Brexit - Oficial UE: Nu ne asteptam ca David Cameron sa inceapa marti procedura de iesire din UE

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 21:51
8262 citiri
Brexit - Oficial UE: Nu ne asteptam ca David Cameron sa inceapa marti procedura de iesire din UE
Foto: Facebook/David Cameron

Uniunea Europeana nu se asteapta ca premierul britanic David Cameron sa inceapa marti, la summitul liderilor europeni de la Bruxelles, procedura pentru iesirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

"Nu ne asteptam la acest moment ca premierul David Cameron sa declanseze marti Articolul 50", a declarat duminica un inalt oficial al UE, potrivit Reuters si AFP.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, i-a cerut, duminica, premierului britanic sa inceapa marti procedura de iesire din Uniunea Europeana. Intr-un interviu publicat in ziarul Bild, Martin Schulz estimeaza ca o perioada de confuzie "ar duce la mai multa insecuritate, punand astfel in pericol locurile de munca".

"Aceasta atitudine de ezitare, pentru a face pur si simplu jocul tactic al conservatorilor britanici, ne afecteaza pe toti", a spus el. "De aceea ne bazam pe Guvernul britanic sa-si tina promisiunile inca de acum si summitul de marti va fi un moment potrivit", a spus Schulz.

Cele patru mari formatiuni ale Parlamentului European au redactat, de asemenea, o rezolutie, invitandu-l pe David Cameron sa angajeze Brexit-ul de marti.

Este imperativ, scriu parlamentarii, "sa se evite o incertitudine daunatoare tuturor si sa se pastreze unitatea Uniunii".

Marti si miercuri va avea loc la Bruxelles un summit al sefilor de stat si de guvern pentru a discuta rezultatul referendumului britanic.

51,9% dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar. Apoi, prim-ministrul David Cameron si-a anuntat retragerea din functie. Acesta a subliniat ca va mai ramane in functia de premier trei luni, lasand succesorului sau grija de a negocia Brexit-ul cu celelalte tari membre.

#Cameron Marea Britanie Brexit, #Cameron iesire UE, #Cameron procedura Brexit , #David Cameron