Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful BRD: Nu s-a observat nicio imbunatatire a economiei in 2011

Duminica, 06 Martie 2011, ora 21:47
1794 citiri
Seful BRD: Nu s-a observat nicio imbunatatire a economiei in 2011
Foto: Adevarul

Inceputul lui 2011 este similar cu sfarsitul lui 2010 si nu s-a observat o imbunatatire a situatiei economice, iar revenirea ar putea avea loc spre finalul lui 2011, a subliniat Guy Poupet, presedintele si directorul general al BRD SocGen.

"2010 a fost un an dificil pentru sistemul bancar din cauza situatiei economiei romanesti, care nu si-a revenit in totalitate. Aceasta a condus cresterea nivelului de risc la care sunt expuse bancile si la majorarea creditelor neperformante", a spus Guy Poupet, citat de Evenimentul Zilei.

Cu toate ca activitatea adresata persoanelor fizice a mers cel mai slab in 2010 pentru BRD, scaderea a fost compensata de cea din sectorul companiilor.

"Retailul este cel mai dificil sector, iar ca sa ne pastram soldul de credite trebuie reinnoit portofoliul de imprumuturi rambursate, dar sper ca vom reusi", a adaugat Poupet.

Pe de alta parte, programul Prima Casa a fost unul din motoarele creditarii si ar putea fi replicat si in alte sectoare.

"Prima Casa a fost unul din elementele care au intretinut activitatea de creditare in 2010. Acest tip de programe este binevenit intr-o economie inca slabita. Guvernul ar putea aplica aceasta schema si pentru a incuraja alte sectoare", a adaugat seful BRD.

Totodata, Poupet a subliniat ca in 2011 se asteapta ca activitatea de creditare din zona corporate si a sectorului public sa decurga bine, ca si in 2010.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Guy Popet BRD, #sef brb situatie economica , #stiri BRD