Luna martie vine cu vreme calda si frumoasa

   

Primavara calendaristica incepe cu temperaturi anormal de ridicate pentru aceasta perioada, de pana la 16 martie in unele regiuni.Astazi, vremea va fi calda pentru aceasta data, astfel incat temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in depresiuni, Delta si in Bucovina si 16 grade in Muntenia. Cerul va fi temporar noros si trecator va ploua slab, pe arii restranse in vestul, nordul si centrul tarii si izolat in rest, iar in zona inalta de munte vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul se agita in prima parte a zilei in Baragan, sudul Moldovei si Dobrogea, cand de altfel in zonele joase din sud-estul teritoriului va fi si ceata.
Duminica, vremea se va mentine calda pentru inceputul lunii martie, astfel incat temperaturile maxime vor pleca de la 7 grade in Delta Dunarii si 15 grade in extremitatea de sud a tarii. In vest, centru si nord cerul va fi mai mult noros si local va ploua slab, iar la munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare, iar ploi slabe sau burnita vor fi prezente pe arii restranse in Oltenia si izolat in rest. Vantul nu va pune probleme pe nicaieri in tara.
Saptamana viitoare incepe cu aceeasi vreme calda pentru perioada pe care o traversam, maximele termice urmand a se incadra intre 7 grade pe litoral si 16 grade in sud si sud-vest. Soarele va fi umbrit din cand in cand de cativa nori ce vor lasa izolat si trecator ploi slabe sau burnite in regiunile nordice, estice si centrale, in timp ce in zonele joase din sud si est, mai ales dimineata, este ceata. Vantul prinde putere prin partea de vest, dar si in zona montana.
Incepand de marti, vremea intra intr-un proces de racire, usor si treptat, ce va continua cel putin pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade, adica valori normale pentru data din calendar. Precipitatiile vor fi prezente in cea mai mare parte a tarii si pe fondul scaderii temperaturilor ajungem sa vorbim despre ninsori la munte, precipitatii amestecate in nord, nord-est si centru, in timp ce in restul zonelor vor fi ploi si trecator lapovita sau chiar ninsoare. In plus, pe alocuri se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate si vor fi conditii de polei, iar vantul prinde putere in toata tara.
(Sursa: www.romaniatv.net)
Sambata, 28 Februarie 2015, ora 06:07
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Se scumpeste cel mai costisitor pod din Romania. Autoritatile au uitat sa exproprieze sute de imobile
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor propune exproprieri suplimentare in ...
Punct panoramic deasupra podului peste Dunare
* este propunerea pe care consilierul judetean independent, Marian Capatina, le-a facut-o colegilor ...
Stadionul "Progresul", magnet pentru hoti, drogati, scandalagii si piromani
* locatarii blocurilor din jurul fostei arene sportive se plang ca sunt terorizati de galagia ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor