Percheziţii la domiciliul lui Bolsonaro, privind ”o reţea criminală”. Poliţia a confiscat mobilele fostului şef de stat brazilian VIDEO

Joi, 04 Mai 2023, ora 10:56
1164 citiri
Percheziţii la domiciliul lui Bolsonaro, privind ”o reţea criminală”. Poliţia a confiscat mobilele fostului şef de stat brazilian VIDEO
Percheziţii la domiciliul lui Bolsonaro, fostul președinte al Braziliei FOTO captură video/Twitter

Poliţia braziliană a percheziţionat domiciliul fostului preşedinte Jair Bolsonaro, în cadrul unei anchete cu privire la o presupusă falsificare a unor certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

Poliţia Federală (PF) braziliană a anunţat miercuri, într-un comunicat, că a efectuat în total 16 percheziţii, la Rio de Janeiro şi Brasilia, vizând ”o reţea criminală” suspectată ”de introducerea de date false de vaccinare împotriva COVID-19 în sistemul de sănătate publică”, însă fără să-l numească pe Jair Bolsonaro.

False certificate de vaccinare anti-COVID au fost ”folosite pentru ocolirea restricţiilor sanitare impuse de către puterile publice în Brazilia şi în Statele Unite”, acuză poliţia.

PF nu a confirmat imediat că fostul preşedinte de extremă dreapta din perioada 2019-2022 a fost vizat în operaţiunea poliţiei.

Presa braziliană scrie că Mauro Cid, fostul aghiotant al lui Jair Bolsonaro în timpul preşedinţiei, a fost arestat în cadrul operaţiunii poliţiei.

O maşină a PF a fost văzută plecând de la imobilul închis în care locuieşte Jair Bolsonaro la Brasilia.

Mai multe publicaţii braziliene scriu că telefoanele mobile ale fostului şef de stat şi soţiei acestuia, Michelle, au fost confiscate.

Jair Bolsonaro a criticat în mod neîncetat, în mandatul său, vaccinurile împotriva COVID-19 şi a dat asigurări, în mai multe rânduri că nu intenţionează să se vaccineze, în contextul în care pandemia a ucis peste 700.000 de oameni în Brazilia.

Înfrânt în alegerile prezidenţiale din octombrie, el a plecat într-un sejur de trei luni în Statele Unite, părăsind Brazilia cu două zile înainte de învestirea ca preşedinte a succesorului său de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Certificatul de vaccinare era încă obligatoriu la intrarea în Statele Unite în timpul acestui sejur american.

Guvernul american a anunţat luni că această obligaţie urmează să fie ridicată la 11 mai.

Jair Bolsonaro a fost audiat, după ce s-a întors în Brazilia, în două rânduri, de către Poliţia Federală.

Prima audiere a avut loc la 5 aprilie, în dosarul bijuteriilor oferite de către Arabia Saudită, introduse în mod ilegal în Brazilia.

A doua audiere a avut loc săptămâna trecută, în cadrul unei anchete cu privire la presupusul rol pe care Jair Bolsonaro l-a jucat în revoltele de la 8 ianuarie, la Brasilia, unde sediile puterii au fost jefuite de către persoane care refuzau să accepte alegerea lui Lula ca preşedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#Brazilia, #bolsonaro coronavirus brazilia, #Bolsonaro Brazilia OMS, #vaccin COVID, #perchezitii , #Brazilia