Se inmultesc decesele din cauza gripei. O asistenta medicala a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1

   

O asistenta medicala in varsta de 47 de ani de la Spitalul Municipal Tecuci, care avea mai multe afectiuni, a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1, fiind vorba despre primul deces provocat de gripa inregistrat in aceasta iarna in judetul Galati, transmite Mediafax.Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Liliana Iordachescu, a declarat, miercuri, ca femeia, in varsta de 47 de ani, s-a internat in 15 februarie la Spitalul Municipal din Tecuci, avand febra, tuse si o stare generala de rau.
Femeia, care lucra ca asistenta medicala la acest spital, a fost diagnosticata la internare cu "pneumonie acuta", pentru care a primit tratamentul specific si, in plus, existand suspiciuni ca aceasta ar fi putut contracta un virus gripal, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, ulterior fiind confirmat virusul AH1N1.
"Evolutia a fost nefavorabila, necesitand transferul, in 17 februarie, la sectia de terapie intensiva de la Spitalul Judetean Sfantul Apostol Andrei, unde pacienta a primit tratament specific si a fost ventilata mecanic. Din antecedentele patologice ale pacientei reiese ca era in evidenta cu bronsita cronica tabagica, hipertensiune de tip malign, netratata. A decedat pe 22 februarie", a afirmat Liliana Iordachescu.
Aceasta a adaugat ca gripa cu virusul AH1N1 este considerata gripa umana sezoniera, si nu porcina.
"Nu este gripa porcina, asa s-a numit in 2009 cand a fost tulpina noua, dar acum intra in categoria infectiilor respiratorii cu virus gripal sezonier", a precizat Iordachescu.
Pana in prezent, la Galati s-au inregistrat in total sase cazuri de persoane cu gripa sezoniera.
(Sursa: www.antena3.ro)
Joi, 26 Februarie 2015, ora 06:08
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Inca 15 braileni infectati! La Braila sunt 226 pacienti confirmati cu coronavirus
* de la inceputul pandemiei, la Braila, 220 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul ...
Mica schimbare la fata a falezei Dunarii
* s-au montat cosuri de gunoi si banci noi, cele vechi au fost reparate si vopsite, iar de o mana de ...
Batalie apriga pentru licee
* astazi se da startul inscrierilor la liceu si se anunta o adevarata "batalie" a mediilor, in care ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor