Politia Romana alege viata! Conduceti prudent!

   

Pe parcursul lunii ianuarie 2015, la nivelul judetului nostru au fost inregistrate 5 accidente rutiere grave, soldate cu 5 raniti grav, in scadere fata de aceeasi perioada a anului 2014, cand au avut loc 11 accidente rutiere grave, soldate cu 12 persoane ranite grav si doua ranite usor.Din totalul accidentelor produse in luna ianuarie, unul a fost in municipiu, fiind inregistrata o victima accidentata grav, si 4 in judet, soldate cu 4 accidentati grav.
Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost nerespectarea vitezei legale de deplasare, care a dus la producerea a 3 accidente rutiere, soldat cu 3 raniti grav, si traversarea neregulamentara a pietonilor, care a dus la producerea unui accident, in urma caruia o persoana a fost ranita grav.
Conducatorii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 4 braileni si unul aflat in tranzit, dintre care 3 amatori, un profesionist si un biciclist.
Zilele in care s-au produs accidentele rutiere grave au fost miercuri (doua accidente cu doi raniti grav) si joi (doua accidente cu doi raniti grav).
Cu preponderenta, accidentele au fost inregistrate in intervalul orar 6.00-12.00 (doua accidente cu doi raniti grav) si 12.00-18.00 (doua accidente cu doi raniti grav).
* * *
Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite in trafic, politistii recomanda soferilor sa adapteze viteza la conditiile meteo-rutiere, sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de autovehiculul din fata si sa sporeasca atentia atunci cand carosabilul este umed sau acoperit cu zapada, iar vizibilitatea este redusa.
Pietonilor le este recomandat sa traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar in lipsa acestora, pe la coltul strazii, dupa o asigurare prealabila.
Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:08
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Inca un scandal privind mutarea pacientilor la Braila
* este vorba despre intarzierea transformarii Corpului E (Cardiologie-Pediatrie) al Spitalului ...
Explicatiile constructorilor de la podul peste Dunare despre stadiul lucrarilor
* mega-investitia "Pod suspendat peste Dunare" merge mai departe, fara intarzieri, in ciuda ...
Imagini spectaculoase cu lucrarile la podul de 500 de milioane de euro peste Dunare. Pandemia nu a afectat ritmul constructiei FOTO
Cele doua luni de restrictii determinate de coronavirus nu au afectat deloc graficul lucrarilor la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor