Presedintele ADI ,,ISO Mediu" Brasov: ,,Sistemul Garantie-Returnare ne va ajuta sa reducem cantitatea de deseuri ce ajunge la groapa de gunoi"

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 13:10
61 citiri
Din 30 noiembrie, in Romania se va aplica Sistemul Garantie- Returnare (SGR), care vine cu modificari esentiale in ceea ce priveste colectarea selectiva unor categorii de deseuri de plastic, sticla si metal. SGR este un sistem prin care romanii vor plati o garantie de 0,50 lei atunci cand vor cumpara o bautura (apa, bauturi racoritoare, bere, cidru, vin, bauturi spirtoase) de la un comerciant. Sistemul se aplica pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticla, plastic sau metal, cu volume ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.