Modificarea care ii va infuria pe unii soferi. Ce se intampla cu soferii care n-au scoala

   

N-ai carte, n-ai parte de permis de conducere. O noua lege care le-ar intrezice analfabetilor sa dea examenul auto a trecut de Senat si va ajunge la Camera Deputatilor.Conform noilor prevederi, cei care doresc sa urce la volan ar putea fi obligati sa prezinte o adeverinta care sa ateste faptul ca au absolvit 8 clase.
Pana la scoala de soferi, cei care isi doresc permis vor trebui sa treaca pe la scoala. Fara o diploma de gimnaziu, nimeni nu-si va mai putea lua permisul de conducere.
Foarte multi spun ca adoptarea acestei legi este cu atat mai necesara daca luam in calcul numeroasele accidente tragice provocate de soferi analfabeti.
Pe 29 octombrie 2013, Onorus Mirica a intrat in plin cu masina intr-o ambulanta si a omorat trei barbati si a ranit alte cinci persoane. Soferul, care abia stia sa scrie si sa citeasca, a fost condamnat in ianuarie 2014 la trei ani cu suspendare.
Iar ca el, multi altii. In 2008 a izbucnit un imens scandal in judetul Arges legat de modul de acordare al permiselor. 14 instructori auto si politisti de la Serviciul de Permise Arges au ajuns in fata magistratilor si au primit ani grei de inchisoare pentru ca au dat carnete auto in schimbul a cateva sute de euro. Pentru a opri reteaua, procurorii s-au infiltrat printre instructorii auto pozand in elevi sau intermediari ai spagii.
Asta nu ii impiedica insa pe politisti sa ia spaga si sa dea permisul auto. Culmea, instructorii se plangeau ca oamenii legii luau prea multi bani si ei nu mai ramaneau cu nimic din spaga.
Sustinatorii legii care ii obliga pe aspirantii la titlu de sofer sa faca dovada ca au absolvit gimnaziul spun ca odata adoptata legea si de senat, astfel de situatii nu vor mai avea loc.
(Sursa: www.antena3.ro)
Vineri, 27 Februarie 2015, ora 06:07
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Punct panoramic deasupra podului peste Dunare
* este propunerea pe care consilierul judetean independent, Marian Capatina, le-a facut-o colegilor ...
Se scumpeste cel mai costisitor pod din Romania. Autoritatile au uitat sa exproprieze sute de imobile
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor propune exproprieri suplimentare in ...
Stadionul "Progresul", magnet pentru hoti, drogati, scandalagii si piromani
* locatarii blocurilor din jurul fostei arene sportive se plang ca sunt terorizati de galagia ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor