Ziare.com

Decizie luata de deputati pentru pagubitii Dacia

Marti, 04 Februarie 2014, ora 18:52

   

Decizie luata de deputati pentru pagubitii Dacia
Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 306 voturi "pentru" si 3 "impotriva", proiectul de lege care prevede despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, despagubirile acordandu-se si pentru perioada depozitului constituit la BRD.

Deputatii au aprobat, astfel, propunerea legislativa depusa in 2011 de zece parlamentari ai PDL si ai minoritatilor nationale, care a fost respinsa de Senat si au modificat-o astfel incat aceasta completeaza Ordonanta de urgenta a Guvernului 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme.

Despagubiri pentru cei care au economisit bani de Dacie

Potrivit celor stabilite de deputati, aceste despagubiri se vor acorda atat pentru perioada depozitului constituit la CEC, cat si pentru perioada depozitului constituit la BRD.

Astfel, pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC inainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianularie 1990, pana la data de 31 decembrie 2013, iar pentru persoanele care au depus la CEC dupa data de 1 ianuarie 1990, calculul se va face cu raportare la data efectuarii depunerii la CEC pana la data de 31 decembrie 2013.

Deputatii au mai decis ca modul de calcul al valorii totale a despagubirilor se va stabili prin hotarare de Guvern in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a acestei legi. Reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect.

Camera Deputatilor este for decizional la acest proiect de lege.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 5807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@imbacsitul

Cum cred ca stii si Vosganian inaintea alegerilor parlamentare din 2008 a dat o lege similara cu inceperea paltilor pe 23 decembrie 2008 ,dupa alegeri.Nu s-a ales nimic din acea lege iar acum va fi la fel.

 

 

Alte "compensatii" populiste acordate de parlamentari din banii de

la bugetul Statului!
S-a deschis sezonul de pomeni, vreau si eu o vila gratis de la stat si nu sunt demnitar, dar asta vreau!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor