Credite de casa mai ieftine in lei

Luni, 18 Mai 2009, ora 08:42
1818 citiri
Credite de casa mai ieftine in lei

Doua dintre cele mai mari banci din Romania, BCR si BRD, au redus dobanzile la creditele de locuinta in lei, ca urmare a scaderii ratei medii a dobanzilor interbancare.

Dobanzile din Romania au fost aliniate la noile conditii de piata in cazul tuturor creditelor de locuinta denominate in lei.

La varianta Rezidential cu avans de 10% si dobanda variabila, oferita de BCR, dobanda a scazut de la 18,09% la 15,97% pentru cazul unui credit contractat pe 25 de ani, informeaza Cotidianul.

La variantele Rezidential si Rezidential cu avans 0%, dobanda a scazut cu 1,52%, la 15,77%, respectiv 16,17%.

Astfel, in cazul creditului Rezidential, rata se reduce de la 3.506 la 3.218 lei, la creditul Rezidential cu avans 10% scade de la 3.659 la 3.255 de lei, iar la Rezidential cu avans 0%, de la 3.582 la 3.294 de lei.

Modificarile se aplica si creditelor deja contractate.

Si creditul BRD Habitat are acum o dobanda de 13,26%, cu peste 2,8% mai mica, iar varianta fara avans are o dobanda de 13,76%.

BNR ajuta si ea la sporirea lichiditatilor din pietele financiare si, implicit, la reducerea dobanzilor. Vineri, banca centrala a injectat 2,5 miliarde de lei in piata la dobanzi de 9,5%.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#credit imobiliar, #credit casa, #ieftiniri credit , #credite