Ziare.com

Decizie in instanta: Un contract BRD pentru Prima Casa contine comisioane abuzive

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 11:54

   

Decizie in instanta: Un contract BRD pentru Prima Casa contine comisioane abuzive
Un client al Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD) a castigat primul proces privind comisioanele abuzive din contractele incheiate de aceasta institutie financiara.

Reclamanta a fost reprezentata de catre avocatul Avram Codrut, se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Prin aceasta sentinta, care a fost data duminica, au fost constatate nule absolut clauzele privind comisionul de gestionare/administrare dintr-un contract incheiat in anul 2009, creditul fiind acordat in cadrul programului "Prima Casa".

Banca este acum obligata sa returneze toate sumele incasate cu titlu de comision de gestionare/administrare, din momentul incheierii contractului, sume la care se adauga dobanda legala. De asemenea, s-a dispus incetarea incasarii acestor sume pe viitor.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Avand in vedere numarul mare de contracte incheiate de catre consumatori cu aceasta banca, precum si al celor din cadrul programului 'Prima Casa', hotararea pronuntata reprezinta un precedent extrem de important", se mai arata in comunicat.

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a decis ca BRD sa achite reclamantei suma de 2.841 de euro, reprezentand contravaloarea comisioanelor de gestionare/administrare a creditului, aferente perioadei 16.10.2009-04.04.2014.

De asemenea, banca mai este obligata sa dea 2.500 de lei, pentru cheltuieli de judecata. BRD are drept de apel si poate ataca decizia in urmatoarele 30 de zile.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii bancii au precizat ca vor da curs solicitarii noastre legate de acest caz.

ANPC a castigat un proces cu o banca din Romania

La finalul lunii aprilie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a anuntat ca a castigat procesul cu o banca din Romania privind clauzele abuzive din contractele de credit, fara a numi insa institutia vizata.

Clauze abuzive: Clientii unei banci isi vor primi banii inapoi

Marius Dunca, presedintele ANPC, a spus atunci ca sumele care trebuie restituite depasesc in unele cazuri si 5.000 de euro, in functie de valoarea creditului.

El a adaugat faptul ca decizia instantei vizeaza 260 de clienti care au reclamat includerea comisionului de risc, transformat ulterior in comision de administrare, in contractele de credit.

In martie 2014, el afirma ca ANPC a inaintat instantei 10 dosare care au ca obiect astfel de practici ale bancilor.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6003 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Intreg sistemul bancar

...este unul abuziv, invaziv .
In felul acesta a ajuns sa ne controleze aproape complet vietile .
Este o caracatita cu tentacule extinse peste tot.

 

Solutie Nebancara

Multe institii financiare nu merita substantivul banca. Am lucrat cu cei amintiti in text mai bine de 15 ani. Ma consider un om corect, si caut sa raman asa. Totusi aceasta entitate financiara m-a scos ...dator. Nu insa si vandut. Ca sa evit discutiile, am platit si am desfiintat totul, cont, adresa, referinte. BNR ar face bine sa oblige actionarii sa scoata numele de banca. Oamenii vor intelege mai clar despre ce este vorba, daca se vor folosi cuvinte clare din dex: camatari, zarafi, monetari si alte sinonime. expresia de INF iarasi ar trebui respinsa. Ne facem de ras, absolut gratuit si impingem afaceristii romani sa lucreze cu alte banci, din alte locatii ale UE. Va imaginati ce ipochimeni se afla la conducerea acestor manuitori de instrumente nbancare, daca un retard ca ciorbea are de dat milioane de euro, cu venituri de 3000 de euro. Exista o lunga lista de infractori , fii de securisti, judecatori , procurori care au transformat numitele banci in niste pusculite personale. E singura explicatie prin care cateva sute de euro trimise prin western/money-gram creeaza panica chiar si la acest nume.Aceste asa zise banci reusesc performanta de a bloca econonmia, de orice fel si la orice nivel: "Daca doriti sa retrageti 3000E, dintr-un cont de 5000, depuneti cerere si primiti raspunsul , in 3 zile lucratoare " aprobarea in alte 5, banii in alte 7 ...si asa te lasi de orice.Stiti ca in marile banci vestice la mese mai gasesti cite un castronel cu bomboonele frumos impachetate si la liber date, e la noi sunt d-astea valium, cerebelom,...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor