoala Gimnaziala Movila Miresii, comuna Movila Miresii, judetul Braila;
- Scoala Gimnaziala Unirea, comuna Unirea, judetul Braila;
- Liceul Teoretic "Constantin Angelescu", oras lanca, judetul Braila;
- Liceul Teoretic "George Valsan", oras Faurei, judetul Braila.
Campania s-a adresat copiilor, cadrelor didactice, parintilor care si-au exprimat dorinta de a participa la lectii si in final tuturor celor carora copiii le impartasesc experientele si informatiile noi si care devin, indirect, constienti despre importanta de a avea un mediu ingrijit, incluzand o apa curata si sanatoasa.
In timpul lectiilor sustinute de Responsabilul de Relatii Publice din cadrul Unitatii de Implementare a Proiectului au fost facute prezentari pe slide-uri, care au inclus notiuni despre apa, importanta ei in natura si in viata noastra, factorii poluanti, actiuni de ocrotire a apei si despre asistenta financiara din partea Uniunii Europene.
Campania a fost bine primita, cadrele didactice au fost foarte cooperante si implicate, iar copiii s-au aratat entuziasmati si deschisi la acumularea de noi cunostinte si dezvoltarea unor experiente ecologice.
Pentru a le stimula dorinta de a ocroti resursele de apa, dar si pentru a verifica cunostintele acumulate in timpul lectiilor, elevii au fost invitati sa participe la un concurs de creatie (cu tema "Sa pretuim apa!") cu propriile lucrari, incluzand desene, compuneri, poezii etc.
La sfarsitul campaniei, pe 15 mai 2015, castigatorilor concursului le-au fost desemnate premii si diplome in cadrul unei festivitati de premiere, organizate de SC CUP Dunarea Braila SA.
Sambata, 23 Mai 2015, ora 06:05
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Video/Foto: Un medic acuza. Masti de proasta calitate in Spitalul Judetean
Intr-o postare pe Facebook, fostul medic chirurg Octavian Georgescu, actualmente pensionar, aduce ...
Spitalul Judetean - drept la replica
In urma articolului Un medic acuza. Masti de proasta calitate in Spitalul Judetean, publicat in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor