BRD plateste daune de 5.000 de lei unui debitor

Marti, 10 Iunie 2008, ora 12:20
2606 citiri
BRD plateste daune de 5.000 de lei unui debitor

Un roman a obtinut in instanta daune morale in valoare de 5.000 de lei de la BRD, dupa ce a dat in judecata banca din cauza ca a comunicat date eronate care il incadrau pe debitor in categoria rau-platnicilor.

Instanta a decis si ca Biroul de Credit nu are legatura cu cauza. Directorul general al BC, Serban Epure, a declarat ca institutia nu mai are alte procese de acest gen si ca, in cei patru ani de cand a fost infiintata, procesele "pot fi numarate pe degetele de la o mana", relateaza Evenimentul Zilei.

La Biroul de Credit sunt raportate in primul rand date referitoare la rau-platnici - cei care intarzie sa achite ratele la creditele contractate mai mult de 30 de zile. Acestea sunt numite "informatii negative". La finele anului trecut raportau astfel de informatii 38 de institutii - banci, companii de leasing si societati care acorda credite.

Sumele restante mai mici de 10 lei nu mai sunt raportate la Birou din 2007. Bancile au considerat ca pot inchide ochii la astfel de sume minuscule care umflasera semnificativ lista de rau-platnici.

Pe lista neagra a Biroului de Credit se aflau doua milioane de romani, potrivit ultimului bilant prezentat de oficialii institutiei, cifra care ii includea si pe cei cu restante infime.

Cei care considera ca in bazele de date ale BC ar putea exista informatii eronate referitoare la istoricul lor de plati sau la imprumuturile pe care le-au contractat pot verifica acest lucru.

Trebuie sa completeze o cerere, care poate fi descarcata si de pe site-ul acestei institutii (www.birouldecredit.ro), langa care trebuie sa puna o copie de pe actul de identitate.

Solicitarea trebuie depusa la sediul Biroului de Credit sau poate fi trimisa pe e-mail, situatie in care documentele trebuie scanate. Incepand cu cea de-a doua solicitare transmisa in timpul unui an, Biroul de Credit percepe un tarif de 6 lei.

In cazul in care in raspunsul primit observati informatii eronate, trebuie sa va adresati bancii care le-a raportat pentru a fi corectate.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#daune, #BRD, #Biroul de Creddit, #5000 de lei , #stiri BRD