Medicamentele s-ar putea ieftini cu 20% de luna viitoare

   

Ministerul Sanatatii a cerut producatorilor si importatorilor de medicamente sa respecte legea din 2009, privind modul in care se calculeaza pretul medicamentelor.Actualizarea preturilor trebuie facuta pana la data de 10 martie.
"Aceasta intrare in normalitate a preturilor medicamentelor inseamna de fapt o schimbare in beneficiul sistemului de sanatate, astfel incat majoritatea medicamentelor vor avea o revizuire in scadere a preturilor. Asta va insemna o economie substantiala la bugetul de stat, care se va regasi in tratamente si medicamente inovatoare pentru pacienti", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Astfel, pretul medicamentelor trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic pret al aceluiasi medicament din 12 tari: Republica Ceha, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia si Germania.
Pretul medicamentelor va fi avizat pe o perioada de un an, calculata de la data avizarii, conform legislatiei in vigoare.
(Sursa: www.antena3.ro)
Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 06:09
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Politist rutier acuzat ca ar fi terorizat soferii in perioada starii de urgenta
* acesta ar fi actionat in zona Zavoaia, Insuratei, Viziru unde ar fi dat amenzi de 20.000 lei cu ...
UPDATE Pacienta din Galati, infectata cu noul coronavirus, care fusese transferata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, a decedat
Medicii au luat decizia ca femeia sa fie transferata la Braila, in conditiile in care toate paturile ...
Explicatiile constructorilor de la podul peste Dunare despre stadiul lucrarilor
* mega-investitia "Pod suspendat peste Dunare" merge mai departe, fara intarzieri, in ciuda ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor