Cum au ajuns creveții un simbol anti-Bolsonaro pe rețelele de socializare

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 21:26
1848 citiri
Cum au ajuns creveții un simbol anti-Bolsonaro pe rețelele de socializare
Glume cu creveți pe seama președintelui Bolsonaro

Președintele Jair Bolsonaro a devenit subiectul unor glume virale pe rețelele de socializare după ce a fost internat în spital cu o ocluzie intestinală declanșată de ingerarea unor creveți. Crustaceea a devenit un simbol plin de umor pentru stânga braziliană pentru a-l ataca pe președintele numit Trump al Americii Latine și pe suporterii acestuia.

În anii 1960, Brazilia și Franța s-au luptat din cauza unor probleme juridice spinoase legate de pescuit, în notoriul „război al homarului”. Dar un cu totul alt crustaceu face ravagii la vârful statului brazilian, la începutul anului 2022. Președintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro a părăsit spitalul Vila Nova Star din São Paulo pe 5 ianuarie. A fost internat timp de două zile cu o ocluzie intestinală. De la atacul cu cuțitul pe care l-a suferit în campania prezidențială din 2018, Bolsonaro a fost supus la numeroase operații în zona abdominală.

„Potrivit medicului său, incidentul a fost declanșat de creveți nemasticați. Acest lucru nu a scăpat internauților”.

Glumele de pe rețelele de socializare s-au răspândit ca focul. Creveții ingerați de Bolsonaro au fost „antifascisți””, scriu internauții brazilieni. Alții, precum jurnalistul de stânga Brasil24 / 7, Aquiles Lins, au postat imagini cu animalul pe cale de a declanșa o revoluție.

Jurnaliștii nu au ratat legătura cu numele fostului președinte de stânga Luiz Inácio Lula da Silva - și marele rival al lui Bolsonaro în alegerile prezidențiale de anul acesta. Lula înseamnă „calamar” ceea ce l-a făcut publicația Globo să scrie ironic: „Dacă un crevete declanșează spitalizarea lui Bolsonaro, imaginați-vă efectul unui calmar, spune un expert.”

Cu nouă luni înainte de alegerile prezidenţiale, liderul de extremă dreaptă a trebuit să-şi părăsească în noaptea de duminică spre luni locul de vacanţă din statul meridional Santa Catarina din cauza durerilor abdominale puternice.

El a postat luni pe Twitter că a început să se simtă prost duminică după-masă, precizând că este a doua spitalizare a sa "cu aceleaşi simptome" în câteva luni.

În iulie 2021, el a fost transportat tot la spitalul Vila Nova Star pentru un blocaj intestinal după ce a suferit din cauza unor crize de sughiţuri.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#Brazilia, #presedinte, #Jair Bolsonaro, #spitalizare, #creveti , #Brazilia
Comentarii