Teatrul "Masca" in premiera absoluta un spectacol la Braila

   

* Pe 2 octombrie, in deschiderea festivalului de teatru
Timp de cinci zile, in perioada 2 - 6 octombrie, la Braila se vor putea vedea 11 spectacole in trei sali, Sala Mare si Sala Studio de la Teatrul "Maria Filotti" si la Casa Tineretului.
Noul director al teatrului, Lucian Sabados, a ales reprezentatii dintre cele mai reusite din Bucuresti si din orasele in care miscarea teatrala are forta. Aceasta este promisiunea celei de-a VII-a editii a Festivalului International "Zile si nopti de teatru la Braila", derulate sub genericul "Mari autori. Mari regizori".
Vor fi prezente la Braila mai multe teatre din Bucuresti: Nationalul, "Bulandra", "Odeon", Teatrul de Comedie, "Nottara", Teatrul Mic si "Masca".
"Cu un spectacol urias va veni si Teatrul German din Timisoara, un spectacol important va avea in festival si Teatrul din Turda, Teatrul din Galati va fi si el invitat si, bineinteles, Teatrul *Maria Filotti* din Braila, care va prezenta premiera spectacolului *Zece nopti de singuratate*. Pentru mine personal este un pariu extraordinar aceasta editie a festivalului, pentru ca ofer ceva prima data, ca director, publicului brailean. Vreau sa arat cum vad eu relatia publicului brailean cu excelenta in teatru", a declarat directorul Lucian Sabados.
Aceasta editie va aduce surprize mari brailenilor, mai ales ca deschiderea din 2 octombrie va fi realizata de Teatrul "Masca", ce va avea in festival trei spectacole. Va fi in deschidere un spectacol in fata teatrului, apoi, actori si public, vor intra in sala pentru a juca, primii, si pentru a urmari, ceilalti, un spectacol prezentat in premiera absoluta la Braila, pe care conducerea Teatrului "Masca" il considera cel mai spectaculos proiect de cand s-a infiintat. Cel de-al treilea spectacol al lor se va juca pe 3 octombrie, chiar pe Esplanada.
Vor fi in aceste cinci zile si manifestari adiacente festivalului: lansari de carti, conferinte, iar dupa fiecare spectacol se vor organiza dezbateri intre actori, regizori si publicul din sala. Prima dezbatere de acest fel va fi organizata chiar in prima seara a festivalului. Conducerea teatrului a promis ca detalii despre spectacole si actori vor fi furnizate in momentul in care programul teatrului va fi foarte bine stabilit.
Luni, 19 August 2013, ora 07:19
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Politistii din Braila sunt in alerta. O fata de 12 ani a fost data in urmarire internationala dupa ce a disparut de la domiciliu
O femeie de 37 de ani, din Braila, a anuntat marti, 7 iulie, disparitia fiicei sale de 12 ani, ...
Un batran si-a ucis cu sadism fostul ginere. "N-am niciun regret. Cand o batea pe fata mea, lui ii parea rau?"
Un barbat de 76 de ani a fost trimis in judecata pentru omor calificat prin cruzimi pentru ca si-a ...
S-a simplificat procedura pentru rezervarea locurilor de parcare din municipiul Braila
* pentru evitarea clasicelor deplasari la ghiseu, totul se face in prezent exclusiv on-line, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor