Rezultatele 661 - 690 din 1000 (0.528 secunde)

Sorin Cimpeanu: Vacanta din februarie nu va mai fi in acelasi timp pentru toti elevii, in anul scolar 2022-2023

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 11:08
Elevii nu vor mai avea in acelasi timp vacanta de primavara, spune ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Scolile, impreuna cu parintii, elevii si profesorii trebuie sa decida pana la sfarsitul acestei luni in ce perioada va fi vacanta din februarie pentru fiecare unitate de invatamant.

In anul scolar 2022-2023, vacanta din februarie nu va fi in acelasi timp pentru totii elevii. Scolile trebuie sa decida in urma consultarii cu parintii, elevii si profesorii in ce interval din februarie vor avea

Laszlo Borbely: In Romania, avem o noua meserie. Suntem primii in Europa cu acest tip de ocupatie

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 11:08
Romania are o noua meserie - expert in dezvoltare durabila -, tara noastra fiind prima in Europa care are acest tip de ocupatie, a declarat, marti, Laszlo Borbely, consilier de stat in Departamentul pentru Dezvoltare Durabila.

Laszlo Borbely spune ca meseria de expert in dezvoltare durabila a fost certificata, iar pana in anul 2026 vom avea 2.000 de astfel de experti.

Totodata, el sustine ca Romania este prima tara din Europa care are o asemenea meserie.

"Avem o rata de ocupare a fortei de

Seminarii WEB, un nou serviciu electronic dezvoltat de ANAF

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 11:08
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dezvoltat un nou serviciu electronic, Seminarii WEB, care va fi pus la dispozitia contribuabililor incepand cu luna mai 2022.

Prin intermediul acestui serviciu unitatile fiscale vor sustine sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes.

In luna mai temele seminariilor vor viza, in mod exclusiv, completarea si depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele

Sfarsit de drum pentru Kids Tampa Brasov in Liga Elitelor U15

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 11:08
ACS Kids Tampa Brasov a incheiat turneul semifinal al Ligii Elitelor U15 cu un egal, 1-1, contra celor de la FC Bacau. Kids a ratat, astfel, calificarea in faza finala a intrecerii. Golul "ursilor" a fost marcat de Tronciu. in celelalte jocuri, brasovenii au fost invinsi de FCSB (6-0) si Farul Constanta (2-0).

"A fost un meci in care am incercat sa urmarim anumite aspecte pe care dorim sa le imbunatatim pana la jocul din semifinalele

Peste 100 de parapantisti de pe 3 continente la SkyDreamers Open Brasov

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 11:08
Parapantisti de pe 3 continente vin la SkyDreamers Open Brasov la competitia care se va desfasura in acest weekend.

PWC SkyDreamers Open Brasov are loc in perioada 13-19 mai, fiind printre primele competitii de parapanta din calendarul international in 2022.

Cartierul general va fi la Sacele. Mai mult de jumatate dintre piloti vin din afara Romaniei, iar invitat special

Primaria Fagaras a lansat o platforma online, pentru depunerea cererilor si sesizarilor

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 11:05
Primaria Fagaras face un pas in directia digitalizarii serviciilor institutiei, pentru ca locuitorii sa nu mai stea la ghisee, si lanseaza o platforma online.

Platforma online, e.primaria-fagaras.ro, pentru depunerea cererilor necesare in interactiunea cu administratia locala, a fost lansata marti, 10 mai, in sala mica a Casei Municipale de Cultura din Fagaras.

Prin aceasta, cetatenii au posibilitatea de a depune solicitari catre functionarii publici ai Primariei Fagaras direct pe platforma,

Revolutie in UEFA Champions League din 2024. Ce modificari anunta conducerea forului european

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 10:44
Revolutie in UEFA Champions League din 2024. Ce modificari anunta conducerea forului european
UEFA Champions League este cea mai puternica competitie de fotbal din Europa, la nivelul echipelor de club. Din sezonul 2024/2025, competitia va suferi mai multe schimbari majore. Conducatorii UEFA au decis ca este timpul pentru o reorganizare totala.

In cursul zilei de marti, UEFA a anuntat in mod oficial ce schimbari majore vor fi aplicate in Champions League. Conducatorii forului european au decis ca din sezonul 2024/2025, competitia sa aiba la inceput formatul unui minicampionat. In plus,

Viitorul incalzirii centralizate - discutat la Brasov

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 08:07
Ambasada Regala a Danemarcei la Bucuresti, impreuna cu Danish Board of District Heating (Asociatia Daneza pentru Incalzire Centralizata) si in parteneriat cu COGEN Romania, organizeaza in perioada 9-10 mai conferinta Zilele Incalzirii Centralizate la Brasov.

"Evenimentul Zilele Incalzirii Centralizate la Brasov, 9 - 10 Mai, este o oportunitate unica pentru companiile romanesti si factorii de decizie locali de a vedea modelul Danemarcei. Imbunatatirea eficientei si a extinderii incalzirii

Gabriela Firea vrea impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 08:07
Gabriela Firea, ministrul Familiei, a propus marti mai multe masuri fiscale si administrative pentru sprijinirea natalitatii, dar si insertiei femeilor in campul muncii.

Sustinerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii si recunoasterea perioadei de crestere a copilului drept stagiu de cotizare sunt prioritati ale Ministerului Familiei, anunta ministrul Gabriela Firea.

"Sustinerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii, sprijinirea femeilor peste 40 de

BNR a majorat dobanda-cheie la 3,75% pe an. Inflatia va creste peste nivelurile previzionate

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 08:07
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scumpit leii, iar aceasta majorare se va vedea in cresteri ale ROBOR.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat marti majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 3,75% pe an, de la 3% pe an anterior, incepand cu data de 11 mai 2022, informeaza banca centrala.

Totodata, reprezentantii institutiei au decis majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 4,75% pe an, de la 4%, si cresterea ratei

DEER: Se intrerupe curentul in Brasov, Tarlungeni, Sacele si Sambata de Sus

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 08:05
Dstributie Energie Electrica Romania (DEER) - Sucursala Brasov anunta intreruperea alimentarii cu energie electrica, pentru efectuarea de lucrari, in cursul zilei de miercuri, 11 mai, in municipiul Brasov si localitatile Tarlungeni, Sacele si Sambata de Sus din judet.

Astfel, curentul electric va fi interupt conform urmatorului program:

in intervalul orar 08.00-12.00, in

Locuri de munca - 11 mai 2022

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Locuri de munca - 11 mai 2022
CASA JUDETEANA DE PENSII BRASOV
organizeaza concurs in data de 03.06.2022 ora 09.00, pentru ocuparea postului contractual vacant de referent debutant, in cadrul Compartimentului Arhiva si Eliberare Documente.

Dosarele se depun la sediul institutiei din Brasov, str. 13 Decembrie nr. 43A, in perioada 11.05 - 24.05.2022, de luni pana vineri intre orele 8-14, la Compartimentul resurse umane.

Informatii la telefon 0268418055, interior 106, persoana de contact Anamaria Nicoleta ARMEANU.

Asfalt de 29 de milioane

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Asfalt de 29 de milioane
Bucurestenii de la Viarom se vor ocupa si in urmatorii 4 ani de turnarea covoarelor asfaltice in straturi subtiri pe drumurile nationale care traverseaza judetele Brasov si Sibiu. La procedura de licitatie lansata de drumarii brasoveni in luna februarie au fost singurii ofertanti pentru incheierea acestui acord-cadru, care avea o valoare estimata fara TVA de 24.862.318,4 lei.

Dupa licitatie, valoarea totala a contractului a ajuns la suma de 24.807.072,6 lei fara TVA,

Azi: receptia finala a balizajului Aeroportului Brasov

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Azi: receptia finala a balizajului Aeroportului Brasov
Finalul acestui an este obiectivul stabilit de Consiliul Judetean Brasov pentru finalizarea lucrarilor si certificarea Aeroportului International Brasov - Ghimbav. Pana la primele zboruri comerciale va mai trece o perioada, pentru ca acestea depind strategiile companiilor aeriene. Aceste detalii au fost prezentate luni, 9 mai, de reprezentantii Consiliului Judetean Brasov, in timpul conferintei "Smart Airport Cities" ce s-a desfasurat la Ghimbav.

O premiera pentru Romania

Mai exact,

Cate o lectie de la ANAF: Online, cu teme anuntate

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Cate o lectie de la ANAF: Online, cu teme anuntate
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dezvoltat un nou serviciu electronic, seminarii web, care va fi pus la dispozitia contribuabililor incepand cu aceasta luna.

"Prin intermediul acestui serviciu unitatile fiscale vor sustine sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes. In luna mai temele seminariilor vor viza, in mod exclusiv, completarea si depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele

Furnizorii de utilitati vor fi obligati sa accepte plata cu cardul nu doar la casierie, ci si online

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Furnizorii de utilitati vor fi obligati sa accepte plata cu cardul nu doar la casierie, ci si online
Companiile care furnizeaza servicii de utilitati, de exemplu, apa-canal, electricitate, salubritate si altele, dar si institutiile publice la care se face plata unor taxe, impozite, contributii sau amenzi vor trebui sa accepte, incepand din noiembrie, plati cu cardul facute atat la sediile acestora, cat si online, prin sisteme electronice de plata la distanta, potrivit unei legi ce se aplica de marti, 10 mai.

Legea 128/2022, aparuta vineri in Monitorul oficial nr. 456, vizeaza, de fapt,

Licitatii - 11 mai 2022

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Licitatii - 11 mai 2022
Subscrisa RomInsolv SPRL,
administrator judiciar al CONDMAG SA, societate in reorganizare, vinde prin licitatie publica online, bunuri ale debitoarei, din categoria echipamente si utilaje, precum si diverse mijloace de transport.

Bunurile supuse vanzarii se regasesc in diverse locatii ale CONDMAG S.A., iar accesul pentru vizionarea acestora se va face, cu programare in prealabil, in prezenta reprezentantilor administratorului judiciar si/sau a unui reprezentant al CONDMAG S.A., astfel ca este

Trufanda de vandut... cu gramul: 175 de lei kilogramul

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Trufanda de vandut... cu gramul: 175 de lei kilogramul
Au aparut ciresele in piete. Cat costa un kilogramPublicat acum 12 secunde pe 10 mai.

In pietele din Romania au aparut ciresele, insa la preturi care rivalizeaza cu antricotul de vita argentiniana. Primele cirese din piata se vand cu 175 de lei kilogramul. Din cauza preturilor exorbitante, vanzatorii au ajuns sa le dea chiar si la suta de grame.

In schimb, daca

AUR isi revendica locul de deputat de Brasov: Jos Toba, sa vina Borta

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
AUR isi revendica locul de deputat de Brasov: Jos Toba, sa vina Borta
Foto: Raluca Maria Borta, alaturi de presedintele AUR, George Simion

Grupul parlamentar AUR a solicitat luni, 10 mai, conducerii Camerei Deputatilor invalidarea mandatului lui Francisc Toba, intrat in Parlament pe listele AUR, ales deputat in circumscriptia Brasov, la alegerile din decembrie 2020. Potrivit adresei transmise Biroului permanent al Camerei Deputatilor, Francisc Toba nu mai are calitatea de membru al Aliantei pentru Unirea Romanilor, fiind exclus din partid.

In consecinta, AUR a

Valva lunii, pe Facebook: "Un drogat la Primaria Brasov?!?"

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Valva lunii, pe Facebook: "Un drogat la Primaria Brasov?!?"
Dupa ce pe retelele de socializare si intr-o publicatie online au aparut imagini mai vechi cu primarul Brasovului, Allen Coliban, in posturi ce pot fi catalogate ca fiind ridicole (dupa o competitie de curling din anul 2016) si mesaje prin care se dadea de inteles ca acesta ar fi "fumat" (a consumat droguri), edilul a raspuns pe Facebook, spunand ca "Nu am fumat in viata mea, nici macar tutun. Despre consum de substante ilegale, cu atat mai putin".

De asemenea, Coliban a si argumentat ca ar fi

Ziua interzisa de doua ori

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Ziua interzisa de doua ori
Din 1866 si pana in 1947, la venirea la putere a comunistilor, 10 mai era Ziua Nationala a Romaniei. La 10 mai 1866, Carol Hohenzollern de Sigmaringen sosea in Romania sosea la Bucuresti si incepea cea mai lunga domnie din istoria Romaniei, de 48 de ani.

"Modernizarea statului roman este legata de venirea pe tron a printului Carol. Independenta este legata tot de 10 mai. Chiar si simbolul Romaniei Mari este legat tot de 10 mai, pentru ca sa nu uitam ca regatul sub care s-au unit Transilvania,

Cel mai dur blestem

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Cel mai dur blestem
Blestemul prinde atunci cand exista la mijloc nedreptatea, sustine bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. "Trebuie sa fim atenti cand spunem despre cineva ceva. Se spune de blestemul de mama nu se spala niciodata. Blestemul cel mai dur e

Pasarela pentru pietoni si biciclisti peste liniile de cale ferata de la Gara Predeal

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:23
Pasarela pentru pietoni si biciclisti peste liniile de cale ferata de la Gara Predeal
Chiar daca deserveste o statiune importanta din Valea Prahovei, gara din Predeal este, la fel ca si cea din Brasov, o "pata neagra" pentru imaginea orasului. Lucrurile se vor schimba, pentru ca CFR SA (compania care administreaza infrastructura feroviara) are in plan sa refaca peroanele, caile ferate din statia CF Predeal, dar si sa construiasca o pasarela peste liniile de cale ferata, care sa deserveasca atat calatorii, cat si locuitorii orasului. Documentatia pentru acest proiect a fost

Scoala Gimnaziala nr. 2 din Codlea, extinsa cu bani europeni

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:22
Scoala Gimnaziala nr. 2 din Codlea, extinsa cu bani europeni
Scoala Gimnaziala din Codlea va avea mai mute sali de clasa, dupa ce cladirea unitatii de invatamant va fi extinsa. Investitia a fost anuntata de mai mult timp administratia locala din Codlea, insa licitatia de lucrari a fost lansata abia marti, 10 mai. Investitia, estimata la 6.530.787 lei, cu tot cu TVA, este finantata din fonduri europene, iar termenul de finalizare a lucrarilor este de 12 luni de la data deschiderii

Toti danezii vor incalzire in sistem centralizat. La Brasov, oamenii ar putea fi convinsi sau obligati sa se branseze

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:22
Toti danezii vor incalzire in sistem centralizat. La Brasov, oamenii ar putea fi convinsi sau obligati sa se branseze
Dupa debransarile in masa de la sistemul centralizat de termoficare din Brasov, de la inceputul anilor 2000, autoritatile locale au incercat sa "recupereze" din terenul pierdut si sa-i convinga pe oameni sa se rebranseze, insa rezultatele nu au fost spectaculoase. Acum, municipalitatea brasoveana vrea sa preia modelul danez. Acest model a fost prezentat ieri la Brasov, in cadrul evenimentului "Zilele Incalzirii Centralizate", organizat de Ambasada Regala a Danemarcei la Bucuresti impreuna cu

Razboi Susanu - ANPC

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:22
Razboi Susanu - ANPC
Comisarul sef Sorin Susanu aduce acuzatii grave conducerii ANPC. "Autoturisme ANPC fara RCA!! Din pacate, managementul defectuos al Presedintelui ANPC, domnul Horia Constantinescu, aduce tot mai multe sincope in desfasurare activitatii comisarilor ANPC. Chiar daca pentru achizitii cel putin discutabile (arox 14.000 euro pentru 20 statii walkie talkie) au existat bani, pentru cheltuielile uzuale nu se mai gasesc fonduri. Dupa ce a fost evitata la limita (multumesc colegilor de la resurse umane

Cazuta in autobuz, preluata de SMURD si dusa, cu probleme la coloana, la Urgente

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:22
Cazuta in autobuz, preluata de SMURD si dusa, cu probleme la coloana, la Urgente
O femeie care calatorea cu un autobuz RATBV pe linia 17 s-a dezechilibrat si a cazut. Incidentul s-a petrecut marti, 10 mai, in cursul diminetii, pe bulevardul Mihail Kogalniceanu Brasov. Calatorii au sunat la 112 si un echipaj SMURD a sosit in cel mai scurt timp pentru

Ce faci daca ai primit amenda dupa ce ai vandut masina?

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:22
Ce faci daca ai primit amenda dupa ce ai vandut masina?
Multi romani, intre care si unii brasoveni, au primit amenzi de circulatie dupa ce isi vandusera masina. Acestia nu au urmat pasii prevazuti de lege la vanzarea autoturismului, astfel ca noii proprietari au putut profita de neglijenta lor si, in momentul in care au primit o amenda de circulatie, aceasta a mers catre fostul proprietar.

"Recomandam tuturor celor care isi instraineaza masina, in primul rand, sa faca un contrct de vanzare-cumparare in zona organului financiar de domiciliu, pentru

Drumarii lucreaza pe doua fronturi pentru a deszapezi Transfagarasanul. De cateva zile se intervine si pe sectorul din judetul Sibiu

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:22
Drumarii lucreaza pe doua fronturi pentru a deszapezi Transfagarasanul. De cateva zile se intervine si pe sectorul din judetul Sibiu
Dupa ce in judetul Arges, deszapezirea Transfagarasanului (sectorul inchis iarna) a inceput in primele zile ale lunii mai, de cateva zile, aceste interventii au fost incepute, de cateva zile si pe portiunea din judetul Sibiu, pe tronsonul cuprins intre Balea Cascada si Balea Lac.

Anul acesta, pe sectorul din judetul Sibiu, este mai putina zapada ca in anii trecuti, insa drumarii nu pot estima o data de finalizare a interventiei, astfel incat pe aceasta artera sa se poata circula. "Vremea

La 18 ani, fara carnet, a "imprumutat" o masina si a plecat noaptea la plimbare

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 06:22
La 18 ani, fara carnet, a "imprumutat" o masina si a plecat noaptea la plimbare
In noaptea de duminica spre luni, 8/9 mai, in jurul orei 0.25, politisti din cadrul Serviciului Rutier Brasov au oprit in trafic, pentru control, un tanar, in varsta de 18 ani, care conducea un autoturism pe strada Graurului din municipiul Brasov.

In urma verificarilor efectuate in baza de date a Politiei Romane, agentii au constatat faptul ca "tanarul nu detine permis de conducere, iar
Cele mai citite stiri
Brasovul devine baza NATO: "Vom fi aici 4 - 5 ani"
Colonelul Vincent Minguet, comandantul grupului tactic al prezentei avansate al NATO din Romania, a ...
4 soferi sub influenta drogurilor, intre ei si o femeie de 36 de ani
Nu mai putin de patru soferi s-au ales cu dosar penal, intr-o singura zi, pentru ca au fost ...
Supraoferta cu care se confrunta piata muncii la Brasov. Ce sfaturi le da directorul AJOFM angajatorilor
De obicei, la AJOFM Brasov erau inregistrate 500 de locuri de munca intr-o luna. In ultima perioada, ...