Avocatul Brandusei Novac: Nu e conflict de interese, nu este functionar public

Luni, 16 Mai 2011, ora 18:17
3286 citiri
Avocatul Brandusei Novac: Nu e conflict de interese, nu este functionar public
Foto: Antena 1

Laura de Alvare, avocata managerului Circului Globus, a declarat, luni, ca Brandusa Novac nu avea cum sa se afle in conflict de interese atunci cand institutia a acordat contracte unei firme in care aceasta era actionar, deoarece functia pe care o detine nu este de "autoritate publica".

De Alvare a sustinut ca ANI a incadrat-o eronat pe Novac drept "functionar public" si a prezentat intr-o conferinta de presa, de la care deputatul PD-L a lipsit, cateva argumente privind "inexistenta totala a starii de conflict de interese".

"Asa cum rezulta si din comunicatul de presa, se precizeaza ca dna Novac ar fi incalcat articolul 70 si 72 (din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, n.r.), ceea ce ar presupune faptul ca este din nou, intr-o maniera eronata si abuziva, asimilata ca fiind functionar public sau avand o functie de autoritate publica.

Lucrul este total irelevant fata de aceasta conotatie pur administrativa avand in vedere faptul ca, pe o institutie publica de cultura, conducatorul acestei institutii, indiferent ca s-a numit in trecut director, sau dupa legislatia nou modificata manager, el nu este functionar public si aceasta functie nu este functia de autoritate publica", a aratat avocata lui Novac.

Ea a mai afirmat ca nu Brandusa Novac, ca manager, a acordat contracte firmei S.C. SIDUS ARTIS S.R.L, ci Consiliul de Administratie al Circului Globus, iar Novac s-ar fi abtinut atunci cand s-au luat acele hotarari.

"Mai mult decat atat, chiar daca am exista in situatia in care aceasta functie ar putea sa fie asimilata unei functii de autoritate publica, fac importanta mentiune ca aceste contracte au avut sau au reprezentat vointa unui consiliu de adminstratie, care reprezinta organ deliberativ", a mai declarat Laura de Alvare.

Ea a acuzat ANI ca nu a luat in seama niciun document depus de deputatul PD-L. "Au fost depuse toate hotararile CA, ordinare sau extraordinare, in care se specifica ca in mod efectiv doamna Novac se abtine de la vot in momentul in care se pune in discutie aceasta problema", a subliniat aparatorul.

"Mai mult decat atat, aceste contracte care au fost incheiate de-a lungul timpului vizeaza activitatea reala de regizor si de scenarist a doamnei Brandusa Novac. Calitatea acestor spectacole este indiscutabila prin numarul mare de vizitatori, prin rezultatele internationale pe care le-a obtinut", a mai spus de Alvare.

Ea a mai precizat ca Brandusa Novac nu a participat la conferinta de presa "avand in vedere faptul ca in acest moment nu a intrat in cunostinta si in posesia raportului intocmit de ANI".

Brandusa Novac, acuzata de ANI de conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul deputatei Brandusa Novac pentru conflict de interese, deoarece din calitatea sa de manager al Circului Globus ar fi acordat contracte de regie si scenarii catre o firma unde era asociata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#deputat PDL Brandusa Novac, #conflict interese ANI , #Circul Globus