Presa, "out" de la interviurile pentru manager teatru

   

Presa braileana a fost oprita sa intre ca observatori la etapa interviurilor pentru postul de manager al Teatrului "Maria Filotti". Acestia au intrat in sala, dar au fost dati afara pentru ca "Nu se poate sa intrati... asa... ( fara plecaciuni... probabil)... si ca vom mai vedea daca mai intrati sau nu"... cuvinte spuse prin consilierul Simona Draghincescu... Asta desi candidatii nu au avut nimic impotriva ca presa sa fie de fata, si nici membrii comisiei, dar s-a venit cu o chichita. Explicatia a venit tot de la consilierul independent Simona Draghincescu care a declarat ca in anuntul dat de CLM nu era stipulata prezenta mass-media, iar asta putea da posibilitatea candidatilor sa faca contestatii. Cat priveste accesul la interviul candidatilor mai trebuie spus ca unii colegi au avut acordul in scris din partea primarului Aurel Simionescu, cu toate astea Simona Draghincescu a ramas inflexibila in decizie, asta dupa ce s-a discutat cu membrii in comisie.
"Nu vrem sa ne trezim cu contestatii de la candidati. Poate ca unii dintre candidati au fost de acord sa intrati, dar nu toti. Acest lucru se schimba prin hotarare de Consiliu Local. Trebuia schimbat acum exact o luna de zile, ca vreti sa participati, si atunci se schimba anuntul si interviul era public. Putea sa vina toata Braila. Era o chestie strict de procedura, eu cred ca sunteti de acord, daca nici eu nu mai sunt transparenta... Din punctul meu de vedere puteti sa stati de dimineata pana seara aici, sa veniti cand vreti. Nu e scris pe nicio hartie ca interviul este public. Nu scrie in anuntul public", a declarat Simona Draghincescu.
Declaratii
Interviurile sustinute in fata comisiei pentru castigarea concursului de manager al Teatrului "Maria Filotti", s-au efectuat in ordine alfabetica, astfel incat cel care a intrat primul la examinare a fost Georgiu Coman, al doilea a fost candidatul Elena Adriana Dumitrescu si cel de-al treilea Lucian Sabatos.
La iesire din sala de examinare din cadrul Primariei Braila, Georgiu Coman ne-a declarat: "A fost un interviu corect, sunt onorat ca am avut ocazia sa vorbesc in fata lui Alexandru Darie, in fata lui Nicolae Mantea, care este prorector, Aura Corbeanu, care este mana dreapta practic a lui Caramitru la UNITER, a lui George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie si, de ce nu, in fata Simonei Draghincescu, asa cum o numesc unii *cainele de paza al democratiei brailene*, nu?, cu ghilimelele de rigoare. Eu mi-am prezentat proiectul, a fost un interviu coerent in care mi-am expus acest proiect privind revitalizarea si aducerea Teatrului *Maria Filotti* acolo unde a fost el in urma cu ani de zile. Anume, la o excelenta in teatru, intrucat primul programul de teatru al meu se numeste *Programul de execelenta Maria Filotti*, prin care ne dorim sa promovam excelenta in domeniul artistic, respectiv in domeniul teatral si muzical. Sper sa reusesc, am o experinta in spate, atat culturala cat si manageriala, am avut emotii recunosc, mi-au transpirat mainile in permanenta, nici nu aveam cum sa fiu altfel in fata unei comisii cu o asemenea valoare. Am raspuns la intrebarile care mi-au fost puse si consider ca impreuna cu regizorul Radu Nichifor, care in varianta in care eu voi ajunge managerul institutiei, va fi directorul artistic al teatrului si impreuna cu trupa vom face un lucru foarte bun si foarte frumos pentru Braila, pentru ca vrem sa ne aducem si noi contributia in proiectul, municipalitatii si Consiliului Judetean, *Braila Capitala a Culturii Europene*, iar noi ca teatru, ca templu al culturii brailene, pentru ca in acesta regiune de sud est reprezinta singura institutie de cultura serioasa, Teatrul *Maria Filotti*, sa ne aducem si noi contributia la acest proiect substantial. Prin regizorii pe care-i vom aduce la Braila si prin piesele pe care le vom pune in scena, cu siguranta spectatorul va avea dreptul sa cumpere emotia pe care noi o sa le-o punem, la dispozitie".
Lucian Sabatos, inainte de examinare ne-a declarat: "Sunt increzator, am sperante altfel nu ma prezentam la acest concurs".
Marti, 11 Iunie 2013, ora 07:18
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Duhoare, muste si mizerie langa magazine si terase de pe strada Scolilor
* problema este cauzata de amplasarea total neinspirata, fix pe trontuarul din intersectia cu Aleea ...
Tanar arestat dupa ce si-a injurat parintii ca la usa cortului si le-a distrus masina
Un tanar de 21 de ani a fost arestat pentru 30 de zile pentru nerespectarea a unei hotarari ...
Controale in supermarketuri, farmacii, statii de carburant si mijloace de transport
* in contextul combaterii raspandirii COVID - 19, politistii desfasoara actiuni pentru respectarea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor