Se inmultesc decesele din cauza gripei. O asistenta medicala a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1

   

O asistenta medicala in varsta de 47 de ani de la Spitalul Municipal Tecuci, care avea mai multe afectiuni, a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1, fiind vorba despre primul deces provocat de gripa inregistrat in aceasta iarna in judetul Galati, transmite Mediafax.Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Liliana Iordachescu, a declarat, miercuri, ca femeia, in varsta de 47 de ani, s-a internat in 15 februarie la Spitalul Municipal din Tecuci, avand febra, tuse si o stare generala de rau.
Femeia, care lucra ca asistenta medicala la acest spital, a fost diagnosticata la internare cu "pneumonie acuta", pentru care a primit tratamentul specific si, in plus, existand suspiciuni ca aceasta ar fi putut contracta un virus gripal, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, ulterior fiind confirmat virusul AH1N1.
"Evolutia a fost nefavorabila, necesitand transferul, in 17 februarie, la sectia de terapie intensiva de la Spitalul Judetean Sfantul Apostol Andrei, unde pacienta a primit tratament specific si a fost ventilata mecanic. Din antecedentele patologice ale pacientei reiese ca era in evidenta cu bronsita cronica tabagica, hipertensiune de tip malign, netratata. A decedat pe 22 februarie", a afirmat Liliana Iordachescu.
Aceasta a adaugat ca gripa cu virusul AH1N1 este considerata gripa umana sezoniera, si nu porcina.
"Nu este gripa porcina, asa s-a numit in 2009 cand a fost tulpina noua, dar acum intra in categoria infectiilor respiratorii cu virus gripal sezonier", a precizat Iordachescu.
Pana in prezent, la Galati s-au inregistrat in total sase cazuri de persoane cu gripa sezoniera.
(Sursa: www.antena3.ro)
Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:08
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Politist rutier acuzat ca ar fi terorizat soferii in perioada starii de urgenta
* acesta ar fi actionat in zona Zavoaia, Insuratei, Viziru unde ar fi dat amenzi de 20.000 lei cu ...
UPDATE Pacienta din Galati, infectata cu noul coronavirus, care fusese transferata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, a decedat
Medicii au luat decizia ca femeia sa fie transferata la Braila, in conditiile in care toate paturile ...
Explicatiile constructorilor de la podul peste Dunare despre stadiul lucrarilor
* mega-investitia "Pod suspendat peste Dunare" merge mai departe, fara intarzieri, in ciuda ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor