Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

   

In perioada 03 - 10.02.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 128 sanctiuni contraventionale in valoare de 28.317 lei.A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:

In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale si Biroului Rutier imaginile stocate si prelucrate in cazul a 6 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:

Odata cu inceperea anului scolar 2014 - 2015, se monitorizeaza 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila. In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:

In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe linia identificarii, monitorizarii si desfiintarii haldelor de gunoi existente pe raza municipiului Braila.
Astfel au fost localizate un numar de 37 locatii de deseuri pe strazile municipiului. Respectivele locatii au fost inaintate S.U.P.A.G.L. Braila si operatorilor de salubritate pentru ecologizarea conform zonelor de competenta.
Pentru descurajarea persoanelor detinatoare de atelaje hipo care obisnuiesc sa transporte contra unor sume modice, deseuri si resturi rezultate din demolari, s-a continuat patrularea pe traseele frecventate de acestia.
Zilnic s-au efectuat pande si au fost sanctionate persoanele depistate aruncand sau depozitand deseuri pe domeniul public.
Astfel au fost depistate si sanctionate 19 persoane cu amenzi in valoare de 4.200 lei conform H.C.L.M. Braila nr.5/2003.
* Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate si sanctionate contraventional 12 persoane, cu amenzi in valoare de 3.300 lei.
Exemplificam:
- C.E., de 40 ani, din Braila - sanctionata cu amenda in valoare de 500 lei - fiind depistata pe str. Catolica la intersectie cu str. Polona aruncand o sacosa cu gunoi menajer, pe domeniul public in loc neautorizat.
- L.G.-C., de 44 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 300 lei - fiind depistat pe str. Ion Ghica la intersectie cu str. Apollo aruncand un sac cu gunoi menajer, pe domeniul public in loc neautorizat.
- S.I.-L., de 25 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 250 lei - fiind depistat pe str. Radu Negru in dreptul Bl.36 aruncand un sac cu gunoi menajer, pe domeniul public in loc neautorizat.
* Cu privire la depozitarea reziduurilor rezultate din cresterea animalelor si pasarilor in alte locuri decat cele stabilite de Primaria Municipiului Braila, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul O.M.-A., de 44 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 50 lei - fiind depistat pe Bd.Dorobantilor langa Fabrica de paine "Labrador" aruncand un sac din rafie plin cu reziduuri animaliere, pe domeniul public in loc neautorizat.
* Cu privire la prezentarea spre vanzare a produselor in alte locuri decat cele autorizate, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul M.C., de 43 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 50 lei - fiind depistat pe str.Mihai Bravu nr.489 in timp ce prezenta spre vanzare legume si fructe, in loc neautorizat.
* Cu privire la stationarea autovehiculelor de orice fel pe zonele verzi ale Municipiului Braila, au fost depistate si sanctionate contraventional 3 persoane, cu amenzi in valoare de 400 lei.
Exemplificam:
- D.V.tin, de 42 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - fiind depistat cu autoturismul proprietate personala marca Dacia 1310, cu nr.de inmatriculare BR-75-LIO parcat pe spatiul verde din fata blocului A.43 de pe str.Rosiorilor.
- D.M.-A., de 66 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistata cu autoturismul proprietate personala marca Dacia 1300, cu nr.de inmatriculare BR-77-DCN parcat pe spatiul verde din fata blocului O.4 de pe str Scolilor.
- P.A., de 64 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistata cu autoturismul proprietate personala marca Dacia 1300, cu nr.de inmatriculare BR-01-WHY, parcat pe spatiul verde din spatele Bl.H.4 de pe Aleea Cinematografului.
* Cu privire la taierea ori scoaterea din radacini, fara aprobarea serviciilor de specialitate ale Primariei Municipiului Braila, de arbori, puieti ori lastari, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul S.P., de 54 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe str.Codrului in dreptul imobilului cu nr.3 in timp ce taia un copac fara aprobarea serviciilor de specialitate ale Primariei Municipiului Braila.
* Cu privire la neluarea de catre persoanele fizice si juridice a masurilor de imprejmuire si salubrizare a terenurilor pe care le detin in calitate de proprietar sau administrator, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul C.G., de 40 ani, din Bucuresti, Sector 3 - cu amenda in valoare de 300 lei - in calitate de proprietar al terenului situat pe str.Vapoarelor nr.17, jud.Braila nu a luat masuri de imprejmuire si salubrizare a acestuia.
D) Cu privire la tulburarea ordinii si linistii publice:
Au fost constatate si aplicate 20 sanctiuni contraventionale in valoare de 3.550 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:
a) Pentru savarsirea in public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea acestora sau a institutiilor publice, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane cu amenzi in valoare de 700 lei:
Exemplificam:
- O.Al., de 19 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - fiind depistat pe Calea Calarasilor la intersectie cu str.Mihai Bravu, proferand injurii si expresii jignitoare la adresa trecatorilor din zona.
- P.M., din Braila - cu amenda in valoare de 500 lei - fiind depistat pe Calea Calarasilor in dreptul Agentiei de turism "Transmarin" proferand injurii si expresii jignitoare la adresa institutiei Politiei Locale Braila de natura a leza onoarea si demnitatea institutiei publice.
b) Pentru consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public in alte locuri decat cele autorizate, au fost depistate si sanctionate contraventional 4 persoane cu amenzi in valoare de 400 lei.
Exemplificam:
- S.G., de 53 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe Bd.Independentei la intersectie cu str.1 Decembrie 1918 consumand bauturi alcoolice, pe domeniul public in loc neautorizat.
- T.M., de 59 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe Bd.Independentei la intersectie cu str.1 Decembrie 1918 consumand bauturi alcoolice, pe domeniul public in loc neautorizat.
- S.P., de 48 ani, din sat Aurora, com.Cujmir, jud.Mehedinti - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe Sos.Buzaului in scara 2 a blocului B.2 consumand bauturi alcoolice, in loc public neautorizat.
c) Actiuni pe linia cersetoriei-vagabondaj:
In urma unor actiuni desfasurate pe linia depistarii persoanelor care apeleaza la mila publicului si a celor care vagabondeaza pe raza municipiului Braila, au fost depistate 12 persoane. Dintre acestea au fost sanctionate contraventional 10 persoane cu amenzi in valoare de 1.150 lei, celelalte persoane fiind indepartate din zona.
Exemplificam:
- S.R., de 41 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe Calea Calarasilor la intersectie cu str.Mihai Bravu apeland in mod repetat la mila trecatorilor, fiind vizibil apt de munca.
- T.A., de 44 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe str.Mihai Bravu in parcarea de la Piata Concordia apeland in mod repetat la mila trecatorilor, fiind vizibil apt de munca.
- C.C., de 34 ani, din sat/com.Bertestii de Jos, jud.Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe Calea Calarasilor in zona Catedralei "Nasterea Domnului" apeland in mod repetat la mila trecatorilor, fiind vizibil apt de munca.
d) Pentru neluarea de catre parinti sau de catre persoanele carora li s-a incredintat spre crestere si educare un minor sau alienat mintal, a masurilor necesare pentru a-l impiedica de la fapte de vagabondaj, cersetorie sau prostitutie, au fost depistate si sanctionate contraventional 4 persoane cu amenzi in valoare de 1000 lei.
Exemplificam:
- C.M., de 55 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 500 lei - pentru nesupravegherea in calitate de tutore a minorilor Ciuraru Ricardo in varsta de 10 ani si Ciuraru Felix in varsta de 9 ani, care au apelat la mila publicului in intersectia Bd.Dorobantilor cu Calea Galati.
- D.A.-Al., de 47 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - pentru nesupravegherea in calitate de parinte a minorului Dragota Andrei in varsta de 11, care a apelat la mila publicului in zona Bd.Dorobantilor, in parcarea Supermarket-ului "Lidl".
- M.E., de 67 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - pentru nesupravegherea in calitate de tutore a minorului Bancuta Ion in varsta de 12, care a apelat la mila publicului in zona Bariera Calarasilor.
e) Pentru indemnul sub orice forma a minorilor la savarsirea de contraventii, a fost depistat si sanctionat contraventional numita C.C., de 49 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 500 lei - in calitate de tutore a minorului Buruiana Lorenzo, in varsta de 9 ani, l-a indemnat sa cerseasca in zona Piata Concordia.

E) Activitatea in scoli:
In baza Planului Unic de masuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Braila privind asigurarea climatului de siguranta publica in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant, politistii locali au patrulat in zonele scolilor repartizate asigurand un climat de ordine si siguranta publica.
Politistii locali rutieri fluidizeaza zilnic traficul auto in zona unitatilor de invatamant: Liceul "Gh.M.Murgoci", Liceul "N.Balcescu", Scoala Generala nr.7 "Ion Creanga" si Scoala Generala nr.2 "Fanus Neagu".
F) Activitati pe linie de circulatie rutiera:
In perioada 03 - 10.02.2015 un efectiv de 10 politisti locali au desfasurat zilnic activitati pentru:
Pe langa activitatile preventive politistii locali rutieri au aplicat un numar de 66 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 13.692 lei si au fost aplicate un numar de 106 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 din care:
* Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, stationarea, parcarea si accesul interzis, au fost aplicate un numar de 51 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 7.605 lei si au fost aplicate un numar de 106 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002.
* De asemenea a fost sanctionat contraventional numitul Fl.E., din mun.Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 877,50 lei - in calitate de proprietar al auto BR-08-TVA nu a respectat obligatia de a comunica Serviciului Circulatie Rutiera din cadrul Politiei Locale Braila la cererea acestuia si in termenul solicitat, identitatea persoanei careia i-a incredintat autovehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice in data de 19.12.2014, efectuand manevra de oprire voluntara in mod neregulamentar.
* Pentru refuzul de legitimare al participantilor la trafic care au obligatia ca la cererea politistului rutier sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau dupa caz permisul de conducere, documentul de inmatriculare sau de inregistrare a vehiculului condus, precum si alte documente prevazute de lege conform O.U.G.nr.195/2002 R, art.35, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul N.M., din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 585 lei si 4 puncte penalizare - a condus auto B-69-NYK in data 07.02.2015 si a oprit voluntar pe marcajul pietonal situat la intersectia str.G.ral Eremia Grigorescu cu Bd.Dorobantilor, iar la solicitarea justificata a politistului local rutier a refuzat sa inmaneze documentele prevazute de legislatia in vigoare.
* Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Braila nr.190/2013, privind delegarea gestiunii serviciului de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate, parcate neregulamentar si a vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al municipiului Braila, au fost depistate si sanctionate contraventional 6 persoane cu amenda in valoare de 1.200 lei.
Exemplificam:
- B.C.-V., din Braila -sanctionata cu amenda in valoare de 200 lei - pentru expunerea pe domeniul public al municipiului Braila, in scopuri comerciale a unui autovehicul, in alte spatii decat cele special amenajate in acest sens.
In baza art.4 din H.C.L.M.Braila nr.190/2013, autovehiculul a fost sigilat, ridicat, transportat si depozitat in locul special amenajat al operatorului S.C.Braicar.S.A.
- M.S., din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 200 lei - pentru expunerea pe domeniul public al municipiului Braila, in scopuri comerciale a vehiculelor, in alte spatii decat cele special amenajate in acest sens
In baza art.4 din H.C.L.M.Braila nr.190/2013, autovehiculul a fost sigilat, ridicat,transportat si depozitat in locul special amenajat al operatorului S.C.Braicar.S.A.
* Pentru circulatia si stationarea autovehiculelor pe trotuare, impiedicand circulatia pietonilor sau degradand trotuarul, pe scuaruri si insule pentru dirijarea circulatiei, in alveole si in statiile mijloacelor de transport in comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap conform H.C.L.M. nr.5/2003, a fost depistata si sanctionata contraventional numita G.Z., din oras Macin, jud.Tulcea - cu amenda in valoare de 100 lei - a stationat voluntar cu auto marca Fiat, TL-03-JNP, pe Bd.Independentei in statia mijloacelor de transport in comun "str.1 Decembrie 1918" a S.C.Braicar.S.A.
- In perioada 03 - 09.02.2015 un efectiv de 4 politisti locali au desfasurat zilnic activitati pentru: fluidizarea traficului rutier in intersectiile: Calea Calarasilor c/c Bd. A.I. Cuza si Bd. Dorobantilor c/c str. Apollo;
- In zilele de 04 si 05.02.2015 un efectiv de 4 politisti locali au actionat in vederea fluidizarii traficului rutier in zona sos. Buzaului, tronson cuprins intre Aleea Calattis si str.Negoiului, cu ocazia efectuarii lucrarilor de reabilitare a carosabilului;
- In data de 05.02.2015 - 2 politisti locali au actionat in vederea fluidizarii traficului rutier in zona parcarii laterale a Palatului Administrativ cu ocazia desfasurarii actiunii de promovare a serviciilor de turism "TUI EUROLINES ROMANIA".
* In perioada analizata, conform Legii nr.421/2002 au fost luate in evidenta 9 autovehicule abandonate sau fara stapan. In urma somatiilor aplicate de politistii locali un numar de 7 proprietari au ridicat autovehiculele de pe domeniul public. Au mai ramas pe domeniul public 2 autovehicule care sunt in termenul somatiei. Daca dupa expirarea termenului somatiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica in conditiile legii mai sus-mentionata, intrand in patrimoniul Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Braila.
G) In domeniul combaterii comertului stradal neautorizat si pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite:
In perioada 03 - 10.02.2015 cei 5 politisti locali din cadrul Biroului Inspectie Comerciala si-au desfasurat activitatea conform tematicii nr.71/6.01.2015 in zonele repartizate pe echipe de control in Municipiul Braila, urmarind in limita competentelor, respectarea legislatiei pentru care suntem abilitati.
De asemenea, conform tematicii nr.481/27.01.2015 s-au efectuat controale in supermarket-urile de pe raza municipiului.
Au fost verificati un numar de 34 operatori economici si s-au aplicat 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 6.900 lei pentru nerespectarea prevederilor H.G.nr.348/2004, Legii nr.12/1990, O.G.nr.99/2000 si H.C.L.M.nr.268/2009, dupa cum urmeaza:
- 7 operatori economici sanctionati conform H.G.nr.348/2004 - pentru neafisarea denumirii firmei cu toate elementele de identificare - valoare sanctiuni aplicate 2.800 lei;
Exemplu: S.C.Iolubo Trade.S.R.L.; S.C.Avenir Telecom.S.A.;
- 2 operatori economici sanctionati conform Legii nr.12/1990 - pentru lipsa termenelor de valabilitate pentru produsele expuse spre vanzare - valoare sanctiuni aplicate 3000 lei;
Exemplu: S.C.Billa Romania.S.R.L.; S.C.Profi Rom Food.S.R.L.;
- 1 operator economic sanctionat conform O.G.nr.99/2000 - pentru profil de activitate neautorizat - valoare sanctiune aplicata 100 lei;
Exemplu: I.F.Frunza Rodica
- 1 operator economic sanctionat conform H.C.L.M.nr.268/2009 - pentru neobtinerea permisului de utilizare temporara a locului public - valoare sanctiune aplicata 1000 lei.
Exemplu: I.I.Burtea Anica.
H) In domeniul disciplinei in constructii si al afisajului stradal:
In perioada analizata Compartimentul Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal au efectuat verificari in cazul a 12 lucrari sesizate.
Cu aceasta ocazie am constatat ca in cazul a 8 sesizari, lucrarile au fost efectuate respectandu-se prevederile legale.
- Lucrari clasate - 8;
Exemplificam:
- in cazul unei sesizari - prin care domnul I.M. din Braila, reclama lucrari de demolare si de construire fara autorizatie la imobilul nr.54 de pe str.Mihai Bravu - sesizarea nu se confirma;
- in cazul unei sesizari - prin care I.P.J.-Serviciul de Investigare a Fraudelor Braila reclama faptul ca imobilul apartinand S.C.COMAT.S.A. Braila din str.Independentei nr.74 se afla intr-o stare avansata de degradare, imobilul apartinand S.C.COMAT.S.A. Braila din str.Independentei nr.74 se afla in administrarea S.C.ESTATE ASSET COMPANY.S.R.L. Iasi, Administrator Special Falcuta Aurora - societatea a fost notificata in scris sa ia masuri conform Legii nr.10/1995 precum si faptul ca in cazul unor eventuale accidente, sunt direct raspunzatori.
- In cazul a 4 lucrari se continua verificarile.
I) Alte activitati:
Odata cu sosirea anotimpului rece politistii locali impreuna cu reprezentantii I.S.U. "Dunarea" Braila, au demarat o serie de actiuni pentru constientizarea populatiei privind riscurile de incendii datorate folosirii necorespunzatoare a instalatiilor de incalzire si iluminat. Cu aceasta ocazie au fost impartite pliante in toate cartierele municipiului Braila.
Impreuna cu reprezentatii C.U.P. "Dunarea" Braila s-a participat la 4 actiuni de debransare a persoanelor care nu au achitat facturile restante la aceasta societate.
Datorita afluxului mare de persoane care vor sa plateasca impozitele anuale la Centrele de incasare de pe raza municipiului Braila, au fost suplimentate efectivele de politisti locali in zona, in special in cazul Centrelor de Taxe si Impozite de pe Bd.Al.I.Cuza si Piata Traian unde numarul de persoane s-a marit in ultimele zile.
In ziua 07.02.2015, cu ocazia desfasurarii la Sala Polivalenta "Danubius" Braila a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNAREA si SCM CRAIOVA din cadrul Ligii Nationale de handbal feminin, editia 2014-2015, un dispozitiv format din 14 politisti locali au asigurat ordinea si linistea publica pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.
In perioada 03 - 10.02.2015, au fost efectuate actiuni impreuna cu reprezentanti ai S.C. "Braicar" S.A. Braila pe linia depistarii cetatenilor care calatoresc fara bilet, abonament pe mijloacele de transport in comun.
Au fost aplicate un numar de 15 sanctiuni contraventionale in valoare de 775 lei si au fost eliberate 8 bilete de suprataxa in valoare de 160 lei.
Exemplificam:
- I.D., de 20 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei;
- V.A., de 17 ani, din Braila - sanctionata cu amenda in valoare de 50 lei;
- S.A.-M., de 27 ani, din Braila - sanctionata cu amenda in valoare de 50 lei.
Pe langa activitatile prezentate in perioada analizata, politistii locali care au actionat pe sectoarele municipiului au identificat: 37 locatii halde de gunoi; 28 indicatoare rutiere lipsa sau deteriorate; 42 de locatii cu caini fara stapan agresivi; 67 zone cu deteriorari ale carosabilului datorate uzurii, fenomenelor meteorologice sau al unor lucrari nefinalizate.
Toate aspectele depistate au fost inaintate prin adrese scrise Directiilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Braila pentru remedierea acestora conform competentelor ori societatilor C.U.P. "Dunarea", S.C.Electrica.S.A., GDF Suez.
Joi, 12 Februarie 2015, ora 06:07
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Politist rutier acuzat ca ar fi terorizat soferii in perioada starii de urgenta
* acesta ar fi actionat in zona Zavoaia, Insuratei, Viziru unde ar fi dat amenzi de 20.000 lei cu ...
UPDATE Pacienta din Galati, infectata cu noul coronavirus, care fusese transferata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, a decedat
Medicii au luat decizia ca femeia sa fie transferata la Braila, in conditiile in care toate paturile ...
Ucigasi in familie
* acuzat ca i-a taiat gatul fratelui sau, care venise tocmai de la Suceava pentru a-l vizita, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor