Prognoza meteo pe doua saptamani

   

* Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 9 - 22 februarie.Prognoza meteo Muntenia
Vremea va fi mult mai rece decat normal in primele trei zile, cand media temperaturilor maxime va fi in jurul a 0 grade, iar aceea a temperaturilor minime va cobori pana la -10...-11 grade, deci vor fi nopti si dimineti geroase in cea mai mare parte a regiunii. Incepand din 12 februarie si pana pe 17 februarie, regimul termic se va apropia de cel normal pentru aceasta perioada. Astfel temperaturile maxime, in medie, vor creste de la 2 la 6...7 grade, iar media temperaturilor minime va ajunge la -3 grade. Cum intre 18 si 22 februarie se estimeaza doar mici oscilatii ale temperaturii aerului in jurul acestor ultime medii diurne si nocturne, regimul termic va evolua, in general, in limite normale.
La inceputul intervalului, izolat, se pot semnala ninsori slabe, dar, ulterior, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, mai ales ploi, va fi mai ridicata doar in perioada 17 - 22 februarie.
Prognoza meteo Moldova
In timpul primei saptamani, desi temperaturile maxime vor creste treptat, de la o medie in jurul a -1 grad, pe 9 si 10 februarie, pana la 6 grade, pe 16 februarie, temperaturile minime se vor mentine scazute, ceea ce se va resimti indeosebi in intervalul 9 - 12 februarie, cand in aceasta regiune, local, va fi ger pe timpul noptilor si al diminetilor. Intre 17 si 22 februarie, vremea se va apropia de cea normala pentru aceasta perioada din an, respectiv media maximelor termice va fi de 4...5 grade, iar aceea a minimelor va oscila intre -4 si -2 grade.
In primele zile ale saptamanii 9-16 februarie, pe arii restranse vor fi ninsori slabe, iar intre 17 si 22 februarie creste probabilitatea aparitiei precipitatillor slabe, mixte, care pot favoriza, izolat, depunerile de polei.
Prognoza meteo la munte
Pana pe 13 februarie, media temperaturilor maxime va creste de la -10 la 2 grade, dar temperaturile minime vor fi mult mai scazute decat in mod obisnuit, cu o medie intre -15 si -8 grade, ceea ce semnifica nopti si dimineti geroase in toata regiunea. Incepand cu data de 14 februarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada. Astfel, temperaturile maxime, in medie, se vor situa intre -1 si 2 grade, iar media temperaturilor minime va fi incadrata intre -7 si -4 grade.
Local vor fi ninsori in general slabe in primele doua zile si din nou, temporar, in cursul celei de-a doua saptamani.
(Sursa: www.romaniatv.net)
Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:08
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Punct panoramic deasupra podului peste Dunare
* este propunerea pe care consilierul judetean independent, Marian Capatina, le-a facut-o colegilor ...
Se scumpeste cel mai costisitor pod din Romania. Autoritatile au uitat sa exproprieze sute de imobile
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor propune exproprieri suplimentare in ...
Inca un pacient cu COVID-19 transferat de la Galati a murit la Braila la doar cateva ore de la internare
Este vorba despre un barbat de 77 de ani, care suferea de mai multe afectiuni si care fusese ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor