Principalele activitati desfasurate de Politia Locala

   

In perioada 17 - 24.02.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 179 sanctiuni contraventionale in valoare de 26.885 lei.In prezent un efectiv de 15 politisti locali urmeaza cursurile de formare profesionala la Centrul de pregatire apartinand Ministerului de Interne, Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale, Serviciul Rutier si Judecatoriei Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 6 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:
Odata cu inceperea anului scolar 2014 - 2015, se monitorizeaza 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila. In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei localitatii municipiului Braila:
In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe linia identificarii, monitorizarii si desfiintarii haldelor de gunoi existente pe raza municipiului Braila.
Astfel au fost localizate un numar de 33 locatii de deseuri pe strazile municipiului. Respectivele locatii au fost inaintate S.U.P.A.G.L. Braila si operatorilor de salubritate pentru ecologizarea conform zonelor de competenta.
Pentru descurajarea persoanelor detinatoare de atelaje hipo care obisnuiesc sa transporte contra unor sume modice, deseuri si resturi rezultate din demolari, s-a continuat patrularea pe traseele frecventate de acestia.
Zilnic s-au efectuat pande si au fost sanctionate persoanele depistate aruncand sau depozitand deseuri pe domeniul public.
Astfel au fost depistate si sanctionate 23 persoane cu amenzi in valoare de 4.700 lei conform H.C.L.M. Braila nr.5/2003. Totodata a fost sanctionat 1 carutas cu amenda in valoare de 500 lei, surprins transportand moloz si gunoi de orice natura pe strazile municipiului.
* Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate si sanctionate contraventional 19 persoane, cu amenzi in valoare de 5.100 lei.
Exemplificam:
- O.Gh., de 53 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 500 lei - fiind depistat pe str.Octav Bancila in spatele imobilului cu nr.47bis descarcand dintr-un atelaj hipo gunoi menajer si resturi vegetale, pe domeniul public in loc neautorizat.
- B.Fl., de 55 ani, din Buzau - sanctionat cu amenda in valoare de 500 lei - fiind depistat pe sos.Focsani la intersectie cu soseaua de Centura aruncand o cutie din carton plina cu moloz, pe domeniul public in loc neautorizat.
- T.V.tin, de 38 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 250 lei - fiind depistat pe str.Octav Bancila, in spatele imobilului cu nr.47bis, aruncand gunoi menajer si resturi vegetale, pe domeniul public in loc neautorizat.
* Cu privire la neintretinerea curateniei si igienei in locuinte, in anexele gospodaresti, in curti si gradini, precum si pe alte terenuri pe care le detin, impiedicand prin aceasta convietuirea in conditii civilizate a colocatarilor si vecinilor, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul Gh.Gh., de 42 ani, din sat/com.Botosana, jud.Suceava - cu amenda in valoare de 100 lei - pentru neintretinerea curateniei in calitate de proprietar al terenului situat pe str.Smardan nr.37.
* Cu privire la desfacerea pavajelor si executarea de sapaturi pe strazi, in piete sau parcuri fara avizul organelor tehnice ale Consiliului Local al Municipiului Braila, a fost depistat si sanctionat numitul D.V.tin-T., de 30 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat in timp ce efectua sapaturi pe strada in dreptul imobilului sau, pentru a se racorda la reteaua de canalizare fara a detine avizul organelor tehnice ale Consiliului Local al Municipiului Braila.
* Cu privire la taierea ori scoaterea din radacini, fara aprobarea serviciilor de specialitate ale Primariei Municipiului Braila, de arbori, puieti ori lastari, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul I.St., de 42 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe str.Alexandru cel Bun in fata imobilului cu nr.24A, in timp ce taia doi pomi fructiferi, respectiv visini.
* Cu privire la prezentarea spre vanzare a produselor in alte locuri decat cele autorizate, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul L.I.-O., de 34 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 50 lei - fiind depistat pe Calea Calarasilor nr.250 in fata blocului Turn, in timp ce prezenta spre vanzare legume si fructe in loc neautorizat.
* Cu privire la stationarea autovehiculelor de orice fel pe zonele verzi ale Municipiului Braila, au fost depistate si sanctionate contraventional 5 persoane, cu amenzi in valoare de 700 lei.
Exemplificam:
- C.V., de 56 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat avand parcat autoturismul proprietate personala marca Dacia Duster, cu nr.de inmatriculare B-15-CSD, pe spatiul verde din curtea interioara a blocului O.1.
- D.M., de 40 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat avand parcat autoturismul proprietate personala marca Kia Ceed, cu nr.de inmatriculare BR-24-CMI, pe spatiul verde din curtea interioara a blocului O.1.
- A.I.-I., de 39 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat avand parcat autoturismul proprietate personala marca Renault, cu nr. de inmatriculare BR-38-ADR, pe spatiul verde din curtea interioara a blocului O.1.
* Cu privire la circulatia si stationarea autovehiculelor pe trotuare, impiedicand circulatia pietonilor, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul Cenusa Nicu, de 42 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - fiind depistat pe str.Pictor Ion Andreescu in dreptul imobilului cu nr.110, avand stationat pe trotuar, autoturismul marca Ford Mondeo, de culoare albastru, cu nr.de inmatriculare TL-03-VUH, impiedicand circulatia pietonilor.
D) Cu privire la tulburarea ordinii si linistii publice:
Au fost constatate si aplicate 21 sanctiuni contraventionale in valoare de 2.650 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:
a) Pentru savarsirea in public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, sa provoace indignarea cetatenilor, ori sa lezeze demnitatea acestora sau a institutiilor publice, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane cu amenzi in valoare de 700 lei.
Exemplificam:
- P.G., de 46 ani, din sat.Cuza Voda, com.Stancuta, jud.Braila - cu amenda in valoare de 500 lei - fiind depistat in Parcul Monument pe aleea stadionului, proferand injurii la adresa institutiei publice Politia Locala Braila, de natura a leza onoarea si demnitatea acesteia.
- A.V., de 41 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - fiind depistat pe Calea Calarasilor in fata Catedralei "Nasterea Domnului", proferand injurii si expresii vulgare, provocand indignarea cetatenilor din zona.
b) Pentru neluarea de catre parinti sau de catre persoanele carora li s-a incredintat spre crestere si educare un minor sau alienat mintal, a masurilor necesare pentru a-l impiedica de la fapte de vagabondaj, cersetorie sau prostitutie, a fost depistata si sanctionata contraventional numita C.E., de 42 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - pentru nesupravegherea in calitate de tutore a minorei Caldararu Simeria in varsta de 11 ani, care a apelat la mila publicului pe str.1 Decembrie 1918, in fata Pietei Halelor.

c) Actiuni pe linia cersetoriei-vagabondaj:
In urma unor actiuni desfasurate pe linia depistarii persoanelor care apeleaza la mila publicului si a celor care vagabondeaza pe raza municipiului Braila, au fost depistate 24 persoane. Dintre acestea au fost sanctionate contraventional 18 persoane cu amenzi in valoare de 1.750 lei, celelalte persoane fiind indepartate din zona.
Exemplificam:
- B.A.-L., de 36 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistata pe str.1 Decembrie 1918 la intersectie cu str.Grivitei in fata Simigeriei "La Gigi" apeland in mod repetat la mila trecatorilor, fiind vizibil apta de munca.
- V.S., de 40 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe str.1 Decembrie 1918 la intersectie cu str.Grivitei in fata Simigeriei "La Gigi" apeland in mod repetat la mila trecatorilor, fiind vizibil apt de munca.
- M.D., de 25 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 100 lei - fiind depistat pe Calea Calarasilor in fata Catedralei "Nasterea Domnului" apeland in mod repetat la mila trecatorilor, fiind vizibil apt de munca.
E) Activitatea in scoli:
In baza Planului Unic de masuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Braila privind asigurarea climatului de siguranta publica in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant, politistii locali au patrulat in zonele scolilor repartizate asigurand un climat de ordine si siguranta publica.
Politistii locali rutieri fluidizeaza zilnic traficul auto in zona unitatilor de invatamant: Liceul "Gh.M.Murgoci", Liceul "N.Balcescu", Scoala Generala nr.7 "Ion Creanga" si Scoala Generala nr.2 "Fanus Neagu".
F) Activitati pe linie de circulatie rutiera:
In perioada 17 - 24.02.2015 un efectiv de 10 politisti locali au desfasurat zilnic activitati pentru:
Pe langa activitatile preventive politistii locali rutieri au aplicat un numar de 77 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 11.150 lei si au fost aplicate un numar de 132 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 din care:
* Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, stationarea, parcarea si accesul interzis au fost aplicate un numar de 65 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9.165 lei si au fost aplicate un numar de 132 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002;
* Pentru nerespectarea normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor care efectueaza transport public de persoane in regim de maxi-taxi, a fost sanctionat contraventional numitul S.D., din Braila - cu amenda in valoare de 585 lei - in calitate de conducator auto marca Mercedes, BR-06-TCF, linia 17, pe Bd.Al.I.Cuza dinspre str.Mihai Eminescu catre str.Tamplari a oprit in alt loc decat cel special amenajat pentru imbarcarea-debarcarea pasagerilor.
* Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Braila nr.191/2013, privind aprobarea modalitatii de gestiune a Regulamentului si a caietului de sarcini ale serviciului de administrare a parcarilor de pe raza municipiului Braila, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul A.L.-M., din Braila - cu amenda in valoare de 500 lei - in calitate de proprietar al auto cu nr.de inmatriculare BR-78-RAI, a utilizat locul de parcare de resedinta atribuit pentru auto BR-05-ZSH prin Contractul nr.2226/2014 de catre S.U.P.A.G.L. Braila, doamnei Cireasa Jenica Marioara.
* Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Braila nr.190/2013, privind delegarea gestiunii serviciului de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate, parcate neregulamentar si a vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al municipiului Braila, a fost depistata si sanctionata contraventional numita M.M., din Braila - sanctionata cu avertisment - pentru expunerea pe domeniul public al municipiului Braila, in scopuri comerciale a autovehiculului cu nr.de inmatriculare BR-05- MBN, in alte spatii decat cele special amenajate in acest sens.
In baza art.4 din H.C.L.M.Braila nr.190/2013 autovehiculul a fost sigilat, ridicat, transportat si depozitat in locul special amenajat al operatorului S.C.Braicar.S.A.
* Pentru circulatia si stationarea autovehiculelor pe trotuare, impiedicand circulatia pietonilor sau degradand trotuarul, pe scuaruri si insule pentru dirijarea circulatiei, in alveole si in statiile mijloacelor de transport in comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap, conform H.C.L.M.Braila nr.5/2003, au fost depistate si sanctionate contraventional 3 persoane cu amenda in valoare de 300 lei.
Exemplificam:
- D.C., din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei - pentru stationarea voluntara cu auto marca Daewoo Cielo, BR-02-GCN, pe Bd.Al.I.Cuza in statia mijloacelor de transport public de persoane in regim maxi-taxi "Vobis".
- T.G.-C., din Braila - sanctionata cu amenda in valoare de 100 lei - pentru stationare voluntara cu auto marca Daewoo Cielo, BR-04-TAL, pe str.scolilor in statia mijloacelor de transport public de persoane in regim maxi-taxi "scoala nr.8".
* In perioada analizata, conform Legii nr.421/2002 a fost luat in evidenta 1 autovehicul abandonat. Au mai ramas pe domeniul public 2 autovehicule care sunt in termenul somatiei. Daca dupa expirarea termenului somatiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica in conditiile legii mai sus-mentionata, intrand in patrimoniul Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Braila.
* In perioada 17.02.2015 - 23.02.2015 un efectiv de 10 politisti locali au desfasurat zilnic activitati pentru:
- fluidizarea traficului rutier in intersectiile: Calea Calarasilor c/c Bd. A.I. Cuza si Bd. Dorobantilor c/c str. Apollo;
- fluidizarea traficului rutier si traversarea carosabilului in conditii de siguranta a elevilor in zona scolilor: Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu", Scoala Gimnaziala "Sf. Andrei", Colegiul National "Nicolae Balcescu" si Colegiul National "Gh.M.Murgoci";
- in data de 23.02.2015 un efectiv de 8 politisti locali a actionat in zona Centrului Vechi al municipiului Braila pentru identificarea si aplicarea de somatii acelor proprietari de autovehicule ce fac obiectul Legii nr.421/2002 privind autovehiculele abandonate sau fara stapan pe domeniul public sau privat al UAT Braila sau care incalca prevederile H.C.L.M. Braila nr.5/2003.
- Au fost identificate un numar de 7 autovehicule care incalca prevederile H.C.L.M.Braila nr.5/2003 privind impiedicarea salubrizarii stradale, proprietarilor acestora fiindu-le aplicate somatii cu termen de 24 ore in vederea eliberarii carosabilului.
- De asemenea a fost identificat auto marca Ford cu nr. de inmatriculare B-06-WON, care din discutiile purtate cu locatarii imobilului nr.23 de pe str.Marasesti a reiesit faptul ca autovehiculul stationeaza pe domeniul public al municipiului Braila de aproximativ un an de zile. Autovehiculul in cauza apartine societatii S.C.GABIMO CONTROL.S.R.L. cu sediul in Bucuresti, urmand a fi aplicate procedurile legale ce se impun in astfel de situatii.
G) In domeniul combaterii comertului stradal neautorizat si pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite:
In perioada 17 - 24.02.2015 cei 5 politisti locali din cadrul Biroului Inspectie Comerciala si-au desfasurat activitatea conform tematicii nr.87/07.01.2015 in zonele repartizate pe echipe de control in Municipiul Braila, urmarind in limita competentelor, respectarea legislatiei pentru care suntem abilitati.
Au fost verificati un numar de 70 operatori economici si s-au aplicat 9 sanctiuni contraventionale in valoare de 7.600 lei pentru nerespectarea prevederilor H.G.nr.348/2004, Legii nr.12/1990, H.C.L.M.nr.268/2009 si H.C.L.M.nr.381/2009 dupa cum urmeaza:
- 2 operatori economici sanctionati conform H.G.nr.348/2004 - pentru neafisarea denumirii firmei cu toate elementele de identificare - valoare sanctiuni aplicate 600 lei;
Exemplu: P.F.A. Mocanu Adriana;
- 1 operator economic sanctionat conform Legii nr.12/1990 - pentru neafisarea preturilor la toate produsele expuse spre vanzare - valoare sanctiune aplicata 1000 lei; Exemplu: S.C.Magura Impex.S.R.L.;
- 5 operatori economici sanctionati conform H.C.L.M.nr.268/2009 - pentru neobtinerea permisului de utilizare temporara a locului public - valoare sanctiuni aplicate 5000 lei;
Exemplu: S.C.Com Eta.S.R.L; P.F.A. Stan Adriana;
- 1 operator economic sanctionat conform H.C.L.M.nr.381/2009 - pentru lipsa aviz de functionare eliberat de Primaria Braila - valoare sanctiune aplicata 1000 lei;
Exemplu: S.C.Cornipet Trading.S.R.L.
H) In domeniul disciplinei in constructii si al afisajului stradal:
In perioada analizata Compartimentul Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal au efectuat verificari in cazul a 11 lucrari sesizate.
Cu aceasta ocazie am constatat ca in cazul a 7 sesizari, lucrarile au fost efectuate respectandu-se prevederile legale.
- Lucrari clasate - 5;
Exemplificam:
- in cazul unei sesizari - prin care doamna T.A. din Braila, str.Rahovei nr.311 reclama faptul ca doamna T.B., din Braila, Rahova nr.311 a executat lucrari de constructii fara autorizatie si acordul ei, deoarece nu au facut iesirea din indiviziune - in aceasta situatie se aplica prevederile art.31 din Legea nr.50/1991 referitoare la prescrierea dreptului de a constata si de a aplica sanctiuni.
- in cazul unei sesizari - prin care domnul V.G. din Braila, reclama demolarea unor constructii de catre fratele acestuia V.S. (aflat in Italia) la adresa Braila, unde cei doi sunt coproprietari - constructiile invocate in reclamatie (antreu din tabla, doua camere din caramida si o usa de acces) nu figureaza in actele imobilului (inclusiv pe schita cadastrala nr.2638/02.09.2009). Asadar constructiile in cauza nu au fost edificate legal, adica prin obtinerea unei autorizatii de construire conform Legii nr.50/1991, art.3.
Desfiintarea acestora de catre parat reprezinta o intrare in legalitate prin aducerea imobilului la forma initiala (conform actelor de proprietate).
- In cazul a 4 lucrari se continua verificarile.
I) Alte activitati:
Impreuna cu reprezentatii C.U.P. "Dunarea" Braila s-a participat la actiuni de debransare a persoanelor care nu au achitat facturile restante la aceasta societate.
In ziua 21.02.2015, cu ocazia desfasurarii Competitiei "Cupa Romaniei de Seniori la Box, Finala", in cadrul Salii Polivalenta "Danubius", un dispozitiv format din 16 politisti locali au asigurat ordinea si linistea publica pe durata competitiei. Nu s-au semnalat incidente.
In ziua 22.02.2015, cu ocazia desfasurarii la Sala Polivalenta "Danubius" Braila a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNAREA si CSM CETATE DEVATRANS din cadrul Ligii Nationale de handbal feminin, editia 2014-2015, un dispozitiv format din 16 politisti locali au asigurat ordinea si linistea publica pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.
In perioada 18 - 23.02.2015, au fost efectuate actiuni impreuna cu reprezentanti ai S.C."Braicar".S.A. Braila pe linia depistarii cetatenilor care calatoresc fara bilet, abonament pe mijloacele de transport in comun.
Au fost aplicate un numar de 53 sanctiuni contraventionale in valoare de 2.960 lei si au fost eliberate 21 bilete de suprataxa in valoare de 420 lei.
Exemplificam:
- B.M., de 20 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei;
- I.C.-E., de 20 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei;
- C.M.-M., de 20 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei.
Pe langa activitatile prezentate in perioada analizata, politistii locali care au actionat pe sectoarele municipiului au identificat:
- 45 locatii ce prezinta gropi si surpari ale carosabilului datorate uzurii si a precipitatiilor cazute;
- 33 locatii cu depuneri de deseuri;
- 16 locatii unde prezenta cainilor fara stapan prezinta risc pentru trecatori;
- 7 locatii unde societatile: C.U.P. "Dunarea"; GDF SUEZ si S.C.Electrica.S.A. au efectuat lucrari iar terenul nu a fost adus la starea initiala.
Toate aspectele depistate au fost inaintate prin adrese scrise Directiilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Braila pentru remedierea acestora conform competentelor ori societatilor C.U.P. "Dunarea", S.C.Electrica.S.A., GDF Suez.
Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:07
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Inca 15 braileni infectati! La Braila sunt 226 pacienti confirmati cu coronavirus
* de la inceputul pandemiei, la Braila, 220 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul ...
Mica schimbare la fata a falezei Dunarii
* s-au montat cosuri de gunoi si banci noi, cele vechi au fost reparate si vopsite, iar de o mana de ...
Batalie apriga pentru licee
* astazi se da startul inscrierilor la liceu si se anunta o adevarata "batalie" a mediilor, in care ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor